Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Vlečky, vlečkové systémy, důlní dráhy | předcházející | další |
Vlečky, vlečkové systémy, důlní dráhydolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10 Registrován: 8-2017 |
https://www.euro.cz/byznys/prazdroj-ozivuje-vlakove-vlecky-pristi -rok-popovickou-uvazuje-i-o-plzenske-1386689?utm_source=www.sezna m.cz&utm_medium=sekce-z-internetu Upřesnění a rozšíření návrhu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9308 Registrován: 5-2002 |
Ve vlečkovém areálu v Černé za Bory zmizely na dlouho oterčované větvi do areálu Řempa kříže od přejezdů a v Dělnické ulici i blikače. Úplný konec se tím zase přiblížil, ale v Dělnické stále stojí dvě celkem zachovalá návěstidla, třeba by se někomu hodila. Ovšem kdo je jejich vlastníkem vůbec netuším. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1565 Registrován: 2-2005 |
Kdo pozná z ryze dokumentačních fotek, o jakou bývalou vlečku se jedná? Jako velkou nápovědu napovím, že byla dost krátká a přitom obsahovala dvě malé točny! |
Němec_z_ova
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3736 Registrován: 4-2009 |
Jako nápověda postačil už ten 1. snímek
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.
Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 59 Registrován: 5-2017 |
Bez googlování sídla firmy je to jasné až z foto č.8 (vjezdové věžičky). Podle zmínky o točně jsem to však předem tušil. Tu ve stanici si pamatuji ještě z roku 1991 (něco jsme tam prováděli jako železniční vojsko a myslím, že na svém místě tehdy ještě byla - navazující kolejiště přes mostek určitě). O existenci té druhé jsem nevěděl... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 60 Registrován: 5-2017 |
By mě skoro zajímala i technologie provozu?? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 551 Registrován: 7-2017 |
nevím kde to je |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 695 Registrován: 7-2014 |
do Istrochemu už ide menej koľají po oprave priecestia na Nobelovej ulici: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1566 Registrován: 2-2005 |
Co mě se doneslo, tak mašinu tam nikdy neměli, dříve koně a pak nějaký navijáky, ale ruku do ohně bych za to nedal. Stejně tak netuším, jaké tam bylo rozvětvení v době největší slávy. Pro toho kdo nepoznal nebo nevygooglil...jedná se o bývalou vlečku do Adastu Blansko, přes řeku Svitavu se jezdilo po Ježkovým mostu... |
Němec_z_ova
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3738 Registrován: 4-2009 |
Belinea: Netuším, zda je to konečný stav vlečky, ale na téhle mapě je něco vidět.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.
Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1567 Registrován: 2-2005 |
Němec_z_ova: No neee! Tak ony tam byly dokonce tři točny a dvě řady kolejí! Skvělý poznatek a dobrý extrém!!! (víc tam toho po roce 1952 už nejspíše nebylo, prostě to nebylo kam rozšiřovat). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1568 Registrován: 2-2005 |
K tématu přidávám i oskenované pohlednice od sdružení kolejova.cz Foto Leoš Knecht, archiv Aleš Baďura. |
Vagonet
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 77 Registrován: 7-2017 |
Prcekzlipy: na lokomotivy jsem se detailně nazaměřoval, takže nevím. |
Telini
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 571 Registrován: 10-2006 |
Při výstavbě silniční Vilsnické spojky v Děčíně došlo i k úpravě vleček a vznikl tam nový přejezd i se závorami. Hezky stav zachycuje video z dronu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5186 Registrován: 5-2007 |
Dneska jsem v jedné hospodě u Trnavy viděl pár fotek z pivovaru Starobrno.Tato: mi jako neznalého zaujala tou vlečkou.Hledám na mapě a neni mi jasné,kudy do pivovaru koleje vedly.Nebyla vlečka napojená na tramvajovou dráhu?
Jsem bílý,nevěřící,heterosexuální muž a ještě k tomu navíc xenofob a nacionalista.Kde se mám jít udat?
