Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Železniční literatura | předcházející | další |
Železniční literaturadolů |
diskuse | posl. autor | příspěvků | stran | posl. příspěvek | |
---|---|---|---|---|---|
Archivy starších příspěvků
|
|
||||
Archiv diskuse Železniční literatura do 23. 03. 2017 | Žmz | 60 | 1 | 23-03-17 00:55 | |
Archiv diskuse Železniční literatura do 14. 04. 2017 | hank | 60 | 1 | 14-04-17 22:58 | |
Archiv diskuse Železniční literatura do 16. 11. 2017 | Zdepa | 60 | 1 | 16-11-17 22:38 |
autor | příspěvek |
---|---|
Vagonet
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 59 Registrován: 7-2017 |
To je dobrá informace, už si ji značím. Zdepa: takové mikroskopické chyby, ty si běžný zájemce ani neuvědomí, nijak nepřevracejí historický běh událostí, navíc je možnost dát do druhého dílu opravník omylů. šimek: nenapsal jsem, že všechna ostatní témata jsou neprodejná, ale pokud se o některé zajímá málo jedinců, nejspíš tomu tak bude. Nějaké téma musí prodat časopis, parní generátory to určitě nebudou. A nemám zájem o detailní pitvání techniky v časopise, který není vyloženě technický. Připomenout techniku ano, ale ne ji pitvat na xx stranách. Předpokládám, že SŽ není Příručka pro strojvedoucí ani Technické zprávy StEG. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 197 Registrován: 7-2017 |
Vagonet 59: Tak řekl bych, že zrovna technické zprávy StEG (čímž mám na mysli články R. Kolomého s podrobnými popisy lokomotiv původem od StEG, které nikdo z dnes žijících v provozu už nepamatuje) hodnotu SŽ a tím pádem i jeho prodejnost zvyšují dost podstatně... |
EIO
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 110 Registrován: 5-2017 |
Všetko je relatívne a každému vyhovieť nemožno... Predajnosť nie je problém zákazníka a vydavateľ musí už vedieť čo a ako... Jinak spláče nad vejdělkem
WEB Elektroinstallation Oberlind (Sonneberg), DDR
Poškodený bol smrteľne zranený a jeho liečenie potrvá šesť až sedem dní. J. Spišiak, ex Policajný prezident SR |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2446 Registrován: 7-2005 |
Ale stejně je to o tom, že si možný čtenář případnou tiskovinu (jakoukoliv) vezme na stánku / knihkupectví do ruky (podívá se na internetu), prolistuje a buď koupí nebo ne. A je na vydavateli, aby namixoval obsah ke spokojenosti své (zisk) a čtenářů (dojem z toho, že byť 2/3 textu ho skoro nezajímají, tak nevyhodil peníze oknem) |
Vagonet
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 61 Registrován: 7-2017 |
Čtenář může být nakonec spokojen, i když dvojdílný článek si vlastně pořídí za cenu slušné brožury. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2447 Registrován: 7-2005 |
a je tu opět ten bludný kruh se sklenicí a polovinou chybějícího obsahu.... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7851 Registrován: 6-2006 |
Už je v prodeji nová fotokniha Motorové lokomotivy řady T679.1? Děkuji. |
Němec_z_ova
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3694 Registrován: 4-2009 |
Záleží na tom, kde ji očekáváte Třeba v knize Dobrovský je skladem. Možná někomu pomůže tip na vánoční dárek pro začínající železničáře Mne kniha dostala na pěkné kresby (Příspěvek byl editován uživatelem Němec z ova.)
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.
Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!! |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11506 Registrován: 3-2007 |
..pod názvem "Parní lokomotivy T679.1". Já bych tam radši nenakupoval |
Němec_z_ova
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3695 Registrován: 4-2009 |
Parní lokomotivy T679.1 Vždyť je to ruský stroj Tady třeba v polských službách.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7119 Registrován: 9-2003 |
Ad. kniha pro "začínající železničáře" :-) pro děti co už umějí číst je to myslím solidní,měl jsem jí v ruce a musím říci obdiv k ilustracím,celkově mě překvapilo,že to je české dílo a ne cosi převzatého z ciziny..Další plus jsou popisy částí lokomotiv (víceméně parních) kde je to jasné srozumitelné a kupodivu i správně pojmenováno,narozdíl od slepých překladů cizích knih..No je to pro děti,místo lidí vystupují na obrázcích myši :-) ale je to myslím celkově takové milé..otázkou co si z toho čtenář vezme.. No a sergeje mám doma,klasická fotokniha,starší i novější fotky,kdo na nich jezdil bude potěšen, z každého depa se nějaké to foto najde..
