Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » Tratě kolem Pardubic a Hradce Králové » Archiv diskuse Tratě kolem Pardubic a Hradce Kr... do 13. 07. 2018 | předcházející | další |
Archiv diskuse Tratě kolem Pardubic a Hradce Kr... do 13. 07. 2018dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Radekedar
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2372 Registrován: 6-2008 |
David: To bohužel nebyla žádná výjimka, v sobotu 2.6. Boro-Holice odpoledne rovněž bez cestujících (projížděče nepočítám). Hlavně že tam byl nasazen vlakvedoucí, to byla fakt náročná šichta "ve druhém jmenovaném jsem byl jediným cestujícím"
www.atlasvozu.cz
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1109 Registrován: 1-2006 |
Jaroměř 10.6.18 |
Šmajchl
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 775 Registrován: 9-2011 |
Vhd_sl: Pěkná dokumentačka... Jen možná ještě jeden páteční pohled - mezi podchod a rostoucí nástupiště ke Smiřicím |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 438 Registrován: 5-2006 |
Významná archeologická lokalita - nádraží Jaroměř. Zdivo zřejmě pozůstatek římského opevnění (ve skutečnosti základy bývalé výtopny z roku 1857) a spousta popelových hrobů (ve skutečnosti je to popel z lokomotiv ve výtopně). Takže se bude provádět archeologický průzkum a stavba se zastaví. :-) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7272 Registrován: 9-2003 |
No vida..při poslední přestavbě Týniště n.O. takhle vykoukl před nádražní budovou obrys popelového kanálu v místě zrušeného kolejiště StEG..tam kde je dnes silnice a přednádražní prostor s parkovištěm.Na historických pohlednicích je kanál s vodním jeřábem často vidět...
..pořádná mašina má kotel a komín..
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 487 Registrován: 7-2017 |
No a až narazí v Jaroměři archeologové na římský akvadukt to bude teprve nález. Nic na tom, že je litinový a pochází z dílen Klainů. Ty klenuté odpadové stoky by mohli být tajné únikové chodby. Nebo zahrabané pochroumané štěrkové vidle mohou být zkoumány jako válečná zbraň Římanů. Co na tom, že mají více jak tři špice. A ty zbytky lopat i novodobých, zahrabaných postupně ve výkopech. To bude bádáníčko. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4995 Registrován: 12-2004 |
mirek55: To není nic proti tomu, až narazí v Jaroměři na římský železniční viadukt. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 28 Registrován: 10-2017 |
Včera místo Regionovy zaskakovala 810 na trati 018, nemá někdo foto ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1265 Registrován: 7-2009 |
810.296: Nejen včera, i v úterý, byla to 810.059.
Se vším co má kola nebo kozy jsou problémy!
=M= |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1066 Registrován: 9-2011 |
Tak ještě zpětně ohlédnutí za Stříbrným šípem na trati Choceň - Litomyšl... Video - https://www.youtube.com/watch?v=-RLF7BSt6a8 (Příspěvek byl editován uživatelem Martin96.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 28 Registrován: 8-2017 |
Nevíte, jestli dneska jezdí žehličky okolo Hradce ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 709 Registrován: 6-2005 |
Několik fotek z posledních dní provozu na úsecích, kde se dnes již (téměř) nejezdí:
Trance 4 ever www.mixcloud.com/LubosNovak
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 711 Registrován: 6-2005 |
Poslední vlak z Borohrádku do Holic v sobotu 9.6.:
Trance 4 ever www.mixcloud.com/LubosNovak
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1204 Registrován: 10-2011 |
Neměl by, prosím, někdo fotku tohoto přejezdu před tím, než zde byly nasazeny výstražníky AŽD 97? Co zde bylo před tím a co zde bylo původně? AŽD 71, SSSR, nebo VÚD? Ptám se, neb mě zaujala diskuse pod záznamem, stačí rozkliknout odpovědi k prvnímu komentáři... Dále se chci zeptat, jestli se zde křižují vlaky a zda zde minulý pátek projel nějaký náklad nebo mimořádný spoj, případně čas průjezdu. Děkuji moc. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16862 Registrován: 5-2002 |
Já tedy mám pocit, že předtím tam byly výstražníky AŽD71, ale jestli tam ještě předtím nebylo něco jiného, tak to už nemohu sloužit. Vlaky se tam určitě nekřižují, nejbližší stanice, kde by něco takového provozovat šlo, jsou až Všestary. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19780 Registrován: 3-2005 |
Copak dělala včera 749.121 v Heřmaňáku?
www.MBZS.net
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1557 Registrován: 2-2009 |
Manemb: Jízda s měřícím vozem.
