Diskuse » Archiv 2018 » Autobusy a trolejbusy » MHD ve Zlíně (trolejbusy, autobusy) » Archiv diskuse MHD ve Zlíně (trolejbusy, autobusy) do 12. 12. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse MHD ve Zlíně (trolejbusy, autobusy) do 12. 12. 2018

dolů
   autor příspěvek
Sobota, 27. října 2018 - 06:15:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5621
Registrován: 6-2005
Trolino: řekněme, že mne někdy štvou anonymní nicky, které jsou na K-reportu chvíli a chovají se jako děti bez úcty.

672: jsou a mají kolem 93% úspěšnost.
Makrelu neumeješ.
Sobota, 27. října 2018 - 10:52:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5458
Registrován: 2-2005
672: V tom všem se shodneme [happy]

On je taky problém v tom, že se vyučování a jeho konec mění někdy i několikrát ročně. Pak samozřejmě jeden kloubák na opačné straně linky nic neřeší. A ikdyž pak hodinová kapacita odpovídá, lidi jedou jako sardinky.
Pak je podle mě nejjednodušší určit si, zda-li chci sólo nebo kloub a takové vozidla pak vypravovat na všechny pořadí linky, upravit tomu intervaly a samozřejmě adekvátně zaplatit.
Pokud vypravuji ve větší kapacitě jen jedno dvě pořadí a něco se změní, třeba vyučování, můžu tu linku celou předělat. A za pár měsíců zas...Sice je to místní zlínská tradice, kombinovat sóla a klouby na jedné lince, ale takové šetření každé koruny za každou cenu je ve výsledku podle mě kontraproduktivní.

Automatické sčítání cestujících funguje například v Plzni, ale i jinde, a úspěšnost je 93%, jak píše 9Tr.
Stačí to mít třeba deset vozidel a když všechny vypravíš na jednu linku zároveň, máš přesný průřez počtem lidí na lince. Mezi Zlín a Otrokovice super věc.
MHD je pro lidi ! ! !
zubozrout
Neděle, 28. října 2018 - 13:39:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 60
Registrován: 6-2013
@672: Na připomínky z webu se odpovídá doporučeným dopisem, to ovšem není možné, pokud se někdo nepodepíše nebo neuvede skutečnou adresu.

1. Mezi políčky je i emailová adresa, která je vyžadována. K čemu tam potom je?
2. Proč musím uvádět skutečnou adresu k tomu, abych je na něco upozornil? To, že si veřejná služba na web napíše "Anonymy se nebudeme zabývat", už samo o sobě naznačuje, s jak skvělým podnikem má člověk tu čest. Přitom jsem jim vždy psal pouze v dobrém úmyslu a samozřejmě bez odezvy, i když jsem jméno i email uvedl - ale adresu vážně znát nemusejí.

* V mém případě by navíc uvedení fyzické adresy nepomohlo, protože v místě mého bydliště nemám na schránce své jméno.

Z mého pohledu je něco jako internet pro DSZO příliš nadčasová záležitost k tomu, aby s tím dokázali rozumně pracovat. Po tom co nasadili nový web si rozbili https, vyhledávání přes Google vedlo na neexistující linky, pořád nevyřešili všechno a jakýkoliv podnět z mé strany ignorují. Sice na https zareagovali aspoň tak, že to opravili, ale odpověď žádná. Což mě vzhledem k mé snaze nečinní příliš šťastným.
672
Neděle, 28. října 2018 - 18:13:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 710
Registrován: 11-2007
zubozrout: „Nebudeme se zabývat“ v praxi funguje tak, že připomínka zůstane bez odpovědi – neznamená to, že by šla rovnou do koše a nepřihlíželo se k její věcné stránce.
Nové webovky jedou na jiném serveru než původní, takže nebylo možné, aby na dvou serverech jely dvě https stránky DSZO zároveň. Z hlediska zabezpečení toto prostě nejde. A DSZO není banka, aby toto musela řešit v noci ze soboty na neděli a nevydrželo to chvíli na běžném http.

