Diskuse » Archiv 2018 » Modely a modelářství » Modely v měřítku H0 a větším » Archiv diskuse Modely v měřítku H0 a větším do 21. 04. 2018 | předcházející | další |
Archiv diskuse Modely v měřítku H0 a větším do 21. 04. 2018dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 230 Registrován: 12-2007 |
Rich: To co je popisovane na strankach Ostrama, je nikdy nevydana stavebnica od firmy VDV. Ich produkciu prebral Bramos. Ci niekedy vypustia do sveta aj tuto stavebnicu musia povedat znalejsi. Kazdopadne, na burze sa da ziskat odliatok tohto vozna a takisto existuju aj leptane doplnky.
www.dssmodel.sk
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 91 Registrován: 11-2012 |
napsat primo do Bramosu re Gags Odlitek by me zajimal jak je na tom s rozmery, p. Malina dela/delal lepty ochozu a ty byly jen na urcity odlitek pokud se nepletu.
H0 CSD III. - IV. Digi.; Ziji na smaragdovem ostrove.
|
Brundibál
|
|
Neregistrovaný host 37.48.32.113 |
To Jamesc..... Ca od Liliputu hezký, ale ta skříň byla celozelená i s podvěsy....... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 474 Registrován: 6-2008 |
fira66,mvedo ten pielstik se dá posadit i na podvozky mtb jde jen o to jak upravíte uchycení podvozku já ho mám taky a právě na podvozcích mtb. potřeboval bych nějaké fotky izolátorů a střešního propojení u lokomotiv ř. 150/151 může to být i z modelu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 793 Registrován: 1-2012 |
AD Pielstick, Dá se posadit na "fůru" podvozků, kdysi to byla pouze V 100 od Gützolda, nyní jde na podvozky od MTB, od Roco, od Liliputa anebo od Fuggertha, záleží na tom, kolik do toho kdo investuje a co od toho očekává. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 319 Registrován: 10-2013 |
Marian_P: Je to tak, jak píše Marian. Za moji maličkost dávám přednost součástkám modelu BR 290 - 295 Roco. Jsou opravdu velmi spolehlivé. "AD Pielstick, Dá se posadit na "fůru" podvozků, kdysi to byla pouze V 100 od Gützolda, nyní jde na podvozky od MTB, od Roco, od Liliputa anebo od Fuggertha, záleží na tom, kolik do toho kdo investuje a co od toho očekává." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 151 Registrován: 11-2016 |
Zdravím , zháňam popisy na SM 488 , číslo mi je úplne jedno , nevedel by ma niekto nasmerovať ? |
Regpetrs
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 77 Registrován: 2-2007 |
Dotaz: Neválí se někomu doma zbytečně cca 20 starých plechových spřáhel Piko nebo Schicht? petrsporer(takové to zkroucené znaménko)seznam(puntík)cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 915 Registrován: 12-2012 |
Záběry z chrudimského H0 kolejiště: https://www.youtube.com/watch?v=VgGuhJlUpRI
Více videí na Videokanále Mi.Ko & Endy96
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1919 Registrován: 12-2007 |
mkcomp: neuvěřitelné kolejiště, klobouk dolů i s příčeskem Patina na vozech, budovách, krajině, dobové soupravy a doplňky.... souběžná jízda, prostě
Všechno se točí kolem své osy, jen my se točíme kolem peněz...
