Diskuse K-report » Archiv 2016 » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv diskuse Student Agency do 01. 11. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Student Agency do 01. 11. 2016

dolů
   autor příspěvek
Úterý, 18. října 2016 - 16:57:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10595
Registrován: 5-2004
Inu jediný rozumný řešení by bylo mít linku s jízdním řádem obsahující rychlíky i pomalíky a tu vysoutěžit. S tím, že dotace může u lukrativní být klidně i záporná neboli dopravce kraji zaplatí nějaký drobák denně za to že ji může jezdit. A pokud tam chce jinej s dálkovkou tak prostě bude mít peška. Respektive si po dohodě dopravců (ha ha ha) některý z těch krajských busů protáhne v režii své nebo někoho jiného do Prahy, Brna, Lvova...

Odpadnou kecy o tom že nutno jet autem když není rychlík a dotace bude minimalizována.

Nutnou podmínkou by ovšem byl "přátelský" tarif z hlediska uživatelů tj. cestujících, nikoli objednatele a výše dotace jak je tomu u VŘ. Zkrátka aby nebylo levnější i pro jednoho natož dva jet tím autem jak tomu je u nejednoho dopravce respektive (parodie na) IDS.
Úterý, 18. října 2016 - 19:23:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 515
Registrován: 10-2011
ci budete ale delat az vam sem vleti Arriva, ktera se sem z Prahy riti do vyberka na rik 2019

Arriva mi začala vadit od té doby, co se stala typickým molochem - jedna část otvírá nové nedotované expresní linky a druhá není přitom schopna zajistit nasmlouvanou přepravu v rámci ZDO. Ta by přece před komerčními linkami měla mít přednost! Takže jestli si mám začít zvykat na ukrajinský standard veřejné dopravy (raz idě, raz neidě), tak to bych tuze nerad...
Úterý, 18. října 2016 - 20:30:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 906
Registrován: 8-2011
Mě tedy jde o to, kolik platí z mých daní. Pokud je možnost ušetřit korunu, je mi úplně jedno, že se omezí nějaký bezvýznamný soukromník. Ono jeho fakt nehodlám financovat z daní.

Nejde,kdyby šlo,tak si budeš mlaskat,protože Jančurovi stát/kraj na těch linkách nic nedosypává. Že zaplatí vymetáky po dědinách v ZDO,kde si na sebe nevydělá nikdo je i pro mě normální věc. Ale že se dosypává často zbytečně (souběhy,nesmyslné spoje bez návazností,které lidi do aut už dávno vyhnaly) kamarádíčkům z ex ČSAD (u vlaků ČD) tak to mě sere. A když už nevíme jak kamarádíčkům zajistit smrádek a teploučko,tak toho fujfuj soukromníka nějak zařízneme.
Stejně tak když už jsme u utrácení daní,tak mi vadí názory levičáckých blouznivců (vlákno Regiojet),kteří požadují pod heslem "zdroje tu jsou",aby se z daní platila kdejaká pi..vina.

Je zajímavé,že když měl Jihotrans převzít šumavské lokálky,tak někteří skákali dva metry do vzduchu a tady se spokojeně mlaská,jen aby ten Jančura ostrouhal, Aneb nepřítel mého nepřítele je mým přítelem...

Já mám zkušenost, že kdo může nebo chce jezdit autem, ten jím jezdí už teď, kdo nemůže nebo nechce, ten zůstane u busu, i pokud pojede po zastávkách

Vážně není rok 1970 kdy měl auto málokdo a lidi byli odkázaní na busy a vlaky. Těch co nemá na výběr podle vás bude naprosté minimum . Ale zbytek pokud má k dispozici rychlou přepravu tak zůstane v tom buse a pokud se bus bude někde poflakovat tak sednou do auta.
Když vezmu kupř Prahu-Plzeň,to si vážně myslíte,že ta většina z tý masy lidí nemá jak jet jinak do Prahy i když je to po dálnici? Schvalně ty busy nechte zajíždět do Rokycan a Berouna a uvidíte jak se vylidní a v tu ránu budou mít lidi prdele v autech. Ale já vim,ta barva,ta barva...

Inu jediný rozumný řešení by bylo mít linku s jízdním řádem obsahující rychlíky i pomalíky a tu vysoutěžit. S tím, že dotace může u lukrativní být klidně i záporná neboli dopravce kraji zaplatí nějaký drobák denně za to že ji může jezdit. A pokud tam chce jinej s dálkovkou tak prostě bude mít peška. Respektive si po dohodě dopravců (ha ha ha) některý z těch krajských busů protáhne v režii své nebo někoho jiného do Prahy, Brna, Lvova...

Hod'te na něj sít' [kladivo]
Slim
Středa, 19. října 2016 - 01:08:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5521
Registrován: 2-2005
Hroch: Že zaplatí vymetáky po dědinách v ZDO,kde si na sebe nevydělá nikdo je i pro mě normální věc
Furt dokola. Tohle je normální věc pro každého, ale pro normálního člověk je normální, že kraj hledá cestu, jak za to zaplatit (z těch Vašich daní, o které máte takovou starost) co nejmíň. Jak do dubu.

kdyby šlo,tak si budeš mlaskat,protože Jančurovi stát/kraj na těch linkách nic nedosypává
Opět jak do dubu. Díky existenci Jančury zde kraj dosypává o to víc těm vymetákům. Vracím se k původnímu dotazu, vysvětlujte si ho jako osobní útok - demagogie nebo blbost?

Těch co nemá na výběr podle vás bude naprosté minimum
Taky dobrej. Máte pro to nějaké podklady nebo řečeno Vašimi slovy Vaříte z vody,svoje domněnky vydáváte za fakta

Focus: Někdo kvůli tlačenici, někdo kvůli smradu, někdo kvůli blbým kecům důchodců, někdo kvůli názoru "když už mám skákat v kolonách, tak raději ve svým".
Souhlas. Ale kvůli pěti minutám rozdílu mezi vymetákem a přímým spojem mezi CB a ČK?

Carte:vy prekrucujete fakta! Porad melete o Trebonine a jak se lidi z Trebonina dostanou, kdyz Jancura tam nestavi, ale ze v jinych obcich neni zadne spojeni je vam sumak. Vam o Trebinin nejde.
Nepřekrucuju nic, pouze debata je o ztrátě mezi CK a CB kvůli souběhu Jančury a Vy do toho motáte zákon a Lipí. Jestli do Lipí o víkendu nic nejede, je to dostatečný důvod, aby nic nejezdilo taky do Třebonína, hlavně že si Jančura namastí kapsu?

Jinak sáhnu do historie - řešení Petra Vlčka je nejen správné, ale taky to tak v historii fungovalo. Natřískané spoje na a z ranní směny a do a ze škol utáhly ze svého zisku noční a víkendy, resp. o ten zisk se snížila potřeba dotace. Dotace se poskytovala na linku. Takto se vyjednávalo s obcemi (tenkrát platily obce, ne kraj). Mluvím opět období do roku 1996, kdy se tržby vykazovaly manuálně odpisy spojů do výkazu.
Sítě bych házel úplně jiným směrem.
Středa, 19. října 2016 - 06:15:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3955
Registrován: 12-2004
Slim: Ano, to je často i dnes,že plný spoje táhnou ty slabší a snižují celkovou dotaci na linku.
Pokud jde ale o dálkovou dopravu, tak ta byla oddělena většinou i v těch 90tých letech, alespoň tedy v druhé polovině. A dávat za vzor období poloviny 90 let je poněkud min. řekněme nešťastné.
Byl to chaoz a díky placení veř. dopravy přes okresní úřady docházelo k často masivnímu rozkur.... dopravy a velkému odlivu do [auto]

