Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 23. 08. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 23. 08. 2016

dolů
   autor příspěvek
Kreativec
Neděle, 21. srpna 2016 - 19:40:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 168
Registrován: 7-2015
Suchol: Původní plány prodloužení metra A počítaly se stanicí pochopitelně ne na okraji vilové čtvrti ZM, ale uprostřed sídliště. Přestupní vazba na metro na ZM nemá zásadní význam, kam by jím lidi jezdili? Maximálně na Vinohrady (ale Želivského i Náměstí Míru už jsou dnes dostupné tramvají) a pak až někam na levý břeh (do centra se dostanou rychleji z Hlavního nádraží). Snad jedině kdyby mělo metro A být výhledově jedinou cestou na letiště a zároveň bylo ze ZM protaženo až někam na Chodov, mělo by to opodstatnění (a i to jen v kombinaci s VRT Praha-Brno).
Po povrchu by metro nemohlo vést hlavně proto, že pokud by ZM nebyla konečná, musí se nějak dostat přes železnici, dálnici a ulice dál na jih, kde by teprve jeho stanice měla dost lidí v docházkové vzdálenosti.
Tolik ve stručnosti.
Drak
Neděle, 21. srpna 2016 - 19:55:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1627
Registrován: 10-2002
Suchol: Ale rovně k nádraží je to v ose Dohalských.
Suchol
Neděle, 21. srpna 2016 - 20:20:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 56
Registrován: 5-2016
Kreativec: Nová zástavba tzv. Východního Města se uvažovala nikoli na jih od trati, ale na východ (střed sídliště ZM by zůstal mimo).
Přestup z hl.n. na Muzeum-A bude daleko delší a méně pohodlný než na ZM, kde by st. metra mohla být v úrovni žel. kolejiště.
Využití přestupu na ZM proto možná zahrne (pro velké % lidí) celou trasu A.
Neděle, 21. srpna 2016 - 20:32:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2240
Registrován: 5-2002
Suchol: Mícháte hrušky s jablky. Pro "příměstského" cestujícího je úplně jedno, jestli z vlaku přestoupí do metra nebo na tramvaj/autobus. Podstatné je, kam to jede a jak často. Navíc obvykle jede do oblasti, kde má příměstský vlak zastávku, nepotřebuje se přesunovat metrem přes celou Prahu. A aby dálkové vlaky na VRT zastavovaly v Praze na každém rohu je nesmysl. TGV Paříž - Lyon po odjezdu/před příjedem z/na Gare de Lyon také nestaví po dvou kilometrech na Gare de Maisons Alfort Alfortville.
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
Suchol
Neděle, 21. srpna 2016 - 20:34:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 58
Registrován: 5-2016
Zajímavé, když se člověk splete, není možné příspěvek smazat.

Draku, omlouvám se, Hroch mě spletl, je to tak, jak píšete, tedy v ose ul. Dohalských.
Suchol
Neděle, 21. srpna 2016 - 20:49:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 59
Registrován: 5-2016
Johny 11: Pro efektivní využití nové trati Praha-Brno je důležité, aby byla atraktivní i pro systém P+R. Velkokapacitní parking P+R by ale u hl. nádraží nebyl žádoucí.
Se zastavováním všech dálkových vlaků v ZM počítají všechny ofic. návrhy.
Neděle, 21. srpna 2016 - 20:58:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2241
Registrován: 5-2002
No, podstatné je, že v nejbližších 30 letech se žádná VRT v Česku stavět nebude. Takže je to zcela akademická diskuse. A jestli na ZM budou zastavovat budějovické rychlíky, tak si cestující dojdou na tramvaj nebo na Skalku...
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
Neděle, 21. srpna 2016 - 21:02:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3157
Registrován: 7-2011
Suchol:
"Nároky na komfort porostou a pokud se postaví nová trať do Brna, bude na Zahr. Městě přestupovat řádově podobný počet lidí jako na Smíchově, z dálkových vlaků asi ještě víc. "
Ano? Proč? Co by tam hledali?
A jak je to závislý na nový trati do Brna? To ta stará nestačí? Nebo ta "nová" trať má být VRT, která, jestli někdy bude, tak nejdřív tak v roce 2135.
Suchol:
" ...budoucnost bude jiná, metro se ze Zahr. Města prodlouží, až to bude třeba. "

Aha, takže vytvoříme nový Letňany, jo? Bude větev na Skalku a Depo a bude větev - prozatím akorát - na Zahradní město? A kde se vezmou peníze na provoz? Vyrostou na stromech?

Doporučuju si nejdřív něco naštudovat, hlavně nějaký data a údaje, od jakýho počtu lidí se vyplatí jakej druh dopravy. Potom kolik co stojí (třeba provoz metra). No a pak očekávám návrhy, kde na to vzít.


Suchol:
"Přestup z hl.n. na Muzeum-A bude daleko delší a méně pohodlný než na ZM, kde by st. metra mohla být v úrovni žel. kolejiště. "

Jo, a poté, co napíšeš takovejhle blábol, čekáš, že se s tebou někdo bude bavit a brát tě vážně?
Protože ti zřejmě nedochází základní věci, zkusím ti to vysvětlit. Předem se omlouvám, pokud to bude vyvětlování jak pro malý děcko, ale asi je to potřeba, protože ti unikají základní věci.
Takže - proč v metru nikde nemáme úrovňový přechod kolejí? Protože to je jednak nebezpečné s ohledem na jízdu vlaku, jednak je tam přívodní kolejnice a jednak je metro konstruováno tak, že jezdí k peronu v určitý vejšce. Takže pro úrovňový přechod se z toho peronu musí slízt na úroveň kolejí. Nicméně je to nebezpečný a nikdo to nepovolí. Čili řešením je podchod či nadchod.
Vlaky dneska taky pokud možno jezdí k peronům a od úrovňových přechodů kolejí se upouští. Zejména na hlavních tazích, kde se jezdí rychle. Důvodem je opět bezpečnost. Tady je taky řešením podchod či nadchod.
Tedy co získám tím, když bude stanice metra ve stejný úrovni, jako stanice vlaku? No nezískám tím vůbec nic, bo lidi budou muset do podchodu, podejít koleje a zase nahoru na příslušný nástupiště. Z toho mi tedy plyne, že nejefektivnější je to mít v různých úrovních. Což mimochodem šetří prostor, protože místo do šířky mohu stavět do výšky/hloubky. Ba co víc, v případě, kdy mi trasa metra bude křížit trasu vlaku si úrovňovými stanicemi přidělám akorát kupu problémů, protože to křížení budu muset řešit mimoúrovňově.

Už chápeš, proč to, co jsi napsal, je šílenej blábol?

