| Diskuse » Autobusy a trolejbusy » Autobusy a trolejbusy v Chomutově a Jirkově | « předcházející | další » |
Autobusy a trolejbusy v Chomutově a Jirkovědolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
| diskuse | posl. autor | příspěvků | stran | posl. příspěvek | ||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
Archivy starších příspěvků
|
|
|||||||||
| Předchozí roky: 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | ||||||||||
|
|
Archiv diskuse MHD v Chomutově a Jirkově (t... do 31. 3. 2021 | 9_tr | 60 | 1 | 31. 3. 2021 10:56 | |||||
|
|
Archiv diskuse Autobusy a trolejbusy v Chomutov... do 27. 11. 2024 | Phd | 60 | 1 | 27. 11. 2024 08:36 | |||||
| autor | příspěvek |
|---|---|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 436 Registrován: 9-2005 |
Tak tohle tam bohužel není. To jsem chtěl udělat u Teplic, ale to by bylo samostatné schéma věnované napájení, včetně kabeláže z měnírny k N.B. U TP nějaké interní info mám, u CV ale ne. Jediné co takhle dokážu zjistit (vizuálně), je počet kabelů. To bych potřeboval mluvit s někým od dráťáků, i třeba proč je odpojený N.B.35. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 438 Registrován: 9-2005 |
Phd A k čemu to vůbec, budeš dělat ty nové křižovatky? |
|
Phd
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 991 Registrován: 2-2007 |
Na těch už pracuje někdo jiný. Shromažďuju schémata napájení jednak kvůli přehledu a jednak i kvůli pozdějšímu shánění podkladů pro další projekty (abych se v prostoru a řešeném území rychle zorientoval), energetické výpočty a také jako učební materiál. Může sloužit též pro komparaci jednotlivých provozů. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7781 Registrován: 6-2005 |
V CV se dělají nějaké nové křižovatky?
Makrelu neumeješ.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 439 Registrován: 9-2005 |
Phd Aha, ale děláte to vy teda. Já si pamatuji, že se to snad zrušilo a pak dělalo nové, no alespoň to bude vypadat lépe. Ještě by mohli předělat tu křižovatku Písečná-Zahradní, to je práce na víkend, kdyby vyměnili jen KR a SV, i když tam to chce i ty troleje posunout. Na takové detaily to schéma není, už teď je to dost problém tam dostat základní info, proto u TP uvažuju o dalších schématech, viz u napájení počet kabelů, možnost propojení úseků atd. O TP nic nevíš? 9_tr Nedáváš pozor zde |
|
Phd
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 992 Registrován: 2-2007 |
"Phd Aha, ale děláte to vy teda. Já si pamatuji, že se to snad zrušilo a pak dělalo nové, no alespoň to bude vypadat lépe. Ještě by mohli předělat tu křižovatku Písečná-Zahradní, to je práce na víkend, kdyby vyměnili jen KR a SV, i když tam to chce i ty troleje posunout." Ano, ale nevím, v jaké je to fázi. Dělají to kolegové. Některé detaily jsem schopen si doplnit sám. Ale zdrojový obrázek ve větším rozlišení existovat musí, ne? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7782 Registrován: 6-2005 |
Storm: spíš jsem nečekal, že tahle "drobnost" bude trvat rok. Ikdyž Teplice taky jedou salámovou methodou. A neposlal bys na mail ty obrázky, taky, prosím´? Nějaké ve větším rozlišení, aby to šlo studovat. Ď.
