Diskuse K-report » Archiv 2016 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 12. 07. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 12. 07. 2016

dolů
   autor příspěvek
Pavel2
Neděle, 03. července 2016 - 09:52:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14162
Registrován: 8-2002
tak to je hustý, to bych nečekal.
Martinmarilynmanson
Neděle, 03. července 2016 - 09:57:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10136
Registrován: 12-2007
jak to souvisí s linkou 10 jsem moc nepochopil, když tam budou stavět 15, 17 a 18.

Schvalovalo se to na stejném jednání RMP, jako změna trasy desítky.
Škoda jen, že v Cínové nebude stavět i 22...
Be clever - use public transport!
Neděle, 03. července 2016 - 16:13:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3623
Registrován: 4-2003
Martin_j: Kdyby to bylo opravdu k něčemu důležité, tak si vezmu znova ta zdrojová data a spočítám z nich, ...
Nejen že by to bylo důležité, ale ono je to nutné, aby bylo s daty možné dále pracovat a interpretovat z nich nějaký výsledek. A pokud chceš porovnávat autobusy vs. automobily, musel bys něco obdobného provést i mezi automobilisty, abys zjistil, zda je možné tyto skupiny vůbec porovnávat.

Protože to však vlastně k ničemu konkrétnímu není,...
Mýlíš se. Je to konkrétně k tomu, abys mohl napadnout Jamese Bonda a označit jeho výroky za pseudoargumenty a nebýt přitom sám tím, kdo přednese pseudoargumenty. Tvá teorie založená na hausnumerech z jedné tabulky je totiž na rovni s výrokem "skoro každý ví, že".
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
2315
Neděle, 03. července 2016 - 23:15:42  
Neregistrovaný host
78.136.166.225
Nová trasa linky 10 - pro zajímavost je možné se už teď svézt zatahujícími spoji linek 10, 13, 14 po nové trase U Trati. Např. poslední předprázdninový týden byl počet cestujících v zatahujícím odpoledním šejdru l. 14 mezi zast. U Radbuzy a Jižní předměstí 10, a nebyl tam nikdo, kdo by se divil, že trolejbus jede jinudy, protože zatahuje. Ona ta trasa možná opravdu bude mít něco do sebe, ale musí se to vyzkoušet, což je v Plzni na druhou stranu dost problém, protože tady jsou lidé zvyklí na relativně neměnné linkové vedení.
Jinak u zatahujících spojů bych jako ideální na transparentech viděl název VOZOVNA KARLOV a pod tím možná Cínová, jen samotný název ulice bude mít pro většinu cestujících malou výpovědní hodnotu. Řada lidí je možná ráda, že po dvou letech zatahování po Borské stihla pochopit, co znamená transparent Techmania...[wink]
Pondělí, 04. července 2016 - 11:25:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17819
Registrován: 5-2002
Nejen že by to bylo důležité, ale ono je to nutné

Pro debaty na K-R to nutné není, tady se o tom bavíme jen tak nezávazně [happy]

Tvá teorie založená na hausnumerech z jedné tabulky je totiž na rovni s výrokem "skoro každý ví, že".

V tom se neshodneme a tím bych debatu na toto téma uzavřel.

Jinak u zatahujících spojů bych jako ideální na transparentech viděl název VOZOVNA KARLOV a pod tím možná Cínová, jen samotný název ulice bude mít pro většinu cestujících malou výpovědní hodnotu. Řada lidí je možná ráda, že po dvou letech zatahování po Borské stihla pochopit, co znamená transparent Techmania...

Tohle je velice zajímavá připomínka, co je Techmania, to většina Plzeňáků tak nějak i tuší, co je Cínová, jste evidentně netušili nikdo z vás, co chodíte do téhle diskuze [happy]
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel2
Pondělí, 04. července 2016 - 17:04:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14170
Registrován: 8-2002
tak jest, nejlepší je zastávku pojmenovat po nějakým už neexistujícím cíli. o Stavební stroje tu byly slovní bitvy, a najednou si někdo rozhodne, že zastávku pojmenuje po ulici, která už je cca 100 let v pánu. holt kdo umí... [biggrin]
Pondělí, 04. července 2016 - 22:33:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17821
Registrován: 5-2002
Tohle jméno ulice by se tam prý mělo znovu objevit. Tak proto.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Úterý, 05. července 2016 - 00:41:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3625
Registrován: 4-2003
Martin_j: Pro debaty na K-R to nutné není, tady se o tom bavíme jen tak nezávazně
Pokud nemá být člověk za hlupce, je to nutné bez ohledu na diskuzní platformu. Obzvláště když takový člověk vytýká jiným užívání pseudoargumentů.

V tom se neshodneme a tím bych debatu na toto téma uzavřel.
Tak jestli pro stanovení hustoty automobilového provozu ve městě považuješ za adekvátní použít prostou korelaci s počtem prodaných jízdenek na blíže nespecifikované, zřejmě příměstské autobusové lince, kdy sám udáváš, že výpadek cestujících jde z části na vrub žáků a studentů, pak se opravdu neshodneme. Vždyť je to absurdní a zkratkovité, postrádající jakoukoliv oporu v důkazech.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 05. července 2016 - 15:41:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17822
Registrován: 5-2002
Tak jestli pro stanovení hustoty automobilového provozu ve městě považuješ za adekvátní použít prostou korelaci