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8298 Registrován: 4-2003 |
Paveldacicky:Hledám na mapě a neni mi jasné,kudy do pivovaru koleje vedly.Nebyla vlečka napojená na tramvajovou dráhu? Pavle, trefil jsi se, v Tvé otázce je rovnou obsažena odpověď . |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5188 Registrován: 5-2007 |
Bram... tak dík i za Tvojí odpověď.
Jsem bílý,nevěřící,heterosexuální muž a ještě k tomu navíc xenofob a nacionalista.Kde se mám jít udat?
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 901 Registrován: 8-2006 |
Ona totiž původní tramvajová trať z Mendláku do Pisárek vedla právě po Hlinkách, obloukový most u Výstaviště se postavil až se stavbou paneláků na Rybářské v šedesátých letech. Bydlel jsem a jako škvrně vyrůstal v baráku u letohrádku Mitrovských od šedesátého druhého roku. |
Vagonet
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 81 Registrován: 7-2017 |
Ferona Nitra |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 760 Registrován: 10-2009 |
Vagonet: na posledním fotu ta opěrná zeď vypadá, jako by tam býval most... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8306 Registrován: 4-2003 |
Tak tady je něco vlečkového - v první části výukového filmu najedeme jízdu vlečkového vlaku do nz. Zeleneč: https://www.youtube.com/watch?v=dF9rgqGg9g4 |
Vladimír_b
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2711 Registrován: 6-2008 |
Bram: pěkné, nevíte někdo, kde byly v Hostivici ty Pražské uhelné sklady z toho videa? Nebo to bylo v Litovicích? Díky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8310 Registrován: 4-2003 |
Vladimír b:pěkné, nevíte někdo, kde byly v Hostivici ty Pražské uhelné sklady z toho videa? Nebo to bylo v Litovicích? Díky Uhelné sklady byly zde: https://en.mapy.cz/letecka-2003?mereni-vzdalenosti&x=14.2906447&y =50.0809515&z=16&rm=9ggbrxXvHaMNfP9gq0MTg6GfjeV0Qh49gVhI9gVHgog8r N0SEfQG4Uez1PK21NzM0Fz Přepni si to do dnešní fotomapy a uvidíš, co je tam dnes . Na dveprahy.cz si najdi fotomapy téhož místa z let 88/89 a máš tam i haldy uhlí a Wapky . |
Trainspot
|
|
Moderátor Číslo příspěvku: 4704 Registrován: 5-2002 |
Odbočka vlečky zůstala zachována, dnes je tam areál Lindab, který vlečku požadoval zachovat. Ale tuším, že vlečku nikdy nevyužil. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9330 Registrován: 5-2002 |
Kratičká vlečka na Bošickém / Kouřimském zhlaví žst. Plaňany. Měl jsem za to, že po povodních 2013 a následné rekonstrukci stanice zmizí, ale nestalo se tak a kolej je stále napojená včetně poctivě umístěné výkolejky. Ovšem z vlečky určitě žádné vozy neujedou . A o pár metrů dál - u zastávky Plaňany, zast. - stopy po cukrovarské vlečce. Areál cukrovaru je už mnoho let zcela revitalizovaný a zastavěný rodinnými domky. Stopy vlečky jsou stále patrné, na vjezdu jižní větve vlečky stále leží v zemi pražce a viditelně nikomu nepřekáží. O dalších "pár metrů" dál - vlečka Státní správy hmotných rezerv v Bošicích. Vlečka je viditelně delší dobu nepoužívaná, ale v pěkném a udržovaném stavu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4345 Registrován: 5-2002 |
Kvůli rekonstrukci Dluhonských nadjezdů v Přerově jezdí autobusová linka 115 areálem Prechezy. Lze tak zjistit, že celý prostor mezi tratí na Olomouc a fabrickou spojnici Hlavní vrátnice - Nákladní vrátnice byl odpojen od vlečkové sítě: |