A na závěr ještě trochu tapetování [fotic]

trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá a pravidelně aktualizovaná fotogalerie zlínské MHD
Přehledy zlínských trolejbusů
Pondělí, 29. října 2018 - 05:54:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18
Registrován: 9-2018
Hezké fotky 😉
Úterý, 30. října 2018 - 17:44:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 487
Registrován: 1-2014
Mezi centrem a Loukami nějaká mimořádnost. Vozy na linkách 2, 3, 6 a 10 mají vysoká zpoždění. Nejvyšší jmomentálně 405 na lince 6 ve výši 0:36:38.
zubozrout
Středa, 31. října 2018 - 07:27:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 61
Registrován: 6-2013
@672: "Nové webovky jedou na jiném serveru než původní, takže nebylo možné, aby na dvou serverech jely dvě https stránky DSZO zároveň." - ok, díky za info, to asi dává smysl, i když by to určitě šlo vyřešit lépe. Nešlo jen o to, že web najednou nebyl dostupný přes https, ale většina lidí, kteří dszo.cz navštěvují, se tam po celou dobu přechodu nemohla vůbec dostat. Google vedl na https a přesměrování neexistovalo. I v prohlížeči měli nacachovanou zabezpečenou variantu a nejspíše jim prohlížeč http verzi neukázal (museli by si vymazat záznamy v historii).
Tj. pokud by bylo nastavené přesměrování z https na http během té problematické doby, asi by to bylo lepší.

Ještě mi někdo prosím vysvětlete, proč tohle vede na webmail a ne na jejich domovskou stránku: http://dszo.cz/, ale tohle je již pochopitelně v pořádku: https://www.dszo.cz/ (naštěstí již i s přesměrováním na https).

(Příspěvek byl editován uživatelem zubozrout.)
Čtvrtek, 01. listopadu 2018 - 20:28:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 781
Registrován: 5-2002
S tím webmailem je to opravdu šílenost, která trvá už spousty let. Lidi už dávno nejsou zvyklí psát "www", takže myslím, že dost velká spousta potenciálních návštěvníků webu se jen otočila na podpatku, když uviděla nějakou podivnou přihlašovací stránku a informace si hledali někde jinde.
Nový design je celkem fajn. Škoda, že si autor nedával pozor na takové věci jako žlutý text na bílém pozadí. Ta nejdůležitější informace, kvůli které já a jistě i další chodí na stránky dopravních podniků, tedy cena jízdného, je tradičně dobře schovaná. Nenajdeme ji pod odkazem "jízdenky", ale "cestující". Obsah o historii MHD se už asi kopíruje léta ze stejného zdroje a tak v kapitole "Předpoklady dalšího rozvoje" čteme věci jako: "Na svou dobu vynikající kooperační trolejbusy Škoda-Sanos, které léta táhly hlavní zátěž na nejkapacitnějších linkách, začnou pomalu dosluhovat. Nahradí je nový typ velkokapacitního trolejbusu ze Škody Ostrov, nebo snad vznikne výroba trolejbusů v ČKD?" [proud]
Zlin__24tr
Pátek, 02. listopadu 2018 - 21:27:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3350
Registrován: 3-2005
Pavel_v:
"Obsah o historii MHD se už asi kopíruje léta ze stejného zdroje a tak v kapitole"
Ono je to celkově - nový kabát na staré kostře (databázi).
Ale už se vychytávají muchy (zobrazení "aktualit" na titulce - už se tam nezobrazují VŘ apod., pevné "rámy" kolem fotek). Třeba ještě vychytat ty "databázové" ilustrační fotografie :-).

Trochu podzimního tapetování:
170



346 a kloubák v Loukách na 3

http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
Pondělí, 05. listopadu 2018 - 12:08:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7
Registrován: 1-2015
ad nový web:

No mě třeba pobavilo, že na těcho stránkách nemají ani Google Analytics. I když to teď nepoužívají, někdy ta data mohou potřebovat. Třeba kdyby se stal zázrak a začali stránky optimalizovat na základě uživatelského chování (L*O*L). Zpatlanina to je, protože naprosto primitivní mainpage obsahuje skoro 1000 řádků kódu (i když zrovna to je vcelku detail). Skriptů je tam jak nas*aných - proč? Co tam potřebují skriptovat? A celé je to vůbec divně napsané.

Jinak ten požadavek na zadání fyzické adresy taky zvláštní. Proč bych jim měl dávat fyzickou adresu a čekat na dopis, když se chci zeptat na to, jak budou jezdit autobusy o dušičkách? Nehledě na fakt, že v patičce je mailový kontakt. Jaký je rozdíl mezi kontaktem mailem a kontaktním formulářem?