Tak znova. Pokud tady někdo šíří nesmysl, že v posledním červnovém týdnu je v ulicích města větší hustota provozu, než v běžné pracovní týdny a obhajuje to argumentem "každý přece ví", dá se to použít. Pokud by to bylo třeba k nějaké seriózní studii a nebo k rozhodovacímu procesu, od kterého se odvíjejí velké investice, šlo by se na to jinak. Krom toho si dovolím podotknout, že intenzita silniční dopravy se sleduje, takže pro seriózní účely by mi stačil jeden mail či telefon a na stole budu mít seriózní čísla.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Úterý, 05. července 2016 - 18:40:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1041
Registrován: 1-2009
Dneska jsem se Martine v práci své vedoucí zeptal, kdy má nejsilnější provoz zákazníků na krámě (jistě mi namítneš že provoz na krámě nelze srovnat s provozem aut). Prý na jaře, pak je to slabší, ale úplně nejslabší to je na tyhle 2 státní svátky 5. a 6. července. Tak to je každý rok. V tyto 2 dny je to slabší než na Silvestra nebo 2. ledna. Nicméně uzavírka na Sadech klidně šla dělat na svátky, protože si minimálně půlka Plzně vzala dovolenou i v pondělí.
Pavlovo fotky zacpaných ulic si viděl, oba dva jsme ti vypsali které ulice odkud kam stály a teď mi řekni: Jak zařídit aby takhle zacpanými úseky projela houkající sanitka, nebo nedej bože hasičský vůz? Po kolejích neprojede, protože svršek je otevřený a v tom blázinci by se mezi auto s bídou propletl bicykl. Prostě ta uzavírka byla v nejvíce nevyhovující čas.
Středa, 06. července 2016 - 21:41:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3627
Registrován: 4-2003
Martin_j: Pokud tady někdo šíří nesmysl, že v posledním červnovém týdnu je v ulicích města větší hustota provozu, než v běžné pracovní týdny a obhajuje to argumentem "každý přece ví", dá se to použít.
Aha, takže nesmyslu lze oponovat jiným nesmyslem. Obzvláště nechápu při přístupu k seriozním datům operování neseriózní tabulkou.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pavel2
Čtvrtek, 07. července 2016 - 00:11:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14175
Registrován: 8-2002
doktore... už jsi nás rozcupoval dost... [wink]

téměř všechno se dá dělat dokonale, ale vyžaduje to obvykle 3 věci: práci + čas a to dohromady znamená peníze. jelikož MJ za 3h sezení nad jeho datama o cestujících z linkovýho autobusu nikdo honorovat nebude ani jednou korunou, taxe na to co...?

...správně [happy]

prvotní myšlenka spočívala v tom, že někdo vytvořil omezení na strategickým místě v centru, defacto navršil dvě uzavírky hned za sebou.

zřejmě došlo k souběhu několika těžko předvídatelných faktorů (2x uzavírka, pondělí, vysvědčení, hurá honem na prázdniny) a taxe nám město skoro celý zastavilo.

krom toho onen šikula data nezadal do JSDI. přičemž ta osoba nejspíš nebyla jedna, ale třeba 5 nebo 10 a sedí na různých židlích všemožně po plzni.

kdo co a do jaký míry podělal nerozhodnu ani já, ani ty, ani MJ. jen ti, kteří se na tom úředním kolotoči účastní, vědí, nebo aspoň tuší. sami se nám tady nepřiznají, takže veškerý další debaty jsou bezpředmětný.

příště zase trochu jinej soubor lidí posere něco jinde a zase budeme řvát, že to co běžně stíháme za 5 minut nevyřídíme ani za třičtvrtě hodiny.

už moc nevěřím tomu, že jde tyhle vrstvící se chyby výraznějc eliminovat. ti, co tuší, z našich debat stejně jen mají prdel tak co...

ten, kdo se naučí dotyčný osoby rozpoznat, pak může rozdávat karty s černým petrem. ale je to jako všude - doktor doktora taky nepomluví, natož aby ho podrazil (bavíme se o zdravotnictví).
Čtvrtek, 07. července 2016 - 08:21:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3427
Registrován: 5-2002
Tohle tady možná zase někoho nadzvedne: [wink]
V Plzni ubylo tragických nehod, řidiče zpomalily ostrůvky a objezdy
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu a později také na Facebooku
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Pavel2
Čtvrtek, 07. července 2016 - 08:39:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14181
Registrován: 8-2002
kdo se vybourá u nás u Benziny/myčky Těšínská x Jateční je především vůl. semafory tam zaplý snad nikdy nebyly. kruhák bude akorát zdržovat, vedle toho že kamioňáci si to vyžerou navíc za všechny ostatní. tuto je zbytečný komentovat, hlavy pomazaný s radostí poserou co můžou.

vychovávat řidiče má autoškola a pravidelný školení aspoň 1x za dva roky plošně pro všechny a ne tyhle silniční zkurveniny [angry]

zdokonalování řidičských schopností národa u nás systematicky nikdo neprovádí, takže je spíš s podivem, že se bourá tak málo.
Pavel2
Čtvrtek, 07. července 2016 - 11:10:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14182
Registrován: 8-2002
tuto bude teprve zkurvenina par excellence:
Dlouhá Lobzy
pan Lacyk je vždy zárukou kvalitní práce [uhoh]
Čtvrtek, 07. července 2016 - 11:22:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5001
Registrován: 2-2005
Celý ten článek je snůška doměnek a nesmyslů korunovaných srovnáním nesrovnatelného. Takže jestli mě něco nadzvedne, tak to, že ten, kdo ty nesmysly plácá o tom i rozhoduje.

