Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » Schotousch nový živočišný druh » Archiv diskuse Schotousch nový živočišný druh do 17. 06. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse Schotousch nový živočišný druh do 17. 06. 2018

dolů
   autor příspěvek
Čtvrtek, 14. června 2018 - 08:27:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8252
Registrován: 4-2003
tam by se borec (pravda, o rok později) dozvěděl tajemství redukčních převodovek, pohonu všech kol a uzávěrkách diferenciálu[rofl]

A k čemu to bude 99 % populace ??[uhoh]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 14. června 2018 - 08:51:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8253
Registrován: 4-2003
Nebo to je snad ten novej, moderní přístup ke všemu - vědět toho pokud možno co nejmíň

K čemu potřebuje průměrná hospodyňka... a když zvládne průměrná hospodyňka, tak to zvládne každý.

V dnešní době už fakt nemůžeš rozumět všemu. Na k-report taky nepřispíváme z konzole/terminálu, většina lidí ani neví co to je a nevadí to ničemu.

Na to aby se lidi něco dozvěděli slouží školství, ne armáda.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 14. června 2018 - 09:27:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1134
Registrován: 5-2002
RadekŠ:
"
Na to aby se lidi něco dozvěděli slouží školství, ne armáda."
Tesat[pozor]
Čtvrtek, 14. června 2018 - 09:34:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9089
Registrován: 4-2003
Sants:Mně hlavně serou pitomci, kteří pořád jiným lidem vymýšlejí nějaké povinnosti

Tihle pitomci se jinak projevovat neumí a nějak se uplatnit musí. A zaráží mne, když činnost těchto pitomců obhajují inteligentní lidé [crazy].


Radekš:Na to aby se lidi něco dozvěděli slouží školství, ne armáda.

Přesně tak [wink].

Armáda má být profesionální plus dobrovolníci. Obou skupin lidí je dostatečné množství, tak na co do armády rvát násilím (pod rouškou "výuky") ty, co armádou nechtějí mít nic společného [angry].
M_g
Čtvrtek, 14. června 2018 - 12:58:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 916
Registrován: 6-2006
Hajnej: No, on by to byl spíš takovej mix CO a vojny. Prostě co se dělá při různejch mimořádnej situacích (například že je přitom potřeba poslechnout něčí pokyny - to je pro ego spousty lidí cosi nepředstavitelného).

A teď ti, Hajnej, prozradím tajemství. Zatímco se mladí mužové (studenti VŠ) učili půlden "bojovému mistrovství" na vojenských katedrách, tak všechny mladé dívky a ženy (studentky VŠ) a nebo ti, s jistou modrou knížkou navštěvovali "takovej mix CO a vojny". Jméno toho předmětu jsem již zapomněl.
Tedy pro "takovej mix CO a vojny" není nutno nikoho posílat na vojenskou službu. Kromě toho jsou pravidla a postupy CO potřebná pro všechny a nejen pro "egoistické borce" odvelené do kasáren.

Stačí, aby téma CO bylo probírano ve vhodném předmětu od ZŠ až po VŠ.
Čtvrtek, 14. června 2018 - 13:37:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1886
Registrován: 6-2016
"Na to aby se lidi něco dozvěděli slouží školství, ne armáda."

Tak to jsem hned klidnější[biggrin] Také chápu ten tlak např. na samořídící auta - inkluzivní absolventi sjednoceného euroškolství budou po dokončení základní školy umět otevřít/zavřít dveře a hlasovým vstupem zadat cíl cesty...

"Tím čím jsem se v rámci ZVS zabýval v jednom útvaru je tajný"
- určitě díš pravdu, bez legrace. Ale i "furťačky" na spisovně měly "tajnou" práci[rofl]

"Stačí, aby téma CO bylo probírano ve vhodném předmětu od ZŠ až po VŠ."

Dobrej nápad! Kdo by to vyučoval (kde by se ti učitelé vzali), kolik by to spotřebovalo hodin? Jaká by byla praxe (bez ní by to bylo zcela GH)?
Za mého mlada (ZDŠ, SVVŠ) se to řešilo občasnými poplachy a nástupy, někdy i organizovaným pěším odsunem ze školy. Ohledně znalostí ochrany před prostředky hromadného ničení jsme byli instruováni vysloužilými lampasáky. Včetně použití plynových masek (každá armáda se připravuje na minulou válku...). Jediným skutečným přínosem byly zásady první pomoci. Ohledně "vhodného předmětu na VŠ" bych opravdu rád viděl CO např. u sociálních ekologů, kulturologů a genderových studií[rofl]
Čtvrtek, 14. června 2018 - 14:16:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8254
Registrován: 4-2003
určitě díš pravdu, bez legrace.

Já jsme na hned první den v zaměstnání podepsal papíry a to co jsme dělal fakt nemělo nic společnýho s nějakou slepicí na spisovně.

Za mého mlada (ZDŠ, SVVŠ) se to řešilo občasnými poplachy a nástupy

To se řeší u velkých zaměstnavatelů i dneska - aspoň my to máme cvičnou evakuaci a školení každej rok.

inkluzivní absolventi sjednoceného euroškolství

Ti dneska pracujou na tom autonomním řízení v Tesle a platí daně v USA. Zatímco u nás se budeme bavit o radiobloku, na kterým se dá vydělat suchý z nosu.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

M_g
Čtvrtek, 14. června 2018 - 14:29:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 917
Registrován: 6-2006
No, právě jste předvedl, že vy už umíte míň než vámi zesměšňovaní absolventi sjednoceného euroškolství.

