Diskuse » Archiv 2020 » Železnice » „Posázavský pacifik“ a přilehlé tratě » Archiv diskuse „Posázavský pacifik“ a při... do 06. 04. 2020 | předcházející | další |
Archiv diskuse „Posázavský pacifik“ a při... do 06. 04. 2020dolů |
autor | příspěvek | |
---|---|---|
Jirka
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 541 Registrován: 5-2002 |
Na 9057/9066 750.7+05x+05x+954
Jirka.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3 Registrován: 2-2020 |
Zruč 16.2. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 512 Registrován: 11-2015 |
Sucháč: Nemáte fotku těch vozů, prosím? |
|
stoupa2000
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 41 Registrován: 8-2017 |
Dotaz na znalé. Až se dokončí rekonstrukce na 221 Vršovice - Hostivař, bude vycházet zastavování vlaků v Čerčanech na hlavní trati v jiné časové poloze. Zabýval se už někdo tím, jaký vliv to bude mít na Pacifik - návaznosti, křižování apod.? Aby se to neřešilo "až potom" a nevznikalo něco, jako teď občas dlouhé čekání v Týnci a Jílovém. Díky | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 162 Registrován: 8-2017 |
Jistě měl někdo štěstí na více světla.. Foto z víkendu 15-16.2.20 . |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 21351 Registrován: 5-2002 |
stoupa: Až se dokončí rekonstrukce na 221 Vršovice - Hostivař, bude vycházet zastavování vlaků v Čerčanech na hlavní trati v jiné časové poloze. A proč by mělo...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1534 Registrován: 8-2017 |
Sice to nebude primárně kvůli Vršovice - Hostivař, ale dokončení SuVo, které nastane v podobném čase, s tím zahýbe zcela určitě, takže otázka je na místě. Odhaduji, že uzel Čerčany se posune na 15/45. Na horním se to buď s jazykem na vestě stihne do Ledečka, nebo nestihne a bude se křižovat v Sázavě (a pak to bude na knop do Zruče, ale tam je určitě prostor k průjezdu některých zastávek), na dolním to je horší, tam to bez výhybny Svárov na konec pobytů v Týnci zrovna nevypadá. Pokud by se teda mimo špičku překlopila symetrie do celé, tak to tehdy půjde i bez Svárova a ve špičce bude možná snaha se trefit v Čerčanech na spěšňáky (čímž teda bohužel utrpí vazba od Benešova), které tam budou okolo celé, čímž pádem vyjde křižování do Týnce (následované půlhodinovým pobytem, ale pouze v daném směru). Je možné, že snaha zapojit do hry spěšňáky se bude týkat i horního, tam to bude dost záležet na jejich přesné časové poloze v Čerčanech (aby se stihlo od Sp křižovat v Samechově a přijet do ČČ před skupinou ve 45). EDIT: Kříž v Ledečku by bylo záhodno zachovat v každém případě kvůli vazbě na 014. Čili nějak pošolichat úsek Čerčany - Ledečko by to chtělo, ale jediné, co rozumně lze, je zvýšit traťovou mezi Sázavou a Ledečkem na 60 (což nevím, jestli by stačilo), jinak by to vedlo na zvyšování zábrzdné vzdálenosti, což je mimo realitu. Dále pak je třeba zmínit, že uzel v 15/45 má tu nectnost, že nenastává vždy, konkrétně v PD sedlech a neděli ráno tam jsou díry. Tak buď budou vazby jenom jedním směrem (při symetrii na 221 v celou), nebo sice v obou, ale pak budou pobyty v Týnci i Sázavě (pokud bude symetrie těch zbylých vlaků na 221 v 15/45). (Příspěvek byl editován uživatelem M250.0.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 673 Registrován: 7-2007 |
K nehodě na dobříšce míří nehodák s 754.044. Aktuálně v Krči. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13316 Registrován: 8-2004 |
stoupa2000: Jak už psal M.250.0, s polohami vlaků na trati 221 v Čerčanech zahýbá dokončení stavby Su-Vo, Hostivař - hl.n. by neměla mít vliv. "Dotaz na znalé. Až se dokončí rekonstrukce na 221 Vršovice - Hostivař, bude vycházet zastavování vlaků v Čerčanech na hlavní trati v jiné časové poloze. Zabýval se už někdo tím, jaký vliv to bude mít na Pacifik - návaznosti, křižování apod.? Aby se to neřešilo "až potom" a nevznikalo něco, jako teď občas dlouhé čekání v Týnci a Jílovém. Díky" Dolní Pacifik má celkem jasně danou koncepci křižováním Vršovice-Modřany z.-Vrané-Jílové. Z toho vyplynou pobyty v Jílovém / Týnci.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2482 Registrován: 7-2008 |
