Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » Maďarsko a Balkán » Archiv diskuse Maďarsko a Balkán do 28. 11. 2018 | předcházející | další |
Archiv diskuse Maďarsko a Balkán do 28. 11. 2018dolů |
autor | příspěvek | |
---|---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2919 Registrován: 7-2012 |
Nesni: ----------------------------------------------konec citátu, nebudeš 1. ani poslední kdo zkončil u Flix Bus přes noc Praha - Zagreb! jediné možné rýpnutí z mé strany jel jsem Euroline o 2 hodiny dříve než Flix bus. "intelpetr: "doplní tak stávající IC Angram a Gradec"Doplní mi připadá trochu silné slovo. Podle toho, co MÁV zatím zveřejnily, Gradec, tedy ranní pár, od prosince nepojede. Snažím se najít nějaké rozumné spojení Zagreb-Praha a v 7 ráno se mi odjíždět nechce. A když už to nejde přes Budapešť, tak nejspíš, ač nerad, skončím u Flixbusu. (Příspěvek byl editován uživatelem Nesni.)" Kdyby člověk chtěl být na dráhu hodně kritický tak nepomůže ani Railjet Praha - Graz a přestup. Vše je pomalejší než Flixbus. ještě k tarifu vzhledem k tomu, že je FIPka do Chorvatska jen 1x ročně. jezdil jsem i za kuny! Nutno dodat, že plácání se mezi Koprivnicí a Zagrebem bylo do 3 piv (Karlovacko). Jízdné poměrně levné. pravda dražší než v Srbsku to ano. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 421 Registrován: 7-2017 |
Nesni: Agram pojede celoročně, Gradec jen v létě, podobně jako Adria. Aspoň tak hovoří JŘ MÁV 2018/9. https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/2018-2019-evi -belfoldi-kozforgalmu-menetrend-vonalankenti-bontasban |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6546 Registrován: 12-2011 |
tedy ranní pár, od prosince nepojede. To mi uniklo. Ale ono se tomu nelze divit, mimo sezonu ty vlaky jezdí prázdné.
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se. "Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek. "Pan výpravčí Hubička" Mé fotky na K-reportu odkaz |
|
Mladějov
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13199 Registrován: 3-2007 |
ještě k tarifu vzhledem k tomu, že je FIPka do Chorvatska jen 1x ročně. jezdil jsem i za kuny! Tak když vám nestačí tam jet jednou ročně a místo tří návštěv jet příště jinam (Polsko, Německo, Benelux, Švýcarsko..) , tak plaťte. Moc to nechápu, no ale vy racionální přístup k vaším šotovýletům moc nemáte. Nepomůže ani Railjet Praha - Graz a přestup. Vše je pomalejší než Flixbus. Tak to jste od doby požadování přímého rychlíku do každé vámi oblibované oblasti urazil docela dlouhou cestu Každopádně požadování R Praha - Wroclav přes Harrachov kcůli letišti (pár měsíců tomu nazad) vrací vaše ego bezpečně do starých kolejí |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2920 Registrován: 7-2012 |
Já to řeším stejně jinak Berlin - Ljubljana Easy Jet. Ljubljana - Šapljane - Rijeka vlak. (Prohlídka stykové stanice) Flix Bus Rijeka - Zagreb a podle nálady na Prahu. Možnosti třeba (Zagreb - Budapest Flix, Budapest - Praha Ryan) | |
Nesni
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1886 Registrován: 6-2014 |
intelpetr: Možná kdyby to hodinu nečekalo v Gyékényesi... Flixbus jezdí Zagreb-Budapest několikrát denně, tak nějaká poptávka snad existuje. Nechápu."ono se tomu nelze divit, mimo sezonu ty vlaky jezdí prázdné" Marcel_Štancl: Mně ani tak nejde o délku cesty. Raději 14 hodin vlakem přes Budapešť než 10 hodin v přímém autobuse. Ale ze Zagrebu do Grazu na railjet se dostat prostě vlakem rozumně nedá. Jediný přijatelný spoj jede v 7:25. Pozdější odjezd (12:36) znamená už nocovat v Rakousku (příjezd do Grazu 19:45)."nepomůže ani Railjet Praha - Graz a přestup. Vše je pomalejší než Flixbus." |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2921 Registrován: 7-2012 |
