Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » Tratě kolem Pardubic a Hradce Králové » Archiv diskuse Tratě kolem Pardubic a Hradce Kr... do 29. 01. 2018 | předcházející | další |
Archiv diskuse Tratě kolem Pardubic a Hradce Kr... do 29. 01. 2018dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1161 Registrován: 10-2011 |
Š Ť A S T N Ý N O V Ý R O K 2 0 1 8 |
Petr_hradecký
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1276 Registrován: 4-2015 |
I vám šťastný nový rok 2018
Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3735 Registrován: 1-2010 |
Všem šťastný nový rok 2018, hlavně zdraví a minimum mimořádností
Tratě 020,021,022,030,031,032 a koridorová 010 jsou má srdeční záležitost
163+Bdmtee+Bdmtee+Bdmtee UPOZORŇUJEME cestující, zastávku Hradec Králové Kukleny vlak projíždí |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7968 Registrován: 5-2007 |
vlasak: Neviem či sa dívam správne, ale minimálne na tom jednom priecestí, kde je dostupná Panorama, vidím 2x zostavu AŽD97 + AŽD99. Všetko dobré do nového roku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1474 Registrován: 1-2011 |
Něco málo z trati 017 v loňském roce: https://youtu.be/dsAptKEFpFs |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1162 Registrován: 10-2011 |
Mám dotaz. Co je pravdy na tom, že se v Pardubicích bude zavírat podjezd na ulici 17. listopadu a bude se nahoru přidávat kolej? Slyšeno od otce.... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3426 Registrován: 11-2008 |
vlasak: Slyšel jsi dobře. Nebude se ale zavírat na trvalo, ale jen na nejnutnější dobu při výstavbě "té koleje". Má to být v rámci budování "Medlešické spojky" a přestavby Pardubické stanice. Snad v roce 2018 - 2020. ..... Jinak základy ("patky") pro mostovku na tu novou kolej tam jsou už hóóóóóóóóódně dlouho ..."Mám dotaz. Co je pravdy na tom, že se v Pardubicích bude zavírat podjezd na ulici 17. listopadu a bude se nahoru přidávat kolej? Slyšeno od otce...." |
55p
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1874 Registrován: 6-2009 |
A už se ví, kudy ta spojka povede? :-)
Sledovačky nasazení skoro všeho na http://sledovani.55p.cz/.
Průjezdy vlaků přes stanice na http://stanice.55p.cz/. Co to jsou stanice? Sledovačky pro konkrétní trať či spíš stanici. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1163 Registrován: 10-2011 |
Díky. Nevyplatilo by se v ulici S. K. Neumanna udělat to samé? Nebo kudy má ta spojka vést? Kolik je vlastně na podjezdu v ulici 17. Listopadu v současném stavu kolejí? Otec tvrdí, že dvě, já myslím, že víc... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3427 Registrován: 11-2008 |
ad vlasak: Čtyři. A přes S.K.Neumanna tři. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1164 Registrován: 10-2011 |
https://www.youtube.com/watch?v=RoJviIk_It8&t=37s https://www.youtube.com/watch?v=GgdivpG_s_E&t=39s https://www.youtube.com/watch?v=ocjc0fhaeGg&t=44s Pár videí od Parama |
Mathius
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 163 Registrován: 10-2009 |
Dnes se na vlacích 5611 a 5624 HK - Choceň a zpět provětrá žehlička |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 931 Registrován: 3-2006 |
Mathius: pouze Tě upřesním, vlaky 5611 a 5624 jedou pouze HK - Borohrádek a zpět |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 21 Registrován: 8-2017 |
Viděl jsem z vlaku, že v Kostenicích se nakládá asi 5 "dvojitých zetek" nějakým stavebním materiálem na paletách. Nějaké cihly. To je nějaká nová přeprava ? Pokud vim, tak v okolí žádná "cihelna" není. Nejbližší v Tuněchodech, ale ta ma svoji vlečku. (Příspěvek byl editován uživatelem dotaz.) |
Mathius
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 164 Registrován: 10-2009 |
Nojo, pravda, pravda. Jen Borohrádek, to mě zas necvaklo |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1165 Registrován: 10-2011 |
Nějací ti kr... z Pardubic |
Trolleybus
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2858 Registrován: 5-2002 |
Na tomhle místě to vyřeší jedině zátarasy omezující šířku vozidla. A do té doby permanentní přítomnost policie, není zas tak výjimečné, že přijede osel s kamionem ve směru od Černé, přejede koleje, zastaví před křižovatkou a zadek návěsu mu zůstane na přejezdu. Co ale na videu příjemně překvapilo - ani jeden z řidičů nevjel pod zvedající se závoru a počkali, až zhasnou i světla.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7143 Registrován: 9-2003 |
Jo, je to prima místo..Občas jsem si říkal jedouce s vlakem od Černé 120km/h a pod. zda tam nebude nějaké to překvapení na přejezdu.. zatím dobrýTaková místa na našem stále nedostavěném hypersuper koridoru už neměla být..No,ušetřilo se..
