Diskuse » Archiv 2019 » Železnice » Prototypy a jiné unikáty na našich kolejích | předcházející | další |
Prototypy a jiné unikáty na našich kolejíchdolů |
diskuse | posl. autor | příspěvků | stran | posl. příspěvek | |
---|---|---|---|---|---|
Archivy starších příspěvků
|
|
||||
Archiv diskuse Prototypy a jiné unikáty na naši... do 21. 04. 2019 | EIO | 60 | 1 | 21-04-19 20:16 | |
Archiv diskuse Prototypy a jiné unikáty na naši... do 30. 06. 2019 | Arakain | 60 | 1 | 30-06-19 07:55 |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 172 Registrován: 6-2018 |
Sobotní Setkání motorových prototypů okolo Lužné u Rakovníka video: https://youtu.be/LzkCXlvfRD0 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 887 Registrován: 11-2006 |
Když vidím toho brejláka, tak jsem si vzpomněl, jak drandil v roce 2002 po Ostravě: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2464 Registrován: 9-2009 |
(Příspěvek byl editován uživatelem Kuřil_p.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2465 Registrován: 9-2009 |
|
EIO
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 336 Registrován: 5-2017 |
Kuřil P Pekné fikcie!
VEB Elektroinstallation Oberlind (Sonneberg), DDR
Poškodený bol smrteľne zranený a jeho liečenie potrvá šesť až sedem dní. J. Spišiak, ex Policajný prezident SR |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 790 Registrován: 10-2011 |
Kuřil_p: Co ten násvit u Bardotky? :P Mašina vrhá stín na opačnou stranu než objekty ve fotopodkladu. Rozhodně bych také použil méně ostré a více rozptýlené světlo, stíny jsou příliš tmavé a mají ostré hrany. Nezvažoval jste někdy pro své modely použití fototextur? |
Statistik
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6377 Registrován: 6-2004 |
Ty stíny jsou obecně dost kontrastní vždy, je to asi dle vkusu autora. U té bardotky se podle mého názoru tentokrát ne úplně dobře povedlo sladit perspektivu: ohnisko, kterým bylo foceno pozadí, je rozhodně širší, než jaké bylo nastaveno u perspektivy modelu bardotky. Ale jinak samozřejmě klobouk dolů, jako vždy. Třeba se tentokrát konečně dozvím, v jakém konkrétním programu to autor modeluje. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2466 Registrován: 9-2009 |
EIO, Statistik: Dík. Emppu: Ono skloubit 3D grafiku a fotografii je obtížné. Jedná se hlavně o podvozky. Když fotíte lokomotivu ve špatném počasí, tak okem normálně vidíte každý detail podvozku. Na výsledné fotografii, kvůli nedostatku světla, už ty detaily podvozku, které jste očima viděl, téměř zanikají. Pokud uberu na intenzitě světla a stínů při tvorbě obrázku, tak uvidím na modelu všechny detaily podvozku jako v realitě, resp. uvidím to samé jako při tom fotografování té skutečné lokomotivy. 3D grafika primárně napodobuje realitu a jen okrajově nedostatky fotografií. Zkrátka napodobit takovou fotografii (viz. přiložená horní fotografie) je nemožné nebo dost komplikované. U modelů aut, letadel atd. se to nemusí řešit. Proto raději dělám obrázky, které trochu napodobují fotografie při ostrém svitu slunce. Také je problém nafotit nějaké pozadí, které má reprezentovat padesátá nebo šedesátá léta. Když svítí slunce, tak je tady na Sokolovsku vidět na obloze spousty "čar" od letadel (křižovatka Cheb) a další jiné moderní prvky v pozadí. Zkrátka nemám moc fotografií s vhodným pozadím, takže někdy pro zkoušky používám i zcela nevhodná pozadí jako v tom případě lokomotivy T 478.4001. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 791 Registrován: 10-2011 |
Kuřil_p: Moc dobře rozumím, co se snažíte říct, nicméně bych si stále troufnul tvrdit, že použitý násvit odpovídá ostrému letnímu slunci v brzkých odpoledních hodinách, což úplně není v souladu se scénou na podkladu . Neříkám, že by světlo mělo být rozptýlené podobně jako při zatažené obloze, pouze bych jej trochu zmírnil. Na Vámi přiložených fotografiích jsou "vystíněná" místa velmi tmavá, nikoli však úplně černá. Berte to však prosím jen jako mírné a přátelské připomínkování od člověka, který se 3D grafice několik let věnuje (respektive spíše věnoval, když ještě byl čas). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12338 Registrován: 4-2003 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12347 Registrován: 4-2003 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2843 Registrován: 7-2017 |
opravdu krásné snímky!! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 314 Registrován: 8-2014 |
Prvního dubna jsem zapoměl tak až dnes posílám tajně pořízené fotky. Ta druhá je bohužel jen mobilem ale za to je i výrobní štítek. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 23 Registrován: 7-2017 |
hetzer: Poslední dva snímky jsou ze Svijan. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 315 Registrován: 8-2014 |
Od_Turnova: ano jsou ze Svijan. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1487 Registrován: 10-2007 |
Od_Turnova : Znalec moku Pánů ze Svijan ví.
