Diskuse » Archiv 2018 » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Archiv diskuse Pražské autobusy do 30. 04. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse Pražské autobusy do 30. 04. 2018

dolů
   autor příspěvek
Pajzák
Středa, 18. dubna 2018 - 12:19:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 6-2015
Neočekává LVH nový přírůstek? Tenhle Cobus 3000 jsem teď minul v Holešovicích.
Pajzák
Středa, 18. dubna 2018 - 12:22:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1707
Registrován: 6-2015
Egon: Kdyby tam nebyly ty kecy o mzdach, tak bych s tim celkem souhlasil taky. Ale s nimi to vyznivalo dost blbe.
Egon
Středa, 18. dubna 2018 - 17:41:43  
Neregistrovaný host
37.48.18.14
Orky: to byl soudruh Olejár, jeden z odborářů, žádný vedení. Říkám si, jestli ten chlap někdy ve skutečnosti drtil některou z pražských tangenciálních linek... Spíš mám obavu, že leda tak v Omsi.
poCITY Arriva
Středa, 18. dubna 2018 - 18:51:41  
Neregistrovaný host
195.113.180.82
Kdyby tam nebyly ty kecy o mzdach, tak bych s tim celkem souhlasil taky. Ale s nimi to vyznivalo dost blbe.

Dost blbě především vyznívá trapně zesměšňovat zjevná a objektní fakta, a ke všemu mít neutchající pořebu cokoliv formou vágních projevů které zde předvádíš okomentovat. To že nechápeš naprosto logické konsekvence toho všeho, u níž je trapně nízká mzda už jen plesnivou třešničkou na dortu z lejna 30. let sockapitalismu a devastace nejen tohoto odvětí v ČR jen a pouze tvá ostuda.


Ml636 - opět výstižně popsáný stav věci - nenech se znechutit zdejšími vlezdořitními spamery formanů, ona se pravda nakonec stejně umlčet nedá.

Imho Arriva City opět nevypravuje nasmlouvané ale zdá se že to už nikoho netankuje - vyvěsí se to na web a sorry jako. [happy]
Středa, 18. dubna 2018 - 19:49:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11130
Registrován: 4-2006
Bohuzel opět jen pindy zkrachovalců bez nějakých konstruktivních návrhů.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Středa, 18. dubna 2018 - 20:00:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 511
Registrován: 6-2011
Pajzák: JO
poCITY Arriva
Středa, 18. dubna 2018 - 20:21:42  
Neregistrovaný host
195.113.180.82
Bohuzel opět jen pindy zkrachovalců bez nějakých konstruktivních návrhů.

osobně v těch "pindách" konstruktivní navrh vidím vy ne..? [crazy]

všem přeju, abyste co nejrychleji našli uplatnění v jiných odvětvích, příliš na změny nespěchali, ať se potom nemusíte s posměchem vracet za volant, ale dokud je ekonomika nastartovaná

A jaký máte pro řidiče návrh vy? Držet hubu a krok? Nechat si odoperovat tak 3/4 výplně vlastního lebu aby o těch současných problémech které autobusová doprava bezesporu má a nikdo je neřeší, nemohli dál přemýšlet a tak si je vlastně neuvědomovali? Nebo co teda? nic že..
Synergy
Čtvrtek, 19. dubna 2018 - 06:50:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 983
Registrován: 8-2005
Nějakou dobu to tu nebylo - komentovat si své příspěvky [happy]
Neni
Čtvrtek, 19. dubna 2018 - 17:01:16  
Neregistrovaný host
80.188.93.38
6628 se pomuchloval s fabii u Kacerova DC, ale jenom cmukacec
Alex7
Čtvrtek, 19. dubna 2018 - 18:45:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 161
Registrován: 6-2016
Zdravím, mám tady dotaz na znalé.
Už nejméně půlrok řeším záhadu kloubového autobusu, který se objevuje na několika spojích nedělních posil na lince 177. Konkrétně se jedná o tyto spoje:
Volha (20:25) – Chodov (20:29)
Chodov (20:37) – Volha (20:42)
Chodov (20:52) – Volha (20:57)
Poté autobus zatahuje do garáže.

Nevíte někdo, odkud se ten autobus bere? V Praze není moc linek, které o víkendech prodlužují intervaly už okolo 20. hodiny a už vůbec ne kloubových. Takže to nejspíš bude nějaké denní pořadí, které je tou dobou nahrazeno nočním řidičem. Jednou mě napadlo, že to může být přejezd ze "zoolinky" 112, což je blbost, protože by kvůli tomu musel jet autobus přes celou Prahu. Já sám někdy tyto spoje využívám jako cestující, proto bych rád věděl, komu/čemu bych měl za nasazení kloubu poděkovat. [happy]
Čtvrtek, 19. dubna 2018 - 20:06:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 563
Registrován: 12-2007
Víme, jedná se o klasické tůrové pořadí, které má na konci zkrácené posilové spoje pro vracející se děti od rodičů na koleje.


