Diskuse » Archiv 2017 » eleznice » Mechanická návěstidla, mechanické závory » Archiv diskuse Mechanická návěstidla, mechanick... do 14. 05. 2017 | předcházející | dalí |
Archiv diskuse Mechanická návěstidla, mechanick... do 14. 05. 2017dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Neregistrovaný host 89.235.58.80 |
3.dubna 2017 |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1075 Registrován: 10-2011 |
Jirka HK: Nechci poučovat, ale potrpím si na český jazyk. Podle jakého vzoru skloňujeme Břeclav? |
Neregistrovaný host 89.235.58.80 |
Vlasak:tak nepoučuj.Břeclav je na Moravě,a tam to mají jinak... |
Straničák
|
|
Neregistrovaný host 91.214.158.2 |
Název "Břeclava" se pouívá v místním nářečí, název "Stará Břeclava" dokonce oficiálně do r. 1900... take je to vlastně správně ;-) |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 10603 Registrován: 4-2003 |
Břeclav je na Moravě,a tam to mají jinak... Tesat do kamene .. hlavně těm kterým tak hrozně vadí,e se v Praze mluví jinak ne na Moravě .. a to platí pro obě strany !!!
http://www.k-report.net/diskuse/prohlizec-obrazku/?autor=Jnd
|
Bobo
|
|
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 13501 Registrován: 5-2002 |
moraváci pouívají vzor slivovica nebo víno. a já si vystačím se vzorem piwo
kolisti = piráti chodníků
<font color="ffff00">neosvětlený cyklista = ádný cyklista</font> jsem nucen pouívat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno http://www.stopkoureni.cz/ |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1789 Registrován: 7-2002 |
JíraHk: Předpokládám e je pryč i druhá strana. |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1512 Registrován: 5-2004 |
Alesl: druhá strana je pryč od pondělka. Viz zde. Kojetice neváhejte dokumentovat. Mají to "za pár" a podzim tu bude dříve ne se nadějeme. |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 7667 Registrován: 6-2006 |
Rakovník 14.10.2001 |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1790 Registrován: 7-2002 |
Jirka_p: Copak se tam bude dít? |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1513 Registrován: 5-2004 |
To, co loni v listopadu v umné. |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1791 Registrován: 7-2002 |
e zrovna Kojetice. Valtice jsou letoní první zruené mechaniky. |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 899 Registrován: 3-2006 |
Nevíte někdo podle jakého klíče se určuje pořadí stanic, kde se rekonstruuje zabezpečovací zařízení? Např. na trati 241 to vloni byla umná, letos to mají být výe zmíněné Kojetice... A co dalí stanice na této trati? Existuje nějaký dlouhodobý výhled? |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1792 Registrován: 7-2002 |
Asi je to dáno stavem zařízení. Natřené neznamená dobrý stav! Něco se chystá i v Branticích. Nejspí přijdou o mech.závory. |
TB
|
|
Neregistrovaný host 213.195.215.190 |
A nejen závory... |
mech
|
|
Neregistrovaný host 90.176.88.174 |
Ne... Brantice ne... oon: Btw 814/914.010 u je modrá, take a u je ta jedna fotka historická teď. Nevěděl by někdo z vás, jestli se obsluhuje kyjovská mech. předvěst od Vlkoe umístěná na zastávce v Kyjově? Tuhle jsem tam marně hledal drátovody... Díky |
Priapos
|
|
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1258 Registrován: 10-2012 |
mech: "Nevěděl by někdo z vás, jestli se obsluhuje kyjovská mech. předvěst od Vlkoe umístěná na zastávce v Kyjově? " Neobsluhuje se. |
Lubo_3.21
|
|
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1002 Registrován: 4-2014 |
mech - kdysi se obsluhovala, u se to tu v minulosti probíralo, jene jsou tam protisměrné obloky a v zimě, kdy ty drátovody namrzly, tak s tou obsluhou měl signalista na St.1 velké problémy, take pak se tuím udělalo opatření, e v zimním období se předvěst obsluhovat nebude a pak to bylo změněno na to, e se nebude obsluhovat vůbec. (Příspěvek byl editován uivatelem Lubo_3.21.) |
mech
|
|
Neregistrovaný host 90.176.88.174 |
Díky, pánové! A jetě mně zajímalo, jak to je v Moravských Budějovicích s předvěstí na lokálce z Jemnice. Co jsem tam kdy byl, tak se jezdilo na vjezdu na 40 a výstrahu. Je moné tam vůbec postavit vjezd do rovna tedy jen na výstrahu? Jako je tomu třeba v Martinicích? Pokud se staví jen tzv. do odbočky, předvěst je vlastně v základní poloze. A jestlie tam nejde stavět do rovna, tak předvěst vlastně také není obsluhována... |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 10629 Registrován: 4-2003 |
Pro Fanyho z vedlejí diskuze ..... Skeny na
