Diskuse » Archiv 2019 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Moravskoslezském kraji » Archiv diskuse Doprava v Moravskoslezském kraji do 05. 12. 2019 | předcházející | další |
Archiv diskuse Doprava v Moravskoslezském kraji do 05. 12. 2019dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3100 Registrován: 6-2015 |
Jsou průvodčí schopni ODISku načíst? Jsou na ní tvé údaje a fotka? Pak by měla stačit. Možná ses jej měl rovnou zeptat. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1668 Registrován: 2-2017 |
Našel jsem u sebe jízdenku. odkaz Když mi průvodčí ve vlaku umí z ODISky odečíst peníze za jízdné, tak nějak tu ODISky umí načíst. Fotku a datum narození mám na ODISce, ale to samé mohu říct o řidičích autobusů. Oni také vidí, že jsem "student 15-26". (Příspěvek byl editován uživatelem os98.) |
Mhdfmov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 451 Registrován: 2-2011 |
Můj pohled: Řidič v autobuse vidí na ODISce fyzicky osobní údaje + fotku a na displeji studentský profil. Průvodčí ve vlaku vidí to samé. Neměl by kontrolovat ISIC. prodává přece naprosto totožný typ jízdného a dodržuje stejný závazný tarif. Příjmový doklad říká "ODIS jednoduchá", takže je jasné jaký tarif jsi využil. (Příspěvek byl editován uživatelem mhdfmov.) (Příspěvek byl editován uživatelem mhdfmov.) |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3101 Registrován: 6-2015 |
Z mého pohledu po tobě ISIC chtít neměl. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1669 Registrován: 2-2017 |
Ještě dodám jednu věc. Když jedu kamkoliv autobusem, kde platí Tarif ODIS, tak díky studentskému profilu na ODISce automaticky dostanu jízdné "student 15-26" a řidič nemusí u sebe nic mačkat, že jsem student. Prostě klikne na zastávku, kam jedu a přiložím ODISku. Ve vlaku bych čekal to samé, že systém nepustí průvodčího, revizora nebo paní u pokladny mi dát obyčejné jízdné. |
Kočkopes
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1009 Registrován: 10-2017 |
Platný ISIC bys u sebe měl nosit, "kamarád" takhle podváděl, když jezdil na studentské jízdné ještě půl roku po tom, co nedobrovolně opustil školní zařízení. Na ODISce sice můžeš mít nahraný studentský profil, ale prokazovat se máš ISICem, do 18 let lze i občanským průkazem, průvodčí/revizor si jej může vyžádat na ověření platnosti ODISky a není to nic proti ničemu, nic mu v tom nebrání. Mimochodem, jel jsi pravidelným vlakem ČD, nebo mimořádným vlakem, který byl zaveden ke Dnům NATO? Je totiž víc než pravděpodobné, že tyto mimořádné vlaky nebyly zaintegrované do ODIS (stejně jako mimořádná autobusová linka 139) a jelo se v nich podle tarifu ČD. Paní u pokladny/průvodčí ti vydá takovou jízdenku, jakou si nadiktuješ. Pokud ji kupuješ na ODISku, tak tě většinou jen informuje, že máš studentský profil a pak ji většinou vydá i se studentskou slevou. (Příspěvek byl editován uživatelem Kočkopes.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1670 Registrován: 2-2017 |
Kočkopes: Dle Tarifu ODIS mi ODISka nahradí ISIC nebo žákovský průkaz, tak proč bych se měl prokazovat ODISkou i ISICem zároveň? Občanka je mi k tomu k ničemu, protože 18 let mi už dávno bylo. Jel jsem zřejmě nějakým mimořádným vlakem (usuzuji podle toho, že dnes tento vlak nejel) a když jsem dostal jízdenku ODIS, tak ten vlak byl také zaintegrován. Jinak bych tam nemohl platit ODISkou. Když mě průvodčí / revizor / pokladní informuje, že mám studentský profil, tak po mně nemá chtít nic dalšího. Takhle to chápu na základě cestování autobusy, kde platí ten samý tarif. Chápu, že to zaměstnanci ČD nemají jednoduché, když ČD mají svůj tarif, k tomu na územích krajů platí i krajské tarify tamních IDS, ale cestujícímu to má být jedno. Ne aby se kvůli jedné věci prokazoval dvěma způsoby současně. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3102 Registrován: 6-2015 |