Kdo by to vyučoval (kde by se ti učitelé vzali) A kde se vezmou na ty tři měsíce jakovojny?

Jaká by byla praxe (bez ní by to bylo zcela GH)? a jaká bude po těch třech měsících jakovojny?

Za mého mlada (ZDŠ, SVVŠ) se to řešilo občasnými poplachy a nástupy leda howno, vaše vypatlanost asi pozapomněla, že to řešil předmět Branná výchova. Občasné (ne častěji než jednou za rok) hrátky s pláštěnkami a igelitovými pytlíky spadaly přímo pod tento předmět.

Včetně použití plynových masek (každá armáda se připravuje na minulou válku...) v tříměsíční jakovojně se budete připravovat JEN na minulou válku. Zajímavý, že státy, které jsou v kontaktu s bojechtivými sousedy se od plynových masek zatím neodklánějí (Izrael).

Ohledně "vhodného předmětu na VŠ" bych opravdu rád viděl CO např. u sociálních ekologů,... Bla, bla ,bla, bla, bla...
Čtvrtek, 14. června 2018 - 15:23:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 163
Registrován: 11-2012
honzaklonfar: Proč, proboha, chcete NUTIT ostatní, aby uměli to, co Vy považujete za žádoucí/nutné??! Aby byli takoví, jaké je Vy chcete mít??! Když budou jiní, tak to bude špatně??! [crazy] Kde berete tu jistotu, že jedině tak je to správné??! Někde jsem četl krásný citát: "Každý chce vaše dobro. Nedejte si ho vzít!"

Vězte, že Vy sám se spoustě jiných jevíte stejně nemožným, jako oni Vám. A oni by taky chtěli, abyste byl jiný, podle jejich gusta! Nechte lidi žít, neřešte, co (ne)umí a jak se (ne)chovají a velice se Vám uleví! O tomto je totiž svoboda! Ne o tom, že můžeme jet do Rakouska na občanku!
Čtvrtek, 14. června 2018 - 17:54:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1887
Registrován: 6-2016
M_g: jak jste proboha přišel na to, že já někoho nutím??? Naučte se rozumět psanému textu chytrolíne a přečtěte si můj příspěvek 1882. Tam nic o 3 měsících není, že???
Fascinuje mě, jak se při nedostatku věcných argumentů začne podsouvat a dehonestovat. Od těch "správných a nejmoudřejších" je to přinejmenším "podivné". Patrně vliv inkluze...

Jackub: že se " spoustě jiných jevím stejně nemožným" mi nikterak nevadí. Zatím mohu mít jak já, tak oni svůj názor. Také jsem si nevšiml, že bych někoho "nenechával žít". Ale asi v mých názorech (starého technokratického praktika) bude něco výbušného, co mladé, dynamické a komplexně (ve všech třech osách a to v kladném i záporném směru) rozvinuté jedince výjimečně sere. Mně z toho vychází, že mám asi trochu pravdu, jinak by se tak nečertili[rofl]

Kdyby se jednalo jen o mě, tak se na podobnou diskuzi vydefekuju. Ale jsem vychován postaru a silně mě zajímá, v jakém prostředí budou žít moji synové a moje vnoučata. A jak to zvonku vyzerá, tak po vítězství pravdy, lásky, multikulti, genderu a inkluze to bude v české kotlině stát za howno...
M_g
Čtvrtek, 14. června 2018 - 19:12:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 918
Registrován: 6-2006
honzaklonfar: Naučte se rozumnět psanému textu. Reaguji na váš 1886, který reaguje na můj 916.
Jestli jste ztratil nit, tak si ji najděte.
To ostatní nestojí za psí štěk.
Čtvrtek, 14. června 2018 - 20:20:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 164
Registrován: 11-2012
honzaklonfar: Ale Vy pro své děti a svoje vnuky chcete svět, jaký se líbí Vám! [wink] Logicky - každý vidíme svět svýma očima a posuzujeme ho podle svých zkušeností. Jinak to neumíme, a proto nechápeme, proč se ostatní chovají jinak, proč mají jiné názory, chování, hodnoty... Jak ale můžete vědět, co se bude líbit vašim potomkům, až dospějí? Všichni se neustále měníme...

