Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Podorlické tratě » Archiv diskuse Podorlické tratě do 22. 01. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Podorlické tratě do 22. 01. 2016

dolů
   autor příspěvek
videovlak
Sobota, 16. ledna 2016 - 21:47:54  
Neregistrovaný host
88.102.10.195
Původně jsem se zmínil o spojce proto, abych získal nějaký materiál pro natočení videa. Rozjela se tady diskuze, která vlastně předčila moje očekávání. Mimo jiné jsem si pročetl řadu názorů proti, některé podle mne opravdu stojí za zamyšlení.
K případnému videu. Doufám, že nikdo neočekává absolutní objektivitu a úplný popis věci, jsem zastáncem zmiňované stavby. Rád bych ale své názory pro obhájil. Už dnes si myslím, že jsem plně obhájil dosažitelnou jízdní dobu v úseku Náchod –Meziměstí. Zdůvodnit potřebu a využití spojky musím ve videu. Tady, na diskuzi je to zatím složitější, protože ať si to připustíme nebo ne, „sytý hladovému nevěří“. Může si z toho dělat třeba někdo opičky, ale obyvatelé Broumovska prostě jsou díky státem zřízené CHKO ve výrazné nevýhodě. V místě je velmi omezený rozvoj pracovních sil a na rozdíl od vnitrozemí mohou lidi cestovat pouze relativně úzkou mezerou. Pochopitelně, že podobně jsou na tom i ostatní výběžky. Domnívám se tedy, že takovému území (v tomto případě zde žije 50.000 lidí) by měla být poskytnuta ta nejkvalitnější možná doprava. Co do bezpečnosti, pohodlí, zábory půdy, rychlosti i ekologie je to právě železnice. Tedy pokud se nesměruje do útlumu, aby pak mohl oponent s klidem prohlásit, že je nekonkurenceschopná.
Netvrdím, že by byla doprava zázračné řešení, ale je asi jediné. Návrhy na pumpování peněz přímo do podnikání podle mne patří do nějaké socialistické příručky. Obyvatel Broumovska má tedy tři možnosti: pracovat za daných podmínek (zeptejte se lidí), nepracovat a brát dávky nebo mít obrovské štěstí. Tedy jasně mu chybí volba zaměstnání. Pokud si toto někdo vyloží jako můj pláč, tak ho ubezpečuji, že o mne vzhledem k věku opravdu nejde.
Ještě k ekonomice. Ani ekonom, ani já neekonom si netroufneme napsat, kolik lidí bude jezdit (já tvrdím, že výrazně více, než dnes). Neuskutečněním stavby ušetří stát třeba jednu miliardu. Nevím přesně. A bude neustále více a více pumpovat peníze do zabezpečení těch, kdo se do výběžku stahují, protože vědí, že tam jsou prostředky jisté. K tomu se nabalí problémy viz šluknovský výběžek. Ale to už jsou přece prašulky z jiné škatulky.
Videovlak-militantní hysterický šotouš[happy]
Sobota, 16. ledna 2016 - 21:53:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 383
Registrován: 12-2007
A ještě jeden dotaz k nákladní dopravě, asi na pana VHD_SL? (Protože to pochopitelně také může být argument...) Osobě jsem si vždycky myslel, že omezujícím prvkem pro kapacitu "prodloužené pravobřežky" budou úrovňové křížení v Chocni s daleko hustším provozem na koridoru a pak samozřejmě dvoukolejka do Ústí n/O, a taky husté příměsto u Poděbrad. Nikoliv zhlaví v HK. Co se tedy na 020 očekává za brutální provoz?

Na 032, natož na 026 bych už víc něž nízké jednotky vlaků denně nečekal vůbec ani při vlhkých šotosnech...
NE tendrům ve VHD
Sobota, 16. ledna 2016 - 22:09:40  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
"Predikovat politiku EU, zvláště v době, kdy se stupňují určité problémy, neumím."

Predikujete vývoj kolem Vysokovské spojky, což s tím souvisí.

Budoucnost spojky bude nejspíš taková, že do 2022 nebude zahájena stavba, ale má to jiné důvody:

1) Stát tu spojku dnes nepřipravuje a neřeší, má dostatek jiných rezervních projektů na železnici. Není 100% jisté, že spojka vyjde jako ekonomicky efektivní a stát upřednosňuje přípravu staveb, které jsou buď téměř jisté, že vyjdou, a nebo na ně tlačí krajští politici, že chtějí aspoň tu studii (i když nemá šanci vyjít - viz. asi 12 zbytečných studií jak do Liberce vlakem).

2) Místní a krajští politici na ekonomickou studii Vysokovské spojky netlačí, protože mají strach, že byt tím státu dali záminku jim vpálit, že nemůžou chtít obchvat i železnici zároveň. A nutno říct, že oprávněně.

3) Sice jsou to jiné peníze, ale to veřejnost nezná. A tak by se státu záminka jak nestavět ekonomicky nevycházející obchvat dost hodila. A ještě to hodit na to, že si to pokakali místní politici, kteří nevěděli co chtějí.

4) Místní lidé netlačí na místní politiky, aby Vysokovskou spojku tlačili, chtějí vidět zájem o obchvat. Politici jim sice teoreticky, ale dávají co chtějí.

5) Stát dá téměř jistě přednost dálnici na Královec, což ekonomiku obchvatu Náchoda dál zhorší.

6) Až stát nebude mít dostatek regionálních projektů na železnici, začne se o Vysokovskou spojku zajímat sám od sebe. A bokem místní politiky požádá, aby mu udělali krytí, že o to stojí. Rádi vyhoví, protože tou dobou bude obchvat Náchoda pasé a nebo bude postaven za národní zdroje a nebude důvod být proti dalším prachům do regionu.

7) Koeficient 5,5% se velmi pravděpodobně do budoucna sníží. Bude na to tlak. On má jako hlavní význam, aby státy nestavěly úplné píčoviny, pokud v nich chybí důležité věci. Nejde o to, že by státy mohly utratit víc než jim EU dá, ale o to, aby to utratily co nejrozumněji. Až ty nejvíc chybějící věci budou stát, je prostor pro snížení koeficientu. Myslím, že pro Německo je tento koeficient nižší už dnes.

JINÝMI SLOVY - čas téhle spojky ještě nenadešel. Současný vývoj ve státu ale naznačuje, že se zavedeným tempem pojede dál a dál a jednou na tu spojku dojde.

Pokud tedy nezválcují automatická auta celkově veřejnou dopravu. Nebo si tu nebudeme volit dokola 20 let pravici, která většinu vlaků zruší a nebude to pro koho stavět (jak jste tu naznačil vy).