|
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 8671 Registrován: 6-2004 |
mech: ozvěte se na mail.... máte podobné "starosti" s tou jemnickou předvěstí, jako jsem měl já... Při osobní návtěvě jsem si nafotil drátovod k oné předvěsti... ta nebyla přestavována mnoho, mnoho let... Přitom při postavení od Jemnice tuím na pátou kolej, čili "do rovna", by v poloze "VOLNO" býti měla... Psal jsem si s místními, jak se to řeilo.... ozvěte se na mail.. Jnd: ano, díky |
Jindřich Rosa
|
|
Neregistrovaný host 195.113.180.178 |
Mech + Fany (a vlastní vichni ostatní): Doplním, e tohle se diskutovalo v srpnu 2015, sekce: tratě na Vysočině: http://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=3402394 (odpověď je od Prdíka83 ale a trochu níe, mezitím se zdejí lid, jak u je dobrým zvykem, trochu hádal...) |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 289 Registrován: 2-2010 |
Sháním kryt páky vzor 4333 viz fotografie. Neměl by někdo? Pokud ano, prosím na e-mail. Dík. |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 10645 Registrován: 4-2003 |
Druhý pokus u vyel s výstrahou .... A z druhé strany chytnou vlak s výstrahou .. to bylo teprve umění Kdo zná tak ví)))
|
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1794 Registrován: 7-2002 |
Dnení ot mechaniky. |
KV
|
|
Neregistrovaný host 95.85.215.233 |
Rynotlice 086 ... snad jetě pár let vydrí. |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1795 Registrován: 7-2002 |
Rynoltice ano, Chvatimech ne. |
Kolik jim zbývá?
|
|
Neregistrovaný host 91.187.38.202 |
A co Brantice, Čermná a Heřmaničky? |
Straničák
|
|
Neregistrovaný host 91.214.158.2 |
V Křinci na přejezdu u velelibského zhlaví se nacházejí závory, které jsou ovládány klikou umístěnou přímo na závoře. Přiznávám se, e jsem dosud nic takového neviděl :-) |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 4840 Registrován: 10-2003 |
Straničák: Tak klika není rozhodně umístěna přímo na závoře, ale na stojanu Jinak to není nic neobvyklého...
www.mechaniky.cz přehled mechanických závor v ČR na mapě
|
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 10689 Registrován: 4-2003 |
Přihodím Křinec s mainkou ....
|
Straničák
|
|
Neregistrovaný host 91.214.156.2 |
Zeleznicni: Děkuji za vysvětlení. O kus dál u stavědla jsem jetě viděl "klasický" stojan s klikou, tak mě to celé trochu překvapilo... |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 4841 Registrován: 10-2003 |
Ano, ten patří ke vzdálenějímu přejezdu:
www.mechaniky.cz přehled mechanických závor v ČR na mapě
|
Skřivany
|
|
Neregistrovaný host 89.190.90.159 |
POZOR pro vechny - v září má podle Ročního plánu výluk SDC na rok 2017 během 14-ti denní výluky odstraněny vechny mechanické závory ve Skřivanech. |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1362 Registrován: 8-2006 |
Proto také oslavy Veselačky s M131 chceme stihnout v červenci. Viz plán akcí odkaz
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sreň! www.pshzd.cz
|
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1799 Registrován: 7-2002 |
Chvatimech: |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1800 Registrován: 7-2002 |
Hnúta: |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1801 Registrován: 7-2002 |
Hačava: Jedno z nejpěknějích zastávek s mech. závorami na Slovensku. |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1802 Registrován: 7-2002 |
Blhovce: |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1803 Registrován: 7-2002 |
Holía: Zadní polní závory existují, ale nenavtívil jsem je. |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1804 Registrován: 7-2002 |
Podrečany: |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1805 Registrován: 7-2002 |
Lubochňa: |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 8695 Registrován: 6-2004 |
Pěkný výlet, super snímky....kolik jsi tam byl dnů? Co říkal závorář na Zv Hačava, kdy asi skončí? |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1806 Registrován: 7-2002 |
Je to foceno při cestě do Egeru a zpět. Jen jsem jel náhodou kolem. Hačava zatím se nic neděje. |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 3091 Registrován: 6-2007 |
Páteční návoz 9 plných s uhlím a odvoz 8 prázdných vozů v Nowe Rudě |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1492 Registrován: 10-2005 |
Měl bych prosím dva dotazy. 1. Kdy zanikly závory na ulici K závorám mezi Ostravou Kunčice a Vratimovem? Popřípadě prosím o fotku. 2. Jsou jetě mechanické závory v Dobré u FM?
