Diskuse » Archiv 2020 » Železnice » 383, 386, 388 a další nové lokomotivy zahraničních výrobců » Archiv diskuse 383, 386, 388 a další nové lokom... do 15. 06. 2020 předcházející | další

Archiv diskuse 383, 386, 388 a další nové lokom... do 15. 06. 2020

dolů
   autor příspěvek
Sobota, 30. května 2020 - 12:45:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4330
Registrován: 5-2004
Desiro:
"PRA: Ve čtyřnápravové variantě to nemůže mít výkon soudobých ryze elektrických lokomotiv (5,6 MW a výše), to je ten problém. Zase něco za něco. Nicméně změna myšlení u CZ LOKO vítána, je vidět, že se ta firma dokáže posouvat s trhem. Třeba to dopilují do vyšší použitelnosti."
Což asi úplně vadit nebude vzhledem k tomu, kolik nákladů stále ještě odtahají různé hrbaté, esa, IDSí plecháč nebo různé dvojice kocourů nebo zamračené/brejlovci. Ten stroj „hrbatá s brejlovcem v jedné kastli“ asi úplně bez využití nebude, kor pokud ho CZ Loko nabídne za zajímavou cenu.

Qěcy:
"9 MW výkonu na sestikoláku pokud by měl účinky na trať jako čtyrkolák."
Tady (druhý odstavec) je zajímavá informace k 3-4MW šestikolákům. To bych si dovolil číst tak, že boční účinky tam skutečně jde minimalizovat (a v posledním postu ve vlákně je konstrukční zajímavost).

Ono kdyby na platformě Class 66 šlo vyměnit motory za silnější a nádrž, motor a altík za trafo a silnější měniče, aby tak vznikla 5-7MW lokomotiva za podobné peníze jako 89t čtyřkoláky, asi by ji EMD nabízelo a dopravci by jim mohli ruce utrhat. A nebo to jen nikoho nenapadlo, nebo nenašli partnera pro elektrickou část, co já vím.
Sobota, 30. května 2020 - 13:01:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9724
Registrován: 5-2002
Což asi úplně vadit nebude vzhledem k tomu, kolik nákladů stále ještě odtahají různé hrbaté, esa, IDSí plecháč nebo různé dvojice kocourů nebo zamračené/brejlovci. Ten stroj „hrbatá s brejlovcem v jedné kastli“ asi úplně bez využití nebude, kor pokud ho CZ Loko nabídne za zajímavou cenu.

Nenápadně upozorním, že v rámci operativního řízení dopravy tyto stroje nesplní požadavek minimální výkonové hmotnosti v úvahu přicházejících vlaků 2,1 kW/na tunu a budou tím pádem čekat jako poslední v řadě, což hlavně na páteřních koridorech bude podstatný problém.

A je otázkou, bavíme - li se o lokomotivě AC25+DC3+diesel nebo AC25+diesel a DC3+diesel anebo AC15/25+diesel anebo dokonce AC15/25+DC3+diesel --> v tomto případě bych smeknul a před konstruktéry CZ LOKO se hluboce uklonil.

Ad Desiro: Čímž se dostáváme k tomu, jestli je nižší napětí meziobvodu opravdu tak výhodné z hlediska ztrát. Já bych naopak napětí meziobvodu držel co nejvýše a dnes už to jde.

Jenže se stále bavíme o napětí tak max. 1000 V.

V případě vyššího napětí již potřebujeme měnič a tedy o 10% horší účinnost.
Sobota, 30. května 2020 - 13:19:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2706
Registrován: 8-2010
ad David Jaša:
Ten stroj „hrbatá s brejlovcem v jedné kastli“ asi úplně bez využití nebude, kor pokud ho CZ Loko nabídne za zajímavou cenu.
Jde o to, na koho konkrétně je ta mašina z pozice CZ LOKO cílena - dle mého je to buď:
a) někomu prioritně do jeho poolu (= ELL, MRCE...),
b) nějaký malý soukromníček s přepravou relativně lehké zátěže na traťové třídě "C" na kombinaci tratí diesel/elektrika, kde ušetří jednu mašinu.

