Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » 380 a nové lokomotivy ze Škody Plzeň » Archiv diskuse 380 a nové lokomotivy ze Škody P... do 05. 12. 2017 | předcházející | další |
Archiv diskuse 380 a nové lokomotivy ze Škody P... do 05. 12. 2017dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11523 Registrován: 3-2007 |
..a čtvrtá možnost, že omezení na 160 km/h u 102 nebude dopravci moc vadit, když to má vozit zastávkovou regionálku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5205 Registrován: 9-2011 |
Já myslím, že mu to vadit bude. Jinak by si objednal levnější vlak s Vmax 160. Holt není zastávková regionálka jako dtto . |
Němec_z_ova
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3701 Registrován: 4-2009 |
Ythomas_ct: POZOR Uvedený článek není z ŽM, ale pochází z Eisenbahn Magazinu č. 10/2017. Původní znění, týkající se řady 380, naleznete v emailu. Volně přeloženo se tam píše, že: DB Netz neschválilo neomezený provoz kvůli údajným problémům s vibracemi podvozků při jízdě po mostech.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.
Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5564 Registrován: 11-2009 |
|
Němec_z_ova
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3705 Registrován: 4-2009 |
Eisenbahn Magazin 10/2017 s článkem o NIM Expressu je k vidění zde.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6021 Registrován: 8-2006 |
380.004 stále "na Budějicích", dnes odpoledne přivezla do Prahy Ex1542. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5565 Registrován: 11-2009 |
380.004 stále "na Budějicích" Ex 1543 Sob. 28.11.2018 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 263 Registrován: 12-2007 |
Někdo tu před časem psal: "Němci schválí 109e, jakmile si ČD koupí (pronajmou) Vectrony" Zátopek může konečně jezdit do Německa, ČD tam už ale počítají s vectrony ...doufám že si je teď někdo koupí, když můžou do Německa |
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3522 Registrován: 3-2007 |
Je neuvěřitelný, že se to ČD povedlo. Palec nahoru! Nicméně pronájmu Vectronů bych nijak nelitoval, mašiny se uživí všechny... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6324 Registrován: 8-2012 |
Ale dnešní správný nacionalistický výklad je, že "Němci" nepustí ani "české" vectrony
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
|
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3524 Registrován: 3-2007 |
Njn, za všechno zlé může někdo zvnějšku, to trefně popsal už Jan Tesař. :-) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9350 Registrován: 12-2009 |
Hlavního ale bylo dosaženo. Vectrony se prodávají, na rozdíl od 380. (Příspěvek byl editován uživatelem ohl.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11 Registrován: 6-2017 |
"Je neuvěřitelný, že se to ČD povedlo. Palec nahoru!" Že by přemístění pana K do DHV konečně začalo přinášet ovoce? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4964 Registrován: 9-2005 |
Kde je fýra? Stal se Zázrak!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
|
Ythomas_ct
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2501 Registrován: 10-2009 |
Ad Cilesis: Když pomineme technické nepřesnosti v článku, tedy např. formulace typu: Podle nich mohla lokomotiva nadměrně opotřebovat německý kolejový svršek nebo mosty. Šlo o problémy s takzvanou kvazistatickou vodící silou. Problém měly DB Netz především s mostem přes Labe v Drážďanech*), tak by mě docela zajímalo, jaké datum nese to povolení od DB Netz. Jestli ono se se zveřejněním takové zprávy pouze nečekalo, až budou ty vectrony do Hamburku tutovka. Načasování sledu událostí je totiž takové až "nečekané"... :-/ *) Mohl by mi někdo vysvětlit, jakým způsobem souvisí kvazistatická vodicí síla s "nadměrným opotřebováváním mostů"? Mimochodem pochybuji o tom, že DB Netz řeší zrovna kvazistatické vodicí síly, protože by v Německu nejezdilo bez omezení asi nic počínaje BR 120... |
Němec_z_ova
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3709 Registrován: 4-2009 |
Hlavního ale bylo dosaženo. Vectrony se prodávají, na rozdíl od 380. Mezi námi děvčaty, Ty by sis koupil lokomotivu s autodestrukčními vychytávkami v trakčních motorech? Já bych do toho rozhodně neinvestoval. A k tomu pověstný škodovácký servis Ale třeba se po změně majitele něco změní.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8184 Registrován: 4-2003 |
Ohl:Hlavního ale bylo dosaženo. Vectrony se prodávají, na rozdíl od 380. Zase klasický ohlický blábol, který nemá se skutečností nic společného . Spíš se divím, že Škoda nebyla ochotna vyrobit jeden prezentační stroj navíc, pro sebe. Který by pak mohla zapůjčit komukoliv na zkoušky. Jen blázen by si koupil něco, co si nemůže vyzkoušet a nákladní dopravci v celé Evropě prostě blázni nejsou . |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4965 Registrován: 9-2005 |
Němec z Ova k fotce: Přesto si troufám tvrdit, že neschopné jsou především ČD. Buď mají nevýhodné smlouvy, nebo nedokážou skrz právníky vomlátit vadný výrobek výrobci o hlavu.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15141 Registrován: 5-2002 |
Qěcy: Kde je fýra? Mám pocit, že i TH věštil, že toho bohdá nebude a jestli, tak max 160... Ale můžu se mejlit, je to dávno. Jinak Fýra teď občas jezdí i s Pralinkou, zahlédl jsem nějaké jím podepsané hlášení. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4966 Registrován: 9-2005 |
Mostní slučitelnost platí vždy pro drážní řadu a celou síť DB Netz? Nebo pro různé úseky, když se zkouší jízdními zkouškami v jednotlivých úsecích?
