Diskuse » Archiv 2018 » Autobusy a trolejbusy » Historická vozidla » Archiv diskuse Historická vozidla do 03. 05. 2018 | předcházející | další |
Archiv diskuse Historická vozidla do 03. 05. 2018dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1525 Registrován: 6-2015 |
Jo, už mi to došlo, myslel jsem, že jsou fotky novější, byť jsi psal r.60. Omluva. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 543 Registrován: 9-2008 |
@Stokr, Sysel - taky myslím že ne ten z mojí fotografie, s tím jezdil můj děda někdy do 66tého roku cca, pak ho doly prodali protože to byl pomalej šnek, jet s nim třeba na podnikovou chatu na Boží Dar bylo za trest :-) kdo si spojí IK55 a stoupání od Jáchymova asi pochopí :-) nese se i zkazka, že bylo v plánu osadit Ikara motorem z tatry, ale na to už nedošlo jinak SPZ měl taky ještě starou NH-62-59....stejně jako ten Budějčák :-) i když kouknu na lakování a detaily, to musí být Ikar z podobného období...pak už měli jinou masku a další detaily (Příspěvek byl editován uživatelem amogh.)
www.skodahome.cz www.octaviaclub.cz www.vw-club.cz
|
Slim
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5778 Registrován: 2-2005 |
No s tou skazkou s motorem Tatra 138 to bude pravda, to mám od Jirky Hlacha, že se skutečně dělalo, a v jeho případě bych to bral za ověřenou hotovou věc... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 544 Registrován: 9-2008 |
no hleďme, tak mi táta nekecá :-)
www.skodahome.cz www.octaviaclub.cz www.vw-club.cz
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 64 Registrován: 11-2005 |
... ano, potvrzuji. Přestavba - výměna motoru za Tatru se prováděla u tohoto typu oficiálně s posvěcením od výrobce. Uložení motoru a zástavbový prostor tomu přímo nahrával. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1125 Registrován: 12-2007 |
U nas na firme sa nasli stsre mikrofony a reproduktor este z cias kedy v MHD fungovali vysielacky. Ak by sa niekomu hodili dajte vediet inak asi pojdu do smeti. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 734 Registrován: 8-2015 |
Ikarus s Tatra motorem: Předpokládám, že Tatra motor byl namontován na Ikarus převodovku přes mezikus? Jako bylo řešené topení v autobuse? Naftovým bufíkem? Zachovala se tato skládanka? Pokud ano, zajeďte s ní na sraz Ikarusů a Tatrovek Díky Kwasi |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1044 Registrován: 8-2012 |
Romco, ten mikrofón, strieborný valec by som potreboval. |
johnykiller
|
|
Neregistrovaný host 95.103.106.35 |
Romco: A pokiaľ nikto nebude chcieť tie zvyšné mikrofóny a repro, tak by som ich bral. Tie teslácke s päťkolíkom by sa mi hodili ako doplnok do zbierky ku kotúčaku . |
bazar
|
|
Neregistrovaný host 46.33.96.37 |
55 / 138 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1126 Registrován: 12-2007 |
V pohode. Ozvite sa mi na e-mail a dohodneme sa |
Slim
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5780 Registrován: 2-2005 |
Kwasi: technické detaily neznám, ale stopro se u nás nezachoval ani jeden, ani s původním motorem...tedy takový, se kterým by bylo možno někam přijet... |
johnykiller
|
|
Neregistrovaný host 95.103.23.208 |
Romco: Počkám cca týždeň a potom sa ozvem. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1911 Registrován: 12-2007 |
Tomino: "Pre nákladné autá boli vyhradené série Nx; po ich vyčerpaní Bx. " O sérii Nx vím, o Bx slyším poprvé. Pro Sysla: opravdu nemusím vědět vše. Pro člověka narozeného společně s metrem jsou zažité spíše SPZ vzor 1960 a pozdější. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 741 Registrován: 8-2015 |
EST Talinn Ikarus 55: https://www.youtube.com/watch?v=qWR7iOsgFsE |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 636 Registrován: 9-2006 |
K Ikarusom 55 doložím ešte tieto dva. zdroj:tasr,aukro. |
johnykiller
|
|
Neregistrovaný host 78.98.158.84 |
K Ikarusom: Kedy približne sa vyrábali Ikarusy 55 dovezené do Československa? Boli staršie ako tieto? Väčšinou, keď sa povie Ikarus 55, tak si predstavím taký, aký je na obrázku v odkaze. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 159 Registrován: 1-2017 |
Před pár lety (asi 3) se objevil tento na Slovensku. Tehdá byl v inzerátu za 33 500 eur. Údajně pojízdnej, bez papírů... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 656 Registrován: 12-2005 |
Muzejní 9 TrH v ukrajinském městě Černivci: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7138 Registrován: 12-2005 |
Ta druhá fotka v náhledu vypadá jak z Mariánek od nádraží
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 648 Registrován: 12-2007 |
Muzejní 9 TrH v ukrajinském městě Černivci: Už už se mi chtělo napsat, že i na Ukrajině umí kvalitně opravit vůz, když se jedná o historický.... než jsem si otevřel snímek vnitřku. Pořád je to Ukrajina :-( |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7142 Registrován: 12-2005 |
Rozveď myšlenku
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 660 Registrován: 12-2005 |
Mk2: no i na ukrajinské poměry je to velký pokrok |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12279 Registrován: 4-2003 |
Koženku s tím raženým síťovým vzorkem, co byla na škodováckých seslích, neumí ani v Čechii, takže v klidu... »Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein! (Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1071 Registrován: 3-2011 |
Možno myslel kryt mechanizmu dverí.