..pořádná mašina má kotel a komín..
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3430 Registrován: 11-2008 |
Ne že se ušetřilo. Přejezd na Slovanech měl být zrušen, proto tam je vybudován podchod pro pěšía cyklisty. Ale místní se bouřili, že by to autama museli objíždět. A tak si přes zastupitele prosadili zachování přejezdu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1166 Registrován: 10-2011 |
No, plánuje se zde výstavba nadjezdu, ovšem místo na něj je, podle mě až v lese mezi Slovany a Černou za Bory, jinak by se muselo bourat kvůli nájezdům a napojení na Staročernskou ulici. Místo sice je v ÚP města Pardubic už asi šedesát let, ale za tu dobu tam vyrostla obytná zástavba a kus nové ulice... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 869 Registrován: 12-2007 |
vlasak: nadjezd dle územního plánu má začínat na Dašické ulici mezi ulicemi Luční a Spojilská v místech zahrádkářské kolonie a končit má na kruhovém objezdu u zastávky MHD Zámeček. V cestě nestojí žádná stavba (kromě nějakých chatiček právě v té zahrádkářské kolonii). Další možnost překonat koridor je v územním plánu vyznačena až v Černé za Bory (což je stávající nadjezd). Železniční přejezd má být zrušen.
Llama here, llama there, I see llamas everywhere.
|
Trolleybus
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2859 Registrován: 5-2002 |
Přesně, jak píše Rop - silniční spojka s nadjezdem z Dašické k Foxconnu je v územním plánu. Jenže termín realizace je v nedohlednu, i když by to hodně pomohlo Pardubičkám (z Kyjevské by zmizely kolony zaměstnanců jedoucích do/z průmyslové oblasti) i Slovanům (kamiony by jely jen po relativně krátkém úseku Dašické ulice). A hodně by to pomohlo při blížícím se třičtvrtěročním uzavření nadjezdu u nemocnice, protože to bude dopravní masakr a po přejezdu na Slovanech bude jezdit několikanásobně víc aut než dnes. Samozřejmě se tam dají očekávat značné kolony ve směru od Černé za Bory a tím pádem taky větší riziko, že se zase nějaký blbec nechá zavřít mezi závorami, jelikož vjede na přejezd, ze kterého nebude mít kam vyjet.
Leonardo da Vinci |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1167 Registrován: 10-2011 |
Wow. Kdy se má zavřít nadjezd u nemocnice? Rád bych potom natočil tu situaci na Slovanech... |
Trolleybus
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2860 Registrován: 5-2002 |
Uzavření a rekonstrukce nadjezdu plus dostavba MÚK jsou v plánu na rok 2019 (tisková zpráva magistrátu), nicméně nadjezd je v dost zoufalém technickém stavu a nikdo nezaručí, že ho jednoho krásného dne nebude nutné uzavřít okamžitě. Vloni z něj spadnul slušný kus betonu do míst, kudy chodí lidé do nemocnice, naštěstí tam zrovna nikdo nebyl (článek).
Leonardo da Vinci |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 870 Registrován: 12-2007 |
Fakticky od přelomu let 2018 a 2019 se Pardubice stanou jedním velkým Taxisovým příkopem / nedobytnou pevností. Já už radši ty dopravní stavby (a s nimi související uzavírky) přestávám sledovat.
