Diskuse » Železnice » Německo | « předcházející | další » |
Německodolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7936 Registrován: 6-2016 |
https://www.youtube.com/watch?v=XUaB0Jjf21M |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3876 Registrován: 8-2009 ![]() |
Polska ekipa kousek od Hannoveru
Život je hořký. Bohudík !
Nebudu si měnit nick proto, že jsem se přestěhoval ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 96 Registrován: 6-2019 |
Tak ty dva Ypsylony co koupili Sasíkové z Lobbau od ČD Jsou hnusně poškozeny graffti se silně levičáckou symbolikou... Škoda prý 10,000€ V Lobbau to celý víkend šmudlali pryč a jsou neštasný |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5907 Registrován: 9-2003 ![]() |
Co je to YpsYlon? A jak vypadá silně levičácká symbolika?
NOBLE BRICKS
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 97 Registrován: 6-2019 |
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1169503364993187&set=a.54280 6370996226 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 737 Registrován: 6-2003 |
město se nejmenuje Lobbau, ale Löbau. Také v Königsbrücku neuplyne téměř týden, aby nebyl odstavený Desiro přes noc počmárán graffiti. ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16618 Registrován: 12-2007 ![]() |
Videosestřih s (v obou zdokumentovaných případech značně zpožděnými) EC-soupravami ČD a dále vlaky AKN, S-Bahn a U-Bahn v/okolo Hamburku https://www.youtube.com/watch?v=ToPSVDxpnFQ Mmch. nyní je trať AKN v části trasy mezi Hamburkem-Eidelstedtem a Kaltenkrichenem dotčena delší výlukou za účelem přestavby tratě na S-Bahn. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 725 Registrován: 8-2017 |
Tak letos to bude v Německu bez stávek, EVG se dohodlo s DB na nové tarifní smlouvě. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 739 Registrován: 6-2003 |
Zřejmě nevíš, že nestávkovaly odbory EVG, ale odbory strojvedoucích GDL. Je tedy možné, že ještě něco přijde... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 726 Registrován: 8-2017 |
To racim vedet, stejne jako ze EVG stavkovali v roce 2023 a ted jim 31.3. konci tarifni smlouva. Vzhledem k tomu, ze ma GDL tarifni smlouvu do 31.12.2025 vcetne "Friedenspflichtu" do 28.2.2026, tak si jsem celkem jisty, ze letos uz nikdo stavkovat nebude. |
Fkam
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4102 Registrován: 3-2011 ![]() |
My od Verdi stávkovat budeme. Ale to se spíš týká veřejné dopravy ve městech nebo příměstské dopravy než dopravy na železnici.
Nejlepší tramvaje jsou tramvaje Tatra.
![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16679 Registrován: 12-2009 |
Po odchodu Ukrajinců i nejspíš u nás... „Tato trasa je absolutní noční můrou pro cestující i personál https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-vlak-migrace-migra nt-utok-agresivita-pruvodci.A250219_191217_zahranicni_vals?zdroj= zpravodaj_hp |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 727 Registrován: 8-2017 |
A co se teda clovek za tim paywallem dozvi? Predpokladam, ze autor cestu prezil jinak by nemohl napsat ten clanek ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 740 Registrován: 6-2003 |
Asi toto: https://www.mdr.de/nachrichten/thueringen/bahn-schwarzfahren-gewa lt-zugbegleiter-100.html |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9973 Registrován: 5-2010 |
Na S1 Míšeň-Schöna je nasazena zatím celý týden babička "Trabi" 143 250 v retro vínovém kabátku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16747 Registrován: 12-2009 |
Taky bych se naštval, kdyby mi nechtěli vzít do vlaku kolo.![]() ![]() Afghánec znenadání vytáhl nůž a začal ohrožovat spolucestující. ráno měl konflikt s personálem jiného vlaku na nádraží v Hannoveru. Vyhrožoval jim násilím, protože mu odmítli vzít kolo do vlaku ICE. Jejich platy asi nebudou, doufejme, že ani Afghánci... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 247 Registrován: 5-2017 |
Döllnitzbahn 8.3.2025 (Oschatz–Mügeln-Glossen-Kemmlitz) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 248 Registrován: 5-2017 |
Feldbahnschauanlage Glossen (velmi "košatá" drážka) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 249 Registrován: 5-2017 |
Zwickau-Zentrum 9.3.2025 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8038 Registrován: 6-2016 |
https://zdopravy.cz/je-libo-rychlovlak-bazar-deutsche-bahn-zacal- prodavat-jednotky-ice-239478 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 224 Registrován: 9-2007 |
Pressnitztalbahn vždycky potěší. Tento víkend jezdila replika IK 54. Panelák na nádraží v Jöhstadtu bude letos zbourán (je komplet v majetku Press a pořádají na to sbírku). Druhý plánovaný díky revoluci soudruzi už postavit nestihli. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3911 Registrován: 8-2009 ![]() |
Na soupravách ICE býval standartně červený nebo zelený pruh případně kombinace. Nedávno jsem v Bruselu dokumentoval soupravu s modrým pruhem a dneska jsem viděl soupravu s pruhem v německé trikolóře. Má to nějaký hlubší význam nebu i u sousedů začíná "lidová" tvořivost?
