Diskuse » Archiv 2020 » Železnice » 4. koridor » Archiv diskuse 4. koridor do 10. 05. 2020 předcházející | další

Archiv diskuse 4. koridor do 10. 05. 2020

dolů
   autor příspěvek
Pátek, 03. dubna 2020 - 10:05:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2654
Registrován: 8-2010
ad Ythomas_ct:
Nemáš náhodou nějaké tušení, jak (ne)vyšlo to loňské měření EMC a zatížitelnosti TNS kdesi u Tišnova?
Měření tehdy po etapách prováděl VÚŽ, a.s. jako vysoutěžený subjekt a nakonec - což lze ověřitelně zjistit z veřejně dostupných zdrojů - z toho vyplynulo něco takového:

a) náhrada stávajících KO ve vybraných stanicích s KO s relé typu DSR-12 a DSŠ-12S za typ kolejového přijímače EFCP - bude provedeno v rámci opravných prací v celkem 3.etapách ve stanicích mimo ty, kde jsou KO typu KOA-1 (Kuřim, Řikonín) nebo se tam připravuje náhrada KO v rámci výměny stavědla (Sklené nad Oslavou - náhrada RZZ AŽD 71 za SZZ ESA 44)

b) rekonstrukce TNS Čebín (= výměna trakčních transformátorů) včetně rekonstrukce rozvodny 25 kV a 110 kV + rekonstrukce napájecí linky včetně pro trakční vedení včetně odpojovačů. V TNS Ostrov nad Oslavou, Havlíčkův Brod, Golčův Jeníkov provedení "upgadu" - nově doplnění ofuků trakčních transformátorů za účelem zvýšení zatížitelnosti každého trafa z 12,5 MVA na 16 MVA + doplnění/nové nastavení ochran a vazeb mezi jednotlivými SpS a TNS. Mimo TNS Čebín u stávajících výše zmiňovaných TNS bude provedena úprava stávajícího filtračně-kompenzačního zařízení (= FKZ) o doplnění nového zařízení s tlumícím rezistorem pro potlačení rezonančního jevu na obou filtračních větvích tj. na 3. i 5. harmonické, neboť tento jev způsobuje havárii FKZ [pozor] a vyskytuje se s v souvislosti s průjezdy některých - blíže nejmenovaných - hnacích vozidel..[rofl][biggrin]

c) nové zřízení jednovypínačové SpS Ořechov/Křižanov + úprava a nové nastavení ochran v SpS Vlkov u Tišnova

Dále byla provedena simulace (= program OpenPowerNet) pro všechny TNS ve 3.scénářích z které mj. vyplynulo, že stávající napájení trakčního vedení nevyhovuje současné dopravě, což potvrzuje fakt, že většina TNS má v základním stavu v provozu oba dva trakční transformátory (= tj. není splněna podmínka redundance viz dále), aby vůbec bylo možno provézt stávající dopravní zatížení. Po provedení výše zmíněných úprav (= body b) + c)) bude možno provézt veškerou odklonovou dopravu - v maximálním scénáři, avšak opět nebude splněna podmínka redundance TNS ve formátu n-1, tedy jakákoliv údržba nebo porucha na TNS bude znamenat zásah do provozu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Paul_red_adair.)
Pikehead
Pátek, 03. dubna 2020 - 10:35:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6036
Registrován: 3-2007
PRA: Pro provoz bez odklonové zátěže to dostatečně redundantní je, nebo je redundance nedostatečná i pro běžný provoz (kam bych uvažoval už vlaky se dvěma Taury)?
Pátek, 03. dubna 2020 - 11:32:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2655
Registrován: 8-2010
ad Pikehead:
Odklonové scénáře byly zpracované hned dva - na a) stávající pak za b) nový stav - oboje tedy při uvažovaných odklonech a tam se uvažovalo vždy s tím, že v každé TNS pracují oba trakční transformátory a všechny TNS jsou přes SpS příčně sepnuté a není tedy splněna nutná podmínka na redundanci n-1 s tím, že v případě bodu a) by se provezla komplet odklonová osobní doprava a pouze 2 páry nákladních vlaků za hodinu a to ještě v době mimo přepravní špičku, kdežto ve scénáři b) po úpravách, které zmiňuji v bodech b) a c) v příspěvku č. 2654 se proveze všechno, tj. maximum.

