| Diskuse » Autobusy a trolejbusy » Autobusy v Praze | « předcházející | další » |
Autobusy v Prazedolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
| autor | příspěvek |
|---|---|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2627 Registrován: 4-2019 |
Ano, třeba na 125 jsem to zamrznutí pozoroval hned v několika různých spojích. Ale naposled ne, tak uvidíme. |
|
Kejvačka
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3566 Registrován: 10-2004 |
Takže zase jsou si soukromí dopravci versus DPP v "integrované" dopravě vzdálenější, ježto soukromí, pokud vím, "zvonečky" ani jiné upozornění na zastávky na znamení na digi orientacích (v Praze a Stč kraji, kde je to plošné) nemají. To jsem z toho velbloud.
Dějiny píší vítězové.
Nikdy nic nikdo nemá míti za definitivní. Nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2628 Registrován: 4-2019 |
"Takže zase jsou si soukromí dopravci versus DPP v "integrované" dopravě vzdálenější, ježto soukromí, pokud vím, "zvonečky" ani jiné upozornění na zastávky na znamení na digi orientacích (v Praze a Stč kraji, kde je to plošné) nemají." |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6415 Registrován: 12-2007 |
Když jsem dnes viděl tramvaj od SORu tak mi Temsa přijde méně těžkopásná. Přiznám se že tomu rozumím jako koza petrželi tak by mne zajímal Váš názor. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9592 Registrován: 8-2003 |
Zahradní Město a-101 ► 2304 → 2/2026
World In My Eyes...
cestuji ekonomicky a to pouze první třídou |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 908 Registrován: 12-2010 |
Omlouvám se za dotaz člověka žijícího mimo PID, ale k čemu (pro koho) jsou určeny ty malé kurzovky v rohu čelního okna? Kdo tyto informace potřebuje/využije? Předem děkuji za vysvětlení. |
|
Smithers
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1056 Registrován: 12-2007 |
Tradičně to využívali třeba dispečeři při kontrole provozu, dnes taky ROPID. Hlavně u mimopražských dopravců je pořadovka docela důležitá, jak furt přejíždějí mezi linkami. |
|
Kejvačka
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3573 Registrován: 10-2004 |
Myslím, že dnes už je to trochu přežitek, protože na základě ev. č. nebo RZ vozu zjistí každý zájemce (dnes už dokonce nejen s patřičným přístupem do interního systému, ale leckdy i z veřejně dostupných zdrojů), kde daný vůz jezdí, ale dříve to usnadňovalo orientaci, když se při kontrole řeklo třeba že nějaký problém má "101/1" a nemuselo se v době před internetem složitě hledat, kde a jak jezdí takový spatřený vůz. Ovšem u soukromých dopravců byly papírové pořadovky často spíše dezinformační, neodpovídající skutečnému aktuálnímu pořadí, případně chyběly úplně. Nyní už jsou až na vzácné výjimky digitální, ale nejsem si jist, zda je opravdu potřebujeme a nedalo by se za ně jako za provozně už úplně zbytečnou věc ušetřit...
Dějiny píší vítězové.
Nikdy nic nikdo nemá míti za definitivní. Nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 910 Registrován: 12-2010 |
Já právě nevěděl, jestli to není třeba pro cestující, nějaký "hack" ale přišlo mi divné že jsem to v zahraničí (a vlastně ani jinde v ČR) nikdy neviděl. Posun od papíru (který se zapomíná měnit) k (automaticky řízenému) displeji chápu, ale pokud je to jen pro ROPID a možná pár šotoušů tak je otázka jestli poměr užitná hodnota/cena odpovídá. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6417 Registrován: 12-2007 |
poradovku pouzivaji vsude ve svete, ze ji cestujici nevidi je druha vec to je stejne jako evidencni cislo vozu muze pripadat nekomu zbytecne kdyz mame RZ jedna vec je co vidi cestujici, druha vec je co potrebuje system aby fungoval, jizdni rady se delaji na obehy vozidel, evidencni cislo je identifikator dopravce a tak dale a dale |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1287 Registrován: 2-2012 |
DPP ve spolupráci s Operátorem ICT a organizací ROPID spouští od 17. února 2026 modernizované grafické rozhraní pro vnitřní LCD obrazovky v autobusech. Nové řešení přináší sjednocený vizuální styl, přehlednější dopravní informace a také nové funkce založené na datovém propojení s městskou datovou platformou Golemio, která poskytuje data o aktuálních polohách spojů napříč pražskou MHD. odkaz DPP |
|
Kejvačka
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3575 Registrován: 10-2004 |
Zase bez zvonečků? Vždyť na modré obrazovky (DPP) byly nedávno zvonečky po dlouhé době vráceny. To je bordel.
