Diskuse » Autobusy a trolejbusy » FTL Prostějov | « předcházející | další » |
FTL Prostějovdolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
diskuse | posl. autor | příspěvků | stran | posl. příspěvek | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Archivy starších příspěvků
|
|
|||||||||
Předchozí roky: 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | ||||||||||
Archiv diskuse FTL Prostějov do 12. 11. 2020 | Pajzák | 60 | 1 | 12. 11. 2020 12:42 | ||||||
Archiv diskuse FTL Prostějov do 07. 11. 2022 | Fany | 60 | 1 | 07. 11. 2022 20:13 |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11064 Registrován: 3-2005 |
Nemohl.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12738 Registrován: 6-2004 |
Linka PV-Holešov-Zlín dozná od 11. 12. nějakých změn? Na IDOSu nové jř zatím nevloženy... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11067 Registrován: 3-2005 |
Bez časových změn.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12743 Registrován: 6-2004 |
Děkuji, jř již na IDOSu je... |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6579 Registrován: 6-2015 |
Gratuluji k vánočnímu dárku. Jezevčíky jsem měl vždycky rád. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 344 Registrován: 5-2006 |
pf2023 |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6590 Registrován: 6-2015 |
Písmeno I u čísla zóny v JŘ prostějovské MHD značí, že zastávka je obsluhována regionálními linkami? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11070 Registrován: 3-2005 |
Ne. I značí, že zóna je v IDSOK. MSK má prefix O před číslem zóny, JMK J apod. Je to kvůli cerlostátnímu vyhledávači, aby číslo zóny bylo jednoznačné i místně.
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6593 Registrován: 6-2015 |
Proč je to tedy jen u některých zastávek ve vývěsních JŘ? V IDSOK jsou snad všechny, ne? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11071 Registrován: 3-2005 |
Tou otázkou sis opravdu odpověděl . Dívám se do JŘ a je to jen u zastávek, které obsluhují společně MHD a VLD.
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6594 Registrován: 6-2015 |
Díky za potvrzení. Možná by nebylo špatné to v JŘ připovysvětlit, třeba by se našel někdo, kdo by to využil. Anebo smazat. I když to stejně nikdo nečte... Kdybys nesloužil lidu, mohl jsem se zeptat osobně. Pozval bych tě tam, co jsme se viděli naposledy, ale nevím, jestli po skončení tvé služby budu ve stavu... Nechám na tobě, jak moc jsi odvážný a po šichtě znavený. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12831 Registrován: 6-2004 |
spoje linky PV-Holešov-Zlín nejsou na světelné odjezdové tabuli v Holešově zobrazovány na žádost dopravce, nevíte, prosím? Denně tam lidé zmatkují, zda to jede? nejede? Hlavně u spoje s odj. 17:50 směr PV |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14062 Registrován: 11-2004 |
To je v tom Kraji normální. Nám to ve Zlíně neukazuje odjezdy dodnes. Peníze za vjezdy shrábnou, ale povinnosti dopravce nějak neplní a hází to jeden subjekt na druhý... |
knedlik29
|
|
Neregistrovaný host |
Od kdy má FTL Solaris od Arrivy? |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6615 Registrován: 6-2015 |
Vánoční dárek. |
knedlik29
|
|
Neregistrovaný host |
Viděl jsme jej na lince 400 - bylo potřeba některé spoje kapacitně posílit? |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6616 Registrován: 6-2015 |
Ano, kvůli této lince byl pořízen a zároveň se vyjednala výjimka z věku. Rýpnu si do ultrašotoušů: Je vidět, že železnice táhne, a lidé z centra města busem jezdit nechtějí. (Příspěvek byl editován uživatelem Pajzák.) |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6901 Registrován: 6-2015 |
Pozdrav z dalekého severu |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6923 Registrován: 6-2015 |
PV 95-06 ještě žije. Prodávajícím je nějaký Josef Kopa. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13689 Registrován: 6-2004 |
v úterý 18:08 z Hulína spoj na Prostějov vůbec nepřijel, kdy nakonec jel, plus kolik? díky za info |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11081 Registrován: 3-2005 |
Ve Fryštáku byla dopravní nehoda. Spoj jel s 50 minutovým zpožděním, Od Kroměříže po Prostějov byl pro zmírnění zpoždění nasazen záložní bus. Kmenový bus pak přijel do Prostějova s necelými 40 minutami.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13713 Registrován: 6-2004 |
Stačí aby v Holešově na světelené tabuli spoj "nezmizel", ale aby tam svítil údaj zpoždění Svítil tam údaj zpoždění 7 minut - poté spoj "zmizel".... nemilé |
Knedlik29
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8 Registrován: 6-2023 |
Fany: "Stačí aby v Holešově na světelené tabuli spoj "nezmizel", ale aby tam svítil údaj zpoždění Svítil tam údaj zpoždění 7 minut - poté spoj "zmizel".... nemilé" Je potřeba se obrátit na provozovatele nádraží, který má na starost informační systém daného nádraží. Dopravce bohužel s tímto nic nedokáže. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7440 Registrován: 6-2015 |
Kam půjdou ty dva nové kousky, prosím pěkně? Rád bych otestoval, ta převodovka mě zajímá. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11082 Registrován: 3-2005 |
Trochu zestručním - jeden na "Lutín" místo 2025 a druhý na "Dřínov" místo 8294.