Po provedení dodatečné dimenzace těch napáječek - tedy po doplnění ofuků a tím pádem zvýšení zatížitelnosti každého trafa z 12,5 MVA na 16 MVA by pak v dnešním - tj. neodklonovém stavu - však naopak měla být již nově zajištěna ta redundance n-1, což dneska zajištěno není..[nene] a nebude tak nově nutné, aby všechny (= čti čtyři) TNS jely na 100% FULL POWER, tzn. při činnosti obou trakčních tranformátorů...[jidlo].

PS: Nějak jako "energetickému laikovi" mi to přijde celkem logické a fajn...[vypravci]
Čínskej
Pátek, 03. dubna 2020 - 11:33:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1847
Registrován: 3-2012
Jenže distributoři určitě nevykoupí elektrickou energii za cenu, za kterou jí dodávají [nene]. Tam bude asi zakopaný pes...
Píšu politická záležitost, nikoli technická...
Ythomas_ct
Pátek, 03. dubna 2020 - 13:06:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2891
Registrován: 10-2009
Ad Bram:
Účinky třínápravových podvozků takové, které jsou zhruba stejné jako u dvounápravových podvozků moderních strojů.
Hm, tak srozumitelné to je, ale obávám se, že tomuto stavu jdeme naproti tím, že účinky dvounápravových podvozků nových strojů jsou většinově výrazně horší v porovnání se stroji staršími, takže k dosažení té "zhrubastejnosti" vlastně nemusíme moc vylepšovat účinky těch třínápravových podvozků... :-)

Ad P.R.A.:
Díky za info, ale přeci jen pár poznámek...

...zvýšení zatížitelnosti každého trafa z 12,5 MVA na 16 MVA...
Zajímalo by mě, kolik se tam tedy vlastně uvažuje té odklonové vozby v onom maximalistickém scénáři. Nejsem teda elektrikář, ale pokud to dneska nevyhovuje stávajícímu provozu (chápu to dobře?), tak jak je možné, že zvýšením zatížitelnosti TNS o "pouhých" 28 % to bude vyhovovat uvažovanému (jakému vlastně?) provozu v době odklonové?

...tento jev způsobuje havárii FKZ [pozor] a vyskytuje se s v souvislosti s průjezdy některých - blíže nejmenovaných - hnacích vozidel...
...že by nějaká laminátová elektromagnetická bouře? [proud]
Pikehead
Pátek, 03. dubna 2020 - 13:24:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6039
Registrován: 3-2007
Čínskej: Asi jo, pokud by se jim rekuperovaná počítala do "obnovitelné" a rádi vykoupí hned (respektive odečtou z celkové spotřeby) stejně tak jako rádi vykupují jakýkoliv náhodný odpad z domácích fotovoltaik...

P.R.A.: A, už to vidím. Takže pro normální stav to s chlazením má kapacitní rezervu, ale během odklonů se pojede na doraz.

Ythomas: Jo, havárie FKZ zní taky jako velmi pikantní příběh... [happy]
Sobota, 04. dubna 2020 - 00:14:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2656
Registrován: 8-2010
ad Ythomas_ct:
Zajímalo by mě, kolik se tam tedy vlastně uvažuje té odklonové vozby v onom maximalistickém scénáři.
To mě taky...[wink], nicméně třeba z veřejně dostupných zdrojů za GVD 2017/2018 vyplývá, že třeba v úseku Adamov - Blansko jelo průměrně 36 nákladních vlaků denně (= 18 párů za den - jak ty zakreslené, tak i ty v režimu ad hoc).

