Diskuse » Archiv 2017 » Modely a modelářství » Staré modely » Archiv diskuse Staré modely do 26. 10. 2017 | předcházející | další |
Archiv diskuse Staré modely do 26. 10. 2017dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 225 Registrován: 10-2013 |
JXB: Promiňte, ale je jsem Vás citoval. Nic víc. Než něco pošlete sem do diskuse, tak zkuste lépe promyslet, než něco napíšete, aby to nebyl úplný faktický nesmysl. Být to totiž nějaká technická zpráva, revizní zápis nebo návod, tak bych Vám to určitě nepřevzal nebo nepodepsal a nechal bych Vás příslušný text předělat. "777: Nebudu diskusi protahovat, naučte se číst, zkuste číst pomalu. Tvrdíte něco co v mém příspěvku není." JXB: To vim a každé vozidlo DR (nikoli DB) ve starším značení má svá písmena a šestimístmé číslo, podle kterého se identifikuje."Pokud se chcete v německých motorových vozech orientovat ujasněte si co znamená v systému označování Německých říšských drah VT(SVT) 137, je to celá skupina vozidel obdobných vlastností, pak mně možná pochopíte." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 218 Registrován: 7-2017 |
tak jsem neodolal,a tu V 180 160 u Horského koupilpotřebuje maličko doladit a bude z ní pěkný model! |
EIO
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 65 Registrován: 5-2017 |
zeuke A dobře udělals...
WEB Elektroinstallation Oberlind (Sonneberg), DDR
Poškodený bol smrteľne zranený a jeho liečenie potrvá šesť až sedem dní. J. Spišiak, ex Policajný prezident SR |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 223 Registrován: 7-2017 |
že by??díky... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 224 Registrován: 7-2017 |
no...není stoprocentní....ale mám ji rád |
EIO
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 66 Registrován: 5-2017 |
zeuke No veď o to ide. Keďže zjavne máme určité slabosti pre určité konkrétne modely...
Poškodený bol smrteľne zranený a jeho liečenie potrvá šesť až sedem dní. J. Spišiak, ex Policajný prezident SR |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 225 Registrován: 7-2017 |
ano...a o tom to je!...zajímavá je karoserie v barvě plastu...asi jako V75...i madla.. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 226 Registrován: 10-2013 |
zeuke: Možná by to chtělo umělecky zašpinit patinou. I když DR měla hnací vozidla vždy řádně umytá a vyleštěná."ano...a o tom to je!...zajímavá je karoserie v barvě plastu...asi jako V75...i madla.." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 228 Registrován: 7-2017 |
to né...to zas nechci.... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 229 Registrován: 7-2017 |
tak že bych koupil ještě i 118 146 |
EIO
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 67 Registrován: 5-2017 |
zeuke Tak keď už, tak nech to máš komplet nie?
EIO
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 68 Registrován: 5-2017 |
777 No pokiaľ je to zbierkový predmet, tak rôzne vylepšováky to
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 232 Registrován: 7-2017 |
ano...zlepšováky ne |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 228 Registrován: 10-2013 |
Proč ne? Na té fotce má V180 146 natřený podvozek černou barvou. |
EIO
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 69 Registrován: 5-2017 |
777 Tak "sa" uvedie do stavu po vyrobení...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 235 Registrován: 7-2017 |
to bohužel má..čelníky....byly původem červené...asi z Bobiny...nedalo se nic dělat |
EIO
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 70 Registrován: 5-2017 |
zeuke No nejako tomu nerozumiem... S katalógom sa to predsa zhoduje...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 242 Registrován: 7-2017 |
ano...já mám tenhle taky doma...ta 160 je stejná...kdesi se řešilo,že v jednom katalogu je dokonce vyobrazená 004...ale asi se vyskytovala pouze v katalogu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1113 Registrován: 8-2004 |
Pan Dikken pise ve svem katalogu, ze prvni verze byla V180 160, vyrabena v letech 1967-70, druha verze byla V180 146, vyrabena od roku 1970. Model V180 vychazi konstrukcne ze starsi V200. (V200 se vyrabela od roku 1958). Ten zmineny cerveny celnik nejspis pochazel prave z V200, ne z Bobiny. Bobinu nevyrabel Zeuke, ale Gutzold. Nejstarsi V200 byla zajimava mechanickym prepinanim celniho osvetleni. |
EIO
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 71 Registrován: 5-2017 |
A Bobina má o.i. iný tvar čelníka...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 244 Registrován: 7-2017 |
ahá....já to špatně napsal...myslel jsem pouze ten plech! |
EIO
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 72 Registrován: 5-2017 |
Tak to je už iné...