Jelikož si myslím, že ta spojka je reálná cca 2030-2040, což není zase tak daleko, tak myslím, že tyhle 2 hrozby nejsou vysoké. 2050 už to asi dost problém bude. Ale 2030 spíš ještě ne.
mezimestak
Sobota, 16. ledna 2016 - 23:37:27  
Neregistrovaný host
89.190.90.65
Pinec: bez emocí, D11 by měla vést kolem elektrárny v Poříčí, a jak jsem psal, než z Meziměstí dojedu na dálnici u Trutnova, tak přes Náchod jsem někde kolem Skalice a Jaroměř je za rohem, tak logicky na D11 najíždím u Jaroměře
Leda, že by návazně vedla úplně nová cesta od dálnice do broumovského výběžku mimo vesnice, pak by určitě cesta přes TU byla rychlejší
jinak doporučuji absolvovat cestu z Meziměstí do Lubawky anebo do Trutnova(přes Adr)
nechť si každý motorista vybere
videovlak
Neděle, 17. ledna 2016 - 07:53:44  
Neregistrovaný host
88.102.10.195
Dovolím si ještě jeden ještě agresívnější šotoušský velmi militantní příspěvek. Je tady řeč o silnicích a to jistě s tématem tak nějak souvisí. Protože tady má několik lidí obavy o ekonomiku věci na desítky let, řekl bych, že problém s dopravou by se měl řešit systematicky. Jak ulevit Náchodu a vlastně všem? Domnívám se, že to lze udělat relativně rychle a velice levně. Výkonově zpoplatnit kamionovou dopravu. Tedy podobně, jako u železnice-na všech cestách. Opotřebení silnic roste se čtvrtou mocninou nápravového tlaku, tedy takový tranzitující kamion nám ničí třeba 10-20 tisíckrát více než osobák. V tomto poměru pochopitelně v poplatcích a naftě neplatí-je tedy dotován motoristou a poplatníkem. Zpoplatněním, jaké je zavedeno ve Švýcarsku by tento nesmysl pochopitelně zmizel. Nebojte se, vím, že se tak nestane a tušíme asi proč.
Na strašení dopravců a politiků, že se zdraží zboží napíši, že ve Švýcarsku se tak opravdu stalo. O 19 setin procenta.
Ještě bych doporučil nešotoušům seznámit se s pojmem dopravní indukce, velice to s věcí souvisí.
Neděle, 17. ledna 2016 - 08:40:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 760
Registrován: 1-2006
NE:

S horizontem realizace 2030-2040 lze souhlasit.

Problém je ale v této době predikovat vývoj tratí mimo TEN-T. Osobně předpokládám, že rozvolňování norem na těžkou obnovu trati z důvodu nedostatku prostředků a realizace posledních 20-ti let, kterým bude tou dobou dobíhat životnost, si vyberou svou daň.

Pokud se to sejde s tím, že EU bude muset kvůli problémům výrazně přehodnotit hospodaření, obávám se, že na takové potřeby investičních prostředků najednou tento stát mít prostě nebude, a namísto tvorby nového se bude zachraňovat to, co je významné pro nákladní dopravu, ze které se poplatkem za použití dopravní cesty dá vytáhnout nějaká ta koruna alespoň na údržbu, když už ne na odpisy infrastruktury. Postaví-li se do té doby VRT, posunou se TEN-T na úroveň regionálek, čímž bude hotovo... Ale možná jsem v tomto jen pesimistou a bude líp.

Pinec:

Moje koule je v tomto směru zamlžená a od bytné mám zákaz chovat kocoura, který by mi to zavrněl. ;-) Ono to ale nebude až tak o tom, jak silná bude nákladní doprava na 020 (ač očekávám, že pokud se naplní politické slipy a něco se z těch silnic na dráhu stáhne, bude to právě na 020), ale o tom, jak dlouhé u nás budou jezdit vlaky (Praha - Choceň je postavená na určité délky, které jsou novými TSI nedostatečné, zatímco u 020 budou respektovány).

Předpokládám, že na 020 půjde většina nákladky z 010 + zůstane tam stávající + nějaký případný nárůst tranzitu přes ČR (bude-li podporován, aby byl zajímavější než časově výhodnější trasa kolem nás).

Napadne-li někoho zřízení velkého logistického terminálu u Praskačky (mělo by svou logiku kvůli D11 a D35, kterými by měl jít obsloužit poměrně pěkný lán země, a současnému odporu proti terminálům v okolí Prahy), přibude tam něco navíc. Škodovku neodhadnu.

Problém HK je ale v tom, že je pro některé vlaaky stanicí koncovou. Což znamená obsazení hran v době uzlu na takovou dobu, aby se stihly přestupy a zpoždění, a mimo dobu uzlu tím, co se nevyplatí stahovat do depa nebo na myčku. Uzel jednou za hodinu nákladku sice omezí, ale asi je nějak řešitelný. Uzel dvakrát do hodiny ze všech směrů už začíná být problém, protože už je to o 40 minutách, kdy jsou koleje u hran blokované, čímž nelze pro 020 využívat jižní zhlaví. Přičteme-li k tomu, že myčka a depo jsou ze severního zhlaví, kde křížíme 020 a 031, dá se podle mého názoru očekávat, že to zhlaví bude daleko větším problémem než Choceň, kde to je problém jen na výjezdu z 020, pro který ale jdou využít obě zhlaví + kde je poloha vlaku při dálkovém řízení jasná a v nejbližší budoucnosti odhadnutelná + případně i zařízením regulovatelná (AVV + ASVC), vyjde-li to.

Co se Poděbrad a ropidího metra týče, nepředpokládám, že Lysá - Velký Osek bude moci zůstat ve stávajícím stavu... Zůstane-li, pro HK tím lépe, ale i tak bych byl s dvoukolejkou ze směru bez výrazné nákladní dopravy velmi opatrný + připomněl, že z hlediska poplatků za infrastrukturu není osobka tím, co by zaplatilo údržbu.

videovlak:

Každý si psané vykládáme jinak. NE to většinou využije k válcování diskuze, Vy jste se bohužel upnul k jedinému řešení a slova o podpoře vnímáte tak jak podporu znáte, s tím, že všechno už tu bylo. Rozumím, že je to pro Vás citlivé téma, proto dále diskuzi nerozvíjím, protože by to bylo dost akademické, a proto, že mám spoustu jiné důležitější práce. Nejsem přesvědčen o tom, že investice do spojky by pro Broumovsko měla pozitivní dopad. Sice by to možná několik lidí využilo pro dojíždění a cesta do světa by byla kratší, ale obávám se, že by to byl argument jak na Broumovsku ušetřit (zdravotní péče, školství, ...). Respektuji Váš názor, ale fakt si nemyslím, že zlepšení dopravy může mít jen pozitivní dopady. Spojka je klíčová pro Náchod, pro vás spíše ne. Čímž Vás rozhodně nechci odrazovat od Vašich aktivit - je fajn, když má člověk ve Vašem věku o čem snít a kde se realizovat. ;-)

Jinak k tomu co píšete o zpoplatnění kamionů... Pokud má být restrikce, měli bychom mít připravené řešení, kterým bude přeprava zboží k zákazníkovi jiným způsobem výhodnější. Železnice, díky rozvoji příměstské dopravy už ale na přenesení i malého množství nákladů ze silnice nemá na infrastruktuře kapacitu. Právě díky tomu, že požadujeme, aby nám vlak jezdil každou chvíli. Požadavky na kvalitní osobní dopravu (z hlediska infrastruktury sociální služba) jdou tak proti požadavkům na přenesení části zátěže ze silnic na dráhu. Ti, kteří tu hovoří o nárůstu osobní dopravy, už s nákladní dopravou nepočítají + případně to i účelově banalizují (viz Pinec). Alespoň takový pocit z toho mám já...
Neděle, 17. ledna 2016 - 09:10:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2698
Registrován: 8-2012
Opotřebení silnic roste se čtvrtou mocninou nápravového tlaku
O 19 setin procenta
Dokázal byste tyto své kvantifikační výroky hodnověrně ozdrojovat, nebo je to jen součást víry nějakého zeleného šotonáboženství?
(Krom toho, rozdíl v nápravovém tlaku mezi osobním a (průměrně naloženým) nákladním automobilem bude asi desetinásobný (0,7 vs. 7 tun), takže 10^4=10000 bude spíš horní hranicí než spodní.)
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
videovlak
Neděle, 17. ledna 2016 - 10:03:07  
Neregistrovaný host
82.145.209.19
t h ano vecer mam predpotopni mobil
-ds-
Neděle, 17. ledna 2016 - 11:20:09  
Neregistrovaný host
213.192.26.58
Zamyslete se sám, jakou váhu asi má tenhle váš "argument", vždyť se dobrovolně zesměšňujete.

