Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Všeobecná železniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná železniční diskuse do 10. 01. 2017 | předcházející | další |
Archiv diskuse Všeobecná železniční diskuse do 10. 01. 2017dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Blanka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 321 Registrován: 12-2014 |
Pár video-postřehů ze včerejška ze Smíchovského nádraží - vozidla jedoucí k spadlému trakčnímu vedení, návštěva Čmeláka a velkého Hektora a příjezd poškozené jednotky Elefant tažené Kocourem do stanice https://youtu.be/Nqm-6GNJCow
Můj Youtube kanál BlanCamCZ s převážně železniční tématikou dostupný zde
|
pražák co má youtube
|
|
Neregistrovaný host 95.129.98.4 |
Máte v plánu to dát do všech diskuzí?? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4019 Registrován: 5-2002 |
Klid, je to prý jen v sedmi . Byli tu horší spameři, tohle mě nějak neuráží . |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 369 Registrován: 6-2016 |
Omlouvám se za to, že jsem si na K-reportu tropil srandu z PUPFL. Náš milovaný erár tuto zkratku brutálně překonal: ÚDHPSPH ( Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí[). Už se těším na BFLMPSVZ (za mého mlada seznam obojetných souhlásek), je to o jedno písmeno víc |
Majkl007
|
|
Neregistrovaný host 78.102.91.56 |
honzaklonfar: ta zkratka začíná písmeny ÚDH, což znamená Údolí (příp. Území) Dutých Hlav, takže to asi bude správně |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12 Registrován: 11-2013 |
Ahoj, jak obvyklé je tohle řazení railjetu, já osobně něco takového viděl poprvé Tuší někdo z jakého důvodu přepojit tauruse před řidičák? Nefunkčnost řidičáku, či proč? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3000 Registrován: 11-2008 |
ad hezzon: Ano, porucha na řídícím voze. Například porucha vlakového zabezpečovače. I to mohl být důvod k tomuto řazení .....Jinak by se muselo jet max 100 Km/h. |
Practicus
|
|
Neregistrovaný host 78.45.75.167 |
hezzon - no, prej dost často se stává to, že řidící počítače se prostě nemůžou domluvit, kterej z nich je hlavní (každej je generál), tak to pak jezdí takhle |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4826 Registrován: 11-2007 |
Hezzon: Navíc jde o soupravu vozů ČD s rakouským Taurusem. Takže se pronajatý "český" Taurus buď podělal, nebo je na revizi. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 757 Registrován: 9-2014 |
hezoun Keď to neide ináč, dá sa aj tak. Mašina obehne a ťahá súpravu aj s riadiacim vozňom. Už aj 560-ky svojho času chodili s laminátkami vpredu, keď to neišlo ináč. Nič nového pod slnkom. |
Majkl007
|
|
Rudolf 33: Taurus v rakouských barvách s českou soupravou railjet se dá vidět stejně běžně jako rakouský railjet s modrým Taurusem. Neplatí že by jezdily výhradně modré Taurusy s modrými SVC a červené Taurusy s červenými SVC. Je to různě promíchané. |
partička-nádraží
|
|
Neregistrovaný host 88.101.106.91 |
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11260983002-nadrazi/4152371 00031001-nove-vedeni/ ČD se mění na DC, to jsou šílenci |
u.b.l.