Llama here, llama there, I see llamas everywhere.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2066 Registrován: 10-2008 |
Jak to prosím vypadá s tratěmi 015, 016 a 024? Přežijí první změnu GVD, nebo je to s nimi bledé?
To mi teda vysvětlete. Chcete letět na kouzelném koberci za králem bramborových lidí a prosit ho, aby vás propustil, a tvrdíte, že jste úplně zdraví?!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6740 Registrován: 8-2012 |
Myslíte první jedinou změnu osobní dopravy 10.6.2018?
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
|
jitachru
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 692 Registrován: 3-2017 |
Jestli myslíte ty vzkříšené úseky tratí panem inženýrem Duškem, tak se psalo že se rušit nebudou, jen by mělo dojít k omezení spojů v pracovních dnech, ale známe Perníkov..... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2067 Registrován: 10-2008 |
Loni na podzim pardubický kraj hrozil, že se změnou GVD zastaví osobní přepravu. Takže březnová změna se už nekoná?
To mi teda vysvětlete. Chcete letět na kouzelném koberci za králem bramborových lidí a prosit ho, aby vás propustil, a tvrdíte, že jste úplně zdraví?!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3750 Registrován: 1-2010 |
Dost často slýchám od známých ž e na poslední vlak od Prahy nezavazuje MHD na Slezské Předměstí. Nebylo by řešením zavést připoj alespoň na Slezské a zpět k nočnímu vllaků do Pardubic?
163+Bdmtee+Bdmtee+Bdmtee UPOZORŇUJEME cestující, zastávku Hradec Králové Kukleny vlak projíždí |
Radekedar
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2343 Registrován: 6-2008 |
Adalbertinum: Jakože vlak? Daleko přínosnější by byl právě spoj MHD."Nebylo by řešením zavést připoj alespoň na Slezské a zpět k nočnímu vlaku do Pardubic?"
www.atlasvozu.cz
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 268 Registrován: 9-2013 |
Před půlnocí jede od nádraží trojka, ale musíte mít štěstí, aby vlak jel načas. I přestup na dvojku (10 min) je někdy málo a jednou jsem dvojce zamával, když jsem ji ze zastavujícího vlaku viděl na kruháči před nádražím. Nějaké čekací doby (do 10 min) bych vřele uvítal. Cestující na trase by to jistě pochopili, kdyby o tom byla poznámka v JŘ, že spoj může být zpožděn. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 480 Registrován: 12-2006 |
Ahoj, v HK na Slezském v areálu Ferony už nějakou dobu postává vytažená rosnička. Netušíte někdo, zda nějak zasahuje do provozu?
*** TrainWeb.cz *** ***fotokoci.webnode.cz***
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3751 Registrován: 1-2010 |
Radek: Ano Uvažoval jsem o vlaku, protože přestup na trolejbus není nejspolehlivější. Z deseti cest kdy jsem použil R 957 jsem 7* musel čekat na noční abych dojel na Sever Střed. Proto jsem uvažoval zda by vlak nebyl spolehlivější.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 310 Registrován: 12-2007 |
Adal.: Ono by docela stačilo pokusit se o nějakou jemnou spolupráci mezi ČD/SŽDC a DPMHK. Nastavit čekací dobu a zavést pravidlo ve smyslu "Při zpoždění rychlíku do x minut výpravčí či jím pověřený kolega informuje dispečink DPMHK o jeho předpokládaném příjezdu do HK a ten operativně pozdrží tu poslední dvojku a trojku na odjezdu od hlavasu". Jde to jinde, tak proč né v Hradci? Ty poslední trolejbusové spoje pokud vím nikde po trase přípoje nemají, aby to čekání ovlivnilo jízdu dalších vozidel a těch pár minut by snad překročení výkonu řidičů nezpůsobilo, ne? ... ale tak možná si to představuju moc růžově . |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1279 Registrován: 11-2005 |
Něco takového snad chvíli fungovalo v Pardubkách - čekání na půlnoční spoje od Prahy a z Moravy, ale pak jako moc prozákaznický přístup to vyšumělo do ztracena...Vy snad chcete, aby lid používal více železnici a MHD, ne?