Mimochodem jediná úrovňová stanice metra, která v současnosti dává smysl, je Černý Most. Protože to je konečná a na té straně, kde metro vysype lidi, tam začínají busy a tam, kde busy končí, začíná metro. Jenže ve chvíli, kdy by se metro prodloužilo a z Č.Mostu se stala stanice nácestná, to přinese neskutečnou spoustu problémů, protože v tu chvíli trať metra vytvoří bariéru.
Neděle, 21. srpna 2016 - 21:03:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11803
Registrován: 5-2002
K těm Vysočanům a jejich budově: pryč s ní. Její architektonická hodnota vzala docela za své a logiku ztratilo i její umístění.
Pokud už by se měla nějaká společná budova TKPE a ÖNWB zachovat, tak Všetaty - zachovala si mnohem víc z původního vzhledu a i uspořádání kolejiště odpovídá dotyku dvou tratí.
mot
Neděle, 21. srpna 2016 - 22:33:25  
Neregistrovaný host
109.81.210.158
Bobik: no nevím, ale z Čerňáku nejezdí jen lidi z busů. Je tam taky sídliště a spousta OC. Holt se vyleze po schodech nahoru a zase dolů. Uznávám ale, že jen jedny schody jsou příjemnější.
Suchol
Neděle, 21. srpna 2016 - 23:54:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 60
Registrován: 5-2016
Bobik: 1) Prodloužení metra na ZM bude třeba, až tudy budou jezdit vlaky na Brno (první etapa může být hotová třeba za dvacet let).
2) Přestup na souběžné nástupiště metra na ZM bude daleko pohodlnější a rychlejší než se dostat z hl. nádraží na Muzeum-A.
3) Metro, co končí na Skalce, bude končit na ZM, tj. vzrůst nákladů bude minimální.
4) Pokračování od ZM na východ nekříží benešovskou trať.

Vaše přednáška o třetí kolejnici byla zbytečná, vím o ní o hodně let déle než Vy. Zkuste se nad svým chováním zamyslet.
Kreativec
Pondělí, 22. srpna 2016 - 00:10:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 169
Registrován: 7-2015
Do Východního města (které už v územním plánu není - jen zbytky charakteru vilové zástavby, neospravedlňující metro) měla pokračovat větev ze Skalky, ne větev na ZM, to by byla další chalupoida. Do pozůstatku Východního města Nového Háje by dávalo větší smysl obnovit odbočku z vlečky Kovošrot a protáhnout tam městskou linku železnice, v Metropolitním plánu je tuším prodloužení tramvaje od Ústředních dílen.
Pokud někdy bude VRT Praha-Brno, bude se stanice ZM stejně ještě muset přestavět, takže na případné propojení s případným metrem bude dost času pak. Hlavně aby vůbec někdy začala stavba stanice ZM, to je teď problém hodný diskuse.
Tolik ve stručnosti.
Pondělí, 22. srpna 2016 - 01:21:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11807
Registrován: 5-2002
Suchol: Prodloužení metra na ZM bude třeba, až tudy budou jezdit vlaky na Brno
Obávám se, že Praha není dost velká na to, aby v ní vysokorychlostní vlaky stavěly víckrát, jako se děje třeba v Paříži.
Natožpak někde na ZM, kde nic moc zajímavýho pro jejich klientelu není (ledaže by šli tahat příslovečné gumy do Mišelinky), totéž platí i pro Áčko směrem do centra (něco většího je až na Želvě a to už je z Wilsonu rozdíl minimální).
Stejně tak případné prodloužení Áčka má smysl na trochu jiné ZM - nikoliv ŽST, ale sídliště.
Suchol
Pondělí, 22. srpna 2016 - 09:56:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 61
Registrován: 5-2016
Hajnej: Argumentem pro zastávku VR-vlaků na ZM je i systém P+R (viz př. 59).

Prodloužení do sídliště ZM by mělo několikanásobně horší efektivitu (větší délka, tunelová koncová stanice s odstavy versus povrchová) a ztratil byste systémový efekt VHD (kvalitní přestup VRT-páteřní prvek MHD).
Pondělí, 22. srpna 2016 - 10:07:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6168
Registrován: 4-2003
Hajnej:Obávám se, že Praha není dost velká na to, aby v ní vysokorychlostní vlaky stavěly víckrát, jako se děje třeba v Paříži.

Já jsem zase naopak přesvědčen, pokud zastávka bude na konvenční trati (zejména s traťovou rychlostí do 120km/h), tak je lepší zastavit třeba dvakrát u vysokorychlostního vlaku, který bude v Praze končící/vycházející a maximálně třikrát, půjde li o vlak jedoucí skrz Prahu. To proto, aby se přínosy VRT trati nesmazávaly delší dobou cesty na jediné nádraží v Praze. Samozřejmě, v případě cest do zahraničí je to celkem jedno, ale pokud by VRT měly sloužit i k cestování po České republice, tak to dle mého názoru úplně jedno není. Ovšem řešíme záležitost, která zatím nenastala a v nejbližších dvaceti letech nenastane [wink].
Kreativec
Pondělí, 22. srpna 2016 - 10:33:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 170
Registrován: 7-2015
Suchol: Systém P+R ale funguje právě opačně, lidi přijedou zvenčí do města autem a pokračují dál metrem. Na metru A přitom už P+R jsou jak na Skalce, tak na Depu Hostivař. Ve spojení s VRT Praha-Brno nemá P+R v Praze význam, pokud už někdo nastoupí do auta, pojede rovnou do Brna.
Stanice metra by měla význam na sídlišti, kde by mohla ušetřit jednu kloubovou linku (195). Pro vilkové Zahradní Město bude luxusní už kombinace tramvajové, autobusové a vlakové zastávky.
Tolik ve stručnosti.
Pondělí, 22. srpna 2016 - 11:26:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2942
Registrován: 5-2002
Pokud vlak od Brna nezastaví na okraji Prahy, tak se tím sníží, možná i úplně zničí atraktivita té VRT pro východní půlku Prahy. Málokomu se bude chtít jet do centra a pak se kus cesty vracet, když autem ani nemusí jet zacpaným centrem města. Na tom ZM je toho atraktivního dost, samozřejmě po přestupu na MHD. A navíc je tu okruh a dost místa na P+R (tady by fungovalo opačně, než na metru). A rád bych viděl i velkou půjčovnu aut, tak, že někdo přijede vlakem, půjčí si auto a objede na služebce všechny kancly a podniky v okolí Prahy, které chtěl navštívit. To by jen s MHD nešlo, takže by jel celou cestu autem.
Suchol
Pondělí, 22. srpna 2016 - 11:55:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 62
Registrován: 5-2016
Kreativec: ... Ve spojení s VRT Praha-Brno nemá P+R v Praze význam, pokud už někdo nastoupí do auta, pojede rovnou do Brna.

