Diskuse » Archiv 2020 » Automobily, lodě a letadla » Youngtimery » Archiv diskuse Youngtimery do 21. 03. 2020 předcházející | další

Archiv diskuse Youngtimery do 21. 03. 2020

dolů
   autor příspěvek
Pondělí, 02. března 2020 - 14:43:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7813
Registrován: 12-2005
Výměna kormidla.
Jaro se blíží tak aspoň symbolicky musí začít příprava na sezónu. Volant z T4 kterej je v Lucce už od předchozího majitele je sice pěknej, dobře padne do ruky ale.... Ale blbě se zkrz něj kouká na budíky. Což o to, že neni vidět ručička na tachometru když vyleze nad 60km/h by nevadilo. Stejně v zákrytu volantu už moc daleko nedošplhá. Horší je, že věnec volantu zcela zakryje teploměr a důležitý kontrolky jako je mazání, dobíjení a dálkový světla například.
Takže jsem začal hledat alternativu. Nejdříve mi padnul do oka volant z brouka. 4 ramennej, tenkej věnec a znak Wolfsburgu. Jeden mi dodal jamarád broukař za což mu patří velký dík. Jenže jenže. Tisícihran broukovolantu je větší než to co trčí z palubky busa. Sháněl jsem redukci a taky sehnal. Za 5 kil funglovka paráda.... No tak zas taková paráda to neni když jde nasadit na volantovou tyč v busu ale neprotáhne se dírou ve volantu. A je po radosti.
Takže budeme shánět originál kormidlo, který se mi 11 let nelíbí. No a teď skoro po 12 letech se mi zalíbilo :-D Děkuju kamarádovi busařovi že mi zase vytáhnul trn z prdele jako už nesčetněkrát co se busu týká. :-)

Zatim sem s tim nejel ale očekávam že teď bude řízení vyžadovat menší sílu. Ale co mě znepokojuje je že se spodek volantu nějak nebezpečně blíží koulím řidiče. A teřich bych už taky neměl tolik vykrmovat nebo mi časem zavalí tuten novej volant a bude se s nim blbě točit [rofl]
Někdo hubne do plavek, já abych hubnul do busa [satan]


Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
transit01
Pondělí, 02. března 2020 - 17:57:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2762
Registrován: 9-2012
Sjetí u obchoďáku když jsem si jel koupit pívo. Já jsem ten uprostřed.

vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Pondělí, 02. března 2020 - 21:15:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4687
Registrován: 11-2006
Takovou kravinku jako volant bych raději řešil, než pitomé, debilní lišty. Jsem z toho úplně zoufalej, podle mě to prostě nejde sundat. A bez lišt nejde vyndat okno. Nechápu, jak tohle měl jako výrobce vyřešené. Evidentně neměl.
Začal jsem u zadních dveří a taky tam skončil. Už tak jsem tu lištu dost zvlnil. Ven prostě nejde. Zkoušel jsem okapnici, ale ani se nehne, ta je natěsno ohlá zespodu střechy a ještě nahoře ve žlábku. To prostě technicky není možné vyndat bez poškození [sad]. To stejné lišty dveří, páčením jsem akorát otloukl starý lak, což sice teď nevadí, ale kdyby člověk měnil jen okno, tak nevím jak to udělat. Fakt nevím co s tím. Tady jsem se úplně zasekl. Ten, kdo to lakoval tehdy to evidentně nesundaval. Taky nesundaval větrací mřížku a lištu pod ní, taky nevím, jak na to [sad].


Smrq
Pondělí, 02. března 2020 - 22:35:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 98
Registrován: 5-2011
Koukám, jak se rozjíždí oprava Poláka ve velkém. Souhlasím v tomto s Ondrou – vždyť je to pozitivní, nakonec z toho bude krásný Fiat.

