Diskuse » Archiv 2017 » Autobusy a trolejbusy » Historická vozidla » Archiv diskuse Historická vozidla do 26. 10. 2017 | předcházející | další |
Archiv diskuse Historická vozidla do 26. 10. 2017dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10768 Registrován: 3-2005 |
ad.TMB: Nenech se znechutit, už se na něj těšíme.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1333 Registrován: 5-2009 |
Já jsem rád i za toho Jelcze, každé historické vozidlo je super a nechápu, proč hned mluvíte o nenávisti, jen jsem se pozastavil nad tím, proč TMB z gruntu renovuje autobus, který se ve finále nebude vizuálně zásadně lišit od jiného sbírkového předmětu, když má TMB mnoho zajímavějších a důležitějších vozidel, která by si zasloužila důkladnou renovaci (namátkou Sanos, Ik630, 3Tr, případně šaliny, ale vím, že ty pro vedení neexistují). A mimochodem na jeho renovaci přispíváme my všichni.
Suzuki Swift Sedan 1.6 16V (1994)
Čtu v poslední době tak strašné věci o kouření, že jsem se tedy rozhodl přestat číst. (W. Churchill) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 583 Registrován: 3-2013 |
Já jsem ten příspěvek jako nenávistný nebral. Takže jen pár úvah pro vysvětlení. Je fakt, že Jelcz se RTO podobá dost, ale v této podobě se od RTO technicky výrazně odlišuje. Proto se taky snažíme, aby se od RTO odlišil i vizuelně, proto to pochlubení se třeba originálními reflektory. U RTO naopak plánujeme dosazení původní velké masky s chromovaným rámečkem. RTO je z hlediska jízd vždy nejžádanější autobus, ale po skoro 40 letech od renovace a přes 40 tis. ujetých km už také větší opravu potřebuje. Na druhé straně by tím z části ztratil svoji historickou věrnost. Proto bych byl raději pro jeho opravu v nejnutnějším rozsahu a omezení provozu - což náhrada Jelczem umožní. Z hlediska sbírkotvorného sleduje TMB i dokumentaci vozidel éry RVHP (v oboru automobily), takže v oboru MHD do této koncepce Jelcz i Ik630 dobře zapadne. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5383 Registrován: 6-2005 |
Jediné, co mne mrzí, je, že oprava T401 stále jde tak pomalu. Jelcz je připraven na finální lak a montáž "bižuterie", T401 stále čeká... Jo a souhlas, olítaná popelnice "z provozu" je vžy zajímavější, než nějaká leštěnka v novém laku, té chybí ten punc autenticity.
Makrelu neumeješ.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3209 Registrován: 3-2005 |
TMB: něco jsem zaspal a vůbec nevím, že na tom pracujete. Držím palce a těším se! Na YT jsem nic takového nenašel, bude to asi něco jako Ogorék se zvukem Matesa :-) (Příspěvek byl editován uživatelem swe.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 514 Registrován: 12-2007 |
Kdopak si včera udělal radost ? Kolem sedmé večerní jel od Olomouce k Mohelnici po dálnici na podvalu nějakej pěknej krémovej předrenovační erťáček |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 624 Registrován: 9-2006 |
Autobusy Jelcz tvorili od roku 1973 keď sa k nám začali dovážať vo väčšom počte neoddeliteľnú súčasť vozového parku podnikov ČSAD a DP. Preto je dobré že sa TMB rozhodlo renovovať zástupcu týchto autobusov naviac mestskú verziu na podvozku MTO. V 70-tých rokoch premávali v každom meste v ČSSR v značnom počte aj keď pre bežného cestujúceho to bola len obyčajná rto-čka. Pokiaľ mi je známe tak historický JELCZ 272 MEX na podvozku MTO v naších končinách zatial nieje. |
3503
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 185 Registrován: 6-2011 |
Škoda , že se na těchto stránkách Historické vozidla MHD TM Brno neprovádí aktualizace renovovaných vozidel a taky je škoda, že u fotek chybí popisky . |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 632 Registrován: 8-2015 |
Zlín, Jižní Svahy Česká 2017-08-27 trolejbus 9Tr s vlekem Jelcz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1116 Registrován: 12-2007 |
SAD Žilina a.s. a jej prvý historický autobus |
Neregistrovaný host 188.167.26.251 |
Žilinská ŠD by sa mala predstaviť 3.9. na akcii Spoznaj svoj autobus (pri žilinskom Dome techniky), vraví oficiálna správa. |
Neregistrovaný host 31.30.46.200 |
Dobrý den všem . Chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá levou zadní brzdovou páku (po směru jízdy). Mám čtyři pravé . Děkuji Evžen 605803375 . |
Janick
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 157 Registrován: 2-2011 |
Zdravím všechny příznivce historických autobusů a mám dotaz. Nedávno jsem jel přes Partyzánské a v Malých Uhercích jsem si na vrakovišti všiml, že tam stojí u plotu minimálně 5 starých autobusů (nějaké ŠM, možná i RTO), nevím přesně, zachytil jsem to z jízdy v rycholsti. Tak jen jestli se o tom ví, ze tam jsou a jestli se náhodou nechystá je někdo zachránit. Jsou dobre vidět i na fotomapě na mapy.cz, na googlu moc ne. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5293 Registrován: 8-2006 |
Janick: už to riešilo veľa ľudí nespočetne krát...podrobnosti nájdeš TU a majiteľ vraj nepredá ani šrúbku, aspoň nie za normálnu cenu. |
Janick
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 158 Registrován: 2-2011 |
Carchye: aha, tak to jo, no myslel jsem si to. Bylo mi hned divne, ze by toho tam bylo tolik jen tak bez povsimnuti. Diky za odpoved. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7070 Registrován: 9-2003 |
Snad se tu nikdo nebude zlobit..prodám čerpadla k liazu 634..jedno krátce použité,celkově všechna vhodná na repas či díly,nejlépe vcelku..cca 3tis.dohoda možná.
