Diskuse » Archiv 2019 » Železnice » 3. koridor » Archiv diskuse 3. koridor do 18. 03. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse 3. koridor do 18. 03. 2019

dolů
   autor příspěvek
Sobota, 09. března 2019 - 12:21:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 84
Registrován: 10-2014
Pikehead: Mně jenom fascinuje, že Radotín nechce zastávku sídliště, hodila by se jim velmi...

Já se naopak vůbec nedivím. Pokud před příjezdem vlaku mele plechová huba jednou i vícekrát, že přijede vlak odkud a kam (přitom jmenuje všechny zastávky), na zastávce brzdí vlaky s kvílejícími špalky, před odjezdem fíra houká, .... Pokud ve špičce jezdí vlaky v každém směru 4× až 6×, tak je to až 12× za hodinu!

Přitom by stačilo informovat vizuálním informačním systémem s možným spuštěním hlášení vysílačkou nevidomého; mít soupravy jen s kotoučovými brzdami s interní signalizací pro průvodčího, případně i zpětně pro strojvedoucího. Rozhlas by se využil jen při nějaké mimořádnosti (tou by ale nemelo být zpoždění vlaku [happy])

Ale platí § 1. Takže nové zastávky asi jen tak nebudou (podobně obyvatelé sídliště nesouhlasí s novou zastávkou v Ostravě nebo v Havířově [nevím, kde přesně to bylo]).
Sobota, 09. března 2019 - 12:55:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1332
Registrován: 7-2017
Mak: Nebo hlásit jako jinde S-Bahn: „Na první kolej přijíždí vlak linky S7 ve směru Beroun.“.
Pikehead
Sobota, 09. března 2019 - 12:58:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4817
Registrován: 3-2007
Nevím, kde přesně ta zastávka má být, ale prostor předávacího kolejiště je poměrně velký a úplně přímo nenavazuje na domy, jsou tam nějaké plácky, garáže atd. Spíš bych čekal obavy z nějakého živelného P+R.

Houkání se snad realizuje jen při výpravě vlaku návěstidlem, ne v každé zastávce? Asi by se přes zastávku vytáhl Radotín někam k západu (možná do té odb. "Kosoř"?), ale jak by do ní vycházely cesťáky netuším.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pikehead.)
Sobota, 09. března 2019 - 15:09:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18655
Registrován: 5-2002
MaK: na zastávce brzdí vlaky s kvílejícími špalky
Zrovna přes ten Radotín těch zastávkových kvílejících špalků až zas tak moc nejezdí...

Ale přednedávnem tu prošlo info, že zastávku by oni sami jo, ale nelíbí se jim, že by na ni jezdili i přespolní. To už je prostě vyšší level nepřejícnosti, kdy jedinec svoji kozu obětuje dobrovolně, aby ta sousedova chcípla.
Malý_fotograf
Sobota, 09. března 2019 - 15:19:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6856
Registrován: 5-2002
Pikehead:
"Mně jenom fascinuje, že Radotín nechce zastávku sídliště, hodila by se jim velmi..."
mak:
"Já se naopak vůbec nedivím. Pokud před příjezdem vlaku mele plechová huba jednou i vícekrát, že přijede vlak odkud a kam (přitom jmenuje všechny zastávky), na zastávce brzdí vlaky s kvílejícími špalky, před odjezdem fíra houká, .... Pokud ve špičce jezdí vlaky v každém směru 4× až 6×, tak je to až 12× za hodinu!
...
Ale platí § 1. Takže nové zastávky asi jen tak nebudou (podobně obyvatelé sídliště nesouhlasí s novou zastávkou v Ostravě nebo v Havířově [nevím, kde přesně to bylo])."
Pikehead:
"Nevím, kde přesně ta zastávka má být, ale prostor předávacího kolejiště je poměrně velký a úplně přímo nenavazuje na domy, jsou tam nějaké plácky, garáže atd. Spíš bych čekal obavy z nějakého živelného P+R.

Houkání se snad realizuje jen při výpravě vlaku návěstidlem, ne v každé zastávce? Asi by se přes zastávku vytáhl Radotín někam k západu (možná do té odb. "Kosoř"?), ale jak by do ní vycházely cesťáky netuším."

Pokud mne paměť nešálí, tak zastávka Praha-Radotín sídliště byla umisťována sem (pod ulici Sídliště). Jediný důvod pro její nevzniknutí je samozřejmě NIMBY (ne na mém dvorku).

