Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 13. 11. 2016 | předcházející | další |
Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 13. 11. 2016dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1022 Registrován: 2-2012 |
mot: No prý v další verzi webu bude nějaký kredit, do kterého se vždy pošlou prachy a potom se platí z toho. Takže něco jako Peněženka na In-kartě
753 301
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2995 Registrován: 5-2002 |
Už nějakou dobu probíhají opravy u 1. nástupiště v Hostivaři. Teď tam mají vyrovnané pražce. V 1. koleji nad opěrnou zdí, kde byl opravený "houpák", je už zase jízda dost neklidná. Aspoň se mi to zdá. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12219 Registrován: 5-2002 |
FiJi: Závidím vám ten optimismus. O jakém optimismu je řeč...? |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8915 Registrován: 3-2007 |
Hajnej, prostě málo píšeš o tom, jak to stojí za howno, jak je všechno prodané a tak. |
Denor
|
|
Neregistrovaný host 80.188.193.66 |
Prosím o radu: kam vedly tyto koleje v Karlíně? Dnes jsou vidět zde: https://mapy.cz/s/1al0F Na žádných mapách nevidím napojení trať Masarykovo nádraží-Libeň. Byly jen místní snad, pro obsluhu dávno nestojících továren? |
mot
|
|
Neregistrovaný host 109.81.210.97 |
Nevím, ale přijde mi, že to jsou tramvajové koleje. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2336 Registrován: 3-2004 |
Obsluha továrny ČKD Dukla v Karlíně. Odbočovala z koleje Libeň-Mas.n. (nevím, jestli "na širé trati" anebo "v dopravně Hrabovka"). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6466 Registrován: 4-2003 |
Denore, to byla vlečka ČKD Dukla. Byla napojena na trať Masarykovo nádraží - Libeň ve směru od Masarykova nádraží klesající kolejí, ze které se do zmíněného podniku jezdilo úvratí. V podniku byly kdysi dokonce i točny. Vlečka byla zrušena snad někdy koncem devadesátých let (přesné datum nevím, ale ještě někdy v polovině devadesátých let byla v provozu, ovšem už po redukci, nepoužívaly se točny a přes ulici byly koleje kolmé k trati Masarykovo nádraží - Libeň již odstraněny. Chodil jsem to tam v letech v první polovině devadesátých let jako středoškolák (šklou jsme měli první dva roky v Karlíně) očumovat . Tady tu vlečku máš vyklikanou na letecké mapě z roku 2003 i s úvratí: https://mapy.cz/letecka-2003?mereni-vzdalenosti&x=14.4608700&y=50 .0931943&z=17&l=0&rm=9hGSbxXyqggWD8NSqOzRq6fWnPf6qNl8g6wPn6fR1OIN 9Nd8DQuN9NZX5UaBeEAEq4cFJJL0NKK2NL4EXJkExKw2DKgH0LT4qLpfkX4cFJJ4f 3D2V Když to přepneš do současnosti, tak zjistíš, že díky Novému spojení vzalo její těleso z větší části za své. (Příspěvek byl editován uživatelem Bram.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10025 Registrován: 4-2003 |
Tady je ta vlečka do Karlína možná vidět lépe http://www.dveprahy.cz/ ... (nakliknout si rok 1996) tady pak mám pár fotek nějakých kolejí v těch budovách. Teda spíše jen v jedné,ale už nevím které ... http://jnd.rajce.idnes.cz/CODE_MODE_Ignorujte_konfekci_2010/#DSC_ 1823.jpg |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12224 Registrován: 5-2002 |
DH: nevím, jestli "na širé trati" anebo "v dopravně Hrabovka" Podle toho, že byla až za vjezdovým návěstidlem KL (zatímco cca nad pěším tunelem bylo cestové KLc), je správně b)... |
Denor
|
|
Neregistrovaný host 80.188.193.66 |
Výborně, velmi zajímavé. Děkuji všem za vysvětlení. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 485 Registrován: 6-2010 |
VIDEO: "Kyklop" T499.0002 v čele historického expresu Ostravan projíždí stanicí Praha Libeň https://youtu.be/EDctZAoQMNI |