Podobné dilema jsem řešil před víc jak 10 lety se svou (vyženěnou) Škodou 1000MB. Tchán MBčko někdy kolem roku 2004 opravil pro mou ženu (tenkrát to ovšem moje žena ještě nebyla). Na autě vyměnil prahy a nechal ho nastříkat modrou syntetikou. S autem se pravidelně jezdilo někdy do roku 2008 (i v zimě), než bylo nabouráno na pravý přední blatník.
V roce 2009 se mi dostalo MBčko do rukou. Vyměnil jsem nabouraný blatník a udělal STK. Auto tou dobou nebylo vzhledově úplně krásné, bylo vybledlé, místy se z toho ta syntetika umyla. Tak jsem auto vzal Tempem, jako takový poslední pokus – to trošku zabralo. Tenkrát jsem si pohrával s myšlenkou, že by to chtělo rozebrat, přelakovat a dát do pucu. Jenže se mi do toho nechtělo, auto nebylo 100%, ale bylo kompletní, jezdící a bez viditelné koroze. Rozhodl jsem se, že to nechám pár let být.
V roce 2011 jsem obrousil podlahu a natřel jí gumoasvaltem [happy] a opravil díru v zakončení pravého zadního blatníku. V roce 2013 jsem provedl kompletní GO brzd (včetně trubiček). Vyměnil jsem rozvodový řetěz, rozdělovač a vodní pumpu + nějaké drobnosti. Taky jsem koupil moderní pneu. V roce 2015 jsme byly s MBčkem v Chorvatsku.
Na jaře 2019 jsem provedl GO dynama (nové uhlíky + ložiska) a vyvařil levé uchycení zadního ramene, které bylo nic moc, ale pořád zdaleka nehrozilo upadnutí kola (mimochodem ono už nebylo nic moc při natírání v roce 2011). V létě 2019 jsme byly s MB v Římě.
Za poslední roky je auto téměř 100% spolehlivé. Když si vezmu, že už v roce 2009 jsem ho chtěl rozebrat a komplet dělat, tak je nutné říci, že předčilo očekávání. Mimochodem, v roce 2009 jsem žil v přesvědčení, že motor je dobrý tak akorát na GO, ale na naléhání ženy jsem auto alespoň zprovoznil. Motor sice nežral olej, ale dost mlátil a teplej nemazal. A nemaže na volnoběh dodnes, ale mezitím ujel více jak 20000km. Prý vlastnost. Jinak ale chodí pěkně…
Co tím chci říci. Že je to těžké, ale za sebe jsem rád, že jsem MB nerozebral, protože jsme spolu prožily dost zážitků. Auto se účastnilo také několika svateb a ono se zdá, že ta patina svatebčanům nevadí.

Jenže je ono je to těžké takhle od stolu hodnotit. Ono totiž záleží na skutečném stavu a na pocitech majitele. MBčko jsem se rozhodl nedělat, ale rozebral jsem Rapida, protože pro mě už byl za hranou. Jinak k opravě Rapida jsem sesmolil článek, kde jsem nafotil a popsal průběh opravy: http://modelyh0.com/rap.htm
Ještě bych k tomu dodal, že nejsem úplně 100% spokojenej, trošku mě štve lak, né že by to pomeranč, ale... Na téma lakování by se toho dalo tak napsat – co s tím, jak moc se s tím trápit, kolik v tom utopit peněz a tak, že?
Pondělí, 09. března 2020 - 18:02:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4688
Registrován: 11-2006
nakonec z toho bude krásný Fiat

Tím si nejsem tak jistý [proud].

Ale naštěstí zatím se mi celkem daří sehnat potřebné nové díly. Měním co se dá a co mě nezrujnuje. Například přední nové blinkry vyjdou na šest tisíc, tak na to se můžu vykašlat [happy].

Stále se mi nepodařilo sundat okapnici. Sice se prodává jakási náhrada, ale vůbec nevím, jak to v praxi vypadá, protože to prodávají na metráž v klubíčku [uhoh].

A stále přemýšlím, co s podvozkem, odasfaltovat či nikoliv? a když sundám asfalt, co pak s ním?

A ještě si nechám poradit. Pod kobercem byla taková jakoby skelná vata. No pěkný humus který letěl do popelnice. Co dáváte mezi podlahu a koberec místo starých izolací?
Pondělí, 09. března 2020 - 20:13:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7821
Registrován: 12-2005
Oškrabanej asfalt normalně nasyp do popelnice.
Ja mezi koberec a podlahu žádny filce nedávam. Akorat to drží vodu. A v zimě s tim stejně nejezdíš tak tě zima netankuje.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pondělí, 09. března 2020 - 22:41:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4689
Registrován: 11-2006
To jsem blbě napsal [proud]. Myslel jsem, co s tím podvozkem potom? [proud].
No a nefunguje to i jako protihluková izolace? takže prostě na podlahu rovnou napereš koberec?
Úterý, 10. března 2020 - 05:02:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7822
Registrován: 12-2005
No co s tim spodkem? Pořádně zbavit koroze. Pak nejlíp kvalitní třeba epoxidovej základ. Přes ro neméně kvalitní barvu a přes to vosk. Vosk pak samozřejmě i do dutin. A nešidit stříkat pod tlakem dokud nezačne vytejkat z děr.

Na hlukovou izolaci seru když vidim kolixe v tom drží vody. Ale tisíc lidí tisíc chutí.
Tchán brouka zevnitř komplet vylepil nějakou samolepicí jakoby asfaltovou izolací. Nevim nu jsem z toho rozpačitej. Ale asi je to furt lepčí než houba nasáklá permanentně vodou [satan]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Úterý, 10. března 2020 - 22:12:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4690
Registrován: 11-2006
Můj milý deníčku..dneska jsem měl špatný den. Zjistil jsem, že to "auto" je shnilé více, než jsem myslel [uhoh]. Začínám propadat panice více než lidé kupující si kila mouky do zásoby. Trošku se bojím, že do tohohle se už klempířovi chtít nebude...kurňa jak může shnít C sloupek metr nad zemí? A proč když někdo mění zadní blatníky a vyvaří je, nevyvaří rovnou přechod do toho C sloupku? to mi hlava nebere...