Kočkopse, a jak bys v této logice zajistil, že po opuštění školy během školního roku dotyčný nepoužije nevrácený ISIC? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 278 Registrován: 4-2019 |
Nešlo náhodou o tohle? Tarif ODIS, IV., 3. Zlevněné jízdné - Nařízené slevy (str. 17): c) pro cestující ve věku od 18 let do dovršení 26 let věku je pro běžné odbavení postačující předložení platné ODISky (nebo registrované BPK pouze pro dlouhodobé časové jízdné ve vozidlech DPO). V případě přepravní kontroly nebo kontroly pracovníkem Ministerstva dopravy ČR nebo při zakoupení jednotlivého jízdného hrazeného v hotovosti musí cestující prokázat nárok na slevu předložením platného žákovského průkazu nebo průkazu ISIC. Toto platí i pro všechny zahraniční studenty. |
Mhdfmov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 452 Registrován: 2-2011 |
Ale pro nahrání studentského profilu není potřeba ani oranžová průkazka, ani ISIC. Stačí papírové potvrzení. Nosít ho někdo v peněžence? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1671 Registrován: 2-2017 |
Co je to za blbost, aby cestující kromě ODISky na odbavení musel mít ISIC nebo žákovský průkaz kvůli revizorovi nebo zaměstnanci MDČR? To oni nemohou mít přístroj, který uzná ODISku (nebo podobnou kartu jiných IDS v ostatních krajích)? Žákovský průkaz nemám a ISIC jsem ještě nedávno taky neměl (měl jsem obyčejný studentský průkaz VŠB), takže jsem podle této logiky skoro rok jezdil po kraji neoprávněně se 75% slevou. Takových lidí určitě málo nebude, co mají stejný problém jako já. Mhdfmov: Jestli myslíš potvrzení o studiu, tak to moje je na formátu A5, které mám doma a nikam ho nenosím. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 285 Registrován: 11-2012 |
Chtěl bych se zeptat linka 18 ČSAD Frýdek Místek o víkendu z Visalají jezdí pořád tak narvaná nebo to včera díky pěknému počasí bylo jen takové nárazové ? Jeli jsem včera s 12M Crosswayem a od zastávky Frýdek Na Skotni už řidič nenabíral lidi nebylo už kam je nacpat |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2096 Registrován: 1-2005 |
Když je pěkně, tak je to standard. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 286 Registrován: 11-2012 |
Zajimavé škoda že Frýdek Místek nemá 15M ten by se tam uživil |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 449 Registrován: 8-2010 |
lukas5: jéje, někdo byl u nás ve Frýdlantě |
Kočkopes
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1011 Registrován: 10-2017 |
A nebyl v tom Frýdlantě jediný za uplynulý víkend : |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 450 Registrován: 8-2010 |
Nové vozy Scania Citywide LF 12M CNG pro MHD Frýdek-Místek zařazeny do provozu 17.10.2019 |
pm81
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 76 Registrován: 5-2019 |
Včerejší výlet na Bumbálku Autobus napěchovaný výletníkama téměř po střechu, ve FM již výletníci měli smůlu. I do VK jelo dost lidí, my jsme šli hřebenovku a sešli ve VK. Je to výhoda ty přímé spoje, nazpět jsme kombinovali (odjížděli jsme v půl šesté). I 980 jezdí dost obsazená. Plánuje se celoroční využití této linky Alšák - Velké Karlovice a je možné doufat v další rekreační linky z Ostravy? Děkuji. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4343 Registrován: 6-2008 |