(Příspěvek byl editován uživatelem Jon_Pimmon.)
Alex7
Čtvrtek, 19. dubna 2018 - 20:16:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 162
Registrován: 6-2016
Jon_pimmon: Děkuji. [happy]
Takže v 20:37 jezdí standard, nikoli kloub, jak jsem mylně odvodil. A o spojích v 19:51, 19:58 a 20:07 jsem ani nevěděl. Zrovna minulou neděli jsem spojem v 20:52 jel a ten kloub byl fakt potřeba. [ok]
Čtvrtek, 19. dubna 2018 - 20:24:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 564
Registrován: 12-2007
Mimo to jsou tam samozřejmě i klasické krátké vozy, které jezdí pouze na Volhu.
Ml636
Čtvrtek, 19. dubna 2018 - 21:28:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5872
Registrován: 11-2006
K té předchozí opět nadávačné a navážející se diskuzi. Konstrukční návrhy v tom samozřejmě byly.

Ona se ta práce pro peníze fakt dělat nedá a penězma to skutečně nezamáznete. Ale jde o to, že je to určitá kompenzace za tyto podmínky. Horníci, nebo chcete-li havíři, si celkem logicky vydobyli v rámci svého postavení spousty výhod, které se hodily jim a jejich rodinám za těžkou práci, kterou prokazatelně pokládali svoje zdraví na špalek. Takže pořekadlo "já jsem horník, kdo je víc", sice živil tehdejší režim víc než by musel, ale ty výhody byly bohatě vykoupené jinde.
Použil jsem schválně tohle přirovnání, protože by se mohlo namítat, že horník (už ne tak havíř) je relativně nekvalifikovaná profese, řečeno mluvou kapitalisty, tak proč zvyšovat mzdy. Ale opak je pravdou. Řidič autobusu ne vlastní vinou je profese těžce degradovaná a po revoluci extrémně zapomenutá a přetěžovaná. Takže došlo k úbytku lidí, tím došlo ke značnému zmírnění nároků a na tom trvám - to, co dneska leze za volanty autobusů a vozí lidi, by si dříve v dobách čsad neškrtlo. Prostě ne.

Celkem dobře fungující síto dílna - náklaďák stavba - náklaďák vnitro - autobus kolem komína - autobus linka - náklaďák mezinárodka - autobus zájezdy, nepustilo za volanty autobusů srandisty a lidi, co si nevážili svého postavení a profese. To už dneska není, protože nejsou lidi, tudíž se snižují nároky. Řidič je degradován na pouhou cvičenou opici "se základním vzděláním", tak proč bychom tomu vocasovi dávali peníze, že? Což je chyba administrativní.
Řidič by kvalifikován být měl, minimálně by měl být připravován soustavně v době moderní techniky spíše "humanitárně" na nápor, který jeho profese přináší.
Měl by znát základy duševní hygieny, problematiku psychologie dopravní i psychologii práce s lidmi a jelikož může být vystaven nehodě s hromadnými následky, měl by být školen i pro tyto případy.
Pochopitelně součástí učebního, nebo ještě lépe studijního oboru by měl být soustavný dril zdravovědy, částečně i techniky. Přestože máme na všechno už dneska "boardkompy", autobus je stroj jako každý jiný, zničené ložisko před zadřením a zablokováním kola hučelo stejně před 100 lety jako dnes. Je dobré vědět, co to pod těmi plastovými deklíky dělá.

Ale dobře, nemáme učební/studijní obor pro profesionálně řidiče, kde by si po prvním ročníku studenti volili specializaci na druh dopravy a typ vozidel, nemáme...
Řidič ale oficiálně vůbec není nekvalifikovaná pozice. Naopak, vlastnosti, potřebné k úspěšnému výkonu profese, jsou často vrozené a nedají se hnedtak naučit.