..pořádná mašina má kotel a komín..
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4592 Registrován: 5-2005 |
Tak ma napadlo, čo je s jednodverovou ŠLkou ktorú mal niekedy ?Karlos? je nejaka nadej na rekonštrukciu? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 879 Registrován: 2-2005 |
Náhodně nalezeno na internetu ŠL11 ve službách (snad) Volánbuszu. zdroj. Třeba nám někdo ze slovenských kolegů znalých maďarštiny řekne víc. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5386 Registrován: 6-2005 |
Z fotky je jasné, že to je, že vůz byl v obci Érd a vůz je bez průvodčího. Jinak Karosa dodávala do Hu Š11, protože Ikarus mlátil kb a nestíhal sd vozy. Takže žádný zlý Ikarus, ale i my Maďarům dodávali.
Makrelu neumeješ.
|
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1095 Registrován: 6-2015 |
Vedel by nekdo, co je tohle za stroj? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3214 Registrován: 3-2005 |
Pajzák: SAD Zvolen |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1096 Registrován: 6-2015 |
Diky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6916 Registrován: 12-2005 |
Včera erťák ve Všenorech dneska erťák ve Strnadicích..... prostě běžnej bus v roce 2017.. jako bonus vlek.... }
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6917 Registrován: 12-2005 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10988 Registrován: 4-2003 |
Martin 100 zdravím https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=3799011
https://www.k-report.net/diskuse/prohlizec-obrazku/?autor=Jnd
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 694 Registrován: 4-2013 |
ten erťák nemá chybu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6920 Registrován: 12-2005 |
Jnd - aha na takže takže ten fotič s citroenem jsi byl ty. My jeli hned za nim v tom modrým new brouku. A nebejt erťáku jeli abysme dál podél trati ale fotku jsem chtěl tak jsme jeli objížďkou
Špindl
|
|
Neregistrovaný host 90.178.6.187 |
Už to tu bylo |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11001 Registrován: 4-2003 |
Martin_100 Jo jo .... mávali jste na mě tak mi došlo,že vás bus taky zaujal. Já jel ze železničního šotu u Řevnic a když jsem to viděl říkal,jsem si ,že tohle si prostě taky musím nafotit. Akorát se rozjížděl ... tak jsem se vždy držel zaním abych věděl kudy pojede a pak ho předjel a odlovil
https://www.k-report.net/diskuse/prohlizec-obrazku/?autor=Jnd
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1800 Registrován: 3-2007 |
Pánové, berte! https://auto.bazos.cz/inzerat/79678180/Prodam-Karosu-LC-735.php |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 230 Registrován: 7-2017 |
to je pěkný!! |
Slim
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5753 Registrován: 2-2005 |
No to teda! |
George
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1324 Registrován: 5-2002 |
Chtěl bych se zeptat kolegy Diamanta, jestli jsou nějaké pokroky u něj v garáži? Namátkou takové to dlouhé plechové ze dvou busů stvořené? Díky moc. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1024 Registrován: 8-2012 |
Práce v garáži pokračujú vynikajúco, natreli sme kontajner, chystáme sa skladať nábytok, zmontovali sme paletové regály, priviezli sme starší sústruh a asi budeme mať konečne aj splachovacie WC. Ale asi myslíš ŠM-ku. Tá síce nie je u nás v garáži, ale práce síce pomaly, ale postupujú. Nové fotografie som tentoraz pridal iba na Facebook, lebo pripravujem novú verziu web stránky. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1133 Registrován: 6-2015 |
Jen malinka skoda, ze to ma turbo motor. Netusi nekdo, co je toto za stroj? |
George
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1325 Registrován: 5-2002 |
Diamant: Aha, licnaja kniga jde mimo mně. Ale na nové stránky se těším. Díky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 110 Registrován: 9-2012 |
Diamant - mozem poprosit link na Facebook? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4969 Registrován: 7-2003 |
https://www.facebook.com/diamant.karosak/media_set?set=a.14614949 5590383.1073741838.100005860004327&type=3&pnref=story
8bity vseho sveta spojte se .
