Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 11. 02. 2017 | předcházející | další |
Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 11. 02. 2017dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Pajas2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 707 Registrován: 10-2009 |
Je to tak, dnes ráno opět něco podobného jako včera. Os na Milovice opět odříkány, příjezdy od Prahy 10-25 minut skoro všechno. Směr Praha nejhorší asi 5806 s +30 ve Vysočanech, ale i 9115 měl +20 a další Os z Milovic pak +15. Takže ani dnes nic moc. |
Pajas2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 708 Registrován: 10-2009 |
Tak ještě jeden byl lepší - Os 5810 s +41 v Praha hl.n. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 611 Registrován: 6-2002 |
Tak já z toho dnes i včera vyvázl dobře, dnes 9111 na hl. n. cca 3 minuty, včera jsem šel na 9111 a stihl jsem zpožděnou 5804, takže já osobně jsem jel téměř na čas :-) BTW, nevíte, proč v Lysé hlásí u 9111, že zastávku Čelákovice Jiřina vlak projíždí, když tam normálně staví? |
Jezovec
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 133 Registrován: 1-2004 |
To nic není čelákoviští! Dneska ráno v Řevnicích hlásili že zpoždění osobního vlaku na Prahu v 7:30 bude 1h 41min - uvedený vlak pak přijel za 10 minut, cestující přebíhali sem tam do čekajíciho pozdějšiho vlaku a zpět. Důvodem prý byla porucha na lokomotivě a sysel vskutku měl zablokované dvéře a tmu unvitř (tj. nebyla první třída a lidé skoro stáli už z Řevnic). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 425 Registrován: 6-2016 |
Jezovec: Souprava si postála i v Černošicích (cca 8:00). A to tak, že někteří motoristé začali otáčet vozidla směr Třebotov (hooodně hnusná silnice v zimě...). Rekonstrukce se fakt podařila |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2414 Registrován: 8-2008 |
150.221 Praha - Sedlec 23.8.2012 R 606 "Ohře"
Fotogalerie lokomotiv: http://krumpolc.rajce.idnes.cz/
Fotogalerie pohraničního opevnění z let 1936 - 1938: http://ropiky1938.rajce.idnes.cz/ .............................................................. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5621 Registrován: 8-2006 |
Gor: Já jel odpoledne z Prahy do Čelákovic spojem S9 a hlášení bylo ve smyslu, že vlak jede z Čelákovic do Lysé ODKLONEM MIMO STANICI Čelákovice - Jiřina. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12925 Registrován: 5-2002 |
čel: hlášení bylo ve smyslu, že vlak jede z Čelákovic do Lysé ODKLONEM MIMO STANICI Čelákovice - Jiřina Důvod je prostý, milý Watsone: prefabrikované hlášení "vlak z důvodu výluky nezastavuje tam a tam" není k dispozici a ten odklon je z toho, co je k mání, významově nejblíž... |
MiT
|
|
Neregistrovaný host 78.108.96.151 |
Jo, odklon je v hlášení, co je tahle výluka touhle výlukou, takže od 16. ledna. Hlášení se pouští až na odjezdu z HoPo, kde z trati skutečně není úniku. Třeba se dočkáme hlášky, že vlak jede odklonem mimo železniční most, až bude první kolej na pontonech |
Bogan
|
|
Neregistrovaný host 37.48.45.252 |
Až bude první kolej na pontonu? A ja myslel že vlak zastavi cestující preplavou a na druhe straně nastoupí do druhého - žádný rozmazlovani;-)Aktuální zpoždění 7.34 z Čelákovic 20 minut. Na letaku info vlaky zpoždění 0-5 minut.na idosu 5 minut - tak něco je špatně. |
Pajas2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 709 Registrován: 10-2009 |
7:34 z Čelákovic nejede nic, kdyžtak 7:35 a ten má +15. |
Bogan
|
|
Neregistrovaný host 37.48.45.252 |
Jasně mel 18 minut ;-) dle odjezdoveho času ;-) počítám ze stal v Lysy |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5622 Registrován: 8-2006 |
Já jezdím normálně z Prahy linkou S22 a až včera poprvé linkou S9. Proto mne to překvapilo. |
MiT
|
|
Bogan 7:38: ono, pokud by se dalo dojet z jedné i druhé strany až k mostu, tak 50 metrů proti proudu Labe je přístaviště bývalého přívozu. On by se možná i našel někdo, kdo by ten přívoz dočasně resuscitoval ... |