Je to značná míra zodpovědnosti, schopnost neustále udržet pozornost a být vždy o dva kroky napřed, než ostatní účastníci provozu. K profesi řidiče patří povinnost udržovat si pravidelné školení, správně se vlastním způsobem starat o duševní hygienu, je nutné mít smysly na perfektní úrovni, důležitá je taky schopnost soustředit pozornost na určitá místa po určitou dobu - nemůžete vypnout. Provoz na lince znamená určitý časový blok plné psychické výkonnosti, který nikde jinde v žádné "obvyklé" profesi nenajdete.
Takže řidič se sice může jevit jako "nekvalifikovaná opice", ale jeho vlastní kvalifikace je velmi vysoká, i když se bohužel nemůže pochlubit žádným papírem na to. Beztak těch papírů nemáme málo.
Tohle všechno je za tiché podpory státu, vedení podniků, zákonů a zodpovědných činitelů tiče přehlíženo. Doprava "nějak" jezdit musí a holt tam prostě budou lidi umírat průměrně v 60. letech, občas někoho víceméně neoprávněně pošleme do báně, abychom udrželi politickou omáčku na vysoké úrovni, tak budeme na řidiče chodit s nekvalifikovanými "kontrolory" a budeme je buzerovat. Zvláště Dýpíčko si v tomhle libuje jako čuník v kukuřici.

Byly doby, kdy řidič DPP měl průser, pokud neměl na nohou podnikové fasované ponožky. Šotouši nevěříte? Ano, byly doby, kdy řidiči DPP byli buzerováni za vlastní ponožky. Bác ho. Dneska, protože se čachruje s přesouváním oděvního výstroje pořád z jedné firmy a z jednoho místa na druhé a desáté, tak prostě ta výstroj není. Nově nastoupivší řidiči jsou viděni ve svém oblečení, modré džíny, zelené boty, šedivá bunda, proč z toho neudělat ještě větší cirkus. Najednou to jde, protože tuhle není triko, támhle zase není bunda nebo kalhoty.

Co tím chce básník říci? Proutek se sice musí ohýbat, dokud je mladý, ale doprava není proutkaření a neměly by se priority ohýbat ve prospěch mocipánů podle toho, která noha je zrovna bolavá. Mělo by to fungovat a výkonní pracovníci dopravy, tj. řidiči, by měli mít za svou práci v duševně a často i fyzicky ztíženém prostředí, jednoznačně stanoveny jasně dané příplatky, které jim právem patří, bez ohledu na to, že zrovna proutky typu vzdělání a kvalifikace, jsou papírově ohnuty tak, aby vůbec měl kdo jezdit, protože díky těžké degradaci profese, není zkrátka lukrativní a ty lidi už nebudou.

Do toho si dneska autobusovku může založit kdejaký hejsek a provozovat si jí s výpravnou v obýváku a věčně nalitým vyhozeným kdysimechanikem ve stlučené plechové boudě na hlíně. Což nemusíme chodit daleko, PID je dneska v takovém (pod)stavu, že kvalita jejích všemožně posmlouvaných dopravců je na úrovni dopravy kdesi v Bangladéši. Je to tragédie a další důkaz toho, jak by se ve 21. století neměl provozovat stát a jak by se nemělo nakládat s lidma.
Výsledek toho všeho můžete vidět sami, jen mít trochu otevřené oči alespoň 20% národa. Těch 0,20% to bohužel nezachrání.

(Příspěvek byl editován uživatelem ML636.)
Rebel Yell
Pátek, 20. dubna 2018 - 08:03:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4460
Registrován: 12-2007
Děkujeme za kompletní rozbor situace. Bohužel opět bez jakéhokoli návrhu řešení je uplně k h*vnu.
Pátek, 20. dubna 2018 - 08:17:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3
Registrován: 10-2017
Od června linku 165 údajně definitivně přebírá DP Praha ?
Víte o tom Něco?
Pátek, 20. dubna 2018 - 08:36:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 131
Registrován: 9-2014
165 v podání DPP by byla pěkná, ale myslím si, že i DPP má málo řidičů. I když ono i krátkých vozů. Z Vršovic se stává šrotiště.
Egon
Pátek, 20. dubna 2018 - 10:21:18  
Neregistrovaný host
89.24.55.51
Gabuliatko: vždyť tam ML636 řešení napsal - více kvalifikovat řidiče a nebrat každý tělo, který dýchá a reaguje na světlo a zvuk plus zaplatit. Kde na to vzít? Co třeba začít u ceny jízdného. Jezdit po praze hodinu a půl za 32 Kč je velmi směšná částka. Zkus to s vlastnim autem nebo motorkou. Ale chápu, že to je problém politický a nikdo si do toho netroufne jít. Kobliháři a socani by páchaly hromadnou sebevraždu, protože tohle by byl velmi, velmi nepopulární krok. A oni přece nejsou takový vydřiduši, jako Kalousek. To by byla kámpàň a účelouka.
Pátek, 20. dubna 2018 - 11:11:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 475
Registrován: 11-2011
Proslýchá se cosi o prohození 163 a 165.
Pajzák
Pátek, 20. dubna 2018 - 11:12:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1715
Registrován: 6-2015
Takze vice lidi prilakame tím, ze jim ztizime k teto profesi přístup? Nejlepe stredoskolskym studiem, cimz o kvalifikaci přijdou stávající řidiči, a absolventi oboru budou cekat 4 roky, než je legalne pustíme za volant? A to vse za stavajicich podminek, kdy kvuli legislative rozhoduje ve výběrových řízeních cena a prostor pro lepší odměňování je tak téměř nulový?
Jenki
Pátek, 20. dubna 2018 - 17:37:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5297
Registrován: 5-2002
Pajzák:
"Takze vice lidi prilakame tím, ze jim ztizime k teto profesi přístup?"