Nejkrásnější pohled na svět je ze sedla jízdního kola
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1484 Registrován: 1-2011 |
Manemb, Radec5: Trošku něco jiného. Opakovaně se méně, středně až hodně chrochtalo a tahala/tlačila se 102.004 přes vexle na chrudimské zhlaví a zpět. |
Ythomas_ct
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2599 Registrován: 10-2009 |
Ad Jamamoto: Opakovaně se méně, středně až hodně chrochtalo a tahala/tlačila se [masinka] 102.004 přes vexle na chrudimské zhlaví a zpět. [vypravci] Schön! Takhle wod-woka to vypadá, že byly v Heřmaňáku nalezeny "ty pravé vexle" pro realizaci zkoušky průjezdu S-obloukem... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19781 Registrován: 3-2005 |
No tak to je
www.MBZS.net
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16889 Registrován: 5-2002 |
YT: Takhle wod-woka to vypadá, že byly v Heřmaňáku nalezeny "ty pravé vexle" pro realizaci zkoušky průjezdu S-obloukem Pokud by měly mít 150 m oblouk, tak by tam musela být třicítka, což zdá se není... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 317 Registrován: 9-2013 |
Protisměrné oblouky o r = 150 m snad mají ve Velimi, ne? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1068 Registrován: 9-2011 |
vlasak: "Neměl by, prosím, někdo fotku tohoto přejezdu před tím, než zde byly nasazeny výstražníky AŽD 97? Co zde bylo před tím a co zde bylo původně? AŽD 71, SSSR, nebo VÚD? Ptám se, neb mě zaujala diskuse pod záznamem, stačí rozkliknout odpovědi k prvnímu komentáři... Dále se chci zeptat, jestli se zde křižují vlaky a zda zde minulý pátek projel nějaký náklad nebo mimořádný spoj, případně čas průjezdu. Děkuji moc. " Do roku 2003 (zhruba) tu byly AŽD 71, podobně jako jsou stále u Trotiny na stejné silnici o 7 km dál. |
Ythomas_ct
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2600 Registrován: 10-2009 |
Ad Hajnej, Ešus: Pokud by měly mít 150 m oblouk, tak by tam musela být třicítka, což zdá se není... Protisměrné oblouky o r = 150 m snad mají ve Velimi, ne? Ano, protisměrné oblouky 2xR150 mají na Velimi, ale třeba Švýcaři (a tedy zřejmě už i Němci) chtějí vědět, jak se vozidlo chová v kolejové spojce (což je v provozu nepoměrně častěji se vyskytující situace), takže je potřeba najít protisměrné oblouky 2xR190, resp. takovou kolejovou spojku s rychlostí 40 km/h do odbočky. A lze se domnívat, že to časem budou chtít (ať už opravdu chtít, nebo muset chtít) všichni, byť je ta zkouška v aktuální EN 14363 definovaná zatím "jen" v jedné z příloh... ;-) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16893 Registrován: 5-2002 |
Tak to pak jo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5023 Registrován: 12-2004 |
Pre zaujimavosť: http://www.5plus2.cz/?e=DD-SVITAVY&d=22.06.2018#strana=40 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 966 Registrován: 12-2012 |
Pár záběrů ze včerejší fotojízdy 749.254 s nákladním vlakem: https://www.youtube.com/watch?v=oo_2jiFX2zg
Více videí na Videokanále Mi.Ko & Endy96
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1069 Registrován: 9-2011 |
Tak se taky připojím... http://www.youtube.com/watch?v=p3GqZHLDtsk |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 682 Registrován: 8-2013 |
Zamračená 749.254-9 s nákladním fotovlakem po lokálkách Pardubického kraje 23.6.2018 VIDEO - https://www.youtube.com/watch?v=GYhlErpV5GQ Foto - 749.254-9 Roveň T478.1004 s Legiovlakem 749.254-9 s fotovlakem a 810 060-4 stanice Holice 749.254-9 Vejvanovice |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1301 Registrován: 8-2010 |
Zdravím, můžu mít dotaz, jaká bude šance potkat v okolí Hradce Králové v následujících dnech stroje ČD 754 a ČD-C 750? Díky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1903 Registrován: 12-2009 |
Darwa: Minimálně brejlovec 754.050 dnes jezdil, vzhledem k tomu, že jsem již dlouho neviděl den, kdy nejezdila alespoň jedna, tak vcelku velká. 750 od ČDC s ČKD stojí snad v HK skoro každý den, takže pravděpodobnost též značná.
