|
Pátek, 17. ledna 2025 - 20:05:50
|
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1974
|
Ahoj přátelé, po neúspěšném pokusu své vozidlo nastartovat jsem jej nechal odvézt odtahovkou (na účet pojišťovny) do servisu. Možná je špatná baterie, nevím? Auto má být hotovo do příštího pátku, ale dokud v něm nejedu, nejásám Vše jsem si zařídil sám.
|
Šikula
|
Pátek, 17. ledna 2025 - 21:27:12
|
Neregistrovaný host
|
Vše jsem si zařídil sám Hmmmm zvednout telefon a objednat odtah to už chce veliký nadání. Jsi pašák. |
Mauricio
|
Sobota, 18. ledna 2025 - 10:04:19
|
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11041
|
Alespoň se podepiš, frajere, když už máš chytré kecy.
|
Martin_28
|
Sobota, 18. ledna 2025 - 21:13:43
|
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6
|
Nechci, aby to vyznělo nikterak zle, ale u člověka, který aktivně používá dnes již nevšední vozidlo, které chtě nechtě vyžaduje trochu jinačí přístup, než soudobá vozidla, bych diagnostiku špatné baterie, coby potenciální příčinu nenastartování, snad bral jako naprostou samozřejmost, která není ani za zmínkuvhodná. Samozřejmost, jako že dotyčný, když řídí, tak má řidičák. Přijde mi to jako solidní faux pas. Obzvlášť, když to člověk za den musí vidět na internetových sítích 10x, protože jednou by bylo moc málo. Jinak by mě zajímala výsledná cena za opravu. Co si dneska obyčejné servisy účtují za běžnou hodinovou sazbu, nad tím zůstává rozum stát, obzvlášť když člověk vidí tu strašnou nekvalitu jejich práce. |
Mauricio
|
Neděle, 19. ledna 2025 - 10:09:23
|
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11042
|
Spíš než nekvalita práce nebo cena mne poslední dobou štve jejich přístup. Služební auto mám v servisu už od 9.12., a to jen na zcela běžné úkony, které nejsou ani zmínkuvhodné, způsobilo by to faux pas a hnutí žlučí některým vševědoucím rozumbradům. Nicméně (v mém případě autorizovaný) servis má na vše čas, samozřejmě obvyklé výmluvy, nejsou díly, podíváme se na to zítra, na STK není volno, nemáme volný zvedák, pneumatiky nejsou skladem... Tak si telefonujeme každé pondělí a každou středu a stále ty stejné pohádky. (Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
|
Martin_28
|
Neděle, 19. ledna 2025 - 10:38:46
|
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7
|
Tak to je jasný, že u služebáku je irelevantní cena nebo kvalita. Bohužel to těm servisům prochází, když si lidi zvykli na přebírání auta ve stavu horším, než před servisem, a k tomu za neskutečně přestřelenou cenu. |
Emil Švec
|
Neděle, 19. ledna 2025 - 10:42:56
|
Neregistrovaný host
|
Mauricio: za mě tedy nekvalitní práce. Oni vědí, že mám auto na operák, tak je nezajímám. Po výměně filtrů padala nafta, neměl jsem nechávat auto na slunci,abych dovřel 5. dveře, chlastalo to vic chladící kapaliny než nafty, atd. Přednost mají samozřejmě platící zakazníci jako kwasi, to je zlatý důl pro každého schopného obchodníka. Že služebáku se tam maximálně dá něco vymontovat, tam to nikoho netrápí |
Mauricio
|
Neděle, 19. ledna 2025 - 18:41:33
|
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11043
|
když si lidi zvykli na přebírání auta ve stavu horším, než před servisem, a k tomu za neskutečně přestřelenou cenu. Což je ovšem způsobeno většinou tam, kde není auto přidělené, takže ho tam zaveze osoba A, vyzvedne osoba B, jezdí s tím osoba C,D,E,F,G... Pak samozřejmě není snaha cokoliv řešit, a to ani na jedné straně. za mě tedy nekvalitní práce Na kvalitu si nemohu stěžovat, a to téměř nikde, kam jezdím, snad až na jednoho garážového servismana u Brna, který je schopen instalovat díl z vrakoviště za cenu nového originálu a tvářit se, že je to OK
|
|
Neděle, 19. ledna 2025 - 20:11:16
|
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9622
|
No on může bejt značkovej servis prasečina a garážník perfekcionista a obraceně. O fabii se staral celou dobu značkovej servis a 16 let z toho dokonce i jeden a ten samej mechanik. Celou dobu byla spokojenost. Až odešly předni ložiska. Oki telefon mechanikovi odvoz do jejich servisu oprava. Pohoda. Ty ložiska začaly po cca po 1000 kiláků lehce hučet. Za dalšich pár set kilometrů kdy se to rapidně zhoršovalo šly na výměnu. Ale uz ne do značky ale do nezavislýho ale většiho Bosh servisu. Dali nový ložiska a pohoda. Po 15 tisicich se jedno začalo ozývat. Tak reklamace. Jelikož to bylo hnedle rok tak to nebylo na záruku ale dali ňákou slevu. Když se za měsíc ozvalo i ložisko na druhy straně tak jsem to nechal udělat garážistu. Cena byla poloviční proti servisu. Ložisko co vymontoval bylo Fag made in china a nahradil ho SKF. Takže teď bude zajímavy sledovat ktera strana vydrží dýl. Nějak na tu stranu co dělal servis nevsázim.... |
Mauricio
|
Pondělí, 20. ledna 2025 - 10:05:33
|
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11044
|
To jistě ano, je to jen o lidech, o provizích servisu za jednotlivé značky výrobků, a o tom, jak moc nad něma stojíš a kontroluješ, co dělají (jenom nesmíš bejt moula, co se nechá opít rohlíkem).