Máte někdo zkušenost s pískováním? není možná výhodnější tohle nechat opískovat?


Úterý, 10. března 2020 - 23:12:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7824
Registrován: 12-2005
Njn plechotoč řádí tam kde se drží vlhko a to je pod různýma lištama, ozdobama, gumama běžně k dostání. Ale co už. Pustil ses do toho tak bojuj. Aspoň budeš mít jistotu že tobě to znova takhle neshnije. V zimě snad jezdit nebudeš a při mytí budeš vědět kde se drželo blátíčko z prachu a sálo vodu. Ty místa při mytí pořádně proženeš wapkou a bude klid.

Pískování.... No vopatrně. Když to nebude písjovat člověk s citem tak ti může nepěkně zohejbat slabší místa.

(Příspěvek byl editován uživatelem Martin_100.)
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Úterý, 10. března 2020 - 23:35:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7498
Registrován: 3-2007
Toto už nebude len o "zohejbaní" [uhoh] Ak sú aj neexponované miesta v takomto stave, tak ti po pieskovaní nezostane nič.
Posielam odkaz, ak sa ti to nechce pozerať celé, tak si to posuň do polovice a tam je vidieť, čo zostane po pieskovaní aj z naoko ako-tak dobrého auta.
Keby to nebola 6,3; tak by to auto nikto nezachraňoval... Aj v tomto prípade to ľudia z klubu hodnotili ako ekonomickú samovraždu, aj keď v Lotyšsku je oveľa lacnejšia práca než na západe.

Poctivo to odstroj a uvidíš čo ďalej, zatiaľ by som do toho neinvestoval ďalšie peniaze. Gumy, drobnosti, ale aj niektoré mechanické prvky sa ti buď poškodia, alebo už nebudeš chcieť dávať staré diely na "nové" auto.
V skratke - ak to chceš spraviť poriadne, odporúčam počítať so šesťciferným rozpočtom, alternatívne niekoľkými rokmi tvrdej práce.

Sledujem to tu už dlhší čas, nechcem byť vždy za zlého proroka [lol] ...ale celkom sa v tomto pohybujem a viem, čo ešte stojí za záchranu a čo už nie.

EDIT: Pieskovanie si po mojom príspevku dúfam zavrhol, ale neukázal som ti alternatívu [proud]. Ak máš bytostný vzťah k tomuto konkrétnemu kusu, tak to treba pomaly postupne a opatrne vybrúsiť, každé jedno miesto napadnuté hrdzou. Pieskovanie by bolo [smrt]

(Příspěvek byl editován uživatelem Tomino.)
Středa, 11. března 2020 - 00:07:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4692
Registrován: 11-2006
Tak vlastně kromě řízení a těch lišt kolem oken je to auto odstrojené. Samozřejmě nedokážu přesně říci, v jakém stavu je podlaha, protože je poblitá asfaltem, ale kde jsem to už odstranil, tak je v pohodě. Prorezlá jsou místa v rozích rámů oken a v těch C sloupkách. Jinde to zas tak hrozně nevypadá. Značnou část nových dílů mám již nakoupeno, tj. stropnice, sluneční clony, gumy na okna, těsnění dveří, různé spínače, kliky atd. Mám i nějakou novou plechařinu.

Teď je otázka co dál. Samozřejmě mám nějaký přibližný rozpočet a nemůžou na to padnout veškeré úspory. Ani nechci, není to Tatra 87 abych do toho vrážel statisíce. Je známo, že renovace většinou převýší skutečnou hodnotu auta, ale zase nemůže to být nesmysl. Na druhou stranu, kdyby to byl Polák po "faceliftu", tak tohle hodím do šrotu, vezmu ty peníze a půjdu si koupit jednoho z těch krasavců, kteří jsou na netu už asi dva roky. Jenže tyhle první modely prostě k dostání nejsou a když, tak buď za šílené peníze a nebo totální vraky. No ale zase když vidím, co zachraňují v Polsku...

No já svařovat neumím a dělat to několik let nemůžu, takže zřejmě to zítra naložím, odvezu ke klempířovi ať to zhodnotí a řekne, kolik práce by to dalo a jestli vůbec je ochoten to udělat.

P.S: pískovat se raději nebude [proud]

P.S.2: je otázka, kdyby člověk koupil nějaký fakt zachovalý kousek za nehorázné peníze, jestli to pod gumou okna a okrasnýma lištama nebude to stejné v bledě modrém..