E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 684 Registrován: 3-2013 |
Ad Petr_k: ale umí, brzy uvidíte. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4616 Registrován: 5-2005 |
Myslim si, že na Ukrajinské pomery kde nie sú financie nazvyš, je to dobrý výsledok, mnoho oveľa bohatších firiem v CZ alebo aj na SK pri renovácii za ktorú zaplatia veľké peniaze urobia mnoho chýb ktoré by nestali nič naviac ale hneď udrú do oči. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2621 Registrován: 2-2005 |
Zkusí mě někdo poradit firmu nebo kontakt na obšití volantu na erťáka? Hledal jsem na netu a moc možností jsem nenašel ( nebo jsem špatně hledal ) dík L. |
3877
|
|
Neregistrovaný host 109.183.154.55 |
Volantech v Liberci |
Aresák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2024 Registrován: 1-2007 |
Já potřeboval obnovit jeden hnusný, rozpraskaný... Na výměnu za jeden nádherný. výsledek: |
Aresák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2025 Registrován: 1-2007 |
Ze stejné dílny: |
Slim
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5786 Registrován: 2-2005 |
Milan Němec , Rybní 171, 583 01 Chotěboř, tel. 602889850 , 777559850 Renovace volantů bez obšívání, kvalita i trvanlivost 110%. Mně udělal na šestikvalt z černého volantu slonovokosťový a spokojenost naprostá. Nepoznáte, jak to vypadalo předtím. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7171 Registrován: 12-2005 |
Krajské vojenské velitelství České Budějovice Dneska v Dýšině. Sice atmosférák s rábou ale turbo tam je dodělaný.
Viko
|
|
Neregistrovaný host 188.167.52.191 |
Jedna horúca ponuka, neviem nakoľko korektná: P01 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1320 Registrován: 10-2007 |
Ta tam dlouho nevydržela |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1430 Registrován: 8-2006 |
Ahoj všem, Prosím podpořte náš projekt. Je hned první, nemusíte jej hledat. Chcete, aby přijel „stříbrný šíp“ do Rosic a abychom opět udělali něco nového? Hlasujte pro nás. Stačí kliknout na odkaz Bohužel z jedné IP adresy lze prý jen jeden hlas denně. Prosím šiřte všude možně. Čas je na to necelý týden - hlasování končí 23.3.2018 v 12:00h. Děkujeme předem.
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň! www.pshzd.cz
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 138 Registrován: 2-2013 |
Dobrý den všem měl bych dotaz pro znalce jaký správný vzduchový filtr patří na Karosu ŠD 11 2040 T. Moc děkuji. Olejový se senem nebo s papírovou vložkou. Popřípadě typ nebo nějaké číslo výrobku. Moc děkuji. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1045 Registrován: 8-2012 |
Záleží na roku výroby. Papierový sa používal skôr a olejový neskôr. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 139 Registrován: 2-2013 |
rok výroby 1977, mám tam papírový a tento obal čističe, ale nejsem si jistý zdali tam tento vůbec patří |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1046 Registrován: 8-2012 |
Ano, je tam spravne. |
Fedos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4383 Registrován: 7-2006 |
Dokázal by mi prosím někdo vysvětlit, z jakého důvodu nemá toto RTO Lux prosklenou střechu? Nemělo to tak nikdy nebo to bylo nějak zaslepeno vzhledem k předchozím využitím toho vozidla? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 633 Registrován: 4-2004 |
Protože bylo vyrobeno, nebo záhy po vyrobení upraveno, na veterinární laboratoř. Takto mi to kdysi tvrdil majitel. Nyní je interiér upraven jako obytný. (Příspěvek byl editován uživatelem Kulík.)