Místní báby ze sídliště se obávají:
- Že tam někdo bude na tu zastávku chodit po chodnících, vzroste hluk a nebudou mít klídek na spaní.
- Že jim zruší autobus MHD, který na sídliště zajíždí ze Smíchovského nádraží.
- Že se okolní ulice zaplní parkujícími auty, které si z nich udělají P+R.
Hlášení je zajímavý důvod, ten ale asi nikoho než šotouše nenapadl. Nicméně pravda, jeho nutnost i pojetí je u stanic jako Radotín zásadní otázkou i důvodem k potřebné diskuzi o změně koncepce. (Osobáky taky hlásí pro cestující následující zastávky stručněji než rychlíky a je k tomu podobný důvod.)

Jak už to s NIMBY bývá, všechny důvody proti jdou naprosto mimo veřejné prospěšnosti, ale protože nejvíce křičí ti, kteří mají čas křičet, tak si radnice místní části zřejmě nechce dělat problémy. Radotín mimochodem plánuje jak vybudování parkovacího P+R domu, tak vznik "vlastní MHD" s elektrobusovou linkou. Jenže na silnicích holt ještě není tak špatně jak by mohlo být, a tak je autobus pořád vnímán jako konkurenceschopná alternativa.

Jsem dost zklamán, že v místě plánované zastávky nebudou alespoň postaveny koleje s rezervou pro perony a podchody nebudou tak, aby se mohla zastávka kdykoliv dostavět. Přeci jen by tak či onak případná zastávka byla součástí žst. Praha-Radotín, která se jako celek bude modernizovat.
Ostatně celá stanice Praha-radotín se mohla posunout až k Sídlišti a kolejiště vlečkaře tak mohlo být zaústěno do stanice bez (stejně nevyužívaného) předávacího kolejiště. Pomohlo by to jak Radotínu, v jehož centru by bylo trochu víc místa, tak i technologii provozu, kdy by odpadly nutné přesuny nákladních vlaků z vlečky do stanice, kde si je přebírá elektrická mašina. Stejně tak by se čtyřkolejka v Radotíně-Sídlišti mohla prostě ukončit dvěma "výtažnými" kusými kolejemi v místech třetí a čtvrté traťové, na které by se v případě rozhodnutí o výstavbě tunelového portálu před Černošicemi mohlo ladně (prakticky bez zásahu do dispozice kolejiště stanice) navázat.

Na to mi vlastně vyvstává ještě jedna koncepční otázka. Proč se vlastně vlaky S-bahnu ve čtyřkolejných tratí poblíž aglomerací vedou po krajních kolejích a ne po prostředních? Vedením těchto vlaků uprostřed (po první a druhé) přeci odpadá nutnost přejíždět v koncové stanici se čtyřmi zaústěnými traťovými kolejemi mezi krajními kolejemi (tedy ze třetí na čtvrtou), což je v hustém provozu dost náročné.

Škoda, po berounském forever objíždění ranžíru další promarněná šance na smysluplnou restrukturalizaci.

Hajnej:
"Zrovna přes ten Radotín těch zastávkových kvílejících špalků až zas tak moc nejezdí..."

Od doby rozmachu reko patráků je v Radotíně kvílejících špalků až až. Ve všední dny ráno téměř 2 ze 3 osobáků a ve všední dny odpoledne 1 ze 2 osobáků. To zrovna málo není.

(Příspěvek byl editován uživatelem malý fotograf.)
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Sobota, 09. března 2019 - 15:34:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18658
Registrován: 5-2002
MF: Stejně tak by se čtyřkolejka v Radotíně-Sídlišti mohla prostě ukončit dvěma "výtažnými" kusými kolejemi v místech třetí a čtvrté traťové, na které by se v případě rozhodnutí o výstavbě tunelového portálu před Černošicemi mohlo ladně (prakticky bez zásahu do dispozice kolejiště stanice) navázat.
Ono to bylo vymyšleno přesně naopak - do tunelu se zvednou vnitřní koleje.

Na to mi vlastně vyvstává ještě jedna koncepční otázka. Proč se vlastně vlaky S-bahnu ve čtyřkolejných tratí poblíž aglomerací vedou po krajních kolejích a ne po prostředních?
Třeba proto, že pak stačí postranní peróny místo ostrova.
Někdy to prostě může vyjít naopak - a koncepční je to taky.
Malý_fotograf
Sobota, 09. března 2019 - 15:42:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6857
Registrován: 5-2002
Hajnej:
"Třeba proto, že pak stačí postranní peróny místo ostrova.
Někdy to prostě může vyjít naopak - a koncepční je to taky."