|
Filípek
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 395 Registrován: 12-2013 |
dobrý den ,sháním normální kryty světel - hliníkové na model HO - vyrábí to někdo ??? děkuji |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 795 Registrován: 1-2012 |
Provoz v pohraničí |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 796 Registrován: 1-2012 |
Pohraničí 2 více na stránkách KŽM Česká Lípa. Zdraví Marian |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 41 Registrován: 11-2011 |
777: + 777 a Pepa82 "Marian_P: "AD Pielstick, Dá se posadit na "fůru" podvozků, kdysi to byla pouze V 100 od Gützolda, nyní jde na podvozky od MTB, od Roco, od Liliputa anebo od Fuggertha, záleží na tom, kolik do toho kdo investuje a co od toho očekává."Je to tak, jak píše Marian. Za moji maličkost dávám přednost součástkám modelu BR 290 - 295 Roco. Jsou opravdu velmi spolehlivé. " Pánové, nepsal jsem o jakémkoli odlitku Pielsticka, ale o tom tenkostěnném od p. Čadeckého. Ten má rám vypalovaný laserem a je určen pouze pro podvozky v 100 od Roco. Pokud si od něj nepořídíte ten rám, samozřejmě můžete použít pojezd jakýkoli, který se tam vejde a odpovídá alespoň rozvorem podvozků. Já osobně preferuji právě ten z Roco V 100, neboť má odpovídající rozměr kol a kvalitní motor se setrvačníkem. A dokonce u Pielsticka se dá použít po mírné tvarové úpravě i kompletní platina s konktorem DCC i osvětlením LED! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 42 Registrován: 11-2011 |
Filípek: Já používám hliníkové trubičky z obyčejných plynových zapalovačů cigaret, případně i z jiných zdrojů, dá se sehnat i jako polotovar. Do karoserie vyvrtám o něco větší otvor, do něj vsadím dle potřeby dlouhou trubičku a do trubičky zalepím (nebo jen zasadím, podle toho, jak tam drží) světlovod potřebného průměru (dají se koupit na více e-shopech v různých průměrech). A zevnitř karoserie pak připevním LEDku za světlovod. Vzhled a efekt zaručen. Mám vyzkoušeno i imitaci skutečných LED svítilen, kdy místo jednoho světlovodu do trubičky vložím světlovod s mnoha vlákny. A čelo světla zakápnu něčím průhledným, aby to udělalo sklíčko svítilny. Vypadá to fakt efektně, kdy nesvítí jakoby jedno světlo, ale každé vlákno imituje každou jednotlivou LED diodu umístěnou ve skutečné svítilně lokomotivy."dobrý den ,sháním normální kryty světel - hliníkové na model HO - vyrábí to někdo ??? děkuji " |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 798 Registrován: 1-2012 |
Zdravím fíru66, ten podvozek jsem myslel obecně, u nás mají dieselové lokomotivy v podstatě všechny rozvor podvozku 2 400 mm (mimo T 499.0, ta má 2 600) Zdraví Marian |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 917 Registrován: 12-2012 |
Pár záběrů z chrudimského H0 kolejiště: https://www.youtube.com/watch?v=89OCzUKMnlA
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 920 Registrován: 12-2012 |
771068: Díky za chrudimské, já to jen natočil
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 3-2018 |
Zdravím nevíte nevyrábí někdo odlitek elektrické jednotky řady 470 na H0 - vím o leptu - bohužel ale s lepty zatím neumím tak by se mi hodil spíše ten odlitek Díky za odpověď |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1777 Registrován: 4-2006 |
Filípek: hliníková trubička? http://www.litomysky.cz/mat/albalo.htm
Zlámalíkovy mašinky: tt120.webnode.cz
|
Vladimír_b
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2727 Registrován: 6-2008 |
Filípek: nebo lisovací dutinky pro elektrikáře...
Trať 160 Aktualizace 6.2.2018
|
Filípek
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 397 Registrován: 12-2013 |
děkuji všem,už jsem se ptal na Klimentské a vypadá to,že to nikdo nedělá. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 522 Registrován: 12-2006 |
Zdravím hánulkáře, na http://www.trainmania.info/zapisky2018.html#nohab-trix jsem dal minirecenzi Nohabky Di 3 NSB v H0 od Trixe.
------------------------------------------------
www.trainmania.info • www.trainmania.rajce.idnes.cz • www.youtube.com/user/trainmaniak |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1782 Registrován: 4-2006 |
Model Nohabky jsem u Trainmaniaka viděl a potěžkal a musím říct, že je to pěkná ukázka těžkého strojírenství! Podvozek působí trochu legračně, je jak ze starých (poctivých) plechových modelů na klíček, ale litá kastle o tloušťce stěny nějaké 4 mm má tedy svoji váhu! Prostě fortelná práce.
