Diskuse » Archiv 2020 » Automobily, lodě a letadla » Slovenské EČV - diskuse » Archiv diskuse Slovenské EČV - diskuse do 25. 07. 2020 | předcházející | další |
Archiv diskuse Slovenské EČV - diskuse do 25. 07. 2020dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 474 Registrován: 1-2019 |
Lubos1993 tak určite to bol iba biznis. Z pohľadu zberateľa, sa mi to aj páči, že sa tie slovenské značky museli vymeniť, je to také zaujímavejšie a majú vyššiu cenu ako české ŠPZ, navyše je tom väčší poriadok. Ale z pohľadu analytikov je to veľká nevýhoda (oproti českým kolegom), pretože sa už analýza dá robiť iba podľa fotiek či zbierkových kusov...
Aktuálny počet: MCCLXII (31.5.2020)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5177 Registrován: 10-2008 |
Nemyslím si, že by bolo u nás k videniu toľko ŠPZ ako v ČR. Kvantum by ich bolo zlikvidovaných pri šrotovnom.
23 rokov vydávania slovenských EČV 1.4.1997 - 1.4.2020
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja EČV - maximá spz.unas RZ - maximá |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11133 Registrován: 7-2006 |
Šmolko (5177): Přesně jak říkáš, loni na jaře jsem zevrubně procházel celým Ružomberkem, což není malé město a mám z tama asi pouhých 15 záznamů, které by měly původní SPZ, a to by ještě ani nebyly místní auta (býv. okres LM), vesměs šlo o registrace z Bratislavy nebo ze Žiliny.
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.6.2020
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.6.2020 Regiomap Zlínského kraje - update k 30.6.2020 |
dnblistener
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1772 Registrován: 7-2013 |
Čo mám odsledované, tak ak by ostali ŠPZ, väčšinou by dnes boli na autách ako Felicia, Punto, Polo, Golf, Corsa, Nexia/Espero apod, ktoré prežili šrotovné vo väčších počtoch ako Škodovky, Wartburgy, Dacie, Oltcity, Trabanty apod.
PP-191CU / PP-308DD / PP-749EF
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1047 Registrován: 1-2014 |
Zaujímavé by bolo možno pozrieť sa aj na to, že keby preregistrované autá zostali na svojich pôvodných ŠPZ, o koľko ďalej (myslené v smere spätne) by boli dnes jednotlivé okresy. Určite veľa registrácií nových EČV pobrali práve preregistrácie, ktoré keby neboli povinné, výdaje jednotlivých okresov by neboli až tak ďaleko. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 477 Registrován: 1-2019 |
PK-OOOA6 Audi A6, strieborná - dnes v SE
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5178 Registrován: 10-2008 |
dnblistener:Čo mám odsledované, tak ak by ostali ŠPZ, väčšinou by dnes boli na autách ako Felicia, Punto, Polo, Golf, Corsa, Nexia/Espero apod To sú presne autá o ktoré dnes nik nezakopne a končia na vrakoviskách teda tiež by tie ŠPZ šli pod nožnice. Rul: Mňa vždy zaskočí ako si napríklad v Prahe schopný vidieť v bežnej premávke aj Škody s motorom vzadu a podobne. Naopak v Bratislave je to absolútne neštandardná situácia.