Dějiny píší vítězové.
|
Ralfík
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 60 Registrován: 5-2023 |
Kejvačka: Dnes ráno jsem na 138 viděl tu novou grafiku naživo a zvonečky tam jsou. Narozdíl od soukromých dopravců, kde zvonečky doteď chybí a několikrát do týdne jsem svědkem nějakého konfliktu řidič x cestující. To mi přijde jako horší bordel. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2635 Registrován: 4-2019 |
Jenom mi pořád připadá nesmyslný ten směr jízdy shora dolů. Vždyť na monitor všichni koukají zdola, tak by nejbližší zastávka měla být dole, tedy na místě k pozorovateli nejbližším. Ostatně ani ta proměnná velikost písma nebyla od věci - co je blíž, jeví se při pohledu jako větší (na tom jsou založeny mnohé optické klamy). |
|
Petr_k
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14530 Registrován: 4-2003 |
? nahoru zdola čtete Vy ![]() ![]() ![]() Největší pí***iny na světě nepocházejí z konspirace, ale z do nebe volající pitomosti aktérů. (Jan Šatava) |
|
snoopy
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 120 Registrován: 5-2013 |
Já bych byl hlavně pro, aby se ten směr v informačním systému nějakým způsobem sjednotil. Tímto prohozením se opět rozhodil vztah interiér/exteriér, kdy na vnějších bočních tablech je směr zdola nahoru (cílová nahoře, nácestné zastávky blikají dole), uvnitř člověk nyní musí cílovou hledat naopak dole. Alespoň to ale je (bude) jednotné v rámci celé PID, taková IDS JMK jde ještě dál. Linkové autobusy mají vnější tabla vzor PID (cílová nahoře), vnitřní LCD jdou shora dolů (tedy opačně). DPMB potom vnější tabla naopak, cílová je dole a nahoře se ukazuje nejbližší směrodatná nácestná zastávka (což považuji mimochodem za výrazně lepší než přehrávání několika zastávek ve smyčce), interiérových LCD jsou dva typy dle vozů, starší jde zdola nahoru (tedy naopak než vnější tabla), novější už shora dolů. |
|
KarelNetman
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18 Registrován: 3-2022 |
Za mě nejhezčí rozhraní vnitřních panelů bylo tohle. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9601 Registrován: 8-2003 |
SU8,9 LE ► 2066 na karláku
World In My Eyes...
cestuji ekonomicky a to pouze první třídou |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1922 Registrován: 3-2004 |
V aktuálním čísle časopisu DP-kontakt vyšla informace o nákupu nových autobusů v roce 2026 |
|
Ralfík
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 61 Registrován: 5-2023 |
Těch 30 urbanwayů je ta již dodaná aktuální dodávka, nebo nová várka, která teprve dorazí? |
|
Petr_k
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14533 Registrován: 4-2003 |
Není, loni bylo milfhybridů objednáno 50. Co se týče stavu přebírání vozidel, je to asi ještě horší než turky, asi neexistuje vůz, který by nedisponoval alespoň jednou nedořešenou výrobní Největší pí***iny na světě nepocházejí z konspirace, ale z do nebe volající pitomosti aktérů. (Jan Šatava) |