Diskuse » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy | « předcházející | další » |
Tratě a lokálky v okolí Prahydolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1473 Registrován: 6-2015 ![]() |
Můj kamarád pracuje v Záluží v areálu vedle benzínky a bývalý kolega přes Záluží jezdí do Jiren do práce, ptali se mně jak to teda má být s tím přejezdem, kudy a jak budou nově jezdit. Popravdě jsem jim odpověděl, že sám vlastně nevím a tuto kravinu nechápu![]() Ať jim to můžu konečně nějak přetlumočit nebo dát odkaz na plán skutečné a platné verze. Díky moc. |
mot
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5580 Registrován: 7-2017 |
To by snad přesně měli vědět na obec. úřadě, ne? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1474 Registrován: 6-2015 ![]() |
Jakože se to dozví od těch "vykuků za ODS"?![]() ![]() (Příspěvek byl editován uživatelem K6S31ODR.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4002 Registrován: 12-2007 |
Je zde někdo kdo by mi to byl jasně, srozumitelně schopen popsat, když teda údajně má být "po novu" přejezd pro auta uzavřen (viz. ta poznámka v plánu "zde bude silnice zaslepena - dále jen chodci a cyklisté")? Mám za to, že sa tak stane v momente, keď sa spustí cesta okolo NTM po telese terajšej trate. Ale kedy to bude… 🤷♂ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8459 Registrován: 8-2006 |
Info JPP říká v roce 2028, ale napřed musí být (doufám![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 154 Registrován: 7-2018 |
Zajímalo by mě, kudy budou v květnu vedeny při večerních výlukách XS2, aby byla obsloužena žst Čelákovice, a zároveň se ten bus někde otočil. Bude muset jet jednu trasu asi přes Záluží ... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8460 Registrován: 8-2006 |
Ale v květnu už to přes Záluží půjde. Na Mochovské to bude na světla. Jinak jsem slyšel, že brandýská lokálka má být elektrifikována a upravena/přestavěna na vlakotramvaj. (Takhle, četl na FB, kde starosta Pátek odpovídal někomu na tyto typy dotazů. Takže asi tak.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1475 Registrován: 6-2015 ![]() |
V nádražním rozhlasu toho taky napovídaj...![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 155 Registrován: 7-2018 |
čelákovičan: ano, přes Záluží to půjde. Tedy Zeleneč-Mstětice-II/611-Nehvizdy-Záluží-Čelákovice žst-Mochovská? To bude slušný slalom. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 340 Registrován: 9-2023 ![]() |
Dnes kolem oběda Batohy v Brandýsku
Punk nikdy neumírá. Punk až na věky!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8461 Registrován: 8-2006 |
Mosquit: Asi tak, no. Dá se vůbec ve Mstěticích zajet s busem k nádraží? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 33124 Registrován: 5-2002 ![]() |
čel: Dá se vůbec ve Mstěticích zajet s busem k nádraží? Přijde na to, jak moc blízko. Zajet pod most by jít mohlo.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 156 Registrován: 7-2018 |
Doposud NAD ve Mstěticích stavěla oficiálně v zastávce Zeleneč, Mstětice, tedy na silnici k Čelákovicím. Některé XS2 občas jezdily Zeleneč-Mstětice-II/611-Nehvizdy-Mochovský kruháč-Čelákovice-(okruh přes náměstí)-Mochovský kruháč-Lysá. Ve Mstěticích se zastavovalo tak divoce, v křižovatce v "obci", atd. Postupně se asi vyjednala výjimka, aby se mohlo jezdit i po spojce Mstětice-Čelákovice, která je jinak na Mmax=6t. Nynější JŘ NAD na květen tomu odpovídá, když předpovídá jízdní dobu Mstětice-Čelákovice za 7 minut. Právě proto mě zajímá, kde se reálně ten autobus bude v Čelákovicích otáčet, resp. kude pojede dál na Lysou. K nádraží ve Mstěticích se už mnoho let při NAD nezajíždí. Myslím, že naposledy se tam otáčela linka 655, pendl Nehvizdy-Mstětice, který byl pro nezájem veřejnosti zrušen (jel jsem s tím několikrát, vždy zcela sám). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1476 Registrován: 6-2015 ![]() |
Copak se dnes kolem sedmé hodiny ranní stalo v Pragogradu? Ráno v Čelákovicích hlásili že vlak do Milovic 20 minut opožděn z provozních důvodů provozovatele dráhy, a v ešusu do Prahy hlásili před Počernicemi že tam vystupovat, že vlak zde končí, pak stály tam už tři elefanty takže plné nádraží. |
Pajas2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1415 Registrován: 10-2009 |
Viz vlákno aktuální info z provozu, dopravní závada u S9 ve Vysočanech a na hodinu zastavený provoz. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1578 Registrován: 4-2003 |
Myslel jsem, že pro tyto případy se dělaly tak velkoryse Skály / Rajská zahrada. Proč se nemohly vlaky obracet tam? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4003 Registrován: 12-2007 |
Pozdrav z Čelákovic: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1478 Registrován: 6-2015 ![]() |
Mstětice: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 691 Registrován: 6-2023 ![]() |
Jsme byli docela překvapený, když mě vezl kámoš z Kolína na vlak do Mstětic a nevěděli z jakého nástupiště mi to pojede. Budou vůbec vnější nástupiště? Byly tam značené koleje a 4. Mstětice jsem vždycky jenom projížděl a teprve v noci z pátku na sobotu jsem odtamtud jel poprve. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 33127 Registrován: 5-2002 ![]() |
Ne, bude jen ostrov.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2136 Registrován: 2-2010 ![]() |
ad Mstětice: Já se docela divím, že nebude jen ostrov mezi hlavními kolejemi. Na co budou tři nástupní hrany, když ta třetí bude úplně k ničemu, kvůli těm pár cestujícím za den. A nebo se počítá s nějakou masivní výstavbou domů?