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1531 Registrován: 7-2002 |
a jednou jsem dvojce zamával, když jsem ji ze zastavujícího vlaku viděl na kruháči před nádražím. Ta beznaděj, že pak už prostě nic nejede (když to neni o vikendu), je k vzteku, ale když jsem jednou už předem viděl, že to zrovna takhle vychází, zavolal jsem z vlaku na dispečink DP, dvojku o pár minut pozdrželi na odjezdu z THD a ještě chvíli po nástupu dobíhajících čekal i před nádražím. Takže nějaká "hranice" jak dlouho čekat se dá pořešit i operativně. Trolejbus je ale holt i pro lidi z města a pak je nutný nějaký kompromis. A to se tehdy navíc "povedla" opravdu nejironičtější cesta od vlaku, ze severního konce 3. nástupiště (a pak tedy z jižní strany kolem budovy..). V novém JŘ jsem z 957 zatím vždy vystupoval na 1. nástupišti a motorák od/do PU (který na prvním býval vloni) je na 1a, to je taky příjemný pokrok. Ale jezdím 957 už dlouhodobě v průměru tak jednou za dva měsíce a dvojka mi za posledních pár let ujela snad jen jednou. Nadával jsem v duchu ale spíš SŽDC. Kdyby člověk chtěl mít jistotu, nechá si někde poblíž nádraží auto - a to už je pro změnu téma příhodných parkovacích ploch pro cestující, v kterém HK proti Pardubicím prohrává skoro kontumačně ... (Příspěvek byl editován uživatelem kade.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 219 Registrován: 7-2017 |
Kade ...téma příhodných parkovacích ploch pro cestující, v kterém HK proti Pardubicím prohrává skoro kontumačně ... Já ještě doplním převážně u nádraží zpoplatněných, tak si každý rozmyslí co je z ekonomického hlediska vhodnější. Poplatek za parkování + jízdné, nebo přímo jet již na místo určení gumokolem. Ale takhle se na většině městských úřadů nepočítá. A netýká se to jenom Hradce, ale mnoha dalších míst v našem státečku. Nyní nově i v Turnově. To vždy vymyslí nějaká chytrá hlava, aniž by znala souvislosti. Místo rozšíření bezplatného parkoviště u nádraží nebo terminálů raději cestující jejich zpoplatněním vyženeme z VHD na silnice a do ulic. Otázkou je kdo na tom ve finále vydělá? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3755 Registrován: 1-2010 |
Když jsem se jednou ptal na informacích DP zda je možné trojku pozdržet, bylo mi jednou dámou řečeno abych jezdil.o vlak dříve že takový problém už mít nebudu. A poté co jsem ji vysvětlil že z práce opravdu nemohu chodí dřív tak mi sdělila že není povinnost DP odvézt cestující z vlaků.... Ale sorry za OT. Nicméně mě zajímá jedna věc. Jak se řeší na Slezském Předměstí situace, kdy se tam pravidelně križuje a do toho má jet odklon z koridoru? Kolikrát jsem tam zažil dbá pravidelně křizujici Os vlaky a na 4 kolejí byl náklad...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 224 Registrován: 7-2017 |
Adalbertinum Veřejná hromadná doprava tu všeobecně není od toho, aby sloužila lidem pro dovoz a odvoz do a ze zaměstnání, škol, k lékaři na úřady a podobně. Ta je tu především z důvodů taktové dopravy a nejdůležitějším prvkem moderní doby je, pokud to je jen trochu možné, aby nenavazovaly jednotlivé druhy dopravních prostředků. Vlakové spoje, autobusové spoje, spoje MHD. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7983 Registrován: 5-2007 |
Adalbertinum: To sa musí dohodnúť s Třebechovickým výpravcom a s hlavním, čo sa kde bude križovať a musí si prípadne tú 4. koľaj podržať voľnú. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 800 Registrován: 12-2011 |
Dnes na Sp1790 742.210+3xBdtn+954+854. Pokud by se někomu povedla fotka, bylo by to fajn. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3760 Registrován: 1-2010 |
Asdf : Rozumím tedy správně že náklad se někde stopne dokud nepojede odklon? Jednou mi řekla kamarádka že vlaky 5205 a 5622 dali na jednu kolej zadkama k sobě . Tento druh uvolnění koleje se už nepouziva? Mirek: ale pokud nebrání žádná mimoradnost tak by se mělo navazovat, ne?
