Diskuse » Archiv 2020 » Železnice » Tratě na Jesenicku » Archiv diskuse Tratě na Jesenicku do 02. 07. 2020 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě na Jesenicku do 02. 07. 2020

dolů
   autor příspěvek
Pondělí, 06. ledna 2020 - 13:22:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 683
Registrován: 6-2019
Původní představa byla prostě taková, že si vcelku rychle a bez průtahů budoucí provozovatel vlečky koupí k vlečce i dráhu a už letos po ní bude provozovat technologickou dopravu materiálu pro obnovu vlečky.
To nejspíš majitel té představy žije na jiné planetě.

a toto riziko prostě zájemce o vlečku / dráhu nést nechtěl.
Ach, jaké překvapení. A do té doby platil předešlý bod, ne? [biggrin]

tak si laskavě vzpomeňte třeba na Zubrnice, kde také na trať při opravách vyjížděli jen s pracovními vlaky s materiálem a teprve po větší opravě a zajištění plně bezpečné jízdy tam pustili vlak s lidmi. Jde o naprosto identickou situaci.
Jo a trvalo to mnoho let, zatímco zde předkládáte vizi rychlé svépomocné opravy. Takže marná snaha o podsuv.

takže před vyjetím vozidel na trať by proběhla alespoň základní oprava nejhorších míst, aby byla dráha sjízdná alespoň nejnižší rychlostí.
Z této představy by každý mistr tratí dostal okamžitě psotník. Ale klidně žijte v bludech.

Tuto dráhu nezachraňují žádní šotoušci, ale lidé, kteří s ní mají konkrétní podnikatelský záměr.
Jo, to si počkáme.

Jako silničář a autor dopravních staveb v hodnotě v řádu stovek milionů (v součtu za dobu co působím v oboru)
Celkový součet investičních nákladů na stavby, které jste projektoval, nemá žádný vypovídající charakter. A už vůbec nic o tom, jak kvalitní ty stavby jsou, jak kvalitně byly vyprojektovány nebo dokonce o tom, co by se z toho dalo dovozovat ke krátké, rozpadající se dráze regionální.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Pondělí, 06. ledna 2020 - 13:40:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20815
Registrován: 5-2002
Tuřín: Jako silničář a autor dopravních staveb v hodnotě v řádu stovek milionů fakt potřebuju, aby mně v této věci školil jakýsi Ahmad na K - reportu.
Odkdy mají stavby autora...?
Za ty léta by sis už rozdílu mezi stavbou a jejím projektem povšimnout mohl a měl...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 06. ledna 2020 - 14:33:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 124
Registrován: 8-2017
Rozumím tomu dobře, že ti těžaři by jako nejdřív koupili cancour z Kraše do Vidnavy, opravili ho, pak po něm převezli pár sypáků stěrku, nějaké vyřazené kolejnice a dvě bedny šroubů pro opravu vlečky, aby ho vzápětí provozně opustili a rozjeli "rekonstrukci" (novostavbu*) nějakých 15 km tratě Vidnava-Nysa pro odvoz vytěžené suroviny? To jsou nějací šoto-šejkové?

*) Na našem území věškeré "úvodní" papírování a výkup pozemků, v Polsku nejspíš totéž.
Tom_tužín
Pondělí, 06. ledna 2020 - 17:46:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1103
Registrován: 6-2005
Hadr na hlavě (troll I):
Troll evidentně dorazil první den do práce a už se zase nudí v pracovní době. Nemýlím se? Jinak další příval pitomostí a provokací bez komentáře.

Hájovna (troll II):
Za Vaši neinformovanost či hloupost nemůžu. Stavby mají svého autora, stejně jako mají stavebníka, zhotovitele, majitele nebo správce. Jsou to pojmy ze zákona, který pouze neznáte. Mj. to má vztah i k autorským právům (uplatňují je s oblibou zejména architekti), která se nevztahují pouze k dokumentaci, ale i k hotové stavbě, kterou daný člověk vyprojektoval. Za předmět ochrany ve smyslu autorského práva není pokládána pouze dokumentace, ale i vlastní stavba, kterou nelze bez souhlasu autora např. přestavovat. odkaz Takže rada - trolte klidně dál, ale pokuste se to dělat alespoň trochu inteligentně (vím, je to asi problém).

registrovaný jk:
Nikde jsem nepsal, že by provozovatel vlečky opustil úsek z Kraše do Vidnavy po případném prodloužení do Polska. Z hlediska odbytu by se jim hodilo jezdit na obě strany, do vnitrozemí i přes hranici. To by byl ideální stav. Pokud ho nebude dosaženo, což je vysoce pravděpodobné, tak odvoz materiálu do vnitrozemí bude na kolejích, přes hranici na kamionech - k velké radosti mnoha škůdců a trollů.
Pondělí, 06. ledna 2020 - 20:56:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1600
Registrován: 9-2011
V Krnově stojí souprava plošinových vozů s prázdnými kontejnery Innofreight. Zítra zamíří do Vápenné.
Úterý, 07. ledna 2020 - 07:29:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 125
Registrován: 8-2017
Tom Tužín: Ne, nepsal, jen jste tu jako první vyvěsil ten článek (příspěvek 1082, 26.12.), kolem kterého se ta diskuse roztočila. Z něj cituju:
"Né opravdu se neplánuje vozba ucelených vlaků přes Lipovou lázně jeskyně a Glucholazy, to by nebylo konkurenceschopné."
Navíc v dostupných článcích o plánované těžbě není o plánovaném odbytu ve vnitrozemí ani slovo. Řeč je pouze o blízkém příhraničí v Polsku.
Tom_tužín
Úterý, 07. ledna 2020 - 10:57:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1104
Registrován: 6-2005
"registrovaný jk":
Ta moje věta z příspěvku zní doslova takto (zkopírováno):

