Diskuse » Železnice » Tratě kolem Brna » Archiv diskuse Tratě kolem Brna do 18. 6. 2021 | « předcházející | další » |
Archiv diskuse Tratě kolem Brna do 18. 6. 2021dolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4985 Registrován: 6-2015 |
Tím jsem nechtěl říct, že musí být jen jeden, ale že mít spoje tak, aby navazovaly ve všech uzlech, prostě někdy nejde. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15609 Registrován: 12-2007 |
Ale vždyť ono i kdyby to šlo časově (jakož že např. u linky č. 423 to nevychází o vcelku krátký časový úsek), tak by to pak mimo špičku stejně znamenalo, že kdo přestoupí na vlak, tak za chvíli bude muset ještě jednou přestupovat - z vlaku na další vlak. Vůbec, přestup v Bránicích coby "stanici v místě, kde se dva přepravní proudy slévají do jednoho", je velmi nelogickou věcí a mj. i zdržujícím faktorem na celé cestě. Mmch. nedávno v sousedním vlákně zaznělo, že trať do Lednice bude (či mezitím již je) přebudovávána z D3 na "D1 s ohraničením jedinou dopravnou + převedením dopraven Lednice a Poštorná na nz". Nepředpokládá se to samé i u úseku Ivančice - Oslavany? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15 Registrován: 6-2020 |
David: Oslavany jsou již nějaký rok nákladištěm."Nepředpokládá se to samé i u úseku Ivančice - Oslavany?" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15611 Registrován: 12-2007 |
Skutečně. Zpětně se dívám do map s tématikou TZZ, které mám ze stránek "Dobré správy" postahované z minulých let; mapa aktualizovaná k 23. 4. 2019 uvádí u úseku Ivančice - Oslavany ještě řízení dle D3, zato mapa aktualizovaná k 25. 10. 2019 uvádí u téhož úseku již "telefonické dorozumívání; trať je ohraničena jen jednou dopravnou". Mmch. co se týče t-244, tak za slušný výsledek co do poměru nákladů vs. užitku (tzn. mírné zrychlení vybraných úseků ve stávající stopě + uvedení stanic do podoby odpovídající standardu příměstské trati ve 21. století, včetně takové samozřejmosti jako konfigurace M. Bránic pro umožnění rychlého spojování a rozpojování souprav/jednotek; spolu s tím pochopitelně dokončené vše mezi Brnem-HH a Střelicemi) bych považoval toto (pozn. nechce se mi to přepisovat do excelové tabulky, takže jen tato ručně psaná forma; zpětně vzato by asi nesedělo jen 9min. mezidobí mezi odjezdem Sp-244 z Brna hl. n. a příjezdem protijedoucího Sp-244 tamtéž, protože jejich míjení by se tím pádem trefilo tak do výhybky na Zhlaví Státní silnice, takže odjezd spíš už X:23 a příjezd spíš až v X:36 h). Os vlaky zastavující v: Brno hl. n., Brno-Starý Lískovec, Střelice a dále již všude až po Oslavany (případně vč. nové zastávky na západním okraji Ivančic). Sp vlaky zastavující v: Brno hl. n., Brno-Starý Lískovec, Silůvky, Moravské Bránice, Moravský Krumlov, Bohutice, Miroslav, Hrušovany n/J.-Šanov; přímý vůz (veden jen ve špičce; odpojovaný/připojovaný v M. Bránicích) do/z Oslavan projíždí zast. Ivančice letovisko. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 869 Registrován: 2-2011 |
David: No, ten přestup je na obtíž to určitě, ale o té časové ztrátě bych pochyboval. Při současné konfiguraci nástupiště v Bránicích je ten rozdíl mezi odvěšováním/přivěšováním a přestupem 0,0, nic. Naopak mě leckdy přestup přijde rychlejší.. "Vůbec, přestup v Bránicích coby "stanici v místě, kde se dva přepravní proudy slévají do jednoho", je velmi nelogickou věcí a mj. i zdržujícím faktorem na celé cestě." Příklad: Kočkopes z Brna zastaví, lidi nastoupí/vystoupí a část vlaku může hned odjíždět. Mezi tím co souprava odjíždí tak si lidé stihnou v klidu přestoupit. Podstatné je, že se nečeká na odvěšení části soupravy což zpravidla trvá déle než nástup/výstup cestujících v sedlovém čase. Problém je, že v sedle stačí kočkopes, takže by 3 vozovka 842+kočkopes jela poloprázdná. Řešením pro zachování přímých vozů s ohledem na zajištění přiměřené kapacity vlaku by bylo jezdit v sedle 2x 842. Ale na to je zase málo 842.. (zajímavý kontrast s tím, co za nesmysly jsem četl v minulých měsících ve vlákně 842.) |