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 230 Registrován: 4-2019 |
M_p: no, tak to se jim povedlo něco, o čem se desetiletí tvrdilo jak v Nové Bystřici tak Novém Jičíně, že nelze....a ještě k tomu na řekněme fandovské bázi..... (A přitom to řekněme výslovně nepotřebují...přitom v NJ by to tehdá asi dost zahýbalo využitelností ..... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 744 Registrován: 8-2017 |
Ad Jurek_fm: Obecne maji soupravy cerveny pruh (RAL 3020). Od roku 2019 se na ridicich vozech prelepoval na zelenou (pozor nebylo to ale provedeno na vsech soupravach). K tomu je jeste par specialnich souprav: BR 406 001 (Tz 4601) Europa s modrym pruhem BR 408 029 (Tz 8029) Europa s modrym pruhem BR 412 057 (Tz 9457) Bundesrepublik Deutschland s pruhem v barve nemecke trikolory BR 403 504 (Tz 5403) s duhovym pruhem |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3913 Registrován: 8-2009 ![]() |
Nocni_spoje: Díky za fundovanou odpověď![]() ![]()
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5706 Registrován: 6-2019 ![]() |
a ještě k tomu na řekněme fandovské bázi..... Dá se ovšem předpokládat, že tomu výrazně pomohlo vysídlování východního Německa po sjednocení. V takovém měřítku u nás nic podobného nenastalo. Jeden z mála jarních hezkých dnů bylo nutné využít pro ošocení blízkého okolí. Dráha Münchberg - Zell (Oberfr), dnes Zell in Fichtelgebirge, délka 10,2 km, normálního rozchodu, max. stoupání 25 promile. Zahájení provozu: 18. 10. 1902, ukončení 25. 9. 1971, rok poté vytrhaná. Dnes v části cyklostezka, bohužel jen 3,8 km, čili je lepší to jít celé pěšky. A protože je to poměrně málo, nabízí se pokračovat do hor nebo alespoň navštívit pramen významné německé řeky Saaly. Já zvolil to druhé, protože v sobotu jede v regionu autobusů opravdu minimum. Pramen je však zajímavý - řeka vyvěrá ze starého důlního díla. Ráno levná káva na nádraží v Hofu (o 20,- Kč levnější než v Chebu): Münchberg (cestou v motoráku Agilisu důkladné prověření jízdenky Egronet, včetně kontroly ID a jména na jízdence): A vzhůru pod hory. Začátek dráhy je zachovaný jako vlečka do rozvodny: a pak furt dál, to je už jednoduchý:
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5707 Registrován: 6-2019 ![]() |
Dokončení: A při návratu přestup v Oberkotzau: Celkově lehké, nenáročné, snadno dostupné na jízdenku Egronet (200,- Kč na den, doporučuji využít než ji někdo aktivně výrazně zdraží, v ceně jsou i autobusy a kolo).
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5710 Registrován: 6-2019 ![]() |
Gottleubatalbahn neboli Pirna - Bad Gottleuba Rozchod 1435 mm, délka 17,725 km, max. sklon 2,7 promile, spousty odbočných vleček a většina trasy v krásném údolí. Popis dráhy vyšel kdysi v Tuláku po Drahách č. 21, oproti minulosti se změnilo zejména to, že většina lidí nestihne tuto lokálku projít spolu s druhou odbočující z Pirny do Cotty, a ještě se vrátit do Čech. Mně se to nepovedlo ani s autem, prostě zajímavostí je hodně, ne vždy je to dobře průchozí, takže Cottu si nechte na jindy, přestože zaokruhování se přímo nabízí. Odměnou je nádherný údolí na pokraji Saského Švýcarska a jedna z nejhezčích zrušených drah u českých hranic. Popis je od konce trati, začínáme v Gottleubě: Fabriku na dolní konci městečka je třeba obejít. A dále po proudu řeky, až k km 15,146 do Berggießhübelu, kde se nachází velmi pěkný most a za obcí upravená bývalá zastávka Zwiesel: V km 10,432 vlečka do podniku VEB Hartpappen und Fasergußwerk a v km 11,443 přeložka mostu! Původní je neschůdný, po novějším se dá projít. Hezké je i odbočení k vodopádům nebo skalám nad řekou.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5711 Registrován: 6-2019 ![]() |