pm81 : Pokud to chcete opravdu podpořit tak napište na kraj. Obecně každá podpora veřejné dopravy nikdy není od věci... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2097 Registrován: 1-2005 |
pm81: Plánuje se celoroční využití této linky Alšák - Velké Karlovice a je možné doufat v další rekreační linky z Ostravy? Linka do Velkých Karlovic je vedena celoročně a tak tomu bude i příští rok. A ano, plánujeme rozjet ještě další rekreační linky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1416 Registrován: 6-2009 |
Nová Scania 15M na MHD Havířov dnes vyjela, místo kloubu 5T6 5778. Ten se teda nakonec zatím vyřazovat nebude a půjde na denní provoz (ostravsky trhačka) a jezdit bude do doby, dokud to bude technicky možné, resp. dokud nebude nahrazen jiným kapacitním vozidlem. Je to ale způsobeno především tím, že tyhle věci dnes dělá člověk, který tomu rozumí a dokázal si další nasazení obhájit, za což klobouk dolů, od roku 2011 se klouby rušily a nevěřil bych donedávna, že se situace otočí. K změnám JŘ se ale nejspíš bude nasazení obou kloubů i 15m upravovat, aktuální stav je tedy jen do prosince a ani tak nebude potom cílový. Dá se ale očekávat, že všechny 4 vozidla budou nasazeny po dobu cca 7-15h na páteři. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4346 Registrován: 6-2008 |
Banan151 : A my víme kdo tomu rozumí... Jan Širc : To jsou dobré informace... |
Mhdfmov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 453 Registrován: 2-2011 |
Omezení linek MHD Frýdek-Místek - Hornická desítka dne 2.11.2019 Napadá někoho, jak se proboha budou otáčet autobusy v úseku poliklinika -> žel.st./aut.nádr.? Evidentně točna na Politických obětí nepřipadá v úvahu a jiná alternativa než se vracet po Ostravské na Hlavní třídu podle mě neexistuje. To bude docela slušný kolaps, když vezmu v potaz přenášení zpoždění do dalších spojů. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 590 Registrován: 2-2011 |
os98: Je to tvoje povinnost. Pokud ti to vadí, cestuj bez slevy. "Co je to za blbost, aby cestující kromě ODISky na odbavení musel mít ISIC nebo žákovský průkaz kvůli revizorovi nebo zaměstnanci MDČR?" Doplním pouze, že na vyžádání po tobě může chtít ISIC nebo Žákovský průkaz i průvodčí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7896 Registrován: 2-2006 |
Dokumentačně z Karvinska: |
ppkk
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 524 Registrován: 11-2014 |
Hezký den, chci se jen ujistit, na Hlučínsko se plánujou nějaké vozy delší než 12m? Zdá se mi že jsem někde četl, možná tady, že tam je plánováno snad 6 nebo tak nějak vozů vyšší kapacity. Nicméně teď v přechodném období kdy jezdí Transdev, tak jezdí pouze 12m vozy. Děkuji za upřesnění a případné odpovědi. |
6563
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 276 Registrován: 8-2017 |
ppkk: "Zdá se mi že jsem někde četl, možná tady, že tam je plánováno snad 6 nebo tak nějak vozů vyšší kapacity." Podle zadávací dokumentace by to tak mělo být: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1686 Registrován: 2-2017 |
Slyšel jsem poslední dobou od pár řidičů ČSAD Havířov, že 15m Scanie Suburbany jsou prý hrozné vozy. Je tu někdo znalejší, který to potvrdí, nebo vyvrátí? Pokud jsou tedy špatné, tak v čem? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1430 Registrován: 6-2009 |