i kdyby tomu tak náhodou bylo, tak stále s Vámi prohrávám asi tak 1 ku 583. To, co předvádíte Vy, se hned tak nenajde. A přitom, když si náhodou přečtu Váš příspěvek třeba třeba z vlákna "železnice někde jinde", tak najednou tu čepici kašpárka na hlavě nemáte, čím to?

Nicméně mi prozraďte, v čem je tedy příprava obchvatu Náchoda blíže k realizaci oproti dálnici do TU?


a k tomu Opočnu, resp. Dobrušce. Kdyby jste účelově nepřečetl, resp. nevytáhl část mého příspěvku (skoro se divím, že Vám nebyla nabídnuta role v tom filmu o Lídě Baarové - samozřejmě ne Hitlera, ale jednoho jeho podřízeného), tak byste zjistil, že to byla "nadstavba" úvahy někým prosazované tzv. petrovické spojky, k čemu aby si tak mohla sloužit nejlépe, kdyby se někdo odhodlal k její stavbě (já to nepodporuji). V žádném případě jsem nepsal, že to je nutné postavit. Aby to však mělo efekt, byla by nutná spojka v trase Vodětín - Jordánek (což je už v Opočně). Ne sice úplně v centru, ale osídlení je kolem také zajímavé. Každopádně by docházková vzdálenost pro většinu lidí nebyla taková tragédie, jako třeba v takovém Jos. Dole.
No a kdyby se náhodou něco takového postavilo (opět zdůrazňuji, že za to nebojuji), tak jízdní doba bude kolem 40 minut, což je zhruba čas, který potřebuji na jízdu autem v této relaci - ano k vlaku je třeba připočíst docházku, stejně jako v tom Jos. Dole například.

Víte, já na tyto stránky zajdu občas, ale když neobjevím příspěvek od Vás, je mi docela smutno, protože je to téměř vždy záruka skvělé zábavy. Tak se těším na svou příští návštěvu v cirkusu principála T.H. [lol]
-ds-
Neděle, 17. ledna 2016 - 11:42:55  
Neregistrovaný host
213.192.26.58
OK, bude lepší formulací dané řešení se mě osobně líbí více nebo méně? O čem se tu vlastně přeme?

já mám pocit, že jsem to už napsal, i jiní se snažili. [happy]
naposled Pinec, chcete postavit něco, co přinese pro Náchod a spol. delší jízdní dobu, která "hrozí" po dokončení revitalizace 031/032. Pro NMnM efekt úspory času velmi sporný a jediné pozitivum je pro spojení do Opočna a Dobrušky, v případě spojky mimo žst. Opočno.

Kamiony které se už teď vyhýbají každému zpoplatněnému úseku dálnice (...), tak je určitě přesvědčíme morálním tlakem, že mají zvolit k domovu delší trasu přes Trutnov (...)

že jich ale takhle cestou z Chlumce do Poděbrad po staré jedničce potkám...
on nám prostě ten most přes Metuji před čárou najednou "zestárne" a tak se tam zapíchne značka "zákaz vjezdu pro vozidla nad X tun", asi jako v tom Chlumci

Jenže to jste si k tomu ještě přičetl nakupující z celého Náchod a okolí mířící do Kauflandu apol a taky celý tranzit na PL... To není fér... [uhoh]

a ještě k tomu pracující v Náchodě, taky ty, co chtěli jet na Radechovou a Kostelce, prostě pěkně nechutný dortík byl splácaný [ko]

Na rozhraní se objeví Česká Metuje a Meziměstí.


Meziměstí nikoli, tu bude myslím rychlejší přes Lubawku, i přesto, že že kvalita silnice žádná sláva a v cestě stojí hřeben Strážnice, či jak se to tam jmenuje.
Z Lubawky do Jaroměře tipuji jízdní dobu IAD kolem 25 minut.
Zda se vybuduje nějaká kvalitnější přístupová trasa z Broumoska k té dálnici, netuším, ale v případě, že někdy ano, by to ten poměr ještě trochu změnilo
-ds-
Neděle, 17. ledna 2016 - 11:57:25  
Neregistrovaný host
213.192.26.58
Kdo tvrdí, že silniční obchvat není a nebude potřeba, asi taky nikdy nejel autem z Hk do Náchoda 40 min a dalších 40 minut přes Náchod dál například do Hronova

to jsem fakt nejel, protože z HK do Hronova jedu ze Skalice přes Žernov, Kostelec a Zbečník.

odtud povedou dvě rovnocenné 4 proudové rychlostní komunikace


tak ještě jednou, rychlostní komunikace po právní stránce přestaly existovat

Rychlejší po "staré" to zůstane z Broumov, Police, Hrnonova, Stárkova.

akorát že ten Stárkov to má už dnes rychlejší do světa přes Kostelec. Samozřejmě, město o cca 600 obyvatelích asi nevygeneruje takové množství IAD, aby to byl nejpalčivější problém
Neděle, 17. ledna 2016 - 12:13:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2707
Registrován: 8-2012
v čem je tedy příprava obchvatu Náchoda blíže k realizaci oproti dálnici do TU?
Ale já tu přece nikde nic o nějakém blíženství nepíšu - čtěte to pořádně, i když máte rudo před očima.
Víte, já na tyto stránky zajdu občas, ale když neobjevím příspěvek od Vás, je mi docela smutno, protože je to téměř vždy záruka skvělé zábavy. Tak se těším na svou příští návštěvu v cirkusu principála T.H.
Hele, nejste náhodou na tomto seznamu? (Dedukuji tak z iniciál.) Totiž to by ty zuřivé ad-personam vysírky dost dávaly smysl [happy].
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Bartsk
Neděle, 17. ledna 2016 - 14:17:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 232
Registrován: 10-2008
-ds-: máte pravdu, z České Skalice do Hronova se lze ucpanému Náchodu vyhnout přesně jak říkáte, ALE, také je pravda, že o co je to urychlení delší, o to je tam také horší cesta. Silnice je tam podstatně užší, kamiony už se tady naučily jezdit také, samozřejmě dílem průmyslové zóny Stolín a na cestě je to i vidět. Musím se ale také 2x šplhat do kopců a zpátky, o povětrnostních podmínkách a sjízdnosti v zimním období se nemá cenu bavit.
- O tom jestli se rychlostní silnice před 14 dny jmenovala tak a dnes jinak se také nikdo nepře a na věci to asi nic měnit nebude.
- Je pravda že na ucpaných kruhových objezdech v Bělovsi se z části podílela nákupní zóna, ale také mnoho znalých včetně Poláků projíždělo Náchod přes centrum, Kamenice u Zefiru nepřipomínala pěší zónu ani omylem, takže nešla všechna doprava přes trať právě tudy. Zato v Hronově každá manipulace se závorami v Bělovsi vyvolávala několika minutové čekaní na křižovatce, až projede souvislá kolona aut z Náchoda.