"protože by to (prodloužení do Polska) velmi pomohlo ekonomice provozu - provoz ucelených souprav po rovině s výrazně nižšími náklady než přes kopec do Lipové + předpokládaný odbyt suroviny mj. v Polsku."

Což znamená -

1) To, že by to pomohlo ekonomice provozu, ještě neznamená, že přes Lipovou to ekonomicky vůbec nevychází.

2) Provoz ucelených souprav je jistě daleko výhodnější, což ovšem neznamená, že nelze využívat také kratší vozové zásilky, které lze přes Lipovou přepravit. Viz současná přeprava dřeva.

3) Odbyt suroviny mj. v Polsku neznamená, že výlučně v Polsku. Něco bude podle mých informací směřovat i na jih.
Středa, 08. ledna 2020 - 08:36:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20822
Registrován: 5-2002
Tužín: Mj. to má vztah i k autorským právům (uplatňují je s oblibou zejména architekti), která se nevztahují pouze k dokumentaci, ale i k hotové stavbě, kterou daný člověk vyprojektoval.
Nikoliv mimo jiné, ale především - to, co ti architekti uplatňují, jsou totiž autorská práva k autorskému dílu ve smyslu zákona 121/2000 Sb., přičemž ovšem autorským dílem není (nějak automaticky) stavba jako taková, ale (viz §2 odst. 1) "dílo architektonické včetně díla urbanistického", které splňuje pojmové znaky autorského díla, tedy zejména to, že je "jedinečným výsledkem tvůrčí činnosti autora".

Jsou to pojmy ze zákona, který pouze neznáte.
Nevylučuju, že pojmem "autor" v nějakém jiném smyslu operují i jiné zákony, než AZ, ale to je pak asi takovej autor, jako je běžnej středoškolskej pedagog profesorem - studenti ho tak sice (z tradice) oslovují, ale na vizitku si to dát nemůže.
Neboli jak říká můj příbuzný stavař, s kterým jsme se o tom shodou okolností nedávno bavili: žádnej civilizovanej běloch v takovém případě nikomu nevěší na nos, že je nějakej autor.

Neboli na mou otázku "odkdy mají stavby autora?" se nabízela vcelku rozumná odpověď "od okamžiku, kdy jsou autorským dílem". Šanci jsi dostal, ale neproměnil ji - k Tvoji smůle...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 08. ledna 2020 - 11:50:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7264
Registrován: 12-2011
Tuřín uplatňuje na své silničky autorské práva, no to je gól. Technické zprávy by mohl vydávat jako romány [crazy]

Škoda, že se tématu Vidnavy nevěnuje někdo způsobilý.
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Tom_tužín
Čtvrtek, 09. ledna 2020 - 14:08:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1105
Registrován: 6-2005
Hajnej:
Vy jste strašně vtipný človíček. Myslíte si, že když dělám nějakou cestu, že není "jedinečným výsledkem tvůrčí činnosti autora"? A opravdu nevíte, že v rámci rekonstrukce cest řešíme jako silničáři i chodníky, zelené plochy, parkovací stání, mobiliář atd.? Opravdu si myslíte, že jsem žádné stavby ve spolupráci s architekty (jako spoluautor) nenavrhoval? Jste si jistý, že komplexní návrh uličního prostoru nebo třeba celého náměstí nemá urbanistickou hodnotu?

A to vaše srovnání středoškolský / vysokoškolský profesor kulhá na všechny nohy. Zatímco pro výuku na střední / vysoké škole jsou kladené diametrálně odlišné nároky, tak co se týká postavení inženýra / architekta, tak tato jsou z hlediska oprávnění k navrhování staveb prakticky rovnocenná. Bylo by fajn ověřit si fakta.

Víte, moudří říkají, "ševče, drž se svého kopyta". Já Vám neupírám jisté znalosti v železniční oblasti. Tady však plácáte o něčem, co Vám poradil možná strýček Gůůgl a možná nějaký strejda stavař, a evidentně jste vedle jak jedle. Ostatně to do diskuse o tratích na Jesenicku vůbec nepatří a přišel jste sem s tím jen proto, abyste si do mně mohl kopnout. Hloupé a zbytečné. Ale je na Vás, že se takto ztrapňujete. Ono je tam stejně v pozadí jiný kontext, který je meritem věci, totiž že vždycky vytáhnete nějaký takový trapný útok v momentě, když se nějak otřu o SŽDC. To asi nebude náhoda, že? Takže platí moje doporučení - zkuste to dělat alespoň trochu inteligentně ...