Někteří úředníčci se netajili názorem, že jediné smysluplné bus spoje jsou ty vyloženě školní a chtěli silně omezit např. žel trať Brno - Veselí nad Moravou, na které bylo tenkrát snad ani ne polovina spojů, co dnes...
Slim
Středa, 19. října 2016 - 14:09:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5522
Registrován: 2-2005
Zzz: No netvrdím, že léta, kdy jsem se tím živil, byla ideální, ale co se týká tažení slabších spojů ziskem silnějších, to asi jo...Dálková doprava byla sice nedotovaná už tehdy, ale on je sakra rozdíl, kdy z ČB do ČK jel počátkem devadesátých let jeden spoj denně z Děčína, jeden z Pece pod Sněžkou a jeden z Prahy, všechny v podstatě v časech nahodilých, protože daných celkovým jízdním řádem linky, oproti stavu, kdy tam jezdí dopravce v hodinovém taktu. Zde lze skutečně mluvit o tom, že frekvenci z konečné na konečnou vybere.
Viribus Unitis
Středa, 19. října 2016 - 14:58:42  
Neregistrovaný host
89.111.99.35
Stále tu jaksi nepadl základ:
Pro JČ kraj je prioritou nějak obsloužit satelit Třebonín. Kdo to nechápe, je idiot. Samozřejmě SA tam stavět nebude, páč závlek mimo trasu a při jejich kreténském odbavení min +10 navíc. Tudíž kraj vytáhne omezující podmínky. Ty růžovoučkej moc dobře zná z úseku Cheb - Vary či Trutnov - Hradec (kde na to stáhnul vocas a z linky se pakoval). Proč tedy řev na Krumlov? Protože tam fakt začal vyzobávat i místní (jen kreditky) - jízdní čas je přitom téměř stejný.
Rozumím v tomto případě kraji. Moc totiž na výběr nemá. Aby připustil, to co se děje dnes a denně na trase Vary - Praha s mezilehlými zastávkami, je totiž příliš poučen. Stačí ještě jedna sezona a pokud nezasáhne, tak prostě Kameňák bude mít jen Kaplické spoje a Třebonín nic. ZVS hovoří jasně o určitém % tržby na km, jež je pevně dána. A pokud poklesne, je nutno změnit smlouvu a spoje omezit či zrušit.

A abych byl pěkná svině, tak za současného stavu dám do podmínek licence za JČ kraj buď zajíždění všech spojů SA do Vodňan (nařídit to nemohou, ale mohou to zpodmínkovat), nebo všechny zastávky z Prahy na svém území udělat jen jako výstupní a v opačném směru jako nástupní. Tedy já osobně (a Zimola jako odvetu za tu "reklamu"). Avšak v zásadě jsem proti jakýmkoliv omezujícím podmínkám. To lze ošetřit jinak - a to včetně přilákání značného počtu dalších cestujících. Například Jikord má pravomoc nastavit tarif ČK-ČB třeba na 10,-Kč v základním jízdném (jak ráda tenhle faul používá třeba taková ČernáDíra, že). Prostě z jakékoliv zastávky do jakékoliv v trase 320020 a 330020 prostě za 10,-Kč. A je po ftákách. Skutečná tržba se zvedne a kolenovrti typu Vlčka pojedou z Krumlova do Prahy nikoliv s SA, ale z ČK do ČB s krajem a tam si podle své kreditky vyberou buď SA nebo ČernouDíru.
Středa, 19. října 2016 - 16:02:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10596
Registrován: 5-2004
Z Klumrova bych jel do Prahy vlakem rovnou[happy]

Akorát mně nějak do toho kouta moc nic netáhne. A pokud už bych se mrknul mezi Kaplici a Krumlov do těch vršků tak s kolem - tedy busy 0
Slim
Středa, 19. října 2016 - 16:57:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5523
Registrován: 2-2005
Viribus: ZVS hovoří jasně o určitém % tržby na km, jež je pevně dána. A pokud poklesne, je nutno změnit smlouvu a spoje omezit či zrušit.

No vida, to je asi odpověď pro Carte na to Lipí. Tohle jsem fakt netušil...a další silný argument pro to, jak se chová JČ kraj.

Petr Vlček: Souhlas, z těch vršků mezi Kaplicí a Rakouskem pocházím a máte pravdu. Ale vysvětlení bude asi taky v tom Viribusově procentu.
Slim
Středa, 19. října 2016 - 17:37:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5524
Registrován: 2-2005
Viribus: Tak to procento tržby na km jsem v zákoně nenašel a jak tak koukám, z Vašeho příspěvku ta zmínka zmizela?
žlutý anděl
Středa, 19. října 2016 - 20:52:21  
Neregistrovaný host
46.135.145.238
Ad Fokus a Hroch už vím kde je váš problém.
A tou je slabá znalost matematiky. Zejména rovnic.
A je jedno zda jste pravicově či levicově zaměření.
Matematika je pořád jen jedna.
Čtvrtek, 20. října 2016 - 21:27:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 907
Registrován: 8-2011
jak za to zaplatit (z těch Vašich daní, o které máte takovou starost) co nejmíň

S daněma tady začal anděl,ne já. Ale nechme dohadů a řekněme rovnou,že vaše přání je nabagrovat vše Jihotransu (nebo za jaký ČSAD kopete) ,fujfuj Jančuru vyhodit z kola a tím můžem tuto debat ukončit.

A tou je slabá znalost matematiky. Zejména rovnic.

Neřeš mojí znalost matematiky,prostě to dáme Jihotransu,Jančuru zaříznem a je to. Na to není znalost matematiky zapotřebí.
Čtvrtek, 20. října 2016 - 22:23:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1337
Registrován: 4-2011
Na úvod pokorný souhlas se Slimem, že pět minut rozdílu mezi expresem a vymetákem fakt nestojí za řeč...

Ovšem tohle...
A je jedno zda jste pravicově či levicově zaměření. Matematika je pořád jen jedna.
To je jako říct, že deficit je "jen nějaké číslo menší než nula". Matematika ODS se od matematiky ČSSD liší, co ty dvě strany existují souběžně.

Přestává mi docházet, "kdo tu obsluhu toho či onoho sídla chce víc". Vždyť třeba obce, které chtějí více spojů ve ŠPD, si je občas doplácejí. To samé městské části s MHD ve statutárních městech. Uměl bych si představit situaci (ale asi by to nefungovalo všude), kde by spoj na dálkovce z A projíždějící přes městečko B do města C začal zastavovat i v B (i kdyby jinak dopravce neměl zájem) a onomu dopravci by se za každou místenku z B do C doplatil úsek A-B, jako by ten cestující jel už z A. Kraj by měl lepší obslužnost, zaplatilo by se za naprosto prokazatelně přepraveného člověka a spokojení by mohli být všichni.

A teď do mě, v čem má ten nápad zásadní vady - určitě mi něco uniklo, nejsem plánovač, takže s tím počítám... Snad asi to, že by nebylo jisté, že ten úsek na doplácenou jízdenku jedou lidé s trvalým bydlištěm v městečku B, ale turisté, návštěvy atd.
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Nesni
Čtvrtek, 20. října 2016 - 22:31:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1142
Registrován: 6-2014
Hroch.R420:
"Jančuru vyhodit z kola"
Oparagrafování linky je to nejhorší možné řešení. Autobusy mají lidi vozit, ne kolem nich projíždět, jak to dělají spoje vyzobávačů. Jako řešení bych viděl zahrnutí úseku ČK-ČB do nového IDS s tím, že přeprava bude možná pouze za tarif IDS, nikoliv za tarif Regiojetu. Všechny tržby tak půjdou kraji, dopravce dostane dotaci na pokrytí nákladů+přiměřeného zisku. Pochybuji ale, že by na snížení si zisku Jančura přistoupil.
Slim
Čtvrtek, 20. října 2016 - 23:15:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5525
Registrován: 2-2005
Hroch: S daněma tady začal anděl,ne já
Myslíte tohle?:
mě jen vadí,že přes tyhle dosypy a platby jde hodně peněz z mých daní bokem spřáteleným firmám
Nebo
že se dosypává často zbytečně (souběhy,nesmyslné spoje bez návazností,které lidi do aut už dávno vyhnaly) kamarádíčkům z ex ČSAD (u vlaků ČD) tak to mě sere.

řekněme rovnou,že vaše přání je nabagrovat vše Jihotransu (nebo za jaký ČSAD kopete) ,fujfuj Jančuru vyhodit z kola
Představte si, že už dvacet let žiju v Praze a živím se úplně něčím jiným než je autobusová doprava. Ale furt o ní něco vím a při některých věcech se mi otevírá kudla v kapse. Že jsou to zrovna prasárny, který dělá Jančura, je spíš problém Jančury, jehož podnikání od jeho osoby opravdu oddělit nejde. Ano, pro cestujícího jo, ale pro diskuzi tady je to nesmysl. Páč jinak bychom se dostali k tomu, že byste Vy měl přiznat, že prostě kopete za Jančuru, ať dělá co dělá a ať to má dopady jakékoli.