Ale je otázka, kolik takových přeprav a kde jsou/budou ? Namátkou mne napadá řepná kampaň na diesel-štrece Znojmo - Mikulov - Břeclav a pak dál pod drátama z Břeclavi kamkoliv nebo kůrovcové dřevo někde na linii Krnov - Bruntál - Olomouc a z Olmiku pak zase dál pak pod drátama kamkoliv, jenže i tohle dneska dělá ČD Cargo nebo jiní velcí dopravci, kteří mohou - díky své velikosti - dneska konkurovat tomu soukromníčkovi bez problémů nákladově cenou, a to i v kombinaci diesel/elektrika (např. Kocour/Eso). A ti si do revíru jen tak malou škodnou nepustí...[rofl][biggrin]

ad Petr Šimral:
A je otázkou, bavíme - li se o lokomotivě AC25+DC3+diesel nebo AC25+diesel a DC3+diesel anebo AC15/25+diesel anebo dokonce AC15/25+DC3+diesel --> v tomto případě bych smeknul a před konstruktéry CZ LOKO se hluboce uklonil.
To CZ LOKO řešilo s poukazem na jejich stávající zakázky pro Itálii, kde je U = 3 kV, nicméně chtěli nakonec, aby mašina uměla to, co dneska objedeš s mašinou s MIRELEM, tj. kombinaci CZ/SK/HU/PL + asi případně certifikace i pro BG/SLO/HR (= kdyby byl zájem potenciálně), ale tam už bys musel mít k MIRELU ještě INDUSI...[sad]
(Příspěvek byl editován uživatelem Paul_red_adair.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Paul_red_adair.)
Desiro
Sobota, 30. května 2020 - 13:28:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3504
Registrován: 2-2004
PŠ My si asi nerozumíme nebo mi někde chybí v myšlenkovém postupu podstatná informace.

Napětí v meziobvodu může dnes být klidně 6 kV (i více, ale to má zase jiné nevýhody). Vyšší napětí je efektivní z hlediska ztrát, ale nebude tam moci být baterka, právě qůli napětí pro nabíjení. Takže vozidla s baterkou se budou muset konstruovat s nižším napětím meziobvodu.

Tím pádem vzniká nutnost dvou typů vozidel resp. dvou typů trakčních výzbrojí pro jedno vozidlo. Jenže to pak znamená každou tu výzbroj navrhovat, zkoušet a schvalovat zvlášť (nákladné).

Hypotéza je, že elektrické jednotky s uvažovanou baterií se budou vyrábět s nižšími napětími meziobvodu a ostatní elektrické jednotky a lokomotivy s vyšším napětím meziobvodu.

Anebo vyšší napětí meziobvodu a baterku připojit přes měnič (nevýhoda cena, zmiňovaná účinnost).

Teď si rozumíme?
Sobota, 30. května 2020 - 13:32:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9727
Registrován: 5-2002
My si rozumíme. Nic jiného než ty nepíšu.
Sobota, 30. května 2020 - 14:08:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4331
Registrován: 5-2004
Petr_Šimral:
"Nenápadně upozorním, že v rámci operativního řízení dopravy tyto stroje nesplní požadavek minimální výkonové hmotnosti v úvahu přicházejících vlaků 2,1 kW/na tunu a budou tím pádem čekat jako poslední v řadě, což hlavně na páteřních koridorech bude podstatný problém. "
Díky za upozornění. Nebo by to znamenalo limit hmotnosti na necelých 900 t, což by snad pro přímou obsluhu různých Krahulovů nebo Meziměstí velký omezení nebylo, když se tím omezí potřeba dělit vlaky a žonglovat s různými stroji.

Petr_Šimral:
"A je otázkou, bavíme - li se o lokomotivě AC25+DC3+diesel nebo AC25+diesel a DC3+diesel anebo AC15/25+diesel anebo dokonce AC15/25+DC3+diesel --> v tomto případě bych smeknul a před konstruktéry CZ LOKO se hluboce uklonil. "
Osobně bych čekal 25+3+D, ale nechám se překvapit. [happy]

Paul_red_adair:
"Ale je otázka, kolik takových přeprav a kde jsou/budou ? Namátkou mne napadá řepná kampaň na diesel-štrece Znojmo - Mikulov - Břeclav a pak dál pod drátama z Břeclavi kamkoliv nebo kůrovcové dřevo někde na linii Krnov - Bruntál - Olomouc a z Olmiku pak zase dál pak pod drátama kamkoliv, "
Kůrovcové dřevo bych z úvah vypustil, pochybuju, že bude v těchto kvantitách pokračovat dalších 10+ let, aby pokrylo pořizovací cenu lokomotivy. Spíš ty zemědělské přepravy a další menší věci, které se i 30 let po revoluci na dráze drží, a kde by přímá přeprava s využitím drátů zvedla efektivitu a konkurenceschopnost. Nejen vůči molochům nebo IDS apod. v současné podobě, ale i vůči silnici.