Křižovatka Těšínská x Jateční je teď na očích díky mnoha uzavírkám kolem a tím vyššímu provozu. Až bude vše opraveno, vrátí se situace do normálu a úpravy se ukážou jako zbytečné.
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
Čtvrtek, 07. července 2016 - 12:39:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2374
Registrován: 2-2005
Během rekonstrukce projedou ulicí jen autobusy

„V Dlouhé ulici budou mít jízdní pruhy pro každý směr šířku 3,25 metru, středový dělicí pás, ochranné ostrůvky, podélná parkovací stání, pruhy zeleně i cyklistické trasy. Dojde i na opravy veřejné části kanalizačních přípojek, rekonstrukci vodovodu, nové osvětlení i výměnu stožárů a trolejového vedení,“ vyjmenoval Kotas.

Zdroj: http://plzen.idnes.cz/dlouha-ulice-plzen-lobzy-prestavba-doprava- fkq-/plzen-zpravy.aspx?c=A160701_121522_plzen-zpravy_pp



zmrdi, zmrdi,zmrdi, i toho zmrda urazím, když je k němu přirovnávám. Chalupný, Kotas, Náhlík, Lacyk a další
předpokládám u M-l dlouhou a tvrdou erekci ve stavu blažené spokojenosti [crazy]
Čtvrtek, 07. července 2016 - 12:50:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3628
Registrován: 4-2003
Pavle2, Martin si mohl ušetřit i ty 3h sezení nad jeho datama o cestujících z linkovýho autobusu, protože jsou zcela nevypovídající, tedy k dané věci o ničem. A v tom, kdo a do jaké míry to podělal, mám naprosto jasno a už jsem to i napsal - je to Martin_l.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pavel2
Čtvrtek, 07. července 2016 - 14:05:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14183
Registrován: 8-2002
nojo, doktore, ale ML zatím (naštěstí) o ničem nerozhoduje. rozhoduje se na magoši (radnice - rada, zastupitelstvo, úředníci) a magošem zřízených organizacích - Odbor investic, Útvar (anti)koncepce, Správa veřejného statku (SVSmP) atd.

takže ML můžeš sice nadávat, ale nikomu a ničemu to nepomůže. jen se tomu někdo zasměje, jinýho to pohorší.

t_15:
taky mě to napadlo: má někdo úsek s vážnou nehodou (zranění/úmrtí) v původním stavu a s podobnou nehdou, ale po rekonstrukci?

silně pochybuju. i pokud bysme hledali v rámci celý Evropy. takový data jistě nikdo NEMÁ. takže je to celý jen vaření z vody a oblbování ovčanů. ono i jen najít (a porovnat) dvě STEJNÝ (no dobře, aspoň hodně podobný) nehody je sisyfovská práce.

jezdit autem je vlastně úplně jednoduchá věc, ale lidi jsou občas lajdáci, někdy prasata, dělají za volantem všechno možný atd. atp. pak někdo udělá statistiku, odpublikuje ji v masmédiích a veřejný mínění se lekne.

takže se následně vymýšlejí píčoviny.

pokud někdo na Jateční x Těšínská udělá OK s 3x bypassem, možná by to mohlo být snesitelný [biggrin]
ale nevím jak by to vyšlo prostorově.
Čtvrtek, 07. července 2016 - 15:52:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3629
Registrován: 4-2003
Pavle2, já taky neseděl za volantem Scanie ve Studénce, a přesto dle Martina_l můžu za srážku s Pendolinem. Tak za užití jeho logiky mohu tvrdit, že za onu situaci ve městě může on. No ne? ;-)
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pavel2
Čtvrtek, 07. července 2016 - 16:40:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14186
Registrován: 8-2002
já jsem tuhle vaši diskuzi nesledoval, ale ML umí ledacos, takže pokud to budeš tvrdit, jistej díl pravdy v tom bude [lol]
Pátek, 08. července 2016 - 09:45:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17825
Registrován: 5-2002
Aha, takže nesmyslu lze oponovat jiným nesmyslem. Obzvláště nechápu při přístupu k seriozním datům operování neseriózní tabulkou.

Hele, asi toho necháme. Já si myslím svoje, ty si myslíš svoje a ani jeden z nás názor nezmění.

Ale:

Martin si mohl ušetřit i ty 3h sezení nad jeho datama o cestujících z linkovýho autobusu, protože jsou zcela nevypovídající, tedy k dané věci o ničem.

K tomu, k čemu jsem ta data tehdy potřeboval (výběr vhodného termínu pro přepravní průzkumy v MHD o prázdninách), mi posloužila. A kvůli tomu jsem to dělal, a to dokonce v placené pracovní době.

a pravidelný školení aspoň 1x za dva roky plošně pro všechny

To zas bude řevu, že vláda přihrává kšefty svým kamarádům v autoškole a co chudáci důchodci, kteří nemají na chleba a teď budou muset navíc platit nějaké školení, aby si pro ten chleba mohli dojet autem [lol] A pak samozřejmě případy, kdy v autoškole zaplatíš, dostaneš razítko, žes tam byl a můžeš jít.

taky mě to napadlo: má někdo úsek s vážnou nehodou (zranění/úmrtí) v původním stavu a s podobnou nehdou, ale po rekonstrukci?