EIO
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 73 Registrován: 5-2017 |
Už sa fušujem do TT... Čelníky sú evidentne z V200 aj s červeným plechom
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 246 Registrován: 7-2017 |
...ale mám teď jiné dilema...objednal jsem si od Modelbahndecals obtisky na V200...i s nápisem Deutsche Bundesbahn...a přemýšlím,zda opatřit právě tuto jednu z nejstarších co mám doma...a nebo úplně znova jinou nastříkat a udělat od základu... |
EIO
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 74 Registrován: 5-2017 |
zeuke Podľa toho na čo to bude... Do nejakej retro prevádzky alebo budúci zbierkový kus? Alebo chceš robiť repliku? Rozhodne by som neobetoval niektorý zbierkový kus a radšej zohnal ďalšiu, veď ich je stále dosť...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 250 Registrován: 7-2017 |
to je pravda...ikdyž těch V200 je všude stále dost..a téměř stejných... |
EIO
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 75 Registrován: 5-2017 |
Tak nejak. Podobná situácia je aj u nás, tých bez nápisu D....B.... je stále dosť. Takže tu by som neváhal "obetovať" kus na nejaké úpravy alebo repliku... Sem tam aj uvažujem nad replikou zelenej varianty á la CCCP, stačí len prelakovať... A potom ešte "priznať farbu" že to nie je originál...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 251 Registrován: 7-2017 |
teď jsem si všiml u Horského,je tam souprava V 200 CCCP a 3 vozy.ale bacha!je to po domácku stříkané!o něco níže je ještě jedna loko,a ta je originál |
EIO
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 77 Registrován: 5-2017 |
No teda za toto by som nedal ani cent... Sfušované a ešte sú zdrojové modely poškodené. Dávno som videl na aukre čosi podobné, ale v nikdy neexistujúcej verzii Santa Fe, ale bolo to fakt vymakané a pedantne urobené, strieborno-zelená kombinácia. Až na to, že autor neveľmi priznával že ide prakticky o malý podvrh, jedine čo priznával, že je to hand made. Predané to bolo bleskem a za nemalý peniaz...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3228 Registrován: 11-2007 |
Přátelé, potřeboval bych poradit ohledně číselného označení na motorové lokomotivě a vagónech ABa, Ba, Bac, WR, Bp (čtyřdílná patrová jednotka), Vsr (vysokostěnný) a La (chladící) ČSD od firmy PIKO - vše N, Velká Laminátka je S 699.0001. Díky moc |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 229 Registrován: 10-2013 |
Janek_lemoch: A je myšleno ta kapotovka ČSD nebo něco jiného?"Přátelé, potřeboval bych poradit ohledně číselného označení na motorové lokomotivě a vagónech ABa, Ba, Bac, WR, Bp (čtyřdílná patrová jednotka), Vsr (vysokostěnný) a La (chladící) ČSD od firmy PIKO - vše N, Velká Laminátka je S 699.0001. Díky moc" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3229 Registrován: 11-2007 |
Jj, měla by to být T 475.0 nebo 478.0xx. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 230 Registrován: 10-2013 |
Janek_lemoch: Podle fotky z katalogu Demusy, je tam jen na boku skříně pod kabinou tabulka ČSD. Jinak nic víc. V katalogu je poněkud podivné označení T 34. Předloha by měla mít označení T475.001 nebo později T478.001 nebo 002. Nějaká monografie - značení a popisy o tom vyšla v Dráze. Další technický popis je např. v prototypech. "Jj, měla by to být T 475.0 nebo 478.0xx." Cílem je dodělání popisů nebo jen dotaz zda to tak výrobce - Piko dělal? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 260 Registrován: 7-2017 |
a není ono tam na ní T 449.0 ?? |
EIO