|
George
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1326 Registrován: 5-2002 |
Pvvs: Díky leč Je nám líto, ale tento obsah teď není dostupný . Odkaz, který jste použili, už možná neplatí, nebo je tato stránka dostupná jen pro určitý okruh uživatelů, do kterého nepatříte. Posílal jsem žádost. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1025 Registrován: 8-2012 |
Tak napis ktore meno si ty, lebo mena, co nepoznam zvycajne neodsuhlasim. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 772 Registrován: 10-2012 |
A ti co nemaji Facebook mají smůlu?
www.modelytramvaji.cz můj web o modelech MHD ve velikosti HO, TT a N
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1016 Registrován: 3-2011 |
Ti čo nemajú fb, tak si počkajú na nový web. Diamant, prosím, pridajte sem aspoň po jednej fotke z ŠL a ŠM, pre tých čo nemáme registráciu na "fejsu"
E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors
|
George
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1327 Registrován: 5-2002 |
Diamant: poslal jsem Ti SZ. Díky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2060 Registrován: 9-2005 |
Místo těch "diamantů" sem dám nějaké nové scany negativů - zájezd s ŠL a ŠD. Bylo to sice ve složce Mallorca 1980, ale na tomto filmu byl jen nácvik první pomoci se soudružkami a zájezd zřejmě do Budapešti (znalci jistě doplní). Ten rok by ale mohl odpovídat. Osobně si myslím, že to patří k tomu nácviku (exif bohužel na tom filmu není...) A zde je ten zájezd (ti, kdo před lety zabrousili do automobilové diskuze jistě poznají tu blondýnu, která pózovala vedle oktávie v campingu v Jugoslávii. a po dokreslení dobové atmosféry přidám i ten nácvik... (Příspěvek byl editován uživatelem houmr.)
Na konci letošního září s námi můžeš vyrazit na tématickou výpravu po MHD v Makedonii a přilehlých oblastí. Bližší informace pod nickem
|
George
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1328 Registrován: 5-2002 |
Diamant: veliké díky. Super |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1021 Registrován: 3-2011 |
Diamant so svojou ŠD11 práve v Pozor zákrute
E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1962 Registrován: 1-2007 |
Nafoceno, naměřeno... Očekáváme novou Hyundai I 706 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 286 Registrován: 7-2017 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 76 Registrován: 11-2013 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 77 Registrován: 11-2013 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 78 Registrován: 11-2013 |
Vie niekto načo má tá vyzdobená RO-čka na predných kolesách tie obruby? Nikdy som nič také nevidel a ani som o tom nepočul. Má to na to, aby udržal voz na ceste v prípade defektu? (Příspěvek byl editován uživatelem vodič_216.) |
Jva
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4019 Registrován: 6-2002 |
Disky se používaly po válce v době nedostatku pneumatik. Jednak chránily pneu před proražením při nájezdech do zastávky, pak se také uvádělo, že se po disku dalo nouzově dojet (a zároveň se pneu zcela nerozmašírovala a minimálně duše se dala po zalepení použít).
Cynik - tak říká optimista realistovi...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1026 Registrován: 8-2012 |
Tá obruba slúžila na zachovanie stability v prípade defektu, lebo ako cesty, tak aj pneumatiky boli nevalnej kvality. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 199 Registrován: 10-2014 |
Měl by někdo zájem o tyto sedačky? Asi šest kusů,kamarád to našel u známého na půdě...Nevím jestli je to eška nebo co... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 638 Registrován: 7-2010 |
Trolejbusové slavnosti, aneb návrat trolejbusů do Prahy po 45 letech Foto, video, článek ► http://mhd86.cz/2017/10/16/trolejbusove-slavnosti-aneb-navrat-tro lejbusu-do-prahy-po-45-letech/
► www.MHD86.cz ◄ Dopravní magazín o městské hromadné dopravě. Dopravní akce. Komentáře, názory.
► www.OMH86.cz ◄ Osobní web vašeho oblíbeného komentátora. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 626 Registrován: 9-2006 |
Sběratel kuriozit: Tento typ sedadiel patrí do midibusu Chavdar LC 51. Foto z imhd.sk/ke |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 627 Registrován: 9-2006 |
Velmi dobrý článok a krásne fotografie. http://regiony.impuls.cz/autobusy-karosa-sm-11-v-liberci-dkr-/lib erecky-kraj.aspx?c=A170812_072205_imp-liberecky_kov |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 200 Registrován: 10-2014 |
Dík za info,tak to asi skončí na sběr.dvoře,čavdar nebude asi snem autobusových veteránistů |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 644 Registrován: 7-2014 |
Houmr: 3. foto v poradí je nám. Hrdinov v Budapešti.....na 99% Vodič 216: tie autobusy v hale sú z ktorého autosalónu Nitra (rok?), nebodaj nie tento ročník, to som tam bol ale toto som nevidel, jedine žeby som to prehliadol nebol som úplne v každej hale, ale to bude asi staršieho dáta??? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 95 Registrován: 11-2013 |
voloda: Môže to byť 2015, alebo 2016, neviem presne. |