|
|
Neregistrovaný host 91.217.97.97 |
partička-nádraží: Drsný. Jeste ted frci novy serial o nasich fotbalistech VYSEHRAD...omlouvam se za off-topic. https://www.youtube.com/watch?v=OILWpv511ps |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4828 Registrován: 11-2007 |
Majkl007: Někdy to skutečně je promíchané. Otázka je: proč? Vždyť ČD ten korporátní nátěr pronajatých vozidel nějakou korunu stál...a navíc vozidla, jezdící po ČR musela být dovybavena Mirelem, takže nějaká navíc navíc nebudou. To jenom na "organizační" důvody nevypadá. |
Majkl007
|
|
Rudolf 33: tak to se budete muset zeptat v depu ve Vídni (nevím kde přesně tam je), které ty Taurusy na výkony vystavuje, proč nedává apriori modré k modrým a červené k červeným. Ale odhaduji, že to tak bude zřejmě "z provozních důvodů" - ono asi v reálném provozu dost dobře nejde se řídit barvou laku (na lak to nejezdí). Jinak dovybavené Mirelem musí být všechny Taurusy, které u nás jezdí, tedy i ty červené. |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9358 Registrován: 3-2007 |
to se budete muset zeptat v depu ve Vídni (nevím kde přesně tam je) V Matzleindorfu Jinak důvod je ten, že 1216.2 je nedostatek a jezdí též na nákladních vlacích OeBB do Petrovic..takže místní OeBB Traktion služebna jaksi nemá prostor je posílat podle barvy. Ale můžete jim vynadat. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 728 Registrován: 9-2013 |
https://youtu.be/FUvastZvW7Y PeHy Třetí část Atlasu železničních vozidel. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 115 Registrován: 7-2014 |
partička - nádraží mne tedy nijak neoslovila a ani nepobavila. Co to jako mělo bejt? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2251 Registrován: 1-2006 |
Co by - kolektivní obživa z koncesionářských poplatků |
Majkl007
|
|
Tak partička měla vždy dosti svérázný humor, ne každému se zamlouvá. Ale mě tohle docela pobavilo. Nesmíte se v tom, pánové, moc vidět, musíte to brát jako nadsázku a legraci... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3468 Registrován: 7-2011 |
Nevím, mě teda "humor" partičky přišel vždycky akorát trapnej nebo praštěnej. Asi mám moc vysokou inteligenci na to, abych ho chápal... |
Bobmaster
|
|
Neregistrovaný host 37.188.156.42 |
Partička na nádraží ? Ale jo, viděl jsem první díl. Celkem to šlo, občas jsem se pousmál, asi dvakrát něco přeskočil. Některé postavy těžce přehnané (hajzlbáby, obsluha minibaru), jiné i celkem uvěřitelné (taxikář, sekuriťáci, ten s modrou čepicí co mluvil o odborech). Líbí se mi taková ta Já forma, tím myslím vyprávění na kameru a hlavně zdůrazňování některých že bez nich by TO prostě nešlo a jaký museli prodělat tvrdý výcvik (hlavně ta ochranka, úplní agenti s teplou vodou). Akorát netuším co chtějí dávat do dalších dílů, vše podstatné už bylo řečeno. Zdá se že v tom byly nějakým způsobem zapojeny i ČD (natáčení v běžně nepřístupných prostorách), není to sice dobrá reklama ale pořád lepší než nějaká kašírka ve studiu ala Rodinná pouta. Celkové hodnocení: 2/5 zarážek, není to můj šálek kávy ale viděl jsem horší (všechny ty Vlaky smrti a podobně). No nic, jdu vyhlížet dalšího Cimrmana, nebo Montyho Pythona |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1991 Registrován: 7-2012 |
Celé Slovinsko bylo na 3000V = zajímavé je, že do Hodoše zajíždí 185 635-0 která tůtově neumí 3kV. Jsou někde aktuální mapy elektrizace? 386 019-4 byla v tomhle matoucí. Pak je divné kudy se tam eletrické mašiny dostávají. 386 v úseku Nové zámky - Komárom nahrazuje 761 Herkules, nechépu proč motor pod drátama. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 758 Registrován: 9-2014 |
MŠ : 761-ku Herkulesa má Metrans, súkromný dopravca a s tým vozí svoje vlaky na svojich trasách. (Příspěvek byl editován uživatelem atoris.) |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9366 Registrován: 3-2007 |
MŠ : A ony jsou z Pragerska do Hodoše dráty ? Odkdy ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7449 Registrován: 5-2002 |
ad Mladějov: MŠ : A ony jsou z Pragerska do Hodoše dráty ? Odkdy ? Od roku 2016 Už chybí jenom Komárno - Dunajská Streda - Bratislava Nové Mesto |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1994 Registrován: 7-2012 |
Aha 761 jezdí Blava - Dunajská Streda - komarno. Smí 386 Komárno - Komárom? |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9367 Registrován: 3-2007 |
Aha, ono buekker.net moc neaktualizuje, díky. Od Marcela bych se asi jasné odpovědi nedočkal. Stejně tam ta 185, pokud je bez 3kV, může dojet jen z Čabajkostátu. >Komárno - Dunajská Streda - Bratislava Nové Mesto To byste to měli moc jednoduché Teď se bude na SK dalších 25 let jen reelektrizovat. |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9368 Registrován: 3-2007 |