Aby jsme se vrátili k železnici. Když zapomeneme na holuba na střeše v podobě tunelu Vysokov, co alespoň něco financí vrazit do vrabce v podobě spojky Václavice - Starkoč, která i když se po ní prohánějí jen cca 4 vlaky do hodiny, je jedním z nejhanebnějších úseků trati v okolí? Možná posvařování a ukotvení kolejí s lehkým naklopením oblouků by mohlo přinést i drobné zvýšení traťové rychlosti?
-ds-
Neděle, 17. ledna 2016 - 14:48:34  
Neregistrovaný host
213.192.26.58
Ale já tu přece nikde nic o nějakém blíženství nepíšu - čtěte to pořádně, i když máte rudo před očima.

Vy mě nějak sledujete??[crazy]

v tomto příspěvku jste položil řečnickou otázku, kdy bude hotová R 11 aspoň do Trutnova. A tak já se Vás ptám, kdy má být hotov obchvat Náchoda, o kolik let dříve, než ta "R" aspoň do TU?

Hele, nejste náhodou na tomto seznamu?

jsem, ale to jste odhalil už někdy v létě 2014, pokud se nepletu (fakt nevím přesně, nemám čas to teď hledat)
mám čekat nějaké trestní oznámení??[proud]

Totiž to by ty zuřivé ad-personam vysírky dost dávaly smysl

jak jsem psal, často se u toho, jak Vám cinkají rolničky na čepici, bavím a tak jsem se mohl od Vás něco i přiučit[lol]

ale nebojte, už Vám dám pokoj, já sem nakouknu fakt jednou za čas a měl jsem pokušení Vás jednou zase proklepnout. Závěr? Stále kvoká, stále kvoká [crazy]

Omlouvám se zbytku za asi pro někoho SPAM
-ds-
Neděle, 17. ledna 2016 - 15:00:06  
Neregistrovaný host
213.192.26.58
ad Bartsk

o tom žádná, Žernov, i Zbečník jsou v zimě někdy lahůdka, nicméně si myslím, že problém nastává o dost méně, než neprůjezdný Náchod. A navíc i kopec na Branku od benzínky pod Vysokovem není bezproblémový, kamióny ho umí také ucpat

V Hronově kolikrát čekám na možnost přejít silnici bez ohledu na cokoli
debata byla o tom, kolik lidí z těch, co stáli v autech na přejezdech v Bělovsi, jede jen z Náchoda a kolik jich je od NMnM a Skalice. Přece, když nepojedu z Rubeny z práce, tak se nevrhnu směr Branka, abych jel pak po obchvatu
malá nápověda, kolik lidí, co dojede vlakem do Náchoda od Hronova, vystoupí a kolik jich tranzituje skrz, mimo těch, co vystoupí na zastávce? Máte nějaké poznatky?

Stav trati Václavice Starkoč - myslím, pokud to je nutné z pohledu toho, aby se stihlo nějaké křižování při uzlu Starkoč 30, by zde byly "zdroje" úspory času. Ale Hronov by se měl stíhat relativně bez problémů a zde je cíl dosáhnout Polici, nevím
Neděle, 17. ledna 2016 - 15:11:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2708
Registrován: 8-2012
v tomto příspěvku jste položil řečnickou otázku
Proč řečnickou? A když byste se přes svou zaujatost povznesl nad její řečnictví, máte odpověď?
já se Vás ptám, kdy má být hotov obchvat Náchoda
No před chvílí jste se mě ptal na něco jiného.
Bude hotov dřív než R11 do Trutnova. Bude hotov dřív než R11 do Trutnova. Bude hotov dřív než R11 do Trutnova. Stačí?
(On velký průser v Náchodě nastane, až bude hotová R11 z Hradce do Jaroměře. Do té doby by obchvat měl už být.)
mám čekat nějaké trestní oznámení?
Maximálně se můžete stát součástí projektu studentů práv [biggrin]
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Neděle, 17. ledna 2016 - 19:41:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 436
Registrován: 11-2009
Takže z míst, kde je to dnes do Jaroměře až o 20 minut pomalejší přes Trutnov, než přes Náchod, to najednou bude stejné. Kde je rozdíl menší, bude to přes Trutnov nově rychlejší.
No, přes Trutnov to rozhodně rychlejší nebude, neboť musíte započítat průjezd Trutnovem a zvýšený provoz na silnici z Trutnova přes Adršpach do Teplic. A kdo tu silnici zná, rozhodně, ví, jak tam zvýšený provoz bude ovlivnovat plynulost, zvláště v zimě a v letní turistické sezóně.
-ds-
Neděle, 17. ledna 2016 - 20:04:32  
Neregistrovaný host
213.192.26.58
Stačí?

nestačí

stačilo by mi, kdybyste napsal, třeba "nevím"

takto se Vám role vymyká z ruky, to už není cinkání rolniček na šaškovské čepici, ale to jsem slyšel už od Zemana v trochu jiné podobě: "má chřipku, má chřipku, má chřipku". A to je spíše smutné, jak může chytrý člověk sám sebe degradovat

tak jako Vy chcete doložit nějaké tvrzení, naposled od Videovlaku o zvýšení cen v SUI (se mu divím, že se na Vás, však víte co), tak já po Vás chci doložit podklady, kterými Vaše tvrzení podložíte. Jinak budu muset konstatovat, ač nerad, "plácáte nesmysly, plácáte nesmysly, plácáte nesmysly"

On velký průser v Náchodě nastane, až bude hotová R11 z Hradce do Jaroměře

to máte pravdu

Do té doby by obchvat měl už být.

doložte to prosím jinak, než svými domněnkami

Maximálně se můžete stát součástí projektu studentů práv


tak to bohužel nevím, o co jde

No, přes Trutnov to rozhodně rychlejší nebude, neboť musíte započítat průjezd Trutnovem


je to marný, je to marný, je to marný

od času 21:30
Neděle, 17. ledna 2016 - 20:22:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 761
Registrován: 1-2006
-ds-:

No, popravdě, v této diskuzi jsem se snažil doplnit si obecný přehled o tom jak to vypadá s dopravou a s případným efektem staveb v kraji, ze kterého nepocházím, a kde uvažuji o pořízení bydlení, i když pravděpodobně zůstanu bez dojíždění v HK. Z toho důvodu jsem se ptal po alternativách Vysokovské spojky a sám nadnesl dvě, které mne napadly (bez toho, že bych měl zájem je prosazovat - technologů se pouze ptám, nemám potřebu přebírat/hodnotit jejich práci nebo marnit čas vymýšlením kravin pro oslnění přihlížejících...). Bez toho, že bych se měl zájem o něco přít.