Postranní perony místo ostrova dělají obtíže při výlukách TK. Nicméně tuším, že zde jde o narážku na prostorové uspořádání Chuchle.
Přejezdy obracejících s-bahnů mezi krajními kolejemi čtyřkolejky se řeší jinde jak (pominu-li mimoúrovňové křížení)? Opravdu takové překřížení hlavní tratě "manipulační jízdou" netvoří kapacitní problém? [happy]
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Sobota, 09. března 2019 - 16:19:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12707
Registrován: 8-2004
Malý_fotograf:
"Škoda, po berounském forever objíždění ranžíru další promarněná šance na smysluplnou restrukturalizaci."
Souhlas.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Sobota, 09. března 2019 - 17:05:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3228
Registrován: 5-2002
Malý fotograf: by odpadly nutné přesuny nákladních vlaků z vlečky do stanice, kde si je přebírá elektrická mašina.
To asi lze řešit i elektrizací předávacího kolejiště.
Malý_fotograf
Sobota, 09. března 2019 - 17:38:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6858
Registrován: 5-2002
Tomáš_záruba:
"Malý fotograf: by odpadly nutné přesuny nákladních vlaků z vlečky do stanice, kde si je přebírá elektrická mašina.
To asi lze řešit i elektrizací předávacího kolejiště."

To ano. Ale k čemu udržovat nebo ještě drátovat rozsáhlé 3-6 kolejné předávací nádraží, jehož kapacitu vlečkař nevyužije? Navíc elektrifikace i veškerá její údržba by takto šla za vlečkařem. V případě posunu stanice do míst předávacího kolejiště by tyto koleje sloužily i jako obecně přístupná infrastruktura (dráha celostátní, SŽDC).
Ostatně i pokud by se stanice Radotín zachovala v původních místech a Sídliště by mělo charakter jejího pokračování, nebylo by na škodu mít v místě předávacího kolejiště odstav pro panťáky posilující interval berounské linky ve špičce a pro soupravy tangenciální linky, která má vzniknout směrem do Krče.
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Sobota, 09. března 2019 - 18:37:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3616
Registrován: 5-2002
Že se okolní ulice zaplní parkujícími auty, které si z nich udělají P+R Což může být zcela racionální obava.
Bohužel jsme stále nedospěli k poznání, že je vhodné obětovat pár minut jízdní doby a nějakou částku peněz na to, aby "se" postavila zastávka někde v polích a u ní obrovské P+R. Přitom parkování u zastávek je bolestí snad všude na tratích pražského eska.
Pikehead
Sobota, 09. března 2019 - 19:01:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4819
Registrován: 3-2007
Předávací kolejiště bylo za totáče celkem vytížené takovým tím nádražáckým sportem mít v každé stanici odstaveno několik vlaků (které měly být buď dávno naložené, nebo dávno odjeté do háje).

S přechodem expedice cementu převážně na auta a odbavování železniční expedice v reálněčasovém režimu je jeho využití výrazně menší a asi by stačilo naprosto minimalisticky pojaté.

Kvůli zaústění do předávacího nádraží byla vlečka trasovaná tak blbě, že do radotínského nádraží má úvrať, jinak by snad nemuselo být vůbec - je to neúcta k hodnotě pozemků pod tou zbytečnou plochou...
Sobota, 09. března 2019 - 20:03:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3526
Registrován: 3-2006
Brr:
" Že se okolní ulice zaplní parkujícími auty, které si z nich udělají P+R Což může být zcela racionální obava.
Bohužel jsme stále nedospěli k poznání, že je vhodné obětovat pár minut jízdní doby a nějakou částku peněz na to, aby "se" postavila zastávka někde v polích a u ní obrovské P+R. Přitom parkování u zastávek je bolestí snad všude na tratích pražského eska."

[ok] podepisuji.[vypravci]
Sobota, 09. března 2019 - 20:39:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3410
Registrován: 5-2002
Pikehead:
"Předávací kolejiště bylo za totáče celkem vytížené takovým tím nádražáckým sportem mít v každé stanici odstaveno několik vlaků (které měly být buď dávno naložené, nebo dávno odjeté do háje).
"

A proto se předávací kolejiště stavěla už za císaře pána a za první republiky. Monarchie se za "totáč" označit asi dá, ale ta sqělá demokratická první republika si to fakt nezaslouží...
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
Sobota, 09. března 2019 - 21:54:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 895
Registrován: 8-2017
Mně jenom fascinuje, že Radotín nechce zastávku sídliště, hodila by se jim velmi...