Co se týká nutnosti www před adresou, o tom jsem jim psal už tak před 5+ lety. Podle mě je tam na vyšší pozici nějaký strejda, který si s PC moc nerozumí a přestalo by mu doma fungovat tlačítko na záložce, přes které se 10 let přihlašuje na webmail. A to, že to nefunguje bez www, je VELKÁ chyba.

(Příspěvek byl editován uživatelem mirra_cze.)

(Příspěvek byl editován uživatelem mirra_cze.)
zubozrout
Pondělí, 05. listopadu 2018 - 17:07:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 62
Registrován: 6-2013
@mirra_cze: ad Google Analytics, i když je to dnes s GDPR obtížnější, nástrojů i způsobů na implementaci jsou kvanta, takže by to šlo. A u webu libovolného většího dopravního podniku by to člověk čekal.

K tomu www, přesně to si říkám i já. Někdo tam musí být na tom webmailu závislý a patrně neschopný přistupovat k němu jinak. Nicméně není to tam zase tak dlouho - bývaly časy, kdy tam tenhle nesmysl nebyl a pak někomu v DSZO ruplo v bedně a udělali to (je to hádám právě tak těch 5 nebo 6 let). Ale což o to, mě to maximálně tak pěkně štve, zvláště když tedy zcela ignorují podněty, které tím pádem dostali z více stran a už mnohokrát, ale z pohledu reálného uživatele je to cesta, jak vlastní web znepřístupnit těm, co minimálně při první návštěvě nenapíší adresu i s www na začátku. A čekal bych, že většina lidí dnes www skutečně nepíše.
Pondělí, 05. listopadu 2018 - 22:34:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19
Registrován: 9-2018
Tak proč si nenapsal mail? :-)

Neříkám že to co řešíš je kravina, to ne, ale neřešíš to až příliš do hloubky? :-) jsme jen lidi, každý děláme chyby a zrovna zde by mail stačil, ne? :-)
zubozrout
Úterý, 06. listopadu 2018 - 21:14:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 63
Registrován: 6-2013
@Matyáš_Škrabana: Jestli je to na mě, tak jsem jim psal ohledně tohoto již před několika lety (30. 6. 2014) jak email, tak jsem se je snažil kontaktovat skrze jejich webový formulář. Odpověď byla pokaždé žádná.
Středa, 07. listopadu 2018 - 11:02:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8
Registrován: 1-2015
zubozrout: GA tam na 99,9% nejsou, nenašel jsem tam UA ani GTM kód, jiný způsob implementace neznám, leda by měli nějaký úplně jiný nástroj - ale jelikož skoro všechny ostatní jsou nákladnější (tedy ne zdarma), tak nevím, proč by to dělali. Ale to je jedno, to je zrovna věc, která uživatele nijak neomezuje.

K tomu WWW nemám slov. Je to amatérismus.
Neděle, 11. listopadu 2018 - 21:37:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 511
Registrován: 10-2011
Zítra vyjede s největší pravděpodobností vůz 413 s novou CVR na Budvar.
Husky/M.L.Č. 347 "moje láska čtyřbarevná a už i bohužel vyřazená" [sad]
Pondělí, 12. listopadu 2018 - 08:14:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 490
Registrován: 1-2014
Snad ju nebude mít i přes okna. Už se ty reklamy na vozech z poslední velké dodávky začíná množit. Za chvilu bude CVR i na 26/27 Tr
nereg.pozorovatel
Pondělí, 12. listopadu 2018 - 13:40:37  
Neregistrovaný host
Nějak to tady ani nezaznělo, ale 346 se vrátila do provozu [happy].
Pondělí, 12. listopadu 2018 - 16:14:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5467
Registrován: 2-2005
A ona byla mimo provoz?

Pokud vím, tak 346 je poslední provozní patnáctka, ale vyřazena zatím nebyla, ostatně viz fotky Zlín_24Tr z 2.11.
MHD je pro lidi ! ! !
672
Pondělí, 12. listopadu 2018 - 16:52:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 711
Registrován: 11-2007
A stejně tak jsou stále provozní 821 a 822 (minulý týden několikrát v provozu).

