Diskuse » Železnice » Nádražní budovy, restaurace a jejich rekonstrukce | « předcházející | další » |
Nádražní budovy, restaurace a jejich rekonstrukcedolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek | |
---|---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10159 Registrován: 1-2007 |
Některá nádraží v Ústeckém kraji chtějí železničáři výrazně opravit. Půjde o investice za stovky milionů korun | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10160 Registrován: 1-2007 |
Nádraží v Chebu, Bečově i Františkových Lázních se dočkají rekonstrukce | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5885 Registrován: 9-2003 |
Ohl: Bruntál nebrat!
NOBLE BRICKS
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16474 Registrován: 12-2009 |
Pokousala zubatá žába? | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 275 Registrován: 6-2016 |
Došlo bahno? | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10163 Registrován: 1-2007 |
S4991023: Já byl před týdnem v Bruntále a naprosto v pohodě. Paní byla velice ochotná. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3468 Registrován: 9-2003 |
Mám dotaz k té Libni. Proč je Hostivar 10 dražší než Hostivar 11? Alespoň podle toho lístku v odkazu (otevře se tento týden) ...
Z nejhoršího jsme uvnitř!
|
|
Mladějov
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 23507 Registrován: 3-2007 |
Protože je svrchně kvašené a na to jsou třeba dovozové suroviny (mi bylo na stejný dotaz odpovězeno). Tak jsem si dal k obědu radši jedenáctku | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5888 Registrován: 9-2003 |
Mouka: Chybí Vám kulturní pozadí kolem zubatých žab . Pak byste pochopil "Bruntál nebrat!" https://youtu.be/YzKRTcUGt0M?si=tp-luLFlidQBtsXp Mladějov: To bych si dal taky. Svrchně kvašená piva nikomu neberu ale mně nejedou.
NOBLE BRICKS
|
|
Mladějov
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 23512 Registrován: 3-2007 |
To jsme na tom stejně, já jako bych tam cítil ječmen nebo co.. A nakonec jedenáctka je tak akorát voltáž pro mne k obědu - nebo malá Plzeň. |
|
Pajzák
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9001 Registrován: 6-2015 |
Mladějov: Což je taky jedenáctka."nebo malá Plzeň." |
|
Mladějov
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 23514 Registrován: 3-2007 |
Skutečně? Já to tedy nehlídám, ale chuťově mi připadá už docela dlouho spíš "jedenáctková". Tak vida. Proč? Výrobní cena? Daň z alkoholu? |
|
Pajzák
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9002 Registrován: 6-2015 |
Wikipedie: Extrakt původní mladiny (stupňovitost) se mění, zatímco v roce 1972 byl 12,08 % hmotnosti, v roce 2011 byl u vzorku v průzkumu MF DNES stanoven 11,69 %. Sdružení Za poctivé české pivo se tehdy s tímto pivovarem z tohoto důvodu soudilo, spor skončil dohodou a pivovar již své pivo neoznačoval jako 12°, ale jen jako ležák. |
|
Mauricio
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11038 Registrován: 4-2005 |
Chybí Vám kulturní pozadí kolem zubatých žab Přesně před rokem jsem město Bruntál navštívil také. A přežil jsem. Kdo neví, o co jde, zde jeden screen se specifiky Bruntálu, co jsem si tehdy udělal, když jsem hledal historii Bruntálu. P.S.: I Železný Zekon se do Bruntálu bojí. (Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16487 Registrován: 12-2009 |
jsem hledal historii Bruntálu. https://www.zubatezaby.cz/JakToVzniklo.html Ono to vzniklo nejspíš tak, že název města připomíná brutál, k tomu neznalost těch končin středočecháčky a naopak jejich znalost blízkopražských vnitřních sudet = v daleké neznámé zemi to je určitě o hodně horší. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12 Registrován: 2-2024 |
Mladějov: "Protože je svrchně kvašené a na to jsou třeba dovozové suroviny (mi bylo na stejný dotaz odpovězeno)." To taky, ale hlavne se pri vareni piv stylu ale toho chmele pouziva vic nez u klasickych lezaku. Obcas narazim na nejakou uvarenou ciste z domacich chmelu, a i tam je ten cenovy rozdil videt oproti srovnatelnemu lezaku. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5889 Registrován: 9-2003 |
Ohl: To by nebyl Ohl, aby do toho nenamíchal nenávist Pražáků ke vzdálené utiskované zemi.
NOBLE BRICKS
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5890 Registrován: 9-2003 |
Mladějov: Máš úžasnou chuťovou paměť.