Blanka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 116 Registrován: 12-2014 |
Ad Kyklop: Video z vjezdu do stanice o pár vteřin dříve https://youtu.be/G9U2WNdDeJE
Můj Youtube kanál s převážně železniční tématikou dostupný zde
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 483 Registrován: 1-2007 |
Nestačilo by ty odkazy jednou nebo dvakrát? Opravdu musí být vytapetována každá skupina? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1183 Registrován: 12-2007 |
Hostivař: probíhá "sanance" železničního spodku kolejí 1 a 3 nad podchodem... a další obrázky... např. houpačka u výhybky 29 http://kasme.rajce.idnes.cz/ho-161027/ nějak mě překvapil déšť a tma
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Hostivař, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz |
Pezos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 335 Registrován: 4-2014 |
Rychlost 70 a volno - to vidím na diskusi mezi "proč tam nedali 80?" a "je to lepší než 60" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4456 Registrován: 9-2005 |
Ale ono není o čem diskutovat. Výhybky mezi 1. a 2.SK na tom zhlaví jsou konstruovány právě na těch 70. Proto ani 60 a ani ne 80. A protože ten vlak jel z 1. na 2. SK "do odbočky", měl návěstěno 70. (Příspěvek byl editován uživatelem Plešoun.) |
Pezos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 336 Registrován: 4-2014 |
Diskusí nemyslím rychlost na návěstidle, ale právě druh výhybek. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12245 Registrován: 5-2002 |
Pezos: Rychlost 70 a volno Omyl, to je Rychlost 70 a očekávej 80 - stačí se podívat o fotku-dvě vedle. Diskusí nemyslím rychlost na návěstidle, ale právě druh výhybek. No prostě po transformaci standardního "osmdesátkového" tvaru 1:14-760 na obloukovou už nevyšlo převýšení na 80 - na tom není co diskutovat, to je fyzika. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4457 Registrován: 9-2005 |
Hajnej: "Rychlost 70 a volno Omyl, to je Rychlost 70 a očekávej 80 - stačí se podívat o fotku-dvě vedle. " No vidíš, to mě nenapadlo se na fotky kouknout takto podrobně. A ta rychlost "očekávej 80" je vlastně i logická. Mě to netrklo |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12251 Registrován: 5-2002 |
Pl: No vidíš, to mě nenapadlo se na fotky kouknout takto podrobně. To je tak: já nejdřív četl K-report, takže jsem si ze "70 a volno" vydedukoval odjezd, ale ten mi zas neseděl s výlukou liché skupiny. Takže jsem se na ty fotky díval už "zaujatě"... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11218 Registrován: 8-2004 |
Dokumentačně hlavní nádraží:
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 225 Registrován: 6-2016 |
Hroch: Tvoje pěkné fotky mně vnucují informaci, že se na reko lodě 1 pokračuje. To je v panující atmosféře vypovídání smlouvy NEUVĚŘITELNÉ!!! |
Jpnk
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 827 Registrován: 9-2005 |
honzaklonfar ale rekonstrukce zastřešení nemá s budovou žádnou souvislost. Nástupiště patři SŽDC již od oddělení dopravní cesty od dopravce. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 226 Registrován: 6-2016 |
Jpnk: Takže ty "lodě" jsou něco jako "zastřešení nástupiště"? Asi ano, ale to jsem netušil... Jak říkala moje nevlastní tchýně - musím se víc snažit |
mot
|
|
Neregistrovaný host 109.81.210.85 |
Hezký, hlavně ty čela. Doufám, že to brzy polepí nějakou, nejlíp celoplošnou, reklamou. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2429 Registrován: 5-2002 |
Takže ty "lodě" jsou něco jako "zastřešení nástupiště"? Analogie s chrámovou lodí gotické katedrály neznabohu
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...
Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8188 Registrován: 10-2003 |
honzaklonfar: To je v panující atmosféře vypovídání smlouvy NEUVĚŘITELNÉ!!! To jste žil opravdu v přesvědčení, že když taliáni prakticky nešáhli na starou budovu, že opravují zastřešení?
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 346 Registrován: 6-2015 |
Pěkně to tam prokouklo. Tak ještě "vyčistit" přednádražní prostor, vystříkat dezinfekcí ty točité zasklené schodiště a konečně se tomu bude (snad?) moci přestat říkat Lahvák a Wáguson?. Třeba ho teď přejmenujou na Nádraží Václava Havla - Havlák |
djst
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 549 Registrován: 8-2014 |
K6S31ODR: "Třeba ho teď přejmenujou na Nádraží Václava Havla - Havlák" A každých 20 - 30 minut bude jezdit autobusový spoj Nádraží Václava Havla - Letiště Václava Havla
pokud mi chcete poslat mail, klikněte zde
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 489 Registrován: 6-2010 |
Video: "Albatros" 498.104 na trati Praha - Plzeň kamera, Dominik Schön, BlanCamCZ, Jan Drobný https://youtu.be/6F3IRBCtPKM |
Emil Švec
|
|
Neregistrovaný host 84.246.166.40 |
Neříkat s tím přejmenováním nahlas. Je to taková blbost, že by se to mohlo líbit |
mot
|
|
Neregistrovaný host 109.81.210.85 |
Havláč-Lahváč. Budem jezdit z Lahváče. Když už máme Masnu... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2001 Registrován: 9-2006 |
Praha-Běchovice střed: koleje položeny (bez fotek) a večer podbíjení. Hostivař dokumentačně, mírně mázlé Podchod v Dolních Počernicích vymalován, ale už se objevila první čmáranice. U přístupu napsáno Pozor natřeno podtím dopsáno nekecám, asi si to někdo vyzkoušel |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12265 Registrován: 5-2002 |
J11: Analogie s chrámovou lodí gotické katedrály neznabohu Nebo je naopak znaboh a ta paralela se mu zdála být natolik přemrštěná, že ji neuvažoval... I když za svojí osobu musím konstatovat, že když jsem kdysi potřeboval najít krátké pojmenování pro pětikolejnou sekci haly v Depu Hostivař, tak mě ta loď taky napadla. Akorát ten transept tam nějak chybí... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2436 Registrován: 5-2002 |
Hajnej: Tak označení "loď" se běžně používalo i v minulosti pro tovární haly obdobného uspořádání. Transepty jsou na Wilsonu tři . Jen malinko v jiné nivelitě .
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...
Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 936 Registrován: 4-2003 |
Podchody jako transept? Nejde spíš o kryptu? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12268 Registrován: 5-2002 |
J11: Transepty jsou na Wilsonu tři Já tedy měl na mysli chybějící transept v Hostivaři. A podchod bych za transept nepovažoval, v tom bych se shodl s Mikem. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2437 Registrován: 5-2002 |
Proboha, neberte to všechno tak vážně :-). A zkuste si vzpomenout na šířku a osvětlení starých a současných podchodů ...
Blanka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 133 Registrován: 12-2014 |
Zdravím! Ke shlédnutí VIDEO ze zastávek včerejšího zvláštního vlaku KŽC vedeného Zamračenou ve stanicích Příbram a Praha-Smíchov https://youtu.be/lyo03wZjViI
Můj Youtube kanál s převážně železniční tématikou dostupný zde
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 227 Registrován: 6-2016 |
Zapa: Přiznám se bez mučení, že jsem tak naivní. Mně to oboje přijde jako nemovitost - s kolejemi a nástupišti se dá hnout, s těmi "loděmi" ne. |
Blanka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 136 Registrován: 12-2014 |
Mot: Přesně to samé mě napadlo... :D Byla jsem úplně uchvácená, že když člověk stojí nad tunely, je vidět skrz průčelí dál za nádraží K6S31ODR: To už je taky pěkná mánie... Ruzyně a piazzeta Národního divadla se mi líbily více.