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 227 Registrován: 7-2017 |
Adalbertinum Bohužel ono to mnohdy nenavazuje i pokud jede vše v řádný čas. Nyní nemám na mysl pouze ten váš spoj. Nyní třeba kauzy kolem nových jízdních řádů na Olomoucku. Ale také na Liberecku dochází každý rok k nějakému rozvázání přípojů, Hradecko není výjimkou. Před několika lety Pardubicko především v oblasti České Třebové. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 674 Registrován: 3-2009 |
Tak ono to nikdy nejde udělat tak, aby navazovalo všechno na všechno... to je prostě fakt. Kdyby ty současné jízdní řády byly tak špatné, tak by asi počty cestujících na železnici nerostly několik let po sobě. Mimochodem největší poklesy cestujících jsou tam, kde se s jízdními řády nic nedělá (např. Zlínský kraj...) Ad „kauzy" - ty jsou vždycky, když se něco změní, protože s každou změnou se to pro někoho zhorší. Většinou to je tak, že se ozvou ti poškození a ti spokojení jsou ticho (i ti, pro které to nově začalo fungovat). Systém by se neměl hodnotit podle stížností, ale podle výsledků... samozřejmě po nějakém čase, až si to sedne. Stížnostem je třeba naslouchat a ty oprávněné řešit, ale určitě ne stylem „máme XY stížností, tak se to udělalo špatně". Ono totiž tam, kde se nic nemění, tak kolikrát lidi ani nenapadne, že by si mohli stěžovat, nebo je to napadne, ale považují to za zbytečné... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7995 Registrován: 5-2007 |
Adalbertinum: Závisí od konkrétnej situácie. Ale zrovna na HK-TnO, kde jazdná doba zo stanice do stanice je len pár minút, je uvádzaný postup pomerne neefektívny, pozdržaním vlaku o stanicu vedľa a následným využitím jazdy v oddieloch sa to väčšinou dá vyriešiť rýchlejšie. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 228 Registrován: 7-2017 |
Rosťav Ano, nelze vždy vyhovět všem. Ale je do očí bijící, když před změnou grafikonu vlaky navazovaly, jezdilo ve spojích od bodu A do bodu B 18 - 25 cestujících (v letní sezoně i více jak 70). V bodu B jich v pracovní dny 16 - 18 přestoupilo, o víkendech cca 10-14 (v letní sezoně i více jak 70) a jelo směrem k bodu C spojem který jel z bodu D již s cca 20-25 cestujícími. Taktéž v bodu B přestoupilo 2-9 cestujících do bodu D, spojem, který jel z bodu C. Odpovídající počty cestujících i v opačném gardu. Situace měsíc po změně jízdních řádů: Spoj z bodu A byl prodloužen bodem B až do bodu D (to zamená směrem kam byl v bodě B nejmenší přestup), přičemž byla rozvázána návaznost na směr do bodu C (krom jednoho spoje). Spojem od bodu A tedy do bodu B dnes přijíždí v pracovní dny cca 2-10 cestujících (úbytek 15-23 cestujících), do bodu D pokračuje 2-9. A obdobně i opačně. Počet cestujících na spojích mezi body C a D se v relaci z D do B snížil o cca 2-7 cestujících (rozloženo do dvou po sobě jedoucích spojů. V relaci mezi B a C se snížil o 16-18 cestujících. Ti co dříve jezdili ze směru A s přestupem v bodě B na směr C přešli od 11. 12. 2017 do Vánoc postupně, ale velmi rychle na osobní auta. Co bude v letní rekreační a turistické sezoně dělat těch dalších cca 50 -60 cestujících je mi zatím záhadou. Zde to evidentně organizátor hromadné dopravy nezvládl. Spokojených zatím zůstává stejně jako dříve, nemusí přestupovat. Těch nespokojených je ale 2x tolik nemají ale ani do čeho přestoupit. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9221 Registrován: 6-2004 |
Bývala dříve silná - a jaká je nyní - nákladní doprava na trati 236? Díky za info |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9222 Registrován: 6-2004 |
Mimochodem největší poklesy cestujících jsou tam, kde se s jízdními řády nic nedělá (např. Zlínský kraj...) jak je to myšleno? Jsem ze Zlínského kraje |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14001 Registrován: 10-2004 |