Jiri: Má ji i přes okna. CVR na 26/27 Tr asi blokuje jenom to, že snad všechny mají polepené zadní čelo.
trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá a pravidelně aktualizovaná fotogalerie zlínské MHD
Přehledy zlínských trolejbusů
nereg.pozorovatel
Pondělí, 12. listopadu 2018 - 17:00:44  
Neregistrovaný host
Ano, nejezdila. Cca 2 týdny, nebo trochu déle, byla z nějakého důvodu psaná na dílně.
Čtvrtek, 15. listopadu 2018 - 08:58:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 491
Registrován: 1-2014
346 dnes na lince 2.
Řidič 346
Čtvrtek, 15. listopadu 2018 - 16:15:15  
Neregistrovaný host
Jiri: Dneska byla 346 na ranní části šejdru linky 8, žádná 2. To až třeba jindy...

Pátek, 16. listopadu 2018 - 09:14:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 492
Registrován: 1-2014
Ano vzpomínám si, byla to linka 8. viděl jsem ju pak i ve městě.
Pátek, 16. listopadu 2018 - 09:19:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 155
Registrován: 7-2013
Nikdo tu nedal vyfocené dobíjecí místo na nádraží v Otrokovicích tak pro mimozlinské.\b
672
Pátek, 16. listopadu 2018 - 15:54:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 712
Registrován: 11-2007
Nejen pro mimozlínské: 413 [fotic]

trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá a pravidelně aktualizovaná fotogalerie zlínské MHD
Přehledy zlínských trolejbusů
Neděle, 18. listopadu 2018 - 09:54:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 493
Registrován: 1-2014
Na linkách 2 a 6 jezdí jen vozy s DA. Bude se v Otrokovicích něco dělat s trolejemi?
Neděle, 18. listopadu 2018 - 14:27:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 512
Registrován: 10-2011
Pochybuji, spíš je to prevence kvůli ranním mrazíkům.
Husky/M.L.Č. 347 "moje láska čtyřbarevná a už i bohužel vyřazená" [sad]
Kliďas
Neděle, 18. listopadu 2018 - 15:33:19  
Neregistrovaný host
Budu rád, když aspoň 4 nové sólo Urbany nahradí dosluhující Citybusy. Taky bych se nezlobil, kdyby místo 820, 821 a 822 došel další kloubový Urban, určitě najde uplatnění i při zavedení parciálních trolejbusů na Lešnou na přímých spojích z Velikové, na lince 55 a na ranních posilových spojích na gympl na Lesňáku. Myslím si, že nejsem mimo realitu. Nevím totiž jak elektrobusy budou zvládat denní provoz zabezpečovaný v rámci celého dosahu DSZO ?
Husky anti
Neděle, 18. listopadu 2018 - 16:06:03  
Neregistrovaný host
Husky - když nevíš, nemusíš pořád dělat machra, že vše víš. Dnes pracovali na měnírnách a občas se vypínal proud, tak proto ty agregáty. [wink]

Hlavně, že tady pořád máš tendenci předvádět se, jak řídíš a vše víš, ale občas by stačilo se tak neukazovat. [happy]
Neděle, 18. listopadu 2018 - 18:30:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 494
Registrován: 1-2014
Husky anti Jenže to co napsal dává logiku. Ráno jsou teploty už pod nulou a aby se kvůli tomu nezastavoval provoz a nemusely vyjíždět náhradní vozy z vozovny až do Otrokovic, tak by tam nasadili agregáty.
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 09:50:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 513
Registrován: 10-2011
Slovo "spíš", znamená, že si to myslím, ale nikde není napsané, že je to pravda. Byl to můj odhad a samozřejmě práce na měnírnách je důvod k vypravenosti vozů na DA. A určitě nemám potřebu si větrat triko na K-Reportu, od toho jsou tady jiní experti. [proud]
Husky/M.L.Č. 347 "moje láska čtyřbarevná a už i bohužel vyřazená" [sad]
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 10:50:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 514
Registrován: 10-2011
Vůz 402 má facelift své reklamy na koupelny Gienger. Nyní je celý bílý s reklamou i přes okna.
Husky/M.L.Č. 347 "moje láska čtyřbarevná a už i bohužel vyřazená" [sad]
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 14:15:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20
Registrován: 9-2018
Nechtějí admini založit ANTI K-REPORT?
Protože se tu poslední dobou objevují vzácné exempláře ANTI někdo :D

Jinak CVR na 402 má styl, akorát je zvláštní že je to i přes okna. To máme také to zvláštní povolení, nebo neví někdo, proč už to je možné? [happy] předem dík [happy]
Zlin__24tr
Úterý, 20. listopadu 2018 - 13:06:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3353
Registrován: 3-2005
Zase nám to hezky jezdí, 346 a 170.