(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)
Středa, 11. března 2020 - 00:16:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7499
Registrován: 3-2007
Súhlasím. Preto platí dobrá rada ohľadom starého auta - do ničoho nerýpať [proud] Čo oko nevidí, to srdce nebolí.
A ďalšia dobrá rada je (to pri tebe samozrejme neplatí, lebo si to nekupoval s vedomím renovácie) - nekupovať na renováciu už opravované autá. Radšej naoko horší pôvodný stav.
Středa, 11. března 2020 - 09:04:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 686
Registrován: 8-2012
Mirousi, pokud by jsi u klempíře neuspěl, zkusil bych to u tohohle týpka. Baví ho to a dělá dobře. Mrkni na pár jeho videí a uvidíš. Ceny neznám, ale má v popiscích u videí na sebe kontakt. Máš to sice nějakých cca 110 kilometrů, když to beru ze Špindlu k němu do Brandejsa, ale on je fakt magor co se nebojí ničeho. Vím že se to zdá jako blbost, ale já vezl na vyvaření skutra taky 100 km daleko a dodnes nelituju. Doprava tam i zpět zabere dva blbý dny, ale co jsou dva dny? Akorát záleží co by si za to řekl. https://www.youtube.com/watch?v=futHoG3Yw1E&t=1199s&ab_channel=Au toklemp%C3%AD%C5%99Brand%C3%BDs
Středa, 11. března 2020 - 10:35:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4693
Registrován: 11-2006
Děkuji za tip, mrknu na něj, 100 km mi fakt nevadí, teď v sobotu jedu 400km pro díly do Polska[proud]. Navíc já mám auto v garáži v Praze, neboť tu mám práci a můžu na něm po večerech dělat,takže to je nějakých 50km.
Středa, 11. března 2020 - 11:39:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7825
Registrován: 12-2005
Hele koupíš na pohled krásný auto.... no a buď bude kdoví jak zflikovaný a bude tě to srát. Nebo to bude jen tak načinčaný na prodej a ve výsledku budeš tam kde si teď. Jenže tě to bude srát dvakrát bo teď si koupil nic moc kus na pohled za rozumnej důchod. Ale co si budem povídat koupit hezkej kus a pak zjistit že je to paštika.... Fotek si dal pomálu ale nevidim na nich žádný extrabuřty.
Vzpomeň si na brouka mojí drahý polovičky... jaký hezký auto to bylo. Bylo než jsme do něj řízli. Nejhorší bylo opravovat už kdysy špatně opravený místa který znova vyhnily. Jenže to auto stálo před (já nevim) 5 lety 40 litrů s tim že bylo pojízdný mělo stk a po lehkym pošudlání normálně jezdilo. No a teď si vem že by podobně vzhledově dobrý auto šlo koupit i za kilo a pak bysme do něj řízli... [smrt]

Počítej s tim že se 2 (možná 3) sezony nesvezeš, vytečeš do toho dost. No ale pak budeš mít parádní káru kterých nejsou na srazech desítky a bude ti to dělat radost.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Středa, 11. března 2020 - 15:42:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1178
Registrován: 8-2015
Ahoj
posílám Vám své video z Uhřičic u Kojetína, jednoho ze dvou cílů, který se povedlo navštívit, než se mi pokazilo auto [sad]
https://youtu.be/tnqVLWbb-dY
Je to návštěva dvou křížení řek a mostu přes Moravu, průjezd polních cest mou Škodou 120.
Doufám, že můj vůz bude brzy opraven?


Předmět: Odvoz mého porouchaného vozu Škoda 120

Odvoz mé Škody 120 odtahovkou z Moravského Krumlova do zlínského servisu 10.3.2020
https://www.youtube.com/watch?v=cJkuXzdi5XQ
Středa, 11. března 2020 - 16:48:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7826
Registrován: 12-2005
A co s tim máš?
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Středa, 11. března 2020 - 19:25:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1179
Registrován: 8-2015
Asi prasklé těsnění pod hlavou nebo něco podobného [sad] Přehřálo se to [sad]
Středa, 11. března 2020 - 22:32:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 125
Registrován: 1-2013


Saab... To jsem vždycky chtěl...[happy] Tenhle před měsícem připutoval z Německa, dva majitelé v rámci rodiny, jako nové koupeno v listopadu 1991 ve Švédsku. K autu veškerá dokumentace včetně lístku na trajekt při dovozu....[talker]
Čtvrtek, 12. března 2020 - 01:58:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7827
Registrován: 12-2005
Tak to je moc hezkej fiat croma [satan]
Doufam že se podělíš o zkusenosti a postřehy z provozu až s nim pojezdíš.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pajzák
Čtvrtek, 12. března 2020 - 06:02:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3614
Registrován: 6-2015
Když už jsi to slovo napsal, tak jeden denně používaný kousek.
transit01
Čtvrtek, 12. března 2020 - 16:55:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2763
Registrován: 9-2012
Rok 1999.

vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
-OndraS
Čtvrtek, 12. března 2020 - 19:37:18  
Neregistrovaný host
Carula: hele, Tigra [happy] taky během posledních pěti let úplně zmizely.
Čtvrtek, 12. března 2020 - 22:04:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 126
Registrován: 1-2013
Martin 100: Doporučuji o tom něco nastudovat, pak zjistiš, že to tak úplně není... Že Saab z tý "spolupráce" hodně rychle vycouval...😏
OndraS: Taky moje. Je to takové štábní vozidlo...😂 I když vlastně už taky youngtimer...🙂