Nemá. Protože pokud máš křižovatku, která je nepřehledná, jezdí se tam "jako prase" a je tam spousta nehod (jako třeba u Letkova), místo ní postavíš kruhák, tak se tam podobná nehoda prostě nestane, protože všichni musí zpomalit a pokud už se něco s něčím srazí, odnesou to jen plechy. Pak se samozřejmě může najít blbec, který projede kruhák prostředkem, pár takových bylo na Nové Hospodě, ale pokud si někdo nevšimne kruháku a nedokáže to ubrzdit, tak je lepší, když se přizabije na takovém opuštěném místě, než někde ve městě mezi lidmi.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pátek, 08. července 2016 - 11:08:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5165
Registrován: 9-2005
O víkendu 16.-17. července opět Bezdružické parní léto. Podrobnosti o programu zde: odkaz


Pavel2
Pátek, 08. července 2016 - 11:44:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14196
Registrován: 8-2002
MJ:
>> a pravidelný školení aspoň 1x za dva roky plošně pro všechny
>>
> To zas bude řevu, že vláda přihrává kšefty svým kamarádům v autoškole a co chudáci důchodci,
> kteří nemají na chleba a teď budou muset navíc platit nějaké školení, aby si pro ten chleba
> mohli dojet autem [lol] A pak samozřejmě případy, kdy v autoškole zaplatíš, dostaneš razítko,
> žes tam byl a můžeš jít.


tak to pozor, všelijaký ochcávání povinných školení by byla první věc, která by se musela v souvislosti s jejich uzákoněním pořešit. tj. zavést třeba nějaký speciální osvědčení, který by potvrzovalo absolvování třeba 4 hodin školení za 2 roky.

nevydával by to strejc z autoškoly co přijde do firmy, nechá si podepsat prezenci a během 10 minut odchází, kartičky na standardním tiskopise bez ochranných prvků s vypsanýma jménama pošle posléze poštou.

to školení by mohlo obsahovat i nějaký přezkoušení [biggrin]
nebo i praktickou část. klidně i na autodromu nebo zkušebním okruhu. to by teprv bylo řevu, protože by to stálo čas i peníze.

taková škola smyků není vůbec k zahození, ale i když jezdím denně, nezažívám každej zimní den krizovou situaci, kdy by se dalo to know-how využít. chtělo by to občas opakovat.

ftip je v tom, že v 18 nebo 20 udělám autoškolu a jestli následujících 40 let jezdím jako prase nebo jako důchodce nikoho nezajímá, pokud se nepřipletu k nějaký nehodě. nikdo mě nenaučí nový značky, zipování atd. a to by se mělo změnit.

s STK vyvádějí rok co rok horší psí kusy, ale na stav součástky mezi volantem a pedálama se cíleně sere.

k těm porovnáním nehod původní silnice/po reko: nemyslel jsem hned případ křižovatky u Letkova, která byla naštěstí přestavěná na kruhák. stačí i různý úpravy typu chystaná Dlouhá ulice, přestavěnej kruháč na NGP, následný hrby na Koterovský, různý zúžený pruhy (chystá se Karlovarská), ostřejší oblouky a všelijak jinak dokurvený křižovatky (třeba Motýlí x Zahradní, Chrástecká x Doubravecká pod Lopatárnou).

pokud je např. někdo schopen ve Formanu přeletět kruhák u Mexika/Úherců, asi nemá na to, aby vlastnil řidičský oprávnění.
http://www.krimi-plzen.cz/a/auto-letelo-desitky-metru-vzduchem-fo to
Pátek, 08. července 2016 - 12:14:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3631
Registrován: 4-2003
Martin_j: Já si myslím svoje, ty si myslíš svoje a ani jeden z nás názor nezmění.
Mně je dávno jasné, že ty na svém hodláš moci mermo trvat. No zkus udělat něco pro změnu mého názoru, zkus objasnit, proč je tabulka s počtem prodaných jízdenek v příměstské autobusové lince relevantní při stanovování hustoty automobilového provozu ve městě, když navíc část úbytku cestujících v autobusech jde na vrub skupině, která negeneruje automobilovou dopravu.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pátek, 08. července 2016 - 12:19:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5168
Registrován: 9-2005
V posledních dnech je to tu zajímavá přehlídka egoistů, demagogů, hulvátů a hospodských žvanilů...
Pátek, 08. července 2016 - 13:14:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3632
Registrován: 4-2003
A proto ses zapojil taky ;-)
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pátek, 08. července 2016 - 15:28:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17828
Registrován: 5-2002
tj. zavést třeba nějaký speciální osvědčení, který by potvrzovalo absolvování třeba 4 hodin školení za 2 roky.

[lol] Máme v práci referentské školení. Mám potvrzení o jeho absolvování, ačkoliv jsem na něm snad nikdy v životě nebyl. Další otázky?

No zkus udělat něco pro změnu mého názoru

Vždyť už jsem to psal - tabulka určitým způsobem zachycuje počet lidí, kteří jsou "na cestách". A jestli z toho vidíme, že poslední týden června je těch cestujících méně, než v běžných týdnech školního roku, určitě to nepotvrzuje tvrzení "užaninevímkoho", který říká, že poslední týden v červnu je v ulicích města obrovská dopravní špička srovnatelná s předvánočním časem a že to přece ví každý.

když navíc část úbytku cestujících v autobusech jde na vrub skupině, která negeneruje automobilovou dopravu.

A co rodiče vozící své miláčky do školy a ze školy a na kroužky autem, aby nedejbože nemuseli jet tramvají? A že by studenti k cestám využívali jen veřejnou dopravu a ne auta? Tak proč jsou potom u univerzity ta obrovská parkoviště?
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Malý_fotograf
Pátek, 08. července 2016 - 17:32:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5954
Registrován: 5-2002
Křižovatka Těšínská x Jateční je pro mě celkem sorzumitelná, ale když na ní vjíždím od Doubravky, vždycky mě přepadá strach, je-li srozumitelná i pro ostatní účastníky silničního provozu.