Hroch: Pobyty v Týnci vedou v podstatě k tomu, že lidé jezdí z Prahy do Prosečnice, Kamenného Přívozu a Krhanic před Davli. Týnec je přirozenější zlomový bod, než Jílové-Borek. Problém je, že i přes dobré návaznosti to vlakem není rychlejší, než busem, obojí jede 29 minut. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1113 Registrován: 10-2006 |
Co to právě jede na horním od Ledečka na Kácov? Vpředu mašina a za ní dva zelené kočáry, ale ne ex ČSD - jsou světlejší. Díky. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1114 Registrován: 10-2006 |
Z GRAPPu na mne vypadlo R11905, KDS, z Kladna do Kácova zastávky. Kladeňáci asi jeli zapít žal ze včerejšího hokeje do pivovaru Hubertus. 🍺 | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1314 Registrován: 12-2003 |
Tak už ten žal asi zapili. Právě projeli Sázavou zpět do Kladna jako R 11882
Gatto nero
NEJHEZČÍ ŽABOTLAM BYL POLOMÁČENÝ! Na ČD pracují dva druhy lidí. Jedni chodí do práce a druzí chodí pracovat. Bohužel, těch prvních je víc. www.pendolino.cz |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3136 Registrován: 7-2006 |
Co to právě jede na horním od Ledečka na Kácov? Tzv. Zážitkový vlak ..
Zklamání změní člověka k nepoznání ..
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 664 Registrován: 11-2013 |
Odpoledne/večer by se měla vydat dvojice čmeláků 770.529+770.541 s vozy na dřevo a postrkem 730.634 z německého Furthu přes Plzeň a Prahu do Vlašimi. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1616 Registrován: 1-2013 |
V Dobříši se po dlouhé době objevil Mn. Právě posunuje. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 376 Registrován: 6-2012 |
Jaroslav_T: Zas tak po dlouhé době to není, viděl jsem ho minulé pondělí večer. Kolik toho dnes přitáhl? Jgcp: Děkuji, za info. Snad tedy letos cyklovozy opravdu vyjedou. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1617 Registrován: 1-2013 |
škodér: Minulé pondělí večer - to mi nějak uniklo. "Jaroslav_T: Zas tak po dlouhé době to není, viděl jsem ho minulé pondělí večer. Kolik toho dnes přitáhl? " Přitáhl všehovšudy tři Eas, do jednoho z nich se už nakládá dřevo. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15906 Registrován: 6-2003 |
Veřejná zakázka: Vypracování projektové dokumentace pro opravy mostních objektů – Projektová dokumentace opravy železničních mostů v obvodu SMT Praha https://zakazky.szdc.cz/contract_display_6669.html Druh zakázky: Služby Stručný popis předmětu: Vyhotovení projektové dokumentace ve stupni dokumentace pro stavební povolení (dále jen „PD“ nebo Projektovou dokumentaci) opravy železničních mostů v km 17,451; 19,136; 21,025; 21,221 a 22,625 na trati Kladno – Kralupy nad Vltavou, km 1,239 na trati Ledečko – Kácov a v km 49,461, 54,320 a 56,928 na trati Podlešín – Obrnice, včetně provedení následného autorského dozoru projektanta. https://uloz.to/file/MfvfQuWv7Ufe/ledecko-kacov-001-239-doklad-pr ohlidka-podrobna-2018-l1-pdf |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 377 Registrován: 6-2012 |
Jaroslav_T: Nevíte jaká lokomotiva manipulák přitáhla? | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1622 Registrován: 1-2013 |
škodér: jaká mašinka s Mn přijela bohužel nevím (o půlnoci jsem se náhodně podíval z okna a tak jsem si všiml, že je tady Mn a posunuje; že přitáhl 3 Eas jsem zjistil až ráno za denního světla). | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 281 Registrován: 8-2011 |
S Mn přijela 708 009 | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 378 Registrován: 6-2012 |
Jaroslav_T, vlada83131: Včera cca v 22:45 jsem viděl 742 se třemi EAS směr Dobříš. Od pondělí je výluka, tak jsem zvědavý kdy to pojede do Prahy. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1317 Registrován: 4-2009 |
Popáté do Kácova a zpět s dispečery dopravců a CDP Praha a Přerov | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1318 Registrován: 4-2009 |
Kácov 28.2. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15920 Registrován: 6-2003 |
Veřejná zakázka: Oprava trati v úseku Malešov - Zruč n. Sázavou https://zakazky.szdc.cz/contract_display_6786.html Druh zakázky: Stavební práce Stručný popis předmětu: Předmětem jsou opravné práce a práce s tímto související na železničním svršku v členění na jednotlivé stavební objekty. Náplní práce je výměna pražců, kolejnic, výhybek, upevňovadel, kolejového lože, svařování, úprava GPK, oprava přejezdových konstrukcí.