Pesimista vidí v tunelu tmu. Optimista vidí na konci tunelu světlo. Realista vidí světla vlaku. A strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/TravelTrainProd Flickr: https://www.flickr.com/photos/144608621@N07/ Blog: https://travelproductioncz.blogspot.cz/ |
Pajas2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1417 Registrován: 10-2009 |
Klíčové heslo pro Google: "Nový Zeleneč". ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 94 Registrován: 11-2017 |
Neví nekdo co to bylo dnes rano za osobni soupravu v Neratovicích, cca 7:20 na předávkovém kolejišti Spolany? } |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4008 Registrován: 12-2007 |
![]() "Trs2004: "A nebo se počítá s nějakou masivní výstavbou domů?"Klíčové heslo pro Google: "Nový Zeleneč". ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 157 Registrován: 7-2018 |
Pokud je mi známo, ve Mstěticích je současná hrana nejblíž ke staniční budově pouze dočasná, do doby zprovoznění lichých kolejí. Pak se bude zastavovat pouze u ostrovního. Výstavba nového městav ve Mstěticích měla jen pauzu, nyní pozemky a projekt vlastní PROGRESUS RD Rýmařov III a.s. a obnovil práce. Spíš je škoda, že podchod je jen jeden a na východě (navíc s dlouhou rampou), zatímco domy budou i v západní části. Dá se tedy očekávat, že tam budou lidi lézt přes koleje. (Příspěvek byl editován uživatelem Mosquit.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 853 Registrován: 2-2013 |
Kdyby někoho zajímal pohled z čela vlaku jak to vypadá ve Mstěticích po “překlopení výluky” tak zde přihazuji své video. https://youtu.be/z4B7MeELKc4?si=iSdsF9zVVCpmIHYP |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8103 Registrován: 6-2016 |
Mosquit: Podle toho obrázku soudím, že golfisté vlakem jezdit nebudou![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1909 Registrován: 3-2010 |
Mosquit: Ti co maji na barak za 12 mega, tak maji i na faro za milion, ti Vam zaplivanym, smradlavym a spinavym slonem jezdit nebudou...![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1479 Registrován: 6-2015 ![]() |
Mstětice: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1480 Registrován: 6-2015 ![]() |
Mosquit: Ten obrázek mi připomíná Kvikálkov-Surrey. ![]() Do podchodu je zavedeno i schodiště ze západní části, viz nové fotky. Navíc je hodně zavádějící - takticky je to oříznuté tak že není vidět stavba čistírny odp. vod, násep k nadjezdu není skoro znatelný, ty původní baráčky naproti cestě k nádraží nejsou , místo nich jsou nějaké novostavby, není tam ta nová plechová technologická budova na place za nádražím, není tam ten bordeldvorek s rezavými náklaďáky a rozpadajíci se garáží u toho samostatného domku vlevo dole - u kolejí... vše krásné nové sluníčkové moderní a cool ![]() (Příspěvek byl editován uživatelem K6S31ODR.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 158 Registrován: 7-2018 |
Samozřejmě že ten obrázek je takhle udělaný, aby nálakal kupce, ne aby je odradil ![]() A o baráčku jen za 12 si asi můžou nechat i tam zdát, tady vedle jsou 20 let staré řadovky za 14-18, v jedné takovém bydlím, a denně dojíždím tím slonem (resp. spíš pravidelně syslografem ![]() Koneckonců, vlak je největší (jediný?) benefit té lokality. honzaklonfar: golfisté nejezdí vlakem ani teď, nebudou ani potom :-) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 75 Registrován: 9-2017 |
Mosquit: viděl bych to podobně. Místo stání v zácpě ti co tam budou bydlet pojedou radši vlakem pokud jim vyhovuje cílová stanice v Praze. Odhaduji, že počet lidí po dostavbě ve vlaku naroste, ale asi to nebudou obrovské davy... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8108 Registrován: 6-2016 |
"golfisté nejezdí vlakem ani teď, nebudou ani potom :-)" Ano, naprosto souhlasím! Jak na Zbraslavi, tak na Karlštejně jsem neviděl maníka v kšiltovce, táhnoucího vozík s holema od místního nádraží ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1482 Registrován: 6-2015 ![]() |