Focus:[ok] za uznání argumentu protistrany, to se tady moc nenosí.
řekněme rovnou,že vaše přání je nabagrovat vše Jihotransu (nebo za jaký ČSAD kopete) ,fujfuj Jančuru vyhodit z kola
No v principu to je jakási forma zapojení toho dálkaře do ZDO. Asi nic proti tomu, jen spíš bude problém s dopravcem, protože k jedné obci se přidají další a za chvíli je z toho vymeták jak řemen, bohužel s vysokou podlahou, stew a jedněmi dveřmi. A v provedení Jančury je ještě jedna nutná podmínka - musí tam vždy být volné místo k sezení, jinak toten účel nesplní.
Pátek, 21. října 2016 - 09:16:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 908
Registrován: 8-2011
že byste Vy měl přiznat, že prostě kopete za Jančuru

Nekopu za Jančuru,kopu za to,aby se stát sral do soukromého podnikání co nejmíň. Kopu za to,aby stát nebo kraj měl co nejmenší možnost přerozdělování peněz,protože z cizího přece krev neteče a penězovody musí fungovat,že?

Autobusy mají lidi vozit, ne kolem nich projíždět, jak to dělají spoje vyzobávačů.

Žlutý busy jezdí prázdné? Kdyby byl vyzobávač ČSAD,tak by bylo vše v pořádku?

Všechny tržby tak půjdou kraji, dopravce dostane dotaci na pokrytí nákladů+přiměřeného zisku.

Typický levičácký systém,když něco funguje tak to omezíme a když to fungovat přestane tak to začneme dotovat. Takže pokud Jančura veze lidi mezi ČB a ČK aniž by to stát stálo korunu,tak mu to zakážeme a začneme mu doplácet,že bude vozit lidi,hmmm...
Pátek, 21. října 2016 - 09:44:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10601
Registrován: 5-2004
"Kopu za to,aby stát nebo kraj měl co nejmenší možnost přerozdělování peněz"

Ne. Naopak. Kopete za to, aby ty přerozdělovaný prachy byly větší. Alternativně pak za to aby byly stejný ale části cestujících se zkurvila (omezila) VHD.
Pátek, 21. října 2016 - 13:34:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3958
Registrován: 12-2004
http://budejovice.idnes.cz/spor-o-zlute-autobusy-06f-/budejovice- zpravy.aspx?c=A161021_084122_budejovice-zpravy_khr
Pátek, 21. října 2016 - 13:55:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5891
Registrován: 5-2002
Jj, vozbou prázdných sedaček za lepší dopravu... Ale chce to ještě paragrafy na osobní auta - jízda osobním automobilem z Krumlova do Budějovic taky vyzobne tržbu novému krajskému podnikání v dopravě, a babičky a dědečci na vsích trpí. Tak snad ten zákaz automobilů v regionální dopravě přijde brzy.
Michal 7
Pátek, 21. října 2016 - 14:27:20  
Neregistrovaný host
94.113.66.191
Žádný cestující, žádný cestující nebude rozhodovat čím pojede. Od toho jsme tady my. Jako bych to slyšel.A jásající cestující, jak to zase tomu Jančurovi natřeli, budou za chvíli první, kteří začnou nadávat. Blbost opět zvítězila. Horší je, že to takhle půjde stále víc a víc, ten zákaz automobilů v reg.dopravě, což to není špatný nápad, jenom pár let.
Pátek, 21. října 2016 - 14:43:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 516
Registrován: 10-2011
Hroch.R420: Žlutý busy jezdí prázdné? Kdyby byl vyzobávač ČSAD,tak by bylo vše v pořádku?

Asi vám (a řadě jiným zde) to nedošlo, ale jde o koncový úsek linky, kde obsazenost je v průměru opravdu o dost nižší než mezi ČB a Prahou (zvlášť mimo léto). Protože Jančura převzal některé lokální cestující ČB - ČK, kteří to vykompenzují, může si teď dovolit jezdit tam jednou za hodinu a ne jednou za 2 hodiny, jako dřív, ale lze předpokládat, že pokud mu to nebude dost vynášet, vrátí se zpět k původnímu modelu (tedy sudé hodiny z Prahy ukončí v ČB), a to klidně ze dne na den, jelikož jako komerční linka to klidně udělat může (a sami víte, že to už párkrát jinde udělal, stejně jako řada jiných komerčních dopravců). Což by v ZDO asi udělat linka neměla.
Pátek, 21. října 2016 - 16:22:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 160
Registrován: 3-2011
Porovnejte JŘ GW Bus před zavedením jako dotované spoje a po. Vezměte si k ruce mapu a schválně, po trase je vlastně jen jedna obec a tam beztak pořádně nejezdí. No a do třetice, cestujících ubylo v NEDOTOVANÝCH linkách. Známka toho, že je ti dopravci vlastně ani provozovat neumí. Nikdo jim je nevyzobal. Pouze šli za lepší, a vlastně i za něčím, co jezdilo i v sobotu a v neděli. To se JIKORDu, potažmo GW Busu přestalo zamlouvat, pobrečeli si a rázem je z toho dotovaná trasa. Mimochodem, odbor dopravy KUJČK byl proti, aby se na této relaci zaváděla dotovaná doprava. I přes fakt, že interval byl ve špičce krásných 10 - 15 minut )což ani jedna z dotovaných firem nezajistí, protože na to nemá přinejmenším řidiče a kraj peníze), utře cestující a cesta z ČB do ČK bude autem trvat opět o něco málo déle. Inu kraj vymyslel své, GW bus se může chlubit autobusy z dotací na dotované lince a konečný spotřebitel, t.j. cestující utřel nos.
Pátek, 21. října 2016 - 16:46:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3959
Registrován: 12-2004
http://ekonomika.idnes.cz/novy-jizdni-rad-leo-express-omezi-spoje -na-slovensko-pcy-/eko-doprava.aspx?c=A161020_221813_eko-doprava_ suj
Nesni
Pátek, 21. října 2016 - 21:48:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 6-2014
Hroch.R420:
"Typický levičácký systém,když něco funguje tak to omezíme a když to fungovat přestane tak to začneme dotovat."
Vy jste taky tak trochu vyzobávač.[happy]Vyzobnete nějakou část celku a svou argumentaci opíráte pouze o ni. Co funguje na systému, kde se za ZDO linky doplácí z krajských peněz a kde bude zakázáno používat některé expresy? Jediné, co funguje, je zisk pro p. Jančuru, a to mi připadá trochu málo. Můj, podle vás "levičácký" návrh, tj. začlenění linky Regiojetu do nového IDS, by jednak zachoval využitelnost expresů pro cestující, a jednak by Regiojetu ponechal část zisku.
Hroch.R420:
"tak mu to zakážeme a začneme mu doplácet"
Chápu, že slovo "dotace" může vadit. Tak co třeba aplikace jízdného IDS, z něhož si dopravce část ponechá pro pokrytí nákladů a svého zisku?
Macek_007:
"Známka toho, že je ti dopravci vlastně ani provozovat neumí."
Musela by se udělat analýza, proč ubylo cestujících. Nemusí to být vina dopravce, mohl třeba skončit nějaký velký zaměstnavatel nebo zlevnit benzín. Cestujících v autobusech ubývá obecně, nejspíš s růstem platů roste i dostupnost vlastního auta.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nesni.)
carte
Sobota, 22. října 2016 - 11:48:39  
Neregistrovaný host
217.75.220.228
Hroch.R420: [ok]... více netřeba dodat...
žlutý anděl
Sobota, 22. října 2016 - 14:23:11  
Neregistrovaný host
46.135.237.6
Když tady tak mluvíte o té pravici, proč tedy ta samá pravice, když byla u moci nezařídila transparentní výběrka dopravců? Aby jste teď nemusel přemílat v ústech Gw trans? Proč? Prosím o konkretní odpověď. Copak je to těžké obhajovat že? Je to stejné jako s ČD. Kdo je udržel u korýtka? Nejen levice, ale i pravice. Nebo tady nikdy pravice nevládla? Za které vlády se zastavili projekty dopravní infrastruktury? Bárta a kdo byl premiérem? Dnes je populární Eet a podobné věci. Svým způsoben je to kravina, ale víte o kolik ti podnikatelé okrádají stát.? Víte co vše se schová do DPH? Babiš a Sobotka se krutě pletou miliard, které tudy utíkají je více. Proč tedy podnikatel, který dělá vzduchotechniku odečte přes DPH třeba věci, které vůbec nepoužije k podnikání. Víte to vůbec? Něco mi povídejte o pravici. A možná se budete divit, ale od roku 89 jsm byl voličem PRAVICE! Ovšem dva roky zpět jsem změnil názor a jediné co vím Českou pravici už nikdy, je to jen parta zlodějů. Kalouskovo a Fialovo téma je Babiš. Žádný vlastní program nenabízí. Každá věta začíná slovem Babiš. Jen si neuvědomují, že to voliči vidí a právě proto tomu Babišovi budou dávat hlasy. Pravice u nás už dávno neexistuje.
Je mi jasné, že to budete popírat, ale i sám Jančura z tohoto důvodu nepodporuje pravici, ale Babiše.
Jenže on to nedělá kvůli voličům, ale vlastnímu zisku. A také mu to nelze vyčítat, na jeho místě bych se choval stejně.
Slim
Neděle, 23. října 2016 - 01:07:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5526
Registrován: 2-2005
Žlutý anděl: No ono to sem sice nepatří, ale jaký je rozdíl mezi dáváním si do daní věcí, které nepoužiju k podnikání, a dáváním si do zákonů věcí, které mi sypou? Viz biořepková nafta první generace, kterou si Bureš díky Jurečkovi prodloužil byznys o čtyři roky a která se v EU nikde nepodporuje, dokonce myslím, že to je v rozporu s EU pravidly? A jak k tomu pasuje vyslání daňové kobry na konkurenta Oleo Chemical, který jako jediný umí tu bionaftu druhé generace, pod záminkou, že ji dodával do DPP přes Rittiga? Dnes se Rittig směje furt, Oleo je v troskách a Burešovi běží byznys dál a v životě ho nikdo za nic nemůže zavřít. Kde to jsme, když i gangster jako Rittig hraje v něčí hře nevědomky úlohu bílého koně?