Nepřetržitá výluka 17.4.2020 - 26.5.2020. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15921 Registrován: 6-2003 |
Veřejná zakázka: Oprava výhybek v žst. Malešov https://zakazky.szdc.cz/contract_display_6785.html Druh zakázky: Stavební práce Stručný popis předmětu: Předmětem jsou opravné práce a práce s tímto související na železničním svršku v členění na jednotlivé stavební objekty. Náplní práce je výměna pražců, kolejnic, výhybek, upevňovadel, kolejového lože, svařování, úprava GPK, oprava přejezdové konstrukce.
Nepřetržitá výluka 17.4.2020 - 26.5.2020. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4339 Registrován: 9-2007 |
Velká výluka Vlastějovice - Ledeč nad Sázavou byla zrušena, provoz se tedy od 15.3. nijak nemění. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 320 Registrován: 3-2015 |
Ad výluka: A nevěděl by k tomu někdo proč? Ve Zruči dnes v 17 na koleji u skladiště zelený ČDC brejlovec. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3996 Registrován: 6-2006 |
Ad výluka: Odvolání účastníka výběrového řízení na zhotovení stavby. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14849 Registrován: 12-2007 |
Tato situace znamená "posun začátku výluky u Chřenovic v řádu pár týdnů" (pozn. věděl bych o příkladech výluk/rekonstrukcí, kde tomu tak bylo), anebo "když to nezačně v půlce březn, tak - vzhledem k dlouhodobosti výluky - už to letos začít nemůže = posouváme začátek až na příští březen"? Díky za případné info. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13353 Registrován: 8-2004 |
David: Spíš bych čekal tuto verzi."vzhledem k dlouhodobosti výluky - už to letos začít nemůže = posouváme začátek až na příští březen"?"
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
|
stoupa2000
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 43 Registrován: 8-2017 |
@Hajnej: omluva, myslel jsem hlavně SuVo @M 250.0: ten Svárov se tu už kdysi myslím řešil, nemůžu to teď najít. To jsou jen dobré nápady z Káčka, nebo se tím začal zabývat i někdo z povolaných nahoře? Aby to pak nedopadlo stylem, že se dodělá koridor a Pacifik, jak 210, tak 212, bude mít nepoužitelný jízdní řád na dvě věci a všichni se budou divit... |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1968 Registrován: 4-2003 |
Zítra, předpokládám, letní sezona na Pacifiku nezačíná. Nebo ano? Našel jsem zmínku zde: https://zdopravy.cz/podivna-zatvrzelost-vlaky-jezdi-prazdne-praha -vola-po-redukci-stredocesky-kraj-ale-odmita-45599/ A za webu SŽ jsou nové řády platné od zítra, ale na Pacifiku z toho nepoznám nic. CykloBrdy na trati 200 zmizely.
Brejlovec. Bez diod, bez uic, bez kundálu, bez šípovýho pluhu, bez klimazitace, bez najbrta. Nic víc, nic míň.
http://trainweb.cz/autor/Václav+Petrů | https://www.youtube.com/user/savikVP |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 60 Registrován: 8-2018 |
Savik: Tak hlavně je výluka na dolním,Týnec - Čerčany.Tento a příští víkend.Takže souprava na nedělní horní pacifik tudy určitě nepojede. | |
Mladějov
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14534 Registrován: 3-2007 |
Začíná, ale bez přímých vlaků z Prahy, viz web Ropidu. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12 Registrován: 6-2018 |
750.708 + 2x patro 9055 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1115 Registrován: 10-2006 |
Copak to dnes jezdilo na 9218 a 9230 za Šukafon? Za jízdy vydává zvuky co se nesou celým takřka liduprázdným údolím a zní tak, jakoby už byl na poslední cestě do hutí. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1318 Registrován: 12-2003 |
Yalapeak: 810.587, taky jsem to slyšel. To rozléhání se údolím potvrzuji Divné že s tím dojel do Ledče a zpět. Hučelo to už při průjezdu jako 9217. Zpět 9218. (Příspěvek byl editován uživatelem Honzík.)