Dá se to někde podepsat?

Ač mnozí spoludiskutující budou kategoricky nesouhlasit, já za sebe musím konstatovat, že dát se na dráhu profesionálního řidiče C/D je dnes obvykle akt zoufalství a sem tam šotoušství. Proč se cpát do profese, kde :
- musíte pro získání kvalifikace investovat hromadu peněz a času (což znamená opět peníze)?
- i když vám na to budoucí zaměstnavatel půjčí tak pokud se vám nepodaří tu kvalifikaci získat zbydou vám tak akorát dluhy?
- nemáte žádnou jistotu, že vám ta kvalifikace v dlouhodobém horizontu k něčemu bude? Před deseti lety o samořiditelných vozidlech prakticky nehovořilo. Dnes se říká, že to chce ještě 20 let vývoje. Co se bude říkat za 5 let?
- víte, že v případě spáchání jakéhokoliv průseru od vás dá zaměstnavatel ruce pryč a odbory taky?
- víte, že jakékoliv připomínky na téma stavu vozidel, rozmlácené infrastruktury nebo zmateného a nebezpečného dopravního značení končí ve skartovačce?
- víte, že takové zaměstnání v podstatě vylučuje normální rodinný život, což nelze penězi vyčíslit?
- víte, že takové věci jako zkrácené úvazky nebo šichty podle potřeby jsou v něm nemožné? A co když se ožením / vdám a chci založit rodinu?
- se vystavujete riziku, že vám Mengele a Chocholoušek kdykoliv ten řidičák seberou a co pak?
- pokud do vás narazí opilý pán ve velkém SUV s RZ končící na 7777 tak máte smůlu a jste bez řidičáku taky?

Do toho by šel jenom magor nebo nadšenec. Ti co to zkusí tak si odjezdí svůj závazek a jdou obvykle pryč. Buď dělat něco úplně jiného, nebo dělat to samé do Mnichova / Osla / Londýna za úplně jiné peníze. Zbyde jen pár šílenců (v dobrém), které to prostě baví, a pak ti, kteří nic jiného neumí a nikdy nebudou.

Dokud bude pro získání D nezbytné projít to šílené martyrium jako dnes tak to prostě nikdo soudný chtít dělat nebude. Mi osobně se třeba moc líbil systém v USA, kde získání ŘP na městský bus je relativně snadné (já vím není to v EU) a nemají tam problém s tím, že tam jezdí spousta studentů nebo maminek na mateřské na částečné úvazky. A když se jim to zalíbí a jsou v tom dobří tak můžou poskočit o stupínek výš a "doškolit" se na "plnohodnotné D" a nemusí strávit měsíc a půl na učebně od nuly jak debilové. Kolik % z toho co si řidič MHD vyslechne u školení na profesák potřebuje ve své práci? 10? 20? Ale 2 hodiny školy smyku mu zaplatit nejde. Není to dementní?

Ať se nám to líbí nebo ne nepíše se rok 1962, po ulicích nejezdí nová RTO a řízení motorových vozidel není výjimečnou znalostí. Úlohou šoféra není povídat si se svou škodověnkou a starat se o ni, od toho dnes má (nebo spíš by měl mít) dobře vybavenou dílnu s odborným personálem.