Já bych to bral jako impuls od městské části, že nestojí o dopravní obsluhu sídliště a zkrátil 244 k nádraží. [satan]
Pikehead
Sobota, 09. března 2019 - 23:13:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4820
Registrován: 3-2007
Johny11: Asi nešlo úplně o exkurz do dějin předávacích nádraží, jako o konstatování, že dnes už pro předávací nádraží na radotínském sídlišti asi není moc provozní důvod a v jeho současném rozsahu už vůbec ne.
Neděle, 10. března 2019 - 11:04:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18663
Registrován: 5-2002
MF: Přejezdy obracejících s-bahnů mezi krajními kolejemi čtyřkolejky se řeší jinde jak (pominu-li mimoúrovňové křížení)?
Leckde právě tak, že tu mimoúroveň nepomíjejí... [nene]
Jinde mají místo čtyřkolejky dvě souběžné dvojkolejky.

No a pokud je ta čtyřkolejka jen v úsecích, kde vychází taktové předjíždění, a mimo ně je jen dvojkolejka, tak se pak může v pohodě obracet o kus dál na nějaké té "nulté" (což je přesně případ budoucí podoby berounské tratě).
Malý_fotograf
Neděle, 10. března 2019 - 13:12:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6859
Registrován: 5-2002
Hajnej: Díky za nastínění situace! [vypravci] Ještě se šťouravě, snad ne hloupě zeptám, kam se vleze v Radotíně "nultá", když prostřední dvě koleje povedou kamsi před Černošice? Nebo se výhledově s žádným obracením v Radotíně nepočítá (ani u té tangenciální linky)?

Brr:
" Že se okolní ulice zaplní parkujícími auty, které si z nich udělají P+R Což může být zcela racionální obava.
Bohužel jsme stále nedospěli k poznání, že je vhodné obětovat pár minut jízdní doby a nějakou částku peněz na to, aby "se" postavila zastávka někde v polích a u ní obrovské P+R. Přitom parkování u zastávek je bolestí snad všude na tratích pražského eska."

Proti tvrzení z teoretického hlediska nic nemám. Ale chtěl bych znát odpověď (ideálně bodem na mapě), kam na trati Praha - Beroun takové P+R umístit? Do Radotína totiž zřejmě k vlaku přijíždí parkovat lidé z oblastí, ze kterých by na případné P+R museli stejně Radotínem projet (viz mapka).


Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Pikehead
Neděle, 10. března 2019 - 13:25:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4823
Registrován: 3-2007
Pojal jste to moc velkoryse, Zadní Kopanina spáduje na Řeporyje/Stodůlky, Chýnice na Stodůlky, Choteč tak napůl Radotín a Stodůlky - lepší cesty má k severu. Máte pravdu, že s předsunutým P+R je to v Radotíně těžké.
Neděle, 10. března 2019 - 14:01:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18666
Registrován: 5-2002
MF: kam se vleze v Radotíně "nultá", když prostřední dvě koleje povedou kamsi před Černošice?
Až dál - Dobři, Řevni, Beroun.

Nebo se výhledově s žádným obracením v Radotíně nepočítá (ani u té tangenciální linky)?
Zahušťováky S7 měly jezdit dál, aby si polepšili i "černoši".
A protože by k těm čtyřkolejným předjížděním má docházet právě v Rado, tak mezi nimi vzniká dostatečná mezera, kdy nic nejede, aby se krčská tangenta vymotala křížem zpátky.
Pondělí, 11. března 2019 - 14:46:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 2-2018
@Pikehead: až tak velkoryse zase ne - jednak je rozdíl v cíli (z Řeporyje jen na Smíchov, z Radotína na hlavní i dál), jednak ve frekvenci

navíc do toho spadá i třetina Černošic (jedna jezdí do Mokropsů, druhá to má v docházkové vzdálenosti, a třetí jezdí do Radotína, neboť se v Černošicích zaparkovat nedá, resp. NEDÁ, a přitom to mají "daleko")