Takže ne, "neserete" [wink] mě a už vůbec ne proto, že byste nějak ťal do živého. Paradoxně až doteď jsem s většinou Vašich názorů souhlasil. [wink] Mně se jen nelíbí, když někdo má tendenci zásadním způsobem rozhodovat o životech ostatních jen proto, že by se mu líbilo, aby byli takoví a chovali se tak, jak to jemu přijde nejlepší. Váš názor Vám neberu, jen doufám, že ho nikdo nebude realizovat! [wink]
Čtvrtek, 14. června 2018 - 21:47:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16849
Registrován: 5-2002
RŠ: Na to aby se lidi něco dozvěděli slouží školství, ne armáda.
Přiznám se, že myšlenka na nějakou aktuálnější formu branné výchovy mě též napadla (čímž by se vyřešila i genderová vyváženost [wink]), ale když vidím, co předvádí škomini, tak mě tak nějak obestřela hrůza.
Ale tak jo, možná se k něčemu rozumnému dobereme nejen my tady, ale i ouřadové na tom škomini. Každopádně fakt, že není ani to ani to, je tak trochu znepokojující.
Mladějov
Čtvrtek, 14. června 2018 - 22:26:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12448
Registrován: 3-2007
No, já tady pozoruju takovou zajímavou věc : Že tu povinnou vojnu tady doporučují buď ti, co na ní ani nebyli, nebo absolventi VKVŠ.
Čtvrtek, 14. června 2018 - 22:27:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4943
Registrován: 7-2011
Jackub:
"Ale Vy pro své děti a svoje vnuky chcete svět, jaký se líbí Vám!"
Ne. On chce - ostatně já taky - pro své děti a vnuky svět, který funguje. Líbit se nám zas tak moc nemusí, hlavně když bude funkční a životaschopnej. A to, co předvádí multikulti, gender a inkluze se příliš životaschopným býti nejeví, přestože si to zastánci onoho stále odmítají připustit.
Hajnej:
"...ale když vidím, co předvádí škomini, tak mě tak nějak obestřela hrůza."
Jo, asi tak, bojím se, že by z toho vylezla v lepším případě nějaká moderní varianta verze2.0 běhu s pytlíkama přes louku, v horším náuka zastavování agresorů transparenty s nápisy make love not war a násilí je fuj...[biggrin]
Čtvrtek, 14. června 2018 - 22:42:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8201
Registrován: 8-2012
A to, co předvádí multikulti, gender a inkluze se příliš životaschopným býti nejeví
...a proto se pičusům jeví správné zavedení "moderní vojny". Neboli jeden z nejtypičtějších diskuzních faulů, tzv. "falešné dilema", tedy předstíraný výběr ze dvou možností v případě, kdy jich je (daleko) víc.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Mladějov
Čtvrtek, 14. června 2018 - 22:53:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12451
Registrován: 3-2007
Bobik : Multikulti, gender a inkluzi přece nevyřešíš povinnou vojnou.
To můžeš řešit akorát odříznutím peněz od státu k nim. Vojna s tím nemá absolutně nic společnýho.
Čtvrtek, 14. června 2018 - 23:22:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4947
Registrován: 7-2011
Mladějov:
" Multikulti, gender a inkluzi přece nevyřešíš povinnou vojnou."
Však copak někde píšu, že to tak řešit chci?
P.S. Když najedeš na začátek diskuse, (je dlouhá) tak se dočteš, že se zvs zrovna nezastávám. [wink] To ohledně genderu a kulti s tou zvs zas až tak úplně nesouvisí, to je už jak se diskuse postupně vyvíjela a větvila.
Pátek, 15. června 2018 - 08:13:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8255
Registrován: 4-2003
Přiznám se, že myšlenka na nějakou aktuálnější formu branné výchovy mě též napadla

Mě taky - že by to odčerpalo peníze a lidské zdroje a oslabilo ještě dál školství a armádu zároveň a vytvářelo to pocit nebezpečí, před kterým nás přeci politici budou chránit.[crazy]

To vše v šestý nejbezpečnější zemi světa.

(tříměsíční povinná ZVS je tak nebetyčná hovězina, že se k tomu nemá smysl vyjadřovat)
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 15. června 2018 - 08:52:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3782
Registrován: 5-2003
Řečeno s klasikem, smyslem armády je neškodně zaměstnat lidi, kteří by v civilu dokázali napáchat daleko větší škody. Takže nahánět tam zbytečně lidi, kteří mohou být užiteční i jinak, je prostě nesmysl.[biggrin]
Určitě to bude ňákej bandita, jenže moje paměť se stále ještě nechytá, film o sedmi statečných běží mou hlavou,
odkud já jenom znám ten jeho výraz, Calvera, no ne, buenos dias, odkdypak jezdíš městskou dopravou?

P. Dobeš: Calvera

Pátek, 15. června 2018 - 13:39:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 56
Registrován: 7-2017
Ono je to trochu o osobní odpovědnosti, máme tu v zásadě blahobyt, ale odmítáme ho chránit, ona to za nás udělá profesionální armáda, neudělá to za nás nikdo. Trošku mi to připomíná demenci z blahobytu v některých západních zemích.

Neříkám povinnou armádu někde, kde je člověk dva roky zavřený v kasárnách, ale určitou formu přiměřeně vycvičených záložníků, něco na styl Švýcarska si myslím, že by nebylo od věci. Je mi jasné, že mě teď ukamenujete, ale já už jsem takový, že jsem zvyklý brát na sebe odpovědnost a ne ji házet na druhé.
Pátek, 15. června 2018 - 15:01:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1888
Registrován: 6-2016
Jarda_Cempírek: Tak už jsme 2! Kteří si myslí, že mít vzor ve Švýcarsku (malá, nevýznamná zemička v kopcích[biggrin]) by nebylo špatné. Jako prevenci doporučuji přečíst si matroš, který jsem nafasoval včera já. A porovnat s novou dávkou, třeba se vyskytnou nové, jímavější argumenty[rofl]
Pátek, 15. června 2018 - 16:14:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8256
Registrován: 4-2003
ale určitou formu přiměřeně vycvičených záložníků, něco na styl Švýcarska... Tak už jsme 2! Kteří si myslí, že mít vzor ve Švýcarsku

A myslíte si to prosimvás na základě čeho? Asi sotva reálných obranných potřeb této země, která soudě podle aktálních vojenských koncepcí zpracovaných lidmi s vojenským vzděláním ani žádný kvanta záložáků nepotřebuje.

