Diskuse » Železnice » Lanové dráhy a vleky | « předcházející | další » |
Lanové dráhy a vlekydolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
Statistik
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7526 Registrován: 6-2004 |
Neschovali, nemají ji. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14921 Registrován: 4-2003 |
Těžko z toho hledat cestu ven. Tak u nové lanovky po postavení Doppemayerem a spol., asi část issues zmizí, ne? Né že bych si výrobce idealizoval (viz Boeing), ale přecijen k tomu bude servis, dokumentace, svou roli asi sehrají i zkušenosti výrobce.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!
|
Statistik
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7527 Registrován: 6-2004 |
RadekŠ: můj komentář se samozřejmě týkal pouze původní lanovky, diskutované MU a "těžkého hledání cesty k nalezení příčin" té MU s ní spojené. Souvislost s výše uvedeným a vaší poznámkou mi tedy uniká. Pokud se tu snažíte naznačit, že s novou lanovkou taková MU nehrozí, tak můžete, ale taky nemusíte mít pravdu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 920 Registrován: 10-2018 |
Spíš mě překvapilo, že některých věcí si moc ani zpráva DI, ani ten znalecký posudek uvnitř nevšímaji. Počínaje těmi rázy/ryvy v novém pohonu, které by se asi daly konec konců i prozkoumat podrobněji na místě, protože poháněcí stanice havárií neutrpěla. 1) - přechod z lana z mazanou duší na lano se suchou polypropylénovou (a z nepozinkovaných drátů) se nijak neodrazil v postupech údržby, ačkoli náchylnost ke korozi u koncovek se musela změnit dramaticky 2) - původně bývala guma u koncovky stažena sponou na lano, což se časem "zrušilo" protože padaly, s podobným výsledkem dramaticky zvýšeného pronikání vody do lana pod gumu 3) - záhadný rozdíl mezi stavem loni servisované koncovky na kabině vůči koncovce servisované předloni, aspoň papírově, a poměrně kryptická poznámka v ZP, že na ní něco museli rozebrat "destruktivně". Popisovaný stav bych neřekl, že odpovídá ročnímu prodloužení servisního intervalu. Skoro bych řekl, lanovka spadla, zapomeňte, nikomu se do toho nechce rýt hlouběji. A žádné ponaučení pro další provoz taky není potřeba. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14922 Registrován: 4-2003 |
Statistik: Já jsem chtěl říct jenom že se bavíme o historii která v případě debatované lanovky z pohledu provozu žádné pokračování do budoucna NEMÁ, protože to (lanovka, provozovatel i zamci, interní provozní přepisy) prostě kompletně skončilo. Čili z toho "cestu ven" hledat nebudete. snažíte naznačit, že s novou lanovkou taková MU nehrozí Ne, ale řada těch vyjmenovaných potíží odpadne - což neznamená že s novýma lidma a novým provozovatelem nevzniknou jiné.
|
P_v
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3436 Registrován: 5-2002 |
Ad nepřezkoumatelnost ryvů, to mě udivilo. Do nastavení frekvenčního měniče nebo jiného PLC se dá koukat i bez nutnosti zapnout trakci. Navíc to někdo musí být zálohované pro případ, že by se to nějakou poruchou smazalo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 32089 Registrován: 5-2002 |
P_v: Do nastavení frekvenčního měniče nebo jiného PLC se dá koukat i bez nutnosti zapnout trakci. No jedna věc je, co dělá pohon, a druhá věc je, co se děje za kilometrem lana...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
|
Statistik
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7528 Registrován: 6-2004 |
RadekŠ: Já jsem chtěl říct jenom že se bavíme o historii která v případě debatované lanovky z pohledu provozu žádné pokračování do budoucna NEMÁ, protože to (lanovka, provozovatel i zamci, interní provozní přepisy) prostě kompletně skončilo. Čili z toho "cestu ven" hledat nebudete. Znovu: hledání cesty ven = analýza příčiny té MU. To jsem to opravdu napsal tak nepochopitelně? Pochopitelně, pokud novou lanovku bude dodavatel dimenzovat s ohledem na bezpečnost lépe, provozovatel nebude bezpečnostní prvky demontovat, dodavatel řádně nadefinuje provozní podmínky a podmínky údržby, a to včetně nezbytných provozních hmot (včetně maziv vhodných pro dané použití a prostředí), budou použita vhodná lana pro daný provozní účel, nový provozovatel řádně zajistí dodržení provozních podmínek, údržby, zamezí ilegálně prováděným změnám proti schválenému stavu, zajistí řádné a včasné úřední zkoušky, které budou provádět pouze nekorumpovatelné, nezávislé právnické osoby (pokud do té doby nevymřou, ale to tu nebudeme otevírat), technicky a odborně zdatné provádět dané úkony na UTZ, pracující na základě nikoli "pouhého" uznání na DÚ (tím tu zkoušku nechci absolutně shazovat, zrovna na lanovky to není žádná selanka), "ideálně" tedy akreditované (jak např. DI ve svých závěrečných úvahách naznačuje) a provozovatel je bude ochoten za to zaplatit, pak budete mít pravdu ve svém tvrzení, že "řada těch vyjmenovaných potíží odpadne". |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14923 Registrován: 4-2003 |
Statistik: Ok, chápu.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10032 Registrován: 1-2007 |
Lanovka na Komáří vížku má nainstalovaný nový audiosystém. Její trasu navíc sledují kamery |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13 Registrován: 2-2020 |
Kdybyste někdo chtěli houpačku... https://dum.bazos.cz/inzerat/193536824/Prodam-sedacku-na-original ni-zahradni-houpacku-ci-posezeni.php |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10044 Registrován: 1-2007 |
Sjezdovka ve Svratce letos neotevře, jejímu provozovateli se už nevyplatí svah zasněžovat |