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2987 Registrován: 2-2007 |
Němec_z_ova: moje foto dveří určitě |
Němec_z_ova
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3710 Registrován: 4-2009 |
Qěcy (4965): S tím nemám problém, vidím to podobně. Což ovšem nemění nic na tom, že servis Škodovky stojí za starou bačkoru. Rumek: Tak to se omlouvám, byls jedním ze dvou možných autorů.Tomu druhému teď nemůžu (obrazně) přijít na jméno
Cit
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 50 Registrován: 9-2010 |
Qěcy: ČD jsou schopné všeho, zvláště co jsou vedoucí činitelé na tom hmotně zainteresováni! Tam nahoře nikdo nic neřeší a nikoho nic nezajímá! Pouze vlastní finanční prospěch! Finanční provázanost ČD a ostatních firem je dohledatelná a enormní!! Je to normální??? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1727 Registrován: 4-2006 |
To jsou mi náhody... Nesedí bratr pana Katzensteinera na DB Netz?
Zlámalíkovy mašinky: tt120.webnode.cz
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4811 Registrován: 5-2010 |
Já bych řekl,že tomu hodně pomohly i ty zkušebky NIM Expressů v Říši. Ale stejně si myslím,že 380 v Německu hned tak nepotkáme a vzhledem k jejich spolehlivosti je to snad i dobře. Jinak to načasování je fakt zajímavé |
55p
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1847 Registrován: 6-2009 |
No uvidíme, jak moc to zahýbá oběhama :P Tady jsou TS 303 a 304: http://sledovani2018.55p.cz/praha_303_2018/?disp=vykony http://sledovani2018.55p.cz/praha_304_2018/?disp=vykony
Sledovačky nasazení skoro všeho na http://sledovani.55p.cz/.
Průjezdy vlaků přes stanice na http://stanice.55p.cz/. Co to jsou stanice? Sledovačky pro konkrétní trať či spíš stanici. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15145 Registrován: 5-2002 |
Dzs: vzhledem k jejich spolehlivosti je to snad i dobře Otázkou je, čím vším je ta (ne)spolehlivost dána. Předpokládám, že "hlas lidu" bude rozdíly v disponibilitě mezi Vectrony a 380 připisovat především rozdílu mezi Siemensem a ŠT, kdežto o rozdílu v kvalitě údržby leasingovky pro cizího a majitele pro sebe se cudně pomlčí... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9352 Registrován: 12-2009 |
k tomu pověstný škodovácký servis Kdyby byl výrobce stroje výrobcem i všech komponent, pak by to platilo. Ono je spíš problém s tím, že k tebou uvedeným dveřím a dalším dílům jezdil(i) jejich výrobce(i), který měl se Škodou společné je to, že jim díl dodal(i). A ani německý výrobce dílů na tom nebyl se znalostí opravy svého výrobku lépe než český. Ano ,může se namítat, že výrobce mašiny je zodpovědný atd. To je sice pravda, ale na realitě to nic nezmění. Je to podobné všude, klasický případ třeba z loňska. https://auto.idnes.cz/airbag-takata-00d-/automoto.aspx?c=A160921_ 223410_automoto_fdv Akorát tam nikdo neřval, že auta té a té firmy jsou nanic. Hodně závad také dělá údržba, kdy z neznalosti nadělá paseku. Nakonec i obsluha při řízení nemusí být bezchybná. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4812 Registrován: 5-2010 |