Žasnu, jak jste vůbec nepochopil význam VRT jako náhrady dlouhých jízd auty mezi velkými městy.
Mirko
Pondělí, 22. srpna 2016 - 12:01:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3689
Registrován: 6-2006
Brr: Nesmysl. Pokud má mít VRT v ČR nejaký smysl, tak pro jeho zastavení jsou v ČR vhodná max. 3 města, Praha, Brno a Ostrava a vždy jen na jednom (hlavním) nádraží. VRT by v ČR mělo být hlavně pro mezinárodní dopravu, pro vnitrozemskou to u nás nemá žádný smysl.
Můj kanál YouTube Moje Zonerama fotogalerie PUMPA

#KeepFightingMichael, R.I.P. Lemmy Kilmister
Pondělí, 22. srpna 2016 - 12:26:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2242
Registrován: 5-2002
Suchol: Nechcete se odebrat s těmi VRT do příslušného vlákna? Tam najdete obdobné fantasty a nikdo vám nebude rozkopávat bábovičky. Opakuji se, ale znovu sem napíšu - v nejbližších 30 letech v ČR žádná VRT nebude. Už proto, jakým způsobem to někteří ... prosazují.
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
Pondělí, 22. srpna 2016 - 12:39:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2943
Registrován: 5-2002
MIrko: blbost.
1) vazby z ČR na zahraničí jsou tak slabé, že žádná VRT je neuživí. VRT by u nás měly význam na to, aby se z Brna, Ústí, Plzně... stala předměstí Prahy, tak, jako rychlé vlaky udělaly předměstí Prahy z Kolína, Benešova, Kralup...
2) Ani ti ze zahraničí nebudou chtít jezdit jen do centra. Obzvláště pokud půjde o obchodní klientelu, která bude mířit do sídel firem, která se houfně stěhují z centra. Do centra míří jen turisti.
3) v nejbližších 30 letech v ČR žádná VRT nebude Přesně tak.
Nicméně metro na ZM by se mi líbilo i kvůli spojení z 221 na Vinohrady, ale i do Dejvic. Ale není to tak nezbytné. Jako velká hovadina mi přijde to, že ve Vršovicích nevznikne přestupní uzel vlak - metro D.
Suchol
Pondělí, 22. srpna 2016 - 12:46:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 63
Registrován: 5-2016
Mirko: Jste úplně mimo ... Přečtěte si publikaci Rychlá železnice v ČR z roku 12.

Johny11: Kompletní VRT Praha-Brno za 30 let asi nebude, ale mohla by být její první etapa. A v ní by už měla fungovat zast. ZM i s přestupem na metro.
(Je to v ŽUP, takže to sem patří.)
Pondělí, 22. srpna 2016 - 13:46:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 67
Registrován: 9-2015
Suchol:
Takže představa je taková, že se vzbudím v Dejvicích před služebkou do Brna, dojdu kolem vchodu do metra ke svému milenému o 500m dál zaparkovanému gumokolu, abych s ním dojel na P+R u stanice Zahradní Město, odfrčel VRT do Brna, a večer křižoval Dejvice při hledání parkovacího místa? Taky trošku žasnu..
Kreativec
Pondělí, 22. srpna 2016 - 14:08:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 171
Registrován: 7-2015
Suchol: Jde o to, že pro obyvatele Prahy není třeba jezdit na VRT autem, mají bohatou nabídku MHD. A z větší dálky než dojedou na ZM, budou už autem u Mirošovic nebo dál.
A pokud budou autoauta, jak o tom ve vláknu VRT diskutujeme, nebudou žádná P+R potřeba. Ostatně okolí budoucí stanice ZM nemá žádné vhodné plochy pro tento účel, zůstane to tam dost stísněné.
Tolik ve stručnosti.
Pondělí, 22. srpna 2016 - 15:03:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2243
Registrován: 5-2002
Suchol: Ano, VRT první etapa Praha Wilsonovo nádraží - Hostivař. Tam se udělá úvrať a pojede se do toho Brna klasicky přes Běchovice, Kolín a Českou Vepřovou... Nu, sněte dál.
Už to tady zaznělo několikrát VRT má v ČR smysl pouze jako tranzitní tepna. A myslím, že i Němci už chápou, že je jednodušší táhnout tyto tratě po svém území. Ona ta Vídeň nakonec negeneruje bůhvíjakou poptávku, aby nemohla být obsloužena z Mnichova. A cestující od Berlína, Hamburgu atd. si v tom Mnichově buď přestoupí nebo prostě přímý vlak pojede o hodinu déle než přes Česko.
Jestli někdy tady bude nějaká VRT, která má smysl, tak leda spojnice Varšava - Vídeň jako příčka mezi liniemi Paříž - Mnichov - jihovýchod a Paříž - Berlín - Varšava - Moskva.
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
djst
Pondělí, 22. srpna 2016 - 16:17:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 476
Registrován: 8-2014
Mirek_Zv.: Nebo pojedete metrem na Strašnickou nebo Skalku a tam přesednete do tramvaje resp. autobusu. Není-li vám přestup po chuti, pak můžete zkusit přímou linku č. 26 (a díky Ropidu taková linka, byť třeba pod číslem 5A nebo nějakým ještě úplně jiným existovat ještě dlouho bude). Případně pojedete na hlavní.
pokud mi chcete poslat mail, klikněte zde
Suchol
Pondělí, 22. srpna 2016 - 16:56:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 65
Registrován: 5-2016
Mirek Zv.: Být Vámi, použil bych metro A do st. ZM a auto nechal na pokoji.

Kreativec: Taky si přečtěte tu knihu Rychlá železnice i v ČR. Jet autem z Prahy a jejího okolí do Brna a okolí se vyplatí jen málo komu.

Johny11: První etapa/část VRT P-B je výhodné postavit z Prahy k Havl. Brodu. V té knize je zdůvodněno, že VRT P-B má naopak větší význam pro vnitrostátní cesty než pro cesty přeshraniční.
Kreativec
Pondělí, 22. srpna 2016 - 19:53:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 172
Registrován: 7-2015
Já netvrdím, že by o přestup auto-VRT a metro-A VRT na Zahradním Městě byl nulový zájem, ale moc velký by opravdu nebyl. Z Jižního Města je to přesně ten případ, kdy jsem autem hned na dálnici, zatímco na ZM bych jel nejmíň 10 minut a ještě měl starosti s parkováním. Navíc metrem jsem za 20 minut na hlavním nádraží.
Tolik ve stručnosti.
Pondělí, 22. srpna 2016 - 19:54:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2244
Registrován: 5-2002
Jo aha, vy čerpáte moudra z účelové publikace z roku 2012 a tváříte se, jako by to bylo slovo Boží [crazy]. Když na to přijde, tak napíšu a vydám (dokonce za peníze EU) knihu o tom, že nejlepší je vrátit se k formanům a dostavníkům [biggrin].
VRT může mít klidně význam pro spojení Horní - Dolní. Akorát jde o to, kdo to zaplatí. Investici i provoz.

A k tomu ježdění autem z Prahy do Brna. Jezdil jsem tak v nedávné době poměrně často. Z domova na nádraží s desetiminutovou rezervou 0:45, vlakem 2:30, doprava v Brně na místo jednání 0:20 - 0:30. V součtu 3:45. Autem od domu k domu 2:15 při dodržování nejvyšší povolené rychlosti. Denně úspora 3 hodiny. V obou případech neřeším mimořádnosti. Čím myslíte, že jsem jezdil častěji?
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
Pondělí, 22. srpna 2016 - 20:19:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11810
Registrován: 5-2002
Suchol: Prodloužení do sídliště ZM by mělo několikanásobně horší efektivitu (větší délka, tunelová koncová stanice s odstavy versus povrchová)
Půvab prodloužení A do sídliště ZM by byl v tom, že tam neskončí a bude pokračovat až někam do Měcholup/Petrovic, takže se náklady na konečnou rozloží vztažením na větší obsloužené území. Naopak povrchové ukončení souběžně s nádražím ZM tuto možnost definitivně zabije.