Výsledek? Neustále mi tu předhazujete, že chci něco stavět, rušit, řešit, ..., a to stylem, kdy mám pocit, že máte potřebu nade mnou asi zvítězit nebo něco tak nebo mi dokázat, že jsem blbej. Nemusíte, v tomto směru mám jasno. ;-)

Možná stačilo říct:

1) Oblast okolí Nového Města, Opočna, Dobrušky je z těch slabších v kraji + silniční doprava, která tam funguje, to zvládá za stejné časy a ještě pobere něco cestou. Netřeba to přetahovat na vlak, nemá to ekonomiku. Zazdít Petrovickou není škoda. Autobus stačí.

2) Starkoč uzel 30, čímž s busem ve Skalici na Náchod stejný problém jako se Dvorem Králové, pokud by se rozhodil uzel. Nežádoucí. Plus, pokud by bylo na kříže ve Skalici, v jaké poloze by Náchod z HK měl odjíždět, aby kombinace přímého vlaku přes Opočno a návazného busu fungovala?

3) Vysokovská spojka není otázkou dne, realizace Petrovické by jí mohla zazdít.

Mě pro orientaci stačí, děkuji, jdu o dům dál. Zbytečné větvit nebo si něco dokazovat. Ostatní je mi volné. [happy]

Kolegovi Pinecovi se za šťournutí omlouvám. S některými věcmi se z principu souhlasit nedá. ;-)

Děkuji za diskuzi.
Neděle, 17. ledna 2016 - 20:35:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 12-2007
Stav trati Václavice Starkoč - myslím, pokud to je nutné z pohledu toho, aby se stihlo nějaké křižování při uzlu Starkoč 30, by zde byly "zdroje" úspory času. Ale Hronov by se měl stíhat relativně bez problémů a zde je cíl dosáhnout Polici, nevím

Jestli by šlo v tomto úseku něco pokrátit, tak možná půlminuta. Víc těžko.
Stíhat Polici byla jedna z variant - střídavě s Hronovem (zda je stále reálně uvažována, to nevím). Vycházelo to ale dost na krev, takže tam by opravdu byla každá půlminuta dobrá.

Meziměstí nikoli, tu bude myslím rychlejší přes Lubawku, i přesto, že že kvalita silnice žádná sláva a v cestě stojí hřeben Strážnice, či jak se to tam jmenuje.

To je otázka... Neboť i na trase přes Náchod jsou plánovány dílčí úpravy, které jízdu touto cestou mírně zrychlí - přeložka I/33 od Jaroměře ke Skalici, přeložka II/303 od Bělovse do V. Poříčí. Navíc se urychlí průjezd Náchodem...
videovlak
Neděle, 17. ledna 2016 - 20:57:48  
Neregistrovaný host
88.102.10.195
Vhd sl: "Železnice, díky rozvoji příměstské dopravy už ale na přenesení i malého množství nákladů ze silnice nemá na infrastruktuře kapacitu."
Takže ono nejde pro nákladní tranzit postavit dráhu? A jakto, že jde postavit dálnici, která zabere dvaapůlnásobek půdy?

T H: Zdrojem mé informace je dokument "ŠVÝCARSKÁ VEŘEJNÁ DOPRAVA". Strašení zvýšením koncových cen je sice oblíbeným pseudoargumentem, ale je to zjevný nesmysl. Představme si, že se reálně zpolatní všechny cesty. Zdraží se např. z daleka dovážená potravina. A máme tu hned docela silnou příležitost pro domácího producenta. Místní dostanou práci a omezí se tranzit. Troufnu si říci, že sýr z broumovské farmy to klidně natře tomu 2x dotovanému z Francie. Místo toho se dnes dotuje čistě komerční doprava (daně plus poplatky, které různými cestami platí běžný motorista).

Pokud nebydlíte ve Švýcarsku, oponuje vám tady jeden militantní šotouš. Tam je šotonáboženstvím postiženo nejméně 3 miliony lidí.
Neděle, 17. ledna 2016 - 21:33:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2712
Registrován: 8-2012
Zdrojem mé informace je dokument "ŠVÝCARSKÁ VEŘEJNÁ DOPRAVA"
Děkuji, to vysvětluje mnohé.
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
videovlak
Neděle, 17. ledna 2016 - 21:36:54  
Neregistrovaný host
88.102.10.195
Viděl jste ten pořad?
Neděle, 17. ledna 2016 - 21:39:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10709
Registrován: 5-2002
-ds-: doložte to prosím jinak, než svými domněnkami
Proč domněnkami? Z čeho usuzujete, že tvrzením "Do té doby by obchvat měl už být" vyjadřuje TH domněnku, že v té době už bude realizován?
Co když tím vyjadřuje přesvědčení, že by bylo setsakra potřebné, aby obchvat Náchoda byl hotov nejpozději zároveň s otevřením R11 do Jaroměře, nemá-li kvůli tomu v Náchodě nastat průser...?

P.S. Dlouhá léta jsem do Jeseníku jezdil via Náchod - Klodzko - Paczkow, letos jsem se při návratu pokorně vrátil ke kličkám přes Hanušovice. Doufám, že to je jen přechodné...
-ds-
Neděle, 17. ledna 2016 - 21:40:10  
Neregistrovaný host
213.192.26.58
Výsledek? Neustále mi tu předhazujete, že chci něco stavět, rušit, řešit,

jestli jsem Vás nějak urazil, omlouvám se. To cílem nebylo.
Tedy ve zkratce:
Co v současné době chce, nebo nechce kraj, téměř netuším. Myslím, že reálně je přezaměstnán výběrkem v bus dopravě
O petrovické spojce se uvažovalo před mnoha, mnoha lety, pak to spalo, mimo jiné asi proto, že se probudila ta Vysokovská. Co vím, tak se toto téma nějak oživilo loni, či předloni, s jakou vážností, netuším
Ani já sám netuším a přemýšlet nad tím nebudu, jak poskládat jižní 026 v případě její realizace. Skutečnost je taková, že dnes, až na Sp do Chocně, to je téměř snad i na zavření, kdyby se nemyslelo jen politicky.
Takže snahy o její oživení, resp. aspoň myšlenky jak to tam zachránit, jsou asi legitimní.
Nicméně Náchod je tudy, ať se děje, co se děje, asi fakt časově ztracený, prostě pomalejší, než kříže ve Starkoči, už bylo popsáno
NMnM je na hraně, vlak i bus by měly podobnou jízdní dobu, pro lidi, co bydlí kolem žst. a směrem na Luštinec bude asi kratší docházka od vlaku, než od busu z Krčína, ale poloha bus zastávek Rychta a Malecí, tomu nemůže nádraží konkurovat. Svého času bych byl šťasten, kdyby jezdilo z NMnM do Náchoda více lidí vlakem, ale holt každé sociální inženýrství má své meze, i když pokaždé je nastavené jinak [happy]

Jediná Dobruška a Opočno dokáže nad busem časově vyhrát (pokud by existovaly obě spojky) a být velmi dobrým konkurentem IAD. V případě kvalitního provázání s busy, což samozřejmě by znamenalo nevím jaké přeřešení bus dopravy v celém ORP Dobruška, i pro okolní obce a asi i do horských středisek Deštné, Olešnice a Sedloňov. Dobruška a Opočno na HK docela dojíždí, naopak Třebechovice, co se týče studentů, v docela velkém počtu v porovnání s jinými směry míří jak do Opočna, tak i Dobrušky
Nicméně se zde obávám, že zde by to ekonomicky fakt nevyšlo (ne můj pocit, ale slyšel nějaké zprávy od odborníků na toto téma), že těch lidí je pořád málo.
Kdyby to bylo kdysi takto postavené, tak jsem přesvědčen, že Dobruška a Opočno jezdí do Hradce vlakem a na autobus si tam nikdo nevzpomene