Intelšotouš:
Šotoušku, odborně způsobilý v oblasti dopravních staveb je ten, kdo má autorizaci dle zákona 360/1992 Sb. Já na rozdíl od Vás tuto autorizaci mám, a to od 9. 4. 2010, tudíž bezmála 10 let. Možná i kolegu Hajného překvapí, že autorem staveb může být jen ten, kdo má autorizaci. Na rozdíl od Vás si tedy uvádím právem, že jsem projektant dopravních staveb. Vy jste podržtaška, kterému musí opravdoví projektanti podepisovat výkresy, a Vy jim za to můžete vařit akorát kafe. Takže až si chlapče uděláte příslušnou zkoušku odborné způsobilosti, vyprojektujete první stavbu, coby dozor si ji oddozorujete (pro kolegu Hajného jedna perlička - ten dozor se jmenuje "autorský dozor") a tato stavba se v praxi po létech ukáže jako kvalitní a funkční, tak potom si budete moci začít říkat "projektant dopravních staveb".

Zatím jste v pozici "strojvedoucího", který si šťouchá vláčky H0 v obýváku na koberci. A v této pozici máte právo o mé odborné způsobilosti pouze a jen mlčet.
Čtvrtek, 09. ledna 2020 - 15:03:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20829
Registrován: 5-2002
TT: Myslíte si, že když dělám nějakou cestu, že není "jedinečným výsledkem tvůrčí činnosti autora"?
Bingo - mám prostě oprávněné pochyby o té jedinečnosti, která je zejména u rutinních staveb dooost na vodě.
To je celé a veškeré ublíženecké podsuvy o potřebě si kopnout kvůli čemukoliv jsou zcela mimo mísu.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 09. ledna 2020 - 15:11:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 695
Registrován: 6-2019
Tužín: Nevěřím jak hluboko ještě dokážete klesnout...
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Tom_tužín
Čtvrtek, 09. ledna 2020 - 15:17:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1106
Registrován: 6-2005
Hajnej:
Abyste mohl mít nějaké pochybnosti o "rutinních stavbách", které zpracovávám, tak byste musel mít alespoň tušení o rozsahu a obsahu mé práce, což bohužel nemáte. To, že jste toto téma, které je vzhledem k Vidnavě zcela irelevantní, sám otevřel, má zřejmě jakýsi důvod, a těžko hledám jiný než ten, který označujete za "ublíženecký podsuv". Třeba se mýlím, nicméně paměť mi zatím celkem slouží a vím, že se něco podobného z Vaší strany neobjevuje poprvé.
Čtvrtek, 09. ledna 2020 - 15:39:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20832
Registrován: 5-2002
TT: byste musel mít alespoň tušení o rozsahu a obsahu mé práce, což bohužel nemáte
Dobrá, zkusím to tedy jinak: až teď pojedu z Wilsonu domů autobusem a na Míráku se podívám doleva na Ludmilu, naskočí mi "jóóó, Mocker".
Tak mi prozraď, kam se mám vypravit, aby mi řekněme při chůzi po chodníku nebo jízdě po cyklostezce naskočilo "jóóó, Tužín"...

nicméně paměť mi zatím celkem slouží
Neboj, mně paměť taky docela slouží - a tak je v ní mimo jiné uloženo třeba i Tvoje tvrzení, že cyklisté jezdí max 20 km/h, protože je to tak v nějaké normě.
Když o tom tak přemýšlím, tak zrovna tady by se možná nějaká jedinečnost přiznat dala... [rofl]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Tom_tužín
Čtvrtek, 09. ledna 2020 - 17:36:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1107
Registrován: 6-2005
Ad. 1:
Takže až půjdete do hospody, objednáte si jídlo a zjistíte, že jej nevařil Pohlreich, ale Pepa Novák, tak z toho vyplývá, že Pepa Novák není kuchař a neumí vařit, protože jste o něm neslyšel v telce nebo nečetl nic na netu? No to je fakt zajímavá logika ...

Ad. 2:
V normě je pouze návrhová rychlost, nikoliv maximální rychlost. A tato návrhová rychlost rozhodně neznamená, že nelze jezdit rychleji. Takže chyba lávky, Hajnej, ta paměť Vám asi fakt moc neslouží. Ale klidně připustím svůj případný omyl, jen sem hoďte odkaz na to moje tvrzení o maximální rychlosti, ať se publikum podívá na to, co jsem doopravdy napsal a co s mými slovy udělala Vaše paměť.