Pokud namísto křižovatky Těšínská x Jateční bude udělanej kruhák včetně zkratek, které vozidlům od Stavebních strojů do Těšínské a od Jateční ke Stavebním strojům umožní projet křižovatkou mimo kruhový objezd, v něčem se situace zpřehlední. Jenže to pořád bude bolet zejména trolejbusy z Doubravky do centra, který budou zbytečně dávat přednost autům směřujícím od Stavebních strojů na Jateční.

Hlavně se ale bojím toho, že zkratky umožňující minout kruhový objezd hlavy pomazané nezrealizují, a tak tam bude vznikat štosovačka typu Mrakodrap.
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Martinmarilynmanson
Pátek, 08. července 2016 - 17:39:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10147
Registrován: 12-2007
Křižovatkou Jateční x Těšínská jezdím denně, často několikrát a přijde mi naprosto OK. Kolony se tam tvoří hlavně při uzavření Mohylový, ale jinak vesměs klid. Daj-li se tam semafory, tak to bude akorát maglajz. Mnohem lepší by bylo po celý Doubravce o víkendy semafory vypnout, vyjma křižovatek s Rokycanskou tř.
Be clever - use public transport!
Pátek, 08. července 2016 - 18:40:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2375
Registrován: 2-2005
ad M_k:
V posledních dnech je to tu zajímavá přehlídka egoistů, demagogů, hulvátů a hospodských žvanilů...

do které skupiny by jsi se zařadil Ty? Vítej v duchaplné diskusi [kiss]
Pavel2
Pátek, 08. července 2016 - 18:58:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14198
Registrován: 8-2002
Jateční x Těšínská:
pokud tam někdo OK navrhne tak nevěřím že dojde i na ty bypassy. křižovatka se ucpává(la) hlavně díky neprůjezdný Mohylový, kde se dělal železniční most na pražský trati. už je hotovej, tak snad bude na chvíli pokoj.

je trochu problém odbočit z Jateční na Těšínskou (a kvůli tomu se štosuje i směr Jateční -> Stavební stroje), ale pořád to ještě jakž-takž ujde.

každopádně nikdo neví jaká bude situace až se postaví městská spojka I/20 U seřadiště - Studentská. takže vymýšlet tam něco teď, když se to tam v horizontu 10 let všechno změní je asi nadbytečný.

jednou se stalo, že zapli semafory na křižovatce Rokycanská x Revoluční x Dítětova. dopadlo to tak, že odpoledne jela od Prahy Liazka a sejmula osobák z Dítětovky co vyjel na zelenou.

příčiny?
jednak tam semafory zaplý nikdy nebyly. druhak řidič náklaďáku měl semafor proti zapadajícímu slunci.

což jeho vinu neomlouvá, ale při změnách režimu v křižovatce je potřeba počítat i s takovýma věcma.

od tý doby už nikoho nenapadlo SSZ znovu uvést do chodu [biggrin]
(z dnešního pohledu je tam navíc zastaralej a možná i všelijak fční řadič, ale to je druhá věc.)
Sobota, 09. července 2016 - 13:15:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9
Registrován: 2-2016
Klimatizace Inel v Žytomyru nyní funguje! [happy] https://www.youtube.com/watch?v=7XE5E1HthIY
Pavel2
Sobota, 09. července 2016 - 13:25:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14209
Registrován: 8-2002
to není možný [biggrin] [lol]
Sobota, 09. července 2016 - 14:47:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3633
Registrován: 4-2003
Martin_j: tabulka určitým způsobem zachycuje počet lidí, kteří jsou "na cestách"
Ano, na cestách autobusem, příměstským autobusem. Ale řeč byla o hustotě automobilové dopravy ve městě. A já postrádám objasnění, na základě čeho lze pro stanovení hustoty automobilové dopravy ve městě použít tabulku se statistikou prodeje lístků v autobusech na příměstské lince, resp. jak počet lidí, kteří jsou "na cestách" příměstským autobusem koreluje s počtem automobilů ve městě. Mně se to jeví jako dva rozdílné soubory a chybí mi důkaz jejich souvztažnosti.

A co rodiče vozící své miláčky do školy a ze školy a na kroužky autem, aby nedejbože nemuseli jet tramvají? A že by studenti k cestám využívali jen veřejnou dopravu a ne auta? Tak proč jsou potom u univerzity ta obrovská parkoviště?
Tramvají? Tramvaj je prostředek městské hromadné dopravy a tvá tabulka obsahuje data z autobusové příměstské linky. Mezi hrušky a jablka začínáš míchat i švestky. Ale budiž. Rodiče vozící děti do školy je vozí zpravidla cestou do práce. Pakliže nemají dovolenou, jízda automobilem bude vykonána i o prázdninách. Ano, jsou zejména matky, které jsou v domácnosti a vozí děti do školy autem. A víš kolik jich je? Stejně jako těch, které vozí děti do kroužků? Je to marginalita, nebo jde o statisticky významnou skupinu? A že nevezou dítě do školy/kroužku, znamená to, že zůstávají doma a nejedou vozem za jiným cílem? Totéž studenti. S tím, že se jedná jen u studenty věku 18+, neboť mladší logicky auto řídit nemohou.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Sobota, 09. července 2016 - 19:55:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17830
Registrován: 5-2002
jak počet lidí, kteří jsou "na cestách" příměstským autobusem koreluje s počtem automobilů ve městě. Mně se to jeví jako dva rozdílné soubory a chybí mi důkaz jejich souvztažnosti.