Jeho kočičí jasnost si mne dokonale ochočila...
|
Polabský
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1009 Registrován: 10-2010 |
Také jsem se setkal cca před deseti lety s provozním, údajným Luxem v Bratislavě, který neměl prosklení střechy. Byl tehdy na prodej. A fčíl mudruj !! Hezký den Všem. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2629 Registrován: 2-2005 |
ad Slim: Renovace volantů bez obšívání, kvalita i trvanlivost 110%. nebylo by foto? stačilo by i do mejlíku L.Had@seznam.cz ad Aresák: Já potřeboval obnovit j moc děkuji za tip. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1047 Registrován: 8-2012 |
A nemohol byť ten lux pôvodne vyrobený ako linkový? Výroba nestíhala chŕliť taký počet autobusov, aký by potrebovalo industrializované Československo. Bolo treba voziť ľudí do fabrík a nie po zájazdoch. Luxy sa vyrábali len v Mýte, ale občas sa tam vyrábali aj linkové verzie s Luxovou karosériou. Osadili sa tam linkové sedadlá a chýbali stropné okná. |
Slim
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5788 Registrován: 2-2005 |
Liborhh: Máš to v mailu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 140 Registrován: 2-2013 |
Dobrý den neměl byste prosím někdo označení papírového filtru do Karosy SD 11. Nemůžu hodnotit nikde sehnat a mám jen rozměr. šířka 27cm, vnitřní průměr 20cm, výška (bez těsnící gumy) 25 cm, ve spodní části plech s dírou pro dotažení. Děkuji. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1048 Registrován: 8-2012 |
http://www.railweb.sk/Karosa/Diely.html |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 669 Registrován: 7-2010 |
Fotoreportáž ze Střešovic - 25 let Muzea MHD ► http://mhd86.cz/2018/04/04/stresovicke-muzeum-mhd-oslavilo-25-let /
► www.MHD86.cz ◄ Dopravní magazín o městské hromadné dopravě. Dopravní akce. Komentáře, názory.
► www.OMH86.cz ◄ Osobní web vašeho oblíbeného komentátora. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 141 Registrován: 2-2013 |
Ahoj Diamante šlo by filtr poslat do ČR.? Adresa Pavel Kozák Mirotice Školní 234 PSČ 39801 na dobírku nebo předem na účet. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1337 Registrován: 10-2007 |
http://www.dpp.cz/prodej-majetku-obalkovou-metodou/ Tramvaje, autobusy a montážní vozy |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1049 Registrován: 8-2012 |
Myslím, že by sa ten filter dal poslať aj poštou, ale tento víkend idem do Brna Řečkovíc. Vedel by som to zobrať so sebou, ak by to mal kto vyzdvihnúť. Prípadne mail na diamant (a) railweb.sk |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 240 Registrován: 11-2014 |
Brno-Řečkovice -- 28.4.2018 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 617 Registrován: 9-2006 |
Ahoj, toto jsme našli při vyklízení garáže. Chce to někdo za 300Kč za oba + poštovné? Pokud to bude vadit, smažu to. Nemám to jak odzkoušet, takže jestli to je funkční nevím. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1050 Registrován: 8-2012 |
Hlasim sa, ak by aj nefungovali, nevadi. Mozem poprosit sukromnu spravu? |
Evžen
|
|
Neregistrovaný host |
Zdravím . Chtě jsem se zeptat na kolik se foukají gumy na ŠD 11 .Já mám v TP 6,75 ve předu i vzadu . Je to tak ? Potřeboval bych to označit na blatníky . Dík za odpověď . Evžen . |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 768 Registrován: 7-2014 |
a copak je tohle? https://www.facebook.com/photo.php?fbid=634202943639683&set=a.174 817412911574.1073741828.100011499483180&type=3&theater&ifg=1 nejaká je predĺžená..... |
Honzaku
|
|
Neregistrovaný host |
Ahoj vespolek, jedna otázka pro pamětníky. Jaká byla trvanlivost polyuretanových silentbloků motorů Š-11, v době, když byly vozy nové? Nezajímá mne zkušenost s použitím "nových" silentbloků z uloženkových zásob, kdy je materiál většinou min 30 let starý a již degradovaný, ale z doby, kdy byly autobusy opravdu nové a taktéž i silentbloky. Měly oproti běžnější gumě nějakou funkční výhodu? Honza |
Honzaku
|
|
Neregistrovaný host |
Evžen: U mě dle TP ŠD-11, rok výr. 1978, obě nápravy 6,75 bar (675 kPa) (plášť 10,00 - R20) ŠL-11, rok výr. 1971, obě nápravy 7,00 atp (709,3 kPa)(plášť 10,00 - 20) Honza |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1051 Registrován: 8-2012 |
Životnosť nepoznám, ale polyuretan použili preto, lebo s gumou mali v tom čase problémy, teplom príliš trpela a degradovala. |