Jinak ani po čtvrtém příspěvku ve vlákně "Tratě na Jesenicku" nemáte k tématu železnice v tomto regionu co říct? Škoda. Tak trochu to napovídá něco o motivech, proč sem píšete.
Čtvrtek, 09. ledna 2020 - 19:38:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20833
Registrován: 5-2002
TT: A tato návrhová rychlost rozhodně neznamená, že nelze jezdit rychleji.
Něco podobného bych kupodivu očekával, ba ani mě neuráží, když jsou na cyklostezce náročnější místa jen na těch 20.
Nicméně aby pro mě byla cyklostezka v rovině atraktivní, tak musí mít dostatečně dlouhé souvislé úseky umožňující aspoň 30 - a i na tu třicítku jsem se tehdy od Tebe dočkal nějakých jízlivých komentářů.

ať se publikum podívá na to, co jsem doopravdy napsal
No řešilo se tehdy, na jaké vzdálenosti jaký dopravní prostředek zastaví.
Příští týden možná budu mít čas to zkusit hledat, dnes se balím na hory.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 09. ledna 2020 - 22:18:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4756
Registrován: 4-2003
Tom_tužín:
"chytrolínku s hadrem na hlavě"
Tom_tužín:
"zmizte i s tím hadrem na hlavě"
Řekl bych, že z obrázku to je patrné. No pokud není, pak vězte, že to na hlavě není hadr, jak ho známe od Saúdů, Peršanů či pouštních nomádů, ale standardní pokrývka hlavy zvaná pakul. My jsme ji říkali "tádžická". Pakul není vyhrazen výlučně Tádžikům, příslušníci tohoto etnika ho však hojně nosili. A k Tádžikům patřil i Ahmad Šáh Masúd, jako ten originální.

To jen tak na okraj k objasnění pojmů, na jejichž správném výkladu tak bazírujete, abyste se sám nedopouštěl dezinterpretací.

Jinak gratuluji ke kulatému výročí od získání autorizace. Kdo by si to byl pomyslel, že jedinec s chováním hysterického pubescenta je už 10 let autorizovaným inženýrem.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pátek, 10. ledna 2020 - 07:42:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4460
Registrován: 10-2005
Doufám, že až se na trati Velká Kraš - Vidnava, vlečce do bývalé šamotky či v jejím okolí začne třeba už po zimě opět něco dít, diskuze nabere opět nějaký hodnotný směr. Teď se to tu rozjelo slušně, ale člověka to od čtení nebo přispění nějakou informací, dosti odrazuje. Díky předem za info z aktuálního dění.
Pátek, 10. ledna 2020 - 11:14:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20837
Registrován: 5-2002
TT: jen sem hoďte odkaz na to moje tvrzení o maximální rychlosti
Při venčení psa jsem si vzpomněl, kde by to asi mohlo být, a poměrně rychle jsem to našel. Předpokládám, že se nás tu nebudeš snažit přesvědčit, že "Dluhonice", které nás tenkrát tak vehementně poučovaly, byl někdo jiný...

Tratě na střední Moravě, rok 2016:
D (3.12., 11:17): Následky jsou dané už jen rychlostí a hmotností (kinetickou energií), a ta je u cyklistů o několik řádů níže než u motorových vozidel.

D (4.12., 0:06): A pokud se k chodci na přechodu blíží osobní auto rychlostí 50 Km/h nebo cyklista rychlostí 15 Km/h, tak se nebavíme o tom kolik mají koleček, ale jestli to ubrzdí.

Na to jsem už reagoval i já, konkrétně slovy:

H (5.12., 0:24):
(ad několik řádů)
Dluhonice neumějí počítat do dvou, že je to už "několik"...?
To se pak nemůžeme divit, k jakým závěrům je schopen dojít...

(ad 50 vs. 15 km/h)
Rychlostí 15 km/h (pokud to není do kopce) jezdí leda staré babičky a těm to za A blbě brzdí a za B leckdy blbě vidí.
Běžný cyklista jezdí rychleji a hlavně se mu moc nechce chodce pouštět, protože každý zastavení stojí nějaký to lidský sádlo. Hodně chodců je proto pouští, ale když se najde nečitelný trumbera, tak je zaděláno...

Pak následovalo Tvoje osočování z toho, že tápu ve fyzice a že jsem se na kole vysekal na sněhu, aby nakonec přišel "žolík" v podobě té citace normy:

D (5.12., 22:59): Konstatuju, že podle normy ČSN 73 6110 tab. 7 je délka rozhledu pro zastavení pro V = 50 Km/h 35 m (automobily), dle stejné normy, tab. 26 je délka rozhledu pro zastavení pro cyklisty pro V = 20 Km/h 15 m.

A protože ta citace byla použita na obhajobu nesmyslně nízkých rychlostí cyklisty, které byly záměrně použity s cílem co možná nejvíce znevýhodnit osobní automobil, dostává ten význam, ke kterému se ted odmítáš znát. Protože kdybys mu ho v danou chvíli nepřikládal, pak bys neměl důvod ho citovat.
Uvedení na pravou míru, že jde o návrhovou rychlost, přišlo až o něco později - to když už bylo nade vše jasné, že nejen ta patnáctka, ale i ta dvacítka je dále neudržitelná. Ale ani to se neobešlo bez osobních vysírek.
Další perlou pak byla obhajoba konstantnosti součinitele adheze slovy já vidím jednu kolonku pro kategorii "pryž (pneumatika) na náledí".

Ono bylo vůbec docela poučné si to znovu pročíst, protože přitom krásně vyplavaly jak Tvoje zoufale povrchní znalosti (či spíš neznalosti) fyziky, tak i Tvoje naprosto kokotské chování. Přinejmenším to posledně jmenované se za ty tři roky nezměnilo, takže se nesmíš divit tomu, že Tě pořád máme za to, zač Tě máme...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 10. ledna 2020 - 18:48:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4913
Registrován: 5-2002
Nechcete se potkat na nádraží ve Vidnavě [rofl] ?
Tom_tužín
Neděle, 12. ledna 2020 - 10:49:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1108
Registrován: 6-2005
Honza o:
Delší dobu se o to snažím. Je třeba nechat vybzučet trolly.