Zlámalíkovy mašinky: tt120.webnode.cz
|
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12299 Registrován: 4-2003 |
U Märklina celkem standardní záležitost, i ten poněkud ležérní přístup k měřítku Ale hlavní je, že to funguje a bude fungovat bezchybně hodně dlouho. »Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein! (Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 23 Registrován: 7-2017 |
532g u šestinápravového modelu v H0? Proslulý český výrobce vyrábí mimo jiné i model nejpopulárnější čs dieselelektrické lokomotivy, který váží 615g, je plněpohonný a sběr proudu má ze všech náprav |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 511 Registrován: 5-2007 |
Ahoj! Prosím o radu. Věděl by někdo, jaké číslo mají ty to náhradní díly: Měřítko H0 ROCO - dvojkolí bez bandáží sergej ROCO - schůdky vůz Y Díky moc! (Příspěvek byl editován uživatelem čouda.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3121 Registrován: 7-2009 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 512 Registrován: 5-2007 |
Předěláváš mašinu MTB, jo? Mám u pána objednanou dvojku. Už se těším. To bude radost dělat :-) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3122 Registrován: 7-2009 |
Předělávám ale na roco pojezd... dvojka bude taky.. tvoje ND,které potřebuješ jsou na papíře u modelu a na sergeje máš buď šedé nebo černé. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 513 Registrován: 5-2007 |
Od sergeje papír nemám - bazar a u Y sice papír je, ale číslo dílu nikoliv. To se neptám jenom tak z lenosti |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3123 Registrován: 7-2009 |
tak kat.číslo na ROCO třeba tady 62937 Spare part list 62937 dvojkolí bez bandáže 133125 dvojkolí 6,80€ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3035 Registrován: 7-2006 |
Dozer kolový DOK je dvounápravové vozidlo s univerzální lopatou, navijákem a sněhovým nástavcem určené k: - provádění zemních prací - odstraňování sněhu a závalů - těžení, nakládání a přemisťování zemin - úpravě komunikací - rychlému budování okopů a krytů - tahu přívěsů - hloubení zákopů pomocí zákopového pluhu ZP 60/90 Do výzbroje Československé lidové armády zaváděn od roku 1967. Více zde: odkaz (Příspěvek byl editován uživatelem tempotaxi.)
ŽOS Kladno - malovýroba osobních a nákladních vozů.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 514 Registrován: 5-2007 |
Díky! Pomohlo teď ještě dořešit ty Y. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 994 Registrován: 11-2008 |
Tempotaxi ten dok-m co je to za výrobce?
trvale
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3036 Registrován: 7-2006 |
Stavebnice DOK se dala dříve sehnat na webu http://www.arsenalm.de.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13 Registrován: 1-2011 |
Dovoluji si představit set Spree Alpen Express, výr. Rivarossi H0, HR 4234, DR IV Ep. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3 Registrován: 3-2018 |
DOK jak živý. Proč mám pocit, že jsem ho snad jinde než v armádě neviděl. Ale to je přece blbost, ne? |
Kočkopes
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 229 Registrován: 10-2017 |
Zdravím, chci se zeptat, jaký máte názor na model lokomotivy ST43 od MTB, případně jestli jej někdo vlastní a může (ne)doporučit, jaké má zkušenosti atd. |
Polabský
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1016 Registrován: 10-2010 |
Kočkopes: Vřele doporučuji prohledat fórum: "DiskuseModely.biz" Tam je několik vláken k tomuto tématu. Hezký večer. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3304 Registrován: 6-2007 |
ST43 od MTB určitě ne... Zcela neodpovídá tvar čela, zvláště okýnka v rohu kabiny, které jsou na modelu na bočnici , ale správně by měly být v rohu a přecházet do čela. Kvalita detailů, nástřiku, popisků taky nic moc, rozhodně neodpovídající ceně. Model dobrý možná jako základ pro nějakou přestavbu. Dvakrát jsem ten model měl v ruce, ale zatím raději čekám na lepší model... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 331 Registrován: 10-2013 |
Kočkopes: Tady se o té ST45-MTB již debatovalo. Je to asi uprostřed stránky."Zdravím, chci se zeptat, jaký máte názor na model lokomotivy ST43 od MTB, případně jestli jej někdo vlastní a může (ne)doporučit, jaké má zkušenosti atd." |
Kočkopes
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 232 Registrován: 10-2017 |
Tak to mě celkem mrzí. Dlouho jsem si na ten model dělal chutě, kor když teď poslední Kamienecké dojezdily. Ale teď se prý připravuje ST43-333, který bude mít nový pojezd, tak mě právě zajímalo, jestli není třeba i nová forma, jako u "elektronika". |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 155 Registrován: 11-2016 |