Paul2no
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2359 Registrován: 11-2009 |
Zdenek102: jenže 842 tu nebudou na vždy, a nic nového obdobné velikosti asi neexistuje. Do budoucna tam stejně bude muset jezdit něco jako 844. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 870 Registrován: 2-2011 |
Paul2no: Jak to souvisí s tím, že od dob výroby 842 dodnes je těch motoráků 842 pořád málo? "Zdenek102: jenže 842 tu nebudou na vždy," Paul2no: Nového asi ne, ale Regioshuttly existují, jezdí a ještě nějaké to desetiletí asi jezdit budou. Než se "do budoucna" určí jak řešit Ivančice, tak tato vozidla by dle mého názoru mohla pomoci překlenout toto "dočasné" období."a nic nového obdobné velikosti asi neexistuje. " |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4918 Registrován: 5-2002 |
A když už tu je řeč o Oslavanech, už to bude skoro 20 let, co jsem tam nebyl. Jezdí tam alespoň příležitostně nákladní vlaky, nebo je to tam úplně mrtvé? Zde foto z mé poslední návštěvy - 830.107 v Oslavanech 30.4.2003...
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!
UPOZORNĚNÍ: Pokud najdete na stránkách O prototypech chybu, opravdu nepomůže, když budete po diskuzích šířit, že Kolmačka má toto a tamto špatně. Pomoci může jedině to, když mi napíšete CO je špatně a JAK je to správně... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 170 Registrován: 12-2020 |
Myslím, že tam žádné náklady nejezdí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 309 Registrován: 5-2010 |
Rosta_kolmix Jestli si pamatuji dobře, tak naposledy do Oslavan jezdily osobní vlaky ČD v roce 2014 jen o víkendech, poté už pouze Mikulášské jízdy a občas výletní vlaky soukromých spolků a sdružení. Co se týče nákladní dopravy, nevím. Někdo znalejší doplní... IZOLA už v Oslavanech nefunguje cca 12 let, PREFA vozí vše po silnici. Krátká vlečka vedoucí přes silnici pro měnírnu JME - trafa a trafoolej (dnes EON) byla již delší nevyužívána, časem částečně zasypána a při celkové rekonstrukci silnice z Oslavan do Ivančic (asi v roce 1999) byl vlečkový přejezd zrušen a koleje ze silnice odstraněny. Na fotce s Dřevákem 830.107 je vidět za motorovým vozem nasypaná hlína se štěrkem a terčem právě na koleji, která vedla přes silnici do areálu měnírny. Kolej v areálu měnírny by snad měla být dodnes i se zasypanou kolejí před hlavní bránou do areálu tehdejší uhelné elektrárny. Dvě šturcové koleje, souběžné se silnicí od Ivančic, ukončené zarážedly (směr Oslavany), by měly také být stále na svém místě. Jedna z nich byla prodloužena do areálu firmy NEUMAYER (METALDYNE). Plošinový vůz jsem tam viděl snad jen 2x a nakonec toto prodloužení využíváno nebylo a vše opět přešlo na silnice. Další vlečka byla (možná ještě je) v areálu elektrárny, kde se rozvětvovala. Zcela vpravo (z pohledu od Ivančic) byly také dvě šturcové koleje ukončené v blízkosti zadní brány do areálu (poblíž silnice z Oslavan do Padochova a Neslovic), na kterých se z vozů Eas vykládalo uhlí. Jedna kolej vedla mezi chladícími věžemi, po které se dovážel mazut a nějaké další komodity související s provozem uhelné elektrárny. Mám-li v textu nějaké chyby, znalejší prominou a když tak mě opraví a doplní... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1139 Registrován: 3-2018 |