Hajnej:
Díky za přiznání toho, že jsem pouze konstatoval, že délka rozhledu pro rychlost 20 km/h je 15 m (dle platné normy ČSN). Tudíž jsem nikdy nikde nenapsal, že cyklista nemůže jet rychleji, jak se mi snažíte trapně vložit do úst (příspěvek 20832 - prokazatelná lež), protože nemáte jiné argumenty. Kdo se tady chová jako kokot nechám na zvážení ostatních, myslím že je to zřejmé. Už třeba jenom v tom, že si nevšiml, že si netykáme jako všichni štamgasti v nádražce čtvrté cenové.

Jinak je zábavné, jak se všichni trollové sesypali do této diskuse jen kvůli mně, a ani jeden z nich nenapsal k tématu tratí na Jesenicku ani půl slova. Bravo, hoši, prezentujete pouze a jen svou omezenost. Nechám to tady být, abyste zmizeli hezky do pryč a diskuse se vrátila tam kam patří.
Neděle, 12. ledna 2020 - 21:10:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20838
Registrován: 5-2002
TT: Díky za přiznání toho, že jsem pouze konstatoval, že délka rozhledu pro rychlost 20 km/h je 15 m (dle platné normy ČSN). Tudíž jsem nikdy nikde nenapsal, že cyklista nemůže jet rychleji, jak se mi snažíte trapně vložit do úst
Přesně tuto reakci jsem očekával - zjevně nechápeš, že je příspěvky nutno hodnotit v kontextu diskuze, ve které padnou.
A nebo to zkusíme vzít za jiný konec (něco jako důkaz sporem): řekněme pro začátek, že jsi to opravdu říci nechtěl. Pak ovšem vyvstává docela zásadní otázka, proč jsi tu normu vůbec citoval, když k tehdy probíhající diskuzi vlastně neměla co říct (tedy kromě sdělení, jaké představy mají normovači o provozu na cyklostezkách, což se někdy jindy může hodit).
A proč je ta otázka tak zásadní? Vylučuješ-li podporu své argumentace v tehdy probíhající diskuzi, pak tím netvrdíš nic jiného, než že ten příspěvek argumentem nebyl. Nebyl-li ale argumentem, tak čím měl vlastně být? Proč se v té diskuzi vůbec ocitl?
Že by jako demonstrace toho, že Ty seš ten těžkej frajer, co má v šuplíku razítko? Tedy téhož, co tak okatě dáváš najevo ve svém #1097/7...?

Ale jedno pozitivum se Ti přece jenom přiznat musí: na rozdíl od doby před třemi lety vystupuješ po svým pravým jménem a neskrýváš se za jakousi výhybnu. To je věc, které si cením.
Takže možná nebudeš úplně ztracený případ, ale chce to neusnout na vavřínech... [wink]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Tom_tužín
Neděle, 12. ledna 2020 - 21:32:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 6-2005
Hajnej:
Ano, přesně tak, v kontextu diskuse. Ten kontext byl takový, že diskuse byla o jakési jízdě na ledě či sněhu, tudíž z důvodu bezpečnosti pomaleji než v létě. A byl jste to vy, kdo jste to z toho logického kontextu vytrhl a prezentací téhož za zcela jiných okolností (např. léto) tady čtenářům demonstrujete, jaký že je ten Tužín idiot, že si myslí, že cyklista nemůže jezdit rychle.

Taktéž diskuse na téma razítko vyplynula z faktu, že tu jistý človíček dovolával "způsobilé osoby". Odborná způsobilost je daná právě oním razítkem, tudíž se ničím nechlubím, jen v reakci na uvedené výroky konstatuju, že odbornou způsobilost v oboru dopravních staveb mám. Když tady bude psát strojvedoucí, že má oprávnění k řízení kolejového vozidla, budete to také vnímat jako chlubení se?

Můžu či nemusím se schovávat za deseti nicky, nicméně nikdy jsem v rámci snahy strefovat se do někoho nevkládal někomu do úst výroky, které neřekl, případně řekl v naprosto jiných souvislostech. Víc nemám k věci co psát, rýpat se v jakési roky staré diskusi nemám čas ani chuť, navíc je to totálně off topic.

K tratím na Jesenicku stále nic?
Pondělí, 13. ledna 2020 - 13:54:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20841
Registrován: 5-2002
TT: Ten kontext byl takový, že diskuse byla o jakési jízdě na ledě či sněhu, tudíž z důvodu bezpečnosti pomaleji než v létě.
Jasně, auta na ledě či sněhu jezdí přes přechody (které jsou zpravidla v obci) 50 km/h, což je pomaleji než v létě.

případně řekl v naprosto jiných souvislostech
Souvislosti, ve kterých jsi to napsal, jsou zcela jasné.
Jinak je až dojemné, když diskuzní fauly reklamuje jedinec, kterej je sám seká jako Baťa cvičky. Viz podsouvání o vysekání se na sněhu nebo dokonce o "opraváři Ešusů z Polabí".