Nesni: -------------------------------------------------konec citátu "intelpetr: "Jinak je samozřejmě super, že se bude zase jezdit. Včetně Kotoriby."Máte prosím nějaké konkrétní informace o vlacích Murakeresztúr - Kotoriba? Nedaří se mi nic najít. Díky." Tohle by bylo samozřejmě zajímavé Nagykanisza - Čakovec a díle do Slovinska by celý region oživila. Otázka je jestli tam ještě jezdí nákladní doprava nebo už tam řádí zloději kovů? |
|
Mladějov
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13200 Registrován: 3-2007 |
Berlin - Ljubljana Easy Jet. Ljubljana - Šapljane - Rijeka vlak. (Prohlídka stykové stanice) Flix Bus Rijeka - ZagrebZagreb - Budapest Flix, Budapest - Praha Ryan} Tak nějak podle vkusu každého soudruha (citát) a kolikrát jste tam takhle (nebo podobně) cestoval ? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2922 Registrován: 7-2012 |
Mám v záloze ještě jeden plán. Ryan Praha - Budapest. Budapest Airport 17:23 Slavonski Brod 23:00 Ubytko Slavonski Brod a pak jsi v Chorvatsku jedním krokem v Bosně druhým v Srbsku. Týden na courání po třech státech. |
|
Nesni
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1887 Registrován: 6-2014 |
Marcel_Štancl: Nákladní doprava tam normálně funguje."Otázka je jestli tam ještě jezdí nákladní doprava" |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2923 Registrován: 7-2012 |
Mezi Chorvatském a Maďarskem je stále plot. V koprivnici zavírají bránu na čáře za vlakem. Co tam jezdí za HV Čakovec - Maďarsko? | |
Nesni
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1889 Registrován: 6-2014 |
Co tam jezdí za HV Čakovec - Maďarsko? Určitě diesely SŽ, ale možná i něco jiného, nevím. |
|
Miroslav_ Zikmund
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 528 Registrován: 2-2016 |
Marcel Štancl - kolem Rijeky žádná příměstská doprava není, před několika lety byly asi 3 páry vlaků do Sapjane. Bohužel všechny vlaky z Rijeky směr Zagreb nejsou v mezistátní výměně dat - potvrzeno od správce dat IDOSu - tudíž je nemá ani HAFAS, takže je nutné se spolehnout na kursbuch v PDF nebo chorvatský vyhledavač. Tak TO bohužel je ... Můžete napsat stížnost na kontaktní centrum HŽ, to je tak asi jediné, co lze dělat. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2924 Registrován: 7-2012 |
No lėpe nainstalovat HŽPP Planer do mobilu a je pokoj. Akorát kroutím hlavou, že není nikde celá Jugoška po hromadě. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6791 Registrován: 5-2005 |
Miroslav_ Zikmund: není pravda, od září obnovili příměstskou dopravu vzhledem ke vzniku IDS s místním dopravcem Autotrolej. Viz zde: http://www.hzpp.hr/od-1-rujna-integrirani-prijevoz-i-na-rijeckom- podrucju?p=578 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 422 Registrován: 7-2017 |
Miroslav_ Zikmund: kolem Rijeky žádná příměstská doprava není Ale je, i když jen v pracovních dnech - od letošního září jsou 4 páry osobních vlaků Rijeka-Jurdani - viz trať 80 (od prosince t.r. jich prý bude šest). http://www.hzpp.hr/Media/Default/Documents/KURIR%20izmjene%2011-1 0-2018.pdf?p=467&mp=469 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2926 Registrován: 7-2012 |
Dík za info! Rychlík Budapešť - Záhřeb je samý posun. V Gyekenyes odvěšuje vozy v Koprivnici přidává kurzy s Osijeku. přestup do jednotky je možná operativnější. | |
Miroslav_ Zikmund
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 529 Registrován: 2-2016 |