Ale co to oko mé nevidí, 350 vyjíždí na odpolední 8/6 !!
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
Čtvrtek, 22. listopadu 2018 - 05:54:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21
Registrován: 9-2018

Zlín 24Tr : a mě se ji večer podařilo chytit ☺️
Kliďas
Sobota, 24. listopadu 2018 - 10:25:07  
Neregistrovaný host
Nevíte, co bude dodáno jako první: elektrobus, parciální SORy nebo nová Škoda 35 Tr ?
Sobota, 24. listopadu 2018 - 16:59:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22
Registrován: 9-2018
Podle VŘ je to tak jak si napsal [happy] E'city, Sorky, 35Tr [happy]
A bohužel, E' city už klepe na dveře [happy] bude tu co chvila [happy]
Sobota, 24. listopadu 2018 - 23:12:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 156
Registrován: 7-2013
No nevím Proč bohužel sám jsem zvědaví jak to dopadne zda se to E'city osvědčí, nebo později vrátí či odprodá. Vše ukáže provoz. Uvidíme. Třeba přibudou další a nahradí autobusy na L 33 uvažuje se o tom až po vyhodnocení tohoto vozidla na lince 55.
Kliďas
Neděle, 25. listopadu 2018 - 09:45:43  
Neregistrovaný host
Bude elektrobus dodán ještě do vánoc ?
672
Neděle, 25. listopadu 2018 - 11:52:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 713
Registrován: 11-2007
Bude elektrobus dodán ještě do vánoc ?

To je otázka. Původně tu měl být již v prosinci, ale nyní to vypadá, že to bude až v příštím roce. Mění se to každou chvíli. A to se týká i Sorů a 35 Tr.
trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá a pravidelně aktualizovaná fotogalerie zlínské MHD
Přehledy zlínských trolejbusů
Pondělí, 26. listopadu 2018 - 08:27:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23
Registrován: 9-2018
Nevadí [happy] čím později, tím líp [happy]
Kliďas
Čtvrtek, 29. listopadu 2018 - 16:28:14  
Neregistrovaný host
Stejně fandím 659. To je ale fakt kvalitní bus. Jednak dost vydržel a za druhé je podle mne v lepší kondici než Citybusy: 660, 661, 666, 668, 669, 670 (a to výrazně) a také 671.
Kliďas
Čtvrtek, 29. listopadu 2018 - 16:53:02  
Neregistrovaný host
659 je totiž poslední ve Zlíně v původním provedení jako RENAULT a to byly opravdu skvělé autobusy. Škoda, že ve Zlíně zůstala jako jediná z této řady.
Simtrr
Pátek, 30. listopadu 2018 - 10:40:28  
Neregistrovaný host
Tak SORky už by měli být v Libchavách takmer kompletní, možná už i připravené na transport do Plzně.
obr.1
obr.2
photo by: Tomáš Pastrňák
Neděle, 02. prosince 2018 - 15:20:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 498
Registrován: 1-2014
Všiml jsem si ve vozech 24/25 Tr docela nekompromisního označení tlačítek signalizace žádosti o zastavení po kočárky.
Neděle, 02. prosince 2018 - 15:25:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24
Registrován: 9-2018
Asi nějaký trefný řidič [happy]
A kupodivu to i funguje! Lidi se snaží hledat jiné tlačítko [happy] Sám jsem viděl X krát, jak si to četli [happy]
Pondělí, 03. prosince 2018 - 06:11:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 515
Registrován: 10-2011
Vůz 409 má novou CVR na Capri-Sun nápoje od Vitaru.}
Husky/M.L.Č. 347 "moje láska čtyřbarevná a už i bohužel vyřazená" [sad]
Kliďas
Úterý, 04. prosince 2018 - 16:36:43  
Neregistrovaný host
Už se ví jaká evidenční čísla budou mít elektrobus, parciální SORy a nová Škoda 35 Tr ?
Kliďas
Čtvrtek, 06. prosince 2018 - 16:12:40  
Neregistrovaný host
Já osobně tipuji elektrobus ev. č. 601, parciální SORy ev. čísla 281 až 287 a Škoda 35 Tr ev. č. 414. Co Vy na to?
Pátek, 07. prosince 2018 - 05:46:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25
Registrován: 9-2018
281 je blbost. To je moc malá rezerva na Solarisy. Myslím si že to asi nikdo neudělá [happy]