A kdože to prodal IPB za korunu ČSOB s takovými podmínkami, aby se se státem ještě po dvaceti letech mohla soudit o dvacet miliard, kdože to sanoval banky za 200 miliard, ty banky, o kterých se dneska kydá, že posílají svým zahraničním matkám obrovské miliardy zisku? Nebyl to náhodou Myloš? Kdože to prodal Bakalovi OKD pod cenou a nenechal si ošéfovat ty byty? Nebyl to náhodou Bohouš? Kdože to kydal o akci Čisté ruce na pravicový korupčníky, aby jediným úlovkem toho honu byl ministr financí z vlastní strany? A kdože se to tolik let snaží dostat toho Kalouska, kterej v lidový slovesnosti platí za největšího zloděje ze všech, aby mu za celou kariéru nikdo nedokázal ani fenik? A čí že to byl hejtman s tou krabicí od vína? A koho že to pásl Mirda Šlouf s Fandou Mrázkem? A od koho že to Bureš koupil ten Unipetrol? A kdo si to koupil byt za hotovost z igelitky strejdy z Jihlavy? A kdo chtěl po kom pět na stole v českých? A kterej že to komouš nabízel za úplatek schválení zákona a kterej hejtman platí miliony neexistující osobě?

A když jsme u toho EET - je pro nás lepší živnostník, kterej sice neplatí daň, ale živí se sám, nebo živnostník, kterej to díky EET zabalí a jde na pracák, kde daně neplatí taky, ale ještě se mu skládáte na podporu? Ano, nepochybně se daně krátí a šidí, ale taky díky tomu vzniká produkt, který by, pokud by se ty daně odvádět musely, nevznikl. Ostatně Bureš bere už teď na dotacích víc než platí na daních, ty jeho nikde nechybí, když si sám sobě udělí daňové prázdniny a odopuští si penále? Nechybí nám náhodou taky těch 50 mega za Čapí hnízdo? A nechybí nám taky vratky zelený nafty, který proloboval v žoldu jejího výrobce Jurečka, jsa sám podnikatel v rostlinné výrobě? A nebudou nám chybět i ty vratky za lesnický firmy a živočišný zemědělce, když čistě jen náhodou Bureš má z lesnických firem tu největší a poslanec ANO Šrámek, který se na tom rozšíření vratek zásadně podílel, je velmi významný podnikatel v mléce a skotu?

A nechybí nám náhodou díky tom dobytkovi (plus těm, co se u něj přihřívají)i ty poslední zbytky morálky a slušnosti, co se tady po revoluci slibovaly objevit?

Jaký je rozdíl krást v rozporu se zákonem a krást tak, že si k tomu ty zákony uzpůsobím? Ty druhý prachy nám nechybí?

Jestli je v tomhle ohledu nějaký rozdíl mezi pravicí a levicí, tak v tom, že pravice krade tak ňák inteligentnějc a nebývá kolem toho tolik trapný ostudy (ne že by to pravici omlouvalo, samozřejmě).
No a Bureš je v tom kategorie sama pro sebe a proto ho Jančura podporuje, protože ruka ruku myje a Andrej nezapomíná, notabene jejich metody jsou navlas stejný. Bureš si uzpůsobuje zákony, Jančura potřebuje mimo soutěž vyšachovat konkurenty. Rozdíl? Jak se dá interpretovat Vaše věta on to nedělá kvůli voličům, ale vlastnímu zisku v souvislosti s fotkami a telefony na Bohouše a Chovance na jeho busech? Pro koho teda dělal tohle, nebo to byla výjimka?
žlutý anděl
Neděle, 23. října 2016 - 09:37:17  
Neregistrovaný host
91.218.190.228
neomlouvám žádná svinstva typu biořepky a čehokoliv.
Jelikož máme v rodině živnost tak nám vadí, že někteří okolní tržby nepřiznávají.
A co mi vadí je, když živnostník si koupí nábytek domů dostane zpět DPH.
My co jsme zaměstnáni, také ten odpočet dostaneme?
Ne my už tu DPH zaplatíme.
Ale vraťme se k dopravě. Cílem bylo ukázat, proč s tím pravice nic neudělala, když je to tak nespravedlivé k Jančurovi.
Slim
Pondělí, 24. října 2016 - 00:03:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5529
Registrován: 2-2005
Žlutý anděl:
No ale to nemá s levicí ani pravicí nic společného. S tím nábytkem domů - je otázka, jak to dokáže zdůvodnit v daňovém přiznání. Ale OK, zde souhlas, on takový provoz auta k tomu má blíž. Ale koneckonců každý má možnost udělat si živnost a praktikovat totéž, živnostníkovi může zase vadit, že Vy jako zaměstnanec dostáváte plat i tehdy, když pro Vás firma momentálně nemá práci. Vydusit kvůli tomu všechny živnostníky včetně poctivých je nesmysl, blíží se to sociálnědemokratickým (jmenovitě Mládkovým) postojům typu živnostník = parazit.

Ostatně s tou dopravou neudělala nic pravice zrovna tak jako levice, za to čtvrtstoletí se u moci vystřídaly obě víceméně rovnoměrně. Naopak to, co Jančura vyje, že je vůči němu nespravedlivé, je v principu spravedlivé vůči všem lidem, kteří se ze svých daní skládají na to, aby stát zajistil co nejlevněji potřeby, kvůli kterým si ho vydržují. Oni se prostě nechtějí skládat ze svých daní Jančurovi na zisk (ježíši to bude zase žlutého řevu).Což nemá zase s pravicí ani levicí nic společného.
žlutý anděl
Pondělí, 24. října 2016 - 13:39:20  
Neregistrovaný host
46.135.168.3
Já s tím souhlasím, já sem rozdělování na pravici a levici sem nepřitáhl.
Ještě mě napadá, kdysim tady někteří holdovali, že nevadí, že řidiče sleduje kamera. A ti samí mi tady teď vykládají, že se omezují podnikatelé na trase do Krumlova.
Ale ono je to podobné, ale to už té skvělé pravici nevadí.
Slime, četl jste diskuse pod články o Krumlově? Většina si myslí, že mu brání v podnikání na lince už z Prahy. Jenže to je blbost.
Pondělí, 24. října 2016 - 15:50:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 909
Registrován: 8-2011
To se JIKORDu, potažmo GW Busu přestalo zamlouvat, pobrečeli si a rázem je z toho dotovaná trasa

To je to o čem celou dobu mluvím,jendomu zakážu i když jsem mu nic platit nemusel a druhýmu budu nahánět zákazníky a ještě dosypávat. Ale místo toho jsem jen demagog co kope za Jančuru...