mirek55: Ale protože jde o body A,B,C,D, tak jde o fiktivní příklad. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 235 Registrován: 7-2017 |
Orky Nejde o fiktivní příklad ale skutečnost. Netýká se to ale tratí v tomto vlákně. Dosaďte si za bod A Česká Lípa B Bakov nad Jizerou C Turnov D Mladá Boleslav |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14002 Registrován: 10-2004 |
mirek55: Pak nechápu, proč bylo nutné psát A,B,C,D a ne rovnou příslušné názvy stanic. A když už se to nakouslo, tak co jsem o tom slyšel já, tak Liberecký kraj chtěl vazby v půl v České Lípě a nechtělo se mu platit 2 vlaky hned po sobě z České Lípy na Mladou Boleslav. Řešení jsou tak faticky 2: současný stav nebo rozlomení v Doksech. Možná máte nějaké lepší řešení, jak vyřešit jak požadavky libereckého kraje, tak potřebu vazeb v Bakově. Pokud jo, můžeme to dorozebrat v některém z témat o GVD. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 675 Registrován: 3-2009 |
mirek 55: Tak vazby v Bakově konkrétně posoudit nedokážu, nejsem z regionu, ani tam nějak často nejezdím. Myslel jsem to spíš obecně ve smyslu, že když se kdekoliv napíše něco o problémech souvisejících se změnami v JŘ, tak se toho hned každý chytne a přiživuje se na tom ve stylu „všechno špatně, jízdní řády jdou do kytek atd." - o dané oblasti často ani mnoho neví... Ale přitom celkový trend (na železnici) hovoří jasně opačně. A z regionů, o kterých mám přehled, tak musím říct, že JŘ jsou o hodně lepší než bývaly... Na většině tras, po kterých se veřejnou dopravou pohybuji, by mi „staré JŘ" (např. z doby před 20 lety) neumožnily normálně fungovat... Fany: jak je to myšleno? Zkuste si najít nějaké info o vývoji počtu cestujících, jistě to na internetu zvládnete... o Zlínském kraji platí, že JŘ se téměř nemění a jsou tam dost velké poklesy cestujících. Podle mě ta souvislost není náhodná. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1767 Registrován: 12-2007 |
Našlo sa "v archíve", keby to niekoho zaujímalo: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7161 Registrován: 9-2003 |
Přestavba Jaroměře.. http://www.kralovedvorsko.cz/doprava/jizdni-rady/vytahy-podchody- nove-osvetleni-a-ostruvky-modernizace-zst-v-jaromeri-zacne-na-jar e.html
..pořádná mašina má kotel a komín..
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1370 Registrován: 1-2009 |
Holice - Chrudim, pondělí až pátek je to jedinný spoj bez přestupování v Moravanech a zároveň je to jedinný vlak kde se dá vyfotit Regionova. Os 25339, 814 050-1. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2286 Registrován: 4-2009 |
Relace čpavků z České Rafinérské u Litvínova do Synthesie u Pardubic opět v režii UNIDO. Dnes v čele s bizony, z hlaváku do Rosic paramácká záloha... Mimojiné se před vlakem UNIDO v Rosicích ukázala i Pardubická záloha s chemií z Duslo Šala do Synthesie:
Nejnovější fotky: www.flickr.com/photos/139586183@N03/
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1602 Registrován: 3-2011 |
Chladící vozy ze žst.Jaroměř změnily působiště a nyní se nachází před poslední cestou v HK na 31 koleji Ví se zhotovitel přestavby žst.Jaroměř,nějak mně to uniklo? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3763 Registrován: 1-2010 |
Vím že je to ještě relativně daleko ale jak bude organizována NAD v rámci přestavby stanice Jaroměř? Počítám že do Smiřic budou jezdit jen 440, a zbytek bude v autobusech..
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1250 Registrován: 7-2009 |
Brejlatá 750 se zítra s měřícím vozem projede v trati Moravany - Borohrádek a zpět. Ve středu si střihne Choceň - Litomyšl a zpět.
Se vším co má kola nebo kozy jsou problémy!!! (Mjr.Plíšek, 1.oddělení)
=M=otor!!!!! |