35Tr bych také viděl asi jako 414 /421 [happy] vždyť je to přece pořád to samé [happy]
Pátek, 07. prosince 2018 - 10:01:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 342
Registrován: 11-2010
Nebo pro SORy oprášit starší řadu 171 - 177. [biggrin]
Škoda 15Tr 02/6 v. č. 10851, r. v. 1988: Hradec Králové - 72 (1989-2001), Zlín - 371 (2003-2013), Ternopil - 159 (od r. 2013)
»Lidí se nebojme, ale sebe.« - Tomáš Baťa
[happy] [smile] [happy]
Kliďas
Sobota, 08. prosince 2018 - 20:34:47  
Neregistrovaný host
Bétéčko: Ztotožňuji se s Tvým názorem o ev. číslech pro SORy 171 až 177, neboť se opravdu jedná o starší řadu trolejbusů majících vztah spíše k historii. Číslování začínající číslicí 2 bych ponechal pro modernější typy trolejbusů, které za sebou nemají tak dlouhou historii jako nově pořizované Škody 30 Tr pro Zlín. Ty opravdu jsou již v ČR na hranici totálního ústupu z hromadné výroby ne-li úplně poslední této modelové řady. Vždyť i taková Opava (mnohem menší než Zlín) již letos zakoupila modernější řasu trolejbusů SOR. Historie je historií a jen moderní vozidla si zaslouží číslování přes hranici 200 a výše.
Sobota, 08. prosince 2018 - 23:43:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5477
Registrován: 2-2005
30Tr má ze všech pořizovaných vozidel historii nejmladší

24Tr je někde z roku 2003,
26Tr je z roku 2009 (originál ještě bez škodovky 2001)
30Tr se vyrábí až od roku 2010.

Autobusové předlohy bychom u 24Tr našli v Citybusu z druhé půlky devadesátých let (panejo, 23 let), u Solarisu řekněme přelom tisíciletí, zatímco prototyp SORu NB12 je až z roku 2006.

Tedy naprosto jednoznačně je SOR po všech stránkách mladší, než jeho kolegové. Rozhodně nelze napsat nic o "vztahu k historii, dlouhé historii" a podobné kraviny.
Že teď pomalu nabíhá výroba 32/33Tr je věc jiná, nicméně stejně tak by se daly kritizovat dodávky Solarisu, který už měl rozplánovanou čtvrtou generaci, zatímco do Zlína chodily III. generace (a do Plzně i jinam ještě letos také).

SOR se dá kritizovat za spoustu věcí, ovšem za stáří rozhodně ne.

Mimochodem první zlínská SORka stojí na valníku v Plzni

PS: Já tipuji 221-227 nebo 255-261.

(Příspěvek byl editován uživatelem trollino 15.)
MHD je pro lidi ! ! !
Mr__x
Neděle, 09. prosince 2018 - 00:18:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 103
Registrován: 10-2008
Tak po vyřazení posledních dvou 15TrM se uvolní i řada 300, případně stovková řada by šla od 100. Ale na evidenční číslo to nejezdí, tak ať je jakékoliv.

Ohledně stáří SORu, to je otázka výběrového řízení, co dodavatel nabídl, to je. Ale neřekl bych, že sor je starý (jak píše Trolino), proč třeba Praha bere celou poslední velkou zakázku busy stejného typu ...
Mr__x
Neděle, 09. prosince 2018 - 00:20:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 104
Registrován: 10-2008
Trollino_15: na valníku na příjezdu do Plzně nebo směr Zlín?
Neděle, 09. prosince 2018 - 08:48:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26
Registrován: 9-2018
Mr__x: samozřejmě že směr Plzeň [happy] vždyť když má první dojít až v březnu, tak si spočítej, že to vychází [happy]
Úterý, 11. prosince 2018 - 13:39:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28
Registrován: 9-2018
350 na 6/6 😍
Úterý, 11. prosince 2018 - 15:31:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8
Registrován: 7-2018
Mobilovka 350ka na lince 6 [happy]
No comment.....
Úterý, 11. prosince 2018 - 21:00:50  
Neregistrovaný host
350 na garantované 6/6? Asi nějaká chyba v matrixu. Gratuluji... [crazy][ko]
Středa, 12. prosince 2018 - 16:29:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 499
Registrován: 1-2014
Dnes 350 pro změnu na 7/2.