Diskuse » Automobily, lodě a letadla » Youngtimery | « předcházející | další » |
Youngtimerydolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
Jef
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6565 Registrován: 5-2002 |
Provozních Golfů II na o86 opravdu ubývá, ale nějaké se drží. V naší části Prahy jeden byl a pořád je, jen teda ta jeho o86 už není úplně co bývala A pěkný kus jsem nedávno viděl v jiné části Prahy |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 938 Registrován: 10-2014 |
Díky Jefe za další pěkné kousky, věděl jsem, že něco vytáhneš ze svého přebohatého archívu. Je fakt, že ta O86 s modrým pruhem vypadá přinejmenším podivně, ale pořád to vypadá líp, než dvoupísmenná, tuším, že nějaká AT na Varťasovi z Vršovic. |
Jef
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6566 Registrován: 5-2002 |
Ale jo, ta novodobá ADT vlastně nevypadá nejhůř, jen mě mrzí mizení o86. Tak sem dám ještě jeden kus z okresu, kde o86 masově zmizely už dávno - tahle fotka je z jara 2022: Podivné nové AT má v Praze červený Moskvič, párkrát tu byl... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9484 Registrován: 12-2005 |
Zajímaváje dvouřádková Tatra snad AY..... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 510 Registrován: 5-2022 |
Má AX, AY byly jednořádky. Foto tady. Chtěl jsem sem přihodit i pár svých fotek youngtimerů, ale nějak mi to z mobilu teď nefunguje. Chyba bude ale nejspíš na mém přijímači. |
transit01
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3655 Registrován: 9-2012 |
O53 hunting Est. 2009.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 682 Registrován: 10-2014 |
Ta patnáctka lada vypadá, že uvolnila místo v garáži,soudím podle nevybledlého znaku v masce a nezhnědlých plastochromových klínků v oknech. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9485 Registrován: 12-2005 |
Dle opršelosti to byla velmi vlhká garáž |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 683 Registrován: 10-2014 |
Tak netvrdím, že ji vytáhli před víkendem... |
transit01
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3657 Registrován: 9-2012 |
Bílá Lada tam podle map stává již několik let ale neměl jsem ji. Je hodně schovaná ale vede kolem ni teď objíždka a ty tvary praští do očí už z dálky. Pořídil jsem si novou mašinku, tak jsem ji hned jel ozkoušet do ranního Rychnova. Nepovedlo se sice nic extra uchvátného, ale i tak se o to podělím. Řeším problém s bílým 205 1.9 GRD. Jakožto vystudovaný čtyřiadvacetiletý mechanik jsem usoudil že společně s výměnou náplní a vzduchového filtru zvládnu i výměnu palivového filtru který byl měnený naposledy v prosinci 2022. Jenže to jsem ještě nevěděl, co všechno mě při takto zdánlivě banální výměně čeká. Vyměnil jsem všechny gumičky na dosedacích plochách, i pod šroubem, i v tělesu filtru, vložil novou vložku palivového filtru, jenže se strhl při opětovném montáží šroub spojující palivový filtr s dvěmi půlky tělesa. Neřekl bych že jsem to nějak rval násilím ale prostě se tak stalo (možná úvana materiálu, přece jenom je to starý pardál). Zbytek starého šroubu se odvrtal a vyrobil se šroub nový (závitová tyčka s matičkou navařenou nahoře). Vrátila se gumička a šroub jsem s citem dotáhl desítkou klíčem, nikoliv už golou. Šroub jde pořád lehce dotahovat ale už se ho bojím brát víc aby se nezmáčkal vložka nebo neztrhl závit. Celkově výměna celého toho filtru a vyjmutí toho tělesa ven je celkem porod protože mám velký ruce a je tam problém se tam dostat s golou nebo klíčem a vytáhnout to ven, navíc musí jít ven podtlaková hadice a přívodní hadice paliva (podtlakovou jsem dal úplně novou, stará byla zpuchřelá). Auto jsem odvzdušnil přes vstřikovače, povolil holendry na vstřikách aby ušel vzduch ven a auto zdánlivě jezdilo hezky jenže za dva dny zase padá nafta a auto nestartuje a chcípá, vždycky musím jít a napumpovat naftu pumpičkou. Při pumpování jsem si všiml, že skrz ten svařený šroub jdou milimetrový bublinky. Je možné že i takto malinké netěsnosti v té palivové soustavě by mohla být příčina horších studených startů a padání nafty? podotýkám že zespodu kolem palivového filtru a celého toho tělesa je všude na omak sucho, nafta se neztrácí a podtlaková hadice je dvouplášťová a dal jsem i nové motexky. Vše jsem dotáhl tak jak to šlo ale stejně jakmile auto odvzdušním, po dni, po dvou padá nafta. Má cenu zkoušet ten šroub nějak převařit, nebo zatmelit, zalepit, utěsnit, nebo bude chyba úplně někde jinde? jinak auto normálně jezdí i delší trasy ale studené starty jsou porod a občas když zastavím tak auto klekne a nejde za plynem (rozkvedlá se celá šaltrpáka a motor a auto se udusí). Ještě před touhle výměnou jsem měl problém se studenými starty ale projevovalo se to tak že auto déle točilo a pak se začoudilo z výfuku a nastartovalo, teď točí déle, nastartuje, ale klekne a chytne až na podruhé ale nečoudí (když mu napumpuju tak dá napoprvé). Svařený šroub viz foto: Kamarád říkal jakmile to jezdí, neser se do toho, jenže vzhledem k tomu že mám až nezdrávo moc času, nutí mě to se v těch autech vrtat