Os98: to je hrozně subjektivní, k tomu dopravce žádné stanovisko nikdy nevydá. Z hlediska komfortu pro cestující super, ale je pravda, že mají často závady na dveřích a svádí se tam dost často boj s "robotizovanou převodovkou", což je u požadavku na výkon dost problém. Víceméně by se dost zlepšilo, kdyby měly klasickou automatickou převodovku, jako městské Citywide, ty ale zase nejsou vhodné rozložením interiéru na MHD, takže třeba v Havířově už moc šanci nemají. Pokud do výběrka "havířovsko" přijde IVECO s plynovou verzí tříosáka, nemá dle mě Scania šanci. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3 Registrován: 10-2019 |
Scanií je v republice už tolik, že by si podle mě zasloužily samostatné vlákno mezi výrobci. Já bych se zase chtěl zeptat, jestli se vyrábí tříosák s přiřaditelnou třetí nápravou. U Scanie jakožto severského výrobce bych to očekával. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 340 Registrován: 12-2017 |
Když se mluví o Scaniích, ví někdo co mají Citywide a Citywide Suburban od ČSAD Vsetín za převodovky? Automatickou Voith, či Opticruise? Byl bych překvapený, kdyby ZF.. |
pm81
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 78 Registrován: 5-2019 |
Článek na iDnes informuje (otázka, zda jsou to 100% informace), že od ledna 2020 mírně zdraží jízdné v Ostravě: nově 24hod. = 100Kč, elektronická přestupní = 24Kč, -//- nepřestupní 16Kč. Už to vzdávám se dohadovat s řidiči příměstských linek na téma nepřestupní jízdenka, poslední moje cesta 553 z Muglinovské na Rychvald, Městský úřad - jeho slova, nevím, jestli to půjde ... a? Samozřejmě přestupní jízdenka za 20Kč. Takže na kratší cesty do 78 budu jezdit DPO. Vyjímka snad 75, kde lze jízdenku koupit u řidiče na hraniční zastávce, když lze nastupovat všema dveřma. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7922 Registrován: 2-2006 |
Bílovec, železniční stanice |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4 Registrován: 10-2019 |
pm81: Už to vzdávám se dohadovat s řidiči příměstských linek na téma nepřestupní jízdenka, poslední moje cesta 553 z Muglinovské na Rychvald, Městský úřad... Jako řidič příměstské linky vám garantuji, že nepřestupní tzv. 10 minutová jízdenka na cestu dlouhou 16 minut (našel jsem na IDOSu) neplatí a strojek nás v takovém případě k jejímu prodeji ani nepustí. Co je na tom k dohadování? |
pm81
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 79 Registrován: 5-2019 |
Tomáši, takže cestující, který má dlouhodobou jízdenku se zónou 77, která platí na Rychvald, zámek a z něj na Rychvald, MÚ je doba jízdy do 10 minut, má vlastně smůlu, dostane vždy přestupní za 20Kč??? A když pojede 23 z Hrance, tak si na Eldorádu radši pípne a při výstupu odpípne, protože to strojek u řidiče příměstské linky nedokáže - prodat jízdenku, aby cestující hradil 14Kč a ne 20Kč? Nebo to má dělat tak, že si koupí "bezplatný" lístek na Rychvald, zámek a tam další lístek, tentokrát nepřestupní na Rychvald, MÚ a pokud na zastávce bude více lidí, tak mě řidič bude drbat, co zdržuji? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5 Registrován: 10-2019 |
Ano, ale to jsou problémy nedokončeného strojku (kompjůtr nevypočítá zkrácenou dobu jízdy + nemůžeme na strojku jednoduše přehazovat výchozí zastávku), takže své stížnosti směřujte na KODIS, nikoliv na řidiče (ten má i tak dost starostí). Strojky se dolaďují za pochodu, zodpovědná firma na to má evidentně dost času. |
Pezos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1533 Registrován: 4-2014 |
Zdražení o 20 % nepovažuji za "mírné", ale to je detail. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 350 Registrován: 12-2017 |
Pro ty, co budou poblíž tohoto kloubového MANu v garážích Arrivy v Ostravě : Na zadním okně má nápis předchozí firmy a měla tam i převozní SPZ. |