Spíš to vypadá tak, že Vás oba zdraví pánové Duning s Krugerem. Stejně jako toho radního za školství ve StČ kraji, který by zrušil část prázdnin a možná by se mohlo učit i sobotu jako za jeho mládí - a děti by byly chytřejší. [biggrin]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

M_g
Pátek, 15. června 2018 - 16:19:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 919
Registrován: 6-2006
Jarda Cempírek:Neříkám povinnou armádu někde, kde je člověk dva roky zavřený v kasárnách, ale určitou formu přiměřeně vycvičených záložníků, něco na styl Švýcarska si myslím, že by nebylo od věci.
Je nutno si položit otázku, jestli to ve Švýcarsku již není z vojenského hlediska "trpěný" relikt minulosti bez významnějšího vlivu na obranyschopnost státu.
Také nezanedbatelné je, že se Švýcarsko snaží stále si udržovat statut neutrálního státu, což se Česku nepodaří ani náhodou.
A ještě jedna "drobnost". Ti záložníci mají svoji osobní zbraň (podle některých JPP až do úrovně lehkého kulometu) skladovanou doma, což není úplně kompatibilní s naším systémem zbrojních průkazů a každoročních kontrol zbraní.

máme tu v zásadě blahobyt, ale odmítáme ho chránit, ona to za nás udělá profesionální armáda
Zdá se, že dáváte rovnítko mezi "profesionální armáda" a "odmítáme ho chránit". Ale tak to není. Velká část "civilů" dává část svého výdělku měnícího se na daně na armádu s vědomím, že profi armáda je schopna náš stát ochránit lépe, než jednou za čas si na vojáčky hrající "civilové".
Pátek, 15. června 2018 - 16:51:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 57
Registrován: 7-2017
O zrušení profesionální armády jsem nic nepsal.

Jinak přátelé na toto téma odborník nejsem, svůj názor jsem napsal. Třeba nemám pravdu.

Pro Radek Š: Souhlasím, že aktuálně nepotřebujeme záložky, aktuálně nepotřebujeme ani profesionální armádu. Ale co později, bude to tak?
Pátek, 15. června 2018 - 19:38:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4299
Registrován: 4-2003
Hajnej:
"Nebo to je snad ten novej, moderní přístup ke všemu - vědět toho pokud možno co nejmíň a jenom nějak "udělat papíry"...?"
Nikoliv. Jde o to, že vše má svůj čas a své místo. V tomto konkrétním případě to znamená, že se adolescent má naučit řídit až v autoškole, čímž se potlačí nebezpečí fixace špatných řidičských návyků získaných před nástupem do autoškoly (samozřejmě neplatí univerzálně, i před(auto)školní výuka může být kvalitnější než následně v autoškole). V tomto duchu se vyjadřoval můj instruktor, a to již v 90. letech, tedy nelze hovořit o novém, moderním přístupu.

--- --- ---
honzaklonfar:
"Zato kluk toho věku, který neví, že auto se rozjíždí (většinou) na "1", která se použije i do velkých stoupání, je u mě ignorant."
Z jakého důvodu by měl chlapec ve věku 17 let vědět, že auto se rozjíždí (většinou) na "1", která se použije i do velkých stoupání? A z jakého důvodu by to nemusela vědět dívka téhož věku? Technika jízdy osobním motorovým vozidlem snad patří k esenciálním znalostem mládeže věku, ve kterém ani osobní motorová vozidla na pozemních komunikacích řídit nesmějí (čtyřkolky typu Aixam nepočítám)?
honzaklonfar:
"Ono totiž nejde jen o jízdu autem, ale zejména o chápání a použití základních fyzikálních principů."
Nebudu polemizovat, nakolik je technika jízdy motorovým vozidlem fyzikální princip, natož základní. No základní fyzikální principy se vyučují ve škole. Od základní, přes střední, ve vybraných studijních programech i na vysoké. Pokud někdo zůstal nedotčen školní výukou, tak na vojně jej rozhodně neosvítí. A fyziku člověk používá již od útlého dětství, jen si to leckdy neuvědomuje či neumí pojmenovat.
honzaklonfar:
",A ještě něco k té vojně - tam by se borec (pravda, o rok později) dozvěděl tajemství redukčních převodovek, pohonu všech kol a uzávěrkách diferenciálu"
A z jakého důvodu je nutné, aby k všeobecným znalostem patřila nauka o redukčních převodovkách, pohonu všech kol a uzávěrkách diferenciálů? Kdo dané vědomosti chce či potřebuje mít, ten si je získá, komu jsou k ničemu, ten si z výuky beztak nic neodnese.
honzaklonfar:
"Dobrej nápad! Kdo by to vyučoval"
A kdo by "vyučoval" na vojně?
honzaklonfar:
"Jaká by byla praxe (bez ní by to bylo zcela GH)?"
A jaká by byla praxe absolventů vojny? Bez praxe brzy vše zapomenou. Nehledě k tomu, že technika, zbraňové systémy, ale i postupy se časem mění, vyvíjí.
honzaklonfar:
"Včetně použití plynových masek (každá armáda se připravuje na minulou válku...)"
A na vojně by se připravovali na budoucí válku?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pátek, 15. června 2018 - 20:14:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4948
Registrován: 7-2011
M_g:
"A ještě jedna "drobnost". Ti záložníci mají svoji osobní zbraň (podle některých JPP až do úrovně lehkého kulometu) skladovanou doma, což není úplně kompatibilní s naším systémem zbrojních průkazů a každoročních kontrol zbraní."
Tak hlavně to není kompatibilní s naší, jak to nazvat, "mentalitou"? "výchovou"? panující v těchto zeměpisných šířkách. Zkrátka zatímco kdyby se ve Švajcu někdo vožral a z toho kvéru "pro prdel" střílel na ulici do vzduchu, tak je z toho šílený haló. A především by to tam nikoho nenapadlo, protože "to se prostě nedělá". Zatímco u nás se bojím, že by se část lidí okamžitě postřílela navzájem.
P.S. - jaká každoroční kontrola zbraní? Po mě chtěj policajti vidět kvéry akorát jednou za pět let při obnovování zbrojáku.
Sobota, 16. června 2018 - 00:07:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 221
Registrován: 7-2017
RadekŠ: kdyby to bylo jak říkáš, není takový tlak na nábor nových vojáků z povolání, ani příslušníků aktivní zálohy. Asi se něco chystá, když se zvyšují výdaje na obranu a do armády se berou pomalu i slepí, hluší, malí a blbí (i když ti se brali vždycky).