Nejsem teda elektrikář, ale pokud to dneska nevyhovuje stávajícímu provozu (chápu to dobře?), tak jak je možné, že zvýšením zatížitelnosti TNS o "pouhých" 28 % to bude vyhovovat uvažovanému (jakému vlastně?) provozu v době odklonové?
Jenže tady máme na jedné hromadě jabka a na druhé hrušky...[wink]. Normální provoz nebyl počítán na příčně sepnuté SpS, ale naopak na stav, kdy jsou všechny SpS rozpojené - to znamená, že každá trakční stopa je napájená sólo a při těch stávajících 12,5 MVA to zřejmě (= žádná čísla ani protokol z měření nemám k dispozici) početně nevychází na tu redundanci, čili pokud by se sepnula jedna SpS podélně tak, aby celá jedna stopa byla napájená pouze jednostranně z jedné TNS - například v důsledku poruchy, tak už to (zřejmě) výkonnově nevychází - minimálně v dopravní špičce a na stávající stav - viz třeba obrázek zde, kdežto v tom režimu "upgradovaný odklon (*)", kdy jsou naopak všechny SpS sepnuté příčně a celé to jede "na full" - bez redundance - z 8 traf obě stopy to asi jak té špičce, tak tomu počtu výkonnově postačuje to zvýšení ze 12,5 MVA na 16 MVA - čili o těch Vámi zmiňovaných 28%..[wink]. No a na normální provoz to potom s těmi "novými" 16 MVA už bude postačovat "tuplem" a navíc s tou redundancí jako bonus - nebo aspoň takhle nějak to chápu já...[vypravci]
(*) - "neupgradovaný odklon", čili pouze 12,5 MVA a ne 16 MVA = převedená kompletní osobní doprava, ale pouze 2 páry nákladních vlaků za hodinu v době mimo přepravní špičku
(Příspěvek byl editován uživatelem Paul_red_adair.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Paul_red_adair.)
Pondělí, 06. dubna 2020 - 12:01:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 466
Registrován: 7-2015
Pár dokumentačních fotek ze stavby SuVo.



Pondělí, 06. dubna 2020 - 12:17:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15937
Registrován: 6-2003
Veřejná zakázka: Modernizace trati Nemanice I - Ševětín
https://zakazky.szdc.cz/contract_display_6929.html
Druh veřejné zakázky: Služby
Stručný popis předmětu:
Zpracování dokumentace pro územní řízení (DUR) stavby dle zadávacích podmínek, zpracování projektové dokumentace stavby pro vydání stavebního povolení (DSP) dle přílohy č. 3 vyhl. č. 146/2008 Sb., zpracování vyplněné žádosti o stavební povolení, včetně všech vyžadovaných podkladů a příloh, zpracování podkladů pro zadávací řízení na realizaci stavby v potřebném množství a podobě , zajištění vydání certifikátů o shodě vydávaných notifikovanou osobou v souladu s platnými směrnicemi Evropského parlamentu a Rady o interoperabilitě konvenčního železničního systému.
Bližší specifikace předmětu plnění veřejné zakázky je upravena v dalších částech zadávací dokumentace.

Předpokládaná hodnota: 437 703 486 Kč bez DPH
Úterý, 07. dubna 2020 - 13:27:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1385
Registrován: 10-2011
Tak jsem se dnes v televizi doslechl, že nová trať nepovede přes Hrdějovice. Takže už neplatí původní vizualizace? [uhoh]
Úterý, 07. dubna 2020 - 14:58:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15938
Registrován: 6-2003
Veřejná zakázka: Oprava TV v žst. Tábor, seř. nádraží
https://zakazky.szdc.cz/contract_display_7015.html
Druh zakázky: Stavební práce

1. SPECIFIKACE PŘEDMĚTU DÍLA
2. Účel a rozsah předmětu Díla
2.1.1 Předmětem díla je zhotovení stavby „Oprava TV v žst. Tábor, seř. nádraží“ jejímž cílem je oprava trakčního vedení 25 kV, 50 Hz.
2.1.2 Rozsah Díla „Oprava TV v žst. Tábor, seř. nádraží“ spočívá:
2.1.3 Demontáž původních a montáž nových směrových lan:
• Mezi TP 113 – 114; 115-116; 117A-118; 119-120; 121A-122; 123-124; 125A-126; 129-130; 131-132; 133-134
3. Demontáž a montáž nového odpojovače ÚO 24 typu SEZ UVE – Ž – 38.5/2000 včetně ručního pohonu na TP 133 typu EŽ A81/II
4. demontáž a montáž nových bočních držáků trolejového drátu na směrových lanech
5. výměnu keramických izolátoru za nové plastové
6. demontáž a montáž nových návěstí pro elektrický provoz do trolejového vedení
7. směrové a výškové regulace trolejového vedení
8. Umístění stavby
8.1.1 Stavba bude probíhat na trati č. 220 – Benešov u Prahy – České Budějovice, žkm 82,2 – 82,8.
Úterý, 07. dubna 2020 - 16:45:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15939
Registrován: 6-2003
vlasak: pokud se nepletu, tak oproti informacím ve vizualizaci jedinou změnou je navýšení rychlosti ze 160 na 200 km/h, změna trasy žádná
Úterý, 07. dubna 2020 - 17:34:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2966
Registrován: 1-2005
vlasak:
Trať má uhnout v Nemanicích mezi Hrdějovice a Makro od začátku, jiná možnost snad dnes už ani není.
Úterý, 07. dubna 2020 - 18:34:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1386
Registrován: 10-2011
Ještě se zeptám. Je navrženo nějaké mimoúrovňové křížení koridoru se silnicí v nemanickém trianglu, či obou přejezdů, nebo to tamtudy vůbec nepovede? [uhoh]
Úterý, 07. dubna 2020 - 18:55:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2967
Registrován: 1-2005
vlasak:
Mimoúrovňové křížení má být v Nemanické ulici, tunel pod kolejemi, kde je dnes přejezd (součást Severní spojky) dále trať pokračuje do Nemanic I. a za bývalým strážním domkem se stáčí vpravo mezi Hrdějovice a Makro a křižuje silnici Luční kde je navržen nadjezd viz. video vizualizace