Každá správná mašina musí být cítit naftou a být aspoň trochu špinavá od oleje !
ČKD Praha můj vzor ! K6S 310 DR |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1710 Registrován: 2-2005 |
Vlečková baterka ve firmě Žďas: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 835 Registrován: 9-2003 |
Měl bych dotaz na znalé, neví někdo kolik výkonových stupňů má M 274.0, případně jaké jsou na nich otáčky motoru?
Stránky o modelové železnici TT, digitál, zvuky
http://jacek-modely.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4 Registrován: 7-2018 |
Dobrý večer, měl bych dotaz ohledně akumulátorových lokomotiv Škoda. Někdy večer jsem koukal na wikipedii, na které je seznam elektrických lokomotiv Škoda. V seznamu je typ 7ELo1 a k němu údaje: rok výroby 1936, váha 3 tuny, napájení 0,052 kV, výkon 35 kW, maximální rychlost 5 km/h a rozchod 1435 mm. Když ovšem otevřu Svět železnice díl 11 (3/2004), tak se v článku o úzkorozchodných motorových lokomotivách ze Škodovky od pana Zdeňka Hrdiny dozvím informace o lokomotivě 7ELo1-2 s parametry: r. v. 1942, výkon 3,5 kW a rozchod 480 mm. Článek zmiňuje také výrobu lokomotivy v roce 1937-8, ale to je vše. Chtěl bych se proto zeptat, zda existovala jen jedna úzkorozchodná lokomotiva tohoto typu, nebo byly dvě - 1. normálněrozchodná a 2. úzká. Na wikipedii jsou občas pěkné blbosti, proto se ptám. Díky moc. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2898 Registrován: 7-2005 |
ad BVG - akumulátorové loko ze škodovky pro průmysl - typ 7E Lo1 byla opravdu jen jedna jediná důlní loko objednaná v roce 1936 pro Severočeské elektrárny v Trmicích, na jejich důl. Normálněrozchodná akumulátorová lokomotiva byla objednána v roce 1938 a v srpnu 1939 dodána pro vlečku Plzeňských akciových pivovarů. Šlo o typ 8E Lo1. Popis schválený ministerstvem uvádí jediný elektromotor o hodinovém výkonu 18 kW při 1250 ot./min., hmotnost vozidla 10,5 tuny. Typ 6E Lo1 byla aku loko pro Poličku z roku 1931 Jiná vozidla pro průmysl soupis vydaný oddělením 82 Akc.spol. dř. Škodovy závody v Plzni z 31.12.1943 neuvádí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6321 Registrován: 9-2011 |
napájení 0,052 kV, výkon 35 kW To je nějaký divný, někde tam falíruje des. čárka (buď 3,5 kW nebo 0,52 kV) Tahat 35 kW na 50 voltech je proud 700 A...
Všichni jste volové. Servít
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2900 Registrován: 7-2005 |
Loko 8E Lo1 pro vlečku pivovaru udává baterie 64 článků rozdělených jako 2 sady po 128 V s kapacitou 500 Ah. Elektromotor má štítková data - 110 V, 195 A. Důlní loko měla baterie 50 V a elektromotor 3,5 kW |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5 Registrován: 7-2018 |
Aleš Liesk.: Taky mi to přijde prapodivné, ta čárka mi tam vysloveně chybí. Zdepa: Děkuji Vám za poskytnuté informace. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6316 Registrován: 11-2009 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2475 Registrován: 9-2009 |
Union_pacific: Pěkný. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6318 Registrován: 11-2009 |
Kuřil_p - děkuji. A tady je skutečná S699.001 vyfocená v depu Č.Budějovice 7.6.1998 |
Tajemný_em
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3923 Registrován: 5-2002 |
A co v Budějcích dělala? To už byl převoz z Brna do Plzně s "mezipřistáním"?
"Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára da Cimrman
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4806 Registrován: 5-2002 |
Tak přátelé, za 14 dní na shledanou na Tovačovce
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!