Lokotraktor: Někdy cca kolem roku 2005 jsem ještě fotil Mn z Oslavan s rajkou. Příjemce, resp. odesílatele neznám, Prefa? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 310 Registrován: 5-2010 |
Starý_Hanák Pokud "Rajka" v Oslavanech, tak určitě pro Prefu... Jinak při řepných kampaních, kdy se do vozů Eas nakládala cukrová řepa (převážně pro cukrovar Hrušovany nad Jevišovkou), nebo nakládka kovového odpadu, tak to taky vše odvál čas. Váha těsně u silnice zasypána a vážní domek zbourán... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1140 Registrován: 3-2018 |
Lokotraktor: Tak ještě 2007... A štramberská... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 311 Registrován: 5-2010 |
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDelezni%C4%8Dn%C3%AD_tra%C5%A5 _Moravsk%C3%A9_Br%C3%A1nice_%E2%80%93_Oslavany Na trati z Brna do Oslavan fungují už pouze poslední dvě vlečky i s lokomotivami. 1. ČEPRO Střelice 2. silo Ivančice |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1558 Registrován: 8-2010 |
Zdravím, je tu někdo znalý, kdo ví časy odklonového Mn Česká Třebová - Chornice a zpět? Díky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1142 Registrován: 3-2018 |
Darwa: Ze Skalice cca 8:30, zpět různě 10-12. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1416 Registrován: 7-2009 |
Lokotraktor Ta poslední fotka na sile je vážně parádní |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 435 Registrován: 7-2017 |
Interpanter na lince S2, Os4020 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2009 Registrován: 5-2007 |
V Podcastu zdopravy.cz je v p. Šatava, mimo jiné mluví i o plánech s tratěmi Hevlín, Uhřice..(od cca 27 minuty) https://zdopravy.cz/podcast-osmsetdesitka-je-fenomen-pokud-se-nen ajde-nahrada-budeme-mit-problem-rika-jan-satava-80902/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8385 Registrován: 12-2011 |
Obsluha vlečky Zetor Brno. Vidět na této vlečce vlak bylo jako zjevení Zátěž tvoří tramvajové kolejnice pro Dopravní stavby Brno, s.r.o. Další fotky z vleček z března a dubna jsou ke shlédnutí zde odkaz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 437 Registrován: 7-2017 |
Já hned vedle čtyři roky pracoval. A těch vlaků tam paradoxně bylo vidět víc. Jinak ta skládka je tady. V Zetoru je již asi všechno vytrháno, ale do spalovny by se ještě mělo dát dojet, ne? A prosím (když jsem si prošel ten fotoblog) - ty Sokolnice, ta Telnice. Takže vlak jede ze Sokolnic - Telnice. Díky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1067 Registrován: 10-2007 |
22michal: "V Zetoru je již asi všechno vytrháno, ale do spalovny by se ještě mělo dát dojet, ne?" Ano, větev kolem teplárny je jediná, co ještě přežívá (a čeká na slibované využití spalovnou). Viz foto zde.
www.BRŇÁK.net = vše o historii a vývoji brněnského železničního uzlu
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8412 Registrován: 12-2011 |
Kde se vzal červený šukafon v Boskovicích? |
Slanour
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 770 Registrován: 6-2008 |
intelpetr: Třebová nebo H.Brod. Taky sem na něj čučel jak z jara..
Slaňour
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 237 Registrován: 10-2016 |
810 630 z ČT. Jezdila 23-24.5. Poté nahrazen trio Reginou 227-228. Poté návrat 814 133 ze zapůjčení z Brodu. (Příspěvek byl editován uživatelem nádra_žák.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1761 Registrován: 5-2010 |
Vím, že je to sci-fi, ale čistě teoreticky - kdyby si brněnský Globus jen tak řekl, že chce mít vlakovou zastávku u jejich obchodní zóny, čímž by se zlepšila přepravní nabídka pro Brno i okolí, tak kdyby to bylo o penězích z jejich strany (zastávku včetně podchodu by si tedy zaplatili), bylo by něco jiného, co by tomu bránilo?