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja EČV - maximá spz.unas RZ - maximá |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 478 Registrován: 1-2019 |
VV-1427, MM56, dmi - Jawa mustang, modrá
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1369 Registrován: 7-2017 |
KE OOOVT červená Kia Ceed? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 392 Registrován: 4-2017 |
BT-SEVEN |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5179 Registrován: 10-2008 |
FYI: BA:VX159 šedý Land Rover Discovery Sport
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 134 Registrován: 7-2016 |
MI JAWKA mala cervena jawa vcera v MI |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 480 Registrován: 1-2019 |
Niečo z youtube:
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 438 Registrován: 4-2019 |
PP-TODAS KE-MAJKI KE-DRAJV |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 482 Registrován: 1-2019 |
Bober06: Ak by mal ešte niekto záujem o vznik novej diskusnej komory o ZNP, nech napíše tu."Šmolko navrhol pridanie novej diskusnej komory ktorá by sa špecializovala na slovenské ZNP. Ja nie som proti, lebo viaceré zaujímavé diskusie či analýzy zapadnú v histórii kvôli ZNP. Ak by ste mali záujem, napíšte tu. Myslím, že keď sa za to postaví viac ľudí, tak to skôr presvedčí administrátorov. Ďakujem! "
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 609 Registrován: 1-2010 |
Jedna nitrianska AA mimo poradia. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 610 Registrován: 1-2010 |
A ešte jeden zaujímavý instagram profil 90sslovakroads. Je to niekoho odtadeto? Je tam zopár zaujímavých ŠPZ/EČV, fotené v 90kach. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 611 Registrován: 1-2010 |
Jedna z prvej polovici dunajskostredskej série AA. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3642 Registrován: 8-2013 |
Puro Tiež som dnes v NR videl jednu AA ešte z prvej 100vky A tá tebou videná je Mazda 323 a ečv NR-323 to asi nebude náhoda. :D A už som to tu myslím aj spomínal najnižšia NR-AA čo existuje by mala byť NR-006AA Hyundai Accent, osobne som ju už dlhšie nevidel ale EK a TK má platnú do 1.1.2022, takže kontrolu toto auto absolvovalo v 1/2020 čo je 7 mesiacov dozadu. No najnižšia čo existoval v NR bola NR-002AA no v roku 2014 zmenila značky na NZ-210FE no poistka bola platná iba do 12/2017 zrejme vtedy aj Felícia dojazdila nadobro. Lebo čo mám obrázok ešte keď boli verejné najazdené kilometre tak v 12/2014 mala Felícia najazdené 189 000km.
www.autoskodaklub.sk
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 393 Registrován: 4-2017 |
ZA-MARO7 čierne Audi |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1049 Registrován: 1-2014 |
ZNP |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 486 Registrován: 1-2019 |
Teraz neviem kto robil rozdeľovník C-značiek (buď Plate alebo Tomino), ale blok kalendárových C-značiek je minimálne v rozsahu C-95051 - C-95080 (ešte som videl C-95082, ale nie som si istý).
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5180 Registrován: 10-2008 |
Tomino, garazmajster, prípadne ďalši, ktorí zbierate info o najnižších EČV kombináciach na Škode Octavia 4. gen: BT-907AA kombík v modrej metalíze so základnými prednými svetlami (LED pás nie to dvojité "L")
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 487 Registrován: 1-2019 |
Lubos1993: Pravdepodobne áno, rovnako ako autá dovezené z Litvy (v Rusku ich bolo ich vidno veľmi často)."@ALL čo som si všimol tak väčšina Slovenských kamiónov končí na Ukrajine a v Rusku. To firmy v týchto krajinách majú taký veľký záujem o naše "ojazdené kamióny"? Alebo kamióny od nás sú najlacnejšie na trhu a preto ich kupujú?"
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3163 Registrován: 3-2007 |