a zcela se opoměla nezanedbatelná část, která jezdí ze strakonický výpadovky ("Zbraslav" - Mníšek pod Brdy i Dobříš), těm se nechce strávit 30min v autobuse + 10-15min popojížděním přes Lahovice-Chuchle, takže - zejména pokud už takjakotak musí kousek autem - radši dojedou až do Radotína, s výhodou již zmiňované frekvence)
Pondělí, 11. března 2019 - 19:25:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 559
Registrován: 5-2013
Mf: kolejiště vlečkaře tak mohlo být zaústěno do stanice bez (stejně nevyužívaného) předávacího kolejiště
Když se v roce 2012 projednávala varianta se zastávkou na radotinském sídlišti a čtyřkolejkou tamtéž, tak vlečkař akceptoval omezení rozsahu vlečky maximálně na dvě dlouhé koleje 500 m (tj. redukce o jednu) a 4 krátké (tj. jednu zcela novou). Znamenalo to, že celá čtyřkolejka byla na zdi nad ulicí Ke Zdeři a tato ulice musela být zúžena. Bylo to drahé, ale v případě výstavby zastávky zdůvodnitelné. Bez ní to žádné financující složka (EU, SFDI) nezaplatí, zejména když se ani neví, zda tunel (jednou, někdy...) povede ze Smíchova nebo z Radotína.

Je v principu jedno, zda rozsah vlečkového kolejiště dnes přesahuje "provozní důvod", budí "neúctu k hodnotě pozemků pod nimi", protože jsou "stejně nevyužívané". Je to něčí majetek a je primárně na vlastníkovi, zda jej pustí nebo ne - už proto, že se s vlečkařem musí investor domluvit, nechce-li dopadnout jako v Králově Dvoře.

Každopádně zatím se trať podél vlečkového kolejiště rekonstruovat nebude.

Proč se vlastně vlaky S-bahnu ve čtyřkolejných tratí poblíž aglomerací vedou po krajních kolejích a ne po prostředních
Jediná pražská rozestavěná čtyřkolejka je řešena traťově, ne směrově.[wink]
Na radotínské směrové čtyřkolejce by S7 nikde obracet neměla, pásma měla být Mokropsy/Řevnice/Beroun a teď to vypadá na Dobřichovice-Řevnice/Řevnice/Beroun. S71 má končit v Radotíně ve stanici, je tam pro ni navržen šturc a jí by opačné řešení R vs. Os provozu pomohlo. Problémem je, že do Chuchle se nevejdou dvě dvojice spojek za sebou a navíc by pak chuchelská zastávka s ostrovním nástupištěm byla daleko od přejezdu, jako dnes.

aby "se" postavila zastávka někde v polích a u ní obrovské P+R
Souhlasím. Na ÖNWB jsme připraveni, zastavování ve Mstěticích by tím konečně získalo smysl a navíc je poblíž II/101. Ještě to P+R... Na StEGu se nabízí Roztoklaty, na BEB mají tuto funkci mít Přítočno, Jeneč i Dlouhá Míle, naopak na KFJB a na BWB mne žádné rozumné místo nenapadá.
Pondělí, 11. března 2019 - 20:08:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2732
Registrován: 6-2016
omyl: Zeptal bych se, kde ti, kteří " radši dojedou až do Radotína", zaparkují? Aby to mělo "docházkový smysl"?Abych byl objektivní, tak hlásím, že v Černošicích bydlím od roku 1980 a v tom Radotíně "to trochu znám"[lol]
Malý_fotograf
Pondělí, 11. března 2019 - 20:42:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6860
Registrován: 5-2002
K._A._F.: Díky moc za podrobný přehled! [happy] Zajímavé, že stavba "Optimalizace trati Praha-Smíchov (mimo) - Černošice (mimo)" nebude znamenat na trati směrem do Černošic prakticky žádný stavební zásah. Na druhou stranu je fajn, že se otázka prostoru předávacího kolejiště a možné zastávky Radotín, sídliště, nezabije. Byť si moc nedovedu představit, že by někdo rozvrtával dokončené nové zhlaví žst. Radotín.
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Bkp
Pondělí, 11. března 2019 - 20:43:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8074
Registrován: 8-2003
Na KFJB mě napadá nová zastávka poblíž křížení s budoucím Pražským okruhem, která by mohla sloužit nejen jako P+R, ale i jako konečná autobusů od všech těch Kostelců, Mukařovů a podobně.
Úterý, 12. března 2019 - 10:18:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18683
Registrován: 5-2002
MF: Byť si moc nedovedu představit, že by někdo rozvrtával dokončené nové zhlaví žst. Radotín.
Třeba se to zhlaví udělá jako v Libni...
Úterý, 12. března 2019 - 16:00:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3
Registrován: 2-2018
honzaklonfar:
"Zeptal bych se, kde ti, kteří " radši dojedou až do Radotína", zaparkují? Aby to mělo "docházkový smysl"?Abych byl objektivní, tak hlásím, že v Černošicích bydlím od roku 1980 a v tom Radotíně "to trochu znám"[lol]

