Diskuse » Archiv 2018 » Automobily, lodě a letadla » Zahraniční SPZ | předcházející | další |
Zahraniční SPZdolů |
V diskusi lze uvádět:
• fotografie vozidel či RZ, ze kterých není patrné místo ani čas pořízení (výřez, neidentifikovatelné pozadí apod.),
• textové informace o RZ, ze kterých může být patrný čas spatření, ale bez uvedení konkrétního místa.
Příspěvky porušující uvedené požadavky budou vymazány. Podrobná pravidla najdete zde.
diskuse | posl. autor | příspěvků | stran | posl. příspěvek | |
---|---|---|---|---|---|
Archivy starších příspěvků
|
|
||||
Archiv diskuse Zahraniční SPZ do 10. 02. 2018 | Bmc5365 | 60 | 1 | 10-02-18 17:09 | |
Archiv diskuse Zahraniční SPZ do 09. 04. 2018 | miso | 60 | 1 | 09-04-18 21:11 | |
Archiv diskuse Zahraniční SPZ do 11. 06. 2018 | Pavel2 | 60 | 1 | 11-06-18 22:59 | |
Archiv diskuse Zahraniční SPZ do 08. 08. 2018 | Zdeny | 60 | 1 | 08-08-18 21:23 | |
Archiv diskuse Zahraniční SPZ do 13. 09. 2018 | Lovecvraků | 60 | 1 | 13-09-18 22:55 | |
Archiv diskuse Zahraniční SPZ do 25. 11. 2018 | Voy | 60 | 1 | 25-11-18 15:44 |
autor | příspěvek |
---|---|
JozefLXI
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 954 Registrován: 10-2013 |
Voy: http://www.kfz-curak.at/index.html "Konkrétně s tímto autem bych po ČR nejezdil...." Ćurak môže znamenať (v nejakom nárečí chorvátčiny alebo srbčiny) i Turek. Moja babka a dedo nehovorili Turek/Turecko, ale Ťurek/Ťurecko. Naša i Vaša spoluhláska zapisovaná písmenami "Ť/ť", v týchto jazykoch pre podobne znejúcu hlásku používa litery Ć/ć alebo Ћ/ћ.
Dôsledkom zneduplicitnenia je, že sú občas skoky pri jednoriadkoch, ale nevadí, aspoň je to teraz napínavejšie.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2890 Registrován: 6-2007 |
Obzvláště chorvatština Čecha někdy pěkně zaskočí: chladna piča = studené nápoje pitomec = chovanec (regionální) atp.
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw) |
JozefLXI
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 955 Registrován: 10-2013 |
pića = пића = nápoje/pitie/pitivo = nápoje/pití; etymológia slova pitomec: staročeské pitomý ~ domáci|domácí, krotký, skrotený/zdomácnený|ochočený, kŕmený|krmený' od praslovanského *pitati ~ kŕmiť (pozri píce), prenesene neskôr tupý, hlúpy|hloupý. → Ruské slovo пито́мец znamená „chovanec“ - t. j. ten, komu niekto iný (do)dáva obživu. Toto slovo je etymologicky spojené s iným ruským slovom пита́ть - „živiť, vyživovať“. • No ale k meritu tohto oddielu: H_RFF-631; dnes: — RD.-... som videl [doteraz najvyššie RDG-845], ale žiadne RE.-..., riadne švihajú.
Dôsledkom zneduplicitnenia je, že sú občas skoky pri jednoriadkoch, ale nevadí, aspoň je to teraz napínavejšie.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1779 Registrován: 3-2010 |
Co se člověk nedoví, když hodí do placu "fotečku s vulgární konotací na nedělní odpoledne" |
JozefLXI
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 961 Registrován: 10-2013 |
Maďarské motoformáty (U•• •••) na dvoj-, troj- i (možno, ale nestretol som ich zatiaľ) na "nie malých" štvorkolkách. H_UBM 511 predná "tabuľka" a zadná. (Zdroj: https://www.mediaklikk.hu/video/pannonia-3-kereken-szobtol-szecse nyig/) Neviem, či už na sajdky/kvady nedávajú len zadnú(?). Maďarské motoformáty (U•• •••) na "velikánskych" štvorkolkách. H_UGD 054 Podľa mňa trocha "komická" veľkosť, hlavne keď ich dajú na ešte ozrutnejšie autá. Ilustračne i maďarský mopedoformát (z môjho príspevku zo 06.01.2018 - odvolávku sem neviem uviesť, lebo v archíve chýba obdobie od 04.01.2018 23:27:36 do 10.01.2018 15:27:07): Marí sa mi, že im sprvoti dávali i na predok tento obrovský kreditkový formát. Tiež komická veľkosť na často v čele, i ceste po I. triedy, jazdiacom nepredbehnuteľnom kapotovanom mopede.