Ostravák & Z_F_J - díky - o to jsou ty vlaky, které "kdysi" jezdily. nicméně 4 páry vlaků za 24 hodiny mají k pojmu "příměstská doprava" drobet daleko. Ještě kdyby tak jezdily v hodinovém taktu od 5 do 21 hodin. To je stejné jako dát slonovi jahodu a říkat, že byl nakrmen. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2927 Registrován: 7-2012 |
Jinak ještě loni byly pod Idosem všechny Chorvatské vlaky. Celý Flixbus a mnoho dalšího. Autory Idosu třeba nakopat do ..... | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 843 Registrován: 1-2012 |
Co kdyby si šel dělat do Idosu, chytrej jseš nejmíň 3x víc než Idos. Konečně by Idos obsáhl i volskou drážku v Namimbii. | |
Pikehead
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4601 Registrován: 3-2007 |
Pane Štancl až budete v tom Chapsu, tak prosim ještě přidat autobusy K.T.E.L. na Krétě. Si to musim jinak tisknout nebo chodit opisovat na náves. Děkuju! | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 547 Registrován: 1-2004 |
Koukám, že zase na sobotu a neděli propouštěli domů, tak se to tu zaplnilo... | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2928 Registrován: 7-2012 |
Pikehead: ----------------------------------------------konc citátu "Pane Štancl až budete v tom Chapsu, tak prosim ještě přidat autobusy K.T.E.L. na Krétě. Si to musim jinak tisknout nebo chodit opisovat na náves. Děkuju!" Úplně by stačilo kdyby se neodbralo to co tam bylo viz FlixBus a další. Pokud jsem jako dopravce lepší než konkurence nemusím se ničeho obávat. Pokud mažu spoje konkurence ...... |
|
Mladějov
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13204 Registrován: 3-2007 |
Teda vy už to máte v té hlavě.. Už jsem asi třicátý, co to tady píše, ale proč jste tak strašně závislý na tom Idosu, aby ukazoval každý lokální spoj někde na Balkáně, proboha ? Umíte jen česky, takže nerozlousknete vyhledavače a jř jiných dopravců, nebo (v době internetu !!) neumíte používat gůgla, nebo nějaký jiný problém ? Já (a většina starších) jsme cestovali už v dobách předinternetových a před-mobil_v_internetových) a nedělali jsme z toho cestování takovou komedii či tragédii, jako vy v informační době. Vy jedete do obyčejného Chorvatska a je z toho tyjátr, jako byste hledal 2. změnu JŘ invalidního autobusu z Burundi, Bujumburi dolní nádraží, protože jinak tam na vozejku umřete žízní Na nakopání do je tady zralý někdo úplně jiný. (Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3592 Registrován: 9-2007 |
Proč ho tady už dávno nezablokujou, to je fakt dno ta diskuze tady... |
|
Mladějov
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13208 Registrován: 3-2007 |
Tak já bych ho neblokoval, jen kdyby nebyl tak (textově) plodný.. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2929 Registrován: 7-2012 |
http://www.hzpp.hr/ Chorvatský jízdní řád neobsahuje třeba mezinárodní dopravu. | |
Mladějov
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13209 Registrován: 3-2007 |
To máte blbý Hele, proč si nevezmete (nebo nepůjčíte) auto, za dva týdny dovolené někdy v hezkém počasi (květnu) byste tam všechno v klidu nafotil, prozkoumal, mohl v autě i občas přespat, měl ho jako základnu a ušetřil za hotel či kemp, a měla by vaše dušička splněno a příště byste mohl jet jinam - třeba vlakem do Krzewiny ? Nepřipadá mi, že by to bylo výrazně dražší (či vůbec dražší), než vaše několokanásobné cesty se stovkou hodin prosezenou v nočních busech a na letištích a nádražích kvůli deseti slušným fotkám. Když nejste nějaký henten "projížděč", tak je přece tohle zrovna na Balkáně, kde ta VHD stojí za pendrek, nejrozumnější cesta. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12349 Registrován: 5-2004 |