Naopak jsem spíš zvědavý, jak to teď bude s dráhou, hlavně SŽDC - stárnutí pokračuje, noví nepřicházejí, platy - to je spíš almužna než plat, žádné bombastické náborové kampaně, načalstvo se tváří jako že je všechno v cajku a odbory jsou v holportu s načalstvem. Jsem docela zvědavý, kdy to celé padne na hubu [ko]
Sobota, 16. června 2018 - 08:00:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1889
Registrován: 6-2016
doktor: Vojenskou teorii nechám stranou (tam se asi neshodneme) a soustředím se na jízdu do kopce. Lhostejno zda v autě, na kole nebo železnou drahou. Znalosti, nutné pro pochopení základních fyzikálních principů této činnosti nalezneš na
https://cs.wikipedia.org/wiki/Jednoduch%C3%BD_stroj

Jako bezpochyby inteligentní člověk (myslím to tentokrát zcela vážně) jistě po přečtení uznáš, že by to minimálně mladí mužové měli znát. Ohledně dámské části populace musím se zármutkem konstatovat, že tam v 95% nelze. Během puberty se v ženském mozku dějí "divné věci" a jedna z nich je pak v dalším životě nutí jezdit na kole na nejtěžší převod a v autě na nejvyšší rychlostní stupeň... V autech to časem zmizí díky automatům, v oblasti velocipedismu to částečně "vyřeší" elektronika elektrokol (po dobu nabité baterie[biggrin]).
Sobota, 16. června 2018 - 09:50:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1477
Registrován: 1-2011
Takže zřejmě jako jediný možný válečný konflikt v našich končinách připadá v úvahu zákopová válka, kdy bude na všechno dost času. Naučit mladé muže alespoň základům, jak se zachází s osobní zbraní atd., aby mohli doplnit profesionály, bude trvat jak dlouho? Nebo při ohrožení státu povolají současné čtyřicátníky až důchodce a mladí budou bojovat v on-line hrách na konzolích?
Branná povinnost stále platí, jen nevím, co by ti mladí mužové měli za úkol, aby se nepozabíjeli navzájem, pokud by dostali zbraně.
S tou zákopovou válkou počítá i stát, když se říká v Zákoně o branné povinnosti, že při odvodním řízení za ohrožení státu má občan vyplnit dotazník, zaslaný krajským velitelstvím, do 30(!) dnů.
Sobota, 16. června 2018 - 10:28:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1136
Registrován: 5-2002
Panebóže... [crazy]

Plošná konskripce je skvělá metoda pro vybudování armádního obra na hliněných nohou, jehož jedinou bojovou taktikou je pohrdání životy vlastních vojáků. Ano, Stalinovi se to osvědčilo [ko]
Podívejte se, jaké války aktuálně ve světě probíhají - kterou z nich byste chtěli vyhrát armádou složenou z odvedenců?

Švýcarsko: bacha na to, nejúčinnější švýcarskou zbraní je nesmyslnost dobývání Švýcarska. Švýcarsko je pro všemožné agresory lokálních i světových formátů mnohem užitečnější jako banka, než jako horké válčiště. A kdyby snad někoho přece jen napadlo Švýcarsko vojensky napadnout, pak jeho vojenská doktrína odpovídá "můžete nás dobýt, ale nikdy si tu nebudete moci být jisti - naši ozbrojení mužové zalezou do horských úkrytů a budete mít trvalý problém s partyzány".
Ani jedno z toho nejde do Čech přenést.

Genderová rovnost na vojně: to je hřebíček na hlavičku! Když si představím kasárna, ve kterých jsou zavřeni mladí mužové s mladými dámami a většinu času se tam hustě nudí (koneckonců šikana je plodem přesně takové nudy - ovšem v čistě mužském kolektivu), tak na takovou vojnu bych se jako mladík docela i těšil.[proud] Ovšem vyžadovalo by to vybudovat nějaká dosud nestandardní vojenská zařízení - například posádkové porodnice [biggrin]
Sobota, 16. června 2018 - 12:37:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8211
Registrován: 8-2012
Tak už jsme 2! Kteří si myslí, že mít vzor ve Švýcarsku
Ale tak to vás bude i víc, kteří si myslí, že člověk musí absolvovat "moderní vojnu", aby se naučil švejkovat, ojebávat a být buzerován, přičemž úplně bez souvislosti argumentujete švýcarskými záložáky s kvéry doma (to si fakt v ČR umíte představit?), zatímco jsme uprostřed informačního konfliktu prostřednictvím dezinformací, hackingu a trollů. Odolávat hoaxům a fake-news taky naučí na "vojně"?
Ovšem stárnoucí pičusové holt vzpomínají na "dřív bylo líp" a tak to chtějí "zařídit" i těm dalším, když to museli absolvovat oni, a nějaké to naučení disciplíny, fyzické "práce" anebo jakési odolnosti proti "multikulti, gender a inkluzi" jsou akorát zástupné důvody, jak bychom mohli "chránit blahobyt" (což spíš než bigoš polní s AK47 bude v 21. století dělat platfusácký tlouštík u počítače)...