..pořádná mašina má kotel a komín..
|
Cogwheel
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5205 Registrován: 1-2012 |
Já si aktuálně koupil tohle: https://www.kosmas.cz/knihy/237157/zeleznice-posta-a-telegraf-rak ouske-armady-v-letech-1848-1914/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7856 Registrován: 6-2006 |
Ke knize Kladensko - nučická dráha, Lokomotivy kladenských železáren, pana Karla Zeithammera. Jedná se určitě o kvalitní počin, ale k početným starším fotografiím z provozu oceláren a v městě, mě tam chybí velká schematická mapa (třeba průběh let 1950-1990), s čísly a i třeba šipkami, kde přesně co bylo zachyceno. Jako je to v úvodu knih o Zmizelé Praze - nádraží a železniční tratě. Aby měl čtenář představu, kde co bylo. Např. stanice Kladno prádlo, kde to bylo prosím pěkně? |
Němec_z_ova
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3708 Registrován: 4-2009 |
Marťa_rak: Dle netu jde o kolejiště pod trojicí vápenných pecí
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7857 Registrován: 6-2006 |
Děkuji. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2455 Registrován: 7-2005 |
ad KND - původní vize textu byla pro období do r.1945, byť autor má mnoho svých fotek především z konce 60.let... Vize se sice podařila upravit, ale na rozsahu textu a případných mapových podkladech, je půvdní rozsah znát. Ale to je invence autora. Kdokoliv může navázat. V ČR vychází dvě periodika, která snesou historicko-železniční texty, tak proč nevyrazit za p.Jedličkou, Markem,... či jinými, a neudělat rozhovor o provozu v hutích v 70-90.letech. Bylo víc lidí, co tam fotilo i moderní trakci. A to i na diáky... |
Cogwheel
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5216 Registrován: 1-2012 |
Nejde jen o lokomotivy a jejich provoz, někoho (viz Marťa_rak) by třeba zajímal vývoj kolejišť. Např. jak to vypadalo v počátcích provozu KND u Tachlovic (navazující úzké koněspřežné dráhy apod.). Z knihy je zřejmé, že autor (i vzhledem k věku, což nutno chápat) tam v terénu nebyl. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1464 Registrován: 5-2009 |
Já si myslím, že koněspřežné dráhy jsou tak trochu mimo zájem autora. Ale v každém případě zbývá prostor pro jiné autory, aby popsali to, co v knize není uvedeno. Tedy především vývoj stanic KND a navazujících drážek.
Hloupý, kdo nebyl na Fuji.
Ještě hloupější, kdo tam byl dvakrát. Japonské přísloví |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2458 Registrován: 7-2005 |
To by zajímalo i mne. Škoda, že období 60-80.let 19.století je ohledně KND v našich archivecch tak slabě zastoupeno.... Spíš nic než něco... |
Cogwheel
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5220 Registrován: 1-2012 |
Domníval jsem se, že spolu s Dušanem (jakožto rodákem z Tachlovic) o nějakém "dodatkovém svazku" ke knize o KND výhledově uvažujete. Aspoň při mé podzimní návštěvě Solvayových lomů mi D_k nakreslil takový situační plánek, co všechno u Tachlovic v dřevních dobách KND bylo - a čubrněl jsem. (Ještě jsem ten náčrtek ani nestihl ukázat kol. Vagonetovi, který se také věnuje bádání jak v archivech, tak i v terénu. ). |
Prcekzlipy
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3456 Registrován: 11-2007 |
Je tu prosím někdo,kdo má časopis Dráha do roku 2000? Potřeboval bych jednu drobnost |
Pružinskij
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2062 Registrován: 4-2015 |
Co konkrétně?
West code was broken.
|
Prcekzlipy
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3458 Registrován: 11-2007 |
Jen bych potřeboval ofotit z některých čísel statistiky o přesunech HV.Můžete se mi prosím ozvat na mejl vypravka@seznam.cz? Některý čísla mám,ale některý mi chybí. |
Pružinskij
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2070 Registrován: 4-2015 |
Ozvu se večer.
West code was broken.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 232 Registrován: 7-2017 |
Karel Černý, Martin Navrátil: Posázavská dráha 1. - Žďár-Německý Brod-Světlá-Kácov, nakladatelství Tváře. Prosím někoho z vás, kdo už jste to měli v ruce, o stručné zhodnocení. Stojí to za zakoupení? Osoby autorů slibují kvalitu, ale nejedná se jen o recyklaci dat ze starších publikací? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 969 Registrován: 5-2002 |
Je to spíš recyklace materiálů, získaných pro předchozí publikace, které se do nich ale nevešly. Za mne určitě koupit. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 234 Registrován: 7-2017 |
Sants 969: Děkuji. |
Prcekzlipy
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3466 Registrován: 11-2007 |
Nebyl by někdo ochotný, kdo vlastní Dráhu č.8/2003 a 3/2004, a neofotil mi statistiky HV? Kdyžtak na mejl vypravka@seznam.cz. Děkuji |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 130 Registrován: 8-2011 |
Kdyby měl někdo zájem o kompletní letošní ročník Dráhy (2017), nechť se mi ozve na mail. Nějakou dumpingovou cenu určitě vymyslíme |