No po pozretí nejakých videí s Ruskými nehodám by som povedal ze sa tam nikto asi nezaoberá takými prkotinami ako technicky stav vozidiel, pneumatiky atď, takže je to jasné, u nás v podstate už ne predajne kusy v Ostbloku zanovne kusy. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1171 Registrován: 8-2012 |
Ja osobne čo som odhlasoval do cudziny autá, tak osobáky: Octavia II - Egypt BMW 730d - Moldavsko Town Car - Česko Corolla - grécko RAV4 - Libanon Dodávky: Renault Master - Maďarsko Kamiony: DAF LF 45 - Uzbekistan DAF LF 55 (I) - Poľsko DAF LF 55 (II)- Mongolsko Tie autá idú kade tade hore dole, pri exporte mimo krajín ženevskej konvencie (Mongolsko) som dostal aj výpis údajov, niečo ako slovenské COC z evidencie |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 100 Registrován: 12-2019 |
Ja za poslednych 10rokov som okrem tradicnych krajin ako Svajciarsko, Cesko, Taliansko, Nemecko predaval aj na Ukrajinu, do Bieloruska, Chorvatska a ako exotika do Spoj.arabskych emiratov. A to boli nove auta. Co sa tyka tuch kamionov, myslim si, ze jeden z aspektov je, ze pre Rusov sme jedna z najblizsich krajin EU a mozno si myslia, ze sa o tie kamiony lepsie starame. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3164 Registrován: 3-2007 |
Lubosss55 : no podľa mňa aj tak je jeden z hlavných dôvodov to že na tie ojazdené kamióny nie sú už také prísne požiadavky čo sa týka emisií či technického stavu na východ od našich hraníc. Ak ten kamión nebude prekračovať hranice EÚ hravo sa stratí v šírnom bývalom sovietskom priestore. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1371 Registrován: 7-2017 |
VT KEDDY strieborný VW Caddy?(VT CADDY,už vo VT jazdí. Ináč s Michalovcami hráme pomyslnú hru,teraz je loptička na našej strane) TV AXXX6 biele Audi A6 SK MWMWM -VM,čierna SK AGR00 ďalši do série AGR (Příspěvek byl editován uživatelem maxim.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1373 Registrován: 7-2017 |
KK JOKER čierne Audi,včera |
dnblistener
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1776 Registrován: 7-2013 |
CA-SENNA
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1931 Registrován: 12-2007 |
Auto za milión sa často nevidí .... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1379 Registrován: 7-2017 |
HE RODE5 čierna Škoda Yeti ZA KMGG3 biela dodávka |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11146 Registrován: 7-2006 |
DnB (1776): Lepší auto na Kysuce si pořídit ani nemohl, snad neurve podvozek, jak pojede do Turzovky do Tesca na nákupy.
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.6.2020 Regiomap Zlínského kraje - update k 30.6.2020 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 106 Registrován: 12-2019 |
Košice: minuly tyzden som klientovi prihlasoval auto, este sme dostali 3ččMX, cudoval som sa, ze este take maju. A zrazu same NA serie su tento tyzden. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 494 Registrován: 1-2019 |
lubosss55 tak tu platí staré slovanské príslovie: Čím väčší okres, tým väčší rozptyl.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 133 Registrován: 9-2013 |
Nadviažem na topic z vedľajšej diskusie. Pár prírastkov z poslednej doby : |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 496 Registrován: 1-2019 |
Karosanavzdy takéto značky vždy potešia
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3652 Registrován: 8-2013 |
Z vedľajšej komory: maxim: "Už som to nestihol do predošlého príspevku,ale čo má byť toto? Máme pre to kategóriu,alebo to bude ako bežný výdaj. Teraz u nás. BT IIIBT" Tiež mám jednu ZNP EV BB-VIKI1 Kia Soul bordová metalíza. Zapísal som ju do tabuľky do sekcie Na prianie. Aj tak tam zapisujeme všetko 2.R,1.R VM,MM....
www.autoskodaklub.sk
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 443 Registrován: 4-2019 |