Bram: tak je lepší zastavit třeba dvakrát u vysokorychlostního vlaku, který bude v Praze končící/vycházející a maximálně třikrát, půjde li o vlak jedoucí skrz Prahu
Kdyby ta zastávka byla třeba někde v prostoru Pankrác-Brumlovka, tak bych i celkem souhlasil. Ale zrovna v okolí ZM nic moc takového není (trošku to tam znám [wink]) a kromě Slatin ani nevypadá, že by mělo kde vyrůst...

Brr: Pokud vlak od Brna nezastaví na okraji Prahy, tak se tím sníží, možná i úplně zničí atraktivita té VRT pro východní půlku Prahy.
A jakým zázrakem se ta východní půlka Prahy na ZM dostane, aby to stálo za to? Vzdálenost Wilson - ZM je necelých 7 km peron-peron, jak dlouho se to pojede? 6-7 minut?
Navíc už vidím, jak obyvatelé okolních sídlišť hýkají blahem, že přes ně povede nějaká výkonná tangenta. Radši tohohle Džina nevypouštějte z láhve, nebo si toho nějaký zelený pako všimne a využije čas daný zrušením výběrka na zmaření toho, co se má/mělo dělat teď...
Pondělí, 22. srpna 2016 - 21:39:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2944
Registrován: 5-2002
Tak třeba tramvají, autobusem, metrem, taxíkem (je to přesně na městském okruhu)... Tyhle zázraky fungují i v Praze. Obrovská plocha bývalého ranžíru se dá využít jako kapacitní terminál hromadné dopravy, velké parkoviště taxi atd. A zbytek ranžíru zdevelopit, totéž s fabrikami mezi současnou benešovskou tratí a ranžírem. Nebo co jiného s tím prostorem?
Mimochodem, co je tak atraktivního na Wilsonu? Pochoďák k metru, pak Sherwood, nic moc čtvrť mezi ním a Příkopy... Na sever od Wilsonu je velká křižovatka, za ní ruina depa, Masna a přilehlý binec. Dobře, na jih je Václavák. Za nádraží se nedá legálně dostat jinak, než nádraží celé obejít. Co se MHD týče, Wilson má spojení jakš takš jen na céčko, jinam ne. Tramvaje mají zastávku někde kdovíkde. Na to, že je v centru, tak je to docela bída. Kdyby někdo chtěl taxíkem, tak bude trčet v zácpě (dopravní!!![wink]) na magistrále.
Na ten Wilson se musejí nějak dostat, zrovna od východu je tam spojení mizerné (přestup na muzeu).
Z východu Prahy se na Wilson se pojede podstatně déle, než těch 7 minut. Možná by bylo i pro lidi z některých částí Jižáku lepší dojet na to ZM než se kodrcat metrem do centra. Taky celé Vinohrady, Malešice, Strašnice a pak sídliště na jihovýchodě. Vlastním autem pak snad ze všech okrajových částí mimo těch, co jsou přímo na C a v budoucnu na D.
Nemyslím, že mám tu moc vypouštět džina z lahve.
Pondělí, 22. srpna 2016 - 22:42:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11813
Registrován: 5-2002
Brr: Tak třeba tramvají, autobusem, metrem, taxíkem (je to přesně na městském okruhu)...
Mě zarazila ta celá východní půlka, to mi přijde být dost nadstřelené. Jo tak třeba pětina, čtvrtka, ale hnedle půlka...?
To, že je to na městském okruhu, pomůže leda těm taxálům, ostatním už ne (není zcela jasné, k čemu všemu se ta závorka vztahuje).

Obrovská plocha bývalého ranžíru se dá využít jako kapacitní terminál hromadné dopravy
A všechna ta doprava tam najede kudy? Od Slavie? Korytama? Tam se to ucpává i bez toho...
Jinak malej detail: ta obrovská plocha je trochu jinde, než budoucí stanice ZM. Asi tak pět až deset minut pochodu.

A zbytek ranžíru zdevelopit, totéž s fabrikami mezi současnou benešovskou tratí a ranžírem.
Jasně, všude tam hodíme bombu, abychom mohli vesele developit. Na to jsme ve Vršovicích hrozně zvědaví.

Za nádraží se nedá legálně dostat jinak, než nádraží celé obejít.
Pokud bych si měl vsadit, jestli bude dřív VRT nebo ofiko východ na NWC, tak na VRTku by to nebyla ani zlámaná grešle...

Co se MHD týče, Wilson má spojení jakž takž jen na céčko, jinam ne.
Aby se mohla VRT zaústit do stávající 1. a 2. koleje v Nuslích, tak S-Bahnové koleje budou muset někam uhnout. Co takhle třeba NS2, žáku Fíku? A tam už to bude s těmi přestupy krapet onačejší, že...?

Možná by bylo i pro lidi z některých částí Jižáku lepší dojet na to ZM než se kodrcat metrem do centra.
Třeba z Košíku ano, ale na MC toho leží trochu víc, že?

Taky celé Vinohrady, Malešice, Strašnice a pak sídliště na jihovýchodě.
Vinohrady určitě ne, ty mají MA+MC nebo tram+MC nebo 135+zadem.
No a Strašnice + Malešice + JV sídliště mají k "východní půlce" dost daleko...

Ale pro mě za mě, jestli nakonec ta VRT zastávka vyjde jako bůhvíjaký terno, tak proč ne. Akorát tahat k ní (a ukončovat) MA ze SR je fakt kravina.
Suchol
Úterý, 23. srpna 2016 - 07:30:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 66
Registrován: 5-2016
Johny11: Za takové názory byste se měl stydět. Všude se staví nové tratě a u nás byste chtěl železnici zakonzervovat?