Marceli, tak máte tady kováře, já se jen domnívám, že 761 jezdí kam je potřeba, když není k dispozici vhodná "tramvaj", nebo to je prostě z jiných důvodů výhodné. Stačí se podivat na jistou internetovou aplikaci. Těžko byste uživil všechny Metransí 761 na Blva-DS (Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1995 Registrován: 7-2012 |
veřejné tajemství 386 jede Praha - Hodoš a odtamtud frčí kontejnery do přístavu pravděpodobně Koper. Jenom mi mátly další 386 v Komárom než jsem přišel na to, že jim vozí zátěž 761 od Dunajské Stredy. |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9369 Registrován: 3-2007 |
A proč veřejné tajemství ? On to Metrans tají ? A proč by to dělal ? |
Majkl007
|
|
"buekker.net moc neaktualizuje" Už vůbec neaktualizuje, hodili na to bobek někdy v roce 2012. Škoda, jinak jsou to bezva mapy... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7450 Registrován: 5-2002 |
ad Marcel Štancl: veřejné tajemství 386 jede Praha - Hodoš a odtamtud frčí kontejnery do přístavu pravděpodobně Koper. Jenom mi mátly další 386 v Komárom než jsem přišel na to, že jim vozí zátěž 761 od Dunajské Stredy. Žádný vlak Praha - Hodoš - Koper neexistuje. Přes Hodoš jezdí linky Koper - Budapest a Koper - Dunajská Streda. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7451 Registrován: 5-2002 |
ad Mladějov: Těžko byste uživil všechny Metransí 761 na Blva-DS Je jich jenom 8. Jezdí: DS - Haniska, Bratislava Vajnory - DS, DS - Komárno - Komárom a zaskakují za elektrické lokomotivy (těch zatím není dostatek) |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9370 Registrován: 3-2007 |
DS-Haniska kudy ? Já to fakt nesleduju, tohle jde mimo mne. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7452 Registrován: 5-2002 |
DS - Komárno - NZ - Zvolen - Filakovo - Haniska |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9373 Registrován: 3-2007 |
Doufal jsem, že třeba přes Šahy No to se bude Marcel zas pohoršovat, že jezdíte s dieslem pod drátama Jinak držím palce. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7453 Registrován: 5-2002 |
No to se bude Marcel zas pohoršovat, že jezdíte s dieslem pod drátama Při současné ceně nafty je jedno, jaká loko kde jede. Určitě se nevyplatí jet trasou o 100 km delší pouze proto, že je pod dráty a pak za odměnu ještě platit za diesel pro posun. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4033 Registrován: 8-2012 |
jezdíte s dieslem pod drátama Zvolen - Fiľakovo - Haniska dráty fakt nejsou (a vozit jeden vlak dvojími náležitostmi... no tak by to asi bylo u ZSSKC). No a Marcel Štancl je podle příznaků mentálně zaostalý v pásmu mírné demence ("pokles paměti a kognitivních schopností, který ještě neznemožňuje soběstačný a nezávislý život, občas projevy úbytku emoční sebekontroly (např. emoční labilita, podrážděnost, apatie, obhroublost ve společenském vstupování)"), tak se s tím holt musíme vyrovnat. Má svůj svět.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 760 Registrován: 9-2014 |
Odklony v r. 2015 a skúšobná jazda série 380. Skúšali sa predovšetkým počítače náprav, Komárom - N. Zámky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1996 Registrován: 7-2012 |
Jaké jsou výsledky těch testů? Nejsem si jist zda vše smí na trať - Komárom - Nové Zámky. V43,240,242 na most přes Dunaj může dokonce i 241 CRW, ale nevím jestli smí třeba TRAX? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1997 Registrován: 7-2012 |
Pak, že nejde jezdit 160 km/h na jednokolejné trati? Modernizace trati Pragersko - Hodos (Slovinsko) více času věnují stavbě než výběrovému řízení. https://www.youtube.com/watch?v=D0FXpUhMKcE |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4045 Registrován: 8-2012 |
On tu ale nikdo netvrdil, že "nejde jezdit 160 km/h na jednokolejné trati" (třeba z Furth im Wald do Norimberka se tak jezdí už 20 let). Vezměte si prášek.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1998 Registrován: 7-2012 |
Pragersko - Hodos systém 3000V = dvouproudová Pendolína rychlost 160 km/h nějak mi to připomíná domov, ale bez nepořádku. |
Šrancl
|
|
Neregistrovaný host 178.213.44.12 |
Naše pendo je jen dvouproudové??? A co vám připomíná na pendu SŽ 310, které má kolik systémů??? Použijte Google tupče! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1999 Registrován: 7-2012 |
Naše Pendolína toho na 15 000V / 16,7 Hz najezdily minimum. Byl bych rád kdyby jezdila, alespoň Praha - Linz a na Ostravu si někdo obstaral jenodušší klopidlo. Bohužel Škodovka neumí postavit Interpanter s naklápěním. |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9384 Registrován: 3-2007 |
nějak mi to připomíná domov, ale bez nepořádku. No, tak si zjistěte, jaká je tam cenová hladina a kolik tam bere třeba takový návěstní dozorce Vždyť se tam můžete odstěhovat, železná opona už dávno není. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2000 Registrován: 7-2012 |
7 let před důchodem , když celá rodina žije v Čechách |
Bobo
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13396 Registrován: 5-2002 |
no a?