kdežto o rozdílu v kvalitě údržby leasingovky pro cizího a majitele pro sebe se cudně pomlčí... No myslím,že provozní personál nebo cestující vůbec nezajímá co je v čele vlaku,pokud Siemens nebo Škodovka a už vůbec je nezajímá kvalita údržby nebo neúdržby toho či onoho vozidla toho či onoho dopravce. Ale aby se tři měsíce čekalo na součástku nebo po revizi předávala loko se třema nebo dokonce dvěma funkčníma motorama to je síla.Jak jsem již psal nějaký rok jsem dělal v LD Praha Střed,ale toto si tam v životě nikdo nedovolil.Vůbec si to nedovedu představit.O tom je snad zbytečné debatovat,každý rozumný člověk mi musí dát za pravdu.A co jsem tak slyšel od kluků co jezdí v Německu,tak tam to musí sakra odsýpat a určitě tam nikdo není zvědavej na nějaký postávání na trati pro neschopnost HV. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15149 Registrován: 5-2002 |
Dzs: Ale aby se tři měsíce čekalo na součástku No jo, no, když ony se často ty součástky chtějí co nejlevněji a pak nastane divení... Navíc to začíná být běžné: já třeba čekal na auto od dubna do srpna a vím o někom, kdo ho objednal dřív než já a do výroby mu půjde v lednu. nebo po revizi předávala loko se třema nebo dokonce dvěma funkčníma motorama to je síla. No a převzal ji někdo nebo ne...? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4814 Registrován: 5-2010 |
No a převzal ji někdo nebo ne...? No za nás to neexistovalo,ale co vím tak tento rok to tak bežně jezdilo. Napsalo se o tom dost i tady,nechme to být. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4622 Registrován: 3-2004 |
Kdyby byl výrobce stroje výrobcem i všech komponent, pak by to platilo. A to někdy u nějakého stroje poválečné výroby platilo? Ale aby se tři měsíce čekalo na součástku Ale to už se tady přeci řešilo - poruchové nedostatkové součástky se musí držet holt skladem... Mmch - i taková "spotřebka" jako je 1f stabilizovaný AC zdroj 0-300V 2kVA je věc, na kterou po reklamaci čekáme už třetí měsíc, než nakopou měděnnou rudu, naválcují plechy a vyrostou křemíkové krystaly a vyrobí nám nový A to prosím z Německa... (Příspěvek byl editován uživatelem honzasl.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5215 Registrován: 9-2011 |
To je zajímavý, ve vedlejším vlákně se píše, že na 3 TM jezdí i Vektron. Tak jen upřesnit, jestli ten čtvrtý chcípnul po cestě, nebo se tak jezdí už tejden a všichni jsou v klidu. ("Ovsem upozorňuju, ze kdyby jich kikslo jedenáct, tak - to ať se na mě nikdo nezlobí - to ten jeden válec prostě neutáhne. To po mně nikdo nemůze chtít, abych já s tou vzducholodí letěl na jeden válec.") |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2329 Registrován: 9-2003 |
Hajnej: rozdílu v kvalitě údržby leasingovky pro cizího a majitele pro sebe se cudně pomlčí... Povyprávěj mi top tom něco, ať vím, jak máme správně údržbu vlastních ojebávat, aby to bylo podle Tvých dogmat. Ohl: Kdyby byl výrobce stroje výrobcem i všech komponent, pak by to platilo. Typickej ohlickej blábol. Za závadu odpovídá dodavatel, ty airbagy od Takaty taky musela řešit Toyota a spol. Hajnej: Navíc to začíná být běžné: já třeba čekal na auto od dubna do srpna a vím o někom, kdo ho objednal dřív než já a do výroby mu půjde v lednu. A to má se servisem společného co?