Pod fabrikou (v provozu) je další most a s ním i nejobtížnější místo na trati. Obtížně přístupný, oplocený, nicméně stezka tu je a evidentně občas někdo most přejde. Za přejezdem další továrna, sice neoplocená, ale se zákazy vstupu. Projít se dá. Další a možná nejhezčí úseky jsou pod fabrikou, nad Pirnou. Dochovaný svršek, kolejivo, popadané stromy. Lepší než nějaká posilovna :-) Ještě poslední mostek přes vodu a už začíná Pirna...: Dále už to moc zajímavé není. V Pirně vedla trať většinou podél silnice, pak je kousek cyklostezka, nový most přes Seidewidz v lednu ještě nebyl hotový. Napojení v Pirně je nepřístupné, náspy odtěžené...Vyčerpán limit, pokračování příště.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5490 Registrován: 12-2020 |
Zrovna minulý týden jsem přemýšlel nad tím okruhem a vyšlo mi to na cca 34 km. Tak jste mě předešel. Kolik času vám pochod po Pirna - Gotleuba trval? Díky za report. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5716 Registrován: 6-2019 ![]() |
Celkový čas 5:52 h, vzdálenost 21,1 km, průměrná rychlost 3,6 km/h, nicméně šel jsem to z konečné do Pirny. Obyvatelé Ústecka či Děčínska by toho asi zvládli víc, já se musel vrátit autobusem k autu a přesunout odpoledne na nějakou společenskou událost, čili bych fakt nic jiného nestíhal a navíc v lednu je brzo tma. Dokončení v Pirně:
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 415 Registrován: 11-2010 |
Trochu se vetřu do pěkné fotoreportáže. Jedna mašinka z německé dálnice. Respektive z parkoviště. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5543 Registrován: 12-2020 |
V Saydě mají dokonce tři takové bilbordy. Takových víc![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5723 Registrován: 6-2019 ![]() |
Tak mě napadlo se po letech podívat do Harzu na úzké, s naivní představou, že tam platí cosi jako Sachsen-Anhalt ticket nebo nějaké rozumné ceny a pak příplatkový Brocken. Jednodenní síťovku pro rodinu za dobrých tři a půl tisíce českých považuju za docela dobrej vtip, stejně jako všechny ty další možné nabízené výhodné jízdenky a to si myslím, že nejsem zrovna lakomý. Hledám blbě nebo se máme spokojit s lanovkama v Thale, nějakým pěším výletem a popojet jinam?
|
Fkam
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4105 Registrován: 3-2011 ![]() |
HSB-Mini GruppenCard Für max. 2 Erwachsene mit bis zu 3 Kindern (6-14 Jahre) gültig für 1 Tag auf dem gesamten Streckennetz (ausgenommen sind Sonderzüge und Sonderleistungen) 135,00 € Cena je více než supervýhodná pro rodinu (3401,325 Kč). Na to že to platí na celou síť tak supervýhodné.
Nejlepší tramvaje jsou tramvaje Tatra.
![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5724 Registrován: 6-2019 ![]() |
Já se obávám, že celý den mi ve vlaku nevydrží :-) A samozřejmě je to bez Brockenu, který je za další teura. ![]() Srovnejte např. s nabídkou Junior Travelcard, kde mají děti za 30 CHF zdarma skoro všechno, včetně např. parní Furkabahn. (Příspěvek byl editován uživatelem ahmad_šáh_masúd.)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 472 Registrován: 12-2007 ![]() |
Několik obrázků z pátku 4. dubna ![]() Potom statečně sloužící Škodovácké soupravy. Bavoráci na ně mohou nadávat, čeští šotouši se jim mohou smát, ale já jsem na ně hrdý. Pořád jde o první a zatím jediný český "rychlovlak". Provoz na RE1 je dost náročný. Vidět Škodovky na takovém místě, kde je to samé ICE a samé Desiro, je pro mě pořád zážitek. Jinak tyhle NIMy budou na RE1 sloužit až do prosince 2028, kdy vejde v platnost nová smlouva a DB Regio zde nasadí sedm jednotek Siemens Desiro HC v úpravě na 189 km/h. Kam pak škodovky půjdou zatím jasné není, ale vzhledem k nedávno ohlášené generální opravě jejich úplný konec asi hned tak nenastane. |
Paul2no
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3523 Registrován: 11-2009 ![]() |
Freight arm of German national rail operator seeks end of single-carload traffic |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 201 Registrován: 7-2017 |
A to těch jednotlivých vozových zásilek DB už moc nemá. Již v roce 2000 provedla restrukturalizaci, tzv. plán MORA C, a většiny malých zákazníků se zbavila. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5585 Registrován: 12-2020 |