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7443 Registrován: 6-2015 |
Bohatě stačí, díky. Lutín jsem si pamatoval. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7475 Registrován: 6-2015 |
Tak mám otestováno. Vůz 0508 je sice už trochu ojetý, má v tuto chvíli skoro 1300 km na kontě (), ale dojmy jsou veskrze pozitivní. A to mě těžko může někdo považovat za vyznavače Iveca. Svezení je svižné, řazení jednotlivých stupňů téměř neznatelné, na Iveco i jsou velmi umírněné zvukové projevy pohybu plastů. Akorát sklon opěradel minimálně v první řadě (jinou jsem nezkusil) bych si uměl představit trošku více do pohodlna a méně do předkloněna... A chybí mi loketní opěrky, ale tady si nejsem jist, jestli to není součástí IDSOK standardu. Malou sTylovou oslavu si to ale zajisté zaslouží. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 346 Registrován: 5-2006 |
Opatrně ten člověk jde na 7 do práce :-) |
Lc_736__c_954
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6799 Registrován: 6-2006 |
Pajzák: Tento sklon opěradel je u verze s novou palubní deskou již standardem, mají ho první dvě řady "zády k sobě" (jinak by se tam ta jedna řada sedaček fyzicky nevešla) na obou stranách. Co jsem tak prohlížel bezpodestovou předváděčku, tak ta má stejný sklon opěradel i v poslední řadě před dveřmi/plošinou, zřejmě opět z konstrukčně/prostorových důvodů, což už je tedy víc než čtvrtina kapacity k sezení. Na druhou stranu při tomto stylu sezení ani tolik nevadí ta kovová příčka ve spodní části opěradla, která v 954 vylezla u hodně prosezených sedaček nejdřív po 15 letech provozu, u současných Crossů poskytuje zádům potěšení již u funglovek. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7477 Registrován: 6-2015 |
Náměstek: Počítal jsem s tím, že ho kdyžtak odneseš, ale dopadli jsme tentokrát celkem slušně vertikálně. Lc: Nevím, jak moc je to standard, ale všechny Crosswaye z poslední doby, se kterými jsem měl tu čest, mají u vstupních dveří velký nevyužitý prostor, který by se dal k použití pohodlnějších sedadel využít. |
Lc_736__c_954
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6800 Registrován: 6-2006 |
Přesně s tímto prostorem to souvisí. Dřív byla alespoň ta dvojka u dveří s normálním sklonem a nízko. Že je to teď standard usuzuji z toho, že to tak mají všechny vozy s novou palubkou i u dopravců, kteří dříve brali tu druhou specifikaci. Podle mě je důvodem výrobní sjednocení s verzí se širokými dveřmi. A ten prostor zas tak nevyužitý není, některé posádky tam mají úklidové prostředky nebo ledničku, odběratelé z jiných zemí tam třeba umístí prvek odbavovacího systému. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11083 Registrován: 3-2005 |
Tady se to rozjelo Zatím jsem s novými vozy najel asi 300 metrů po dvoře, ale napravím to . S některými obchodními partnery jsou prostě ty schůzky později. Ale to nic nemění na závažnosti probíraných témat. P.S. U nás umíme do nevyužitého prostoru udělat praktickou skříňku.
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7482 Registrován: 6-2015 |
U nás zvládli nacpat skříňku mezi 1. a 2. řadu. Což má ovšem za následek, že v 1. řadě není kam dát nohy... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2627 Registrován: 8-2012 |
A nešlo by ten nevyužitej prostor využít nějak tímto způsobem, kdyby o to zákazník stál? |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7505 Registrován: 6-2015 |
Vidím dobře u Kobry dva kusy na prodej? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13812 Registrován: 6-2004 |
Nedávno jsem jel s FTL jen jednu zastávku, počet kilometrů 0, ale cena 16,- Kč To je nejnižší možná částka v rámci obyčejného jízdného? Jinak ale ISOLK chválím, ceny nízké... U Zlínského tarifu by to bylo 1km čili jeden krát 1,50 PLUS 11,- K čemu vlastně slouží ten poplatek, "nástupní" taxa 11,- kč ? Platí se i v jiných krajích? |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7510 Registrován: 6-2015 |
Slouží to k tomu, aby jízdné na delší vzdálenost bylo na km levnější jak u krátké cesty. Kdybys měl jen násobek konstanty a počtu km. Má to tak i MS kraj. Jinak ano, u km ceníku je 16 Kč nejnižší sazba do 4 km. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13815 Registrován: 6-2004 |
Slouží to k tomu, aby jízdné na delší vzdálenost bylo na km levnější jak u krátké cesty U nás za 43 KM zaplatím 75 Kč, což se mi zdá hodně, kdyby tam aspoň nebylo těch "jedenáct" Kolik za 43 KM zaplatím v rámci IDSOK ? |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7512 Registrován: 6-2015 |
To se nedá přesně říct, protože platíš za zóny, ne za kilometry. Z Olomouce do Doloplaz (u PV) zaplatíš 68 Kč, z Prostějova do Přerova jen 40. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7692 Registrován: 6-2015 |
Dva nové přírůstky na MHD. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1235 Registrován: 12-2007 |
Jezdí Urbanway i na 402 Držovic?