Dobře. Vycházím z předpokladu, že jak je v ulicích méně aut a méně cestujících ve veřejné dopravě v noci - a víc naopak ve dne, tak by mohla být podobná souvislost mezi počty aut a cestujících v různých týdnech v roce. Z toho bych odvodil, že nějaká podobnost tu určitě bude, ale nevím, jak moc velká podobnost to je. Nic lepšího než tenhle předpoklad nemám. Je nutno si uvědomit, že tady nevytváříme seriózní vědeckou studii, ale naprosto nezávazně se bavíme o blbostech a že někteří přítomní mají svůj názor, který nezviklá ani deset seriózních vědeckých studií, takže to tu připomíná obyčejné hospodské tlachání a snažit se hledat pro svá tvrzení jakékoliv další důkazy tak připomíná házení perel sviním. Chrocht! [cunik]

Tramvají? Tramvaj je prostředek městské hromadné dopravy a tvá tabulka obsahuje data z autobusové příměstské linky.

Škrtni slovo tramvají, nahraď slovem "vozidlem veřejné dopravy". Případně libovolným jiným, které se ti bude líbit víc a nerozpoutáš tak další diskuzi o níčem.

Rodiče vozící děti do školy je vozí zpravidla cestou do práce. .....

A ty máš nějak statisticky podloženo, že rodiče vozí děti autem jen a pouze cestou do práce a že to pro ně není žádná cesta navíc? Já žádné děti nikam autem nevozím, takže s touhle problematikou nemám z pohledu řidiče osobního auta vůbec žádné zkušenosti. Budeme muset požádat někoho kompetentního, aby se k tomu vyjádřil. K tomu bude ovšem nutno definovat, koho budeme považovat za kompetentního, protože je třeba, aby to byl typický zástupce populace. A pro mě bude problém někoho normálního ve svém okolí najít, protože všichni kolem mě jsou všichni blázni. Jenom já jsem letadlo [andel]
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Sobota, 09. července 2016 - 22:16:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2376
Registrován: 2-2005
ad Doktor a Martin_j:
Nic ve zlém, ale oba dva jste mimo mísu, tady je krásně vidět, že tuto takto nemůže fungovat. Oháníte se vším možným, jeden tím, druhý oním a výsledek? Žádnej.
Prostě Vám oběma chybí zdravej selskej rozum. Svět nejsou jen 1 @ 0. Jádro pudla Vaší debaty je v tom, že je město ucpané, že uzavírky v Plzni plánují debilové, debil A uzavře něco a debil B uzavře taky něco a průser je na světě. Instituce mezi s sebou nespolupracují, firmy mají času dost, v noci se prostě dělat nebude a občané jsou už dávno politikům a úředníkům šuma fuk. Tak co chcete řešit???
Sobota, 09. července 2016 - 22:44:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3635
Registrován: 4-2003
Martin_j: Je nutno si uvědomit, že tady nevytváříme seriózní vědeckou studii, ...
Však ano. Pokud jsi doposud nepochopil, proč jsem reagoval, šlo o to, že ses vysmál Jamesovi Bondovi za pseudoargumenty a jako seriózní argument jsi prezentoval tabulku s prodejem lístků v autobuse, jejíž relevantnost se ukázala na stejné úrovni jako Jamesovo "skoro každý ví". Prostě je obojí na úrovni onoho hospodského tlachání a s Jamesem si můžeš podat ruku. A poučení - nemachruj, když nemáš křídla.

To vše okolo byla jen omáčka v očekávání, že bys měl v rukávu skutečně nějaký trumf.

Libor hh: Objasnění mého motivu viz výše.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Sobota, 09. července 2016 - 23:23:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17831
Registrován: 5-2002
Jestli máš pocit, že jsi vyhrál a ukázal svou nadřazenost, tak ten pocit měj, já ti to přeju. Určitě ti to dělá dobře [happy]
Přeju dobrou noc a měj krásné sny [happy]
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Sobota, 09. července 2016 - 23:40:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3636
Registrován: 4-2003
Ne, nemám ten pocit a ani mi o něj vůbec nešlo. Šlo o poukázání na to, že druhého kritizuješ za něco, co sám činíš. Takové nastavení zrcadla. Jako bych to v předchozím jasně nepsal...
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 11. července 2016 - 09:19:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5816
Registrován: 5-2002
Ad dnešní dopravní masakr v S35, opět... Je úplně nutný aby v tom stály i autobusy? Když člověk vidí jak málo aut projede na jeden cyklus křižovatkou, tak možná by to ta 41 a spol. zvládly i po tram tělese....
Pondělí, 11. července 2016 - 09:24:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2377
Registrován: 2-2005
ad H-K:
copak se děje v S35?
Pavel2
Pondělí, 11. července 2016 - 10:13:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14221
Registrován: 8-2002
libor:
pracuje se na kolejích, prej bude celý léto. doprava ve směru od Loch+Bolevce je svedená do jednoho pruhu. dle Zelený vlny v devět byla kolona dlouhá.

za S35 směr Bory je cca u synagogy zase zúžení do jednoho pruhu, takže se popojíždí i tam, auta i kamióny občas zůstanou stát v křižovatce, takže zablokujou kolmej směr. občas dojede někdo z Plzně-venkova a je zmatenej jak lesní fčela, neví kam má jet a taky mu nedojde že překáží.