Hajnej: Modernizace Hostivař - Vršovice s nástupišti pro dálkové vlaky na nové trati počítá. Bude tam i parking P+R a pro něj se bude muset udělat přímé napojení na okruh, které právě tuto lokalitu v systému P+R zvýhodní. Parking se proto dále rozšíří a vznikne tlak na prodloužení metra. To se ukáže (ve srovnání s kdysi uvažovanými tunely až do Hostivaře a podzemními stanicemi) jako efektivní investice, protože hned vedle nástupišť na VRT je místo na levnou povrchovou stanici vč. obratových kolejí. A možná dokonce někdo objeví, že prodloužení metra je výhodné spojit už s výstavbou zdejšího úseku VRT.
Takový vývoj bych považoval za dost pravděpodobný. Prodloužení metra nepochybně zvýší užitek VRT, Eska i parkingu P+R a takový přínos není kravina.
Úterý, 23. srpna 2016 - 07:30:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2945
Registrován: 5-2002
Dobře, východní třetina[wink].
To, že je to na městském okruhu, pomůže leda těm taxálům, Což civilizovaných zemích, kam snad směřujeme, je taky významný způsob přepravy. Pak si dovedu představit bus linku po okruhu, něco, jako jezdí ze Smíchova přes Barrandovský most.
Předpokládám, že tak, jak se bude zlepšovat železniční infrastruktura, se ude zlepšovat i ta silniční. A co jiného s těmi brownfieldy dělat? To se vám ve Vršovicích fakt líbí mít za barákama kolonie bezdomovců a haldy bordelu, kterých je podél dnešní 221 několik? Ten kovošrot vedle vršovického nádraží se vám taky líbí?
Co takhle třeba NS2, žáku Fíku? Jestliže VRT je nereálná, tak tohle už vůbec považuju za výplod šílených šotoušů. Krom toho, i kdyby to snad náhodou bylo, tak městská železnice stejně pro dopravu uvnitř města moc vhodná nebude, na rozdíl od dopravy mezi městem a příměstem.
na MC toho leží trochu víc, že? I cesta Háje - ZM může být rychlejší, než Háje - Wilson - průjezd skrz ZM.
MA+MC nebo tram+MC nebo 135+zadem Oboje se závlekem, buď s přestupem a nebo s nepříjemným pochodem skrz park plný bezdomovců.
jestli nakonec ta VRT zastávka vyjde jako bůhvíjaký terno, tak proč ne. Jestli má VRT pomoct odlehčit příměstským tratím tak, že se z nich vykope rychlejší osobka, což je v našich podmínkách hlavní přínos VRT, tak budou na přípražských úsecích jezdit i R a ty by na ZM asi stavěly, jako se s tím počítá i u R na 221.
Úterý, 23. srpna 2016 - 07:37:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2946
Registrován: 5-2002
Suchol: když se neobjevilo, že u nádraží Vršovice by mohl být dobrý přestup mezi vlaky a metrem D, kde by z toho měla užitek vazba 221 - Pankrác, nicméně z vlaku se bude na stanici metra koukat z mostu, ale přestup bude pomocí pochoďáku, tak si nemyslím, že by někdo prodlužoval metro k vlaku.
Úterý, 23. srpna 2016 - 08:28:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6172
Registrován: 4-2003
Brr:městská železnice stejně pro dopravu uvnitř města moc vhodná nebude, na rozdíl od dopravy mezi městem a příměstem.

Tady si mnozí jedinci dost často pletou pojmy s dojmy. Například berlínská S-Bahn se liší od pražského metra v podstatě jen tím, že vede hlavně po povrchu, dále odlišným průjezdným průřezem (shodným s železnicí), kdežto vozidla jsou si co do počtu dveří a uspořádání interiéru velmi podobná.

Proto vydávat pražské linky S za něco, co by mělo mít shodnou funkci s berlínským S-bahnem, je hodně mimo. Berlínský S-Bahn má totiž stejnou funkci jako pražské metro, které svým pojetím dost odlišuje naopak od svého berlínského protějšku.

Pražské linky S jsou právě příměstská doprava, s vedlejší funkcí MHD v určitých místech a není žádoucí je (vzhledem k charakteru pražského železničního uzlu) povyšovat na plnohodnotnou MHD - na to by krom jinak řešených vozidel byla potřebná přestavba pražského železničního uzlu v takovém rozsahu, že by Nové spojení II bylo jen malým příspěvkem ke splnění všech požadavků, které by byly potřeba splnit.


Hajnej:To, že je to na městském okruhu, pomůže leda těm taxálům, ostatním už ne (není zcela jasné, k čemu všemu se ta závorka vztahuje).

Tága pro odvoz lidí ze stanice VRT zanedbávat nelze, vzhledem ke změně klientely oproti konvenčním vlakům jejich význam bude vyšší, než dnes.


Ale pro mě za mě, jestli nakonec ta VRT zastávka vyjde jako bůhvíjaký terno, tak proč ne. Akorát tahat k ní (a ukončovat) MA ze SR je fakt kravina.

To naopak není kravina, pokud by byla vybudována jedna zastávka metra u železniční stanice ZM a druhá přímo na Zahradním městě. Dnes vede metro na Skalku a Depo Hostivař, přičemž polovina vlaků metra končí na Skalce a metro je vytěžováno hlavně autobusy. Ty by po vybudování hlavní větve ze Strašnické na ZM (na DH máme postavenou akorát odbočku) z velké části odpadly a ještě více by jich odpadlo pokud by byla prodloužen tramvajová trať z Hostivaře až do Horních Měcholup. Čili šlo by tu u železniční zastávky na ZM mít celkem rozsáhlý přestupní uzel, ale to předbíhám dobu o nějakých třicet let..........
Úterý, 23. srpna 2016 - 10:05:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2245
Registrován: 5-2002
Suchol: [rofl][rofl][rofl]
Za takové názory byste se měl stydět. Všude se staví nové tratě a u nás byste chtěl železnici zakonzervovat?

Nestydím se ani trochu. Nebo snad zastánci hračky zvané "VRT v Česku" mají monopol na pravdu? Předložené argumenty mne o nutnosti těchto staveb nepřesvědčily. To, žw se "všude" staví nové tratě je nejhloupější argument, který tu kdy zazněl. Protože někdo něco dělá, budeme to dělat také - bez ohledu na užitečnost, náklady atd. Až se bude všude skákat z oken, tak budeme také, protože to dělají všichni?
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
Úterý, 23. srpna 2016 - 10:08:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11817
Registrován: 5-2002
Brr: A co jiného s těmi brownfieldy dělat?
Rekreační zeleň. To máme furt chodit na Olšany mezi hroby...?

Bram: To naopak není kravina, pokud by byla vybudována jedna zastávka metra u železniční stanice ZM a druhá přímo na Zahradním městě.
Takto samozřejmě ano, ale Suchol nám tady bájil, jak bude úžasný vyjít s tím metrem na povrch a "levně" ho tam ukončit vedle tratě ve stejný vejšce. A to prostě považuju za totální békovinu a zabití východního MA.

Jinak bych nezapomínal na to, že v době, kdy bude VRT, už bude několik mnoho let fungovat jak stavba 511 (D0 mezi D1 a D11), tak i D35 mez Opatovicemi a Mohelnicí. Cesta po D1 tedy už nebude takové peklo jako nyní...
Úterý, 23. srpna 2016 - 10:45:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6173
Registrován: 4-2003
Hajnej:Takto samozřejmě ano, ale Suchol nám tady bájil, jak bude úžasný vyjít s tím metrem na povrch a "levně" ho tam ukončit vedle tratě ve stejný vejšce. A to prostě považuju za totální békovinu a zabití východního MA.

Tak "řešení" dle Suchola to nebude ani levné, ani jednoduché. Suchol to v místech, která řeší, zná málo, nebo spíš vůbec [crazy].


Hajnej:Jinak bych nezapomínal na to, že v době, kdy bude VRT, už bude několik mnoho let fungovat jak stavba 511 (D0 mezi D1 a D11), tak i D35 mez Opatovicemi a Mohelnicí. Cesta po D1 tedy už nebude takové peklo jako nyní...

Tím spíš by mělo být zastavení VRT vlaků v Praze více než pouze jedno.......


Johny11:Až se bude všude skákat z oken, tak budeme také, protože to dělají všichni?

To je ale přeci cílový stav každé vládnoucí garnitury - stoprocentní poslušnost a neexistence vlastních názorů. My (vládnoucí garnitura) určujeme, co je pro vás dobré a když jsme určili, že v ostatních státech je v pořádku skákání z oken, tak to by tak hrálo, abyste neskákali také [wink].