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1302 Registrován: 8-2010 |
Před chvílí odjela na Os z Pardubic do Chrudimi 742 113. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1840 Registrován: 10-2005 |
Máte někdo prosím fotku zprzněné Čermné nad Orlicí? Zatím jsem neviděl žádné aktuální fotky.
Punk's not dead!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8288 Registrován: 5-2007 |
Ross: Prečo zprzněné? Ja myslím, že väčšina fírov si oddýchla, že tam ten skanzen skončil. Škoda, že sa nepodarilo zabezpečiť kompletné nahradenie zariadenia niečím novším, aby si oddýchli aj výpravcovia. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 774 Registrován: 7-2009 |
Ross Ono vlastně ani není co fotit. Drátovody zůstaly, zatím stojí i stojan rychlostního pohonu závor. Jen ty pahejly původních odjezdových návěstidel mě trochu děsí, mohlo se to vypreparovat trochu šetrněji, eventuelně to zbrousit do přijatelné podoby ! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 775 Registrován: 7-2009 |
|
Ythomas_ct
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2603 Registrován: 10-2009 |
Ad Petr165: Jen ty pahejly původních odjezdových návěstidel mě trochu děsí... Tak to mě taky. Při pohledu na podobné předměty v kolejišti se mi vždycky vybaví heslo "Viareggio 2009" a pomyšlení na to, co se může stát, když na něco podobného nalehne např. vykolejená cisterna s LPG, byť by to vykolejení bylo způsobeno třeba blbým lomem jazyka výhybky... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 24 Registrován: 7-2017 |
Archeologové narazili na jaroměřském nádraží na sídliště kultury popelnicových polí z doby bronzové a raně středověké sídliště asi z devátého až desátého století. Výzkum jsme zahájili před měsícem a nejsme ani v polovině,řekl to archeolog náchodského muzea https://www.tyden.cz/rubriky/veda/clovek/archeologove-v-arealu-na drazi-v-jaromeri-nasli-davne-osidleni_486410.html |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 237 Registrován: 9-2008 |
taky jsem se byl podívat v Čermné po rekonstrukci, to byla ještě všechna návěstidla označena indikátorovou tabulkou s číslicí 5 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1303 Registrován: 8-2010 |
754 050 v Hradci Králové 28.6. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 386 Registrován: 11-2015 |
Opožděně i moje švestičky z nedávné fotojízdy 749.254 s nákladním vlakem https://www.youtube.com/watch?v=WCj55eZYgCg |
jitachru
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 774 Registrován: 3-2017 |
Pavlínka ještě žije ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 261 Registrován: 3-2016 |
Zdravím Hradečáky a místní znalé. Chtěl bych se jen zeptat, jestli je v Hradci Králové na nádraží nějaká restaurace/hospoda/jídelna? Pokud ano, má otevřeno i o víkendech? Případně dalo by se tam přijatelně najíst někde poblíž hl. nádraží? Předem děkuji. Kyklop499 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1907 Registrován: 12-2009 |
kyklop499: Na nádraží přímo je jen pizza Stazione jako všude jinde. (pouze v X). Jinak celkem pusto. Přes pracovní dny je na výběr kousek masa a salátu v masně vedle pošty, mívají to tam dobré a jídlo vychází kolem 60-80kč či na opačné straně Riegráku (Riegrova nám.) jídelna Čezu v Čezu, já tam chodím nerad, vaří dobře ale kolem poledního je věčně narvaná a je tam rachot. Další pak už jsou dál a jedou i o víkendech: za rohem, ul. Puškinova, velmi dobrý "poctivý" kebab. Jinak nic. V blízkosti nádraží (cca do 8 min) je potom další italská (převážně pizzy ale sem tam i něco jiného) restauračka v malém tescu dole. Jediná restaurace, kde jsem slyšel že nevaří špatně je Vulkán na Chelčického. Je to tam trochu schované. Nedávno jsem tam byl na pivu a bylo tam dost živo, jídlo měl jen kolega a pochvaloval si tak nevím, já osobně tam nejedl takže nemůžu posuzovat kvalitu. Pak už jen všude přítomný McDonald a KFC nahoře v Auparku (Doporučuji používat výtahy, po schodech je to procházka 2x sem tam přes celý barák.) (Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12358 Registrován: 8-2004 |
Honnzok: Místní (z Hradecka) nejsem, ale občasně se tam stavuji a mohu doporučit. Vždy jsem se tam najedl k plné spokojenosti."... Jediná restaurace, kde jsem slyšel že nevaří špatně je Vulkán na Chelčického. Je to tam trochu schované. Nedávno jsem tam byl na pivu a bylo tam dost živo, jídlo měl jen kolega a pochvaloval si tak nevím, já osobně tam nejedl takže nemůžu posuzovat kvalitu."