(Příspěvek byl editován uživatelem Carula.)
Pátek, 13. března 2020 - 07:42:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7829
Registrován: 12-2005
Co vim to mi stačí. Dveře a čelní sklo jsou například naprosto stejný. Že to má přebrandovanej předek a zadek už to nezachrání.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pátek, 13. března 2020 - 07:43:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3743
Registrován: 9-2006
Carula: To jsou chytře umístěné pojistky ... lehce dostupné, s přehledným popiskem [ok][wink].
.
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Smrq
Pátek, 13. března 2020 - 08:09:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 99
Registrován: 5-2011
Tak se za to nestyď, že je to přeSAABená Croma.[happy]
Majitelé SAABa tvrdí, že SAAB sdílenou kastli vyztužil a v důsledku toho zvedl cenu auta a nakonec na každém autě prodělával.
Jinak i ten Fiat Croma bylo povedené auto, takže se není za co stydět. Nijak jsem nezaznamenal, že by se to vyloženě kazilo, no dnes už je to cca 35 let, co se objevil na trhu.
Kbych si vybíral ze čtyřčat Fiat Croma/Lancia Thema/Saab 9000/Alfa 164, tak by zvolil 164 s V6 motorem [wink]
George
Pátek, 13. března 2020 - 08:20:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1644
Registrován: 5-2002
Taky přihodím jednoho youngtimera. Vrátil se mi z dlouhého výletu.

Ročník 1999, 1,4 16V, najeto 325000km. Ve 320000 proběhla STK kvůli převodu, s verdiktem bez závad. A že se pánové snažili.
Pátek, 13. března 2020 - 14:06:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 127
Registrován: 1-2013
Feudál: Jo, to mě taky nadchlo! Člověk nemusí provádět zádnou akrobacii, když to loví pod palubkou, nebo se hrabat v motorovým prostoru...[wink]
Smrq: No vidíš, ono se stačí zamyslet, kdy člověk naposledy potkal Cromu a kdy 9000... Ono údajně mel být 9000 nejspolehlivější SAAB v historii.
Mě osobně by se taky určitě víc líbilo 96, 99, nebo starý 900. Ale tady byla jasná historie a neodolatelná cenovka...[happy]


(Příspěvek byl editován uživatelem Carula.)
Mauricio
Pátek, 13. března 2020 - 14:23:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9415
Registrován: 4-2005
tak by zvolil 164 s V6 motorem

S tím se dá souhlasit [ok]
Pátek, 13. března 2020 - 17:28:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1180
Registrován: 8-2015
Těm, kdo se ptali, co mám s autem, posílám fotky svého vozu rozebraného v servisu. Bylo tam rozbité těsnění pod hlavou, kromě motoru se dělají i brzdy apod. Auto má být hotovo do 14 dnů [happy]

Pátek, 13. března 2020 - 17:31:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 8-2015
Rapid 1986 na prodej za 299.000 Kč: https://www.auto.cz/retro-jako-blazen-na-prodej-je-hezky-zachoval y-rapid-dokonce-ma-i-spravnou-barvu-133657
Pátek, 13. března 2020 - 18:35:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7831
Registrován: 12-2005
No to pak budeš koukat jak škodověnka poletí [satan]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Sobota, 14. března 2020 - 22:24:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4694
Registrován: 11-2006
Martin: přidávám nějaké fotky na denním světle..to je to, co je vidět a teď moje otázka zní pro znalejší. Sundat co nejvíce plechových dílů a nahradit novými? nebo vyvařit stávající bez sundání? Mohl bych sehnat zadní blatníky, prahy, chladičovou stěnu, možná podběhy a přední blatníky byť z nového typu, ale to se dá upravit. Stávající klempíř by mi vyvařil auto tak, jak teď je s tím, že se bojí vše sundat, aby se dalo pak na něco rozumě chytnou. Druhá věc je, že absolutně nevím, na kolik by ta složitější varianta, tedy sundání stávajících dílů, oprava nosné části a navaření nových dílů mohla vyjít. Je mi jasné, že celkově to něco stát bude, ale jako zase 100 tisíc jen za vyvaření fakt dát nemůžu.



Mauricio
Sobota, 14. března 2020 - 23:20:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9417
Registrován: 4-2005
Stávající klempíř by mi vyvařil auto tak, jak teď je s tím, že se bojí vše sundat, aby se dalo pak na něco rozumě chytnou.