To je otázka...
obchvaty určitě i zde pomohou, průjezd Náchodem jsem uvažoval, že je OK, reálně se většinou jede déle.
-ds-
Neděle, 17. ledna 2016 - 21:45:37  
Neregistrovaný host
213.192.26.58
nemá-li kvůli tomu v Náchodě nastat průser...?

v Náchodě už průser je...

jinak třeba jsem T.H. blbě pochopil, i to může být pravda.
Ale chtěl jsem doložit toto tvrzení: Bude hotov dřív než R11 do Trutnova. Bude hotov dřív než R11 do Trutnova. Bude hotov dřív než R11 do Trutnova.
Neděle, 17. ledna 2016 - 22:06:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10713
Registrován: 5-2002
-ds-: Ale chtěl jsem doložit toto tvrzení: Bude hotov dřív než R11 do Trutnova.
Pokud bude dostatečný časový rozdíl mezi R11 do Jaroměře a do Trutnova (což lze s ohledem na tímto získané obchvácení Hradce, velikost Jaroměře a citelně náročnější terén dále na Trutnov dost úspěšně předpokládat), a pokud je situace v Náchodě průserová už teď a pokud jsou místní politici dostatečně čiperní, tak je docela dost možné...
Radekedar
Neděle, 17. ledna 2016 - 22:35:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2018
Registrován: 6-2008
ad -ds-, Opočno+Dobruška:
Nicméně se zde obávám, že zde by to ekonomicky fakt nevyšlo (ne můj pocit, ale slyšel nějaké zprávy od odborníků na toto téma), že těch lidí je pořád málo.

Stavba spojek "petrovická" + "mimo-žst.Opočno" (ve variantě přes Jordánek) ekonomicky nevychází, ERR není ani 4 procenta.
www.atlasvozu.cz
Pondělí, 18. ledna 2016 - 07:18:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 762
Registrován: 1-2006
-ds-:

Díky za doplnění mozaiky.

Být do Nového Města přímý vlak z HK (relativní záruka 2 hodinového taktu a provozu mimo špičky bez závislosti na průjezdu D11 od Prahy nebo průjezdu busu Náchodem), uvažoval bych o bydlení v případě varianty s dojížděním asi právě tam - mezi Chlumcem, Týništěm, Jaroměří, Náchodem mi pocitově i polohou působí nejlépe. Ve stávajícím stavu to na mne dopravou nepůsobí dobře.

PS: Tajenky na straně dráhy většinou znám, ale neříkají mi pane a nestačim sledovat co už veřejné je a co ještě ne. Proto se na kontext ptám oklikou, i když je to trochu komedie (zvlášť pro ty, kteří ví co mohu vědět). Přijde mi to tak z mé pozice fér. V případě této diskuze mne zajímal kontext Petrovické z pohledu organizace dopravy v kraji v souvislosti s informací Radekedar č.p. 2018.

videovlak:

Nechodí jen malé děti. Ale drážních novostaveb posledních 20 let mnoho nebylo, resp. pokud byly, zůstaly na papíře kvůli soukromému majetku, ekologům, nákladům, samosprávě, ... . Za dálnice jsou politické body.
Pondělí, 18. ledna 2016 - 07:20:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2714
Registrován: 8-2012
-ds-: jinak budu muset konstatovat
Klidně si konstatujte, co potřebujete, když si tím uděláte dobře, mě to neublíží. Obchvat Náchoda prostě bude dřív, než R11 do Trutnova, vaše vysírky s tím nic nenadělají. Říkejte tomu třeba expertní odhad.
Do té doby by obchvat měl už být.
doložte to prosím jinak, než svými domněnkami

Jak mám doložit podmiňovací způsob? Větným rozborem?
Maximálně se můžete stát součástí projektu studentů práv
tak to bohužel nevím, o co jde

Se zeptejte sběratele funkcí od vás ze seznamu [happy]
P.S. "videovlak" mi samozřejmě nic nedoloží, leda nějakou citaci podobných šotověrozvěstů (akorát institucionalizovaných do pseudovýzkumáku).

videovlak: Viděl jste ten pořad?
Jen část; dokonalý příklad šotoaktivismu, ani jsem to nedokoukal kvůli manipulativním "argumentům". Záruba, Šlegr, Adámek? Děkuji za odpověď.
P.S. Chtěl bych mít tak dokonalou síť dálnic jako Švýcarsko (nic není tak černobílé, jak předvádíte).
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Pondělí, 18. ledna 2016 - 09:54:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1182
Registrován: 12-2007
Chtěl bych mít tak dokonalou síť dálnic jako Švýcarsko (nic není tak černobílé, jak předvádíte).

Asi tak. Je na jednu stranu hezké se ve Švýcarsku inspirovat, ale na druhou stranu je třeba si uvědomit, že ne všechno je plně přenositelné do našich podmínek. (naprosto jiná ekonomická úroveň, jiný charakter osídlení,...)
videovlak
Pondělí, 18. ledna 2016 - 10:43:20  
Neregistrovaný host
88.102.10.195
Jis: A především jiný pohled lidí na věc. V podstatě nic nebrání (třeba i brání) zavádět výkonostní zpolatnění silnic. Ekonomická úroveň států, které dotují komerční věci je opravdu jiná.

TH: "Jen část; dokonalý příklad šotoaktivismu, ani jsem to nedokoukal kvůli manipulativním "argumentům". Záruba, Šlegr, Adámek? Děkuji za odpověď."
Neprošlo cenzurou. Takto se dá ostatně smést jakýkoli zdroj informace. Prostě se mi to nehodí, tak nic. Nevadí. Zkusím to sám. Ve Švýcarsku došlo k razantnímu zvýšení mýtného na VŠECH cestách. Máte nějaký zdroj informace, že se Švýcarům razantně zvedla koncová cena výrobku? Švýcaři si o těchto věcech rozhodují v referendech, proběhlo nějaké, které by zachraňovalo jejich původní ceny? Zvýšením cen nás neustále straší dopravci, protože si jsou dobře vědomi toho, že mnoho výrobků, především potraviny jsme si schopni zajistit sami a že by lidi v regionech měli více pracovních příležitostí.
Pondělí, 18. ledna 2016 - 10:54:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1183
Registrován: 12-2007
V podstatě nic nebrání (třeba i brání) zavádět výkonostní zpolatnění silnic.

Výkonové, když už.

mnoho výrobků, především potraviny jsme si schopni zajistit sami a že by lidi v regionech měli více pracovních příležitostí.

Teoreticky ano, nicméně naprostá většina potravin se prodává přes obchodní řetězce, a ty z naprosté většiny odebírají od velkovýrobců.
Jasně, až naučíte lidi, že mají všechno nakupovat od místních farmářů (jelikož jde o malovýrobu, tak obvykle za vyšší cenu), tak budete mít pravdu, ale zatím je mentalita lidé zcela odlišná.
videovlak
Pondělí, 18. ledna 2016 - 11:38:09  
Neregistrovaný host
88.102.10.195
Jis:
"Výkonové, když už. "
Používá se i výkonostní, ale to nic, diskutujme věcně.