"

No právě, že mi zaparkují přímo pod okny (vidím je tam denně; furt je větší šance zaparkovat v docházkové vzdálenosti od radotínskýho nádraží - zvlášť po uvolnění plochy po starý akumulátorce a plochy u P+R - než u černošický zastávky, navíc s výhodou již zmiňované frekvence vlaků tam a - z pocitových důvodů hlavně - zpět) - a právě tací jsou jedním z hlavních důvodů toho zmiňovaného "parkovacího domu" (převažuje myšlenka, že si tam část stání koupí "místní", a tím uvolním "přespolním" místo na ulicích)
Úterý, 12. března 2019 - 19:00:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2737
Registrován: 6-2016
omyl: Můj dotaz (špatně položený...) se týkal těch od Dobříše a Zbraslavi. To se mi opravdu jeví jako kontraproduktivní.
Ohledně černošických aut asi tolik, že v ranní špičce jsou dvoje šraňky na cestě do Radotína celkem vopruz (stejně jako v odpolední). Ale je možné, že kolenovrti nechtějí platit 1. pásmo a tak putují po Radotíně[biggrin].

Spousta dojížděčů parkuje u nás na Vráži, dolů/(odpoledne nahoru) se svezou busem. Typicky Vonoklasy + nová výstavba u cihelny. Od dubna bude v tomto segmentu veselo - další etapa rekonstrukce II/115[biggrin]
Bugear
Čtvrtek, 14. března 2019 - 21:13:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3735
Registrován: 8-2005
Bylo zahájeno územní řízení na nadjezd v Chrchli. Osobně tipuji zahájení stavby za 6 let, jsem zvědav, nakolik se trefím.
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Pátek, 15. března 2019 - 08:01:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2755
Registrován: 6-2016
Bugear: Jestli v Chuchli "vládne" ta samá partička, co "vyrobila" z Radotínské autobusocyklostezku, tak 6 let bude znásobeno číslem, větším jak "2"[biggrin]
Nicméně s potěšením kvituji, že varianta "podjezd pod hladinou stoleté vody" byla upozaděna!
Pátek, 15. března 2019 - 22:18:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 561
Registrován: 5-2013
Bugear, honzaklonfar
Já bych na zahájení stavby nadjezdu moc nesázel, viz facebook pana radního Scheinherra z 2.3.2019:
Proběhla schůzka se zástupci SŽDC nad problematikou přejezdu ve Velké Chuchli, kde bychom rádi viděli podjezd, neboť vysoká frekvence vlaků si žádá mimoúrovňové křížení.

Nadjezd už ostatně svého času územní rozhodnutí měl.
Malý_fotograf
Pátek, 15. března 2019 - 23:06:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6870
Registrován: 5-2002
Hajnej:
"MF: Byť si moc nedovedu představit, že by někdo rozvrtával dokončené nové zhlaví žst. Radotín.
Třeba se to zhlaví udělá jako v Libni..."

No, to bude zejména závislé na provedení mostu přes Radotínský potok. Jestli se na něj vejdou čtyři koleje (s tím, že tam budou zatím realizovány tři), nebo se ten most postaví prostě pro tři koleje a budoucí rozvoj se tím zamázne.
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Sobota, 16. března 2019 - 06:26:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2759
Registrován: 6-2016
K._A._F.: Dík za info! Dovolím si predikovat, že mimoúrovňové řešení v Chuchli půjde cestou "rychlodráha Praha - Kladno", případně "tunelu Praha - Beroun". Tzn. že se budou otevírat všechny najednou, na sv. Dyndy...
Sobota, 16. března 2019 - 16:08:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12722
Registrován: 8-2004
Malý_fotograf:
"No, to bude zejména závislé na provedení mostu přes Radotínský potok. Jestli se na něj vejdou čtyři koleje, nebo se ten most postaví prostě pro tři koleje a budoucí rozvoj se tím zamázne."
Přijde mi to z tohoto příspěvku zřejmé.[uhoh]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Malý_fotograf
Sobota, 16. března 2019 - 17:23:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6872
Registrován: 5-2002
Hroch: Jo, sry, zjevně zapomínám co už všechno bylo řečeno... Potěšující zpráva.

Pak je tedy škoda, že kolejové uspořádání radotínské stanice není doplněno o kusou kolej 3c (dokreslena mnou do plánku zeleně) plnící prozatím roli odvratu.


Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Sobota, 16. března 2019 - 17:26:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2760
Registrován: 6-2016
Hroch: Čtyřkolejný most přes Radotínský potok bude vyžadovat "obratného vyjednávače" - na SZ straně směrem k Černošicím jsou soukromí majitelé pozemku (3 ks).
Sobota, 16. března 2019 - 19:09:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 562
Registrován: 5-2013
MF, Hroch
Pozor, to jsou dva různé mosty. Mostu v ev. km 10,094 přes Radotínský potok se stavba nedotýká, není ani ve vlastnictví ČR-SŽDC. Dlouhý je dost a pokud by se v budoucnu stavěla čtvrtá kolej, postavila by se pro ni nad jeho čelem opěrná zeď, například z armované zeminy. Most v ev. km 10,113 přes Výpadovou / Karlickou ulici bude nový a tím pádem s čtyřkolejnou vodorovnou nosnou konstrukci.
Sobota, 16. března 2019 - 23:32:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18721
Registrován: 5-2002
MF: Pak je tedy škoda, že kolejové uspořádání radotínské stanice není doplněno o kusou kolej 3c (dokreslena mnou do plánku zeleně) plnící prozatím roli odvratu
A od čeho by odvracela...?
V Radotíně se S7 obracet nemá, naopak má být předjížděna rychlíkama. Tak snad aby se předjížděný osobák zákeřně nerozcouval...?
Neděle, 17. března 2019 - 07:18:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2762
Registrován: 6-2016
K._A._F.: A jak se na ten "malý most" (přes potok) vejdou 4 koleje? Koukám na fotomapu a nějak mi to nevychází...
A ještě jeden dotaz - "velký most" (přes silnici) bude mít v novém provedení doufám větší rozpětí, aby se mohla upravit nepříjemná zatáčka? Zejména pro autobusy/náklaďáky.
Neděle, 17. března 2019 - 10:52:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3960
Registrován: 5-2004
Kdyžtak ten Scheiherrův post je tady.
Neděle, 17. března 2019 - 11:12:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1714
Registrován: 12-2007
Beroun a Králův Dvůr




Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Bkp
Neděle, 17. března 2019 - 12:18:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8078
Registrován: 8-2003
David_jaša:
"Kdyžtak ten Scheiherrův post je tady."

Je otázka, jestli v takto obecném prohlášení není myšleno mimoúrovňové křížení jako takové, ne konkrétně podjezd...
Neděle, 17. března 2019 - 12:23:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1715
Registrován: 12-2007
Poprvé tunelem...



Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Neděle, 17. března 2019 - 13:28:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2766
Registrován: 6-2016
Bkp: Neškodilo by si tendokument přečíst...

"Proběhla schůzka se zástupci SŽDC nad problematikou přejezdu ve Velké Chuchli, kde bychom rádi viděli podjezd, neboť vysoká frekvence vlaků si žádá mimoúrovňové křížení."
Neděle, 17. března 2019 - 13:36:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18728
Registrován: 5-2002
U podjezdu a nadjezdu je ten problém, že bez přívlastku není jasné, co pod/nad čím...
Bkp
Neděle, 17. března 2019 - 13:36:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8079
Registrován: 8-2003
No právě že jsem si to přečetl. Připadá mi to jako politická podpora mimoúrovňového křížení, nic víc nic míň.
Neděle, 17. března 2019 - 15:41:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1716
Registrován: 12-2007
Domažlický přesmyk




Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Neděle, 17. března 2019 - 16:27:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2769
Registrován: 6-2016
Bkp: Pro nadjezd v Chuchli je komunikace připravena více než 10 let (nepamatuju si přesně)... Místní proti tomu stejnou dobu bojují.
Podjezdová varianta je "novinka" a poněkud koliduje s provedenými protipovodňovými úpravami...
K nahlédnutí na N 50°0.89470', E 14°23.36972'
Neděle, 17. března 2019 - 20:37:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1717
Registrován: 12-2007
A ještě zastávka a lesní odbočka...


Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Neděle, 17. března 2019 - 23:52:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1718
Registrován: 12-2007
A dnešní vejlet na Rajčeti...