kolisti = piráti chodníků
<font color="ffff00">neosvětlený cyklista = žádný cyklista</font> jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno http://www.stopkoureni.cz/ |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9388 Registrován: 3-2007 |
Já že tu zemi tak adorujete. (že je to na základě toho, že maj pendolína, dráty do Hodoše a jednokolejku an 160 km/h je sice legrační, ale nic to nemění na mé radě, ba naopak). Jen jsem se pokusil vám naznačit, že to není vše..což jste samozřejmě nepobral. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2001 Registrován: 7-2012 |
Já se tam odstěhuji tak na týden, než se nabažím všech Kutných Hor v okolí Dobová, Rijeka, Hodoš, Jesenice, Spielfeld. |
Majkl007
|
|
Nevím jak jsou na tom železnice ve Slovinsku (tipuji že hůře než ty naše), ale jinak je pravda, že životní úroveň tam je vyšší než v ČR. Běžný turista to může vypozorovat např. na cenách různých služeb (ubytování, jídlo v restauracích, vstupné do památek...), které jsou tam běžně vyšší než u nás. Ono Slovinsko je dnes spíš takové malé Rakousko, než typická postjugoslávská republika. A čím je to způsobeno? Řekl bych že tím, že se tam v devadesátkách tolik nerozkrádalo jako u nás, a hlavně se bylo rádo, že se vyhlo tomu nesmyslnému běsnění, které probíhalo "kousek vedle" v Chorvatsku, Srbsku a hlavně v Bosně. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 850 Registrován: 2-2006 |
Já se tam odstěhuji tak na týden, než se nabažím všech Kutných Hor v okolí Dobová, Rijeka, Hodoš, Jesenice, Spielfeld. Pane Štancle, a už jste s tím někde byl? Moje spolužačka je uznávaný psychiatr, nechcete u ní domluvit návštěvu?
Komisaři Evropské unie, polibte si prdel!!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2253 Registrován: 1-2006 |
a hlavně se bylo rádo, že se vyhlo tomu nesmyslnému běsnění, které probíhalo "kousek vedle" v Chorvatsku, Srbsku a hlavně v Bosně. My pamětníci si pamatujeme, že tohle běsnění právě ve Slovinsku začalo. |
Majkl007
|
|
"My pamětníci si pamatujeme, že tohle běsnění právě ve Slovinsku začalo." Začalo kvůli tomu, že Slovinsko s Chorvatskem vyhlásilo nezávislost a odtrhlo se od Jugoslávie. Ale ve Slovinsku válka trvala zhruba týden a pak byl klid. Poněkud odlišná situace od zbývajícího území bývalé Jugoslávie, nemyslíte? |
Majkl007
|
|
Více zde: odkaz |
Šrancl
|
|
7 let do důchodu a chováte se jako debil!!! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2004 Registrován: 7-2012 |
pořád lepší než jako anonym |
Šrancl
|
|
Jenže já neudávám! Mohu si založit mejl. A na to konto si zde zřídit profil na jméno Vlado Šrancl. Budu stále anonym? Ubožáku starej!! Už víš kolik systémů umí to slovinské pendo??? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2005 Registrován: 7-2012 |
Slovinci si Vystačejí u pendolína 2 systémy 3 + 25 kV. |