Můj Youtube kanál BlanCamCZ s převážně železniční tématikou dostupný zde
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8191 Registrován: 10-2003 |
Tak jsem dneska koukal na Hlaváku jak se čím dál tím víc propadá druhé nástupiště + 1.kolej v úseku mezi jižním a prostředním podchodem. Schválně o kolik to ještě klesne, ale pozoruji to už delší dobu.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě... |
mot
|
|
Neregistrovaný host 109.81.210.107 |
Blanka: Letiště Praha-Ruzyně pro mě zůstane navždy Letiště Praha-Ruzyně a nějaké kavárenské dividlo je mi u . Nejlepší by bylo, kdyby se všechna dividla přejmenovala na V.H. |
mot
|
|
Neregistrovaný host 109.81.210.154 |
Podle nového JŘ už nebudou jezdit vláčky z Knížecí. |
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2602 Registrován: 3-2007 |
dobrýjítro |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 597 Registrován: 10-2012 |
S tím letištěm RUZYNĚ souhlasím, nic se nemá přehánět. Už si všudypřítomnosti páně V.H. všimli i recesisté, a takhle dopadl koš v Poděbradech... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 190 Registrován: 9-2008 |
Italská firma, která nestihla opravit pražské hlavní nádraží, žaluje stát Italská společnost Grandi Stazioni podala žalobu na státní Správu železniční dopravní cesty (SŽDC) kvůli ukončení nájmu pražského hlavního nádraží. Firma chce po státu finanční kompenzaci, potvrdila České televizi mluvčí SŽDC Kateřina Šubová. Ta se pohybuje ve výši stovek milionů korun, dodala mluvčí bez bližších podrobností. Ředitel italské společnosti Andrea Odoardi v rozhovoru pro server IHNED.cz hovořil o odškodnění ve výši zhruba jedné miliardy korun. Správa železniční dopravní cesty je podle svého šéfa Pavla Surého připravena firmě uhradit jen technické zhodnocení majetku po odpisech. více na: http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/italska-firma-ktera-nestihla- opravit-prazske-hlavni-nadrazi/r~07157c76a4f011e6b026002590604f2e / |
Blanka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 162 Registrován: 12-2014 |
Video-ohlédnutí za poslední letošní Kolešovkou (z pozice cestujícího, který mezi prvními vybíhá z vagonu a mezi posledními nastupuje :D) a cestou do Prahy s Papouškem https://youtu.be/RcBzcfdWYQk
Můj Youtube kanál BlanCamCZ s převážně železniční tématikou dostupný zde
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1189 Registrován: 12-2007 |
co si představit pod pojmem "Dopravní závada"? Dopravní závada u sunutého vlaku ve výhybně Praha-Vyšehrad. Probíhá vyšetřování dopravní závady. Mimořádnost: Praha hl.n. - Praha-Smíchov - Praha-Radotín Naposledy aktualizováno: 10.11.2016 09:37 Od 10.11.2016 09:15 Do do odvolání Dotčené linky S7 Druh události Odklon, Neobsloužení zastávky Důvod Dopravní závada Dotčené zastávky (úsek) Praha hl.n. • Praha-Radotín • Praha-Smíchov • Praha-Velká Chuchle Opatření Z důvodu přerušení provozu mezi stanicemi Praha hl.n. a Praha-Smíchov jsou vlaky linky S7 a dálkové vlaky ve směru Plzeň v úseku Praha hl.n - Praha-Radotín obousměrně odkláněny mimo stanici Praha-Smíchov. V úseku Praha-Radotín - Praha-Smíchov jezdí kyvadlově 1 elektrická jednotka. V úseku Praha hl.n. - Praha-Smíchov využijte linky metra B a C s přestupem na Florenci.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4545 Registrován: 3-2004 |
V minulosti to znamenalo např. projetí stůj. edit: Pod Vyšehradem proti sobě vyjely dva vlaky (Příspěvek byl editován uživatelem Koudy.)