Kriste... 2005 v zime jsem byl v sofii, tehdy jeste primym luzkem z budapeste. No a jiny data (casy i zastavky) daval idos, jiny hafas, jiny srbskej a ctvrty co se lisily od tech trech byly ty podle kterejch to jelo. To proste je balkan a pokud chci aby mi sedel plan na minuty musim jet jinam. |
|
Mladějov
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13210 Registrován: 3-2007 |
Když to zřejmě Marcel není schopen pobrat - že Balkán je Balkán. On tam snad jezdí na turnusové volno - nebo jinak nevím, proč tak pospíchá. Možná kvůli letence (kterou si stejně koupil sám a dobrovolně) ? | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6792 Registrován: 5-2005 |
Miroslav_ Zikmund: K té příměstské v okolí Rijeky... V tom článku se ještě tvrdí, že budou cosi od prosince přidávat, tak uvidíme. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2930 Registrován: 7-2012 |
Pokud nepřijde zpráva Easy Jet let zrušen ověříme to na místě. | |
Nesni
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1890 Registrován: 6-2014 |
ověříme to na místě Nevím, v kolik hodin přistanete v Ljubljani a jako fanoušek spíše pozemní dopravy to nemám chuť zjišťovat, nicméně to vypadá, že odpolední B 483 "Ljubljana" do Rijeky nebude nejspíš od nového GVD jezdit, resp. bude až od 7. 6. |
|
Pružinskij
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3104 Registrován: 4-2015 |
Nepřipadá mi, že by to bylo výrazně dražší (či vůbec dražší), než vaše několokanásobné cesty se stovkou hodin prosezenou v nočních busech a na letištích a nádražích kvůli deseti slušným fotkám. No dražší to asi bude (auto tam a zpět je tak kolem 10 tisíc?), jednou za rok pojede na dovolenou a zbytek roku bude sedět doma, když letenky jsou za pár stovek? Zbytečné. Navíc, jak už jsem psal, lidi se zjevným Aspergem často nemají řidičák, natož aby zvládli bezpečně dlouhé jízdy v zahraničí. než vaše několokanásobné cesty se stovkou hodin prosezenou v nočních busech a na letištích a nádražích kvůli deseti slušným fotkám. Třeba nejezdí jen kvůli fotkám, to my nevíme. Psal přece něco o holkách za pár stovek i s chlamoškama v ceně, každý má jiné důvody proč vypadnout z domova. Proč ho tady už dávno nezablokujou, to je fakt dno ta diskuze tady... Ale samozřejmě, že ho můžou zablokovat. No a až jednou nějakou náhodou budete mít duševní poruchu vy, tak se nedivte (neboli - je rozdíl, když zabanuju nějakýho obecního blba nebo prudiče a člověka se zjevnými rysy Aspergózy). On tam snad jezdí na turnusové volno - nebo jinak nevím, proč tak pospíchá. Tak v jeho věku bych to věděl naprosto přesně.
West code was broken.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2931 Registrován: 7-2012 |
1000 korun letadlo i s poplatka bus okolo 700 korun zpět vlak u mne Fipka 50 korun každá správa. | |
Moderátor Číslo příspěvku: 15953 Registrován: 11-2005 |
[SRB] Nový jízdní řád 2019 k dispozici níže. Zajímavé jsou prázdné tabulky tratí v Kosovu, avšak v mezinárodních vlacích je rychlík z Prištiny do Skopje uveden. Inu, Kosovo je Srbsko.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2932 Registrován: 7-2012 |
Red Vožně Ještě nemají uvolněnou databázi 2018/2019. Ale v seznamu měst mají Prištinu stále patří pod Srbsko a Skopje nenajde patří Makedoniji. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1854 Registrován: 12-2007 |
Škoda že tu není funkce filtrace příspěvků... Pobavila velmi aktuální železniční mapa Evropy, zejména Jugoslávie, na titulce. Jinak co jsem zběžně koukal, je to v zásadě beze změn + ofiko přibyl Zvornik a Zrenjanin.