Zdravím , mám taký problém : včera som kúpil od známeho Roco 62914 , a nedostal som k tomu leptané doplnky , ako napríklad tabuľky . Neviete , na koho sa mám obrátiť ? Ináč model je perfektný . |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 332 Registrován: 10-2013 |
mvedo: Obtisky Jiran (co se týče ČSD a ČD). Tabulky ČSD a ČD: Detail "Zdravím , zháňam popisy na SM 488 , číslo mi je úplne jedno , nevedel by ma niekto nasmerovať ?" Tabulky a popisy ŽSR - netuším. |
igino
|
|
Neregistrovaný host 85.237.234.191 |
Na Slovensku napr. p. Pavel Füle |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 156 Registrován: 11-2016 |
777: Už mám , už som si vytlačil ."mvedo: "Zdravím , zháňam popisy na SM 488 , číslo mi je úplne jedno , nevedel by ma niekto nasmerovať ?"Obtisky Jiran (co se týče ČSD a ČD). Tabulky ČSD a ČD: Detail Tabulky a popisy ŽSR - netuším." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 157 Registrován: 11-2016 |
Vďaka za predošlé rady , mám ešte taký problém .Jeden môj známi je tak trochu dilinko , a zmyslel si , že do dvoch týždňov potrebuje popisy na T499 . Neviete , kam ho mám nasmerovať ? Hľadali sme , no márne , nieje niekto taký , kto by ich robil ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 43 Registrován: 11-2011 |
mvedo: Vyrábí je p. Kwasnica a Černohorský, viz Parostroj.cz. Ale do dvou týdnů asi sotva. Jedině, že by rychle reagoval a měl je skladem. Já je mám také od něj, dokonce jak T 499.0001 tak 0002."Vďaka za predošlé rady , mám ešte taký problém .Jeden môj známi je tak trochu dilinko , a zmyslel si , že do dvoch týždňov potrebuje popisy na T499 . Neviete , kam ho mám nasmerovať ? Hľadali sme , no márne , nieje niekto taký , kto by ich robil ?" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 158 Registrován: 11-2016 |
Jop , napísal som , dík . |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 333 Registrován: 10-2013 |
T499.0002-Detail Termín je ovšem ošemetný. Zkusit to někde v kamenném krámě kam Detail dodává. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 44 Registrován: 11-2011 |
777: mvedo ale sháněl popisy, ne tabulky. Detail, p. Žitný popisy (obtisky) nedodává."T499.0002-Detail Termín je ovšem ošemetný. Zkusit to někde v kamenném krámě kam Detail dodává." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3037 Registrován: 7-2006 |
Stavba kotlového vozu Apollo Bratislava. Více zde: http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=4&t=11380
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 334 Registrován: 10-2013 |
fira66: Nechci se přít. Když si, ale doma "vytlačil" popisy na SM488.0 tak si může popisy "vytlačit" i na T499.0. Podkladů je celkem dost. Navíc těch "popisů" na předloze T499.0 je jak šafránu."777: "T499.0002-Detail Termín je ovšem ošemetný. Zkusit to někde v kamenném krámě kam Detail dodává."mvedo ale sháněl popisy, ne tabulky. Detail, p. Žitný popisy (obtisky) nedodává." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 159 Registrován: 11-2016 |
No je to v tom , že nemám tlačiareň , ktorá tlačí na bielo . Popisy na ZSSK 560 sú žlté , čiže to som si mohol vytlačiť aj ja . Ale biele veci , som musel dať kamarátovi . Je tu problém ten , že som to robil v triali CorelDrawu , a ten mi už vypršal .A cenovo to je skoro to isté , takže radšej počkám , kým mi to niekto spraví , ako keby som to mal ja robiť zas nejako vachrlato . |
Kodan
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 750 Registrován: 9-2007 |
Kočkopes: Já už to čekání na jiný model ST43 (třeba od PIKO) nevydržel a vrhnul se do ničení mašinky od MTB. Na první pohled mě praští do očí nedotažené pluhy, na nichž jsou ještě navíc vidět schody asi po 3D tisku předlohy. Trochu méně vidět jsou pak ta nešťastně zelená světla á la klíčová dírka (stejně jako u nové SU46), ale pro ně už mají Poláci suprovou modelovou náhradu. Použil jsem lepty od Ostbahn-u a po drobných úpravách se mně osobně mašinka hned jeví lépe (model se dá nakonec zkrášlit i požitím Luzaka při vzpomínání na doby, kdy fotil luzaka ). |
Kočkopes
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 250 Registrován: 10-2017 |
Ty brďo. Tak teď při tom srovnání se skutečností to vidím. No, radši si nechám zajít chuť a pořídím něco od PIKO, nebo počkám. Tohle je fakt síla. |
Polabský
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1019 Registrován: 10-2010 |
Kodan: No dobrý ale co ty "rovně ohnutý" boční okna a široké sloupky u nich ??? To mi hlava nebere !! Hezký den Všem !! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 202 Registrován: 11-2011 |
Tatra T6A5 po "oprave"nevydareného pokusu vlnkovanej T6ky prvého majiteľa stavebnice. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 524 Registrován: 11-2007 |
Včera jsem dokončil stavbu nákladního vozu Eal/Vsa ČSD, již čeká jen na dokončení patiny a můžeme |