štosuje se i Přemyslova/Palackého nám., Kollárovka zatím ok. směr Bory - Rondel přes S35 zatím taky ok. v S35 u příjezdu od Škvrňan jsem zahlídnul nějakýho PČR, ale co tam dělal netuším.

dneska bude horko.

k připomínce h_k:
dispečink to vidí, ale asi jim tam budeš muset zavolat a zeptat se natvrdo. buď je to nenapadne anebo nesmí, jiný vysvětlení mě nenapadá.

je to rok co rok furt stejný [uhoh]
Pondělí, 11. července 2016 - 10:33:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2378
Registrován: 2-2005
ad P2:
tvl, ještě, že tam nemusím, a to jsou prázdniny. A místo toho, aby se urychleně pokračovalo v budování obchvatu Globus - Bory, tak ti zmrdi raději budou zužovat Dlouhou za stamiliony, na to mají [nene] [zadnice] [vypravci]
Pondělí, 11. července 2016 - 10:39:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2379
Registrován: 2-2005
a ještě se pochlubím, na rozdíl od šotoušků a věčných kritických iluzionistů z Bolevce a ČSAD jsem se byl po delší době uvést do reality ,, řidič tvrdý chleba má ,, aneb někdy je lepší držet hubu [lol]
prostě jsem si po delší době dal ranní 16/1, vůz 493 [ok]
Pavel2
Pondělí, 11. července 2016 - 10:40:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14223
Registrován: 8-2002
Dlouhá zase takovej ranec stát nebude. ale to zužování zbytečný je, to je jako když si bába Kropáčková furt stěžuje na ÚMO4 i na magoši, že jí tam ty auta pod okny jezděj moc rychle, dělaj kravál a je to nebezpečný, zvlášť když tu Dlouhou musí přecházet lobezský děti cestou do školy a z5. naší generaci musel stačit jeden manuální semafor na čudlík v úrovni Sokolovský, ale dneska holt je jiná doba... [angry]

obchvat se prej buduje, třeba už vykoupili a směnili pozemky a na podzim se zavolají bagry a buldozery [happy]

jinak blíží se srpenec, bude horko a veselo, odkaz už jsem dal i do tramvají:
http://www.svsmp.cz/verejna-doprava/rekonstrukce-a-vyluky-na-tram vajovych-a-trolejbusovych-tratich-v-plzni-v-roce-2016.aspx
Pondělí, 11. července 2016 - 11:58:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5006
Registrován: 2-2005
Je to neuvěřitelné, ale ti policajti v S35 dohlíželi na provoz a v případě nutnosti zastavovali auta od Locháče tak, aby nezablokovala křižovatku.

K autobusům na kolejích: Myslím si, že to bude hlavně problém legislativní...to bude chtít nějaké povolení, značky navíc, čili další projekt...čímž celou situaci samozřejmě nijak neobhajuji.
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
Pondělí, 11. července 2016 - 12:32:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2380
Registrován: 2-2005
Je to neuvěřitelné, ale ti policajti v S35 dohlíželi na provoz a v případě nutnosti zastavovali auta od Locháče tak, aby nezablokovala křižovatku.

už jsem to viděl na Belánce. jojo, jiná je doba, lidi nechápou pravidlo zipu, lidi nechápou jízdní pruhy v křižovatce, lidi nechápou, že když křižovatku neprojedu, tak do ní nejezdím [lol]. Za to se na křižovatkách vesele telefonuje, chatuje na fejsu, poslouchá a ladí rádio, za předním oknem to vypadá jako v cirkuse.....policajti regulují autí,aby neucpávali křižovatky .........ale dyť jste/jsme to takhle chtěli,ne? Tak si nestěžujte [satan]
Pondělí, 11. července 2016 - 12:47:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2381
Registrován: 2-2005
a própo, hodím do placu něco ze života, slyšeno na vlastní uši. Rozhovor pana A s panem B:
A: Ty, nezdá se ti, že ty koleje v sadech opravují nějak často, když to nedávno celé opravili???
B. Ty koleje se budou opravovat častěji, než by bylo potřeba.
A: A proč?
B: Protože se kupují levné koleje z Polska ( asi nekvalitní ocel )
A: A proč se nekoupí kvalitní, ony snad nejsou na trhu?
B: Jasně, že jsou, ale jsou dražší a tak se kupují levné polské, aby se ušetřílo [lol]
A: Jak ušetřílo? To se nemůže přece vyplatit?
B: Ale ano, každá oprava jde z nějakého balíku peněz a tak se ušetří. Ta vyhybka, co by se vyměnila z kvalitního materiálu třeba za 6 let je dražší, než ta levnější polská, která se za 6 let vymění třikrát [lame]........ale koho to zajímá, přece se koupí ty levnější.

A teď se zkuste zamyslet, jak často se v kolejích čutá od celkové reko tramvajového tělesa.
Martinmarilynmanson
Pondělí, 11. července 2016 - 13:11:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10156
Registrován: 12-2007
pracuje se na kolejích, prej bude celý léto. doprava ve směru od Loch+Bolevce je svedená do jednoho pruhu. dle Zelený vlny v devět byla kolona dlouhá.
Ono se to tam štosovalo už v šest ráno. Děs [angry]
Be clever - use public transport!
Pondělí, 11. července 2016 - 17:40:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5169
Registrován: 9-2005
On je někde ňákej problém? Jsem dnes profrčel centrem a nic jsem nezaznamenal. Krásně to chladilo rychlou jízdou na kole! [happy][andel]
Pavel2
Pondělí, 11. července 2016 - 18:05:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14225
Registrován: 8-2002
m_k:
počkej až tě sejme slepice v osobáku co používá špígly akorát ke kontrole make-upu [biggrin]
a věř že je jich víc než si myslíš...