honzaklonfar: No, to by musel být golfista jedině "militantní šotouš", v kšiltovce ČD který by při táhnutí nákladního vozu (né vozíku s holemi!![]() ![]() ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17570 Registrován: 5-2004 |
Tak nám skvělá správa připravila každoroční jarní dvouměsíční výluku Liteňky. Zdalipak bude i na podzim další 2,5 měsíce výluka jako vloni? To by bylo abychom z VHD nevyhnali i ten zbytek lidí. Samozřejmě v Řevnicích od Prahy nepřípoj na bus (19 minut čekačka) a v Lochovicích přípoje jen z Hostomic druhým autobusem pro dva lidi. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8462 Registrován: 8-2006 |
Dnes ráno v Čelákovicích stálo trafo na rozvodnu.![]() |
Adamek
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1247 Registrován: 10-2007 |
V Řevnicích je na bus přípoj jak od Prahy, tak od Berouna. Stejně jako na vlak v Třebani. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 697 Registrován: 6-2023 ![]() |
U Čelákovské přeložky se tak trochu zastavil čas. A nebo ten chybějící spodek souvisí s nadjezdem? Na druhé straně mi přijde to napojení koleje nějak podivně. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4009 Registrován: 12-2007 |
![]() "U Čelákovské přeložky se tak trochu zastavil čas. A nebo ten chybějící spodek souvisí s nadjezdem? Na druhé straně mi přijde to napojení koleje nějak podivně." Napojenie na Mstětice je provizórne, aby sa na preložke urobilo čo najviac práce kým sa bude napájať definitívne. A s definitívnym prepojením sa čaká na letné prázdniny*, kedy bude môcť dôjsť k redukcii vlakov aby sa to vyjazdilo. *) ono to vypukne už posledný júnový týždeň |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8463 Registrován: 8-2006 |
A taky dneska do Mochova jezdilo KŽC.![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4010 Registrován: 12-2007 |
Dnes se měl také odvážet vůz z vlečky. Takový frmol mochovanda dlouho nezažila. A 📸 nikde? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1487 Registrován: 6-2015 ![]() |
Jak a kam bude napojena mochovská kolej v novém stavu? Díky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4011 Registrován: 12-2007 |
Do koľaje 3a preložkou dlhou cca 500 m. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9402 Registrován: 9-2005 |
Mochovka by měla být sice přeložena, ovšem v podstatě jen o cca 3 osy traťových kolejí směrem na východ. Čili při pohledu na Mapy.cz přeložka ani není vidět. A NTM teda bude úplně bez kolejí? Jeho napojení napřed, že nebude, pak že zas bude zachováním jedné z traťových kolejí esíčka trati 231.
♥UA
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4013 Registrován: 12-2007 |
A NTM teda bude úplně bez kolejí? Čo urobia s koľajami v areáli ťažko povedať, ale na SŽ napojené nebudu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4018 Registrován: 12-2007 |
Pozdrav zo Zálužia: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4019 Registrován: 12-2007 |
Pozdrav z Mochovandy: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9406 Registrován: 9-2005 |
Tratovak: děkuju. Ta oboustranná výhybka na Záluží je odkud?
♥UA
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4020 Registrován: 12-2007 |
Zo Skál, čo bola provizorná na Satalice. Zhodou okolností polomery boli veľmi podobné, takže v Záluží to projektant iba trochu “narovnal”. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1488 Registrován: 6-2015 ![]() |
Tratovak: Jaká bude traťová rychlost na mochovské v úseku od podjezdu tratě na Prahu k nádraží po novu? Nyní to je tuším 50 km/h ??? Díky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4022 Registrován: 12-2007 |
50 zostane. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4024 Registrován: 12-2007 |
Pozdrav z preložky: |