O53 hunting Est. 2009.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 400 Registrován: 3-2023 |
Měnit palivovej filtr po dvou letech, to teda nedělám ani já, a to celkem výměny vyměňovacích věcí neflákám |
transit01
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3658 Registrován: 9-2012 |
Je rozdíl benzín a nafta, tohle jsme se učili ve škole. U červeného 1.1 jsem palivový filtr měl ve 155 tisících ještě snad původní (a jestli ne původní, tak tam byl určitě třeba 10 roků). Tam je to jenom plechový válec který se sešroubuje mezi dvě hadice a ke kastli a je postaráno. U Nafty se doporučuje palivák měnit co dva roky protože se prý rychleji zanese, u benzínu je to podstatně déle. Kdybych s tím najezdil pár kilometrů ročně tak ho upřímně vyměním tak po pěti letech ale vzhledem k tomu že auto jezdí denně všude po ČR protože s nim jezdím fotit si myslím že si to po těch 15 000 jezdící na levnou naftu rozhodně zaslouží.Lepší koupit jednou za dva roky vložku za 380 kč než pak řešit vstřiky nebo něco. To že padá nafta a netuším proč je věc druhá.
O53 hunting Est. 2009.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9487 Registrován: 12-2005 |
Jestli to nemá podavací čerpadlo tak stačí malá netěsnost a nafta padá. Pak jsou ty,starty jak popisuješ. Ja takhle u T3 poznam, že mam zpuchrelou některou z hadiček na přepadech vstřiků. To taky do druhyho dne padne nafta a start je na dlouho. Akorát nemam tu pumpičku takže trápim cstřikovací cerpadlo bez natahne. Po zimni ostavce radši startuju na flašku abych to netrápil na sucho. Takze hledej a vyreš netěsnost, nebo pumpuj jako u 120 při každym studenym startu. |
transit01
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3659 Registrován: 9-2012 |
Když napumpju tou černou pumpičkou tak to u sváru bublá.. Takže si myslím že jsme doma. Šroub zkusím nějak zalepit nebo zatmelit a když to nepomůže tak bych to asi viděl tak že se bude muset provařit.. Jinak teda netuším kde by to mohlo být netěsné ještě kór když jsem dával nové motexky a podtlakovou hadici.
O53 hunting Est. 2009.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1612 Registrován: 3-2011 |
Šroub zkusím nějak zalepit nebo zatmelit Nahradiť novým? Alebo to je nejaký "blbý" rozmer?
E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors
|
transit01
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3660 Registrován: 9-2012 |
Je to dlouhý úzký šroub, atyp. To fakt jedině asi provařit.
O53 hunting Est. 2009.
|
transit01
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3661 Registrován: 9-2012 |
Červený RKE už mi jak tradičně opět ujel před nosem.
O53 hunting Est. 2009.
|
transit01
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3662 Registrován: 9-2012 |
O53 hunting Est. 2009.
|
transit01
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3663 Registrován: 9-2012 |
O53 hunting Est. 2009.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2794 Registrován: 9-2005 |
Jedničkovej Ešpajz bez faceliftu. Konečně taky něco pro mě. Už jsem myslel že poslední provozní bezfaceliftový byl ten krémový na LPG, co s ní jezdil nějaký ZTP v oblasti Lysé nad Labem. Toho jsem potkával několikrát do roka, ale naposledy tak v době COVIDu.
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
|
transit01
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3664 Registrován: 9-2012 |
O53 hunting Est. 2009.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 845 Registrován: 2-2009 |
Tyto Lancie můžu
http://marek275.rajce.idnes.cz/
|
transit01
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3668 Registrován: 9-2012 |
O53 hunting Est. 2009.
|
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 20198 Registrován: 8-2002 |
Nedávno jsem potkal takovej doubletransport. Jeli spolu a předpokládám, že do roka-dvou se někde může objevit jedna nová pěkná Delta. Zkoumal jsem RZ na vlekách a jedna byla myslím z Neratovic a druhá ze Sedlčan, takže kde se narodí je ve hvězdách. |