Aresák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2122 Registrován: 1-2007 |
Převozka tam není dlouho... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 275 Registrován: 8-2006 |
Zdravím, zúčastnil se někdo z vás nebo z vašich známých akce ODIS marathon? Mám pocit, že tato akce zůstala tak nějak informačně stranou. Princip spočíval v tom projet za 1 den co nejvíc linek ODIS, byť třeba jen jednu zastávku na lince. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1718 Registrován: 2-2017 |
Já ne a žádná informace se ke mně nedostala, ačkoliv znám přes dopravu osobně pár lidí. Škoda, kdybych o této soutěži věděl, určitě bych se jí zúčastnil. Snad bude za rok další ročník. Na webu KODISu nic nevidím. Je třeba napsat do vyhledávače "ODIS maraton" nebo jít rovnou na https://www.tojeodis.cz/. |
Arriva
|
|
Neregistrovaný host |
@Aresák Ten německý MAN - jedná se o tento bus odkaz? Nevím, jestli mám nechat fotku z Ostravy spárovat se záznamem o busu z Německa. Jinak jestli jsem dobře pochopil, pozemek kde stojí MAN je přístupný? Já jsem se raději neodvážil za branku, vzhledem k tomu, že z druhé strany (tam kde je Arriva) je zákaz vstupu. Předpokládám tedy, že fotky uvnitř Arrivy odkaz museli dělat zaměstnanci. |
Aresák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2125 Registrován: 1-2007 |
Ano, tam kde stojí MAN, se muže. Je to veřejne přístupný pozemek. Za zavorami chodí strazny od ARRIVy a hlídá odstavené vozidla. MAN je to ten z odkazů... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1721 Registrován: 2-2017 |
https://seznam-autobusu.cz/vuz/25436 Není to nějaké brzké vyřazení autobusu po 8 letech? V Praze jezdí nejstarší SORky 10 let a neslyšel jsem, že by měly v brzké době dojezdit. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 143 Registrován: 8-2011 |
V Ostravě je těch vozů Arrivy odstavených docela hodně, to se je nepodařilo třeba prodat, nebo přesunout pod jinou provozovnu? Nebo užjsou to takové křápy, že to nestojí za to? K tomu vyřazení po 8 letech... Celkově 3ČSAD obměňuje vozy poměrně často. Jsou hodně zdatní v čerpání všemožných dotací, tak si to mohou dovolit. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 515 Registrován: 11-2011 |
os98: V Praze ale SORky podstupují rozsáhlé opravy karosérií a ne pro každého to je finančně rentabilní. Třeba je to i tento důvod. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1722 Registrován: 2-2017 |
Radek558: Zrovna v Havířově je už dost autobusů na hraně životnosti. Spíš ČSAD Karviná má velmi mladý vozový park na MHD. Snad se ta SORka aspoň prodá, než aby skončila ve šrotu. Když Arriva se snaží prodat starší autobusy za dost peněz, tak se nemůže divit, že se lehce prodají. Asi je lepší je tam nechat shnít než jít s cenou dolů. |
Aresák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2126 Registrován: 1-2007 |
os98: "Když Arriva se snaží prodat starší autobusy za dost peněz, tak se nemůže divit, že se lehce prodají. Asi je lepší je tam nechat shnít než jít s cenou dolů." Kde jsi na to chlapče přišel? Že jsi DPOfil je z tvých textů jasné, ale rozum snad máš taky. Tak ho začni používat. Protože píšeš jak miluješ Sorky, tak proč se neprojdeš kolem ostravyských garáží a nepodíváš se, jak se tvým miláčkům daří? Měl by sis dát na čas. Protože od 15. prosince se na ně budeš muset jezdit koukat jinam. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1724 Registrován: 2-2017 |