PO-AMG45 KE-BRANY RS-NET28 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 135 Registrován: 7-2016 |
MI ERIKA biele BMW dnes v MI |
dnblistener
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1780 Registrován: 7-2013 |
NR-LASKA
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3170 Registrován: 3-2007 |
Schumacher :Prenesiem to sem .... tak ono treba aj nejaké zázemie aby to mesto malo , čo sa o takej Handlovej nedá povedať ,proste mesto na konci doliny s pár dedinami ,kde dokopy okrem krachujúcich baní nič nieje . Na druhej strane tomuto zodpovedá aj taký Poltár,či Levoča .Žarnovica detto pritom historicky vždy bola okres Nová Baňa atď. Aj Žiar sa rozdelil na 3 okresy ,pritom veškeré to najdôležitejšie zostalo v Žiari ,kde tak či tak musíme dochádzať. Podľa mňa kľudne mohli ostať okresy tak ako boli ,mohly sa spraviť len akési rajóny (kľudne aj menšie oblasti ,z prenesenou samosprávou ako stavebný úrad ,lekári atď.) a a čo sa týka značiek mohlo sa vydávať systémov - len taký nástrel ZH-001AA až 999AZ = Žiar ZH-001BA až 999BZ = Bans.Štiavnica ZH-001CA až 999CZ = Žarnovica ZH-001DA až 999DZ = Žiar atď ., niečo obdobné mali (majú?) v Macedónsku |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 394 Registrován: 4-2017 |
PP-SNOW1 VW Multivan hnedá metalíza BA-PSM97 biely Fiat Talento |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 395 Registrován: 4-2017 |
Pre zaujímavosť PB-061AA, aj so Z-kom na zadku |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 396 Registrován: 4-2017 |
PU-OOO45 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3668 Registrován: 8-2013 |
Pre zberateľov 3ks ečv pre Nosič: ================================================================= Nechcem to znovu vypisovať vo vedľajšej komore ale kam s týmto Lubos1993: "SC-275FS Volkswagen Passat variant čierna metalíza Viem že sa tu Senec rieši dlhšie. Tak neviem kam s týmto zapísať alebo nie? Podľa mňa to bude bežný výdaj nakoľko je síce posledný zápis SC-085FR ale ten je ešte z 27.6.2020 čo je takmer mesiac odkedy to je v tabuľke. Tak si myslím že to bude bežný výdaj. A podľa toho čo pozerám v štatistikách TU je 2.R séria niekde okolo SC-171FR=SC-195FR a potom nasleduje VM séria ktorá bude niekde okolo 3ččFR=6ččFR. To vychádza že takmer celá FR séria je určená pre VM a 2.R sériu, preto bude ten skok v 1.R." Prešiel týždeň a nikto sa k tejto ečv nevyjadril že kam to mám zapísať.
www.autoskodaklub.sk
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 448 Registrován: 4-2019 |
KE-KARIN KE-SPSKE KE-SAFE2 Ten Ford som videl u nás už skôr je to asi Focus... Ale bude to určite CDI |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 136 Registrován: 7-2016 |
MI JUCA4 cierny Mercedes Benz SB ANGEL cierne Audi A4 alebo A6 (Příspěvek byl editován uživatelem StargazerMI.) |
dnblistener
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1786 Registrován: 7-2013 |
Pre tých, ktorí zbierajú AA novej série Bratislavy
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1389 Registrován: 7-2017 |
TV RENT4 biela Fabia kombi |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 397 Registrován: 4-2017 |
CA-VWOO7 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 566 Registrován: 3-2015 |
na foto: BL-RRU01, BL-RRU07, BL-RRU24 okrem toho: BL-RRU12 na bielom VW Crafteri a BL-RRU16, už neviem na čom BL-BIKER ZNP VM! - niečo chopperoidné TO-MONIB - červená Honda SUV, asi CR-V TT-BMWXX - tmavošedé BMW ??? X6 2020 ??? (Příspěvek byl editován uživatelem Kay7SK.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17 Registrován: 5-2020 |
