Diskuse » Železnice » Vysokorychlostní tratě (VRT) | « předcházející | další » |
Vysokorychlostní tratě (VRT)dolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
cest
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12 Registrován: 8-2017 |
Ono je to jednoduché. První se mají začít stavět koleje na Pardubice, ale nedokončit celou trasu na Pardubice a pokračovat s ní až po dalších stavbách, pak na Světlou nad Sázavou a Brno. Ta kolej na Pardubice, ale je poté užívána jen regionální rychlé vlaky na Pardubice a Kolín případně Nymburk a Hradec, když se postaví trať na Světlou a napojení Brna. Tedy někoho napadlo tu první část nestavět, stejně by ji užívali jen pomalejší vlaky, a místo trati do Nymburka pokračovat do Brna a pro rychlé regionální vlaky nestavět VRT vůbec. Přes Pardubice totiž přestanou nejrychlejší vlaky na Brno jezdit. Ale pak to bude jen nadvlak pro dojíždění do Brna a Jihlavy, pražské příměstské dopravě neulehčí, zastávka u Nehvizd nebude mít pomalejší rychlíky a vlastně to nebude uzel a nebude tam smysl zastavovat ani rychlé vlaky. Provozně se totiž u VRT Polabí jedná o souběh dvou směrů - na Pardubice a Brno a bez dokončení úseků na Světlou nad Sázavou a do Vršovic nemá u Nehvizd 3. a 4. kolej smysl. A to nebude určitě brzy, tedy jistě bude nějakou dobu zprovozněna buď jen trať na Pardubice a Kolín nebo na Světlou nad Sázavou, se zrušenou větví na Pardubice a zaústění do Prahy (VRT Praha a čtvrtá kolej na koridoru do Běchovic) se bude stavět podle toho jestli dostane prioritu VRT na Brno nebo Pardubice.. Prostě změnit pořadí moc nedává smysl, pokud se neplánuje dělat škrty v plánech a zrušit část plánů. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7760 Registrován: 6-2016 |
https://www.idnes.cz/ekonomika/doprava/zeleznice-sprava-zeleznic- rychlotrate.A241010_182538_eko-doprava_cfr |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2721 Registrován: 11-2005 |
Problémy současné přetížené sítě vyřeší hned VRT......ale stavět je začneme až za deset let Vaše vládní nuly https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097181328-udalosti/224411000 101012/
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 711 Registrován: 3-2024 |
Slibem nezarmoutíš. Ale bojkotovat projekty rychlého spojení je zločin. Nebo snad chtějí silnice na 260km/h? Nejlepší je ta hloupá výmluva, že musí vše důkladně projednat a vysvětlit. Co vím, tak proti VRT nikdo moc nevystupuje a kdyby chtěli, můžou zítra začít vykupovat pozemky. Banda neschopných alibistů, bohužel za Bureše to nebude o moc lepší. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12346 Registrován: 9-2002 |
Zas meleš hovna. Proti stavbě VRT je docela vysokej odpor. A nečekám, že se to časem zlepší, spíš naopak.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 785 Registrován: 3-2024 |
Jaké prosím? Rajhrad chce prodloužit tunel, u Pohořelic chtějí snížit výšku viaduktu. Mezi Přerovem a Ostravou o žádném problému nevím. Trochu je problém okolo Ústí nad Labem, Praha-Běchovice bez protestu, Domažlice-st. hranice lidi nadávají, že už to 20let mělo stát? Proti dálnicím je mnohem větší odpor obyvatelstva. Asi žijete v alternativním vesmíru. |
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9749 Registrován: 3-2007 |
Tak určitě... https://www.google.com/search?q=odpor+proti+VRT |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 32063 Registrován: 5-2002 |
HD: Asi žijete v alternativním vesmíru. No v tom vesmíru, ve kterým žiju já, se proti VRT protestuje skoro všude. Typickým argumentem je, že rozetnou krajinu (např. v okolí Kutné Hory, slyšeno na vlastní uši minulý víkend).