Praha-Smíchov a občas něco až k Berounu
https://kasme.rajce.idnes.cz/smichov-tetin-190317

Beroun a Královák https://zst-beroun.rajce.idnes.cz/190317/

RoPL https://kasme.rajce.idnes.cz/ropl-190317

Plzeň hlavní nádraží a Jižní předměstí
https://kasme.rajce.idnes.cz/plzen-190317

Plzeń-Jižní Předměstí – Plzeń-Skvrńany – odbočka Nová Hospoda – Vejprnice
https://kasme.rajce.idnes.cz/pjp-nh-190317
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Pondělí, 18. března 2019 - 00:58:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3961
Registrován: 5-2004
Odbočka Les mi poněkud evokuje MuN. [happy]
P_v
Pondělí, 18. března 2019 - 02:10:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2120
Registrován: 5-2002
To je hrozné to GDPR, už i psům se musí rozmazávat obličej [lol]
Pondělí, 18. března 2019 - 07:27:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8702
Registrován: 5-2007
P_v: Pri robení takýchto kravín radšej rozmazať celú fotku [proud]
Pondělí, 18. března 2019 - 07:32:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1720
Registrován: 12-2007
David_jaša: se mi nechtělo hledat, jak se má jmenovat... Správně má být "nová Odbočka Nová Hospoda" [vypravci]

Pes: Určitě se za ně styděl, tak ať ho ostatní psi nepoznají [andel]

Beroun: večer jsme na Prahu odjížděli na přivolávačku a dost oslňovala [wink]

RoPL: Konečně byla opravena podemletá PHS a padlý Gabión u Rokycan.
Jinak na pár místech už to trochu hází, už se těším, až to Subterra projede novou podbíječkou UNIMAT 09-4x4/4S dynamic (snad jsem typ nepomotal)
Na Doubravce dokončují PHS
V dubnu by se měli pustit do Chrástu. V trati zůstaly cca 4km rozpálených kolejových polí... [crazy]

(Příspěvek byl editován uživatelem kasme.)
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Pondělí, 18. března 2019 - 09:34:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5444
Registrován: 9-2005
MF: Schéma: Mně tedy dost chybí na modernizaci Radotína druhý podchod blíže k přejezdu s výstupem především do Nového sídliště neboli k OC Berounka. Tam choděj davy lidí a v některých plánech byl takový podchod i s výstupem a chodníkem k přejezdu nakreslen. A kolej 4d bude dopravní? Nebo má být správně čárkovaně zakreslena?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pondělí, 18. března 2019 - 14:09:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18745
Registrován: 5-2002
Q: A kolej 4d bude dopravní? Nebo má být správně čárkovaně zakreslena?
Kolej 4d je zárodek budoucí dopravní koleje, proto je zakreslena plně až po budoucí odbočnou výhybku vlečky.
Malý_fotograf
Pondělí, 18. března 2019 - 15:53:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6876
Registrován: 5-2002
Hajnej:
"MF: Pak je tedy škoda, že kolejové uspořádání radotínské stanice není doplněno o kusou kolej 3c (dokreslena mnou do plánku zeleně) plnící prozatím roli odvratu
A od čeho by odvracela...?
V Radotíně se S7 obracet nemá, naopak má být předjížděna rychlíkama. Tak snad aby se předjížděný osobák zákeřně nerozcouval...?"

Vycházel jsem z toho, že člověk nikdy neví, co operativa přinese a snad je lepší mít pro stavbu kusé koleje a výhybky navíc alibistický význam, než je jen realizovat, protože možná někdy něco až pominou NIMBY důvody... Hlavní účel měl samozřejmě být pro hladké budoucí prodloužení čtyřkolejky bez významnějších kolejových zásahů do již modernizované stanice.
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Pondělí, 18. března 2019 - 16:48:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18748
Registrován: 5-2002
MF: Hlavní účel měl samozřejmě být pro hladké budoucí prodloužení čtyřkolejky bez významnějších kolejových zásahů do již modernizované stanice
Neprodloužená stanice potřebuje rychle uhnout na stávajícím zhlaví, prodloužená na tom vysunutém. Vychází z toho jedna zbytečná štíhlá výhybka navíc, která stojí prachy a vyžaduje údržbu...
Pondělí, 18. března 2019 - 19:02:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 154
Registrován: 2-2012
Údajně se řeší nějaká nově vzniklá prasklina na novém jižním mostě Mikulášská v Plzni. Tak snad to nebudou muset zase bourat. [uhoh]
Pikehead
Pondělí, 18. března 2019 - 19:48:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4834
Registrován: 3-2007
Kasme: to je zajímavá postapokalyptická série. Netušil jsem, že spojenci Plzeň tak poničili, ale jsem rád, že se už obyvatelstvo improvizovaně začíná s odklízením trosek...

Směrem na Vejprnice budou dvě koleje spojující se v jednu v té lesní odbočce? A druhá kolej bude až se stavbou Plzeň-Domažlice var. 4F?