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 78 Registrován: 5-2017 |
Corpus delicti...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3230 Registrován: 11-2007 |
Tenhle nátěr měla T 475/478.0. |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12117 Registrován: 4-2003 |
Z každého schématu si to bere něco: (Obě fotky jsou z prototypů.) Takže fčil mudruj. »Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein! (Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen) |
EIO
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 79 Registrován: 5-2017 |
Zjavne konštruktéri modelu detaily prehnane neriešili...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 231 Registrován: 10-2013 |
zeuke: Určitě ne. Je to tak jak to vyfotil EIO. "a není ono tam na ní T 449.0 ??" EIO: Je to model ze 70-tých let. (Už jsme se o tom tady dohadovali s JXB) U velikosti HO byly také některé nedostatky: Např. M297.0. Půlka skříně neodpovídala. Mimochodem dnes neodpovídají ani některé nové varianty od fy. KATO. Jediné přesné varianty jsou tyhle dvě: VT137 225 DRG a M297.0 ČSD. "Zjavne konštruktéri modelu detaily prehnane neriešili... " Ještě je tady jedna přestavba VT 137 na správnou verzi, ale tato předloha byla podle všeho zřejmě jen v jednom exempláři. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 262 Registrován: 7-2017 |
http://www.litomysky.cz/n/lokoCD00.htm tak a můžeme mudrovat |
EIO
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 80 Registrován: 5-2017 |
zeuke Radšej nie lebo sa do toho zamotáme. Je to z každého niečo a berme do úvahy dobu vzniku. Odhadujem, že zámer výrobcu bol asi ponúknuť hlavne atraktívny model čo sa mu podarilo. O jeho užitnej hodnote by sa už dalo diskutovať viac a tu súhlasím s p. Lytomyským, o možnom exporte tiež, ale s tým si výrobca teda hlavu nelámal a dôkazov je až až... Inak je zaujímavé, že Piko sa tak nejak v Nku viac sústredilo na prototypy alebo možno je to iba náhoda...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 232 Registrován: 10-2013 |
Mňo to je fakt, kabina neodpovídá T478.0, protože chybí vejfuk. Je potřeba to tam holt dolepit. |
EIO
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 81 Registrován: 5-2017 |
Pokiaľ by z toho niekto chcel plnohodnotný model, tak to musí od základu celé prekopať...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 234 Registrován: 10-2013 |
EIO: Délkově to taky nesedí?"Pokiaľ by z toho niekto chcel plnohodnotný model, tak to musí od základu celé prekopať... " |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 263 Registrován: 7-2017 |
já bych to nechal jak to je..a dal do vitríny pokud bych snad chtěl stavět věrný,tak začít úplně od začátku...mám ho ještě v krabicikdysi jsem odlitek,a poměrně dobrý,koupil od Molaty....vTT |
TOSák
|
|
Neregistrovaný host 194.228.11.230 |
T 478,0 originální výkres je k mání na www. pa-ja.websnadno.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3233 Registrován: 11-2007 |
...:zeuke a ostatní:.. Přesně tohle jsem hledal, díky moc všem . Od Pika mám právě tu Velkou Laminátku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 131 Registrován: 2-2012 |