(Příspěvek byl editován uživatelem Tkan.)
Čtvrtek, 09. dubna 2020 - 14:20:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 4-2020
Is the tunnel Mezno already bored?????
Pikehead
Čtvrtek, 09. dubna 2020 - 14:47:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6052
Registrován: 3-2007
Not yet - end of this summer. The other tunnel (Deborec) was bored two months ago.
Pátek, 10. dubna 2020 - 20:07:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1095
Registrován: 12-2007

25 čerstvých fotek ze stavby Soběslav - Doubí je k vidění tady
Telini
Pátek, 10. dubna 2020 - 21:37:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 620
Registrován: 10-2006
Zítra a pozítří se má na mezi desátou a jedenáctou úplně zavřít D3 u odpočívky Mezno kvůli trhacím pracem na koridoru.
Pikehead
Sobota, 11. dubna 2020 - 13:13:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6055
Registrován: 3-2007
Soběslav-Doubí krásné tempo, takhle to otevřou dřív než SuVo... [happy]
Bílý_petr
Sobota, 11. dubna 2020 - 19:30:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2731
Registrován: 7-2005
Martin_b:
"
25 čerstvých fotek ze stavby Soběslav - Doubí je k vidění tady"

Díky za super reportáž [ok]
Mnohdy je důležitější vědět, o čem se mlčí, než to, o čem se mluví (Roman Kozel)

fotogalerie 4. koridoru
Sobota, 11. dubna 2020 - 22:16:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 91
Registrován: 4-2007
Soběslav-Doubí jede od konce září ve vysokém tempu. Přerušení akorát přes Vánoce na cca 16 dní, jinak jedou přes celou zimu. By mi zajímalo, jak jsou napřed oproti původnímu harmonogramu.
Středa, 15. dubna 2020 - 01:47:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15941
Registrován: 6-2003
Veřejná zakázka: Ševětín ON - oprava výpravní budovy
https://zakazky.szdc.cz/contract_display_7030.html
Druh zakázky: Stavební práce
application/msword
Zvlastni technicke podminky.doc (141.3 k)
Středa, 15. dubna 2020 - 16:36:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3084
Registrován: 7-2005
Byl jsem požádán, abych zde vznesl dotaz - kamarád se kolem roku 1968-9 toulal v okolí panelárny Čerčany a měl by snad mít doma (kdesi) snímek tamní parní lokomotivy označené jako 312.001. Ta sloužila na vlečce, ale k vytápění se tam měla nacházet i stará 414.1. Otázka - dokáže to někdo potvrdit / vyvrátit / identifikovat ?
Jménem kamaráda (tehdy "pionýra" s primitivním foťákem) děkuji.
Telini
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 08:50:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 621
Registrován: 10-2006
Pěkné přehledové video ze stavby SoDo: https://www.youtube.com/watch?v=qeVUacANeDs
Čtvrtek, 30. dubna 2020 - 11:23:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15949
Registrován: 6-2003
Veřejná zakázka: Rekonstrukce výpravní budovy v žst. Benešov u Prahy
https://zakazky.szdc.cz/contract_display_7168.html
Druh zakázky: Služby
Stručný popis předmětu:
Předmětem díla je vypracování záměru projektu (dále jen ZP) včetně doprovodné dokumentace (dále jen DD) pro stavbu „Rekonstrukce výpravní budovy v žst. Benešov u Prahy“.
Čtvrtek, 30. dubna 2020 - 17:43:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 427
Registrován: 10-2005
A zase něco od Strixu a celkové SUVO z února.
Pátek, 01. května 2020 - 18:45:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1848
Registrován: 1-2005
Doubí u Tábora.



