Diskuse » Archiv 2020 » Železnice » 440, 640, 650 a 660 - RegioPantery / InterPantery | předcházející | další |
440, 640, 650 a 660 - RegioPantery / InterPanterydolů |
diskuse | posl. autor | příspěvků | stran | posl. příspěvek | |
---|---|---|---|---|---|
Archivy starších příspěvků
|
|
||||
Archiv diskuse 440, 640, 650 a 660 - RegioPante... do 17. 02. 2020 | Hajnej | 60 | 1 | 17-02-20 16:50 | |
Archiv diskuse 440, 640, 650 a 660 - RegioPante... do 19. 05. 2020 | S4991023 | 60 | 1 | 19-05-20 08:41 | |
Archiv diskuse 440, 640, 650 a 660 - RegioPante... do 13. 11. 2020 | VlastaZ | 60 | 1 | 13-11-20 09:57 |
autor | příspěvek |
---|---|
Bkp
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8443 Registrován: 8-2003 |
A Škodovka i vítězem na EMU 240. Hele, že se nepřihlásil Siemens nebo Pesa celkem chápu, že CAF to tu moc neumí vím, ale fakt jen dva účastníci… 🙁 A hlavně, ve stejnou dobu byla vyhlášená soutěž na EMU 150, tam byla smlouva uzavřena před rokem a půl. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 870 Registrován: 4-2013 |
https://www.lidovky.cz/byznys/doprava/skoda-transportation-doda-c eskym-draham-az-60-elektrickych-vlaku-za-9-6-miliard.A201113_1221 28_ln-doprava_litsp Po kterých tratí konkrétně bude těch 60 dvouvozových RegioPanterů jezdit? To nahraděj třeba honeckry? A nebo ty klasiky s lokomotivami co třeba jezdí na OS Veselí - Jindřichův Hradec, nebo Chlumec - HK apod.? |
Administrátor Číslo příspěvku: 73762 Registrován: 4-2003 |
VlastaZ: A není to jen díky tomu, že na jednom oběhu je třívozovka, která jinak dělá posilu? A i kdyby ne, je to děsná zoufalost. "Zapalte lampiony, odpalte ohňostroj. Včera na R19 pouze Pantery" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7826 Registrován: 8-2007 |
Juki:Po kterých tratí konkrétně bude těch 60 dvouvozových RegioPanterů jezdit? Ty Pantery nebudou dvouvozové,ale třívozové-viz: Konsorcium nabídlo moderní jednotky 1. a 2. třídy s kapacitou téměř 240 sedících cestujících. Dvouvozové jsou již ve výrobě z dřívější soutěže a spolu s desítkami třívozových a čtyřvozových nahradí Os vlaky s klasickou soupravou a poslední jednotky 460,560. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3033 Registrován: 2-2006 |
Martin_zlivský: Teď ale žádný třívozový nejezdí... Takže opravdu zázrak že jezdí všechny IP"VlastaZ: "Zapalte lampiony, odpalte ohňostroj. Včera na R19 pouze Pantery"A není to jen díky tomu, že na jednom oběhu je třívozovka, která jinak dělá posilu? A i kdyby ne, je to děsná zoufalost. "
Nejlepší pohled na svět je z okna vlaku.
|
Administrátor Číslo příspěvku: 73763 Registrován: 4-2003 |
To je teda fakt zázrak. Není to víc jak dva tejdny, kdy právě jezdil třívozovej plus klasika k tomu. Korunu tomu drážnímu bordelu dává, že klasika se samozřejmě drží nadále pětivozová - takže stále bez ohledu na skutečnou poptávku (stejně jako se vozí pětivozová i ve dnech, kdy praská ve švech, ačkolivby šla snadno o vůz nebo dva posílit). Plus je teda skoro neuvěřitelné, jaké humusy je Brno schopné nasadit na vlak. Zejména vozy A a AB z Brna jsou neuvěřitelnej kentus. V tomhle ohledu Brno dávno překonalo i Děčín. Skoro se divím, že ve vozech jsou ještě sedačky, však by si lidi mohli postát. |
Malý_fotograf
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7395 Registrován: 5-2002 |
Martin_zlivský: Mě zas udivuje, že se za pantera nedrží záložní souprava s Bee273, když jich teď vzhledem ke zkrácení brodských rychlíků stojí v Brně docela dost.