Když tady bude psát strojvedoucí, že má oprávnění k řízení kolejového vozidla, budete to také vnímat jako chlubení se?
Záleží na souvislostech (jako u všeho).
Pokud tím bude utloukat oponenty a sám přitom plácat nesmysly (a že tu i takové známe), tak to může být vnímáno ledasjak...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 14. ledna 2020 - 15:28:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1602
Registrován: 9-2011
30. prosince 2019 zde bylo zmíněno, že na vlečce šamotky jsou již navezna kolejová pole. Napsal by někdo, kdy k návozu došlo? A případně kolik KP bylo přivezeno?
Pondělí, 27. ledna 2020 - 17:57:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11
Registrován: 1-2018
Jeseník si dneska 2x střihla Bardotka :-) [masinka]
pm81
Pátek, 31. ledna 2020 - 09:14:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 123
Registrován: 5-2019
Nesleduji pravidelně toto vlákno, nyní jsem byl v oblasti Ostružné, mimochodem krásná trasa ze Zábřehu do Jeseníka.[ok] Sněhová pokrývka tam skutečně je. Z jiného soudku - udělali jsme si výlet do Javorníka ve Slezsku z Lipové, po cestě jsem viděl ukazetele u zastávek směr Velká Kraš, dočetl jsem se z webu, že před několika lety jezdila osobní dráha Velký Kraš - Vidnava. Dnes po 10 letech, jak jsou tamní obyvatelé spokojeni, případně máte někdo foto z této oblasti? Z druhé strany, lze v budoucnu očekávat zlepšení vlakové spojení Ostrava - Jeseník/Lipová, Lázně? Nyní koukám, z Krnova do Jeseníka, co 4 hoďky. Redukce přímých autobusových linek JE - OV.
Neděle, 16. února 2020 - 14:35:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1124
Registrován: 11-2007
Zdravím, měl bych dotaz na znalé. Věděl by někdo prosím, případně měl foto, na kterých kolejích v rotundě v Lipové je prohlížecí kanál? Kvůli stavbě depa v modelu. Z fotek jsem vyčetl jen první kolej zprava. Děkuji za pomoc
Neděle, 16. února 2020 - 14:59:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2155
Registrován: 7-2017
Honzatomi 1124: Zeptej se tady http://ostramo.parostroj.net Milana Černohorského, mají Dolní Lipovou postavenou jako modul v H0.
Pondělí, 17. února 2020 - 16:49:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 982
Registrován: 6-2007
Honzatomi

Kanál je na každým paprsku kruhovky
Neděle, 23. února 2020 - 10:35:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3625
Registrován: 6-2007
Aktuálně z Vidnavy. Vypadalo to projeté Muvkou, asi někomu dovezli dřevo na topení co je nasypané v kříži ve stanici. Většina pražců shnilých, některé na prach, s ukradenýma vrtulema. Ve fabrice žádná změna. Jen teda portál tunelu úzké do lomu je opravený.


[new] www.rajnochovicka.cz - Rajnochovická lesní železnice

Neděle, 23. února 2020 - 11:50:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4462
Registrován: 10-2005
Vojtag: Diky za informace a fotky z Vidnavy. V červenci tam budeme pár dní na dovolené, tak doufám, že v té době už bude vidět větší pokrok prací v areálu bývalé šamotky. Určitě sem pak také něco přihodim. Co mají být ty svislé klacky zapichnute do země v prostoru stanice?
Tom_tužín
Neděle, 23. února 2020 - 14:16:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1121
Registrován: 6-2005
Vojtag:
MUVka tam jezdí celkem pravidelně, nezávisle na vývoji kolem šamotky. Kolejové křížení vlečky do šamotky používá kdosi už několik let jako podložku pro skladování / zpracování dřeva, zřejmě aby neleželo na zemi a nehnilo. S jízdou MUVky to podle mně nijak nesouvisí. Portál je opravený už pár let, ale jen z jedné strany. Nesouvisí to se šamotkou a aktuálním vývojem kolem ní, ale zabezpečením důlního díla. Co se týká těch klacků, tak jsou to pozůstatky nějaké alternativní kulturní tvorby, která se tam asi toho času odehrávala (ale myslím, že už se aktuálně neodehrává). Jakási sdělení v tomto smyslu byla vylepena na dveřích skladiště (možná ještě jsou, pokud je někdo nestrhnul).
Neděle, 23. února 2020 - 14:22:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3627
Registrován: 6-2007
Jo, to vím že to nesouvisí, jen mě to zaujalo, protože naposledy jsem tam byl a ještě to bylo neopravené ( ale dalo se projít skrz)
[new] www.rajnochovicka.cz - Rajnochovická lesní železnice