NOBLE BRICKS
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 171 Registrován: 8-2010 |
Aleš Liesk.: Nejezdí se třemi celý týden, stalo se po cestě u Norimberku směr Rakousy a resety nepomohly. Po návratu do Porúří jde hned do opravy. Jedná se o nový stroj s nájezdem 3000 km. Furt mi přijde inteligentnější jezdit na 3 TM než na dva jako u Traxxe. 386.023 a 026 to měly ve zvyku. Taurus 1116 dokáže výpadek 1 TM nahradit vyšším výkonem zbývajících tří, díky režimu booster. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15155 Registrován: 5-2002 |
S499: ať vím, jak máme správně údržbu vlastních ojebávat, aby to bylo podle Tvých dogmat Ty jsi majitelem 380...? To nemělo být žádné obecné tvrzení, ale rozdíl mezi těmito dvěma konkrétními řadami. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9357 Registrován: 12-2009 |
poruchové nedostatkové součástky se musí držet holt skladem... Třeba drží- a potom se zjistí, že výrobce těchto předal jejich výrobu někam do šikmoočova atd, aniž o tom informoval zhotovitele mašiny, čímž způsobil rychlé vyprázdnění skladu z důvodu zkrácení životnosti... ty airbagy od Takaty taky musela řešit Toyota a spol. A jaký to mělo vliv na výsledek? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2333 Registrován: 9-2003 |
Ohl: No asi to, že vůči zákazníkovi je zodpovědný koncový dodavatel, trubko nechápavá.
NOBLE BRICKS
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2335 Registrován: 9-2003 |
Pernion: Víš, Ondro, když má mašina dva trakční měniče, těžko po ní chtít, aby jezdila na tři TM. Ale neměj obavu, 187 i budoucí 387 už má měniče čtyři.
NOBLE BRICKS
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9362 Registrován: 12-2009 |
je zodpovědný koncový dodavatel Trubko chápavá, o tom se tady nikdo nehádá. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6338 Registrován: 8-2012 |
jak máme správně údržbu vlastních ojebávat Fascinující je, že z příkladu pod Bohdalcem se extrapoluje na všechny "vlastní" mašiny... já teda mezi protokoly z Kolína pro vlastní, cizí a leasingovku rozdíl nevidím (třeba se ale nesprávně dívám). No a jinak je to klasická prezentace "co nejlevněji a divení", prostě máš kupovat od Jediných Správných (Kypřanů, Žlutomodrých atd.), i když je to raketa.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15174 Registrován: 5-2002 |
TH: z příkladu pod Bohdalcem se extrapoluje na všechny "vlastní" mašiny Už jsem v pátek psal tvému Stammgenosse, že to rozhodně neměla být extrapolace, ale srovnání dvou konkrétních mašin. Připouštím, že bez kontextu příspěvku, na který jsem reagoval, to tak může vypadat, ale myšleno to tak rozhodně nebylo. Zajímavé je, že údržbu á la ČD si tu jinak sám bereš do huby docela často. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4 Registrován: 5-2017 |
Pro zajímavost vkládám odkaz na krátký článek, který vyšel v deníku E15 s názvem: "Plzeňská Škoda testuje patrové elektrické vlaky pro Deutsche Bahn" Více na http://zpravy.e15.cz/byznys/doprava-a-logistika/plzenska-skoda-te stuje-patrove-elektricke-vlaky-pro-deutsche-bahn-1340508 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3416 Registrován: 5-2004 |
Pernion: Víš, Ondro, když má mašina dva trakční měniče, těžko po ní chtít, aby jezdila na tři TM. Ale neměj obavu, 187 i budoucí 387 už má měniče čtyři. Ono by nešlo nechat ten měnič krmit polovičním proudem jen jeden motor a do druhého šťávu necpat? Nebo by to šlo, ale bylo by to nepraktické nebo stejně drahé jako rovnou mít měnič pro každý motor? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2342 Registrován: 9-2003 |
David_jaša: Když je v 99% případů jízdy "na polovinu" závada právě v tom měniči, tak asi nešlo. Ostatně my s tím "na půl" dojedeme do dílny, netočíme to čtvrt roku jako Matka Dráha.