Osobní blog na iDNES.cz (někdy i s reportážemi o cestách)
Můj nový web o severním okolí Brna Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8248 Registrován: 1-2007 |
Miropiro: Nemůžeš stavět na cizím pozemku, takže i tohle by se muselo vyřešit. Další věc je, že sice postavíš zastávku, ale pokud si kraj/Kordis, nebo ČD postaví hlavu a řeknou, že vlaky tam zastavovat nebudou, tak ti je zastávka k ničemu. |
Racek
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1784 Registrován: 5-2004 |
Co já vím, tak jiné zastávky (např. Kuřim-východ nebo Obřany) ztroskotaly na tom, že sice malému počtu uživatelů by ušetřily hodně času, ale velkému množství cestujících ve vlacích by cestu drobně prodloužily. V modelu může například vyjít, že by zastávku využívalo průměrně 10 lidí na jeden vlak, a zastávka jim ušetří průměrně 10 minut cestování, to je 100 ušetřených minut na jeden vlak. Jenže v tom vlaku už sedí 120 lidí, kterým (z jejich pohledu zbytečná) zastávka cestu o minutu prodlouží, to je 120 minut ztracených na ten samý vlak. Kraj nechce zastávky, kde se více času ztratí, než ušetří - a protože kraj objednává vlaky, tak fakticky rozhoduje i o existenci zastávek, nikdo nepostaví za velké peníze zastávku, kde budou všechny vlaky projíždět. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1071 Registrován: 10-2007 |
Zaujala mě zmínka o plánované zastávce Obřany. Taky jsem to dříve zaslechl, ale nikdy jsem to neviděl "černé na bílém" - existuje prosím nějaký zdroj, kde se na to dá podívat? Díky.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8413 Registrován: 12-2011 |
Globus určitě nemá několik desítek milionů korun na výstavbu nové zastávky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8249 Registrován: 1-2007 |
Joe: Stavba zastávky v Obřanech trvá dlouho, myslí si náměstek Hollan |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1072 Registrován: 10-2007 |
Mouka: Díky, ale myslel jsem spíš nějaký oficiální dokument kraje, ČD, SŽ nebo tak něco
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1762 Registrován: 5-2010 |
intelpetr: No je fakt, že možná dříve. Teď v době, kdy musí investovat peníze do kovid-opatřební, mají rozhodně náklady, které nečekal (plus samozřejmě nevydělá peníze na provozu své restaurace). Na druhou stranu by to mohlo být jako záchytné parkoviště. Ale je mi holt jasné, že zajet si vlakem v Brně na nákup je v podstatě možné jen v případě Kauflandu v Židenicích (kde paradoxně bych řekl, že díky výstavě Kauflandu vznikl konečně slušný terminál pro přestup z vlaku na autobusy)."Globus určitě nemá několik desítek milionů korun na výstavbu nové zastávky."
Osobní blog na iDNES.cz (někdy i s reportážemi o cestách)
Můj nový web o severním okolí Brna Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8414 Registrován: 12-2011 |
Tak to není. Když stavěl zastávku pivovar Kocour, tak je to vyšlo na nějaký milion, protože to byla jednoduchá stavba. Jenže tady je nutno zbudovat dvě nástupiště v ne úplně příznivém terénu a k tomu podchod za destítky milionů. Z toho plyne, že by zastávku nepostavili ani bez Covidu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 344 Registrován: 11-2008 |
Páteční návštěva v Brně.. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 853 Registrován: 8-2017 |
Racek 1784: A není spíš problém co to tam jezdí a to že tam v podstatě mezi Židenicemi a Krpolem není jediná kolejová spojka? (A stejně tak mezi Krpolem a Kuřimí.) |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5131 Registrován: 6-2015 |
Hcmarek: Můžu se zcela blbě zeptat, co to je?"Páteční návštěva v Brně.." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 896 Registrován: 2-2011 |
Hcmarek: Fotka docela vzácná. " Páteční návštěva v Brně.." Snad nám tu ten křáp se zalamovačkama nenechají.. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 346 Registrován: 11-2008 |
Pajzák: Přiznám se, že nevím. Jeli jsme za tím z Tišnova. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1591 Registrován: 10-2011 |
Video pro všechny, kteří hledají, jak se změnily přejezdy na trati Šakvice-Hustopeče. Co jsem pochopil, tak jsou nyní všechny přejezdy zabezpečeny PSZ AŽD 97, dva dokonce břevny. Nebo se mýlím? |
Klasik
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 128 Registrován: 7-2014 |
vlasak: Kdepak, mezi Šakvicemi a Hustopečemi u B. jsou PZZ-J. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1592 Registrován: 10-2011 |
A to znamená LED-PV, nebo co? |
Klasik
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 129 Registrován: 7-2014 |
Výstražníky LED-J a závory PZA200-J. |
