Diskuse » Železnice » Trať Plzeň - Žatec a okolí | « předcházející | další » |
Trať Plzeň - Žatec a okolídolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14940 Registrován: 4-2003 |
tady tlačíte teorii o tom, že ty domy nikdo nechce Já si jenom myslím, že kamený dům si dneska už nikdo soudný nekoupí a pokud ano, tak aby si s ním koupil pozemek a přivedené sítě, ten samotný dům zbourá a na jeho místě postaví nový, s úplně jinými parametry - aspoň tak to 2x proběhlo v mém příbuzenstvu. Akorát mi není jasné, proč by to měl dělat zrovna v lese nad Trojanama, když je v kraji řada zajímavajších míst.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2643 Registrován: 9-2011 |
T478.4019: parádní snímky! A postrk tunelem skvělý nápad. Kdo, co, nebo kde je mrďoch? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5411 Registrován: 6-2019 |
Cca 35 km od centra Plzně. To je na hranici efektivity dojíždění za prací. A za předpokladu, že oba budou dojíždět jedním autem.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9491 Registrován: 12-2005 |
Je to kpusek na Hadačku a jste na 1/27. V brzký době se zacne stavět odchvat Plaz a Kaznějova. To znamená, že vyjedete z Hadačky a zpomalí vás az cedule "Plzeň". Takže ta poloha pro romantiky a samotáře může davat smysl. Odhlédneme od faktu, že za přejezdem bydlí poněkud zvlaštní lidi. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5412 Registrován: 6-2019 |
Ono nejde ani tak o cestovní dobu, ale o náklady na dopravu. Ještě pár takových vtipných let jako bylo posledních pět a budu jezdit všude jen vlakem, jak před 30 lety (netýká se horních 20 %, kteří to řešit nemusí nikdy).
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4716 Registrován: 12-2020 |
Jak dojíždět autem? SŽ přece ráda splní svou zákonnou povinnost a uvede trať do provozu. Ona je tam totiž pořád dlouhodobá výluka Takže přímým vlakem do Plzně, ideální dopravní ubslužnost |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4717 Registrován: 12-2020 |
Ahmad: Ještě pár takových vtipných let jako bylo posledních pět a budu jezdit všude jen vlakem, No vidíte k čemu je dobrý COVID a Fialová vláda. Ještě budete nakonec jezdit eko-vlakologicky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5413 Registrován: 6-2019 |
Však já jezdím bio - eko - trendy - friendly vlakem skoro všude a furt. Ale spíš z důvodu nedávného úrazu v Ondavské vrchovině a zimní tmy a počasí, než z lásky k ocelovým rovnoběžkám. Nevylučuju však, že po postupné modernizaci dráhy všude a narůstajícími léty na krku a odrostlými potomky, bych se VHDéizoval kompletně totálně. Jediné, co je totiž reálně nutné odvézt a přivézt autem, je žrádlo na týden do lednice. To fakt nebudu vozit MHD hodinu přes celý Vary.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14942 Registrován: 4-2003 |
Takže ta poloha pro romantiky a samotáře může davat smysl. Ona stejně tak dobře může dávat smysl pro lidi co zjistí, že 5 km od Plzně by za to dali podstatně víc peněz a proti tomu jsou nějaké náklady na rozdíl v dojíždění nicotné. Totiž zapomínáte že každý je v jiné sitaci a má jiné možnosti volby a alternativy a taky osobní preference.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9492 Registrován: 12-2005 |
Tak náklady to nese. Na druhou stranu na ježdění vlakem musi mít člověk čas. Cesta do práce mi tva autem 20-25 minut. Vkakem+sockou+pěšky jsem na dobrých 2 hodinách. Krát 2 respektive krát 4 při dělený směně a už je ten den krátkej. A to jsem nezmínil že kolikrát směna začíná dřív nez jede první vlak..... |
Vladimír_b
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3108 Registrován: 6-2008 |
Dnes přivezl Mn další vz na odstavení do Kazu... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11931 Registrován: 6-2006 |
Takže ta poloha pro romantiky a samotáře může davat smysl - jako směnová práce signalisty: |
Vladimír_b
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3109 Registrován: 6-2008 |
Ahoj, zítra odpoledne by mohlo ČDC stahovat dvojčetem 742 dříví z Kazu. Vepředu budou InnoFr a vzadu Ealos-t |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11944 Registrován: 6-2006 |
Kdy asi, stihnou to ještě za světla? Dík. |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 23140 Registrován: 3-2007 |
Tak právě vyrážejí z Plzně, vlak na tři kotle (2x 742.7, pk 1x742.0) a 8 vozů. Šotouši na značky! A pár nejhezčích fotek sem prosím dejte. (Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.) |
Vladimír_b
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3110 Registrován: 6-2008 |
Právě přijeli do Kazu |
Vladimír_b
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3111 Registrován: 6-2008 |
Aktuálně, pokud by toho už víc nebrali, tak za hodinu je oblíbené wokno v grafikonu na skok do Třemky. Ale řeší tam vozy, což možná na fotce vidíte a taky proto jsem tam více nelezl. Tedy můžou ještě dobírat... |
J.R.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 156 Registrován: 4-2018 |
Mn z Kazu odjede pravděpodobně teď ve 45 po Os. Druhý Mn s Mazdou 323 bude stahovat ucelenku cisteren z Čepra |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11948 Registrován: 6-2006 |