NOBLE BRICKS
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3418 Registrován: 5-2004 |
Díky za info. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15179 Registrován: 5-2002 |
DJ: Ono by nešlo nechat ten měnič krmit polovičním proudem jen jeden motor a do druhého šťávu necpat? Pokud má fíra s sebou vercajk, tak jo - ony ty trakčáky bývají často paralelně... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 132 Registrován: 8-2017 |
Hajnej - ony se dělaly mašiny, kde jsou AM zapojený do série? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15181 Registrován: 5-2002 |
Pract: ony se dělaly mašiny, kde jsou AM zapojený do série? Svým způsobem ano - všude tam, kde jsou obě hvězdy na půlce filtru, takže v sérii. Nicméně alternativou k paralelním trakčákům na jednom měniči nejsou žádné AM v sérii, ale individuální řízení jeden motor - jeden měnič. A celá Tvoje poznámka je stejně mimo mísu, řeč byla o tom, že DJ-ův nápad posílat z těch samých svorek proud do jednoho motoru jo a do druhýho ne je prostě bez vercajku nerealizovatelnej. To je jako kdybych po Tobě chtěl, abys klíčem od topení zapnul jen některý vozy. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4624 Registrován: 3-2004 |
Practicus neni mimo mísu, jen předpokládal, že mezi měničem a motorem je nejaky odpinac. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15183 Registrován: 5-2002 |
Obávám se, že to předpokládal blbě... Proč by ho tam někdo dával? Aby to roznudličkovaný napětí mohlo líp a radostněji rušit...? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2352 Registrován: 9-2003 |
No přece proto, aby se mohlo v případě závady jednoho trkačáku jet na tři . Nevzpomínám si, že by nám už vůbec někdy odešel přímo trakčák, aby krmení lichého trakčáku z neporouchaného měniče mělo smysl.
NOBLE BRICKS
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6364 Registrován: 8-2012 |
Pokud má fíra s sebou vercajk, tak jo Doufám, že doba kolíčků a krokodýlků už skončila. Hlavně jak píše S499.1023, obvykle jde o poruchu měniče a ne trakčáku, takže tam těžko něco podkládat a propojovat.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15188 Registrován: 5-2002 |
TH: Doufám, že doba kolíčků a krokodýlků už skončila. To já taky - co nejde z displeje (nebo nějak podobně), to prostě nejde a hotovo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6288 Registrován: 8-2007 |
To já taky - co nejde z displeje (nebo nějak podobně), to prostě nejde a hotovo. Třeba u Pantera je to doslovně.Vše je na střeše v bednách a z displeje se natahují a vypínají i silové jističe. |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11549 Registrován: 3-2007 |
A to já se připojuji a jsem též rád, že ty doby snad už skončily. Z mnoha důvodů, od úrazů, přes hmotné škody, po hodinová stání na trati či ve stanici i s cestujícími "já to opravím, žádnou mašinu nevolejte" po tímto faktickém snižování tlaku na dílnu (protože "oni si to opravěj/vykrátěj/může to ta´khle odjet, oni si poraděj"). Tohle je totiž věc těžce subjektivní a ne každý je schopen posoudit, jestli "tohle ještě jo a tohle už ne", včetně nadřízených a některých "cvičných", strojmistrů a vyšetřováků. Takže plný souhlas - jsou dané nějaké postupy, ty vyčerpám, následuje hákové relé a odtah. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 139 Registrován: 8-2017 |
Hajnej - no a třeba na esu 030 by se onehdy krokosvorky hodily - sp. nouzové jízdy v pozici "velká nula" nespínal svorky 1-2 a tedy nebyl napájen CRC (naštěstí stačilo jen trochu zatahat za dráty a kontakt si sedl) na panterech se ještě lítá po jističích, neb při použití komplet bateriovýho restartu si můžete těch problémů vytvořit víc, než jich bylo (a na jiných místech), neb datová linka při startu občas nestíhá (proto je lepší resetovat kontejnery a moduly jističema - ovšem vůz po voze) (Příspěvek byl editován uživatelem Practicus.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4484 Registrován: 5-2003 |
Takže plný souhlas - jsou dané nějaké postupy, ty vyčerpám, následuje hákové relé a odtah. Jenže tady následuje druhá fáze péče ČD o zajištění provozu. Není mašina na odtah. A když náhodou je, tak nejsou lidské zdroje. Takže třeba klidně nenásleduje vůbec nic. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7969 Registrován: 5-2002 |
ad Unipuls: ČD považujte za vrchol péče o klienta. 1.12. jsem boural na D1. Mám solidní pojišťovnu (Česká pojišťovna) a na první příjezd asistence jsem čekal od 17:05 do 20:10. Přestože jsem výrazně upozornil asistenční službu, že automobilu chybí obě levá kola, přesto přistavil nevhodné vozidlo pro odvoz. Následně konečně vstoupila do věci Policie ČR a ve 21:30 konečně nejvíce levý pruh D1 v km 12 uvolnila po 4,5 hodinách. Služby ČD včetně NAD zdají se mi na základě této zkušenosti velmi dobé |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 142 Registrován: 8-2017 |
Petr_Šimral - tý brďo, copak jste vyváděl? ale důležitý je, že jste celej |