Moderátor Číslo příspěvku: 17011 Registrován: 11-2005 |
854.021 na neveřejném vlaku z Prahy s návratem tamtéž. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5132 Registrován: 6-2015 |
Díky, Šari. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8425 Registrován: 12-2011 |
Červená 810.630 mimořádně nasazena mezi Březovou nad Svitavou a Letovicemi. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2025 Registrován: 5-2007 |
Dovolím si - krom vlákna Zrušené tratě - tentokrát odkaz vložit i sem, protože již 44. díl seriálu iDnes "Zaniklé tratě" se věnuje brněnské Líšeňce.. https://www.idnes.cz/cestovani/po-cesku/zanikle-trate-dil-44-brno -cernovice-lisen-vlak-tramvaje.A210604_080000_po-cesku_vrja (Příspěvek byl editován uživatelem Jarda Krapas.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1074 Registrován: 10-2007 |
Jarda_krapas: "Dovolím si - krom vlákna Zrušené tratě - tentokrát odkaz vložit i sem, protože již 44. díl seriálu iDnes "Zaniklé tratě" se věnuje brněnské Líšeňce. https://www.idnes.cz/cestovani/po-cesku/zanikle-trate-dil-44-brno -cernovice-lisen-vlak-tramvaje.A210604_080000_po-cesku_vrja" Pěkné, díky Na webu máme díky Jirkovi Mrkosovi hodně fotek, co se tam objevily, plus i další informace: trať - https://www.brnak.net/index.php?id=lise_txt vlečky - https://www.brnak.net/index.php?id=lise_v1_txt
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2026 Registrován: 5-2007 |
Od neděle se mění jízdní řády více než poloviny vlakových linek v IDS. Nezkoumal jsem v čem u čeho, jen dávám info a odkaz https://www.idsjmk.cz/timetables/links |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5166 Registrován: 6-2015 |
Minimálně se ruší noční spoje. Dobré ráno, České dráhy... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2027 Registrován: 5-2007 |
Neobjednává ty spoje náhodou Jihomoravský kraj prostřednictvím Kordisu?? Nevím, jen se ptám zda viníkem jsou opravdu ČD... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8262 Registrován: 1-2007 |
Jarda Krapas: Smluvní strany jsou Jihomoravský kraj a České dráhy, viz smlouva. |
Slanour
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 774 Registrován: 6-2008 |
Co si kraj objedná, to dostane. Nic víc, nic míň. Čd rozhodně(a ani jiný dopravce) nebude dělat nic kvůli krásným očím převážejících pacientů.. Spíš se divím, že ve smlouvě je povolená změna v průběhu grafikonu(kovid nepočítám). Je vidět že na kraju sedí samí lepší "odborníci".
Slaňour
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19 Registrován: 12-2017 |
Nejlepší IDS ve vesmíru a přilehlých galaxiích, fakt že jo... |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5172 Registrován: 6-2015 |
Nejsem právník, nicméně jsem z řady stran slyšel, že smlouva je postavená tak, že ČD nic nenutí osekávat rozsah nasmlouvané dopravy mimo změnové termíny, i když si to kraj přeje. V té smlouvě jsem to nenašel, ale nevylučuji, že to tam někde v nějaké kličce obsaženo je. Stejně jako, že to tam není. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 813 Registrován: 3-2005 |
Brno horní :-) Na bývalé zahrádce se elegantně rýsuje ocelová konstrukce, rozšiřující parter levé části nádražního paláce. Tak bychom měli tuhle brněnskou superstavbu titulovat. Zřejmě se zde bude snoubit secese s modernou. Co kdyby nám informovaný kolega nastínil, co krásného nás ohromí při procházce interiérem levé části po dokončení prací.. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2030 Registrován: 5-2007 |
Slanour: Na zdopravy.cz je shrnut přehled všech změn ve všech krajích od dneška/pondělí. https://zdopravy.cz/letni-zmena-jizdniho-radu-navrat-temer-k-norm alu-vraci-se-autovlak-konci-rychlik-praha-letohrad-83748/ "Co si kraj objedná, to dostane. Nic víc, nic míň. Čd rozhodně(a ani jiný dopravce) nebude dělat nic kvůli krásným očím převážejících pacientů.. " V sekci o Jm kraji jsou jasně uvedené věty jako: "Na základě požadavku Jihomoravského kraje budou ve špičkách pracovních dnů od 13. do 30. června 2021 prodloužené intervaly na linkách S2 mezi Rájcem-Jestřebí, resp. Skalicí nad Svitavou a Brnem a S3 mezi Tišnovem a Brnem z 15 na 30 minut". nebo: "Od 13. června 2021 bude na základě požadavku objednatelů dopravy zrušen půlnoční víkendový spoj Os 4800..." atd. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 439 Registrován: 7-2017 |
Našel jsem ve foťáku nějaké momentky z výluky mezi Křenovicemi a Sokolnicemi 10.4.2021 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 440 Registrován: 7-2017 |
Další foto |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8443 Registrován: 12-2011 |
Posun prásátek Královopolských strojíren. |