Chep.
|
|
Pružinskij
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3105 Registrován: 4-2015 |
Jojo, od devadesátých let tisknou pořád tu samou mapu....
West code was broken.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2933 Registrován: 7-2012 |
Proč mají ještě extra mezinárodní vlaky? https://www.croatia-express.com/hr/zeljeznicke-karte/medunarodni- vozni-red/ nebo zde https://www.putovnica.net/prijevoz/zeljeznicki-prijevoz/medunarod ni-vlakovi (Příspěvek byl editován uživatelem Marcel_Štancl.) |
|
Moderátor Číslo příspěvku: 15954 Registrován: 11-2005 |
Čekal jsem, že po reko obnoví provoz osobních vlaků na trati Požarevac-Majdanpek. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3594 Registrován: 9-2007 |
Já tam pár dalších změn vidím - definitivně končí rychlík Subotica - Bar, naopak naprosto nesmyslné vedení mezinárodních vlaků na Topičider zůstává. Plus stejně tak nesmyslně trasované rychlíky Batajnica - Novi Sad nebo Novi Beograd - Novi Sad, z nichž některé se od osobáků odlišují pouze kategorií... ten Balkán je rok od roku větší a větší zoufalost. Kde jsou ty časy... |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1855 Registrován: 12-2007 |
Jo, je fakt že do Baru už bude v noci pouze jeden vlak, namísto 3-4 ještě před pěti lety. Ono se ale není čemu divit - vagony i svršek z jugodob se rozpadají takže není moc čím jezdit, rekonstrukce v nedohlednu, a v případě Balkánu se nedá o nějaké celkové koncepci dopravy ani snít. Na Topčider místní úplně kašlou, ty vlaky na jih jezdí poloprázdné. Teď se zase něco rozsypalo na jih od Užice, takže se jezdí autobusmo... O reko Požarevac-Majdanpek jsem nevěděl, díky za info.
Chep.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2934 Registrován: 7-2012 |
Zamračenej budete se muset smířit s odletem z Budapešti v 12:10 a PŘÍLETEM do Podgorica 13:25 Wizzair to jistí. Krásně se svezete vlakem Podgorica - Bar. Za cirka 1000 korun tam i zpět máte letadlo . Nikdy bych nevěřil, že nebude slušné spojení vlakem Praha - Bělehrad. Situace na trhu se změnila . Dejte si dobrou pleskavici na vrch Rakiji a smiřte se s tím, že někde vlaky fotit, ale nepoužívat. | |
Moderátor Číslo příspěvku: 15955 Registrován: 11-2005 |
Zamrač: PRUGA POŽAREVAC MAJDANPEK ZAVRŠENA ZAVRSENA REKONSTRUKCIJA PRUGE POZAREVAC MAJDANPEK |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2935 Registrován: 7-2012 |
Požarevec - Majdanpek bude časem jezdit Arriva? nebo je to náhradní autobusová doprava v Red Vožnje. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2936 Registrován: 7-2012 |
Z Bělehradu do Rumunska nejezdí žádný osobní vlak? Bylo někdy něco Temešvár - Bělehrad? | |