777: Modely firmy Kato znázorňující SVT 137 Hamburg odpovídají svým předlohám, jen je třeba rozpoznat kterým. Vzhledem k tomu, že KATO vyrábělo model SVT 137 Hamburg pro německou firmu Lemke byly podklady pro výrobu v Japonsku správné. Pro přestavbu na M297.0 jsou vhodné všechny SVT 137 Hamburg z II.epochy a dále verze Wehrmacht(tmavě zelená) a US ATC(sanitní, tmavě zelená s červenými kříži na bílém podkladu). Verze DB a DR(DDR)jsou nevhodné. Model musí mít zásuvky mnohočleného řízení pod pozičními světly. Vámi uvedenému příkladu z Parostroje od BV model jsem se musel zasmát, protože jsem byl jedním z iniciátorů této přestavby ale to je historie téměř deset let stará. Lze se pod moji připomínku podepsat jako pod revizní zprávu nebo je málo polopatická? Mimochodem, u VT 137 225 je opět blábol, autor si plete typ Hamburg s létajícím Hamburčanem což není totéž. Přestavba modelu Leipzig od Gützolda na Hamburg je zajímavá a velmi náročná a díky bohu ji není dnes třeba podstoupit, stačí cca 200 Euro na slušný model od KATO. Na ebay je těchto modelů pořád dost. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 235 Registrován: 10-2013 |
JXB: Bohužel neodpovídají. Je prostě potřeba mít přehled o velkých předlohách VT137 224-232 a VT137 149-152, který každopádně nemáte a je zbytečné dál o tom diskutovat. Jinak tahle varianta VT137 od KATO je 100% paskvil "777: Modely firmy Kato znázorňující SVT 137 Hamburg odpovídají svým předlohám, jen je třeba rozpoznat kterým. ......." EIO: Tak jsem se koukal do atlasů lok. a N-kový model postavený na jednotném podvozku V180 + T34 neodpovídá žádné své předloze. V 180 měřila cca. 19,5 m, T449.0 měřila 17,5m a T478.0 jen 15,5m. "Pokiaľ by z toho niekto chcel plnohodnotný model, tak to musí od základu celé prekopať... " Po přepočtu 1:160 tomu je nejblíže předloha T449.0, ale modelu zase chybí čelní plošiny. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 267 Registrován: 7-2017 |
zítra zkusím navštívit burzu....tak snad se mi podaří na něco zajímavého narazit |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 283 Registrován: 7-2017 |
no...nic moc...bída......zeptám se,nemáte někdo navíc jeden bezprizorní vůz stříbrný CCCP?koupím,nebo vyměním |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19 Registrován: 8-2017 |
Dobrý den, před časem tu proběhla diskuze na téma modernizovaných vozů DR od firmy JATT. Dostal jsem kdysi od kamaráda krabici s rozborkou těchto modelů a pokusil jsem se sestavit soupravu sedmi vozů. Přes velkou snahu se mi nepodařilo uspokojivě implantovat původní kinematiku (spolehlivost nebyla 100 %), tak jsem ji nahradil Pehem, vyměněny jsou i dvojkolí, interiér jsme sjednotil na modrý (jeden výlisek byl dokonce bílý) a sedačky jsem potáhl červenou koženkou. Do vlaku jsem nahnal i východoněmecké soudruhy a to doslova neboť jsem v Lipsku na veletrhu koupil balíček se 100 sedícíma figurkama. Zde výsledek. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 315 Registrován: 7-2017 |
paráda!!takhle to mám doma taky..no ono ta kinematika se tam musí trošku poupravit...vybrousit maketa sedaček...to už jsem taky pak na to časem přišel...ale stejně je tvrdá...no ale kdo se může pochlubit takovouhle soupravou? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 324 Registrován: 7-2017 |
tak teď už jsem spokojený...tedy...skoro...chybí mi už jen 1 vůz CCCP |
EIO
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 83 Registrován: 5-2017 |
Fajnové!
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 325 Registrován: 7-2017 |
|
EIO
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 84 Registrován: 5-2017 |
Ešte fajnovejšie!
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 327 Registrován: 7-2017 |
díky... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 346 Registrován: 7-2017 |
|
EIO
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 86 Registrován: 5-2017 |
Staré štart veci mám tiež rád...