Tak teď nevím, jestli je to klempíř nebo fušer. Osobně bych šel cestou vše sundat a pod tím vše vyvařit. K čemu ti bude nový čelo, když to pod ním neopravíš a za půl roku ti upadne? A taky netřeba nahrazovat novou plechařinou tu starou, pokud je tato, byť po poladení, použitelná. Tvoje obavy o finance chápu, sám jsem měl tuhle v úmyslu jít cestou "bedna kitu, lak a zdarec", ale to vypadá dobře jenom na fotce, tím to končí. Jsou to jinak vyhozené peníze. Když už ses dostal do fáze "odstrojení skorovšeho" a "rozhodl jsem se, že s tím něco udělám", je škoda neudělat to pořádně (už jen proto, abys to za rok nedělal znova). Jinak takto neodborným okem podle toho co vidím na fotkách, to není nic hroznýho. Nehledal bych jiný kus, opravil bych tento. Ono to, že koupíš "naleštěný auto po důchodci, celý život garážovaný, najeto dvacet tisíc, to je výhodnej kup, hele kámo, dám ti slevu, za stodvacet je to tvoje" ještě neznamená, že po sundání lišt na tom nebudeš úplně stejně [happy] Ale to tu už bylo řečeno člověkem odbornějším, než jsem já.

P.S.: Aby ti to nebylo líto, jaro leze na nás všechny [proud] Trochu se bojím, co pod tím nenajdu [proud]



(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
Sobota, 14. března 2020 - 23:29:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7503
Registrován: 3-2007
Mauricio: (Trochu podpichnem) Myslím, že sa nemusíš báť toho čo pod tým nájdeš... ale viac sa obávaj toho, čo pod tým nenájdeš [biggrin]
Mauricio
Sobota, 14. března 2020 - 23:34:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9418
Registrován: 4-2005
Jednou jsem si to na sebe ušil, tak si to musím vyžrat až do konce [lol]
Sobota, 14. března 2020 - 23:46:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1282
Registrován: 12-2011
Mirous Popozeral som si všetky tie fotky, veru radosť iná ako by povedal jeden náš chvalabohu už bývalý prezident. No ale vezmi to z tej lepšej stránky, konečne nato môžeš dať pôvodné zadné čelo so zvislými svetlami. Hádam to nakoniec dobre dopadne a keby aj nie, aspoň máš ideálnu zábavku na poriadnu 40-dňovú karanténu [lol][biggrin]
Sobota, 14. března 2020 - 23:48:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 687
Registrován: 8-2012
Mirousi, dle mýho názoru by stačilo poškozený místa vyřezat a vyvařit i když někde bude potřeba se prořezat i dál dovnitř kastle a do sloupků, někde i hloubějc a pak zase zpět vše postupně zavařit až ven. No a tohle by ten klempíř z Brandejsa zvládnul myslím dobře a navíc jeho snem je dělat veterány. Zatím se vypracovává, takže ceny budou asi nižší. Zkusil bych ho. Plechy normálně ohýbá a tvaruje dle potřeby, myslím, že tuto by pro něho byla spíš lahůdka. https://www.youtube.com/watch?v=OjxBUD1QXW0&t=220s&ab_channel=Aut oklemp%C3%AD%C5%99Brand%C3%BDs
Sobota, 14. března 2020 - 23:51:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7834
Registrován: 12-2005
Hele když už je to ozobaný vyvařil bych toho co nejvíc k čemu se dá dostat jak píše Mauricio. Opravitelný díly radši opravit než nahrazovat. Přece nechceš mít pohledově pěkný auto co se ti zlomí když přejedeš příčnej práh.
No ale že to bude za megašišku to je jasný...
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Neděle, 15. března 2020 - 00:20:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7504
Registrován: 3-2007
Suhlasim s M100, akoze je fakt, ze sa do toho s odborom ekonomia/pravo [zadnice] vyznam, ale uz zakladny instinkt mi hovori, ze "prořezat i dál dovnitř kastle a do sloupků, někde i hloubějc a pak zase zpět vše postupně zavařit až ven" bude velmi zly napad... auto je zhotovene z nejakych konstrukcnych celkov, ktore maju vyznam preco su spravene tak ako su a zasahovat do nosnych casti vozidla treba velmi opatrne a ked uz, tak vymenit cely vacsi diel, pokial mozno v podobe co najblizsej tej z fabriky, aby spoje neboli na exponovanych miestach a pod. Ti inzinieri to nepocitali len tak pre srandu [happy]

Ked uz Eross nacal tu karantenu, tak som dnes bol po case hodit ockom na dva z mojich konickov, na ozivenie sucheho textu pridavam jeden rychlokwas


(Příspěvek byl editován uživatelem Tomino.)
Neděle, 15. března 2020 - 00:44:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4696
Registrován: 11-2006
Pavel: už jsem mu psal, odpověděl velmi stručně, že čas má až v červenci, ale že by to nebyl problém. Tak jsem mu poslal fotky a v podstatě chci znát jeho názor na to stejné..sundat plechy nebo nechat?