Ahmad: Tak včera nastalo ideální počasí pro putování po zrušených tratích, tak jsem si dal ten okruh okolo Pirny. Přijel jsem od Prahy v 9:30 hod. a vyrazil nejprve po zrušené dráze směr Dohma a Grosscotta. Podél říčky Seidewitz je to v Pirně docela náročné, nejprve zahrádkářské kolonie, kde je nutné trať obejít, pak další prostor firmy, opět nutná obcházka. U meandru říčky je dochován most dráhy, pak kousek tělesa k dálnici. Za dálnicí těleso v zahr. kolonii s betonovými pražci, pak chybí most. Přebrodil jsem a těleso pokračuje, následuje mostek a další obcházení (zprava). Další dva mosty jsou za oploceným pozemkem. Byla zde evidentně vlečka a po překročení Libstadter strasse se vlevo formuje těleso, po chvíli je kus se zachovanými kolejemi. Most přes říčku chybí. Za sucha se dá přeskočit po kamenech, což bylo i včera. Dále zarostlejší těleso, po chvíli na něj vchází pěšina a dál je to velmi příjemná procházka s mnoha zachovanými pražcemi. Další přejezd opět s kolejemi. Těleso pkračuje do obce Dohma, kde chybí most přes údolí. Zbyly jen krajní opěry. Žlutá značka pokračuje po tělese. Za obcí byl lom, budovy dosud stojí, vlevo zřejmě byla vlečka. Pokračuje cesta, koncový úsek je opět zarostlejší, nicméně projít lze. Pouze před koncovým nádražím je nutno obejít areál firmy (zleva). Nádraží Grosscotta je obydlené. Vpravo pokračuje těleso v zářezu, který končí zazděným tunelem. Druhý portál je v bývalém lomu, lze projít přes pole a spustit se prudkým srázem k němu (mimo vegetační období), jinak obcházka po silnici. Po dvou a čvrt hodinách si krátím cestu použitím autobusu ze zastávky u tunelu do Gotleuby a následuje zrušená trať do Pirny. Jak píšete opravdu nádherná trať, několik velkých mostů, dlouhé úseky zachovaného tělesa v horní části údolí. Paráda. Celou trať jsem prošel za 4:50 hod. Celková doba výletu 7 a půl hodiny. Úsek z Gotleuby do nádraží Langenhennersdorf je průchodný velmi dobře, kromě prvního úseku za nádražím Gotleuba (obejít zprava). V Bergieshüblu kromě nádraží několik návěstidel a předvěstí + traťových značek. Údolí pod Bergishüblem velmi pěkné, zachováno mnoho telegrafních sloupů. Dva mosty před Langenhennersdorfem jsou parádní. Další most pod nádražím je nejsložitějším místem. Od silnice za restaurací jděte hned doleva přes svodidlo a most podejděte. Pěkné místo, špatně přístupné. Dále opět po cestě až za další zaniklou fabriku. Zde bývala krátká vlečka (viditelné). Následuje zarostlejší úsek, nicméně stále průchozí. Ucelené úseky zachovalých pražců, podkladnic, telegrafních sloupů, na jednom místě kolejové pole, mostek před Neundorfem. Za Neundorfem už to není tolik zajímavé, jen spousty zachovaných přejezdů. Na velkém seř. nádraží Rotwerndorf částečně zbytky kolejí, výpravní budova a na severním zhlaví dochované obří moderní stavědlo (obydlené!!). Krátký úsek okolo zámku v Rotwerndorfu okolo zaniklého mlýna též zajímavý, následuje stožár předvěsti. Pak zajímavými předměstími Pirny se stavbou obřího nového mostu přes údolí. V Pirně velmi pěkný velký ocelový most a bývalé nádraží Pirna Süd (obydleno). Všem doporučuji ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5729 Registrován: 6-2019 ![]() |
Jo, to velký řídící stavědlo jsem zapomněl zmínit. Ani jsem ho nefotil, měl jsem ho v ostrým protisvětle, tak to nešlo. Jeho nádraží bylo veliký, dnes je to jenom rumiště... Já se možná vypravím na něco kratšího v neděli, jen nalehko, od středy mě čeká týden v západní Evropě a tam procházení moc nebude, jen části Vennbahn na belgicko německé hranici, tam je to ovšem proklatě dlouhý a přecyklostezkovaný, zbytek bude tuctová šotoušovina, lehce střihnutá městskou turistikou.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5586 Registrován: 12-2020 |
Fotky z úseku Pirna - Dohma |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5589 Registrován: 12-2020 |
druhá část Dohma - Grosscota + tunel do lomů |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5737 Registrován: 6-2019 ![]() |
Úctyhodný výkon! A vypadá to, že by to mohlo být průchozí i v létě (jen bacha na klíšťata, tady podél Ohře se už rojí...). Jen doplním, že kousek vedle je i tato zajímavá lokalita: odkaz Jezdit se bude např. v polovině května.
|