Moderátor Číslo příspěvku: 15957 Registrován: 11-2005 |
Vykolení nákladního vlaku v Srbsku na přejezdu v čele s 742.076: odkaz Stalo se tak na trati Markovac-Resavica (bez osobní dopravy) zřejmě u obce Svilajnac. Štancl: Žádná ND mezi Požarevacem a Majdanpekem není, nebyla a nebude. Tak já nevím, jestli si z nás děláš nebo neumíš pochopit informace a si ji ověřit jinde....\ |
|
Pružinskij
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3106 Registrován: 4-2015 |
. Plus stejně tak nesmyslně trasované rychlíky Batajnica - Novi Sad nebo Novi Beograd - Novi Sad, z nichž některé se od osobáků odlišují pouze kategorií.. Tak to může být kvůli výlukám, ne? Nikdy bych nevěřil, že nebude slušné spojení vlakem Praha - Bělehrad. Spojení je normální, s přestupem v Bp. Bělehradu do Rumunska nejezdí žádný osobní vlak? Bylo někdy něco Temešvár - Bělehrad? Co jste dělal, když v Praze rozprodávali staré knižní jízdní řády SNCFR, JŽ atd. po desetikorunách? Zkuste gůgl! Samozřejmě jezdil noční rychlík Bukurešť - Bělehrad a zpět, pár olezlých rumunských béček, většinou jen vnitrofrekvence, za Temešvárem už jen pár lidí a v Bělehradě pod Kalemagdanem. Kdybych měl kvalitnější skener, tak sem klidně vložím fotky - ve Stamore Moravici a Vršaci byl už za světla. A fakt se naučte alespoň číst a hledat - v odkazu na pdf s JŘ Srbských drah jsou vedené hned dva vlaky do Rumunska. Z toho města, kde postavili sovu, co připomíná penis.
West code was broken.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2937 Registrován: 7-2012 |
Zkusil jsem https://www.polazak.rs/sr/red-voznje/Pozarevac-RS/Majdanpek-RS/27 .11.2018./00:00/ Pod pojmem Ariva jsem si nebyl jistý jestli to je vlak nebo bus. V Čechách provozují obojí. |
|
Pružinskij
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3107 Registrován: 4-2015 |
Aha. A prosím pěkně, mohu se zeptat, proč to hledáte takhle blbě, když včera sem dal Šari odkaz na celý tabulkový jízdní řád v pdfku? Mě tedy jediný důvod - že nemáte ani PC a starý mobil vám formát .pdf nezobrazí. A nebo jste prostě praštěnej kolejnicí více, než je zdrávo.
West code was broken.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2938 Registrován: 7-2012 |
Online Srbský jízdní řád je aktualizovaný. PDF mi zobrazí samozřejmě i mobil, ale Red Vožnje by měl být nejaktuálnější. V PDF funguje hůř vyhledávač. | |
Pružinskij
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3109 Registrován: 4-2015 |
Aha. A není vám vůbec divný, že obsahuje takové zastávky jako "Dom kulture". Dom kulture bude určitě na železnici, že jo... My blbci to hledáme v normálních tabulkách železničních dopravců, ale zase pak nemáme problém.
West code was broken.