|
GR
|
|
Neregistrovaný host |
Voy - 25. listopadu 2018 - 15:44:17 "Konkrétně s tímto autem bych po ČR nejezdil" No, ještě že neparkuje v Grazu před tímto obchodem - ono tam totiž není kde zaparkovat. https://www.google.cz/maps/@47.0706673,15.4391696,3a,75y,13.39h,84.15t/data=!3m8!1e1!3m6!1sA F1QipNXa6Cwvc3_g7kQpN5RVfdNiLlbh3HkyC_mNPs!2e10!3e11!6shttps:%2F% 2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipNXa6Cwvc3_g7kQpN5RVfdNiLl bh3HkyC_mNPs%3Dw203-h100-k-no-pi-5.916363-ya300.8834-ro4.5769777- fo100!7i5376!8i2688?hl=cs Voyovi pozdrav z Grazu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1833 Registrován: 4-2014 |
Obzvláště chorvatština Čecha někdy pěkně zaskočí. Jak k druhému obrázku kamarád poznamenal.. "Už vidím, jak ti u nás nějakej more něco vrátí.' (Příspěvek byl editován uživatelem Bobesh.) |
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16629 Registrován: 8-2002 |
GR: ten link se jaxi pomrvil, trochu jsem ho zkrátil, asi by to mělo být takhle https://lh5.googleusercontent.com/p/AF1QipNXa6Cwvc3_g7kQpN5RVfdNi Llbh3HkyC_mNPs=w203-h100-k-no-pi-5.916363-ya300.8834-ro4.5769777- fo100!7i5376!8i2688?hl=cs ale gůůgl na to říká že 404 not found (404. That’s an error. That’s all we know.) jinak něco přihodím... 2x Nor + španělskej 2ř na vleku Albánie + F motorka |
Gapa
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1655 Registrován: 8-2006 |
V nedávné době jsem v Praze nedaleko nám. Jiřího z Poděbrad několikrát zahlédl Arménii
Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat.
chcete dostávat pohledy z celého světa? Registrujte se na www.postcrossing.com/about - posíláte a dostáváte pohledy od ostatních uživatelů |
JozefLXI
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 964 Registrován: 10-2013 |
HR_ST 7777-DN (presedmičkovaný Split - ST), dnes u nás, lepšie sa nedalo pre toho fajčiara vedľa. ešte bez europrúžka.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10572 Registrován: 7-2006 |
Od 1. ledna 2017 v rámci slučování rakouských okresů přestal po dlouhých letech existovat okres Wien-Umgebung (Vídeň-okolí), zanikl tak kód WU. Tento bývalý okres byl roztříštěn do okolních okresů Sankt Pölden-Land (PL), Tulln (TU), Korneuburg (KO) a Bruck an der Leitha (BL). Jelikož víme, jak rychle se v Rakousku obměňuje autopark, tak cca. za 10 let kód WU zcela vymizí z ulic. Po dvou letech od zániku to jde krásně poznat, vezmu v příklad město Pressbaum, které již spadá pod okres PL - v jeho ulicích je to přesně 50 na 50, a to jsou pouhé dva roky! Nejvyšší vydanou sérii jsem zaznamenal WU ččč HD: Z Vídně samotné jen tolik, že se stále recykluje z formátu W ččččč p, čili drží se jej zuby nehty, jde to krásně vidět na zcela nových vozech i na elektromobilech. Co do fotek, tak jen zajímavé vozy, které jsou ve vídeňských ulicích velkým zjevením: O diplomaty není nouze: U rakouských PZ jsem si všimnul detailu, který mi celou dobu unikal. Povšimněte si nepatrného zkosení černé barvy v horní části všech znaků. Možná to tak výrobce dělá schválně. Jde tedy o jistou formu ochranného prvku, aby vždy šel poznat originál? Lze jen spekulovat. Jinak ve Vídni se to hemží všemi značkami z celé Evropy, tentokrát se ale pod objektiv zamotali Srbové:
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.11.2018
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.11.2018 Regiomap Zlínského kraje - update k 30.11.2018 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2903 Registrován: 6-2007 |
ad Voy ...U rakouských PZ jsem si všimnul detailu, který mi celou dobu unikal. Povšimněte si nepatrného zkosení černé barvy v horní části všech znaků. Možná to tak výrobce dělá schválně. Jde tedy o jistou formu ochranného prvku, aby vždy šel poznat originál? Lze jen spekulovat... Rakouské PZ dodává několik výrobců (koncesionářů) a cenová válka je nepřetržitá a tvrdá. Popsané určitě není dodatečný ochranný prvek. Pohled na starší emise ukazuje precizní výlisky. Z mého pohledu se to jeví jako důsledek používání hodně opotřebovaných "klotzwerků", což by mě v rakouských poměrech vůbec nepřekvapovalo...Podobný obraz skýtaly před mnoha lety některé série PZ v moldavské enklávě, částečně i Bosně a Hercegovině, kde byly k dispozici nejdříve jen ojeté kostky (v Německu vyřazené)z původního DIN fontu. Pak se vyrobily zcela nové s různými úpravami aby se s nimi nedaly lisovat falešné německé.