jistě po přečtení uznáš, že by to minimálně mladí mužové měli znát
Ale o tom přece diskuze není - nesouhlasné ohlasy přišly na váš požadavek, aby to o uzávěrkách diferenciálu naučila "mladé muže" jakási "moderní vojna", ať už je to cokoli a jestli by to měla být zrovna ona. Prostě jste tu "romanticky vzpomínanou" pakárnu vy absolvoval, tak proč by pár let života nemohli promarnit i další, že...
Ano, je třeba bránit svobodu a demokracii (nikoli jen v rámci "národního" státu, to nikdy nefungovalo - i když skupina řvounů o fujNATO se vzácně překrývá s nostalgiky za "pořádnou vojnou"), to ale není důvod k obraně "dřív bylo líp" s pakárnou na cvičáku, co dělala "z chlapců chlapy".
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Sobota, 16. června 2018 - 17:53:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1478
Registrován: 1-2011
A vy dva předřečníci, čím konkrétně byste přispěli k obraně státu v případě válečného konfliktu?
Sobota, 16. června 2018 - 18:07:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1140
Registrován: 5-2002
Á, když se nám hroutí ideologie, začneme být osobní! [biggrin]

A jaký válečný konflikt máte tak zhruba na müsli?
Asi nejpravděpodobnější je teď nějaká hybridní válka s Ruskem někde kolem Daugavpilsu, kde by mohl Putin testovat reakce NATO. Ale to by rozhodně nebylo o potřebě odvedenců.
Nebo myslíte probíhající informační válku-neválku? Tak v té já osobně se účastním příležitostným zesměšňováním internetových pitomců. [wink]
Sobota, 16. června 2018 - 18:29:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1479
Registrován: 1-2011
Ano, osobní. Čím Vy byste přispěl, pokud byste si mohl vybrat? Nebo budete spoléhat na našich 25000 profi vojáků? Pokud by povolali mne, šel bych. Vy ne?
Sobota, 16. června 2018 - 18:53:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1141
Registrován: 5-2002
Ale no tak, pane admirále, vy tady fakt bojujete minulé války...
Sobota, 16. června 2018 - 19:15:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 1-2011
Neumíte odpovědět ano - ne? Dobře. Nebudu Vás dál trápit.
Sobota, 16. června 2018 - 19:22:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 509
Registrován: 10-2007
Má tato debata ještě něco společného s tématem diskuzní místnosti? [happy]
Sobota, 16. června 2018 - 19:48:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4949
Registrován: 7-2011
Joe - moc ne, ale šotouši zřejmě už dlouho neprovedli nic, za by je bylo nutno velebit či se jim smát a zřejmě se jedná o téma, který lidi zajímá, tak lepší, než aby tady bylo mrtvo, ne? [proud]
Sobota, 16. června 2018 - 20:08:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1142
Registrován: 5-2002
Jamamoto:
"Neumíte odpovědět ano - ne? "
Ano, na takhle formulovanou otázku skutečně neumím odpovědět ano - ne. Pokud to berete za své diskusní vítězství, prosím, je vaše. [wink]

Chápu, že někdo to má nastavené tak, že když nějaký politik, co je náhodou zrovna u moci, pískne nástup, tak svědomitě vyfasuje kvér a vyrazí nasazovat za zájmy onoho politika život.
Ale poslední, byť i tenkrát už naštěstí pouze hypotetická, možnost na válku klasického typu s bigošema polníma v našem prostředí bylo dělení Československa. Naštěstí to tenkrát Klaus ukočíroval skvěle, takže jsme si nemuseli vybírat, zda půjdeme střílet do lidí na straně federální armády, nebo zda zběhneme a budeme střílet do lidí na straně slovenských separatistů. Pro spoustu lidí by to tenkrát skutečně bývala nebyla snadná volba...
Sobota, 16. června 2018 - 20:35:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1481
Registrován: 1-2011
Sants: Ne, neberu nic jako diskusní vítězství. Upřímně, zajímá mne, jak by chlapi reagovali na totální válku. Ne zítra, za rok. Třeba za 10 let. Až nebudou téměř žádní záložáci, co vědí, jak se zachází se sapikem. Fakt se mladí a středně staří chlapi spolehnou na profi armádu a sami nehnou prdelí? A až těch 25000 profíků, nebo jejich podstatnou část, sejme nepřítel, bude co? Ve skladech budou zbraně, ale nikdo je nebude chtít/umět použít? Děsivá vyhlídka...
Nejde o zájmy nějakého politika, ale o případné přežití Vaší/mé rodiny. Představte si, že ve Vašem městě/vesnici chodí dům od domu nepřítel a čistí (likviduje) vše živé. Co budete dělat? Otevřete? Neotevřete? Budete se bránit se zbraní, pokud ji budete mít, nebo budete odevzdaně čekat? Vím, nejspíš nepřežiju, ale nedám kůži zadarmo a vezmu jich pár s sebou.
Ostatním se omlouvám, mají pravdu, je to téma o šotouších.
Sobota, 16. června 2018 - 20:43:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8218
Registrován: 8-2012
k obraně státu v případě válečného konfliktu?
Asi se budu krýt s předřečníkem, ale jaký typ aktuálně hrozícího válečného konfliktu máte na mysli? Počítám, že Jamato na Vltavu nedostanete...