UPOZORNĚNÍ: Pokud najdete na stránkách O prototypech chybu, opravdu nepomůže, když budete po diskuzích šířit, že Kolmačka má toto a tamto špatně. Pomoci může jedině to, když mi napíšete CO je špatně a JAK je to správně... |
Bilbo
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 202 Registrován: 5-2012 |
Dnes 16.10. byla viděna popoledne na 010 souprava tažená banglí + plošiňák + A219.0001 jedoucí směr Třebová. Otázka zní kampak se akulego vydalo a co je s ním v plánu, poslední informace staré několik roků jsou že bude sloužit na VÚŽ, byli i fotky, jenomže tam dlouho nevydrželo |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2 Registrován: 10-2019 |
Máte někdo jakoukoliv dokumentaci k lokomotivě E424.1, která zmizela v propadlišti dějin? Jediná dokumentace, co k tomu mám je odlitek pana Molaty a tuto fotku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1399 Registrován: 10-2007 |
2 tovární fotky, 2 fotky z výroby, 4 fotky z provozu a výkres - najdete v knize Elektrické Lokomotivy ČSD [1] https://www.databazeknih.cz/knihy/encyklopedie-zeleznice-elektric ke-lokomotivy-csd-1-306672 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 267 Registrován: 7-2017 |
Troška informací je zde: spz.logout.cz 2 lokomotivy řady E 424.1 u firmy Siemens s mechanickými částmi od firmy Breitfeld - Daněk, Slaný; ve dvou dvounápravových podvozcích byly čtyři tlapové trakční motory, výkon lokomotiv na obvodu kol při napětí 1350 V byl zadán 736 k, tj. 542 kW při rychlosti 30 km/h a hmotnost 54 t. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2489 Registrován: 9-2009 |
Letos tomu bylo 60 let, kdy byly vyrobeny prototypy řady M 230.5. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17 Registrován: 11-2019 |
Nádhera. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3364 Registrován: 7-2017 |
jo to je dobře udělanýakorát snad..kdysi jsem se někde dočetl,neměly prototypy dva výfuky vedle sebe? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2490 Registrován: 9-2009 |
mašinka, Zeuke: Dík. Ten druhý výfuk na druhé straně v tomto úhlu není možné vidět. E 424.1 (Příspěvek byl editován uživatelem Kuřil_p.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3367 Registrován: 7-2017 |
nene,já myslel místo jedné roury dvě slabé |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3368 Registrován: 7-2017 |
ahá...tak asi ne...beru to zpátky... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 55 Registrován: 4-2019 |
ad Kuřil_p, příspěvek #2489: Nádherný 3D model. M230.5001 je podle mě jediná "Singrovka" která vypadala opravdu dobře (jen můj názor, nikomu nevnucuji ). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3371 Registrován: 7-2017 |
pravda...ty hliníkové lišty!... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 631 Registrován: 7-2005 |
Dostalo se mě foto z Fb foto, snad autorovi nebude vadit ho sem dát. Ale myslím si, že je to cesta k dobrému počinu a zachování jednoho krásnýho prototypu. (Příspěvek byl editován uživatelem mdt.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3527 Registrován: 7-2017 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 56 Registrován: 4-2019 |
Zdravím, pokud se mohu dotázat, kam onu TA436.0501 odváželi? Ze slova 'zachování' tipuju, že do Třebové to nebylo, ale kam tedy? Do Lužné? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8997 Registrován: 9-2002 |
Takhle z dálky to vypadá jak 731 apod.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 980 Registrován: 5-2013 |
Autorovi nevadí, autor vložil fotku do sekce s "Hektory" .. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3530 Registrován: 7-2017 |
no...snad při troše fantazie.....ale ta oranžová barva jistě hned napovíjá spíš koukám na ty Ciz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9140 Registrován: 5-2002 |
ad Mdt: že by do Veselí? Nad Lužnicí? Pokud jednou TA 436.0501 obživne, smeknu. |
Tajemný_em
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3961 Registrován: 5-2002 |
Nápodobně... Otázkou je, jestli za to stojí, dávat ji na papíry. Tohle je bohužel mašinka na vlečku anebo na rejdění po ranžíru a ne na traťové výkony. Ale i kdyby měla někde stát jako pomník, je to pořád dobré, takže .
"Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára da Cimrman
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 825 Registrován: 7-2017 |
Dovolím si jeden provozní-Olomouc 1995 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9143 Registrován: 5-2002 |
Nápodobně... Otázkou je, jestli za to stojí, dávat ji na papíry. Tohle je bohužel mašinka na vlečku anebo na rejdění po ranžíru a ne na traťové výkony. Na pracáky, staniční posun, na vlečku naprosto ideální. Lehký traťový výkon je taky schopná zvládnout. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2 Registrován: 11-2019 |
Dnes ve Veselí nad Lužnicí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 60 Registrován: 4-2019 |
Když už se zde vede diskuse o tomto oranžovém hranatém krasavci... Ano, vím, že tohle nesahá ani po kotníky tomu, co dělá pan Union_pacific, ale i tak Editováno: A pokud se můžu zeptat, co se ve Veselí n. Lužnicí nachází, že tam sváželi ty 811 a Ítýho? (Příspěvek byl editován uživatelem ElektrickaJednotka.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2173 Registrován: 11-2012 |
Ty vole! Parádní kresba, aneb jak by řekl klasik: Umění nejsou závody, není se třeba oproti druhým shazovat. Máte to fakt pěkné.