"Svět na to nebyl připraven, prostě to příliš předběhlo svou dobu. Ale stejné zákony nakonec zvítězí a budou slavit triumfální úspěch."
Nikola Tesla |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1190 Registrován: 12-2007 |
Koudy: a je to tak ... já, že jsem "dopravní závada" snad nikdy neslyšel... dle fcb to byla souprava od Rx 773, která se sune kvůli omezení na hlaváku "otočit" na Smíchov Z výhybny vyjel prázdný vlak proti obsazenému, dělily je desítky metrů 10. listopadu 2016 10:57, aktualizováno 13:22 V železniční výhybně Praha-Vyšehrad vyjel posunovaný vlak proti osobnímu vlaku s pasažéry. Nesrazily se, nikdo není zraněn. Incident ale zastavil vlakovou dopravu na Smíchov, obnovena byla krátce po poledni Posunovaný vlak krátce po deváté projel návěstidlo, které mu zakazovalo jízdu. „Soupravový vlak bez cestujících vjel do cesty osobnímu vlaku z Berouna na hlavní nádraží, ve kterém seděli pasažéři,“ sdělil pro iDNES.cz mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Ke srážce vlaků nedošlo. „Událost mohu potvrdit, na výhybce na Vyšehradě jedna souprava projela návěstidlo ‚stůj‘ a pak oba vlaky zastavily bez následků,“ uvedl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. http://praha.idnes.cz/posunovany-vlak-vyjel-proti-osobnimu-vlaku- vyhybna-praha-vysehrad-1p8-/praha-zpravy.aspx?c=A161110_104027_pr aha-zpravy_nub
mot
|
|
Neregistrovaný host 109.81.210.107 |
Údajně dle ČT "měl být na konci soupravy posunovač". Byl či nebyl? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2002 Registrován: 9-2006 |
Hostivař stabilizace zásypu u podchodu v 2.SK 3.11. injektáž zásypu 8.11. tuhnutí 11.11. zaštěrkováno a podbíjení, kolejnice ještě nesvařené do BSK. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12390 Registrován: 5-2002 |
Jsn: To je co, na té 7, fotce? Nějaký rajče...? |
Emil Švec
|
|
Neregistrovaný host 84.246.166.38 |
Hajnej: Ano, Lycopersicon esculentum L. osobně. Keříčková verze. Je zajímavé, jak to tam samo zvládá růst v hydroponii. Toto udělat doma, tak mi to chcípne |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4465 Registrován: 9-2005 |
První koridorová SŽDC zahrádka, ze který je užitek Všade jinde máme jen bejlí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10063 Registrován: 4-2003 |
No jo rajčátka v Hostíku už pamalu dozrávají .. také jsem je tam okukoval |
Emil Švec
|
|
Neregistrovaný host 84.246.166.21 |
No, doporučuji ve vlastním zájmu na kterékoliv rostliny v blízkosti dráhy nesahat. Důvod: glyfosát. Co si budeme povídat, zaměstnanci SŽDC nejsou moc často placeni na myšlení, takže průměrný Franta (a bohužel zdaleka na jen u SŽDC) tam toho Roundupu naleje pro jistotu o 50% víc, aby to přeci fungovalo fakt 100% |
mot
|
|
Neregistrovaný host 109.81.210.211 |
Co je to za divnou výluku P.-hlavní(?) - P.-Vysočany 19.XI. 8:00 - 8:15? |