Urobil som navrh,ako by som urobil ja redukciu terajsieho nezmyselneho systemu,ked vznikaju take situacie, ze sa auto po prideleni noveho cisla napr.v autobazare po par dnoch registruje do vedľajsieho okresu.nezmyselne a totalne zbytocne plytvanie za zaklad by sa nebrali okresy ani terajsie kraje ale historicke regiony slovenska,s tym ze forma by ostala terajsia, akurat by sa pridalo jedno miesto navyse napr. KE 0001AA vzniklo by 20 novych ecv, ktore by vsak boli co sa tyka regionu identifikovatelne,BA a KE by ostali rovnake. ECV HISTORICKÉ REGIÓNY OKRESY CENTRUM 1 ZA ZÁHORIE MA,SE,SI SENICA 2 BA BRATISLAVA BA,SC,PK BRATISLAVA 3 DU PODUNAJSKO DS,KN DUN.STREDA 4 DV DOLNÉ POVAŽIE TT,PN,GA,SA TRNAVA 5 SV STREDNÉ POVAŽIE TN,MY,NM,IL TRENČÍN 6 HV HORNÉ POVAŽIE ZA,PB,PU,BY ŽILINA 7 DN DOLNÁ NITRA NR,NZ,ZM,TO NITRA 8 HN HORNÁ NITRA PD,PE,BN PRIEVIDZA 9 DH DOLNÉ POHRONIE (TEKOV) LV,ZH,ZC LEVICE 10 SH STREDNÉ POHRONIE (POĽANA)ZV,DT ZVOLEN 11 HH HORNÉ POHRONIE (HOREHRONIE)BB,BR BAN.BYSTRICA 12 HO HONT (NOVOHRAD) LC,BS,KA,PT,VK LUČENEC 13 KO KYSUCE+ORAVA CA,DK,KM,NA,TS ČADCA 14 TU TURIEC MT,TR MARTIN 15 LI LIPTOV LM,RK LIPT.MIKULÁŠ 16 TA TATRY (ZAMAGURIE) PP,KK,SL POPRAD 17 SP SPIŠ SN,LE,GL SPIŠSKÁ N.VES 18 SA ŠARIŠ PO,BJ,SB,SK PREŠOV 19 GE GEMER RS,RV,RA RIMAVSKÁ SOBOTA 20 KE KOŠICE (ABOV) KE,KS KOŠICE 21 HZ HORNÝ ZEMPLÍN VT,HE,SP,SV,ML VRANOV NAD T. 22 DZ DOLNÝ ZEMPLÍN MI,TV,SO MICHALOVCE |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1879 Registrován: 3-2010 |
Kysuce a Orava spolu? Nevidím dôvod na spájanie - čo my Oraváci máme s Kysucami a mestom Čadca? (Nič proti). Možno ešte tak niekomu zo západného Slovenska sa niekomu tieto 2 regióny zdajú podobné... A ak už aj spájať, tak určite skôr s Liptovom (máme aj svoj LiOrBus, aj cirkevne svoj Liptovsko-oravský seniorát). Povedzme: LO - Liptov-Orava - LM, RK, DK, TS, NO - Ružomberok. Ale keď už ideš na to takto, tak podľa mňa určite skôr: OA - Orava - DK, TS, NO - Dolný Kubín. (Příspěvek byl editován uživatelem Cico.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11154 Registrován: 7-2006 |
Přesně tak, Kysuce a Orava určitě ne jako jeden celek, už vidím lidi z Tvrdošína nebo z Dolného Kubína, jak se trmácejí přes kopce a lesy několik desítek kilometrů do Čadce. A taky námitka k Hornímu Zemplínu, správní centrum by určitě měly být Humenné a ne uměle "rozšířená" vesnice Vranov.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7633 Registrován: 3-2007 |
Nikdy som na to nereagoval, lebo kazde dva tyzdne sa tu lamentuje nad tym ktory okres je dobry, ktory zly a vymysla novy system... Len jedna technicka - Prve dva znaky na ECV dovoluju vyse 1100 kombinacii z pouzivanej sady znakov - takze pouzivat 20 z nich je nezmysel. Rovnako tak sa nezmesti osmy znak na tabulku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3673 Registrován: 8-2013 |
Neviem či tu už bola EV značka kde na začiatku bolo BL, tak som teraz jednu našiel: BL-BMWI3 Pozrel som aj archív s tohto roku ale značku s BL som tu nenašiel. Kay7SK: "BA-TTERY - ZNP Tesla model S" Je tu spomenutá iba táto ale nie je tam foto a ani napísané či je to Zelená značka alebo klasická biela.
www.autoskodaklub.sk
|
JozefLXI
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1332 Registrován: 10-2013 |
Vlado 797, no riadne si to zmrvil, popricapoval si okresy k sebe do prečudesných paregiónov, bez citu k ich súnáleženiu historického, ani územného. Napríklad k tzv. "Podunajsku" by malo patriť i Štúrovo... a odtiaľ sa terigať do DUnaszerdahelyu. Humenčan aby šiel do krpatšieko Vranova??? Niektoré "územia" malučké (TU, LI, HH), iné velikánke (DN). TA a SP sú oba v Spiši... S týmto sa nič nevyrieši pri mrhaní "tabuľkami", poriešilo by to len, ak by bol akýsi celoštátny, nez okresného alebo iného regionálneho prideľovania.
Dôsledkom zneduplicitnenia je, že sú občas skoky pri jednoriadkoch, ale nevadí, aspoň je to teraz napínavejšie.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 398 Registrován: 4-2017 |
PU-PLOTY VW Touareg, registr. od 17.06.2020 |