Aresák: Ceny autobusů mi ukazoval jeden kamarád někdy před měsícem. Kolem garáží Arrivy občas jedu (naposledy teď v pondělí) a vím, že se ty autobusy rozebírají. Řekl bych, že na náhradní díly. Aspoň některé, u většiny se mi zná, že jen stojí a nic se s nimi neděje. Pokud píši nesmysly, tak mě oprav. Je pro mě složité se dostat k informacím přímo od zdroje a často se ke mně něco dostane, co již prošlo přes více lidí. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3252 Registrován: 6-2015 |
Zkoušel jsi tu někdy otevřít i jiné téma než toto a Ostravu? |
Aresák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2127 Registrován: 1-2007 |
os98: "Kolem garáží Arrivy občas jedu (naposledy teď v pondělí) a vím, že se ty autobusy rozebírají." Vidíš tu někde rozebrané autobusy? Crossway odjede do Prahy, zbytek se začne převážet do nové provozovny. Bílomodrá již zná svého kupce. Jedna Sorka, která na place stála (6T0 2816) už odjela do šrotu - předtím na ni cvičili hasiči. Tak prosím nešiř bludy. Děkuji. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1725 Registrován: 2-2017 |
Aresák: Několikrát jsem při průjezdu kolem garáží Arrivy viděl stát pár SORek bez předního nárazníku. Pokud se ke mně dostaly nepravdivé informace, které jsem tu napsal, tak je nemám jak ověřit s výjimku této diskuse. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12695 Registrován: 4-2006 |
Vůz bez předního nárazníku nutně neznamená rozebrání do šrotu. Nevím jak to dělá Arriva, to ti poradí Aresák, ale běžně se odvezou celé. Přijede podval naloží se a šup s ním kamsi do šrotu. A někdy se říká každá věc má svého kupce. Zrovna vaši severní sousedé v tom jsou sběhlí. Stejně jako tíž severní sousedé u nás. Sem si běžně jezdí prohlédnout vozy i když ještě nejsou ve šrotu. Někdy i přemlouvají k prodeji.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....
www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení. |
Tomas Eybl
|
|
Neregistrovaný host |
Je to prosté, milý Watsone. Ty SORky se nerozebírají, nýbrž renovují (většina z nich) pro Slavičín. Pokud některé chybí nějaká vnější část, znamená to, že díl je kajsik ve fabrice na zkulturnění. Velká část vozů už má nový lak, vyměněné poškozené sedačky, vozy jsou vypucované dočista do čista a nepochybuji, že došlo i na repas pohonných ústrojí. Jsou to sice "jenom" SORky, ale ve Slavičíně za ně budou rádi, bo si polepší. |
Mhdfmov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 456 Registrován: 2-2011 |
IDOS již ukazuje v JŘ zastávku "Frýdek-Místek,Lískovec,Marlenka". Další vlna přejmenování zastávek, nebo jen jeden kousek? |
Pavond
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 43 Registrován: 1-2016 |
Mhdfmov: Ještě jsem objevil toto: "Frýdek-Místek,Lískovec,U Hřbitova" místo "Frýdek-Místek,Lískovec,mateřská škola" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2098 Registrován: 1-2005 |
910120 |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3274 Registrován: 6-2015 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 196 Registrován: 12-2017 |
Kdy půjdou do prodeje knižní jízdní řády pro 3ČSAD Havířov a kde je bude možné koupit? Předpokládám, že přinejmenším v nádražní budově. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1073 Registrován: 5-2004 |
Karvinsko se dnes rozváží z tiskárny, takže teoreticky by zítra mělo být v prodeji na Dopravních infocentrech ODIS v Orlové a Karviné. Jak rychle ho zvládnou rozdistribuovat do svých prodejen ČD a ČSAD, to nedokážu říct. 910120: Ten spoj z Ovy bych bral klidně o hoďku později, ale jinak super. (Příspěvek byl editován uživatelem Tommas.) |