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
|
hrejzadarmo
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 264 Registrován: 2-2014 |
Nebojte klasika bude od nového JŘ pravidlem na některých spojích, alespoň to budou vozy Olomoucké a souprava totožná s R18 a HV380 (872/869/862/879) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 86 Registrován: 5-2018 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7827 Registrován: 8-2007 |
Z Plzně jede do Velimi nová 650 202-5. |
Malý_fotograf
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7412 Registrován: 5-2002 |
Koukám, že slovenský Panter dostal nové kryty v podvozkové části.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3426 Registrován: 12-2006 |
V čem se budou lišit 650.2 od klasických 650tek? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 339 Registrován: 12-2007 |
Doporučuji přešíct tento článek: Desítky odborníků staví v Plzni nové vlaky pro západní Čechy ...za mě jsou nejpodstatnější modernizované podvozky a upravený interiér...nad podvozky bude rovná podlaha = bez schůdků k sedadlům. Díky tomu bude i první třída vypadat podstatně lépe, bude tam klasické uspořádání 2+1. |
Malý_fotograf
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7428 Registrován: 5-2002 |
Dva nové Pantery už se zkouší v Cerhenicích. V interiéru novinek je koukám další typ sedaček, tentokrát nedávná novinka - Borcad Visio. Jsem zvědav, jak se osvědčí. V souvislosti se sedadly mě napadá... U tramvají se už od devadesátých let uchycují sedadla do bočnic, aby byl usnadněn úklid. Proč to nejde u těchto sedadel? Je problém hmotnost?
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7184 Registrován: 9-2011 |
Spíš požadavky na pevnost při nárazu. Přeci jen, tramvaj 160 km/h nejezdí.
Všichni jste volové. Servít
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 23420 Registrován: 5-2002 |
MF: další typ sedaček, tentokrát nedávná novinka - Borcad Visio Sedělo se mi na tom celkem pohodlně. Je tedy fakt, že jsem tu a tam vstal, nicméně brutto jsem tam byl 8 hodin.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
|
Malý_fotograf
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7430 Registrován: 5-2002 |
Aleš_Liesk.: Nojo, při zmínce pevnosti při nárazu si vzpomenu na automaty s občerstvením v InterPanteru... Zjistil jsem, že montáž do bočnice lze. U řady Visio to má zákazníka a řada Genio je vesele píchnutá do bočnice v NIM Expressu. Kéž by se toto upevnění použilo i udalších Panterů. Vzhledem k rychlosti NIM Expressu v tom přestávám vidět problém. "Spíš požadavky na pevnost při nárazu. Přeci jen, tramvaj 160 km/h nejezdí." Hajnej: To zní jako dobrá zpráva. "Sedělo se mi na tom celkem pohodlně. Je tedy fakt, že jsem tu a tam vstal, nicméně brutto jsem tam byl 8 hodin." Mimochodem... Je plán jezdit s pantery na PlChu pod AVV? Případně, kdy tam funkční systém AVV můžeme čekat? Bude to souviset s montáží ETCS na této trati? (Příspěvek byl editován uživatelem malý fotograf.)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3432 Registrován: 12-2006 |
AVV nemá jen Regia. Intery mají |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 23425 Registrován: 5-2002 |
MF: Případně, kdy tam funkční systém AVV můžeme čekat? Bude to souviset s montáží ETCS na této trati? Buď tak, anebo až budou rozchozena tlačítka GIBů na displeji (na dřívějších sériích se na ně nějak zapomnělo). Ale možná to dřív rozjezdíme na MSVizovaných Esech - mapy pro všechny zadrátované tratě okolo Plzně jsou připraveny, stačí se domluvit a oživit je.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 213 Registrován: 3-2009 |
Malý_fotograf: "Kéž by se toto upevnění použilo i udalších Panterů. Vzhledem k rychlosti NIM Expressu v tom přestávám vidět problém. " Nemusíme chodit ani do Německa, u nás to má Žralok nebo Leoš (byť tam to vzhledem ke stolkům trochu postrádá smysl) V Panterech bychom se měli dočkat velmi brzy, byl to požadavek u JMK jednotek. |
Malý_fotograf
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7431 Registrován: 5-2002 |
Kvojta: Díky, super, hledat v těchto vozidlech mě nenapadlo. Vždycky si jen vzpomenu na ty "komíny", ve kterých jsou zasazeny sedačky v první třídě nebo v Pendolinu. Snad se to brzy stane standardem! Často mi přijde, že v MHD je spousta věcí standardem (nejen množstevním, ale i žádaným) ve výrazném předstihu před železnicí.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 45 Registrován: 12-2018 |
Další RegioPantery pro ČD |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2836 Registrován: 3-2004 |
... v MHD je spousta věcí standardem (nejen množstevním, ale i žádaným) ve výrazném předstihu před železnicí. Záleží na tom, jakou železnici máte na mysli... |