Tom_tužín
Neděle, 23. února 2020 - 14:51:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1122
Registrován: 6-2005
Vojtag:
No, ono se to pořád dá projít skrz. Je potřeba se pořádně podívat na tu mříž vevnitř, jednu příčku mříže nějaký průzkumník vyříznul a dá se tam se trochou šikovnosti protáhnout. Je pravda, že tehdy (před instalací mříže) to bylo o dost pohodlnější. Jedna fotka z loňska:
Neděle, 23. února 2020 - 14:58:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3628
Registrován: 6-2007
Tak to se tam zkusím příště podívat, teď se tam motali nějací somráci, tak jsem radši šel zas pryč
[new] www.rajnochovicka.cz - Rajnochovická lesní železnice

Pondělí, 24. února 2020 - 15:25:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1126
Registrován: 11-2007
dědek_hank, Petrspk: díky moc
Pondělí, 24. února 2020 - 21:56:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13521
Registrován: 11-2002
Vojtag: sranda bude, když tam přijdeš, nikde nikdo, vlezeš a než se vrátíš, budou soumráci zpátky. [wink] Na druhou stranu, kdyby ses náhle zjevil ze tmy, nejlépe se slovy "Bu bu bu bu bu bu", třeba už by se nikdy více nevrátili... [wink][proud]
Úterý, 25. února 2020 - 07:41:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4972
Registrován: 5-2002
Z tunelu se dalo vylézt ještě někde před koncem (dál už byl nějaký zával) a obejít to po cestě zpátky k portálu.
Tom_tužín
Úterý, 25. února 2020 - 14:30:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1123
Registrován: 6-2005
V zimě to asi ze strany lomu jde, v létě bych to moc nezkoušel (když už tak s mačetou), je tam neskutečná džungle. Navíc tam dali mříže taky. Jediná cesta dovnitř je protáhnout se tou škvírou v mříži ze strany šamotky - stav v létě 2019, od té doby mohla nastat teoreticky nějaká změna.
Středa, 04. března 2020 - 18:16:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 50
Registrován: 1-2019
Nevíte někdo, co dělá v Jeseníku pražská 742.383 ? Nějaká objednaná jízda ?
Středa, 04. března 2020 - 18:42:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 43
Registrován: 7-2018
vixi:Přivezla revolution Train -Protidrogový vlak.
Středa, 04. března 2020 - 20:03:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 430
Registrován: 2-2015
Zítra má být ten Protidrogový vlak v Mohelnici. Přesun bude asi pod rouškou tmy že?
V dnešní době kde chce každý víc a víc, zkus ty chtít o něco míň...[wink]
Středa, 04. března 2020 - 20:46:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1629
Registrován: 9-2011
nitram: Před chvílí zastavil Protidrogový vlak v Horní Lipové.
Středa, 04. března 2020 - 21:22:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1632
Registrován: 9-2011
Protidrogový vlak projel v 21:15 Jindřichovem na Moravě.
Sobota, 14. března 2020 - 16:03:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 396
Registrován: 8-2010
Dotaz: jak funguje doprava na trati 292 Jeseník-Jindřichov ve Sl.-Třemešná ve Sl.-Krnov přes peáž polské Glucholazy (PL). Je tu nějaké omezení. Děkuji.
Sobota, 14. března 2020 - 16:59:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1645
Registrován: 9-2011
Vandr: Ve stanici Głuchołazy je zakázán výstup a nástup cestujících. Správa železnic to zapracovala i do jízdního řádu, který platí do odvolání.
Sobota, 14. března 2020 - 20:04:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11001
Registrován: 3-2005
Od zítřka už se nejezdí: https://www.idsok.cz/aktuality/20200314-vlaky-pres-glucholazy-nah radi-autobusova-doprava/?fbclid=IwAR3T2l3wFi-RsoU-Iq2t6BMIAKa_cT5 aKGHCiM920bOaaZ4VMXwYDTzeBAY
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Sobota, 14. března 2020 - 22:36:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 401
Registrován: 8-2010
Magiq: Kdyby se postavila nová trať Zlaté Hory - Jindřichov ve Sl. s tunelem,
teď by se hodila. O tom tu také mluvilo.
Pátek, 20. března 2020 - 19:49:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 302
Registrován: 9-2012
Dobrý den, jako dítě pamatuju v Jindřichově (na Moravě) úzkorozchodnou drážku, asi z papírny na nádraží. Zkouším googlit a nedaří se. Je ta zelená lokomotiva jakousi dětskou fantazií nebo to tam opravdu bylo?
Komu tykám? Zpravidla všem. Buď se s tím vyrovnej a tykej mi taky nebo se jdi třeba zabít.
Pátek, 20. března 2020 - 21:34:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2236
Registrován: 7-2017
Martyk:
"Dobrý den, jako dítě pamatuju v Jindřichově (na Moravě) úzkorozchodnou drážku, asi z papírny na nádraží. Zkouším googlit a nedaří se. Je ta zelená lokomotiva jakousi dětskou fantazií nebo to tam opravdu bylo?"

Dobře si pamatuješ.

Měla rozchod 500 mm a v době, kdy jsem v papírně pracoval (1979 - 84), měla dvě funkční větve: Jednu pro odvoz škváry v kiplórách z uhelné kotelny na skládku (trakčním vozidlem byl traktor Zetor [biggrin]) a druhou pro expedici kotoučů a balíků papíru z haly úpravny papíru do skladišť v žst. Papír se vozil na plošinových vozících a lokomotiva byla důlní BND 30 se dvěma stanovišti. Vláček se 2 - 3 nebrzděnými vozy (na každý se naložilo podle formátu cca 1 - 2 t papíru) musel po vyjetí hlavní branou a přejetí silnice ještě vystoupat docela slušný výškový rozdíl do náspu ramzovské dráhy. A jako strojvedoucí jezdila ženská.