Paul_red_adair:
"jenže i tohle dneska dělá ČD Cargo nebo jiní velcí dopravci, kteří mohou - díky své velikosti - dneska konkurovat tomu soukromníčkovi bez problémů nákladově cenou, a to i v kombinaci diesel/elektrika (např. Kocour/Eso). A ti si do revíru jen tak malou škodnou nepustí...[rofl][biggrin] "
Vzhledem příhodám z cest nákladních vozů, o kterých občas píše Koudsk, bych si prostor pro soukromníky vidět dovolil.
Miloš_jonák
Sobota, 30. května 2020 - 14:12:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 386
Registrován: 12-2007
nějaký malý soukromníček s přepravou relativně lehké zátěže na traťové třídě "C" na kombinaci tratí diesel/elektrika, kde ušetří jednu mašinu.
U soukromníčka je otázka jestli by na takový stroj měl peníze a zda by se mu vůbec vyplatil a není stokrát výhodnější tu "lehkou zátěž" nadále vozit celou v dieselu s odepsanými Bardotkami, Hektory, Faury apod.
Sobota, 30. května 2020 - 20:11:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4332
Registrován: 5-2004
Miloš_jonák:
"U soukromníčka je otázka jestli by na takový stroj měl peníze a zda by se mu vůbec vyplatil a není stokrát výhodnější tu "lehkou zátěž" nadále vozit celou v dieselu s odepsanými Bardotkami, Hektory, Faury apod."
Tak tyhle může změnit ten potřebný jednotkový výkon na koridoru, jak píše PŠ. Su zvědavej, jak se to vyvrbí. Nicméně dost pochybuju, že by toto vyvíjeli jen tak z voleje, bez zákazníka s vážným zájmem o podobný stroj.

Ještě k:
David_jaša:
"Ono kdyby na platformě Class 66 šlo vyměnit motory za silnější a nádrž, motor a altík za trafo a silnější měniče, aby tak vznikla 5-7MW lokomotiva za podobné peníze jako 89t čtyřkoláky, asi by ji EMD nabízelo a dopravci by jim mohli ruce utrhat. A nebo to jen nikoho nenapadlo, nebo nenašli partnera pro elektrickou část, co já vím."
Jasně, oni už partnera mají, ten potřebuje motory do nové řady dieselových a duálních lokomotiv. [lol] Takže elektrika na platformě EMD v Evropě asi jen tak nevznikne. [nene]
Sobota, 30. května 2020 - 22:07:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2484
Registrován: 12-2009
M250: Jezkovi zraky, to tam chcete dát co? Kolik počítáte zhruba výkonnostní parametr jednotky? 10 kw/tuna? Pokud to se 4 vozy nesjede loko o výkonu 1800kw, což je zhruba 6,5 kw, tak by to nesmělo sjet ani Desiro ve verzi 2x275... Což zcela z provozních důvodů doporučuji takový neřád poslat [zadnice] neb z něho budou všichni nešťastný....

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Neděle, 31. května 2020 - 00:31:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4333
Registrován: 5-2004
Honnzok, co že tam jezdí za lokomotivu s 1800 kW?
Neděle, 31. května 2020 - 01:35:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2485
Registrován: 12-2009
Žádná, bavilo se tu o možnostech využít tu eurodual mašinku, co má kromě závislé i nezávislou. Někde tam padl údaj 2x900kw -) 1800kw
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Neděle, 31. května 2020 - 08:26:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1732
Registrován: 8-2017
Kilowatty na tunu nejsou všechno.
Neděle, 31. května 2020 - 12:08:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6933
Registrován: 5-2010
Traxx MS3 388 004 ČDC se již ve čtvrtek, zkoušel v okolí Fuldy.
Neděle, 31. května 2020 - 14:09:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6937
Registrován: 5-2010
Dnes se Traxx 386 016 MTR s bednama od Uhří směr Bád, projel od Libně do Bubenče zajímavou trasou, pěkně přes Hrabovku a po znovuotevřeném Negreláku.
Neděle, 31. května 2020 - 14:28:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9123
Registrován: 9-2002
Drak_ze_skalky:
"Dnes se Traxx 386 016 MTR s bednama od Uhří směr Bád, projel od Libně do Bubenče zajímavou trasou, pěkně přes Hrabovku a po znovuotevřeném Negreláku."