"Teoreticky ano, nicméně naprostá většina potravin se prodává přes obchodní řetězce, a ty z naprosté většiny odebírají od velkovýrobců."
Na čemž má podíl dotovaná doprava. Př.- přepravit potravinu, která se vyrobila ve výrobně v Broumově a následně ji dopravit do prodejny v Broumově (500m vzdálené od výrobny) se pochopitrelně může vyplatit pouze tehdy, když je doprava za babku.

"Jasně, až naučíte lidi, že mají všechno nakupovat od místních farmářů (jelikož jde o malovýrobu, tak obvykle za vyšší cenu), tak budete mít pravdu, ale zatím je mentalita lidé zcela odlišná."
No, já bych je to neučil, naučila by je to cena, právě o tom jsem tady psal. Cena sýru z Francie by se zvedla a to je vše, zákazník by si vybral, koncová cena by tedy byla pochopitelně zhruba stejná.. Navíc do věci vstupuje nespravedlivá, nerovnoměrná dotace do potravin.
Pondělí, 18. ledna 2016 - 17:15:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1184
Registrován: 12-2007
videovlak: Já hlavně nerozumím jedné věci - napřed tvrdíte, že ceny potravin by (po vzoru Švajcu) vzrostly o cca 0,19 % a potom argumentujete, že by ceny dovážených potravin vzrostly natolik, že by se jim vyrovnala domácí produkce. [crazy]

Jinak realita by byla ještě úplně jiná, protože do toho výrazně vstupují obchodní a vyjednávací taktiky řetězců. Takže cena koncového produktu na pultu v supermarketu je často výrazně odlišná od součtu výrobních nákladů a nákladů na přepravu. Ale to už zabíháme hodně mimo dopravu... (a hlavně: je asi celkem zbytečné snít, jaké by to bylo, kdyby byl svět krásný a spravedlivý - viz třeba i to vaše "nedotování kamionů" - protože takový bohužel prostě není a my s tím houby naděláme)
-ds-
Pondělí, 18. ledna 2016 - 17:49:02  
Neregistrovaný host
77.104.237.233
Obchvat Náchoda prostě bude dřív, než R11 do Trutnova, vaše vysírky s tím nic nenadělají. Říkejte tomu třeba expertní odhad.

no to já tomu klidně tak říkat budu, až to uslyším, nebo budu číst od nějakého experta.

dochází argumenty, nastupuje demagogie. jako přes kopírák, už asi 10 let.
ale já to s Vámi zase jednou zkusím, nebojte [lol]

(relativní záruka 2 hodinového taktu a provozu mimo špičky bez závislosti na průjezdu D11 od Prahy nebo průjezdu busu Náchodem)

obávám se, že první problém bude za rok touto dobou vyřešen, bohužel
ráno nebývá v Náchodě problém, v ranní špičce se od NMnM do HK dojíždí relativně v čas, pokud tedy +1 - +5 lze považovat včas. Ráno do sedmi zažít v Náchodě kolonu je fakt rarita. Drhnout to začíná kolem 7:30, kdy se po přechodech valí davy studentů, zejména, když je vyloží bus u okresu
a pak to už je loterie, nějaký den problém jen v NEJ špičce, nějaký to stojí za prd i dopoledne

nicméně, pokud bude zkapacitněna 020 v úseku HK - TnO (nevím jaká je vize, zejména z pohledu termínů) a kraj doobjedná Sp 020/026 Choceň - Náchod do int. 120 minut (což vize byla, zda je, netuším), pak lze předpokládat odjezd z HK kolem X:35, v TnO kolem celé a Sp z Chocně je v NMnM cca X:27, pokud projde úpravou i infra na 026 a budou tam živější vozidla, tak i malinko dříve, pak by bylo spojení v int. 120 minut s jízdní dobou kolem 50 minut

V případě této diskuze mne zajímal kontext Petrovické z pohledu organizace dopravy v kraji

už jsem to psal, raději připomenu, nemám s tím nic společného více jak 3 roky, to co jsem napsal, nelze považovat za ofiko stanovisko kraje
videovlak
Pondělí, 18. ledna 2016 - 18:51:11  
Neregistrovaný host
88.102.10.195
Jis: Tady jsem to napsal opravdu dost nešikovně a vypadá to přesně tak, jak jste napsal. Měl jsem napsat, že kdyby spravedlivým zpoplatněním cest vzrostly ceny tak, že by to pocítil spotřebitel, logicky by se probudili domácí producenti. A ve Švýcarsku mohlo dojít k něčemu podobnému, je možné, že se zboží z větší dálky šlo s cenou nahoru a tak se prosadilo jiné. A tranzit pochopitelně místní zboží nezdraží.
Pondělí, 18. ledna 2016 - 20:17:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10717
Registrován: 5-2002
VV: A ve Švýcarsku mohlo dojít k něčemu podobnému, je možné, že se zboží z větší dálky šlo s cenou nahoru a tak se prosadilo jiné.
No jenže to už není vliv na cenu konkrétního produktu, že...
Matematicky řečeno jsi od parciální derivace (vliv něčeho na cenu jednoho a téhož produktu) potichu přešel k něčemu jako totálnímu diferenciálu (náhrada zdraženého produktu jiným).
Pondělí, 18. ledna 2016 - 20:27:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 763
Registrován: 1-2006
-ds-:

Pokud bych potřeboval stanovisko, obrátím se na konkrétního člověka. Zajímají mne spíš názory lidí déle spjatých s krajem jak to funguje a spíše pro vlastní obecný přehled než že bych s tím nějak nakládal dál. Proto jsem to zkusil zde. [happy]

Zpoždění, krom toho, že netuším, jestli poslední spoj z D11 do HK přijede nebo ne, by nebylo takový problém. Před autobusem většinou ale preferuji vlak. Mj. i proto, že v autobuse mi ze čtení není úplně nejlíp. A jak jinak příjemně trávit 50 minut při dojíždění.

Ono, kdyby nebyl koncept HK - Broumov napnutý a šla by zajistit vazba ve Václavicích, mohlo by NMnM být tudy taky kolem 40 minut. Ale rozumím, že tam jsou důležitější vazby (uzel Týniště), nemělo by se učit něco, co Vysokovská spojka smete, a NMnM je na HK především na busech, ze kterých to nikdo přetáhovat nebude. Předpokládám, že busúsek Náchod - Praha se jezdí za výkony na Broumovsku (nemyšleno zle).

Na to je :27 NMnM pozdě (vím že dřív spíš není reálné...), i když rozumím následné vazbě ve Václavicích na Os od Starkoče :30 při 2hodinovém taktu Sp Starkoč - Broumov prokládaném Sp Choceň - Náchod (- Hronov) na hodinu nebo případnému spojování/rozpojování.