Spíš by se měli někteří jedinci zamyslet nad tím, zda železniční infrastruktura v ČR nepotřebuje vyřešit daleko aktuálnější problémy, než je VRT........
Úterý, 23. srpna 2016 - 11:11:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2247
Registrován: 5-2002
Bram: Měl jsem to rozepsáno v předchozím příspěvku. V Praze se brečí, že invastice do Blanky a Mostu Pavla Béma (zaplať pánbůh za oboje) podvázaly rozvoj dopravní infrastruktury na bůhví jak dlouho. Ale případná výstavba megalomanských VRT bude znamenat, že na zbytek sítě (a teď nemyslím opravdu zbytné lokálky mimo civilizaci) nezbyde. První koridorové stavby jsou staré čtvrtstoletí a koridory nejsou hotovy. O dalších hlavních tratích ani nemluvě.

Já toho Suchola chápu. Také jsme před 50 lety jako děti snily nad futuristickými vizemi magistrál, na kterých se prohání atomové lokomotivy a podobnými fantaziemi. Blbé je, že dneska máme takové infantilní jedince i tam, kde mohou leccos ovlivnit. Stačí, když si založí nějakou nevládku, patřičně společensky odpovědně ji pojmenují a už to jede...
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
Úterý, 23. srpna 2016 - 11:29:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6174
Registrován: 4-2003
Johny11:Měl jsem to rozepsáno v předchozím příspěvku.

Všiml jsem si [wink].


V Praze se brečí, že invastice do Blanky a Mostu Pavla Béma (zaplať pánbůh za oboje) podvázaly rozvoj dopravní infrastruktury na bůhví jak dlouho.

Problém je, že Bém napáchal hodně průserů, ale díky politické stabilitě na magistrátu se podařilo zrealizovat i některé veskrze užitečné záležitosti, například Blanku. Prodloužení metra C a A je v jistých ohledech diskutabilní (v obou případech nevhodný způsob ukončení), ale celkem to jde.

Průserem současné vládnoucí garnitury na magistrátu je, že se jí nepodaří dovést do fáze realizace vůbec nic, co by město posunulo směrem kupředu. To, že už asi nebudou tunely typu Opencard apod., už to nezachrání........ A korektněpolitické zviditelňování se primátorky na Prague pride (či jak se ta podivnost správně jmenuje) už tuplem ne [crazy].
Suchol
Úterý, 23. srpna 2016 - 12:41:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 67
Registrován: 5-2016
Brr: Metro na ZM bude k zastávce dálkových vlaků a k velkokapacitnímu P+R.

Bram: Prodloužení k zast. ZM a ještě pod sídliště ZM by bylo nesrovnatelně dražší než jen jedna povrchová stanice u žel. zastávky (obě stanice by byly podzemní).

Johny11: Že se "všude" staví nové tratě je (hloupá) zkratka. Staví tratě, protože k tomu mají důvody, které ovšem platí i u nás. Naši bossové k tomu zatím nedospěli, protože mají podobně přízemní názory jako Vy. I to byl důvod, že byla z občanské iniciativy sepsána ta kniha, kterou jste ještě nepochopil.

Hajnej: Východní metro A (pokud za ZM někdy půjde) zřejmě nepovede do Měcholup (jižně od 221), ale do oblasti na sever od 221. Není to tedy zabití východního MA, ale nastartování levného pokračování metra A.

Johny11: ... výstavba megalomanských VRT bude znamenat, že na zbytek sítě (a teď nemyslím opravdu zbytné lokálky mimo civilizaci) nezbyde. První koridorové stavby jsou staré čtvrtstoletí a koridory nejsou hotovy. O dalších hlavních tratích ani nemluvě.
Měly by se dělat investice efektivní - a to novostavba Praha - Brno (její postupné zhotovení) ve srovnání s některými modernizacemi nesporně je.
Úterý, 23. srpna 2016 - 12:42:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2248
Registrován: 5-2002
Snad jen poznámky na upřesnění k že se jí nepodaří dovést do fáze realizace vůbec nic,. Budu se opakovat, ale v tomto případě "zaplať pánbůh za to". Protože jediné, co jsou schopni vymyslet jsou broskvoviny typu likvidace mimoúrovńových křižovatek na Pankráci a Vychovatelně, uzavírání nábřeží a parkovací zóny. Ty bohužel do stádia realizace dovedli...
Škoda, že se nepodařilo prosadit, aby volby do ZHMP probíhaly s krajskými. Už se tahle parta mohla pakovat. Takto budeme muset vydržet ještě dva roky.
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
Úterý, 23. srpna 2016 - 12:47:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2249
Registrován: 5-2002
Měly by se dělat investice efektivní - a to novostavba Praha - Brno (její postupné zhotovení) ve srovnání s některými modernizacemi nesporně je.
Důkaz? A z jiné knihy než je ta jediná, kterou znáte.

Naši bossové k tomu zatím nedospěli, protože mají podobně přízemní názory jako Vy.
Jenže na rozdíl od vás (zřejmě) a těch "občanských iniciativ" (zcela určitě) platím daně (nemalé) a jsem občanem. A nehodlám přispívat na "vznešené" ideje s neurčitým přínosem. Ono stačí, že se musí financovat nejrůznější studia a protistudie, aby se různým aktivistům dokázalo, že jsou úplně mimo.
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
Úterý, 23. srpna 2016 - 13:03:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 65
Registrován: 11-2012
@ Johny11: [ok][ok][ok]
Úterý, 23. srpna 2016 - 13:23:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6175
Registrován: 4-2003
Suchol:Prodloužení k zast. ZM a ještě pod sídliště ZM by bylo nesrovnatelně dražší než jen jedna povrchová stanice u žel. zastávky (obě stanice by byly podzemní).

Co je to jedna povrchová stanice (metra) u železniční zastávky? Prosím alespoň načrtnout na mapy.cz, ať víme, co myslíš.

Tohle: https://mapy.cz/zakladni?mereni-vzdalenosti&x=14.5006301&y=50.066 6088&z=15&l=0&rm=9hLE3xXsvUZnfligO0fXDX0fU-W1fQiYNfaaX0fgNY1BagW0 fffgQ0F5gO0II

....by zrealizovat patrně šlo, ale jakékoliv další pokračování směrem na Zahradní město by bylo problematické a rozhodně bych si nedovolil tvrdit toto, co ty tu prezentuješ jako jednoznačnou záležitost: Východní metro A (pokud za ZM někdy půjde) zřejmě nepovede do Měcholup (jižně od 221), ale do oblasti na sever od 221. Není to tedy zabití východního MA, ale nastartování levného pokračování metra A.