Její veličenstvo princezna Ája II. při výuce hraní na klávesy.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 61 Registrován: 4-2019 |
ad Pavel_Večeřa: Děkuji mockrát, tohle často neslýchám |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2617 Registrován: 1-2006 |
ElektrickaJednotka : moc pěkná kresba |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6417 Registrován: 11-2009 |
ElektrickaJednotka: také se připojuji - moc pěkné. Jenom z vojny co jsem v dopisech poslal "prototypů" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2619 Registrován: 1-2006 |
Union pacific : moc pěkné . Měl jste někdy výstavu? Určitě by to stálo za to |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 62 Registrován: 4-2019 |
ad Union_pacific: Děkuji, ale Vy máte svou tvorbu "na úplně jiné úrovni", což já nikdy nezvládnu. Už když jsem na původním fotu Ítýho ze stránky prototypy.cz viděl ty stromy, nadával jsem jak dlaždič ale udělal jsem to nejlepší, co jsem dokázal. Sežralo mi to +-15 hodin celkem, ale budiž. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 749 Registrován: 1-2010 |
Nemá někdo prosím fotku stanoviště 718? Předpokládám, že to bude vycházet z řady 731...
Co se sešrotuje, už se těžko vrátí... jen tak dál!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6418 Registrován: 11-2009 |
ElektrickaJednotka: " viděl ty stromy, nadával jsem jak dlaždič" Máš to pěkné, já ten obrázek také kreslím okolo 20 hodin .... Nakreslit stromy, jak jednoduché .... Zadej si na You Tube : Bob Ross a uvidíš kouzla! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6429 Registrován: 11-2009 |
Třeba se to bude někomu hodit ... Veselí nad Lužnicí 15.12.2019 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 750 Registrován: 1-2010 |
Union_pacific: paráda, děkuji mnohokrát
Co se sešrotuje, už se těžko vrátí... jen tak dál!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6433 Registrován: 11-2009 |
Em3: není zač. Tady jsem našel ještě dvě .... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3657 Registrován: 7-2017 |
vypadá to krapet vyrychtovaně..... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4827 Registrován: 5-2002 |
WWW stránky O prototypech a lokomotivních unikátech na kolejích v ČR a SR oznamují aktualizaci! V rámci 92. aktualizace, byly kompletně znovuzpracovány sekce o "Karkulkách" řad T444.0 (725.0) a T444.02 (725.2). A protože jde o mírné odlišné typy, byla řada T444.02 nově vyčleněna do samostatné sekce. Obě uvedené řady tedy mají vlastní text a celkem na stránky přibylo přes 150 fotografií "Karkulek" jak T444.0, tak i T444.02. Pevně doufáme, že se Vám bude aktualizace líbit! Pro naši další práci stále sháníme snímky oblíbených "Pilštyků" T466.0 (735) a dále také "Pomerančů" T678.0 (775) a T679.0 (776), které budou tématem nejbližších příštích aktualizací. Tak neváhejte a běžte nám to překontrolovat na www.prototypy.cz Jo a samozřejmě... ...VŠECHNO JEN TO DOBRÉ DO ROKU 2020 Vám všem!
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!
UPOZORNĚNÍ: Pokud najdete na stránkách O prototypech chybu, opravdu nepomůže, když budete po diskuzích šířit, že Kolmačka má toto a tamto špatně. Pomoci může jedině to, když mi napíšete CO je špatně a JAK je to správně... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3918 Registrován: 7-2017 |
Rosťo budeš li chtít fujary...ozvi se |
M152_0045
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 837 Registrován: 12-2011 |
Když koukám na to TA, čím je dosaženo že má tak vysokou hodnotu brzdící váhy? Váží 64t, tj jako kocour, ale ten brzdí v P o 15 tun méně. Přitom dle fotek atd mi to přijde jako klasický podvozek ČKD jako je na 731, 742,... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2491 Registrován: 9-2009 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9010 Registrován: 9-2002 |
M152_0045: "Když koukám na to TA, čím je dosaženo že má tak vysokou hodnotu brzdící váhy? Váží 64t, tj jako kocour, ale ten brzdí v P o 15 tun méně. Přitom dle fotek atd mi to přijde jako klasický podvozek ČKD jako je na 731, 742,..." Dej větší br. válce a je vymalováno... Teda obrzděno. Podvozek na to nemá vliv.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt. |