www.czechplates.cz
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1787 Registrován: 3-2010 |
Minor: tvoje odpověď směřuje na Rulův příspěvek 10572. Ale to je jen detail... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2905 Registrován: 6-2007 |
Omlouvám se oběma
www.czechplates.cz
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1788 Registrován: 3-2010 |
Minor: to se může stát každému, je to jen překlep. Ovšem nosná informace od tebe a RULa je (aspoň pro mě) zajímavá. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1789 Registrován: 3-2010 |
RUL a Minor: kvůli vám jsem teda sešel dolů do garáže a nafotil nějaké "blízké setkání s rakouskou tabulkou" abyste mohli mudrovat o kvalitě a skosení Teď je tam klid, všichni čučí na bednu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2906 Registrován: 6-2007 |
ad Voy Není nad čím mudrovat. Novější emise mají skosení u číslic a to z důvodů (domněnka) - jak jsem už napsal. Z tabulek by se měl dát ztotožnit výrobce. Ti mají rozdělené rajóny takže by šlo porovnávat, což rád přenechám těm, kdo se zaměřují na rakouské PZ....
www.czechplates.cz
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2639 Registrován: 8-2013 |
Ahojte Nevie niekto čo je toto za značku?
www.autoskodaklub.sk
|
JozefLXI
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 967 Registrován: 10-2013 |
Lubos1993: Vyzerá to možno na holandskú ("papierovú") exportku."Ahojte Nevie niekto čo je toto za značku?"
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1297 Registrován: 1-2009 |
Pár statistických informací ke včerejšímu Regensburgu. Centrum a okolí Dunaje jsem prochodil celé. Za tu dobu jsem tam potkal 2 auta s mnichovskou spz MRD, dále spoustu Čechů (z Prahy, Plzeňského, Jihočeského, Pardubického a Karlovarského kraje), Slovensko + Polsko ani jedno, 1x Švýcarsko, 1x Rakousko, 1x Rumunsko a 2x Bulharsko. Z nejstarších vozů 2x ve vedlejších ulicích trojkové BMW z první půlky 90. let, 1x VW Passat z téže doby (jediný vůz na starých din značkách). A v závěru mé vizity jsem natrefil na VW 1500 z přelomu 60/70. let. Všude spousta cyklistů a poměrně dost elektromobilů. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2907 Registrován: 6-2007 |
No nevim - když to takhle půjde v Řezně dál, tak se tam snad ani nevyplatí jezdit, nebo?
www.czechplates.cz
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1299 Registrován: 1-2009 |
No prošli jsme tam křížem krážem centrum a okolí Dunaje, ale na předměstích a sídlištích jsme nebyli, protože jsme šli pěšky a MHD se nám nechtělo. A autobusy jsem viděl jenom na německých značkách, holt všichni Češi tam přijeli auty nebo vlaky, které už jezdí každé 2 hodiny. Ale třeba dneska v Plzni jsem potkal dodávku z Gibraltaru. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2 Registrován: 11-2018 |
Zdravím, viete mi niekto povedať, čo je toto za značku? Ďakujem! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1750 Registrován: 12-2007 |
Zila: Podľa písma to bude pravdepodobne NDR |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2908 Registrován: 6-2007 |
PZ bývalé DDR - ZO = Senftenberg
www.czechplates.cz
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3 Registrován: 11-2018 |
Ďakujem za Vaše príspevky....cením si to....čaute |
JozefLXI
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 973 Registrován: 10-2013 |
H_521 BC; historická maďarská 1943 — film ABIGÉL: Žiaľ nie sú práve vydarené po prenesení sem . Mali by byť z (jesene) roku 1943 - začiatok školského roka.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1794 Registrován: 3-2010 |
Majitel Mercedesu docela vtipně vyřešil svůj "konzulární" status. Pokud by byl pravým konzulem, měl by GK a pak číslice. Jenže tabulku nedostal a tak má tabulku na přání G GK 5 a na zadek si nalepil "CC". Velmi hezká ukrajinská tabulka a 0001 z Kanárských ostrovů. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4 Registrován: 11-2018 |
Čo poviete na toto.... borci....???? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 913 Registrován: 5-2006 |
Borci na to povedia, že: DDR, Bezirk Dresden, séria 1.2 (séria 1.1 RA 10-00 až RZ 99-99; séria 1.2 YA 10-00 až YZ 99-99; séria 2 RAA 1-00 až RZZ 9-99) |
Heinrich Koehlermann
|
|
Neregistrovaný host |
Žitavské sjetí |