Jediné slušné vlakové spojení z Prahy a Severních Čech do Polska a Vy ho chcete zpochybňovat. Ekonomie zničí vše užitečné s šetřily jako jste Vy. - M. Š., obhájce rychlíku Praha - Jelenia Góra a zpět.
Pikehead
Pátek, 01. května 2020 - 21:45:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6120
Registrován: 3-2007
Mike Shunt: Pěkný. Nevíte, jestli je dneska už ocelová konstrukce u Heřmaniček hotová a betonáž Radíče taky?
Sobota, 02. května 2020 - 07:27:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 428
Registrován: 10-2005
To Pike: U Radíče se vesele betonuje a na delší z estakád u Heřmaniček se chystá NOK k vysouvání.
Sobota, 02. května 2020 - 15:30:39  
Administrátor
Číslo příspěvku: 73538
Registrován: 4-2003
A nazdickej zářez je už skrz:

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Pikehead
Sobota, 02. května 2020 - 20:38:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6121
Registrován: 3-2007
Hezkypěkně. Díky za zprávy.
Sobota, 02. května 2020 - 21:38:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1849
Registrován: 1-2005
Něco málo z dnešního dne - Nazdický zářez, Heřmaničky, Radíč a budoucí zast. Červený Újezd. Cestou jsem si ještě všiml odtěžování zářezu v těsném sousedství D3 směrem od budoucí zast. Mezno, tam už jsem ale nezajížděl.



Jediné slušné vlakové spojení z Prahy a Severních Čech do Polska a Vy ho chcete zpochybňovat. Ekonomie zničí vše užitečné s šetřily jako jste Vy. - M. Š., obhájce rychlíku Praha - Jelenia Góra a zpět.
Sobota, 02. května 2020 - 21:39:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1850
Registrován: 1-2005
Dokončení.



Jediné slušné vlakové spojení z Prahy a Severních Čech do Polska a Vy ho chcete zpochybňovat. Ekonomie zničí vše užitečné s šetřily jako jste Vy. - M. Š., obhájce rychlíku Praha - Jelenia Góra a zpět.
Pondělí, 04. května 2020 - 11:19:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2741
Registrován: 3-2004
Wool - díky za fotky! [ok]
Úterý, 05. května 2020 - 16:45:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 328
Registrován: 3-2018
Koukám z vlaku na tunel Deboreč a už pár týdnů se tam nic nehýbe. Vchod je provizorně zajištěn a technika schovaná venku. Asi je Tubau v karanténě na Slovensku. Vypadá to na zpoždění [sad]
Úterý, 05. května 2020 - 18:52:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13473
Registrován: 8-2004
Gejza.L:
"Vypadá to na zpoždění"
S ohledem na to, s jakým (mnohaměsíčním) zpožděním začala ražba tunelu Mezno, tak si nemyslím, že by to bylo kritické. Ale třeba se pletu.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Středa, 06. května 2020 - 09:52:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26
Registrován: 6-2007
Gejza.L:
"Koukám z vlaku na tunel Deboreč a už pár týdnů se tam nic nehýbe. Vchod je provizorně zajištěn a technika schovaná venku. Asi je Tubau v karanténě na Slovensku. Vypadá to na zpoždění [sad]"
Spíše se veškeré stavební kapacity přesunou na Mezno, kde budou v následujících měsících potřeba. Na finalizaci obou tunelů bude vyčleněna zima 2020/2021. Tak to bylo u Bene - Vo i Tá - Sudo.
Středa, 06. května 2020 - 13:14:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8
Registrován: 9-2017
Rory2k:
"Spíše se veškeré stavební kapacity přesunou na Mezno, kde budou v následujících měsících potřeba. Na finalizaci obou tunelů bude vyčleněna zima 2020/2021. Tak to bylo u Bene - Vo i Tá - Sudo."