Ono, kdo ví jak tam za pár let bude ten koncept vypadat...
-ds-
Úterý, 19. ledna 2016 - 13:32:49  
Neregistrovaný host
77.104.237.233
Ono, kdyby nebyl koncept HK - Broumov napnutý a šla by zajistit vazba ve Václavicích, mohlo by NMnM být tudy taky kolem 40 minut.

i to byla jedna z variant, míti "příměsto" Hronov X:30 Náchod X:40 - Václavice X:47 (zde směrová vazba od Starkoče, právě pro spojení od R z Prahy) NMnM X:55, symetricky zpět.
Krom toho, že by bylo zcela vyprodáno z Náchoda do Václavic a CARGO by nemělo jak projet Při hodinovém int.), by to byl samozřejmě motor navíc, hodně km navíc. To vše je za určitých okolností obhajitelné, ale v případě, že se relace NMnM Náchod z nějakých 80% odvozí autobusem a do vlaku prostě ty lidi nepůjdou, tak asi neprůchodná. Případná restrikce by znamenala nejspíše masivní přesun do aut, k realizaci nikdy nedošlo
Telini
Úterý, 19. ledna 2016 - 21:57:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 508
Registrován: 10-2006
Něco z NAD z minulé středy do Rokytnice...
Středa, 20. ledna 2016 - 09:16:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6577
Registrován: 9-2003
Se divím že to sem nikdo nedal.. nechtěl jsem rušit zdejší bohulibou debatu.. zde to máte komplet..

http://rychnovsky.denik.cz/zpravy_region/bezpecnejsi-prejezd-by-v ysel-na-10-milionu-20160119.html
..pořádná mašina má kotel a komín..
Dan38
Středa, 20. ledna 2016 - 19:51:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 292
Registrován: 4-2006
Dozorčí rada ČD schválila prodej nádraží v Ústí nad Orlicí
Středa, 20. ledna 2016 - 20:49:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2975
Registrován: 5-2005
Kdopak to asi koupil?
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 00:40:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6578
Registrován: 9-2003
V textu to máte napsáno..ta nádražka by byla potřeba..poslední dobou jsem několikrát čekal 20-30min na připoj..a nikde nic..Kafe automat ve skleníku nepovažuji za bůhvíco..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 01:16:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12752
Registrován: 12-2007
Od kterého roku přestaly být na náchodském "mechanickém" přejezdu zdvihány "velké" závory (nad vozovkou)? [uhoh]
(mám pochopitelně na mysli "bezvýlukový" stav, tzn. s výjimkou uzavírek silnic, během kterých byly tyto závory dočasně zdvihány; tzn. mj. s výjimkou části roku 2015)
Díky za info.


(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 07:18:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 261
Registrován: 10-2010
Kolik vlaků denně jezdí do Rokytnice? Poprvé mě ten přejezd bez signalizace na tak široký silnici taky trochu překvapil. Ono to pak svádí k myšlence vždyť tu nic nejezdí.
Radekedar
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 08:28:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2021
Registrován: 6-2008
David: Ačkoliv jsem místní, nedokážu říct rok. Ovšem viděl bych možnou souvislost s otevřením podjezdu pod tratí hned vedle, pak už přestalo mít smysl jezdit přes přejezd (kromě vozidel > 4,2 m výšky). Co na to ES499.0009? [happy]

Jezevec: Do Rokytnice v Orl. horách jezdí denně 7 párů osobních vlaků, dále podle sešiťáku teoreticky 1 pár Mn a 2 páry Mn podle potřeby (skutečnost v nákladní dopravě může být dost odlišná).
www.atlasvozu.cz
wandr
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 09:40:35  
Neregistrovaný host
194.228.32.42
Radekedar,David" ano souvislost s otevřením podjezdu pod tratí vedle a Nového kruháku "u Čedoku" - Otevřen dne 23.11.2015 - INFO viz Náchodského zpravodaje za Prosinec. Pásku přestřihli papaláši NA radnice, Ministr dopravy Dan Ťok, a další.
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 10:04:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12753
Registrován: 12-2007
wandr:

Zopakuji: mám pochopitelně na mysli "bezvýlukový" stav, tzn. s výjimkou uzavírek silnic, během kterých byly tyto závory dočasně zdvihány; tzn. mj. s výjimkou části roku 2015.
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 11:04:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4692
Registrován: 11-2007
David: Pamatuji-li se dobře, tak už v sedmdesátých letech (to už podjezd existoval) se zdvihaly pouze závory pro chodce, velké pak jen pro nadměrná vozidla.
-CH-
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 12:14:05  
Neregistrovaný host
90.180.38.220
Alf: Jediné zabezpečení přejezdu u Rokytnice, které SŽDC bude ochotna provést, je dosazení rychlostníku 30 ze směru od Pěčína [happy]
A také si myslím, že pokud pan starosta nedokáže při pomalé rychlosti před přejezdem zabrzdit, měl by se oblátit spíš na SUS než SŽDC. Nejde mi na rozum, jak PZS zlepší adhezní podmínky na silnici [happy]
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 14:01:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6583
Registrován: 9-2003
Ano, "řešení" s rychlostí 30km/h je opravdu to nejlepší.. [angry][kladivo] A stím bržděním atd.. myslím je to myšleno tak,že když z dálky uvidíte blikající světla ,tak normální člověk zbystří a zpomalí i když by tu silnici neznal..a pokud nespomalí..není pomoci..
..pořádná mašina má kotel a komín..
-CH-
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 15:35:43  
Neregistrovaný host
90.180.38.220
Alf: S tím brzděním je mi to jasné, ale skutečnost bývá mnohdy někde jinde.
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 15:47:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 262
Registrován: 10-2010
Radekedar: Děkuji za odpověď, to je docela provoz. To by tam ty světla měli být.
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 18:47:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10678
Registrován: 8-2004
Alf:
když z dálky uvidíte blikající světla ,tak normální člověk zbystří a zpomalí
Normální člověk když míjí postupně tři návěstní desky (A31), tak zbystří a zpomalí.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
-ds-
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 20:51:32  
Neregistrovaný host
90.176.179.173
Pamatuji-li se dobře, tak už v sedmdesátých letech (to už podjezd existoval) se zdvihaly pouze závory pro chodce, velké pak jen pro nadměrná vozidla.

tak tak, já si pamatuji pamatuji konec 70. let, a již byl podjezd
kdy byl zprovozněn ve skutečnosti, netuším

ještě relativně nedávno , asi před rekonstrukcí tohoto úseku silnice se stávalo, že za prudkého deště byl podjezd zaplaven, to se pak také jezdilo přes přejezd
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 22:31:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2706
Registrován: 2-2009
Radekedar:
Momentálně jsem poměrně dost pracovně vytížený. Takže až bude o víkendu trochu času,tak se ponořím do knih,nebo se zeptám taťky. Přiznám se,že nevím,ale samotnýho by mě to zajímalo. Vím jen,že původě pod tím mostem bylo koryto Radechovky,který je teď přikrytý.

(Příspěvek byl editován uživatelem ES499.0009.)
„Ze všeho nejvíc vyčerpává nečinnost.“
Aristoteles
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 22:54:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 384
Registrován: 12-2007
Silnice vznikla v 50-tých letech, viz popis k fotkám z knihy "Zmizelé Čechy - Náchod".

-ds-
Pátek, 22. ledna 2016 - 08:58:09  
Neregistrovaný host
213.192.26.58
Silnice vznikla v 50-tých letech, viz popis k fotkám z knihy "Zmizelé Čechy -

tak to by se dnes stavělo 20 let, něco někde bourat, to je nepřípustné
anebo by byl kruháč okolo cukrárny, do které by nebyl přístup, když to jde v UnO na dráze, co by to nešlo v Náchodě na silnici [crazy]