Oleo je v troskách

Oleo pronajalo výrobu jiné firmě,která jede ve výrobě bionafty z živočišných tuků naplno. Že se to nelíbí svědčí počet kontrol,které si ve firmě podávají dveře. V troskách skončila ústecká Kratolia...
Jinak po dlouhé době musím s příspěvkem 5526 naprosto souhlasit
Slim
Úterý, 25. října 2016 - 00:10:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5531
Registrován: 2-2005
Hroch:
To se JIKORDu, potažmo GW Busu přestalo zamlouvat, pobrečeli si a rázem je z toho dotovaná trasa
Pokud by tohle byla fakta, pak by platilo to, co píšete pod tím. Ale vidím to tak, že to je jen dedukce.Může to tak být, ale zrovna tak (a podle mne pravděpodobněji i logičtěji) to bude tak, že původně nedotovaná linka po vyzobnutí cestujících ČB-ČK do té ztráty spadla. Pak by byl postup kraje nanejvýš logický.

A ještě jedna drobná jedovatost - pokud by platilo, co píšete o GW busu, JIKORDu a kraji, jaký by byl rozdíl mezi tímhle postupem a tím, že si Jančura obšlapává odstranění konkurence a získání byznysu na schůzkách s ministrem dopravy, potažmo zprostředkovaných ministrem financí? Kterého pak jistě naprosto bez souvislosti s tím podpoří na prdelích svých busů v boji za ovládnutí policie?

S Oleem a Kratolií máte pravdu, zjednodušil jsem to příliš, beru zpět. Jinak mám radost, že i přes zásadní názorovou neshodu týkající se Jančury se na svět díváme ze stejného směru a ještě to přiznáte, takže za mne [ok]
Slim
Úterý, 25. října 2016 - 23:24:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5533
Registrován: 2-2005
http://zpravy.e15.cz/domaci/politika/jihocesky-hejtman-podal-tres tni-oznameni-na-jancuru-vini-ho-z-vydirani-a-pomluvy-1323413

...tak pětatřicet minut to jede z Krumlova do Budějc, jsme asi všichni blbí...nebo my ne?

Radní musejí zhodnotit, co je pro lidi v kraji výhodné. Oni svým rozhodnutím zajišťují dopravní obslužnost. Mají na udělení či neudělení licence právo, ale musí tak postupovat vůči všem stejně. A musí zhodnotit, jestli je pro lidi výhodnější jezdit s námi z Krumlova do Budějovic za 35 minut, nebo je chtějí nahnat do linkového autobusu, který jede 50 minut,"

Takže toho šmejda, co se s tím crcá 50 minut, by měli v rámci spravedlnosti sejmout. Dokonce ho sejmout musejí. Další pozitivní zpráva na tom je, že Jančura umí používat třetí osobu množného čísla slovesa muset ve správném tvaru až ve 33,3% případů. Po jeho rétorickém výkonu v Rozstřelu příjemné překvapení.
Viribus Unitis
Středa, 26. října 2016 - 20:31:34  
Neregistrovaný host
159.253.110.22
Ale vždyť tomu růžovoučkému žluťáčkovi žádnou licenci nezakazují. Jen mu dávají omezující podmínky na úsek Český Krumlov - České Budějovice. Naprosto běžná věc. My máme např. od středočeských namrdů omezení v úseku Benešov - Vlašim v pracovní dny od 3:50 do 22:40 - a to přesto, že pokud se na to někdo podívá pozorněji, tak jejich limit -30/+15 není v leckterých časech respektován. A tihle zmetci si dokonce dávají omezující podmínky na spoje končící v Praze (např. Vlašim - Praha), ačkoliv jakákoliv zastávka v Praze samozřejmě neleží na území Středočeského kraje. A příslušná smlouva mezi kraji taktéž neexistuje.
Kdyby byl Zimola důsledný, tak použije tento Středočeský vzor a Jančuru skutečně zařízne omezujícími podmínkami pro úsek Český Krumlov - České Budějovice, Český Krumlov - Písek, Český Krumlov - Praha, České Budějovice - Písek, České Budějovice - Praha a Písek - Praha. To je zcela v intencích Středočeského kraje, který takto již několik let postupuje standartně proti všem dopravcům, kteří nejsou součástí toho jejich "klubu". A nikdo nekničí, žádný novinář to nerozvíří, prostě dopravce se s tím nějak musí popasovat.
Takže když jednotné podmínky, tak co takhle nastavit vyzobáčovi Jančurákovi na Krumlově to, co běžně zažívají komerční dopravci ve Středočeském kraji?
Středa, 26. října 2016 - 21:08:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 163
Registrován: 3-2011
Viribus Unitis: Jenže to by pak skončili i tvoje linky.

Mimo to se ta debata odmotává zcela někam jinam. Ten Krumlov je proto, že je zde problém. Kraj na jednu stranu tu linku chce/potřebuje. Nově má jezdit GW a ČSAD pořádně i v SO, NE (což doposud neplatilo). Ukáže čas, jak jim to půjde. Obecně řečeno chce to čas, na kraji se mění vedení. Radním pro dopravu má být nově starosta Loučovic a je namístě, že těch 5 mil, které to prý má ročně stát nebudou chtít jinde.

Brojíte proti žlutýmu, ale kolik z Vás ráno jede trasu ČK-ČB? Stojíte v těch kolonách? Pokud teď JIKORD a mamrdi kolem (omlouvám se za výraz, ale kolo bych si o některé z nich neopřel) zavedou expresy, které to pojedou +/- těch 35 minut, pak je to vlastně celkem solidní a politická krádež. Lidi si totiž na určitý komfort a rychlost navykli.

A vlastně i na to, že z Prahy to jede +/- co hodinu až do Krumlova, který se takto stal uzlem pro cesty dále na Šumavu a Lipensko. To vlastně zmizí, protože málokdo bude teď začínat s linkou na Šumavu v ČB už jen s ohledem na poplatky za AN v ČB a ČK.

Tady se GW klepe kdykoli sem přijede někdo další, někdo kdo umí něco vytvořit, umí si dokonce zajistit řidiče a oni se zmůžu jen na dvě věci
a) naúčtovat 160 za AN v ČB
b) brečet na JIKORDu jak je ta konkurence zlá
Viribus Unitis
Středa, 26. října 2016 - 21:43:51  
Neregistrovaný host
159.253.110.22
Macek 007:
Linky, co jsem postavil, jezdí i přes ty omezující podmínky.

Tak ať se s nimi předvede taky on! Vždy se nechá postavit jízdní řád. Na linku Praha - Pec pod Sněžkou mám 24 stránek omezujících podmínek - po 3km a v souběhu alespoň 3x, jak tam Hradečáci prostě komerční expresy nechtějí, přesto to se skřípáním zubů vždy postavím. Žlutý růžovák už to na Trutnov vzdal - ten jeden pár spojů je tam jen truc, že z linky neodejde. Já mám k dispozici 16 párů spojů, které mohu kombinovat. A na linku do Špindlu je 34 stran omezujících podmínek. No a co? Kdo chce, si poradí.

A pak tu Jančurák, který místo toho, aby šel stejnou cestou, tak zkusí politický a mediální nátlak. Jak ty socany nesnáším, tak doufám, že si někdo z radních JČ tohle přečte a Jančurákovi nasadí léčbu dle Středočechů. Viz výše popsané.
Středa, 26. října 2016 - 22:04:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1341
Registrován: 4-2011
A na linku do Špindlu je 34 stran omezujících podmínek. No a co? Kdo chce, si poradí.
"Kdo chce, si poradí"? Není to náhodou přesně to, co dělá Jančura s tím "vyzobáváním"? A neměli by si někteří dopravci "poradit" tak, že nasadí pět minut před Jančuru mercedesy, jaké má Eurolines", s větší roztečí sedaček, novinama, kafem a stewardkou, aby kolenovrti přesedli k nim a Jančura ostrouhal? Já bych s nimi klidně jezdil [proud] Teď nemyslím ten ČB-ČK, ale obecně dálkovky.