Představte si, že ve Vašem městě/vesnici chodí dům od domu nepřítel a čistí (likviduje) vše živé
Jak lze výše doložit, původně jste psal o "obraně státu"... takže diskuzní faul s rodinou je prostě faul (tu by v případě bezprostředního fyzického ohrožení samozřejmě bránil silou každý).

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Sobota, 16. června 2018 - 21:37:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4301
Registrován: 4-2003
honzaklonfar:
"Jako bezpochyby inteligentní člověk (myslím to tentokrát zcela vážně) jistě po přečtení uznáš, že by to minimálně mladí mužové měli znát."
Stále ale postrádám odpověď na otázky, proč by právě toto měli znát (redukční převodovky, pohon všech kol a uzávěrky diferenciálů či techniku jízdy) a proč by je to měla učit vojna? Stejně tak jste se nevypořádal ani s ostatními připomínkami, které se k věci povinné vojny vážou.

--- --- ---
Jamamoto:
"Až nebudou téměř žádní záložáci, co vědí, jak se zachází se sapikem."
Otázkou je, zda ti záložáci vůbec ještě vědí, jak se se samopalem zachází. A i kdyby věděli, bude jim to na nic, neboť armáda od té doby přezbrojila. Tím narážíme na zde opakovaně akcentovaný aspekt - při povinné vojně se odvedenci seznámí (ne vždy naučí) se zbraněmi používanými v době jejich výcviku. Bez průběžného tréninku se budou znalosti a dovednosti vytrácet a hlavně se v průběhu času budou zbraně, technika i postupy vyvíjet a měnit a jejich obsluha již nebude korespondovat s tím, s čím se seznamovali branci během vojny. Pryč je doba, kdy několik generací používalo ty stejné zbraně a jezdilo tou stejnou Tatrou či "vétřieskou".
Jamamoto:
"Co budete dělat? Otevřete? Neotevřete? Budete se bránit se zbraní, pokud ji budete mít, nebo budete odevzdaně čekat?"
No, při mobilizaci hlavně nebudou doma, ale shromáždění někde v kasárnách, případně již na bojišti...
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Mladějov
Sobota, 16. června 2018 - 21:59:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12459
Registrován: 3-2007
Jamamoto a mobilizace : Hodně podceńujete motivaci. Tedy kolik povolaných půjde ve 30, 40, 50 s písní na rtech dělat ze sebe kanonenfutr - i když s tím samopalem třeba pořád uměj zacházet a pořadovou taky uměj.

Na pěšáka nemaj kondici a motivaci, jako specialisti jsou už dávno mimo - snad akorát kuchař..
Neděle, 17. června 2018 - 06:41:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4950
Registrován: 7-2011
Mladějov:
"...jako specialisti jsou už dávno mimo..."
Jo, na to jsem si vzpomněl nedávno, když byli u nás při nějakým dnu armády vojáci a šel jsem se tam s dětma podívat. Já se cvičil na starým ruským radaru, byť už "modernizovaným" tři osm šestkou a když jsem viděl, co dneska maj... No, chytal jsem se, ale jen lehce a jen v něčem... [biggrin]
Neděle, 17. června 2018 - 07:55:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1892
Registrován: 6-2016
Bobik: "Já se cvičil na starým ruským radaru, byť už "modernizovaným" tři osm šestkou"
Můžu poprosit o trochu podrobností? Fakt mě to zajímá! Nepříteli to nevyzdradím [rofl]
Neděle, 17. června 2018 - 08:06:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1893
Registrován: 6-2016
Joe: Doplním spojení radiolokace s drahou - po vlečce (doposud patrně funkční) jsme chodili (nejen absíci od radarů) z Čáslavi na letiště v pozdních večerních hodinách zpět na posádku. Bylo to významně kratší a bezpečnější, než po silnici[biggrin]
Neděle, 17. června 2018 - 10:37:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 5-2002
Jamamoto:
"Představte si, že ve Vašem městě/vesnici chodí dům od domu nepřítel a čistí (likviduje) vše živé. Co budete dělat?"
Aha, tak takovýhle typ války vy máte na mysli. No tak budu-li povolán do zbraně, což odpovídá vaší romantické představě obrany vlasti, tak s tím nenadělám vůbec nic: budu od svého města/vesnice někde daleko. Voják se neřídí zájmy své rodiny, voják se řídí rozkazy. Tohle vám docela nevyšlo.
Neděle, 17. června 2018 - 12:36:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 42
Registrován: 7-2017
Třeba nás zachrání myslivci a stateční hrdiné z Hradu!
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/zemanuv-zbytek-radi-lidem-jak-u chranit-zemi-do-boje-chce-pov/r~d063cc646fe611e883300cc47ab5f122/
"Kdybych měl moc politickou, tak totálně změním armádu," řekl Zbytek a představil svou vizi. Navrhl například, aby se automobil Kodiak od Škodovky přestavěl na vojenské terénní vozy. "
Mladějov
Neděle, 17. června 2018 - 12:54:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12475
Registrován: 3-2007
Je to ten dobytek Zbytek, co chtěl v listopadu 1989 přijet na Václavák s tankama ?