Howgh.
Neni
Pátek, 20. dubna 2018 - 18:25:08  
Neregistrovaný host
165.225.72.111
Celkem souhlas, akorat prvni bod plati snad pro vsechny lidi, neznam osobu, ktera by sa nemusela po skole v zamestnani vzdelavat a nevyzadovalo to investice, ne vzdy proplacene zamestnavatelem. Co se tyce bodoucnosti, ten vyvoj jede kupredu a tohle muze rict temer kazdej uz temer 100 let, ze o 10 let bude vsechno jinak ci se zmeni a ma pravdu.
Pátek, 20. dubna 2018 - 19:05:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4461
Registrován: 12-2007
Já bych jen něco k těm 32,- českým co by zde někdo chtěl navyšovat. Jistě, může, lehký problém je v tom, že již dnes jezdí v MHD nemalé procento těch co neplatí nic a vymahatelnost práva je v tomto odvětví více než zoufalá. Takže cenu jízdného sice můžeme zvýšit, ale asi to bude mít za následek, že více lidí bud bude jezdit zadarmo a nebo autem.
Problém podle mě není získání D, ale ve společenské nepodpoře VHD, dokonce bych si dovolil napsat že jí politická reprezentace spíše hází klacky pod nohy a celé to pak (jak Jenki napsal s 7777) metodou padajícího ***** končí na těch co denodenně vyráží do ulic.
Pátek, 20. dubna 2018 - 19:17:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14218
Registrován: 10-2004
Egon:
"Jezdit po praze hodinu a půl za 32 Kč je velmi směšná částka."
Časově možná, ale když se překlopí do vzdálenosti, tak už to tak nízká částka není. Třeba namátkově jízda Čakovice - Písnice trvá 1:15, a měří 29 km. To zhruba odpovídá ceně jízdného v příměstské dopravě. Navíc podíl jednotlivých jízdenek je malý, dnes už většina lidí jezdí na tramvajenky. Spíš u nich je cena nízká, obzvlášť teď po zlevnění na 3650 Kč/rok, což odpovídá ceně 10 Kč/den.
yardam
Pátek, 20. dubna 2018 - 21:20:49  
Neregistrovaný host
213.220.240.31
Když už bych manipuloval s cenou jízdenek, tak bych snížil jejich zdanění. Ve výsledku by se jejich cena vůbec nemusela změnit, jen by na nich víc vydělával provozovatel.
Pajzák
Pátek, 20. dubna 2018 - 21:33:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1721
Registrován: 6-2015
... čímž by se o tuto částku snížila dotace od města a nula by od nuly pošla...
Ml636
Pátek, 20. dubna 2018 - 23:10:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5873
Registrován: 11-2006
Gabuliatko: Bohužel opět bez jakéhokoli návrhu řešení je uplně k h*vnu.

Ale ale... Já vám tady budu rozebírat řešení, poskytovat svoje know-how, někdo s lepšími konexemi si na tom udělá kariéru a já opět ostrouhám? Ne ne, takhle blbý jsem byl jenom jednou, bohužel už v dost vyzrálém věku, takže blbý na druhou a druhá strana, potažmo hoodně lidí z toho má teď užitek. "Nepřítel naslouchá", tohle heslo je po drobné obměně za " ""kamarád"" naslouchá" víc než platné i v dnešní době.

Řešení pro ty chápavé tam samozřejmě je a oni ho taky vidí. Diskuze je zajímavá, ale opět dochází k nepochopení a nárazům. Ještě k tomu studijně-učebnímu oboru. Samozřejmě by nikdo nikoho nesundaval od volantu, kdo jej neabsolvoval. Ale bylo by fajn ten "papír" o jeho absolvování zohlednit na výplatě a na případném karierním postupu. Také i jako motivační prvek pro stávající řidiče by to mohlo sloužit.

Zkrátka dokud budou na miskách vah hodně nevyvážené peníze x specifika profese, tak noví lidi prostě nebudou. Nač psát další elaboráty, když trh práce vám to jasně ukazuje sám od sebe!?

Desítky z těch, co se každoročně nechají nalákat na letáček s vysmátým řidičem a naprosto z prstu vycucaných 35 000,- se za peníze Podniku, resp. nás všech, jde na pár měsíců uklidit do autoškoly, 1/5 z nich vylítne i na takové trivialitě, jako je vysílačka. Zbytek potom zjistí, že ty peníze nejsou zase až tak vyzívané a nožkama vyhongané.

Když z poměrně moderních prostor autoškoly potom navštíví na své první šichtě realitu všedního dne - rozkopaný, politý a domlácený budník na Smíchovském nádraží, případně uzří výtvor kolegů již několik měsíců nalepený na porouchané klapce chemické kadiboudy na Šeberáku, či Kloboučnické, tak se taky asi nebude stačit divit. Já už jsem otlučený životem, zažil jsem už i úprk od nastartovaného autobusu do křoví v Kamenici, protože na PIDu je to ještě víc na divoko, ale také jsem měl možnost srovnat zázemí a pracovní podmínky běžných "stacionárních" firem, do kterých tečou menší peníze, ale je to o to víc vidět "tam dole".