Mimochodem, docela by mě zajímalo, jak moc se v jižních Čechách vyskytují revizoři, když tam není systém jako IDSJMK, a kolik dopravcům utíká prachů z černých pasažérů, když si cestující na trase A-B-C koupí jízdenku jen do B, ale jede až do C, a řidič to v podstatě nemá jak uhlídat.

jak tam Hradečáci prostě komerční expresy nechtějí, přesto to se skřípáním zubů vždy postavím
Jestli je tam "nechtějí" v rozporu se zákonem a ty "jen" skřípeš zuby, tak děláš chybu. Nikdo by tě nemohl vinit, kdybys to naprášil do novin. Nemůžu si pomoct, ale tvůj poslední příspěvek je přesně ten důkaz toho, že tohle by se mělo regulovat naprosto minimálně. Pošli do Pece nejlepší bus v časy, jaké si vybereš ty, a vyzobej to všechno a jezdi narvanej. Proč ne?
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Středa, 26. října 2016 - 22:37:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2625
Registrován: 8-2010
Focus1976:
"Mimochodem, docela by mě zajímalo, jak moc se v jižních Čechách vyskytují revizoři, když tam není systém jako IDSJMK, a kolik dopravcům utíká prachů z černých pasažérů, když si cestující na trase A-B-C koupí jízdenku jen do B, ale jede až do C, a řidič to v podstatě nemá jak uhlídat. "

No jak asi? Nastupuje se předními dveřmi a jízdenky se kupují u řidiče nebo řidič kontroluje jízdenky.
žlutý anděl
Středa, 26. října 2016 - 22:53:31  
Neregistrovaný host
46.135.210.8
Celý problém je, ve vaší netoleranci k oněm omezujícím podmínkám. Já jsem za ně, protože podnikání musí mít podmínky. Jak vypadá podnikání bez podmínek nám už vlády ukázali. Navíc češi jsou považováni za ochcánky všeho.
Nesni
Středa, 26. října 2016 - 23:38:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1155
Registrován: 6-2014
Ohledně konkurence Jančurovi je taky dobré si připomenout dráhu, protože Praha-ČB začnou jezdit expresy ČD a Arrivy s jízdní dobou kolem 2 hodin. Teď by možná paradoxně byl vděčný za víc nácestných zastávek, které by mu generovaly další cestující.

Tady se GW klepe kdykoli sem přijede někdo další
Co třeba já nechápu je to, proč GW nerozšíří svoje linky do Prahy a nesnaží se se žlutým bojovat.
Čtvrtek, 27. října 2016 - 00:28:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 93
Registrován: 1-2016
Celý problém je, ve vaší netoleranci k oněm omezujícím podmínkám.

Samozřejmě, protože je to pitomost, na kterou doplatí jen cestující, což ty nejsi schopen ve své zaslepenosti vůči žlutýmu připustit. Jinak podnikání v autobusové dopravě má podmínek i tak dost, netřeba do toho nechat zasahovat neschopné krajské (převážně socanské) netáhla v kanclech, většinou buď bývalé zaměstnance preferovaných dopravců nebo lidi, co ten autobus viděli naposled tak maximálně z okýnka auta. Omezovat někoho, kdo poskytuje lepší služby a je jedno jestli jde o Jančuru nebo jakéhokoliv komerčního jiného dopravce, je nesmysl. Ale chápu, pro andělíčka je to super, protože tentokrát jde o žlutýho. Být to naopak, tak ty pokrytče skáčeš metr vysoko.

Úředník ať si řeší ta místa, která nejsou komerčně zajímavá a tam postaví dotované spoje, třeba je může hezky navázat jako přípoje na dálkové linky, to by možná bylo i užitečné. A ne v tom dělat bordel omezujícíma podmínkama.
Čtvrtek, 27. října 2016 - 00:43:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 94
Registrován: 1-2016
Proč tedy podnikatel, který dělá vzduchotechniku odečte přes DPH třeba věci, které vůbec nepoužije k podnikání.

Jasně, třeba 10 bavoráků si "odečte přes DPH". Nejlepší je, když se vyjadřuješ k věcem, o kterých víš úplný hovno, jak jsi právě předvedl. Odečítat přes DPH... Víš co, když je to takový terno, proč nezajdeš na ŽÚ, stojí to jel litr, pak se registruj na FÚ k DPH a zkus "odečítat přes DPH" [lol][lol][lol]
Čtvrtek, 27. října 2016 - 01:06:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 164
Registrován: 3-2011
Nesni: A kdo by jim to jezdil? Tu Prahu? Ale hlavně, proč by se snažili někde fungovat komerčně, když natáhnou ruku a budou jezdit po regionu za dotace
a) na km
b) na autobusy

Jinak k oněm omezujícím podmínkám. Zpravidla myslí jen na to, aby někdo dojel z Horní Dolní do Kotěhulek, případně do blízkého krajského města, pod které daná Horní Dolní spadá. Něvím, kolik Žlutý anděl viděl v životě licencí a na kolika z nich stavěl třeba nějaký jízdní řád, ale výrok "Celý problém je, ve vaší netoleranci k oněm omezujícím podmínkám. Já jsem za ně, protože podnikání musí mít podmínky. Jak vypadá podnikání bez podmínek nám už vlády ukázali. Navíc češi jsou považováni za ochcánky všeho." bych pasoval na někoho, komu dělá radost jezdit právě do těch Kotěhulek a dál ne, protože nad tím se už musí trochu myslet. Mimo to, podnikání má své podmínky a pravidla, který určuje zcela jiný soubor zákonů. To, že v rámci dopravy nasekám všude možně omezení neznamená, že dělám dobře. To pak můžeme seknout jeden velkej § na celou ČR a máme vystaráno.

Zažitou představou tohoto lidu, a některých diskutujících zde, je, že vlastně všichni kradou, ti co jsou vidět musí nutně škodit těm co nejsou vidět, a nebo škodí těm, kteří se drží hesla "Takhle to jezdilo před dvaceti lety, takhle to klidně musí/bude jezdit dál." Ti obecně křičí nejvíc.

Nějak tady některým uniká zájem cestujícího. Ten má neskutečně na výběr. Zruší/omezí/zpomalí bus, není v dosahu vlak/nebo je daleko, sedne do auta, které koupí za pár šupů a prostě jede. Výsledný efekt? Bus stojí v koloně delší o 1 auto, vlak jede poloprázdnej a vlastně se jen rozhazují peníze. Dotace, potažmo následné § mají efekt na trase, kam by nikdo za běžných okolností nejel. Dělat to ovšem naopak, protože se potřebuju v rámci politiky někomu zalíbit, nebo proto, že ten dopravce je natolik neschopnej se přizpůsobit trhu a trochu bojovat, to mi přijde nejen nechutný, ale i zlodějský. Osobně si myslím, že ona "kauza Krumlov" bude mít ještě dohru. Vlastně stačí, aby v létě vyjel GW s cyklobusem, který (pokud se nepletu) dotován krajem není, tudíž by vlastně měl taky vozit ještě víc vzduchu, než doposud mezi ČB a ČK. Opět, kdo na to doplatil? Cestující, který je nově svazován tím, co mu vlastně nalajnoval úředník. Dnes si asi JIKORD mne ruce, že to vlastně vyřešil dobře. Já říkám zatím a ukáže se po prosincových změnách.

Viribus Unitis: Že nejezdí žlutý do Trutnova a že to balí, na to jsi přišel jak? HK obecně není terno, ale to nemusí znamenat, že při další obnově parku nezjistí, že by tam ještě něco chvilku jezdit mohlo a nějaké spoje tam prostě nasadí. A nebo popojede až do té Pece. Peníze na to určitě má.

Mimochodem, 34 stran omezujících podmínek bude asi tím, kolik jsi do žádosti nakombinuješ tras, pak je to logické, ale zda to přinese, nebo nepřinese nějaký efekt, o tom se dá jen a pouze spekulovat. Není pravda, že by HK nechtěl expresy z Prahy, ale je integrován a prostě tam pro yt expresy nutně nemusí být místo. Tyto vazby se zpřetrhali v dobách budování podobných IDS, které dálkovým linká obecně nepřejou a sami dopravci, kteří je provozovali dnes jezdí v podobných časech za dotace, což je pro ně méně pracné - nemusí řešit zda budou mít nějakého zákazníka. Dotace = nemusím se snažit udržet si zákazníka.