Asi zatěžkávací zkouška.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Neděle, 31. května 2020 - 15:10:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6940
Registrován: 5-2010
Tak on to nebyl jediný vlak MTR co tudy dnes jel, před chvilkou tam projel i 386 020 od Kralup do Uhří.
Neděle, 31. května 2020 - 19:38:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3142
Registrován: 7-2006
Ano mimo jiné se jedná i o onovení šuntu na nových kolejích ...před zítřejším ostrým startem provozu .. [wink]

[vypravci]
Zklamání změní člověka k nepoznání ..
Neděle, 31. května 2020 - 19:56:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6941
Registrován: 5-2010
Jj jeden kolega má u dnešního fota v popisku: Metrans Rail "odpanil" opravený Negrelliho viadukt.
Pondělí, 01. června 2020 - 05:37:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2225
Registrován: 12-2008
Malý Újezd, 30.5.2020.

Pondělí, 01. června 2020 - 08:45:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6837
Registrován: 9-2011
onovení šuntu na nových kolejích
Tam jsou kolejové obvody a ne počítače náprav??? [blush]
Všichni jste volové. Servít
Pondělí, 01. června 2020 - 09:00:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6945
Registrován: 5-2010
Tam jsou kolejové obvody a ne počítače náprav???
Rekonstrukce Negrelliho viaduktu
Pondělí, 01. června 2020 - 10:26:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6839
Registrován: 9-2011
No, pustil jsem si to Petrovo video (dííík!) ještě jednou a sledoval jsem pozorně průjezd od Hrabovky:
Hrab., odjezdové náv. ze spojky (opačný směr) - počítač náprav
Viadukt, odj. náv. - poč. n.
kolejové spojky na viaduktu - poč. n.
opačné vjezdy do Mas. - poč. n.
vjezdové náv. do Buben - poč. n.

Tak nevím, na odkazované stránce buď pod pojmem "kolejový obvod" myslí ohraničenou část koleje a nerozlišují princip detekce volnosti tohoto úseku, anebo to mají špatně [wink].
Kolejové obvody tam rozhodně nejsou.