Otázka je jestli se Mezno prorazí v srpnu, jak bylo avizováno. neví někdo, kolik metrů je proraženo?
dík
Pikehead
Středa, 06. května 2020 - 15:34:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6132
Registrován: 3-2007
Tak prý k 31. 1. 2020 bylo vyraženo 330 m tunelu v kalotě a 210 m v opěří, což je (s necelým zářím a Vánocemi výsledek řekněme za 4 měsíce).

Další zpráva je ze začátku března, kde vyraženo okolo 400 metrů, takže rychlostí 70-80 metrů kaloty za měsíc by mohli být za 550 m kaloty a průraz by plusmínus autobus vyšel na ten červenec/srpen (délka ražené části je 768 m).

Jestli jim do toho nehodil vidle koronavirus...
Bílý_petr
Středa, 06. května 2020 - 16:32:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2745
Registrován: 7-2005
Pikehead:
"
Jestli jim do toho nehodil vidle koronavirus..."

A právě že hodil [sad] Ale mělo by se jednat cca o 14 denní skluz [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem bílý_petr.)
Mnohdy je důležitější vědět, o čem se mlčí, než to, o čem se mluví (Roman Kozel)

fotogalerie 4. koridoru
Středa, 06. května 2020 - 19:02:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 329
Registrován: 3-2018
Rory2k:
"GSpíše se veškeré stavební kapacity přesunou na Mezno"
Nerazí Mezno náhodou jiná firma?
Středa, 06. května 2020 - 19:54:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22126
Registrován: 5-2002
Pike: Jestli jim do toho nehodil vidle koronavirus

BP: Ale mělo by se jednat cca o 14 denní skluz

Co jsem tak vypozoroval, tak to vypadá, že si stavební firmy daly cca 14denní vidle dobrovolně samy, aby v klidu náležitě vymyslely, jak fungovat, aniž by se jim tam ten malej čudlíkatej mezitím rozplemenil.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pikehead
Středa, 06. května 2020 - 20:34:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6133
Registrován: 3-2007
Deboreč razil slovenský Tubau; přímo jsem to nikde nenašel, ale vypadá to, že staví i Mezno, takže skluz je vysvětlitelný zcela logicky...
Čtvrtek, 07. května 2020 - 07:49:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3036
Registrován: 8-2009
Doplním Woola několika včerejšími snímky

Život je hořký. Bohudík !
Nebudu si měnit nick proto, že jsem se přestěhoval[kecal]
Bílý_petr
Pátek, 08. května 2020 - 01:52:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2748
Registrován: 7-2005
Hajnej:
"BP: Ale mělo by se jednat cca o 14 denní skluz

Co jsem tak vypozoroval, tak to vypadá, že si stavební firmy daly cca 14denní vidle dobrovolně samy, aby v klidu náležitě vymyslely, jak fungovat, aniž by se jim tam ten malej čudlíkatej mezitím rozplemenil."

Asi jo - ale i tak je to důsledek korony [wink]
Mnohdy je důležitější vědět, o čem se mlčí, než to, o čem se mluví (Roman Kozel)

fotogalerie 4. koridoru
RAILcz
Pátek, 08. května 2020 - 07:48:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 40
Registrován: 5-2013
Práce na modernizaci trati ze Sudoměřic do Votic jsou v plném proudu
Sobota, 09. května 2020 - 00:22:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2172
Registrován: 12-2007
A já taky něco doplním [fotic]







SuVo více na
https://trate.rajce.idnes.cz/S010-200508/

(Příspěvek byl editován uživatelem kasme.)
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Pikehead
Sobota, 09. května 2020 - 09:58:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6146
Registrován: 3-2007
Kasme: Pěkný, jaký máte pocit z Nazdic? Borci tam cementujou nějakou poruchu, ale jinak to zvenku vypadá být na dobré cestě, ne?

No a na to, že se zdůrazňovalo, že délka stavby je daná i konsolidací náspů, tak jsem překvapený tím, že někde ještě ani nevznikly... [sad]