(Příspěvek byl editován uživatelem Macek_007.)
Čtvrtek, 27. října 2016 - 14:41:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 912
Registrován: 8-2011
Úředník ať si řeší ta místa, která nejsou komerčně zajímavá a tam postaví dotované spoje, třeba je může hezky navázat jako přípoje na dálkové linky, to by možná bylo i užitečné.

Jsi se zbláznil??? Aby jako kaštan dojel s Jančurou do Krumlova a my jsme ho dál vezli na Lipno nebo do Větřní? Když si dojel s Jančurou tak at' si s ním pokračuje i dál!!!
(podobnost s jednou železniční diskusí,že lokálka ČD nepočká na vlak soukromníka v nějaké stanici na koridoru,protože to vlastně není pro ně zákazník,když si dovolil do té stanice nepřijet s ČD,ale soukromníkem,tak at' si ho ten soukromník odveze i do té Horní Dolní.)[biggrin]
Slim
Pátek, 28. října 2016 - 23:41:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5537
Registrován: 2-2005
...mi to tady tak nějak čím dál víc připadá, že žlutí se zuby nehty brání vzít na vědomí ten nejzákladnější fakt, že pokud někdo vyzobe frekvenci mezi koncovými zastávkami A a B, tak cokoli, co má obsloužit zastávky nácestné, je prostě pro kraj drahé. Takže, jak říká správně (byť zjevně neúmyslně) Tn26 Úředník ať si řeší ta místa, která nejsou komerčně zajímavá a tam postaví dotované spoje- zde to jsou nácestná místa mezi A a B a úředník je chce řešit tak, aby je dotovat nemusel, což byl na té lince stav před vstupem Jančury. Může mu to někdo soudný mít za zlé?

O nic jiného v tomhle problému nejde, akorát že žlutým když se sáhne na Jančuru, tak se jim zatmí (zažlutí) před očima a realitu jsou schopni si zkroutit jako lodní lano. Aneb privatizace zisků a socializace ztrát, jak kdosi chytrý nedávno nazval tenhle způsob podnikání. Jančura se nakapsuje, stát, tedy i ti, co tady nejvíc pindají za komerční podnikání na vlastní účet bez omezujících podmínek, zaplatí víc. O nic jiného Jančurovi nejde, i tady kdosi napsal před pár dny, že podnikatel podniká pro zisk. Fakt nechápu, co tady furt řešíme. jen naprostý idiot si může myslet, že kraj zruší Jančurovi spoje mezi ČB a ČK a místo nich nenabídne nic.
Nesni
Sobota, 29. října 2016 - 00:31:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1156
Registrován: 6-2014
Macek_007:
"Tu Prahu? Ale hlavně, proč by se snažili někde fungovat komerčně, když natáhnou ruku a budou jezdit po regionu za dotace"
Možná jsem naivní, ale kvůli dodatečnému zisku, jako každá firma. Navíc autobusové linky se budou soutěžit a mohli by o dotovanou dopravu přijít. Co budou dělat potom?
Hroch.R420:
"Aby jako kaštan dojel s Jančurou do Krumlova a my jsme ho dál vezli na Lipno nebo do Větřní?"
Záleží, kde je garažován dotovaný autobus. Pokud by musel jet ČB-ČK poloprázdný, tak je potřeba to řešit. Samozřejmě se nabízí garážovat ho v ČK, jenže je Regiojet schopen pokrýt poptávku z ČB? Protože pro úsek ČB-ČK prodává jen místa, která mu zbydou. To zejména v sezóně nemusí stačit poptávce.

Jinak ještě k osobě p. Jančury - včera vyšel rozhovor s ním, jenom na politická témata. Jančura se v něm, jako obvykle, výrazně politicky profiluje. Nemůže se pak divit, že s ním třeba takový Zimola nechce vyjednávat.
žlutý anděl
Sobota, 29. října 2016 - 13:27:52  
Neregistrovaný host
46.135.244.8
Reagovat na Tn 26 nebudu, je to pouze snůška hovadin a pitomostí.
Pro ostatní mám pořád totožnou otázku.
Jak a kdo zajistí dopravu mezi ČK a ČB.
Pokud to tedy necháme Jančurovi, v út,čt,so bude mít místo, cestující pojedou.
V Po,st,pá,ne ovšem je vyprodá už z Prahy. Co budou dělat ti pravidelní cestující? Do práce,do školy,k lékaři? Už tomu konečně rozumíte? Už si připadám, jako když to vysvětluju dětem první třídy. Má to tedy pak zajistit kraj? Nebo jak si to představujete? Pokud něco tvrdíte, máte řešení? Chováte se jak politici. EET je špatně, ale nikdo neřekne co s těmi co kradou.
Já tedy se 3x za týden nedostat do autobusu, tak takového dopravce nakopu do zadku. Dopravu v rámci kraje má primárně organizovat kraj. Od toho je máme. Někdo tady chválil Idsjmk, ale pokud si Jančura vymyslí, že pojede linku ze Slovenska přes Hodonín, kraj mu tam ty omezující podmínky dá také. Protože brání svoje peníze, které by musel vynaložit navíc. Ano cítím z vás názor, ze státního krev neteče,hlavně že se napakuje Jančura.Jsem rád že vy co to tak obhajujete nemáte moc to změnit. Ale schováváte to za to, jak vám jde o veřejné peníze. Já chápu, že se vám to nelíbí, ale máte smůlu.
O odpověď bych požádal zejména Macka,focuse,Hrocha. Pokud tedy máte koule odpovědět. Zkuste odpovědět bez omáčky a vyhýbání.
Pane Tn26 vy si odpověď ušetřete, vaše urážlivé příspěvky nečtu.
Slim
Sobota, 29. října 2016 - 19:11:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5539
Registrován: 2-2005
Mack007:proč by se snažili někde fungovat komerčně, když natáhnou ruku a budou jezdit po regionu za dotace

Panebože, ale to je princip ZDO, nemyslíte? Kraj si objedná, co chce zajistit, dopravce nabídne cenu, ztrátu mu pokryje kraj úhradou objednávky. Dopravce může ve svém zájmu šetřit náklady, ale pokud si kraj objedná to, co pokryje jeho potřeby, uvědomujete si, že tentýž dopravce, pokud se bude chovat tržně, může na své vlastní lince spáchat úplně totéž, co mu teď páchá Jančura? Postaví si expresy CB-CK, které si na sebe vydělají, a vymetáky s pěti lidmi mu kraj doplatí do nákladů plus přiměřeného zisku dvojnásobně. Možná tohle ilustruje absurditu té Jančurovy prasárny a racionalitu chování kraje líp než co jiného.

Žlutý Anděl:cítím z vás názor, ze státního krev neteče, hlavně že se napakuje Jančura. Tenhle názor se tady táhne příspěvky žlutých jako červená nit. Jen bych to upřesnil - podle žlutých z cizího krev teče, jen pokud se má platit Jančurově konkurenci. Pokud krev poteče za podmínky že si Jančura nahrabe dle svých podmínek, lze klidně systému podříznout aortu. Naopak jakékoli zastavení krvácení, pokud je tím postižen Jančurův svatý byznys, je samozřejmě špatně, i kdyby to mělo lidem pomoct.
Jeden jede o pět minut rychleji, druhému autobus nejede nebo nestaví, to je OK, pokud toho prvního veze žlutobus. Chceme jednomu zastavit, ale nechceme za to vyhodit majlant, tak holt druhý pojede o pět minut déle, ryk jako když vraždí bejka.

Jinak teda jak nemůžu Jančuru lidsky ani cítit, tak za ten rozhovor teda [ok][ok][ok].Docela zírám...až na několik perel typu, že Babiš je v té politice chudák úplně sám, se to dá v podstatě podepsat. Příjemně překvapil. Ani moc nekopal, holt zjistil, že Zimolu bude ještě nějaký čas potkávat a možná nejen na hejtmanství...