Neregistrovaný host 217.30.65.82 |
Krumpolc: můžu se zeptat odkud je focena ta 150.221 ? Viděl jsem spousty fotek vlaků z toho místa ale kde se tenhle fotoflek nachází nemám vůbec tušení. Předem díky za informaci. Jinak moc hezká fotečka a hezký úlovek. |
Majkl007
|
|
Neregistrovaný host 78.102.91.56 |
Bardotka: Pokusím se odpovědět za Krumpolce - řekl bych, že je to foceno z vrcholu této skály, jiná možnost v těch místech není. Ale je to opravdu pěkné místo, možná tam taky někdy zavítám (na jaře, až bude zeleno, ne bílo...). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 612 Registrován: 6-2002 |
Koukam, ze to tu cte nekdo z SZDC. Vcera na hl.n. u 9134 hlasili, ze zastavku Celakovice Jirina vlak projizdi a dnes v Lyse u 9111 netvrdili, ze Jirinu projizdi.... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5623 Registrován: 8-2006 |
Za to na 9111 jel jenom jeden ešus. 471.011 PID jako zadní na 9425. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1530 Registrován: 4-2003 |
tento týden opravdu začalo jezdit na 19906/19907 na S6 2x814. Pro ROPID |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2565 Registrován: 9-2009 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1423 Registrován: 3-2010 |
Bourani skladu: Ta firma je ale ukrutne rychla.. . Takovouhle ratejnu jsme na prumce ve trech zbourali za 12 dni... |
mot
|
|
Neregistrovaný host 109.81.210.227 |
Pakliže "plní harmonogram", tak je to OK. Někdo ho navrhl, někdo schválil. A ono dnes něco zbourat není jen tak = ekologická likvidace (třídění a skládkování odpadů a nedejbůh, je-li tam něco nebezpečného). |
Neregistrovaný host 90.178.3.142 |
Koukal jsem jak tam z těch prken vytloukají hřebíky. To pak moc rychle nejde. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5400 Registrován: 12-2011 |
Na Semmeringu se občas ukáže 830.180
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se. "Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek. "Pan výpravčí Hubička" Mé fotky na K-reportu odkaz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1424 Registrován: 3-2010 |
Krasa 1km 20km/h pomala na 074 pres Nera, dalsi pomale na trari u Kostelce, trat kde je velmi slusna nakladka jde do kopru a na Mseno mame koridor, gratuluji sototeroristum... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 381 Registrován: 6-2015 |
V rozvodně Čechy - střed probíhá demontáž kdysi přivezeného transformátoru 400/110kV (průchodky a dilatační nádoba jsou už odmontovány) tak zřejmě již brzy můžeme čekat další transport ven. (Příspěvek byl editován uživatelem K6S31ODR.) |
MiT
|
|
Gor: možná ze SŽDC, ale do ČD to ještě neproniklo. V pátek v Os 9130 za HoPo klasické hlášení, že se kolem Jiřiny jede odklonem |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1370 Registrován: 12-2007 |
K6S31ODR: Keby niekto vedel kedy, dajte prosím echo "V rozvodně Čechy - střed probíhá demontáž kdysi přivezeného transformátoru 400/110kV (průchodky a dilatační nádoba jsou už odmontovány) tak zřejmě již brzy můžeme čekat další transport ven. " |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11426 Registrován: 8-2004 |
074, mot: Není kam spěchat. Beztak je rozhodující termín zprovoznění provizorního zab. zař.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1371 Registrován: 12-2007 |
Spěchat není kam, pravda. Ale mohli nechať ľudí o pár týždňov dlhšie parkovať pri tom sklade. Takto tých ľudí akurát hneď na začiatku zbytočne naserú. Chce to myslieť trochu "politicky"... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 2-2017 |
Ahoj, nevíte jestli na trati 173 (Praha-Smíchov - Rudná - Beroun) pojede někdy něco jiného než 814? |
55p
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1712 Registrován: 6-2009 |
Celkem pravidelně tam jezdí i jiné věci, třeba bizoni pro vápenec do Nučic. Frekvenci Mn na této trati netuším. No a občas tam projedou odklonění švejci s hydrou.
Sledovačky nasazení skoro všeho na http://sledovani.55p.cz/.