Gatto nero
NEJHEZČÍ ŽABOTLAM BYL POLOMÁČENÝ! Na ČD pracují dva druhy lidí. Jedni chodí do práce a druzí chodí pracovat. Bohužel, těch prvních je víc. www.pendolino.cz |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1116 Registrován: 10-2006 |
...a dnes ráno jel zase dolů. V 5:03 SELČ při průjezdu přes ratajský most to byl takový hukot, tak to rezonovalo, že jsem z toho měl budíček. Kucí, spravte si to. Fakt se to nedá poslouchat. 🚂 Jestli se vrací na 9205, tak ho tady mám za hodinu a čtvrt zpátky, jsem zvědav. 😄 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1117 Registrován: 10-2006 |
Dle očekávání se vracel na 9205. Znalci oběhů, pojede dolů na 9210? Zašel bych se podívat, samozřejmě řádně orouškovaný. 😁 | |
Mladějov
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14535 Registrován: 3-2007 |
A 212 teď jezdí komplet bez přívěsů, nebo přece jen na něčem ano ? | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1118 Registrován: 10-2006 |
Občas se vyskytne i 010, ale minimálně. Včera jsem to zaregistroval na jednom páru, ale zdaleka jsem neviděl všechno. | |
55p
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2021 Registrován: 6-2009 |
Oběhy a sledovačka zde: http://sledovani.55p.cz/cercany_891_2020/ :-)
Sledovačky nasazení skoro všeho na http://sledovani.55p.cz/.
Průjezdy vlaků přes stanice na http://stanice.55p.cz/. Co to jsou stanice? Sledovačky pro konkrétní trať či spíš stanici. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2228 Registrován: 6-2005 |
Yalapeak: To nejde Je po soustruhu, to se musí ojezdit."Kucí, spravte si to." |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2229 Registrován: 6-2005 |
Yalapeak: O víkendu na vlacích, kde by měly jezdit velké soupravy."Občas se vyskytne i 010, ale minimálně." |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1319 Registrován: 12-2003 |
Vbc: tak tenhle zvuk jestli vydávají kola po soustruhu
Gatto nero
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2230 Registrován: 6-2005 |
Je to tak dva dny, co kolem mě projel nízkou rychlostí, a randál značný. To fakt na kola po soustruhu nevypadá. Ale čím to teda je?? Že by se tam něco nepovedlo? | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1321 Registrován: 12-2003 |
Převodovka na nápravě nebo napravove ložisko, tipuju
Gatto nero
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13408 Registrován: 8-2004 |
David: Tak změna. V tuto chvíli se jeví pravděpodobnější zahájení na přelomu července/srpna a pokračování v příštím roce. Ale může to mít pochopitelně vývoj."Tato situace znamená "posun začátku výluky u Chřenovic v řádu pár týdnů" (pozn. věděl bych o příkladech výluk/rekonstrukcí, kde tomu tak bylo), anebo "když to nezačně v půlce březn, tak - vzhledem k dlouhodobosti výluky - už to letos začít nemůže = posouváme začátek až na příští březen"?"
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17 Registrován: 2-2014 |
V úseku Světlá n.S.-Zruč operují oranžové brejle a tady ticho........ | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 321 Registrován: 3-2015 |
Jsem si říkal, že slyším něco v neobvyklý čas... | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18 Registrován: 2-2014 |
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 535 Registrován: 9-2009 |
Awatar: a co se vozí, dříví?
www.m274.cz
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19 Registrován: 2-2014 |
Dřevo ze Zruče nad Sázavou |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1119 Registrován: 10-2006 |
Na 9213 je v Čerčanech nachystaná 810.436 zvaná též Kaprovka. Přiznám se, že na talíři by byla lepší koprovka. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1192 Registrován: 9-2013 |
https://youtu.be/uNejnUSPnS8 Tři Brejlovci na únorovém Pacifiku. PeHy |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1120 Registrován: 10-2006 |
Co jede na 9217 za vobutej krám? Dupání tohoto Šukafonu je slyšet na dva kilometry. Jen prosím až bude na soustruhu, udělejte to líp než byla ta 810 co tady hučela před týdnem. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2087 Registrován: 8-2008 |
Tuším že by to mohla být 621
Jsme jen lidi...
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10529 Registrován: 4-2003 |
PeMi:Tři Brejlovci na únorovém Pacifiku. Tedy nečekal jsem, že se řidičákem v čele vlaku pojede z Čerčan přes Vrané do Prahy. Před mnoha a mnoha lety se zkoušela 854 s řidičákem na pacifiku, ale údajně to nebylo povoleno. Asi se na tyto zákazy zapomnělo a nakonec to tam jde. Je fakt, že před obnovou celé trati bych se řidičákem v čele vlaku jet bál, ale dneska . |
|