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 148 Registrován: 9-2014 |
Já jsem osobně projednával Moravskou bránu 1 (asistent HIP) a po dvou letech a desítkách setkání s místními a obcemi, se nám myslím povedlo nějak domluvit téměř se všemi "odpůrci" s relevantními argumenty a požadavky. Zůstal tam jen jeden pán, který byl zásadně proti a dokonce ho osobně chápu, ale nejde vždy technicky vyhovět všem. Ano, strach mezi občany je a je to logické. Je to něco nového, co nikdo nezná a všichni si mysleli, že se to nikdy nepostaví. Ano, zabere se půda, zahrádky jednotky domů, ale postavit novostavbu VRT v našem státě, kde je 6254 obcí a netrefit ani kousek žádné z nich nelze. Zvláště, když pak ta železnice má nějaké města napojovat. Nejsme stát s obrovskými plochami nikoho. Navíc minimální poloměr oblouku je 7 km. Takže ano, skoro všude se proti ní protestuje, ale jak jsem napsal, často je to z nevědomosti a ze strachu. Často jsou v tom namíchané skupiny, které s daným územím nemají nic společného, ale jsou to odpůrci už z podstaty. Zrovna SS VRT se opravdu snaží domluvit se všemi a případně upravit ohromné množství věcí v návrhu. Nebojí se kompletně přepracovat návrh. Kdo je odpůrcem VRT bude hledat argumenty proč ne, kdo je fanatikem do VRT bude to bezmyšlenkovitě obhajovat. Ale je tu spousta lidí co jsou do toho zapojeni a chtějí, aby to byla win/win situace pro všechny zúčastněné strany a měli jsme kvalitní železniční infra i spokojené občany. Těm já fandím. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 32065 Registrován: 5-2002 |
PO: Na nějakou Moravskou bránu (nevím, jestli 1 nebo 2, prostě ta z Hranic do Svinova) jsem se díval a ta je s tím okolí Kutné Hory v jedné věci nesrovnatelná: vede hodně dlouho podél dálnice, která tu krajinu už rozetnula předtím. Na tom Kutnohorsku srovnatelná liniová stavba bohužel není, D1 i D11 je daleko...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4683 Registrován: 12-2020 |
Hajnej: Typickým argumentem je, že rozetnou krajinu (např. v okolí Kutné Hory, slyšeno na vlastní uši minulý víkend). To je objev století, že železnice rozděluje krajinu Jako bych slyšel ty sedláky a majitele panství před 100-150 lety jak jim železná dráha rozetne pole Petr Ogar: Je to něco nového, co nikdo nezná a všichni si mysleli, že se to nikdy nepostaví. Nic až tak moc nového to není. Je to pořád jen dvoukolejná elektrizovaná trať. Rozdíl je jen ve větší rychlosti a větších pozemních stavbách (viadukty, zářezy). Pravdou je, že je tam mnohem větší rozdělení krajiny, bo to jistě bude všechno oplocené. Dnešní dvojkolejku můžete pěšky kdekoli přejít (byť nelegálně) a přejezdů je taky poměrně dost, u VRT to možné moc nebude. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 149 Registrován: 9-2014 |
Hajnej: To je MB2 (Hranice - Svinov). Ano, to není úplně srovnatelné."PO: Na nějakou Moravskou bránu (nevím, jestli 1 nebo 2, prostě ta z Hranic do Svinova) jsem se díval a ta je s tím okolí Kutné Hory v jedné věci nesrovnatelná: vede hodně dlouho podél dálnice, která tu krajinu už rozetnula předtím. Na tom Kutnohorsku srovnatelná liniová stavba bohužel není, D1 i D11 je daleko..." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 150 Registrován: 9-2014 |
J.M.: Já to myslel z pohledu těch lidí. Technicky to žádná kosmická věda samozřejmě není "Nic až tak moc nového to není. Je to pořád jen dvoukolejná elektrizovaná trať. Rozdíl je jen ve větší rychlosti a větších pozemních stavbách (viadukty, zářezy)." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5386 Registrován: 6-2019 |
Rozdíl je jen ve větší rychlosti a větších pozemních stavbách (viadukty, zářezy). To není pravda. Doporučuji si radostně zafipkařit a zajet si do městečka Voves. To má posledních pár let už zase osobní dopravu a pár set metrů vedle, v polích, vede VRTka. Během toho pobytu ve Vovsu se projděte po obci a určitě vám bude něco divný. I přes spojité PHS.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)
|
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9752 Registrován: 3-2007 |
Hajnej: Ale ani na Kutnohorsku žádná extra vysoká hustota osídlení není, jen tam jedna mimořádně hnojná parta NIMBYstů rozesírá lidi výmysly a polopravdami. https://www.vrtaci.cz/ Jeden z těch lumenů pracuje v Povodí Vltavy a jednu dobu dokonce předstíral, že za ně mluví... Ale věřím, že i to si sedne. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 793 Registrován: 3-2024 |
Tak D1 také řádně rozetnula krajinu a postavila se. Navíc bude více hlučná a smradlavá než ta rychlodráha. Bohužel u projektu VRT mám pocit, že se schválně hledají důvody, proč to nejde zahájit dříve. Tedy hledají se problémy i tam, kde nejsou. Nebo si na MD ukousli příliš velké sousto, a teď se toho lekli. |
Bkp
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8862 Registrován: 8-2003 |
J.M.: "Rozdíl je jen ve větší rychlosti a větších pozemních stavbách (viadukty, zářezy). Pravdou je, že je tam mnohem větší rozdělení krajiny, bo to jistě bude všechno oplocené." Byl jsem překvapený na VRT z Lyonu do Marseille, jak je vlnitá. Zatímco z konvenčních tratích jsem zvyklý sklony prakticky nevnímat, tam v té Francii jsem se cítil stejně jako na nějaké silnici lehce nahoru - lehce dolů, řekl bych něco jako D11, nebo D46. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3056 Registrován: 3-2004 |
PO: "Ano, strach mezi občany je a je to logické. Je to něco nového, co nikdo nezná..." Už někdo těm spoluobčanům sdělil objevnou pravdu, že i za hranicemi kotlinky existuje reálný svět? Který mj. obsahuje i VRT? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 153 Registrován: 9-2014 |
Dusanh: Všichni jim to říkali... Jak investor, tak my za projekci. Ukazovali příklady, atd. Ale lidi často nevěří i tak. "Už někdo těm spoluobčanům sdělil objevnou pravdu, že i za hranicemi kotlinky existuje reálný svět? Který mj. obsahuje i VRT?" Teď mě napadlo, že by SŽ v rámci PR a propagace VRT mohla dělat zájezdy na VRT do zahraničí Samozřejmě za nějaký drobný příspěvek, aby to moc lidí neodradilo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 225 Registrován: 9-2005 |
Však je dělá, teda pro starosty, např.: https://www.kr-vysocina.cz/vysokorychlostni-trate-v-praxi-starost ky-a-starostove-z-vysociny-meli-moznost-vyjet-za-zkusenostmi-do-f rancie/d-4128459
Od roku 1985 Za Moravu! Moravská národní obec
|