Průjezdy vlaků přes stanice na http://stanice.55p.cz/. Co to jsou stanice? Sledovačky pro konkrétní trať či spíš stanici. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5407 Registrován: 12-2011 |
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se. "Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek. "Pan výpravčí Hubička" Mé fotky na K-reportu odkaz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1425 Registrován: 3-2010 |
V Brandyse je ted na Mn zamracena 749 019.. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1024 Registrován: 2-2010 |
Provoz v žst Praha-Bubny dne 28.1.2017: https://www.youtube.com/watch?v=bQ2WlrZfgGw&feature=youtu.be
Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí na konci tunelu světlo.Realista vidí světla vlaku.A strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/TravelTrainProd |
Jezovec
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 136 Registrován: 1-2004 |
Je to už skoro banalita, ale na 171 8815 7:30 z Řevnic dnes opět nostalgická jízda nikoli ovšem zbrusu novými Honeckery, ale poctivým žabotlamem. Prý se znovu polámala lokomotiva. |
hynkos
|
|
Neregistrovaný host 194.213.199.129 |
074 (č.příspěvku 1424)- do opravy 074 by se prý mělo investovat letos na podzim cca 70 mil. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8274 Registrován: 10-2003 |
Jezovec: Problém bývá snad spíš většinou s dveřmi.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 446 Registrován: 6-2016 |
Zapa: V poslední době jsem s tím 2x jel a zarazily mě praskliny (někdy i veliké) u všech "zařízení", která jsou připevněna na vnitřním obložení. Typicky displeje. U dveří jsem pozoroval patrně původní svary kostry v rozích a musím konstatovat, že některé vypadaly, jako bych to vařil já (nejsem svářeč a pracuji stylem "drží to, ale je to hnusný"). |
náhodný kolemjdoucí
|
|
Neregistrovaný host 185.115.9.195 |
honzaklonfar: Popraskaná je už většina obkladových panelů. A to počkejte, až vaše oko inžeenýra popatří na řemeslně dokonale zpracované šrouby - někde to vypadá, že fakt brali, co jim přišlo pod ruku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8275 Registrován: 10-2003 |
honzaklonfar: Údajně se vozy reklamují v Šumperku a všechno tohle se řeší. Minimálně je o tom celá stránka v posledním Železničáři.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Jezovec
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 138 Registrován: 1-2004 |
Co přesně to bylo včera nevím, příjemný a omlouvající se průvodčí do podrobností nešel a já se neptal. Možná něco podobné co přesně před týdnem kdy nakonec se zpožděním přijely od Berouna Honeckery, ovšem se zamčeným a zhasnutým řídícím vozem v čele. |
Jezovec
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 139 Registrován: 1-2004 |
171: Starostové si stěžují na ministerstvu na hluk nákladních vlaků (viz scan) Starosta Kořínek: "... hluk způsobuje zastaralá technologie brzd s litinovými špalky..." Zdroj: http://idobnet.cz/wp-content/uploads/2017/02/eDOBNET_02_2017.pdf |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10397 Registrován: 4-2003 |
Jezovec Až jim tam postaví pěknou protihlukovku dostanou co chtěly .... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 585 Registrován: 6-2005 |
Jezovec: "Honeckery" jsou vozy řady Bdmtee. Nemyslel jste spíš rekonstruovaná patra Bmto? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 450 Registrován: 6-2016 |
Celý obsah na (str. 6): http://www.mestocernosice.cz/e_download.php?file=data/editor/121c s_180.pdf&original=02_2017_Cernosicke_listy_web.pdf Situace na 171 je stejně neřešitelná jako na 120 - jen se publikují studie a skutek utek. Rekonstrukci svršku a zabzař nikdo nepodepíše, protože "se to bude brzy dělat komplexně" Bez tunelu do Berouna se s tratí nedá nic dělat... Ty lidi u trati ale chápu, často to slyším i nahoře na Vráži. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8276 Registrován: 10-2003 |
honzaklonfar: Hlavně nechápu někoho, kdo se odstěhuje nebo si postaví barák v blízkosti trati, a pak se strašně diví, že vlak dělá hluk. Ale tohle se tady řešilo už kolikrát.