Makrelu neumeješ.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 440 Registrován: 9-2005 |
Phd Pokud teda myslíš to schéma, co jsem posílal náhled a MR, tak mohu poslat originál, jen fakt ta čísla nejsou 100%, když je tam jedno číslo výhybky 2x, ale evidentně upravovaný. 9_tr Takže platí to stejné :D a u TP jsou čísla vymyšlená u nových tratí, bo tam dráťáci taky se*ou na označení. Ale budeš už tam mít i nové barvy ![]() |
|
Phd
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 993 Registrován: 2-2007 |
"Phd Pokud teda myslíš to schéma, co jsem posílal náhled a MR, tak mohu poslat originál, jen fakt ta čísla nejsou 100%, když je tam jedno číslo výhybky 2x, ale evidentně upravovaný." To mi nevadí, upřesním si to. ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2021 Registrován: 11-2007 |
Od ledna zdražení MHD, platba v hotovosti + 4 Kč, měsíční za lidových 754 Kč.. |
|
Fandaprudič
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3147 Registrován: 3-2009 |
To už je docela hodně na ten trapnej rozsah provozu. Nejsou zainteresované osoby zároveň majiteli taxislužeb ? ![]() |
|
Phd
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 994 Registrován: 2-2007 |
Jestli by chtěl někdo recept na to, jak zlikvidovat MHD v 70tisícové oblasti, tak vedení měst Chomutova a Jirkova jim zaručeně poradí. Trolejbusy tohle prostě nemůžou přežít. A z autobusů zbyde torzo srovnatelné s Lovosicemi. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 442 Registrován: 9-2005 |
Tak v Teplicích máme jízdné 24Kč, to také není málo a pokud by bylo 25Kč Chomutov i Jirkov, tak je to levnější. Co je ale tragédie, že máme v TP večerní a víkendové intervaly jako v CV hodinu, sice v prokladech většinou 20-30 min, ale koho to baví čekat, když někdo jezdí i o 3 min dříve a ujede. Phd Jim by se hodilo jít naší cestou, dokoupit parciály a postavit pár tratí na nejvytíženějších proudech. Třeba k železárnám by mohla jezdit linka , co jede k nemocnici, jen by se musel udělat u hřbitova komplet triangl TTV a smyčka železárny by byla jen jako průjezdná. Lince by to přidalo pár minut, což by šlo určitě vzhledem k dlouhým pauzám přizpůsobit. |
|
Fandaprudič
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3161 Registrován: 3-2009 |
https://chomutovsky.denik.cz/zpravy_region/chomutov-jirkov-nakup- trolejbusu-tendr.html Nové parciální trolejbusy pro Chomutov. (Příspěvek byl editován uživatelem Fandaprudič.) (Příspěvek byl editován uživatelem Fandaprudič.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6660 Registrován: 11-2007 |
https://www.cs-dopravak.cz/do-chomutova-mohou-zamirit-trolejbusy- skoda-33-tr-kus-za-216-milionu-kc/ |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 139 Registrován: 10-2008 |
Dobrý den, Mám dotaz ohledně historických autobusových zájezdů se Škodou 15Tr. V srpnu jsem navštívil Chomutov a natočil jsem pár videí. Chtěl bych se zeptat, zda se letos během adventu konají nějaké zájezdy? V předchozích letech se takové zájezdy konaly, pokud si dobře pamatuji. Existují nějaké další zájezdy s 15Tr, které vedou přes Vodní a Chomutov město? Nebo do Jirkova, Vinařické? Děkuji za vaše odpovědi! S pozdravem z Plavna, Daniel
YOUTUBE"KT4Dani":
http://www.youtube.com/user/KT4Dani Instagram 1 "KT4Dani" (Tramvaj a trolejbus) : https://www.instagram.com/kt4dani/ Instagram 2 "dm_plauen" (Cestování a fotografování): https://www.instagram.com/dm_plauen/ |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8015 Registrován: 6-2005 |
Nemá tu někdo knihu 1. rok provozu v Chomutově z roku 96 od vydavatelství Wolf? Sháním scan přední obálky, která by byla hezká. Díky za případnou pomoc.
Makrelu neumeješ.
|
|
Chlap
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 251 Registrován: 12-2009 |
Přesun hlavního nádraží "Chomutov" (projekty.chomutov.cz) Záměr města Chomutova prověřit možnosti přesunu autobusového nádraží vytvořil ideální podmínky pro navázání vzájemné spolupráce se Správou železnic. Vítězný návrh nového dopravního terminálu by měl integrovat vlakovou dopravu s městskými, regionálními i dálkovými autobusy, zároveň u něj vznikne kapacitní P+R parkoviště. Vítězný návrh zaujal porotu kvalitním architektonickým řešením terminálu. Svými elegantními a čistými liniemi odpovídá významu a funkci stavby, zároveň je materiálově střídmý a konstrukčně jednoduchý. Porota ocenila také navrženou podobu veřejných prostranství, stejně jako dopravní řešení s napojením na Lipskou ulici. Správa železnic a město Chomutov vybraly vítězný návrh nového dopravního terminálu (22.10.2025) |