|
|
Moderátor Číslo příspěvku: 15958 Registrován: 11-2005 |
[GR] Aktuální informace z Peloponésu. Na jaře, případně na konci zimy, se chystá otevření úseku Kiato-Aigio, tedy deset let po uzavření úzké. Zatím, jak se v Řecku stalo tradicí, pouze v nezávislé trakci. Elektrizace by měla byt dokončena v roce 2021. Stavebně by mělo být hotovo a započaly práce na napojení v Kiatu. Návazná autobusová doprava do Patras bude logicky navazovat v Aigio. Nový úsek má délku 72 km, postaveny byly 3 železniční stanice (Xylokastrou, Akratas a Aigio) a 6 zastávek [Diminiou, Lykoporias, Lygias,Platanou, Diakoptou, Elíkis]. Rychlost bude 150-200 km/h. Nová část má 6 tunelů s celkovou délku 5,5 km, 8 únikových tunelů s celkovou délku 2,1 km, 18 železničních mostů a 60 nadjezdů. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 615 Registrován: 9-2008 |
studia zeleznicneho prepojenia Grecka a Albanska https://www.railjournal.com/uncategorized/study-launched-for-gree ce-albania-rail-link/ |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3597 Registrován: 9-2007 |
...ale i tak stále platí, že na úrovni diskuze zde, plodnosti a hodnoty zde publikovaných příspěvků není co měnit, co? Mnou zmíněné spoje nemají žádná omezení. V 10 jede z Bělehradu spoj 742, kategorií osobák, číslem (a tloušťkou v JŘ) rychlík 742 do Nového Sadu, co krom tří stanic zastavuje jako osobák a o dvě hodiny později jede podobný spoj 744, stejná kategorie, akorát začíná až v Batajnici. O něco dál pak osobák 4402 v 15.45 z Nového Sadu zastavuje v zastávce Mali Iđoš, o něco později (17.10) jedoucí osobák 4404 ve stejné trase pak tuto zastávku projíždí, ale naopak zastavuje v zastávce Mali Iđoš Polje, kde předchozí vlak 4402 nezastavuje, no a v 18 hodin jede z Bělehradu rychlík 840 do Subotice, který je ale výchozí ze stanice Novi Beograd místo stanice Beograd Centar. To možná souvisí s tím, že vlak 840 točí z vlaku 741, co oproti výše uvedeným vlakům číselné kategorie 74x je označen kategorií rychlík, ale krom tří zastávek zastavuje jako osobák a do stanice Novi Beograd dojede asi půl hodiny před odjezdem obratového B 840. Zmíněný vlak 744 z Batajnice taky točí od vlaku, co tam dojede chvíli před jeho odjezdem z Nového Sadu. Zkrátka, na prvním místě jsou oběhy Flirtů a nějaká logika jízdních řádů je až druhořadá, pokud vůbec. Já to beru, holt jiná mentalita a díky oběhům všechny vlaky na trati (krom mezinárodních) Beograd - Novi Sad - Subotica zajišťují Flirty, ale vypadá to prostě strašně... to se pak není čemu divit, že na Balkáně počet lidí ve vlacích klesá stále víc a víc. |
|
Pružinskij
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3111 Registrován: 4-2015 |
ale i tak stále platí, že na úrovni diskuze zde, plodnosti a hodnoty zde publikovaných příspěvků není co měnit, co? Snažíte se podsouvat lépe, než jistý TH? Já jsem nepsal nic o úrovni diskuze, ale o důvodech k banování MŠ. to se pak není čemu divit, že na Balkáně počet lidí ve vlacích klesá stále víc a víc. Což bude možná víc souviset s růstem ekonomiky, než s nabídkou spojů.
West code was broken.
|
|
Mladějov
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13212 Registrován: 3-2007 |
Marcel_Štancl: "Nikdy bych nevěřil, že nebude slušné spojení vlakem Praha - Bělehrad. " Tak já nevěřil, že se dožiju, že budou USA bombardovat Bělehrad, ale vlak.. Pružinskij: "Aha. A není vám vůbec divný, že obsahuje takové zastávky jako "Dom kulture"." Aspoň vidíš, jak musí být vyčerpávající mít např. malého Aspika doma. (když ses tedy dobrovolně ujal konverzace ). |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 110 Registrován: 12-2007 |
Pružinskij: "A fakt se naučte alespoň číst a hledat - v odkazu na pdf s JŘ Srbských drah jsou vedené hned dva vlaky do Rumunska. Z toho města, kde postavili sovu, co připomíná penis." Zrovna příští rok by se mi asi jakýkoli železniční spoj ze Srbska do Rumunska hodil. Tím spíš jsem ho po Vaší zmínce v tom srbském pédéefku hledal, žádný vlak z PeniSovy Kikindy přes hranici v něm ale nevidím. Pletu se? |
|
Pružinskij
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3113 Registrován: 4-2015 |
Vidíte - už jsem to od něj chytil taky!
West code was broken.
|
|