O pracovních podmínkách přímo na cestách už si ani nedovolím radši mluvit, protože bych si musel dát facku. Ale takový pražský Metrobus by jistě zasloužil nominaci na nejlepší vtip roku. Zvlášť, když křižuje několik ulic ve čtvrti, kde sice byly vyměněny kompletně SSZ, ale světe div se, ani na jednom není už roky zapojena preference Bus, ač by mohla.
No a přesně jak už zaznělo - dodnes se chladí skartovačka, protože jen já jsem na to konto podal několik námětů a nebyl jsem jediný. Bylo mi odpovězeno a byly zařazeny do připomínek? Kdo si troufne hádat? Jasně že nebyly.[happy] Co by si ten póvl řidičská ještě chtěl vyskakovat, že. Takže formulář "náměty a připomínky z provozu" už zásadně používám na rozepisování propisek, protože počmáranému mu to bude slušet víc, než věcně popsanému ve skartovačce. Kalbě zdar, palbě zmar! Vivat Dýpípí!
Rebel Yell
Sobota, 21. dubna 2018 - 09:16:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11133
Registrován: 4-2006
Mi 636 znáš trh práce?
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Egon
Sobota, 21. dubna 2018 - 09:51:42  
Neregistrovaný host
78.102.28.8
Ares1: taky trávíš měsíčně 210 hodin za volantem pražskýho kloubáku ? [proud]
Petr_k
Sobota, 21. dubna 2018 - 12:22:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12323
Registrován: 4-2003
V pražským provozu na zblbnutí tímhle stylem nepotřebujete ani kloubák, ani 210 hodin [wink]
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Ml636
Sobota, 21. dubna 2018 - 12:29:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5874
Registrován: 11-2006
Ares1: Znám tebe a to mi stačí.

---------------------------------------
Na odlehčení tématu něco "jubilejního" k číslu tohoto příspěvku, dnes již historická fotka od Tomáše Smetany, cca 10 let stará. A pro mě, jakožto jednoho z účastníků této fotky je to otřesný důkaz toho, jak dlouho se droga zvaná šoféřina, může člověka přes to všechno držet.[uhoh][biggrin]


(Příspěvek byl editován uživatelem ML636.)
Rebel Yell
Sobota, 21. dubna 2018 - 13:36:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11134
Registrován: 4-2006
děkuji že umíš odpovědět na slušnou otázku. Tím je mi to jasné.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Malý_fotograf
Pondělí, 23. dubna 2018 - 17:28:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6595
Registrován: 5-2002
300 nových trabantů se chystá do Prahy
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Pondělí, 23. dubna 2018 - 18:51:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 790
Registrován: 4-2006
A NeSka to určitě nebudou?
Pondělí, 23. dubna 2018 - 18:52:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 791
Registrován: 4-2006
BTW: Jezdí u DPP ještě nějakej bus s modro-fialovo-zelenými potahy a pokud ne, kdy byl vyřezen/přešit poslední?
Pondělí, 23. dubna 2018 - 20:29:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11
Registrován: 7-2013
Poslední Karosa s látkovými potahy sedaček byla 6263, vyřazená v roce 2016. Avšak určitě ještě některé první sorky ještě měli...
Pondělí, 23. dubna 2018 - 20:59:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 792
Registrován: 4-2006
david.urbos: Ty ovšem asi musely bejt přešity.
Pondělí, 23. dubna 2018 - 21:09:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 645
Registrován: 8-2008
Nevím jak SORky s r.v. 2012 ( tam se to nějak lámalo) - ani s nimi moc nejezdím, ale 2011 měly z výroby určitě látkové potahy. Ještě 366X a 67XX, to byly poměrně raritní kombinace světlého stropu a těchto sedaček. R.v. 2014 a mladší už jsou 100% koženkové. Nevím, jak je to nyní u ZTP Crosswejů, ale jeden z těch klíčovských CRW třídveřáků je měl cca před rokem tmavě-modré koženkové a jeden látkové, což už může být ted jinak. Stejně tak 4507 po odkupu a laku dostala koženky (2014 konec roku), ve vlastnictví SORu měla samozřejmě látkové potahy.
www.mhd-modely.wbs -nové stránky o modelech MHD
Práce šlechtí člověka, kdyby ho taky živila...

(Příspěvek byl editován uživatelem 6117)
Pondělí, 23. dubna 2018 - 21:31:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 793
Registrován: 4-2006
To už je úplná unifikace. Když si to člověk porovná třeba s dobou před 15 lety....