NOBLE BRICKS
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16489 Registrován: 12-2009 |
S4991023 Jen realita. Ostatně tu neznalost zjistil i prezident. odkaz |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 32485 Registrován: 5-2002 |
Ohl: k tomu neznalost těch končin středočecháčky Myslíš ty náplavy kdovíodkud, co nejsou nikde doma a hrabe jim z toho...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
|
|
Mladějov
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 23548 Registrován: 3-2007 |
No on má hlavně komplex. Pořád hledá, pořád hledá neshody a nesváry a výsměch, potřebuje ukázat, jak jsou jinde (podle něj) blbci. Ono to není složité a dělá to, co ho znám. (Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16498 Registrován: 12-2009 |
Jasně, komplex. Vůbec jsem nemluvil s tunama lidí, co přijeli ze středozápadu ČR sem na dovolenou a vymýšlím si. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16499 Registrován: 12-2009 |
náplavy kdovíodkud, Jeden takový nenáplava tvrdil, že tady je to zarostlé křovinami a mezi petkami tam spí bezdomovci. A dělá to, co ho znám. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5898 Registrován: 9-2003 |
Hajej: Myslíš třeba mne, který jsem ze Slovenska, čtyři roky nepřetržitě jsem žil v Německu, dvacet let v Praze a teď jsem v StČK?
NOBLE BRICKS
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 32493 Registrován: 5-2002 |
S499: Myslíš třeba mne, který jsem ze Slovenska, čtyři roky nepřetržitě jsem žil v Německu, dvacet let v Praze a teď jsem v StČK? No ty jsi kosmopolita, to je ještě něco jiného...
|
|
Pajzák
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9018 Registrován: 6-2015 |
Jak ta bába kořenářka... | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 32494 Registrován: 5-2002 |
Pajz: Jak ta bába kořenářka... Míněno něco jako ten Kohn, co nikdy nevytáhl paty z rodného Mukačeva...? Ale teď vážně - znám jedince, který vystřídal pět firem a sedí pořád na té samé židli.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16511 Registrován: 12-2009 |
Nádražní bowling |
|
Pajzák
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9019 Registrován: 6-2015 |
Ne, světoběžník Kohn ne, bába kořenářka z pohádky Byl jednou jeden král. Ta byla taky všude zdejší. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10170 Registrován: 1-2007 |
Správa železnic rekonstruuje desítky nádraží, vznikají i nové budovy Nádraží v Kopřivnici se dočká rekonstrukce. Začít má v dubnu (Příspěvek byl editován uživatelem Mouka.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10171 Registrován: 1-2007 |
Příběhy z jedné malé nádražky, jejímž srdcem je nezlomná Léňa | |
Mladějov
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 23585 Registrován: 3-2007 |
Krásná autentičnost a syrovost debila, co padá ožralej namol do kolejiště a všichni okolo ho zachraňujou, druhého, co padá pod stůl rodinky s dětma, dalších, co se prostě jen chovaj jako vymaštěný vypitý ču..ci? Hm, autor by měl asi vystrčit hlavu ze svého idealizovaného světa a s takovými lidmi pracovat nebo mezi nimi žít. Takovéto nádražky - poprvé v životě říkám - mi fakt chybět nebudou. Ať se tyhle typy soustřeďují jinde a ne zrovna na nádraží. (Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10176 Registrován: 1-2007 |
Budova městského nádraží v Jihlavě se po 154 letech proměnila v sutiny | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10178 Registrován: 1-2007 |
Moldava z ruiny muzeem. Nadšenci zachraňují nádražní budovu v Krušných horách Pokračování článku v příloze.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16539 Registrován: 12-2009 |
Nádražka netradiční odkaz |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10189 Registrován: 1-2007 |
V Meziříčí chystají opravu nádraží, město žádá výraznější proměnu budovy | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2827 Registrován: 5-2007 |
https://zdopravy.cz/stridani-v-dejvicke-nadrazce-sz-vysoutezila-n oveho-najemce-bude-platit-trojnasobek-234166/ | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10239 Registrován: 5-2002 |
No to teda bude nádražka! Co tam udělaj za štěstí? A tak v Dejvicích zdechne pes předčasně před odsunem do podzemí k přejezdu... | |
Mladějov
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 23629 Registrován: 3-2007 |
No okolo je se změnou prostředí docela příjemné korzo - rozhodně bych se o budoucnost restaurace uprostřed rušné městské čtvrti nebál. Jen houšť - nemusí být všude (tuplem na nádraží) totální pajzl. Kdy jste tam byl vy konkrétně naposledy a co jste konzumoval? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 642 Registrován: 11-2020 |
nemusí být všude (tuplem na nádraží) totální pajzl Právě že podobný podnik široko daleko není, všude v okolí jsou drahé restaurace |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10240 Registrován: 5-2002 |
Drahé? Přece Dej-více. Já do nádražky zavital vždy, pokud jsem z vlaku vystupoval tam, což bylo loni nejméně 10x. | |
Mladějov