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Neděle, 30. října 2016 - 20:06:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1344
Registrován: 4-2011
Slime, a nemohl by si tedy kraj ty expresy, řekněme v x:00, objednat v rámci ZDO? Prostě že by to nastavil tak, že řekněme na lince 12345 by se jelo nonstop z A do B v x:00, ale na lince 12346 po stejné trase, jen s vymetením vesnic, by se jelo v x:30. V celou klidně vysokopodlaha, v půl povinně NP vozidla pro kočárky. To je podle mě naprosto jednoduché pravidlo.
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Neděle, 30. října 2016 - 20:13:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 4-2011
Anděli:

Proti oparagrafovaným jízdním řádům typu "není dovolena přeprava cestujících mezi shodně označenými zastávkami" nic vlastně nemám, protože toto opatření zajišťuje vytížení dotovaných spojů po trase. Takže pokud by RJ jezdil řekněme z Banské Bystrice přes Hodonín a Brno do Prahy, tak chápu omezení zákazu přepravy mezi HO a BR, bo IDSJMK.

Pokud jde o relaci ČK-ČB, viz výše uvedená odpověď Slimovi. "Proč si ty expresy v kombinaci s couráky neobjedná kraj tak, jako kdyby se snažil vecpat na Jančurovu linku?"
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Slim
Pondělí, 31. října 2016 - 01:24:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5544
Registrován: 2-2005
Focus:

1) Kde je psáno, že doprava mezi ČK a ČB v okamžiku, kdy tam vstoupil Jančura, nebyla zajištěna uspokojivě?

2)Kde je psáno, že občan musí mít možnost dostat se z A do B expresem?

3) Když kraj postaví ty expresy dle Vás, způsobí tím těm vymetákům, potažmo sám sobě, úplně stejnou ztrátu jako jim působí teď Jančura, ne?

4) Pokud máte takovou starost o ty, co potřebují rychle z CK do ČB, jak k tomu přijde třeba chudák s kočárkem, který musí čekat na půl a crcat se tím vymetákem? Ten je méněcennej?

Jak vidno, není na světě spoj ten, který by se zavděčil lidem všem.
Pondělí, 31. října 2016 - 08:27:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1346
Registrován: 4-2011
Jak vidno, není na světě spoj ten, který by se zavděčil lidem všem.
No právě. Do některých vesnic to z blízkého města jede každé dvě hodiny, o víkendu dvakrát, a chudáci, co musí čekat, jsou všichni, kočárek nekočárek. Asi jako když ve městě musí chudáci vozíčkáři nechat odjet 2xT3 a počkat na NP kurz. Něco jezdí pořád narvané, jinde se potkává pořád těch samých pět lidí.

Pokud jde o odpověď 1), přiznávám, že nevím, neznal jsem tu situaci, takže asi byla, když to zmiňujete.

Pokud jde o odpověď 2), asi nikde, ale když mohou být zaintegrované vlaky, které nestaví všude, proloženy se zaintegrovanými vlaky, které STAVÍ všude, tak proč ne busy, když je poptávka? Každopádně faktor rychlosti je taky důležitý. Jak vidíte zde (http://www.idsjmk.cz/jrady/108.pdf?date=28.08.2016), JMK objednal a zaplatil expresy každou hodinu mezi Brnem a Znojmem a "chudáci" z Pohořelic nebo Miroslavi si počkají na další/vymeták.

Pokud jde o odpověď 3, kde je psáno, že si to kraj nemůže spočítat a objednat paušální cenou jako balíček a neřešit "ztrátu" na konkrétních spojích, protože lidi, co tím budou jezdit, jsou pořád ti samí? Akorát by tím jeli jindy. Jestli Jančura "ukradl" cestující mezi ČB a ČK, myslel jsem to tak, že by si je kraj mohl svými expresy v čase "Jančura mínus pět minut" zase ukrást zpátky, a žádné zásadní doplácení by se nekonalo a podpořila by se mobilita mezi těmito městy a obsluha vymetáky po cestě by zůstala velmi solidní. Už jsme se před pár dny shodli, že pět minut rozdílu mezi vymetákem a expresem není žádná hrůza, jenže pokud někdo počítá "ztráty", tak se vlastně snaží dostat co nejvíc lidí do co nejméně spojů. A proto lidi lezou do aut, ne?

Mimochodem, někde má vyzobnutí lidí z výchozí zastávky na trase A-B-C i pozitivní efekt. Pokud je C spádovým městem pro vesnici B, tak se lidé z vesnice B často už nedostanou do vozidla, protože je plné lidí z A. Ale to je asi případ od případu. Třeba zrovna lidi z Miroslavi na Znojemsku často jezdí do Znojma spoji, které jsou narvány lidmi jedoucími už z Brna.
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Viribus Unitis
Pondělí, 31. října 2016 - 12:14:02  
Neregistrovaný host
89.111.99.35
Asi se někomu nelíbila růžovoučká košilka ....

https://www.novinky.cz/krimi/419087-podnapily-muz-napadl-zamestna nce-student-agency-ten-skoncil-v-bezvedomi.html

Jen by mě zajímalo, kdo ohodnotil útočníka jako opilce, když ho nechytli. Mimochodem, co dělal v tu dobu Bevelo? Nebyl na reportáži? [biggrin]

A nejlepší jsou fízlové - sídlí přímo naproti, mají to cca 300m ... [cunik].
Pondělí, 31. října 2016 - 13:02:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 913
Registrován: 8-2011
O odpověď bych požádal zejména Macka,focuse,Hrocha. Pokud tedy máte koule odpovědět

Koule máme,jen nemáme chut' dokolečka mlátit prázdnou slámu...
Ml636
Pondělí, 31. října 2016 - 13:15:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5729
Registrován: 11-2006
Bobikbus: Aspoň Studenti taky trochu okusili, jakou špinavou smradlavou pakáž musí vozit ostatní dopravci víc než oni.
Černý most, ať už sídliště nebo terminál, je horší, než Bronx nebo favela v Riu. Dno společnosti.
Čím to je, čím to je, že Karosy tak často hoří a už nevozí lidi k moři -
Ta otázka je možná hloupá, no já chci vědět čím to je, že dým z motoru jim stoupá -
Možná servis, možná klíh, nejspíš ale mnich, ty ohně navždy zarazí. Snad, ten ráz Karosa už přečká, nemusí všechno stačí něco...

Rebel Yell
žlutý anděl
Pondělí, 31. října 2016 - 13:47:44  
Neregistrovaný host
46.135.244.8
Ad Hroch ano, z vaší strany je to prázdná sláma. Na položenou otázku jste nikdy neodpověděl, tudíž nemáte dostatek relevantních argumentů. Jen to můžete říci hned, vím houby, jen agituju za soukromníka. Nemusíte to tedy schovávat za dojemnou starost o veřejné peníze.
Focus aspoň něco odpověděl, i když s ním nemohu souhlasit. Ale jeho odpověď má pro mě větší cenu. Toho si na tobě Focusi vážím.
Virajbus promiň,ale vysmívat se tomu, že někoho napadli mi nepřijde zrovna chlapské. Rozhodně i jako odpůrce Jančury tohle nikomu nepřeju. Je třeba vypátrat a potrestat takové hovado. Zaměstnanci přeji brzké uzdravení!
Nechic
Pondělí, 31. října 2016 - 19:53:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1882
Registrován: 4-2010
V neděli si busy Regiojet LB-Pha vozily dost dlouho zpoždění po nějaké odpolední nehodě na D10. Vyvrcholení bylo spojem v 23. Bus přijel z LB 22.30 a řidič musel mít hodinovou pauzu, protože patrně řídil déle. Lidé tak mrzli na ČM a na fugnerce jim ujely poslední spoje. To fakt neměl RJ nikde řidiče co by udělal jednu cestu do Liberce místo toho co to točil celý den a tím srazil zpoždění? Byli tam i lidé do Jablonce, ti neměli šanci chytit ani vlak. Docela blbý když Jančura šetří a do nějakého systému návazností a čekání s ním také DPMLJ nebo někdo jiný nepůjdou.
Úterý, 01. listopadu 2016 - 22:39:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13609
Registrován: 11-2004
Zná někdo odstín RAL, Radimových přibližovadel?
Pajzák
Úterý, 01. listopadu 2016 - 22:43:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 417
Registrován: 6-2015
Chystáš reinkarnaci Study Agency?[wink]
Nesni
Úterý, 01. listopadu 2016 - 23:01:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1164
Registrován: 6-2014
odstín RAL, Radimových přibližovadel
Na zelpage kdysi psali, že jde o Mellon Yellow, tj. RAL 1028.