****

Jinak by mě zajímalo, jak dlouho to trvá přes Holešovice. Tady jsem to od odj. náv. v Libni po odbočnou výhybku ve Stromovce změřil na 14 minut 20 sekund. Řekl bych, že po hol. přeložce by to mělo být rychlejší.
Petře, nekouknul by ses prosím na nějaký záznam "skrz Holešovice"? Dík.
Všichni jste volové. Servít
Pondělí, 01. června 2020 - 10:29:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6312
Registrován: 9-2005
Už se tu někde probíralo, proč některé vlaky budou jezdit přes hrabovku. Je to kvůli minimalizaci prostojů. JD samozřejmě je delší.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pondělí, 01. června 2020 - 11:56:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6946
Registrován: 5-2010
Libeň-Bubeneč přes Holešovice 7,9 vlkm
přes Bubny 9,2 vlkm
ale asi je ohledně JD zajímavější jet přes Negrelák a nekřížit v Libni hustou osobku, když od Hrabovky se osobka směr hl.n.-Běchovice oběma směry, překříží mimoúrovňově na NS.
Pondělí, 01. června 2020 - 14:56:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11893
Registrován: 8-2012
proč některé vlaky budou jezdit přes hrabovku
Které vlaky budou jezdit přes Hrabovku?
電車オタク
Pondělí, 01. června 2020 - 20:13:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9126
Registrován: 9-2002
Trasu lze přidělit operativně ?
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Pondělí, 01. června 2020 - 20:14:54  
Moderátor
Číslo příspěvku: 16760
Registrován: 11-2005
Naštěstí žádné...
Halbstadt
Pondělí, 01. června 2020 - 20:20:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1515
Registrován: 9-2006
Šari
Jak žádné, dneska jsme tam jeli s Vectronem.
Pondělí, 01. června 2020 - 20:45:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4337
Registrován: 5-2004
Není Hrabovka jako Hrabovka? [happy]
Úterý, 02. června 2020 - 21:11:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6953
Registrován: 5-2010
Ad.RJ do Chorvatska:Dvojice Vectronů 193 205 a 193 206 ELL/RJ se dnes již zkušebně proháněla po Maďarsku.
Středa, 03. června 2020 - 20:13:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6320
Registrován: 9-2005
Co to jede teď do Lysé od Schirndingu za 30 vozů v čele s 386?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Středa, 03. června 2020 - 21:37:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 495
Registrován: 1-2013
Drak ze Skalky: To není kvůli Chorvatsku, ale kvůli spojení Praha-Vídeň, které se prodlouží do Budapešti.
Nákladní doprava [jidlo] [fotic]
Čtvrtek, 04. června 2020 - 08:00:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6954
Registrován: 5-2010
Jo to máš pravdu, ale dle tohoto článku to má souvislost i s Chorvatskem.
Čtvrtek, 04. června 2020 - 08:15:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6955
Registrován: 5-2010
Co to jede teď do Lysé od Schirndingu za 30 vozů v čele s 386?
Byl to pracovní vlak v režii Retroloku v čele s Traxxem 386 203 RJ.Do Chebu pracovní vlak přivezl Herkules RTS Rail Transport Service, rakouské stavební společnosti Swietelsky.
Čtvrtek, 04. června 2020 - 12:39:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6321
Registrován: 9-2005
A do jakého stroje se používají ty kontejnery z těch třiceti speciálních plošiňáků s kolejovou dráhou? Připomíná mi to jedině zásobníky do nějakého kombajnu.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Čtvrtek, 04. června 2020 - 13:34:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 445
Registrován: 3-2006
Ad Retrolok - že by příprava na toto:
application/pdfsanacni stroj
vyluky 231.pdf (165.5 k)
Čtvrtek, 04. června 2020 - 14:20:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 206
Registrován: 10-2017
Do Sokolova míří právě CER Traxx s cisternami přes Plzeň a Cheb. Ve 12:37 průjezd Prahou.
Čtvrtek, 04. června 2020 - 14:58:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6956
Registrován: 5-2010
A do jakého stroje se používají ty kontejnery z těch třiceti speciálních plošiňáků s kolejovou dráhou? Připomíná mi to jedině zásobníky do nějakého kombajnu.
Myslíš toto? Třeba s PM 1000 URM.
Ale viděl jsem to i v sestavě s jinými stroji.
Pátek, 05. června 2020 - 18:01:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1632
Registrován: 7-2002
....to má souvislost i s Chorvatskem.
Ano i ne, Rijeka sice bude jezdit přes Maďarsko, ale na těch pár obratů týdně už by jim stačilo to co mají, takže teď jde o zvýšení počtu lokomotiv pro Maďarsko kvuli budapešťským vlakům, více zde.
A takhle je to v plánu se "státními" Vectrony na Budapešť
Pátek, 05. června 2020 - 18:44:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6962
Registrován: 5-2010
Ad Retrolok - že by příprava na toto:
Je to možné, ty plošiny s kontejnerkama stojí stále odstaveny v Lysé.
Pátek, 05. června 2020 - 19:13:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6963
Registrován: 5-2010
Nejnovější přírůstek EP Carga, ještě novotou vonící Vectron 383 065 se dnes přesouval z Velimi do Mnichova.
Neděle, 07. června 2020 - 22:41:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6982
Registrován: 5-2010
Taurus 183 500 RailAdventure pod hlavičkou DB Cargo Czechia, dnes jako Lv od Rakouska v tranzitu přes ČR do Německa.V Německu zapřáhne jednotku ICNG a odveze ji na Velim.
Pondělí, 08. června 2020 - 10:26:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 208
Registrován: 10-2017
Dnes do Chebu jede znovu Lv RegioJet Traxx z Prahy Smíchova pro další pracovní vlak z Německa, který odveze opět do Lysé nad Labem.
Pondělí, 08. června 2020 - 13:01:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6983
Registrován: 5-2010
Jj pracák od Německa již v Chebu, přivezl ho tam Herkules 2016 905 RTS.
Pondělí, 08. června 2020 - 13:22:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6328
Registrován: 9-2005
Jo, Retrolok s kontejnery do Lysé bude pro práci sanačního stroje.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Úterý, 09. června 2020 - 09:46:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6985
Registrován: 5-2010
Do Chebu opět míří od Německa RTS s pracákem do Lysé.Z Prahy pro to jede opět Traxx RJ v režii Retroloku.
Středa, 10. června 2020 - 21:18:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7000
Registrován: 5-2010
383 110 již v novém.
Pátek, 12. června 2020 - 10:27:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 473
Registrován: 8-2010

Petržalka, Wien Süd, Passau
Sobota, 13. června 2020 - 22:25:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7004
Registrován: 5-2010
Dnes přes noc jel Eurodual 159 208 ELP/BSAS z Ingolstadtu do Bádu, kam dorazil brzo ráno s prázdnotou beček, zajímavou trasou.Ingolstadt-Regensburg-Schwandorf-Hof-Zwickau-Dresden-Bad Schandau.
Neděle, 14. června 2020 - 20:11:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7010
Registrován: 5-2010
Včerejší těžkotonážní vlak HSL do Děčína.
Neděle, 14. června 2020 - 20:51:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19
Registrován: 7-2009
ČD Cargo 388 001 a 002 pátek večer v Bubenči.