A co je to levné pokračování metra A? Odkud by to mělo být? Od železniční stanice Zahradní město? Pokud ano, tak to je pěkný nesmysl, protože do Zahradního města už metro z povrchové stanice nevytočíš. A kam by to vůbec mělo být? Do nějakých vesniček typu Dubeč? Proč proboha?
Kreativec
Úterý, 23. srpna 2016 - 13:43:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 173
Registrován: 7-2015
Doporučuji pohybovat se v diskusi v rámci Metropolitního plánu - ne nutně co se týče vedení dopravní infrastruktury, o tom tady diskutujeme, ale určitě co se týče předpokládaného rozvoje území a konkurenčních dopravních alternativ. Viz http://plan.iprpraha.cz/cs/upp-dokumentace.
Například u ZM je tam nakresleno P+R, ale jen na 130 aut (mnohem menší než třeba v Horních Měcholupech), a větší se tam opravdu nevejde (nemá-li být vícepatrové). Většina dříve plánovaného Východního Města (Štěrboholy, Dubeč) je vedena jako nezastavitelné přírodní území, takže tam určitě metro A nepovede. Stejně tak je nezastavitelné Trojmezí, kde se v minulosti také plánovaly tisíce bytů.
Tolik ve stručnosti.
P_v
Úterý, 23. srpna 2016 - 15:29:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1544
Registrován: 5-2002
"likvidace mimoúrovńových křižovatek na Pankráci a Vychovatelně"
Dovolím si poznamenat, že ta křižovatka na Vychovatelně se nemá likvidovat, ale naopak v obou hlavních směrech zakopat celá pod zem. Na povrchu pak zůstanou jen místní komunikace, které mimoúrovňovost nepotřebují.
Úterý, 23. srpna 2016 - 15:41:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 68
Registrován: 9-2015
@Suchol, @djst:

Reagoval jsem na toto:

Kreativec: ... Ve spojení s VRT Praha-Brno nemá P+R v Praze význam
Suchol: Žasnu, jak jste vůbec nepochopil význam VRT jako náhrady dlouhých jízd auty

Tedy jsem si myslel, že se spíše něco dovím od Suchola o "významu P+R na Zahraďáku ve spojení s VRT Praha-Brno", protože se přiznám, že páně Suchola myšlenkové pochody nechápu.
Sice chápu význam P+R na Zahraďáku pro lidi, co jedou autem z Ml.Boleslavi, Sadské nebo Kostelce nČl pracovat do Prahy, ale pro kombinaci s VRT se nějak nechytám.
Naznačil jsem tedy v minulém příspěvku scénář občana Dejvic, co se chystá do Brna, ale moc atraktivní mi nepřišel.
Tož jsem čekal, že se dovím od Suchola nějaký jiný atraktivnější scénář P+R + VRT.

Možná je to občan Ml.Boleslavi, co jede do Brna, ale přikláním se spíš ke Kreativcovi, že ten už zůstane v tom autě sedět i přes Vysočinu.

Jste hodní, že jste mi místo toho vysvětlili, jak dojedu k 220 metrem.
Třeba se mi vaše rady někdy budou hodit [happy]
Úterý, 23. srpna 2016 - 17:30:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11094
Registrován: 8-2004
Johny11:
Podepisuji v podstatě vše.[wink]
K tomuto:Ono stačí, že se musí financovat nejrůznější studia a protistudie, aby se různým aktivistům dokázalo, že jsou úplně mimo. bych jen doplnil citát MUDr. Sovy z Nemocnice na kraji města: "Vy jste ještě nepochopil, že z hlouposti můžete osočit kohokoliv, jenom ne toho, koho se to exaktně týká?" (A tím "Vy" nemám na mysli Vás osobně jako spíš obecný povzdech nad (ne)smyslností takových opakovaných studií.)
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Úterý, 23. srpna 2016 - 17:52:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3164
Registrován: 7-2011
Mirek_Zv.:
"...protože se přiznám, že páně Suchola myšlenkové pochody nechápu.
"
To nechápe, obávám se, většina. A od páně Suchdola se dozvíme prd, protože stejně jako většina snílků, fantastů a podobných cvoků na otázky co se mu nehodí, nebo které by mu mohly bourat bábovičky neodpovídá, ignoruje je a dál si bez ohledu na cokoli mele svou. [proud]
Mě třeba dlouží odpovědi na to, jakej má smysl dělat odbočku metra s novou stanicí tam, kde už v okolí jedna je (700m daleko), zvlášť když to mětro nemá kam smysluplně pokračovat. Stále jsem se nedozvěděl ony výhody úrovňové stanice metra a vlaku a hlavně pořád nevím, z čeho se to zaplatí. A to nejen stavba (na tu se peníze nějak sehnat daj), ale hlavně provoz.
Nicméně obávám se, že se odpovědí nedočkáme žádných, natož smysluplných. [wink][biggrin]


P.S. - jenom pro představu - metro do lesa (Motol) je docela pěkná sekera do každoročního rozpočtu DP. Petřiny a Motol nemaj na metro potenciál (není tam dost lidí) a největší provozní náklady, jak známo, má metro ty fixní. A ty se nějakým pásmováním neušetří, svítit a ventilovat se tam musí furt, bez ohledu na to, jak často vlaky jezdí. Takže se páně Bémovi s Chalupou podařilo prosadit akorát drahej paskvil do nikam a to na pěkně dlouho (prodloužení z Motola , bude-li vůbec jaký, tipuju bude záležitostí na desetiletí, ne na roky).
Tudíž mě upřímně děsí, vyskytne-li se podobnej šílenec, kterej si přečte rádobychytrou knížku a pak si jezdí prstem po mapě, spřádá fantazie a ignoruje realitu.
Bohužel Bém s Chalupou nám dostatečně dokázali, že nad podobnými šílenci nelze jen tak mávnout rukou a konstatovat, že se jedná o pouhé cvoky.
Drak
Úterý, 23. srpna 2016 - 19:08:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1628
Registrován: 10-2002
Dovolím si přízemní, respektive podzemní poznámku. Pokračování od Strašidelnické se nedá malovat hned od perónu, ale z místa kde 2.kolej překříží koleje na Skalku. Pod ně se dostane zhruba v místě větračky na konci Hvozdnické a zde může začít oblouk.
Vláďa42
Úterý, 23. srpna 2016 - 19:45:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 933
Registrován: 9-2009
Pánové Johny11 a Hroch tady předvedli krásný psychologický jev. Sice, že člověk nehledá pravdu, ale potvrzuje si vlastní vidění světa. Máme řadu krásných příkladů na internetu (diskuze na novinkách, facebook Islám v ČR nechceme a řada jiných). O co jde?
Každý člověk si tvoří model světa. Ti, kteří mají lepší model jsou úspěšnější, neboť mohou lépe předvídat další vývoj a tudíž stanovit úspěšnější strategii. Za tím účelem máme parádní motivační výbavu ve formě oxytocinu, adrenalinu a kortizolu. Do doby, než člověk nemá jasný důkaz, že jeho model nefunguje, drží se jej zuby nehty, protože je to to nejlepší, co doposud má pro své přežití. Nerad svůj model předělává, jelikož to znamená de facto předrátovat svůj mozek. Jevu se říká neznalost nevědomá a je to de facto setrvalý stav. Člověk je v klidu, jelikož neví, že neví. Pokud je něco venku v nesouladu s jeho modelem fungováni světa, pak první co udělá je, že se tuto věc snaží popřít. Pokud jen však rozpor tak zjevný, že jej popřít nelze, nastoupí úlek a horečné hledání vysvětlení anomálie. Říká se tomu neznalost vědomá. Proto hypotéza pod článkem o zfalšování výzkumu, jelikož takové vysvětlení nenutí dotyčného k přehodnocení situace a přebudování svého modelu světa. Jakmile se nalezne uspokojivé vysvětlení, dostaví se uspokojení (znalost vědomá) po osvojení a zautomatizování se dostaví přesun z vědomí do nevědomí (znalost nevědomá) . Pak se jen čeká na další nesoulad. Někteří jedinci tak sveřepě trvají na svých nefunkčních modelech světa, že prostě nemohou přijmout ani zjevné důkazy svých chybných konstruktů. K tomu je totiž zapotřebí intelekt. Tací jedinci jsou pak neustále ve strachu a frustraci, uchylují se k obskurním vysvětlením reality a nadále jsou často překvapování.
Úterý, 23. srpna 2016 - 20:22:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2251
Registrován: 5-2002
Vláďa42: Buďte tak laskav a odpusťte si hodnocení intelektu jiných. Na to vaše vzdělání nestačí. Odeberte se do svého vlákna a tam si spolu s kolegy stejné víry utvrzujte své vize. Děkuji.
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
Marian Kechlibar
Úterý, 23. srpna 2016 - 20:22:38  
Neregistrovaný host
109.81.209.38
Zariskuji, že budu považován za šílence, který jezdí prstem po mapě...