A netuší někdo, jak to vypadá s uložením materiálů ze stavby? Haldy rubaniny vypadají hrozivě, vymyslel někdo, kam se povede schovat to, co nepadne do náspů?
Bkp
Sobota, 09. května 2020 - 11:27:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8244
Registrován: 8-2003
Hmotnice (zjednodušeně bilance vytěženého a spotřebovaného materiálu) této stavby je navržena jako vyrovnaná.
Pikehead
Sobota, 09. května 2020 - 14:19:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6147
Registrován: 3-2007
To je pro mě dost zajímavá informace. Třeba to opravdu všechny ty náspy a rekultivované zářezy spotřebují...
Sobota, 09. května 2020 - 17:27:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 331
Registrován: 3-2018
Kasme 2172, poslední snímek: všimli jste si, jak tam z té zánovní zárubní zdi v Nazdickém zářezu bují dřeviny? Koukám na to z vlaku jak puk. Celkově to kolem úseku Benešov - Votice vypadá, že správci železnic ponechávají až moc prostoru sukcesi...
Pikehead
Sobota, 09. května 2020 - 19:43:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6148
Registrován: 3-2007
Jojo, taky by mě zajímalo, jak vypadá údržbová procedura na podobné prostory. Tohle asi SŽ nebude umět vlastními silami, takže každé tři roky někdo jako Strix...
Sobota, 09. května 2020 - 21:54:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2173
Registrován: 12-2007
A ještě sobotní Soběslav Doubí z mého letmého pohledu [fotic]



Více na https://trate.rajce.idnes.cz/C003-200509/
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Neděle, 10. května 2020 - 11:32:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 118
Registrován: 12-2017
Když vidím ten zářez u Mezna, tak si říkám, proč tam neudělali "přechod pro medvěda". Prostě tunel cca 70 - 100m přes který by mohla vést i místní komunikace pro příjezd do Mezna. I když je to blízko vesnice, tak zvěř především v noci chodí za ploty posledních domů a většina lidí o tom ani neví. Mohl tam být něco jako biokoridor. Ale třeba se báli, aby tam nebylo vypálené místo od slunce bez vegetace díky nízkému nadloží toho tunelu.

Jinak zase zajímavá fotodokumentace, dík

Michal
Schmitz
Neděle, 10. května 2020 - 12:05:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 60
Registrován: 9-2017
MP: nevím jak zde, ale mám zkušenost z projednávání podobné stavby. Problém je v tom, že přesypaný most dl. od 50 m už je "tunel" a spadl by do správy SŽ, kdežto nadjezd bude muset udržovat obec/kraj.

A co se týče biokoridorů, mám pocit, že se nově budují/plánují jen tam, kde jsou opravdu potřeba, doba zbytečných přechodů v polích (např. zde: https://mapy.cz/s/gudukufolu) je už naštěstí pryč.
Neděle, 10. května 2020 - 13:11:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 119
Registrován: 12-2017
Jo na té D0 jeto opravdu ukázka "logického" myšlení, ale jinde mi to nepřijde debilní, např. loni otevřený Biomost na D3 v úseku Ševětín - Borek nebo nyní nově budovaný na D1 někde u Větrného Jeníkova(přesně teď nevím). Ale jestli to s tou údržbou a kompetencemi je jak říkáte, no tak to pak chápu, že raději zářez... I když nevím, někdy je jednodušší přesypaný most než zářez. Snad tu bude zářez pevný a nebude se muset za 15 - 20 let znovu sanovat. Pamatuji si, když se dělalo Votice Benešov, tak u toho kousku Nazdického zářezu, kde dnes leží ta výhybka, tak ten stavoš, co měl na starost rozšíření a zajištění toho zářezu, říkal, jednodušší a levnější je v takových podmínkách stavět tunel. Ale to mohla být jen nadsázka ze zoufalství, že se to furt sypalo...

Michal
Pikehead
Neděle, 10. května 2020 - 13:56:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6152
Registrován: 3-2007
Resite blbosti. Zarez vede rovnobezne s oplocenou dalnici, biokoridor pro obe liniove prekazky je jinde.
Neděle, 10. května 2020 - 16:39:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 429
Registrován: 10-2005
Myslím, že se tu pletou dva zářezy dohromady. Vedle dálnice je zářez Lipiny, přes který vede přechod biokoridoru. Přes zářez Mezno (za budoucí novou zastávkou), povede most pro okresní silnici do Mezna a pak také přechod polní cesty.
Neděle, 10. května 2020 - 17:41:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 333
Registrován: 3-2018
Pikehead:
"Jojo, taky by mě zajímalo, jak vypadá údržbová procedura na podobné prostory. Tohle asi SŽ nebude umět vlastními silami, takže každé tři roky někdo jako Strix..."
No mě se zdá, že se na ty náletové dřeviny nesáhlo od zprovoznění úseku.