Já osobně se přikláním taky k tomu sundat co nejvíce. Mám na fcb polské fankluby poláků a ti to taky tak dělají. A jelikož plechařina se na to vesměs dá sehnat za rozumné peníze..navíc tady jsou již evidentně měněné všechny blatníky a obě čela. No ale jak říkám, prachy hrají roli. Prcek na cestě takže nemůže jít vše do auta. Vím kolik dám přibližně za nové díly a za lak, ale nevím co stojí vyvaření. Má někdo tucha, na kolik od-do takové vyvaření vyjde?
Neděle, 15. března 2020 - 00:48:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7505
Registrován: 3-2007
Mirous: Takyto druh prace sa obvykle uctuje podla poctu hodin a pouziteho materialu, takze aj clovek co to vidi osobne a ide sa do toho pustit ti vie dat dopredu len taky velmi hruby nastrel, takto od kompu je to podla mna nemozne

P.S. neviem ako v pripade polskeho fiatu, ale u inych znaciek je dopasovat kazdy dalsi diel z druhovyroby velky boj [proud] Cim ta nechcem urcite odradzat od vymeny dielov za nove, isto vydrzia viac nez opravovane stare. Len ukazujem druhu stranu mince.

(Příspěvek byl editován uživatelem Tomino.)
Neděle, 15. března 2020 - 01:31:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7835
Registrován: 12-2005
Nový díly co se plechařiny týká stojí za hovno napříč značkama. Pokud bys měl nový starý zasyslený díly z půdy tak ok. Aftermarketový věci jsou lisvaný na starých vymačkaných kopytech takže tvar a hlavně roznměr dílu je spíš přibližnej. A samozřejmě pevnost a tloušťa materiálu na aftermarketu je taky tragická. Za mě je furt lepší dobře opravenej starej díl než novej alobal.
Lak drahej nebude když to nedáš profi lakovně. Když jsme sháněli lak na brouka tak se mi sešly nabídky od kamarádů co lakujou v polních podmínkách přesto velmi dobře. Rozpětí cen bylo mezi 25 a 35 tisíc. No jenže člověk míní a tchán mění takže to dělal lakovna za 70 já myslel že se poseru. Nalakovaný je to dobře... stejně dobře jako práce kamarádů neprofíků co lakujou v dílně bez boxu na pokropený podlaze.
Klempířina to je alchymie. Takhle ti dopředu nikdo nepoví kolik za to.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Neděle, 15. března 2020 - 01:39:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4697
Registrován: 11-2006
Druhovýroba plechařiny na poláka snad ani neexistuje, to jsou vše původní tovární díly ze starých zásob. Pravý přední blatník jsme už předělaly, ten A sloupek, který byl nejhorší je už udělanej. Lak mám domluvený za cenu 20-30 tis. dle přípravy. Je to od souseda, co lakuje snad celej život a vím,že dělá poctivě a dobře, byť lakuje v garáži.
Neděle, 15. března 2020 - 07:16:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 688
Registrován: 8-2012
Přiložením videa jsem myslel vyřezat rezavé a vyměnit i rezave pod vrchním rezavým. Myšlený to bylo tak, aby se nezavařilo jen to vrchní rezavé a tím by se zamaskovalo to spodní, čili např odpárat podlahu, vyměnit rezavý nosníky a navařit novou podlahu. To vše za předpokladu, že autoklempíř ví co dělá viz přiložené video. A tento evidentně ví jak se opravují kastle.
-OndraS
Neděle, 15. března 2020 - 12:50:08  
Neregistrovaný host
Mauricio - to tvoje má výhodu, že se to sestává s jeklů a rovnýho plechu, sehnatelnýho v každé prodejně hutního materiálu. Další vybavení - svářečka, flexka, nýty s průchozím trnem a plechovka s barvou odstín "zeleň rákosníčková vzor ČSAD" [biggrin]
Pajzák
Neděle, 15. března 2020 - 13:16:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3623
Registrován: 6-2015
Vzhledem k tomu, komu ten seznam adresuješ, bych přidal ještě sádru, dlahy, šití, obvazy a spoustu analgetik.[andel]
Mauricio
Neděle, 15. března 2020 - 13:24:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9419
Registrován: 4-2005
[biggrin][biggrin]
Náhodou jsem si už dlouho při práci neublížil. Možná to bude ale tím, že jsem taky celou zimu nic nedělal [proud]

P.S.: Zeleň rákosníčková [biggrin] v počtu 1ks zavařovačky od okurek byla součástí kupní ceny. Stejně jako půl stromu na střeše, vosí hnízdo v motoru, mraveniště u třetích dveří a krysí bobky na podlaze. Plus kniha oprav, návod k obsluze (ne, fakt jsem to nekupoval jen kvůli tomu) a sada klíčů od úplně jinýho vozu [biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
Neděle, 15. března 2020 - 13:29:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5088
Registrován: 7-2003
Nebo spíš