Z Nemocnice Motol by A mohlo pokračovat jednou mezilehlou stanicí (Sídliště Řepy) na Zličín.

Primitivní nákres

4 km není tak moc, v Řepích žije docela dost lidí, Zličín je docela frekventovaný terminál směrem Beroun, Plzeň - lidem dojíždějícím do spádové oblasti metra A v rozsahu Nemocnice Motol až cca Malostranská by se nabídlo rychlejší spojení na tento terminál.
FiJi
Úterý, 23. srpna 2016 - 20:24:42  
Neregistrovaný host
78.45.151.26
Bobik:
"Takže se páně Bémovi s Chalupou podařilo prosadit akorát drahej paskvil do nikam"
Ten drahej paskvil do nikam se podařilo prosadit právě proto, že se na ty aktivisty a protistudie kašlalo.

Když se dělá takhle velký projekt, máte v zásadě dvě možnosti. Buď naslouchat různým aktivistům, mezi které se logicky zařadí i lidé šílení, vytvářet různé studie a takhle společně najít co možná nejlepší řešení. Samozřejmě, že už samotné hledání toho řešení něco stojí - ale výsledek pak aspoň stojí za to. A nebo nehledáte nejlepší řešení, necháte to na Bémovi nebo někom takovém, nechá se to co nejlevněji naprojektovat - a na přípravě tím opravdu výrazně ušetříte. O to víc pak bude stát samotná realizace, následný provoz, a o to menší užitek z toho celého nakonec bude.
Vláďa42
Úterý, 23. srpna 2016 - 20:32:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 934
Registrován: 9-2009
Přesně tuto reakci jsem čekal. Jen jste potvrdil co jsrm psal.
Ale k dráze: jak si ten vývoj predstavujete vy? Máte pocit, že to co je stačí?
Jen pár bodů z vašeho programu by mě zajímalo.
Jinak o tom kam budu přispívat si s dovolením rozhodnu sám, ano?
Úterý, 23. srpna 2016 - 20:58:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2252
Registrován: 5-2002
Podívejte se. Moje příspěvky byly reakcí na příspěvky uživatele Suchol, který nebyl schopen věcně reagovat. Nakonec stačí si projít historii vlákna, oponovalo nás tady více. Pokud máte potřebu do diskuse vstupovat, tak věcně, nikoliv kádrováním přispěvatelů. A už vůbec ne hodnocením intelektu. Znovu opakuji - troufám si tvrdit že na to nemáte vzdělání a i kdybyste měl, tak na takové hodnocení nemáte dost materiálu. Takže váš sáhodlouhý příspěvek 933 je minimálně neslušný. Jinak - čekal jsem celou dobu, kdy se zde objevíte a ukážete nám, že jsme blbci, když máme jiný názor než zastánci VRT. Už vaše příspěvky a reakce znám. Nezklamal jste, dokonce jste to povýšil na další level. I když osobní útoky už jste tu použil, tuším, proti Hajnému.

Jinak nejsem osobou veřejně činnou, ani jí nehodlám být, tudíž nepotřebuji deklarovat jakýkoliv program. Na základě svých znalostí a zkušeností jsem vyslovil předpoklad, že a) v nejbližších 30 letech v ČR nebude vybudována žádná VRT a b) pokud by se měla budovat, tak začít izolovanou tratí Praha - kamsi na Vysočině je njméně efektivní a smysluplná záležitost. Nic více, nic méně. O lepším směrování disponibilních prostředků viz výše.

A poslední poznámka. Jakákoliv akce vyvolává reakci. A řada politických rozhodnutí v dějinách dávnyých i současných byla motivována subjektivně, i když zaobalena do objektivních důvodů. Takže se klidně může stát, že myšlenky, za které bojujete, budou "zabity" prostě proto, že vám někdo bude chtít vrátit aroganci, se kterou vystupujete. Nejen vůči mně, ale vůči všem, kteří si dovolují s vámi nesouhlasit.

Dál už s vámi diskutovat nehodlám, račte ignorovat moje příspěvky stejně jako já i nadále ignoruji vaše. Děkuji.
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
Vláďa42
Úterý, 23. srpna 2016 - 21:14:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 935
Registrován: 9-2009
Takže vy nevíte co by tedy mělo být, ale přesně víte, ze VRT ne? Jsem sám komu to přijde minimálně divné?
Jinak je jasné, že když nejsou argumenty, tak jsem obviněn z arogance a je ukončována debata. Ale tak snadné to není. Zkuste zkousnou, že se stejnou arogancí s jakou se tu vymezujete vy, se proti vám najde někdo jiný. Mohu vědět, co víte o mem vzdělání? Já vás neznám a myslím, že ani vy mne. Ten problém vás antiVRTkařů je v tom, že nejste schopni říct co tedy by mělo být. Jinak tedy představa, že studie se dělá proto, aby se neziskovým organizacím ukázalo, jak nemaj pravdu je opravdu na úrovni. To je fakt.
Jinak nebojte. Má arogance opravdu nezhatí stavbu VRT. Kdybychom se znali, tak byste věděl, že právě naopak.

Ale k ŽUP:
Kromě dokončení stávajících tratí a opravě nádraží bude opravdu nezbytné navýšit kapacitu trati a pokusit se o diametr. Tedy NS II. Proč? Zkuste si predstavit dojizdeni z Čelákovic na Smíchov, nebo z Dobřichovic do Vysočan. Je to pak jasnější.
Lukfi
Úterý, 23. srpna 2016 - 21:18:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1893
Registrován: 10-2010
=>Marian K.: to je podle mě dost drahá tangenta pro ne zas tak velký počet lidí.

=>Vláďa42: já bych navrhoval se nejprve zbavit vlaků, co se musí jezdit kamsi obracet a tak zabírají kapacitu tratí v pražském uzlu. 50 mega za jeden řídicí vůz, za miliardu jich koupíte dvacet a ušetříte několik miliard za velkorysý tunel.

(Příspěvek byl editován uživatelem Lukfi.)