Akorát tou barvou si nejsem jistý. Řekl bych, že za mého mládí bývala mašinka žlutá.
Úterý, 14. dubna 2020 - 16:33:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1659
Registrován: 9-2011
Cargo dnes jede přes Ramzovou: z Lipové do Hanušovic 753.775 + 753.777 a jedenáct uhláků se dřevem. Aktuálně Horní Lipová.
Pondělí, 11. května 2020 - 12:10:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 883
Registrován: 6-2005
Trochu se pokusím oživit zdejší diskusi návratem do 13. července 2004, kdy jsem "šotoušil" na Krnovsku a Jesenicku (omluvte sníženou kvalitu některých snímků):






Trance 4 ever[pozor] www.mixcloud.com/LubosNovak\ 2 hot [blesk]
Již 15 let na k-repu[jidlo][kladivo]



Neděle, 17. května 2020 - 00:38:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7511
Registrován: 12-2011
Jo, to ještě byly ty staré dobré časy, kdy při výstupu z vlaku v Głuchołazech nastal mezinárodní skandál [happy] Nechodili tam nějací vojáci se samopaly a s vlčáky, kdyby náhodou chtěl někdo z vlaku skutečně narušit svrchovanost polského území?
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Pondělí, 18. května 2020 - 15:48:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 688
Registrován: 7-2017
https://tn.nova.cz/clanek/ridic-jel-se-vztycenou-korbou-vrazil-do -nadjezdu-vlaky-do-patku-nejezdi.html

Řidič zapomněl na zdviženou korbu. Náraz posunul most, vlaky nepojedou

Kuriózní nehoda přerušila zřejmě na několik dní železniční dopravu mezi Šumperkem a Krnovem v úseku Bludov a Ruda nad Moravou. Řidič nákladního auta pravděpodobně zapomněl sklopit korbu, která posunula železniční most.

Až do pátku bude zřejmě přerušená železniční doprava v okolí Rudy nad Moravou na Šumpersku. V pondělí ráno krátce po čtvrt na devět tam nákladní auto narazilo korbou do železničního nadjezdu.
Pátek, 22. května 2020 - 08:21:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 8-2019
Nepraktická tarifní kuriozita: Jízdenka Jindřichov ve Sl. - Ondřejovice zast. náhradním busem se počítá přes Glucholazy - Mikulovice - Zlaté Hory a zpět do Ondřejovic zast., celkem 36 km. Ze Zlatých Hor do Jindřichova už je to "normálních" 33 km.

application/pdfJindrichov ve Sl. - Ondrejovice zast.
T50507104.pdf (234.0 k)
application/pdfZlate Hory - Jindrichov NAD
T50494500.pdf (235.1 k)


Samozřejmě že informovaný cestující si na tu silniční zkratku koupí Mikulovice - Jindřichov za 24 km. Ale kuriozita tu vznikla. To jen na okraj k tématu.
Středa, 03. června 2020 - 16:09:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 303
Registrován: 9-2012
Dědek Hank Opožděně díky za info.
Komu tykám? Zpravidla všem. Buď se s tím vyrovnej a tykej mi taky nebo se jdi třeba zabít.
Pátek, 05. června 2020 - 12:34:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 933
Registrován: 6-2005
Když ještě Železnice Desná nebyla pod dráty ... Snímky z 28. září 2009:

Trance 4 ever[pozor] www.mixcloud.com/LubosNovak\ 2 hot [blesk]
Již 15 let na k-repu[jidlo][kladivo]



Pondělí, 29. června 2020 - 18:06:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 348
Registrován: 5-2012
Dá se ještě někdy narazit na 749 265-5 na trati Hanušovice-Jeseník? díky.
Čtvrtek, 02. července 2020 - 23:01:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 437
Registrován: 2-2015
rosta.k2: Ano dá. Ovšem za první polovinu letošního roku se její výlety přes „kopec“ dají spočítat na prstech jedné ruky[uhoh] Je to dáno zejména výlukou na trati 290(Oc - Šternberk). Jelikož nejezdí poslední pár osobáků Špk - Oc a zpět v „klasice“, je tudíž potřeba o jednu loko míň(respektive čtvrtá loko točí až podvečerní Os Špk - Zábřeh a spěšňák do Jeseníku) a vyjezdí se to v pohodě s 750.7. A navíc je v Špk 754.079, která se zdá většinou dostane přednost co se náhrady katrů týče. Letos se přes Ramzovou projela víc i 754.080 která již není v Šumperku, ale „hnije“ v přímo v Olmiku. Po dva týdny v květnu suplovala za přechodný nedostatek 750.7. A pak také párkrát zaskakovala za 843 na víkendových Sp Oc - Jeseník.[wink]
V dnešní době kde chce každý víc a víc, zkus ty chtít o něco míň...[wink]