|
|
Pondělí, 20. ledna 2025 - 11:39:56
|
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9623
|
No vono spoustu věcí nezkontroluješ..třeba ty ložiska. Jo vidís na naboji, ze jsou novy ale víš jestli je to bláto nebo kvalita? Zjistís jestli je nalisovali správnym způsobem? Jak po výměně oleje v prevodovce zjistíš nestli ji fakt udělali poctivě? Rozvody pokud jsou řetězem jak zjistíš jestli dali jen napináky nebo dali i retěz. Jasny .ůžes trvat na vrácení vymontovanych dílů ale ani to neni záruka. Zažil jsem x prasáren. Treba když ve znacce kde jsem byl na praxi vysvětlili zakazníkovi, že je motor zralej na výbrus. Jen ho prekroužkovali ale nauctovali div ne generalku, vcetně rozvodů ktery tam ale vratili zpatky starý. Nebo na jednom mym autě v zimě začala při rozjizděni brzdění cvakat nějaka vůlu. Nechtělo se mi pod tim válet v mrazu taxem to dal opravit. Prej byl spatnej kloub poloosy u prevodovky. Oki. V létě se mi vysypal vnějši kllub na ty samy straně. Tak jsem ji vycuknul a zjistil jsem, že kloub u prevpdovky byl ten starej původiní. Vymackal se trochu tisicihran a to cvakalo. Vyresili to, ze kloub k poloose přivařili, namazali a dali novou manžetu. Ovšem platil jsem novej kloub. Dějou se různy věci a ne všechno ohlidáš. A ted si vem lidi co to maji jako Kwasi že vůbec neví neznají neumí a volají odtahovku na vybitou baterku. Ty jsou bohužel velmi snadna kořist. |
Pavel2
|
Úterý, 21. ledna 2025 - 00:23:22
|
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20265
|
Já jsem rád že jsem našel solidní mechaniky, který mě firemní opravujou za férovou cenu a dokážeme se normálně bavit. Ve značkových akorát problémy - objednat se měsíc dopředu, jinak ne, ne, nemáme kapacitu anebo když jim auto přivezu místo ráno už o den dřív odpoledne tak se dozvím že jsem měl radši zavolat aby to auto měli kam postavit. Krucifix Jednou se stalo, že jsme na dodávce řešili rozpadlej zámek v bočních šoupačkách. Origo komplet zámek se musí objednat a dostal bych novej klíč jen na ty jedny dveře Mělo to stát asi 6 litrů jen za díly. Auto by asi celou dobu - čekání na vymontování, čekání na díly, čekání na čas na dílně - stálo v servisu. Zámek tedy vyndaval můj servis a auto stálo asi 20 km za městem. Když mě ve značkovým chtěli nasrat, řekli mi, že potřebujou nějaký číslo z kartičky která je v autě. Auto ale stálo 20 km daleko. Ale že prej to umí zjistit (asi dle VIN), ale bude mě to stát litr navíc Začal jsem tedy zámek shánět sám, servis ho vymontoval a poslal mě k jejich externímu autozámečníkovi. Autozámečník zjistil co je tam polámaný a já jsem si jinej zámek sehnal na ověřený vrakárně. Kus jsem dovezl, zámečník za 500 Kč během půl dne poskládal vložku na můj klíč a já mohl čapnout zámek a odvézt z5 do přátelskýho servisu. Další den bylo namontováno a já mohl bez obav odjet. Platil jsem defacto jen práci, cesty od čerta k ďáblu (na vrakárnu asi 80 km jedna cesta) a můj ztracenej čas. Sháněním zámku, než došlo na vrakárnu, jsem zabil asi 2-3 dny a celkově bylo cca za týden hotovo. Ano, potřeboval jsem náhradní přibližovadlo. To naštěstí bylo po ruce. Ve značkovým bych tejden, ale spíš dva smutně koukal a čekal až se někdo uráčí a ještě by to stálo nejméně 4x-5x tolik. S obavou, aby autorizák s oblibou netvrdil, že můj díl ve skladu kdesi v Maďarsku zatím nemají a mám ještě počkat. Děkuju, ale fakt nemusím mít všechno. Ani druhej klíč navíc na památku.
|
|