Fotky:
https://www.classicandcurrent.net/railreports

Film:
https://www.youtube.com/watch?v=1dBsIbYMMfU
Neděle, 14. června 2020 - 21:09:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7011
Registrován: 5-2010
388 001 a 388 002 budou v druhé půlce června, nasazeny do zkušebního provozu jak v nákladní, tak v osobní dopravě.
Neděle, 14. června 2020 - 21:18:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11999
Registrován: 8-2012
Co to je "zkušební provoz"? Proč nemůžou být nasazeny do úplně normálního provozu? Udělám TBZ a jezdím (neudělám TBZ a nejezdím), ne?
電車オタク
Polaanek
Neděle, 14. června 2020 - 21:32:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 686
Registrován: 10-2004
T.H.
Protože schválení nového typu? Jedná se o variantu MS3, která je nová a u nás ještě neschválená.
Neděle, 14. června 2020 - 22:47:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3370
Registrován: 12-2006
Tohle stejně nemá logiku. Mám Vectrony na které mám proškolenej personál, nějak zásobenej sklad, nějaké zkušenosti.
Ale né. Koupím si něco dalšího, abych musel mít vše dvakrát. A ještě si to musím schválit pro provoz. Vectron by už dávno vydělával. Tím neříkám, že Vectron je lepší ale nemá to logiku. Mít něco dvakrát v pár kusech.
Neděle, 14. června 2020 - 22:51:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1260
Registrován: 4-2003
Nejspíš byly levnější.....
Neděle, 14. června 2020 - 23:27:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3371
Registrován: 12-2006
No a za jakou cenu? Už by dávno vydělávali. Nikoho by nemuseli skoro školit. Dílny je znají, strojvedoucí též.
Jenže to by o tom musel rozhodovat někdo kdo je aspoň trochu z provozu, né kravaťaci.
Pondělí, 15. června 2020 - 00:29:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 541
Registrován: 5-2007
Jojo, oni totiž ty kravaťáci sedí ve svém kanclu kam ani nevědí jak se dostali protože jsou úplně blbý a za to všechno ještě berou velký prachy [biggrin][crazy] A pak ty neuznaný chudáci, chytráci co všemu rozumí, chodí z fabriky s umaštěným rukama a píšou o tom tak akorát na Kčku [rofl] Určitě k tomu nějaký důvod bude akorát není potřeba o tom informovat na každém fórů nebo v každé nádražce. [wink]

Chtěl bych jen dodat, že do práce kravatu nenosím a pro ČD ani žádnou dceru natož Bombardier taky nedělám, ale tohle nadávání když vím o něčem kulový je fakt hrozná vlastnost a bylo by lepší se radši nad tím zamyslet než jen takhle plácat na fóru. [vypravci]

(Příspěvek byl editován uživatelem Werkie.)
Pondělí, 15. června 2020 - 07:43:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12003
Registrován: 8-2012
Protože schválení nového typu? Jedná se o variantu MS3, která je nová a u nás ještě neschválená
Tak od schvalování typu je například zkušební okruh (navíc mám "propojenost" dle TSI a směrnice 2001/16/ES, fakt nemusím dělat "zkušební provoz" v každé zemi "u nás" extra).
Ale to asi bude jen nějaké (šotoušské) zmatení pojmů - nejspíš nepůjde o §43 odst 9 zákona o dráhách, ale "zkušební provoz" říkají tomu, že si to prostě dopravce zkouší v provozu a "učí se" na tom personál.
電車オタク
Pondělí, 15. června 2020 - 10:34:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9416
Registrován: 5-2007
Tom350: Kravaťákov takého MTR tu máme na fóre takmer všetkých, tak sa ich môžete spýtať, prečo si aj oni pre zmenu po desiatkach TRAXXov kúpili Vectrony. Ono to nebude také jednoduché a čiernobiele...