Mikulášský vlak (851+020+830) do Kralovic, přijel do Rak. + 11 min., a další výrazné zpoždění nabral v Rakovníku, při čekání na příjezd posunu od odbočky. Stejně se divím, jaký to má význam, teď v mrazu a tmě, jet do vybydleného až strašidelného nádražíčka v Kralovicích. Hospoda daleko. Jen přečkat ve vyhřátém vlaku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4980 Registrován: 3-2015 |
Hlavně že jel z Prahy do Berouna hodinu, čekal jsem a nic, pak už zalejzalo slunce to bych kopnul do toho. Ještě šance je za tmy až pojede Kralovický zpět, zpožděný bude i tento už to vidím na Grappu (Příspěvek byl editován uživatelem Jeník H...) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9517 Registrován: 12-2005 |
Ještě že jsme tam nejeli. Chtěli jsme vzit malou kouknout prvně na Mikuláše ale nakonec jsme to odpískali. |
Vladimír_b
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3112 Registrován: 6-2008 |
Teď stojí v Kazu dvojče červených s červenými uhláky na Plzeň. Nevím kdy to pojede |
Vladimír_b
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3113 Registrován: 6-2008 |
Mn pojede nejdřív po 7642, nebo později... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9518 Registrován: 12-2005 |
Velmi mlžnej dopolední Zavidov. To je snad prvně co jsem tam potkal vlak. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11959 Registrován: 6-2006 |
Nebude teď v Kaznějově stahovaní ložených souprav? Od rána se tam nalevo i napravo čile nakládalo dříví. A dopoledne dvě 742.7 vezli do Třemošné soupravu cisteren. |
J.R.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 157 Registrován: 4-2018 |
15:23 tam dorazil Herkul CTR |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11960 Registrován: 6-2006 |
A ve 13:26 Blatnem projela trojka Regionov, ale směry odkud kam nevím: |
T478.4019
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 441 Registrován: 6-2016 |
Marťa_rak: Plzeň - Louny |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9547 Registrován: 12-2005 |
V 11cca mazala MUVka od kazu na Plasy. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11972 Registrován: 6-2006 |
Včera odpoledne po dešti, jsem omrkl pozůstatky vlečky a zarostlé předávací kolejiště na nádraží Horní Bříza: Se divím, že majitel Lasselsberger se nechová jako správný hospodář. Když už to nepotřebují, kolejivo mohli dávno vyškubat (jako kolej do remízy) a prodat do sběrny. Nebo to patří SŽ? Ale ti spíše by to zlikvidovali. A ve staniční budově zabedněná čekárna a záchody. To je fakt pro cestující zákazníky komfort pro 21 století. |
Vladimír_b
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3114 Registrován: 6-2008 |
Ahoj, dnes pojedou cisterny do Třemky a na silo do Kazu dvě plošiny na tři klasické tranzistory... Zatím stojí na ranžíru... Kaz tak ve tři snad... |
Vladimír_b
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3115 Registrován: 6-2008 |
Ahoj, teď jsem potkal ve Třemošné cisterny na dva tranzistory a jeden tranziCat, mají plnou a prázdnou sv... Do Čepra plnou a do Plzně prázdnou... (Příspěvek byl editován uživatelem Vladimír_b.) |
Vladimír_b
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3116 Registrován: 6-2008 |
Vracet by se mohli za hodinu do Plzně... |
T478.4019
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 443 Registrován: 6-2016 |
Předevčírem Plzeň nadobro opustila bývalá žatecká turnusačka 742.397 alias Čuk. Nechť se jí v nové domovině daří, byl to dobrý stroj |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1344 Registrován: 1-2021 |
Jestli vše půjde podle plánu, pak časem dorazí náhrada připomínající vzhledově tehdejšího Geka. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2824 Registrován: 9-2005 |
Marťa_rak: " A ve staniční budově zabedněná čekárna a záchody. To je fakt pro cestující zákazníky komfort pro 21 století." A jak je na tom vlastně čekárna na zastávce v Horní Bříze? Zdá se z vlaku, že je otevřená, ale kdo ví. A v Kazu uvnitř v čekárně jsou novější lavičky, má být otevřena podle appky Můj vlak do 18 hodin, ale jednou v říjnu byla zavřena již v 16:30. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11989 Registrován: 6-2006 |
Na zastávce nevím. V petici si místní prosazovali otevřenou a hledali člověka na úklid, tak nevím Horní Břízu stanici jsem v minulosti zanedbával. Před pětadvaceti léty jsem jezdil jen do Plas a jen třikrát až do Kaznějova. A na starých leteckých snímcích, jsem si všiml v Bříze lávky nad kolejištěm u přejezdu, tipuji pro zaměstnance. Má někdo snímek? Dík. |
T4783363
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1242 Registrován: 2-2006 |
Zastávka je tak nějak přes den otevřená. Lávka vedle přejezdu existovala už na počátku 20. století, někdy v 70. nebo 80. letech byla vyměněna za novou konstrukci. Snesena někdy po roce 2010. Kvůli dlouhým posunům nebo křižování býval přejezd zavřený i desítky minut. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11992 Registrován: 6-2006 |
Tam bejt tenkrát s foťákem v ulici u šraněk To by snad někdo agilní nereptal. |
T478.4019
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 445 Registrován: 6-2016 |
Odpoledne čekejte opět přístavbu dvou vozů na vlečky v Kaznějově. HV kokotka 742.736. A také herkul 761.101 na výměnu gigacu. |
Vladimír_b
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3118 Registrován: 6-2008 |
7664 ... 7648 814.173 |
Vladimír_b
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3119 Registrován: 6-2008 |
7606 847 |