To se má Miloš teda kým chlubit (blicí smajlík).
Neděle, 17. června 2018 - 13:53:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11986
Registrován: 5-2004
Sants: no a proto by to dopadlo jak na ukrajine kde zdrhaj pred povolavakama kam jen to jde. A cast by treba i narukovala, nejspis ale jen proto aby si slohla zbrane a mohla branit prave ty svy blizky.
Neděle, 17. června 2018 - 17:33:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1676
Registrován: 12-2006
Mladějov: Miloš se chlubí už jen spálenejma trenkama. Ale loutkovodiči té trosky zatim jednají s Rosatomem. [uhoh]
bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant) + VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou.(návod - Lada)

je: VAZ 2105 hranatec a VAZ 2101 kulatec
Neděle, 17. června 2018 - 18:15:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 116
Registrován: 1-2014
Vodis:
"" zatim jednají s Rosatomem. [uhoh]"

To tak býva v dnesnom svete že zástupcovia štátu/firmy bezne rokujú s obchodným partnerom (dodávateľom technológií,paliva,..) alebo ďalší pokus o zatacku ku strašidlu ?? [ko]
Neděle, 17. června 2018 - 18:16:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 1-2011
Sants: Co by mi nevyšlo? Vy budete povolán, váš otec, jako starší ročník, ne. Protože on bude vědět, jak nedržet zbraň jako prase kost, může bránit tu svoji/vaši rodinu účinněji, než holýma rukama, nebo kuchyňským nožem. Kde zbraň sežene? Armáda má rezervy, může ji získat na ulici od padlého nepřítele, půjčí mu ji soused, který má doma legálně držené zbraně. Možností je víc. Ale čumět pak na to, jen jako na kus železa (v lepším případě nikoho netrefit, maximálně sebe do nohy), tak toho bych se děsil.
Pokud by stejná situace nastala o 25let později, váš syn bude povolán a vy budete bránit svoji/synovu rodinu. Vy nebudete mít žádný výcvik, zbyde vám jen ten nůž, i kdyby jste tu střelnou zbraň měl. Nebudete ji umět použít. Rozumíme si už aspoň trošku? A výcvikem nemyslím ZVS.
Tak souvisí obrana státu s obranou rodiny. Když se něco nenaučím, nebudu to umět nikdy. V tomhle případě pokud nebudu umět/chtít se zbraní bránit stát, neochráním s ní ani svoji rodinu i kdybych ji měl po ruce.

T.H.: Chce to pozorněji číst. Vašimi slovy, jak lze výše doložit, píšu: Upřímně, zajímá mne, jak by chlapi reagovali na totální válku. Ne zítra, za rok. Třeba za 10 let.
Máte křišťálovou kouli? Vidíte v ní současnou pohodu v našich končinách na věky věků? Já ne.
Neděle, 17. června 2018 - 18:40:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8234
Registrován: 8-2012
jak by chlapi reagovali na totální válku
To se uvidí "až tam". Obvykle je to tak, že ti s největšími militantními kecy zdrhnou první a co nejdál, bez ohledu na rodiny. No a část se jich samozřejmě nechá zblbnout a půjde bránit "císaře pána a jeho rodinu" místo rodiny vlastní.
Máte křišťálovou kouli? Vidíte v ní současnou pohodu v našich končinách na věky věků? Já ne
No jo, vy ji vlastně máte a ty minulý války v ní vidíte.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Neděle, 17. června 2018 - 18:55:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1677
Registrován: 12-2006
ROMMEL: Žádná zatáčka, snaha zadat strategickou zakázku bez výběrka. Proto se tam taky motal bezvlasý Daniel.
bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant) + VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou.(návod - Lada)

je: VAZ 2105 hranatec a VAZ 2101 kulatec
Neděle, 17. června 2018 - 19:25:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4952
Registrován: 7-2011
honzaklonfar:
"Můžu poprosit o trochu podrobností? Fakt mě to zajímá! Nepříteli to nevyzradím [rofl]"
eSDéeRka - SDR - stáncija dálnoje razvjédky (přezdíváno "chobot"), obyčejnej pasivní radar - my byli na severu /Tisá/, kolegové na jihu /Klenčí/ a v případě potřeby klasická triangulace. Jestli ty ses motal kolem aktivních, tak já jsem vlastně tobě podobný "z druhý strany" lovil (taky jsme spadali pod rozvědku, ne pod PVO). [proud] A nepříteli nevyzrazuj, nebo nad moderností techniky umře smíchy...[biggrin]
(jinak šlo o půlku devadesátek)
Neděle, 17. června 2018 - 19:54:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1896
Registrován: 6-2016
Bobik: Díky! Tak to úplně jiná liga než "moje" P-35[biggrin] Kouknu do těch internetů.
Neděle, 17. června 2018 - 20:26:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 117
Registrován: 1-2014
Vodis:
"ROMMEL: Žádná zatáčka, snaha zadat strategickou zakázku bez výběrka."

Otázne je či je ešte vôbec čas na nejaké vyběrko...a či okrem Rosatomu a číňanov je niekto schopný takejto akcie (pevná cena,bez časových sklzov,...) Aby sa náhodou nezistilo že nie je vlastne ani veľmi z čoho vyberať [lol]
Adamek
Neděle, 17. června 2018 - 20:27:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 969
Registrován: 10-2007
Nejvíc mě fascinuje, jak se tu jedním dechem považuje za nezbytnou znalost rychlostních stupňů ("měl by ji znát každý mladý muž") a zároveň se tu hejtí znalosti jiných oborů, třeba kulturologie.
Věřte, že ne vše, co považujete za nezbytné vy, je nezbytné pro všechny a naopak.
Já třeba o rychlostních stupních nevím téměř nic a docela dlouho s tím už žiju.
Tak prosím přestaňte ostatním cpát svůj pohled na svět.