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 262 Registrován: 3-2016 |
Honnzok + Hroch: OK, díky moc, pánové. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1485 Registrován: 1-2006 |
Kyklop : Za mě doporučuji restauraci U Švagerků. Od nádraží směrem k auparku, projdeš pod ním, přes silnici furt rovně rohový barák. ( Od nádraží zhruba 5 minut chůze ). Adresa : Všehrdova 194/6, Hradec Králové (Příspěvek byl editován uživatelem Knapido.)
Když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo... a když né to, tak použij flexu!! Jinak tě už nic nezachrání... Je to v řiti. Dneska ani flexa nepomohla!
Na K-reportu od 23.ledna 2006 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 263 Registrován: 3-2016 |
Knapido: Taky díky. |
jitachru
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 781 Registrován: 3-2017 |
McDonald a KFC Fuj |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1210 Registrován: 10-2011 |
KFC ještě jde, ale fakt, že jsem si v MC Donaldu dal jahodový drink a měl jsem týden průjem, ba přímo sr*čku, mě donutil k zamyšlení... Jinak, v Lánech na Důlku někdo před časem zlomil závoru. A chtěl jsem se zeptat, co je toto za novinkový vlak na koridoru. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6336 Registrován: 12-2011 |
Ale Jíťo, vy mladí přece fastfoodová jídla zbožňujete, ne?
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se. "Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek. "Pan výpravčí Hubička" Mé fotky na K-reportu odkaz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3188 Registrován: 6-2007 |
vy mladí ... ty píšeš jak nějaký starý důchodce |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2864 Registrován: 9-2003 |
Člověku nemusí McD/KFC/BK chutnat, může je jako globální hráče taky nenávidět ale je vysoce nepravděpodobné, že by se posral z jejich jídla, na němž si zakládají, že je na celém světě stejné.
NOBLE BRICKS
|
Forrest_Gump
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 31 Registrován: 7-2015 |
|
Forrest_Gump
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 32 Registrován: 7-2015 |
|
Forrest_Gump
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 33 Registrován: 7-2015 |
Něco z Jaroměře: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 322 Registrován: 9-2013 |
vlasak: Je to linku Arriva Praha - Nitra, cílenou na týdenní dojížďku. Jezdí to už asi 3 roky a jde o ex řadu 628 DB. |
jitachru
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 784 Registrován: 3-2017 |
Intelpetr: Máte pravdu že hodně lidí z naší generace po těchto ,,pokrmech,, (nebudu přesně charakterizovat jejich vlastnosti, abych nekonala nekalou soutěž a neporušila GPDR zároveň) slintá, ale já určitě ne. Ovšem někdo chodí do těchto zařízení z důvodu toho že se nemá v dnešní době moc kde jinde najíst při ,,přestávce,, na oběd , ale já se tomu snažím vyhnout, i když třeba zmrzliny tam mají dobré, ještě některé saláty, ale tam to končí. Jen se bojím u generace po nás, to už se školní jídelny začnou postupně omezovat či rušit a děti budou na potravinách z těchto zařízení mít založený jídelníček - typická svačina budou ,, kuřecí,, křidélka, hamburger, hranolky a kokakola. Ble..... A pak budeme rádi za znovuzavedení povinného školního mléka. |
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4248 Registrován: 3-2007 |
Takže jak vidíte, jitachru je taková stará mladá mládežnice z vesnice a do schématů o "dnešní mládeži" ji napasujete jen těžko... Já si jí představuju jako ženskou variantu bratrance Jóny z Šimkovy povídky "Moje jízda tramvají". |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 405 Registrován: 4-2013 |
Forrest-Gump a ostatní: je také v plánu pokračovaní elektrifikace do Trutnova? Aby rychlíky mohli z Trutnova do Prahy jet pod dráty a popř. Sp z HK do Trutnova? A jestli ano v jakém horizontu období aw to sá ošwkácRT?? |