1) Koženka černá
2) Koženka žíhaná
3) Červeno-žluto-šedý plyš
4) Fialovo-zeleno-modrý potah
5) Oranžový potah
6) Modrý plyš s Hradčany
7) Potah 3050
8) Potah 7299
9) Potah 6262 (??? - zkrátka ten se svislými pruhy, ale v jiné barevné kombinaci)

atp. atp.
yardam
Pondělí, 23. dubna 2018 - 23:40:49  
Neregistrovaný host
62.245.69.104
Skutečně poslední autobusy u DPP s polstrovanými sedačkami byly tuším 6824 a 6825 (ex. 6998 a 6999) z roku 2011.

A samozřejmě 5973. Mimochodem, ta prý dostává od Zlinera GO, jaký bude po tomto její osud, ví někdo?

A k té 6263, ta byla mimo jiné také poslední Karosou u DPP s šedivou bradou, se kterou i dojezdila.
Úterý, 24. dubna 2018 - 07:05:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 314
Registrován: 1-2012
Na Klíčově jsou modré čalouněne sedačky u busu 2999 a 4510. 2999 pronajatý výrobcem a 4510 po dobu záruky, po té koženka.
kubiqcz
Úterý, 24. dubna 2018 - 09:05:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 138
Registrován: 4-2013
yardam: A samozřejmě 5973. Mimochodem, ta prý dostává od Zlinera GO, jaký bude po tomto její osud, ví někdo?

Ano.
yardam
Úterý, 24. dubna 2018 - 09:47:33  
Neregistrovaný host
62.245.69.104
Díky ti.
Úterý, 24. dubna 2018 - 14:56:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3379
Registrován: 11-2007
Těch 300 nových busů budou jenom 12m nebo i klouby?
watslaw
Úterý, 24. dubna 2018 - 16:38:52  
Neregistrovaný host
194.228.62.204
Tak Arriva se zase předvádí:

Od 24.4.2018 13:40
Do 24.4.2018 22:48
Dotčené linky 165, 240, 326, 328, 385
Druh události Provoz omezen, Neodjetí spoje
Důvod Personální výpadek
Popis události
personální nedostatek dopravce Arriva City

Opatření

Následující spoje těchto linek jsou zrušeny:

165: Háje (odj. 14.06, 15.46, 16.16, 16.36, 17.56) - Sídl. Zbraslav (příj. 14.58, 16.48, 17.08, 17.28, 18.48)
165: Sídl. Zbraslav (odj. 15.05, 15.25, 16.45, 17.15, 17.35) - Háje (příj. 15.57, 16.17, 17.37, 18.07, 18.27)

240: Háje (odj. 14.53, 16.53, 18.53) - Černý Most (příj. 15.35, 17.35, 19.35)
240: Černý Most (odj. 16.01, 18.01) - Háje (příj. 16.41, 18.41)

328: Opatov (odj. 15.38, 16.15) - Čestlice (příj. 15.50, 16.26)
328: Čestlice (odj. 14.55, 16.58) - Opatov (příj. 15.06, 17.10)

326: Opatov (odj. 21.55) - Vestec, BIOCEV (příj. 22.11)
326: Vestec, BIOCEV (odj. 21.32, 22.32) - Opatov (příj. 21.48, 22.48)

385: Říčany, Olivovna (odj. 20.39) - Opatov (příj. 21.22)
Martan2
Úterý, 24. dubna 2018 - 18:37:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 315
Registrován: 11-2010
Janek_lemoch: těch nových 300 busů budou všechno SOR NB12. Zakázka na klouby už byla uzavřena dříve také ve prospěch SORu a první kusy z této dodávky již jezdí s cestujícími.
Úterý, 24. dubna 2018 - 20:36:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7134
Registrován: 6-2004
Což je jedině dobře. Některé krátké busy už mají kvalitu Hotlinera...
Úterý, 24. dubna 2018 - 21:31:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 193
Registrován: 8-2010
9001: Hotlinera ještě ne, ale souhlasím, že stav některých vozů není dobrý. A DPP potřebuje nové vozy jako sůl, snad první kusy budou dodány v řádů jednotek měsíců.

Janek_lemoch: Po rozkliknutí odkazu od uživatele Malý_fotograf je hned na začátku článku věta, kde je zmínka, že se jedná od 300 dvanáctimetrových autobusů. Jak již napsal Martan2 zakázka na kloubové autobusy již byla uzavřena a první vozy jsou v provozu, stejně jako jsou v provozu první vozy za zakázky 50 autobusů kategorie Low Entry, které taktéž vyhrál SOR s vozy BN12.