Ghost
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1711 Registrován: 1-2011 |
Chudáci Černošičtí, opravdu chudinkové malí Na 171 projede v noční době od 23.00 do 4.00 v průměru nějakých 6 až 9 nákladů. Co mají říkat v takovém Mělníku nebo Litoměřicích, kde projede nějakých 20 až 30 nákladních vlaků v té samé noční době? Neříkají nic. Protože Černošice. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2569 Registrován: 9-2009 |
|
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9580 Registrován: 3-2007 |
Hm-a to "od 0.00 do 4" většinou ani nemají potřebu sáhnout na brzdu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7535 Registrován: 5-2002 |
Hm-a to "od 0.00 do 4" většinou ani nemají potřebu sáhnout na brzdu. Já si v tom hledám narážku na hluk od kol s litinovými špalky. To není až tak úplně o brzdění (to je ještě horší). Kombinace tankodromu, drsných kol a žádných protihlukových opatření opravdu asi štve. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 451 Registrován: 6-2016 |
Zapa, Ghost: Bydlím tu od roku 1980 (na kopci, tudíž nejsem aktivní protestant). Nicméně musím konstatovat, že dřív jezdily náklady hlavně přes den (a kurvily za komančů grafikon osobky). Na pošahané ekobioprotestanty asi máme shodný názor. Ale existuje i několik realistů, kteří ku příkladu nechtějí provoz přeložené II/115 v úrovni 1. patra svých domů. A těm se fakt nedivím. Nebo jiní hukot klímy odstavené 471, který se z Mokropes bude odrážet od hladké skály a oblaží velkou část Mokropes i Vráže na kopci... Jak jsem byl již napsal - reko svršku a zabzař by hodně pomohlo! Ale je reálně asi jako přirozené znovuochlupení mé plešaté hlavy |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 452 Registrován: 6-2016 |
Petr_Šimral: Asi tak. Nejlepší je to na mostě, to fakt slyšet až na Vráž (při jistém druhu počasí). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4645 Registrován: 9-2005 |
Jenže ony ty podvozky y25 jsou hlučné i bez ohledu na brzdy, každé pootočení, nebo zhoupnutí a kolébání podvozku je provázeno příšerným vrzáním a skřípáním. Takže nebrzdící vlak je ve výhybkách a na křivé koleji vždy hrozně hlučný. Zajímavé je, že podvozky 26-2.8 jsou co se týče hluku při otáčení a kolébání, či houpání téměř neslyšné. No a protože v černošicích koleje křivé jsou a navíc s vlnkovitostí temene, tak tam hlučí každý vlak. A SŽDC by to měla vyřešit přebroušením, i když se to tak nikdz nedělalo. Vlastně vloni kousek v mokropsech na základě stížností obyvatel přebrousili a je to fakt tichý, prostě jak na koridóru.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
|
Emil Švec
|
|
Neregistrovaný host 84.246.166.28 |
i když se to tak nikdy nedělalo Ano, právě jsi nám odpověděl, proč to nikdy ani udělat nepůjde |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12982 Registrován: 5-2002 |
HK: při jistém druhu počasí Jojo, inverze, to se pak zvuk úžasně ohýbá. Za takového počasí byly u našich na jižním okraji sídliště Pankrác I. krásně slyšet Zamračené, když se rozjížděly z Braníka ku Krči - nejdřív to bohatýrsky chrochtalo a když fíra sjel, nesl se nocí hvizd dobíhajícího turba... |
mot
|
|
Neregistrovaný host 109.81.210.234 |
Chlapi, to nemuselo být ani "při jistém druhu počasí". V Jinonicích v noci byly slyšet Bardotky už když byly v Hlubočepích. Někdy na vlaku i 4. Ale kdeže ty loňské sněhy jsou. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6808 Registrován: 4-2003 |
nejdřív to bohatýrsky chrochtalo a když fíra sjel, nesl se nocí hvizd dobíhajícího turba... Zejména v létě, když člověk uspával dítě a to se pochopitelně probudilo s efekty na rozzuřenost samičky. Já tedy chápu že "správný šotouš" nemá rád děti, velkoprostor a světlo a zbožňuje všelijaký pazvuky, ale tohle vážně nepatří do civilizovanýho světa. PS: Teď mi tady něco (75?.7) projelo pod oknem pod výkonem a jenom šum valení po kolejích.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12985 Registrován: 5-2002 |
RŠ: Zejména v létě, když člověk uspával dítě a to se pochopitelně probudilo s efekty na rozzuřenost samičky. V létě to slyšet nebývalo (to inverze ani moc nebývají), typicky v zimě v noci, když utichly různé rušivé zvyky v baráku i v okolních ulicích. Sílu probudit to ale rozhodně nemělo, jehlové podpatky dole na chodníku klapaly víc... Pokud na našem sídlišti něco dělalo hluk přes míru, který nedovoloval usnout, tak to byl klub Amfora, zejména ve svých počátcích, než se přestěhoval z patra (bývalého agitačního střediska) do přízemí/polosuterénu (bývalé blokové prádelny). Ti mi znechutili moderní hudbu na hodně let dopředu a dnes mě to neskutečně sere, protože mám v této oblasti "mezery ve vzdělání"... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 383 Registrován: 6-2015 |
Tak v Čelákovicích už se opravdu "koplo" do země, u bývalých uhelných skladů je vyhlouben výkop, a vybagrovaná velká jáma kde jsou odhalené kabely (dva staré slabší a jeden novější, silný), probíhá demolice základové rampy pod skladištěm, a stojí bednění dvou patek stožárů (nevím zda je už vybetonováno) poblíž St.1 u koleje ve směru na Lysou n/L. Pracovníci od EŽ zrovna sundavali na nádraží zkratovací soupravu. (Příspěvek byl editován uživatelem K6S31ODR.) |