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11086 Registrován: 3-2005 |
Ne. Jezdí pouze na linkách MHD.
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7777 Registrován: 6-2015 |
Odbavení již zakoupených elektronických jízdenek v MHD PV formou načtení QR kódu je nějaká novoroční novinka, nebo se dřív kontrolovalo pohledem, protože se "jen nechtělo"? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11087 Registrován: 3-2005 |
Od 1. 9. 2023 jsou všechna vozidla MHD vybavena čtečkou QR kódu a odbavení probíhá přiložením kódu ke čtečce.
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7778 Registrován: 6-2015 |
Díky. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7913 Registrován: 6-2015 |
Povedlo se mi dnes otestovat tuhle krasavici (díky, pane kolego). A po absolvování trasy PV-Tovačov a následném přesednutí do stroje vyrobeného na druhé straně kopce mám jen jeden dotaz. Nechcete si ji nechat? Mimochodem, a to není na dopravce, ale koordinátora, proč je zde odjezd 501/7 na Kojetín minutu před příjezdem 404/5? Je to schválně, protože 501 je plná a za čtvrt hodiny jede 500, nebo "se prostě stalo"? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3279 Registrován: 3-2005 |
Pajzák: nechceš se o jízdních dojmech trošku víc rozepsat?} |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7914 Registrován: 6-2015 |
Osobní výměny informací stále nejsi a v dohledné době nebudeš schopen? |
Lc_736__c_954
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6840 Registrován: 6-2006 |
Já tedy z důvodu vzdálenosti nejsem a také by mě to zajímalo. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7916 Registrován: 6-2015 |
No tak jo. Za mě velmi příjemné svezení. Slušně naladěný podvozek, naprosto hladce řadící převodovka, interiér v podstatě bez pazvuků... Na to, že jsme v některých úsecích jeli velmi slušně zaplněni s cca 15 stojícími, mi nepřipadalo, že by nám chyběl výkon. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3280 Registrován: 3-2005 |
Pajzák: stálé mimo provoz, mám už pocit, že světlo na konci tunelu zhaslo 😟 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 347 Registrován: 5-2006 |
Já jakož ten co to dovezl musím autobus pochválit podvozkově na našech cestách super. Motorově super kdyby do toho dali Cursora to by byla pila. Dle řidiče co jsi s nim dnes jel tak o 5kg nižší spotřeba oproti hrbáčovi. To auto má pro nás kdo ho vyzkoušel jediné mínus a to že se to bude muset vrátit. (Příspěvek byl editován uživatelem Náměstek .) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11090 Registrován: 3-2005 |
Řekl bych, že názory a pohledy jsou docela podobné. Na FB už jsem pár postřehů napsal a určitě po ukončení testu pár slov jako shrnutí napíšu.
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7928 Registrován: 6-2015 |
Pajzák: A úspěšně jsem zapomněl na poměrně významný fakt, a sice na 16 plně nízkopodlažních sedaček bez podest. Tuší někdo, kolík jich je schopen při specifikaci s 41 místy k sezení a jedním místem pro kočárek/vozík dodat jiný výrobce? "No tak jo. Za mě velmi příjemné svezení. Slušně naladěný podvozek, naprosto hladce řadící převodovka, interiér v podstatě bez pazvuků... Na to, že jsme v některých úsecích jeli velmi slušně zaplněni s cca 15 stojícími, mi nepřipadalo, že by nám chyběl výkon." (Příspěvek byl editován uživatelem Pajzák.) |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7972 Registrován: 6-2015 |
Ač je to článek o železnici, je tam jeden snímek , který snad potěší i zde. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11091 Registrován: 3-2005 |
Určitě potěší.
Jva
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5057 Registrován: 6-2002 |
Něco od prostějovské nemocnice...
Cynik - tak říká optimista realistovi...
|
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8080 Registrován: 6-2015 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 7-2024 |
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda i teď o letních prázdninách jezdí Citelisy ? Zda tam je nějaká šance si je ještě vyfotit… Předem díky za odpověď |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11095 Registrován: 3-2005 |
V tuto chvíli zůstávají provozní už pouze tři Citelisy. Během prázdnin v době menší turnusové potřeby nejsou nasazovány.