V současné době DPP připravuje výběrové řízení na pronájem velkokapacitních autobusů pro linku 119, dále VŘ na elektrobusy s dynamickým dobíjením (parciální trolejbusy) pro linku 140 a nakonec VŘ pro linku 207, kde by měly jezdit elektrobusy se statickým dobíjením.
http://www.youtube.com/user/tom88CZ?feature=mhum
Neni
Středa, 25. dubna 2018 - 10:11:58  
Neregistrovaný host
46.135.36.5
Celkem zajimave, že v Kosicich vyhral 12m Solaris pred SOR, taky byla dulezita cena a náklady. Zaujalo mne taky tohle Hodnotící komise, která se kvůli rezignaci některých členů musela loni měnit, nakonec našla nedostatek v nabídce, kvůli kterému Iveco vyloučila. Takže komisie intenzivne hledala až našla. Pamatuju, jak v Kosicich jeste SOR nemel ani smlouvu resp nemohl vedet, že vyhral a jiz mel autobus v mestskych barvach na dvore, kluci umí zaridit.
6131
Středa, 25. dubna 2018 - 21:08:08  
Neregistrovaný host
89.177.32.114
Ještě k sedačkám : poslední čalouněné sedačky z výroby měla série 6751-6770. Od 6771 již koženka.
Sefik
Čtvrtek, 26. dubna 2018 - 22:56:57  
Neregistrovaný host
89.103.46.44
Ví někdo více informací o krádeži autobusu Karosa B732.20 ev.č 5208II z roku 1993 ? Jako třeba, kde havaroval, jaká byla na voze škoda apod. http://seznam-autobusu.cz/vuz/13217
Francesco
Pátek, 27. dubna 2018 - 20:47:13  
Neregistrovaný host
37.188.144.232
Těch krádeží bylo v historii víc, jednou někdo v Řepích vzal nějakýho Ciťáka a skončil zapadlej v lomu Mořina. Bus se pak vrátil majiteli 😂 Byl to ňákej 32xx, číslo už po těch letech dohromady nedám...
Pátek, 27. dubna 2018 - 23:45:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7148
Registrován: 6-2004
Neni: Asi Křetinský zrovna nakupoval do Sparty, tak nezbylo na mazání v Košicích [biggrin].
Petr_k
Sobota, 28. dubna 2018 - 01:20:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12326
Registrován: 4-2003
Francesco - to byl 3245. Po projíždce v lomu zůstala poněkud zkroucená kastle.
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Rova
Sobota, 28. dubna 2018 - 08:51:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 314
Registrován: 9-2008
5208
Tučňák
Sobota, 28. dubna 2018 - 09:13:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2082
Registrován: 6-2013
9001: Teď si na něj pěkně posvítil Soukup [ok] [happy]
Malý_fotograf
Sobota, 28. dubna 2018 - 11:27:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6599
Registrován: 5-2002
Tučňák: Soukupa nelze brát vážně. Ten si vždycky svítí jen na toho, koho zařadí mezi nepřátele a snaží se všechno podat co nejvíce skandálně. (Viz například bláboly o jeho nepříteli České televizi) Důvod, proč si najednou posvítil na Křetínského je prostý. Křetínským vlastněný tisk jako první napsal o tom, že Soukup podvádí svou manželku, herečku Brožovou. Tak se pan Soukup naštval a jako pomstu natočil nějakou žumpu na Křetínského. Soukupovy pořady je třeba brát s velkou rezervou, pokud vůbec stojí za to mařit svůj čas sledováním emotivních účelovek.
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Tučňák
Sobota, 28. dubna 2018 - 12:31:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2083
Registrován: 6-2013
Soukupovy pořady docela sleduju, ale na netu, bez reklamy. Je to zajímavý. Koukám, že Křetínský od toho Lagardere kupuje i Frekvenci 1, Bonton, Evropu 2, Dance rádio a polovinu v Rádiu Zet. :-0 odkaz [blush] Docela mě tenkrát překvapila ta odpadová Ave, skupuje to všechno.


(Příspěvek byl editován uživatelem Tučňák.)
Ml636
Sobota, 28. dubna 2018 - 22:31:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5875
Registrován: 11-2006
Hele, čím více se mluví o těch vorech v zákoně, oligarších typu Křetínský, Bakala, Kellner, Tykač apod. apod., tím lidem dříve dojde, jak vlastně k těm penězům přišli, po kom všem se tahle chamraď povozila a na koho většina z nás dělá za mrzké odměny. Mimochodem, znám firmu, které Kellner dodnes dluží za nemálo metrů kovového zábradlí. Jistě není jediná. Korunka ke korunce a hned z toho máme "uznávané" bohatství, jehož držitel je dobrý leda tak na zapchání roury od starého septiku.
Rebel Yell
Pondělí, 30. dubna 2018 - 09:48:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 670
Registrován: 7-2007
Na 223 dnes SU12 (II. gen, viděn již dříve na břežanském svazku). To je Aranea?
Loxodonta urbana