8bity vseho sveta spojte se .
Čtvrtek, 19. března 2020 - 20:44:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4698
Registrován: 11-2006
Paveljosef: znas toho klempire jinak nez z YT? Resp. nemas na neho cislo? Protoze pres emaily nekomunikuje [sad]
Čtvrtek, 19. března 2020 - 20:59:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 689
Registrován: 8-2012
Miro, bohužel osobně se s ním neznám. Ale mám shlídnutý všechny jeho vyvařovací videa a čtu i komentáře a tak jsem vysledoval, že zakázky ještě bere. Jen jsem nevěděl, že je už zasekanej do léta. Dělá to cca dva roky a zatím bude mít dle mýho názoru ceny ještě lidový. Ale jak se vypracuje a to může být třeba i do roka, či dvou, tak asi podraží. Je to blbý když nekomunikuje. Zkusím zapátrat a pokud seženu číslo tak ti dám vědět.
Čtvrtek, 19. března 2020 - 21:04:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1812
Registrován: 6-2010
Mirous: Pěknej Polák, dokonce i téměř v tvé barvě za necelých devět stovek. [happy]

Tady
transit01
Čtvrtek, 19. března 2020 - 21:27:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2764
Registrován: 9-2012
Když to tady potichu čtu, tak jsem rád že já teď alespoň na nějakým autě taky nemusím řešit vyvařování a korozi. Nemá tady taky někdo 205ku? Zajímalo by mě jestli s tím někdo má dlouhodobý zkušenosti a ví na co si třeba dát pozor. Mám jí teprv pár týdnů, ale nemůžu si stěžovat. Centrální odemykání a posilovač by byl prima, ale jinak jízdní vlastnosti a ostatní věci parádní. Najeto to má víc než AX co jsem si kupoval dva roky zpět, ale stav tak desetkrát lepší. Byla k tomu i servisní knížka, což je u takovýho auta docela neobvyklý, ale alespoň vím co a jak. Momentálně se ozývá výfuk, a pán mi říkal že je horší ložisko předního kola (nijak nepociťuji ani nic za jízdy neslyším, asi úplně vymlácený není), ale jinak za ty peníze dobrá zachovalá kára, až je škoda že nemám dvě garáže. Citroena se mi bohužel nepodařilo zachránit (šotek v elektrice, dělá si co chce) a tohle je skoro stejný, alespoň si nemusím zvykat.

vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Pátek, 20. března 2020 - 07:45:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4699
Registrován: 11-2006
Mně by nevadilo, že má čas až v létě, ono kvůli koronaviru to teď je vše jinak. Měl jsem domluvené různé věci v Polsku a teď smolík. Nečekám, že pokud seženu jiného klempíře, že mi řekne ať to přivezu hned, že na mě čeká[happy].

Venca: model znám, vyšel nedávno v Polsku, asi si ho koupím, ale teď za ty peníze raději zaplatím nějaký díl na skutečného.

Transit: jo vidíš, jaké máš nakonec hezké auto. Btw někdo prodává na netu Tavrii asi za 100 tisíc[andel]
Pátek, 20. března 2020 - 11:01:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7508
Registrován: 3-2007
transit01: Krásne auto. Nech ti vydrží [auto]

Mirous: Možno keby si počkal rok, než sa kríza naplno roztočí, tak si klampiari budú trhať ruky o tvoj "hezkej žigul" [lol]
transit01
Pátek, 20. března 2020 - 15:23:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2766
Registrován: 9-2012
Díky kluci. Tavrii jsem viděl, za tu cenu nevím jestli se prodá, ale na druhou stranu, kolik jich může v ČR bejt ve stavu novýho auta? Moc asi ne. Jinak Pežota jsem kupoval za 10 + ekozlodějina. Technikům na evidenci se to prý moc líbilo a ptali se kdo to prej koupil a za jakým účelem. Věk to sice má, protože to je rok 90, ale na veterána to zralý není. Pravej přední blatník si něco zažil, (důchodci a odhad na PP blatník, klasika) a krom výfuku a ložiska se najde ještě dost kosmetiky. Co mě překvapilo, že jsem musel na úřadě dostat nový velký TP. Měl to totiž jako nový nějaký pán z Lanškrouna, potom důchodce z Ústí, a potom dvakrát dědictví v jedné rodině, takže tři majitele, jedna rodina, a furt v garáži. Fakt až mi toho je líto že to tady stojí venku mezi Kodiaqama, Octaviema, a Fabiema.
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Pátek, 20. března 2020 - 22:21:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4700
Registrován: 11-2006
Ty voe..tak jsem měl tip na jednoho klempíře, který prý dělá stará auta a je šikovnej. Tak jsem mu volal, ale "prý se nemám zlobit, ale to je moc nový auto a to nedělá" [proud]. To bych se zbláznil..pro jednoho je to moc starý, pro jednoho zase moc nový [uhoh].
Sobota, 21. března 2020 - 04:12:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7839
Registrován: 12-2005
Njn holt to nemá výdřevu tak si s tim neporadí [satan][rofl]

Transite to je krásnej pižlot. Gratuluju. Motor?
A jak to vypadá s kilem?
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)