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 23645 Registrován: 3-2007 |
A vařili tam? Vždyť je to jen obyčejná nálevna, kam se stahujou bezdomáči. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10241 Registrován: 5-2002 |
To myslíte vyznavače Miloše Frýby, co tam měli sraz zrovna včera? | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7964 Registrován: 6-2016 |
https://www.prahain.cz/kultura/at-zije-milos-fryba-zazili-jsme-de jvicky-frybestr-2022-2685.html | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16565 Registrován: 12-2009 |
Pisálek se dostal nějakým nedopatřením do břeclavské nádražky. Po 20 letech nebo víc zjistil, že https://www.idnes.cz/brno/zpravy/nadrazka-nadrazni-restaurace-rus eni-premena.A250124_131312_brno-zpravy_mos1?zdroj=otvirak |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10242 Registrován: 5-2002 |
bezdomáči? - tak to asi tenhle Nádražka je kulturní centrum, což potvrdil i premiér Petr Fiala (ODS), který se tu zastavil před svým zvolením,... | |
Mladějov
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 23657 Registrován: 3-2007 |
A co měl Fiala na předvolebních cestách asi říct? Jste mi neodpověděl - vařej tam? Na co tam chodíte vy? Jinak už kulturní centrum asi nebude, když majitel hospody tři roky neplatí nájem a má výpověď, nakonec o tom ten Sůrův článek je. (Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10193 Registrován: 1-2007 |
Zchátralé nádraží v Pacově má mít novou tvář, části místních se zásahy nelíbí | |
D–vo
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1866 Registrován: 2-2004 |
Zbourat. Nazdar. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10243 Registrován: 5-2002 |
M: Majitel hospody, co vím, platí nájem. Akorát už nemá platnou nájemní smlouvu. K jídlu mají jen něco k pivu, ceny příznivé. Na oběd to ale není. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15109 Registrován: 4-2003 |
Majitel hospody, co vím, platí nájem. Akorát už nemá platnou nájemní smlouvu. Nějakou z historickou a z dnešního pohledu legrační sumu (a pomíjím protiprávnost toho jednání). Právě že podobný podnik široko daleko není, všude v okolí jsou drahé restaurace Ale houby, na Praze 6 stejně jako kdekoliv jinde v zemi (a nejen v ní) mizí levný nálevny ve stylu pivo-brambůrky a lidi mají zájem o úplně něco jinýho. Se podívejete kolik tam vzniklo kaváren. Já třeba žádný alkohol nepiju a ani mi nechybí, nicméně kousek od nádraží je na Dejvické skvělá cukrárna Ovocný Světozor s velmi solidníma cenama, o kus dál dtto Libeřské lahůdky.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14 Registrován: 7-2024 |
Na Praze 6 už skutečně levné hospody vymizely. Je to ale vždycky trochu smutné, protože odchází i nějaká komunita, ať už si o ní můžeme myslet cokoliv. V případě dejvické nádražky to zas takoví dezoláti nebyli. Někdy odejde hospoda následkem toho, že "její" hosti zestárnou apod. Jinak, nechci nikoho urazit, ale s komunitou v Ovocném Světozoru (je to opravdu výborný podnik, je jich po Praze víc) bych si tak nějak moc nerozuměl... |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 647 Registrován: 11-2020 |
Na Praze 6 už skutečně levné hospody vymizely. Tak výjimky se stále najdou, například Oáza |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5583 Registrován: 6-2019 |
Se podívejete kolik tam vzniklo kaváren. Včera jsem slezl z hor (Doupovských) v Klášterci n. O. a byl velmi překvapený novou kavárnou u závor (tedy kousek od nádraží). Do místní polocikánské čtvrti vůbec nezapadala. Letmý pohled z venku říkal, že tam mají i snad něco k jídlu. (typická klientela z vlaků tam, tipuji, nechodí).
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2830 Registrován: 5-2007 |
Dejvice - pokračování: https://zdopravy.cz/nabidli-jsme-vic-brani-se-soucasny-provozovat el-dejvicke-nadrazky-se-sz-se-hodla-soudit-234555/ |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15113 Registrován: 4-2003 |
"...Vzhledem k tomu, že jsem prodal činžovní vilu ve Střešovicích, která naší rodině byla vrácena v restituci, mohli jsme nabídnout vysoké nájemné, ..." Jestli tohle řekl, tak to je je fakt komik.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16581 Registrován: 12-2009 |
Dejvice podrobněji ... bude platit třikrát vyšší nájem... běloruský podnikatel, který vede firmu Spojka Events. Podle svých slov chce k záležitosti přistupovat "velmi citlivě". ... pivní koncept, založený na poctivém a tradičním přístupu k čepování piva," ... Na čepu mají být produkty menších pivovarů, nabídku chce doplnit o koktejly a hlavně jídlo, které nyní v nádražce chybí. odkaz |
|
Pajzák
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9062 Registrován: 6-2015 |
odkaz Když si odmyslím stěny à la beton a lampičky na stolech, tak se mi ta vizualizace docela líbí. Čekal jsem to horší v nějakém moderním stylu s kovovým designovým nábytkem apod. Že se to tamnímu osazenstvu líbit nebude, je ovšem dost pravděpodobné, bude to úplně jiný podnik, než na jaký jsou zvyklí. |
|