Punk's not dead!
|
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1807 Registrován: 7-2002 |
1. Tam si mechaniky nepamatuji. 2. Ano jsou. |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 540 Registrován: 9-2013 |
Takté sem přidám nějaké snímky z končícího Chvatimechu. Byly pořízeny 1.5.2017 a poslední snímek 5.5.2017 při mé cestě domů. |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 541 Registrován: 9-2013 |
Závadka nad Hronom dne 3.5.2017. Pěkně proprený den. |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 542 Registrován: 9-2013 |
Gaparovo dne 4.5.2017. O trochu lepí počasí, u tolik neprelo a nechalo mě to bez detě nafotit. A jetě jedna rychlovka z vlaku ze Slovenské źupče při mém návratu domů 5.5.2017. Zajímalo by mě, jak to s těmito mechanickými závorami vlastně dále bude. Před cca 2 roky, kdy jsem tu byl řádně fotit, jsem se bavil s obsluhou a i dle výkopů se tu chystala automatizace. Ovem, závory tu jsou stále. (Příspěvek byl editován uivatelem Rychloběka.) |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 544 Registrován: 9-2013 |
Alesl: Náhodou, kdy u si pohyboval 30.4. v Hnúti, nebyl si fotit parní vlak na zubačce. Mohli jsme se klidně potkat, ani by jsme to tuili. Potkal jsem se tam s jedním otouem, ovem tak nějak jsme se při společné cestě ze sedla Zbojská k mostu pod Dielom nedostali k představení. |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 779 Registrován: 2-2009 |
Třeboň, přejezd u jatek |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1808 Registrován: 7-2002 |
Ne nebyl. Jel jsem autem z Maďarska a tak jsem si trasu přesunu troku upravil. Chtěl jsem jet do Závadky a na Novou Mau, ale nakonec jsem dál přednost langoi ve Staré Bystryci pod slovenským orlojem. Jinak pěkné fotky, na Slovensku jsou náhrady vdy nejisté. Takové jednodrátovky se neměly doít roku 2015 a kromě Boan fungují vechny vesele dál. |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1809 Registrován: 7-2002 |
Dolní Lipka beze změn. |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 545 Registrován: 9-2013 |
Alesl: Díky a pochvalu. O těch jednodrátovkách mi něco povídej. Na Hačavě u měly být pryč přiblině dva roky, no a jak je vidět, stále jsou na svém místě. |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1810 Registrován: 7-2002 |
A nic nenaznačuje e by se něco dělo. Stejně jako Koniarovce, Komjatice, Kalonda a Hnúta. By ten Chvatimech mě překvapil. |
Nepokrades
|
|
Neregistrovaný host 82.144.139.30 |
Ve Velkých Opatovicich někdo ukradl osvětlovací výtah na predvesti od Sebetova. Tak a novému majiteli dobře slouí! |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 1811 Registrován: 7-2002 |
A byla to opravdu kráde? Nebyla to jen iniciativy místních zabezpečováků? |
Registrovaný uivatel Číslo příspěvku: 546 Registrován: 9-2013 |
Alesl: Chvatimech mě té dost nemile překvapil. Natěstí, alespoň dle fotodokumentace ho mám pořádně za ty roky nafocený. Ale i tak, je to prostě něco nečekaného. Závory, o kterých má člověk informace, e by měli padnout, příklad Slovenská źupča, či u několikrát zmiňovaná Hačava, jsou stále na svém místě a závory, u kterých by to málo kdo čekal, končí. |
Nepokrades
|
|
Neregistrovaný host 82.144.139.30 |
Alesl:Ti ho nesundali. Demontá byla provedena odborně, po montérech nezůstal na místě ani roubek. Nový majitel má z něho jistě upřímnou radost. A se bude někdo někde chlubit, e si zkompletoval předvěst, tak víme kde asi nakupoval. |