Autor |
Příspěvek |
Stabus
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 343 Registrován: 8-2010
| Odesláno Středa, 23. prosince 2015 - 19:41:34 |
|
Mhdfmov: ještě předčasná otázka.
|
Jan_Širc
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1894 Registrován: 1-2005
| Odesláno Středa, 23. prosince 2015 - 22:18:55 |
|
Na 2/20 dneska 2 vozy
"MHD zdarma" ve Frýdku-Místku ... a okolí. |
|
arriva_trinec Neregistrovaný host Odeslán z: 83.240.57.184
| Odesláno Neděle, 27. prosince 2015 - 00:50:55 |
|
Dotaz pro znalé: nasazuje ještě Arriva provozovna Třinec někam pravidelně své C934E/C954(E) nebo jsou to již ryze záložní autobusy? Jedná se mi zejména o trasu Třinec - F-M. Děkuji |
Banan151
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 981 Registrován: 6-2009
| Odesláno Neděle, 27. prosince 2015 - 10:14:53 |
|
Občas jsem viděl nějaké ještě jezdit, nicméně nepravidelně, takže spíše záložní vozidla a kdo ví, jak to bude teď, když se patrně výrazně snížila turnusová potřeba kvůli ČSAD Vsetín . |
lukas5
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 133 Registrován: 11-2012
| Odesláno Neděle, 27. prosince 2015 - 14:43:16 |
|
Kdo vůbec jezdí ted linku Jablunkov - Nošovice Hyundai ? V pondělí tam jela C934E od Arrivy Morava, v úterý Crossway LE od ČSAD Vsetín a ve středu opět C934E od Arrivy Morava Nebo má dopravce ČSAD Vsetín uzavřenou smlouvu s Arrivou, že kdyby mu vypadl nějaký autobus, tak mu Arriva poskytne nějaký náhradní autobus ? |
Ostravák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6539 Registrován: 5-2005
| Odesláno Neděle, 27. prosince 2015 - 16:36:23 |
|
lukas5: Nevím, co jste viděl, ale v pondělí tam jel určitě vsetínský Crossway a ve středu taky.
|
jeffyhardy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 48 Registrován: 12-2011
| Odesláno Pondělí, 28. prosince 2015 - 22:58:43 |
|
Banan151: "Tu máte vysvětlení, jak to bude s vozy v 3ČSAD. Nevěřte všemu, co se kde říká [wink]." Podle toho co mi bylo řečeno tyhle 2 Urbanwaye nejsou ty o kterých jsem mluvil. Měli by být ještě další 2 které už budou pouze pro Havířov |
Banan151
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 982 Registrován: 6-2009
| Odesláno Pondělí, 28. prosince 2015 - 23:28:37 |
|
Nikde ani kolo a ex predváděčka teprve 23.12 dojela z IVECA do Senova. Kde bude problém? |
Mhdfmov Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 252 Registrován: 2-2011
| Odesláno Středa, 30. prosince 2015 - 17:04:23 |
|
Logo MSK na nových vozidlech v ODIS je povinností? |
loki.god.of.fire
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2 Registrován: 12-2015
| Odesláno Čtvrtek, 31. prosince 2015 - 00:24:59 |
|
Je nějaká povinnost řidiče alespoň pribrzdit u zastavky i když nikdo nestojí u dveří nebo na zástavce? U příměstských autobusu to vidím neustále, projedou zastávku a ani trošku nepribrzdi, ideálně několik minut před příjezdem v jízdním řádu. Přece když někam jedu poprvé a nevím kde zastávka přesně stojí tak nebudu x minut před příjezdem stát u dveří, podle času a počtu zastávek se taky moc orientovat nedá když jich několik projede. Další lahůdkou byla linka z Šumperku do Ostravy, kde v porube přijel na zastávku i o 10 minut dřív.. I když u takové linky to jsem schopný pochopit. Píše se snad někde v podmínkách dopravců že cestující je povinen kontrolovat polohu vozidla přes GPS aby v dostatečném předstihu stal u dveří a ideálně čekal na zástavce 10 minut před plánovaným příjezdem? |
Jonnyq
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 369 Registrován: 7-2007
| Odesláno Čtvrtek, 31. prosince 2015 - 15:09:51 |
|
loki.god.of.fire: na jižní Moravě se mi líbí, že autobus PAD když má zdřívění právě díky tomu, že nebylo třeba zastavovat na všech zastávkách, zastaví na další prázdné zastávce a znovu odjede na čas. |
Jonnyq
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 370 Registrován: 7-2007
| Odesláno Čtvrtek, 31. prosince 2015 - 15:19:37 |
|
Moje poznatky z třinecka. CNG autobusy jsou vybaveny informačním panelem s bílým písmem a uvnitř ještě grafickým informačním panelem pro cestující uvnitř autobusu. Poprvé je skoro na všech zastávkách zveřejněn ceník jízdného. Některé ODISové zastávky byly instalovány v počtu 3ks například i na autobusové stanoviště v Třinci, bohužel však nejsou číslované. O tom, zda se nacházíte na stanovišti 23 se dovíte až z plánků AS Třinec na zastávce. Zcela chybí řádek "Stanoviště číslo XX" jako je tomu v Ostravě. Stejná situace je na všech autobusových stanovištích v okolí. Kdyby projednou nezveřejnili mapku uzlu s fixou označeným stanovištěm, těžko se kdo zorientuje. U AS Třinec navíc došlo k hromadnější změně odjezdů autobusů. Stanoviště 12 již není do FM, ale do Kojkovic (FM nově ze 4), stanoviště 24-25 slouží nově pro spoje jedoucí pod Kanadu atd. V prvních dnech měli někteří řidiči problém se zorientovat a v oblasti se nevyznali. Na zastávkách vybavených integrovaným informačním panelem je informace o aktuální poloze vozidla na lince. |
Jonnyq
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 371 Registrován: 7-2007
| Odesláno Čtvrtek, 31. prosince 2015 - 15:22:13 |
|
ještě bych tak mohl dodat, že někteří cestující mají stále problém si zvyknout na přestupy z vlaku na bus a jezdí například v trase Třinec-Bystřice busem, kde spoléhají na přestup. Pak dochází k tzv.divokým přestupům mimo zastávky na úrovni cest. Trochu je taky na palici, že díky špatné dopravní situaci v Třinci některé autobusy mají i 15 minut zpoždění díky čemuž rozhodně nelze stihnout přestup na vlak. |