S35:
jaxem se dnes přesvědčil na vlastní oči, kolony kolem výstaviště jsou zbytečný, na levý odbočení z Palackého nám. směr Lochotín/KV/Most LZE vytvořit DVA jízdní pruhy, ale asi se nějakýmu dopravnímu fašistovi nechce a tak silniční dopravu zdárně sabotuje [ko]

dělníci PMDP zřejmě ve 14h zahodí šroubováky a utíkají k Boleváku, nesmyslný omezení zůstává, kolony a exhalace z popojíždějících aut taktéž. celý dlouhý odpoledne až do večera.

opravdovej průser nastane začákem srpna až se zavřou podjezdy u nádraží a kus Mikulášský.
Pondělí, 11. července 2016 - 18:18:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5170
Registrován: 9-2005
a exhalace z popojíždějících aut taktéž

Podle M_l jsi odporný demagog, páč skoro všechny vozy projíždějící sady 35 dnes přeci vypouštějí do ovzduší skoro už jen páru, stejně jako jeho/bratrovo Fabie...[nene]

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Martinmarilynmanson
Pondělí, 11. července 2016 - 18:52:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10157
Registrován: 12-2007
začákem srpna až se zavřou podjezdy u nádraží a kus Mikulášský
Až bude příští rok zavřenej Pattonův most a podjezdy na Mikulášský, tak SŽDC preventivně udělá roční výluku na 160, dají se semafory s tří minutovou červenou na křižovatku Jateční x Těšínská, bude se opravovat most na Lobezský, přejezd na Samaritský a křižovatka Na Belánce [biggrin] a pak začne karneval [biggrin]
Jinak jízda ve čtyři Divadlo JKT, Sady 35, Rychtářka osmadvacítkou taky šla, ale v opačném směru to bylo hustější.
Be clever - use public transport!
Pavel2
Pondělí, 11. července 2016 - 19:00:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14226
Registrován: 8-2002
m_k:
a to mi řekni, co teda lidem na těch autech vadí... [biggrin]

sedíš si v klídku na předzahrádce Zach's Pubu na adrese Palackého nám. 2, popíjíš nealko drink s ledem, svoje kolo máš na dohled, okolo se líně střídavě posouvá a zastavuje kolona kamiónů, menších náklaďáků a autobusů hojně prošpikovaná osobákama, to vše provázeno různou mírou kraválu z motorů a brzd, občas někdo vyzkouší i klaxon, z každýho vozidla rámusí jiná muzika, prostě idylka [happy]

že si tam za současnýho stavu nikdo předzahrádku nepostaví? ale proč, sakra, proč? [proud] [biggrin]

a proto se přátelé doprava UMĚLE zahušťuje, aby bylo všem nad slunce jasný, jak je odporná, škodlivá a obtěžující a aby se snáze prosazovaly dopravní pí*oviny typu rekonstrukce ulice Dlouhá.
Pavel2
Pondělí, 11. července 2016 - 20:55:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14227
Registrován: 8-2002
tohle je taky hustý jaxe to vleče...
výkupy pozemků Západní okruh
Pondělí, 11. července 2016 - 22:01:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2382
Registrován: 2-2005
ad P2:
co vleče, neuteče [angry]
zvláště, jak píšou

zahájena by měla být v roce 2019 a její dokončení se předpokládá v roce 2022.
Pondělí, 11. července 2016 - 23:50:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 860
Registrován: 8-2011
Jádro pudla Vaší debaty je v tom, že je město ucpané, že uzavírky v Plzni plánují debilové, debil A uzavře něco a debil B uzavře taky něco a průser je na světě. Instituce mezi s sebou nespolupracují, firmy mají času dost, v noci se prostě dělat nebude a občané jsou už dávno politikům a úředníkům šuma fuk. Tak co chcete řešit???

Jenom v Plzni??? Proto se o prázdninách opravuje hlavní křižovatka v Č. Krumlově a staví kruháč v Lipně,protože určitě nějakej odborník vydedukoval,že o prázdninách nejezdí děti do škol a lidi jsou na dovolený. A v Krumlově a na Lipně jaktěživ tůristi nebyli,tak proč tam dělat v dubnu nebo v říjnu...
Pavel2
Úterý, 12. července 2016 - 02:03:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14230
Registrován: 8-2002
možná ještě úředníkům z turisticky profláklých oblastí nikdo neřekl, že zbytek republiky se jezdí rekreovat právě k nim [biggrin]

taky jsem se divil, že hlavní turistická sezóna v Tatrách byla dle řidiče autobusu v létě, ale to mi bylo asi 11 nebo 12 let, myslel jsem si, že na hory se jezdí pouze v zimě lyžovat a navíc to bylo za vlády jedný strany [happy]

taky se tenkrát šofér rozčiloval, že tu cestu přes Tatry rozvrtali v hlavnej turistickej sezóně. za těch x let se toho vpravdě zas tolik nezměnilo...
Úterý, 12. července 2016 - 07:10:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17832
Registrován: 5-2002
A místo toho, aby se urychleně pokračovalo v budování obchvatu Globus - Bory, tak ti zmrdi raději budou zužovat Dlouhou za stamiliony, na to mají

To jsou dvě různé věci. A třeba u toho obchvatu je nutné napřed vykoupit pozemky. A pan Náh. se dal onehdá slyšet, že těch pár let, co nebyl v zastupitelstvu, se s tím ani trochu nepohnulo, asi nějak nebyl zájem... A tyhle stavební akce jsou záležitost na X let, takže v jednom volebním období se to nachystá, naplánuje, rozjede - a pásku pak stříhá za pár let někdo, kdo s celou tou záležitostí neměl vůbec nic společného a jeho zásluhy jsou nulové.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!