Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 22. 12. 2018 | předcházející | další |
Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 22. 12. 2018dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 23 Registrován: 8-2017 |
Věděl by zde prosím někdo alespoň přibližný jízdní řád Parního vlaku z Německa 15.12 ? Předem děkuji. |
Moderátor Číslo příspěvku: 15967 Registrován: 11-2005 |
Expresní vozba na Hrbaté! Ex 355 s 754.022 odkloněn přes Rudnou. Vliv MU v úseku Be-Ka. |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13236 Registrován: 3-2007 |
Ano, dvě písmenka "E" a "x" mění situaci No, ještě, že v Plzni pořád neuměj udržet provozní ta esa. Zajisté to kvalitně zbořilo osobku. (Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 516 Registrován: 7-2017 |
Na Smíchově čeká 354. A před 355 pustili Karlštejn normálně přes Karlštejn. (Příspěvek byl editován uživatelem mot.) (Příspěvek byl editován uživatelem mot.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2007 Registrován: 12-2007 |
Niečo k dráhovej problematike Čelákovic a okolia: https://dfjp.upce.cz/sites/default/files/public/zlso3117/drazni_m istopis_celakovic_bado_181020_124009.pdf (budiž mi odpustené, že si takto prihrievam polievočku) |
Blanka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 971 Registrován: 12-2014 |
VIDEO: Jednotky 451 001+098 a 451 015+088 naposledy na ONJ a večerní odjezd přes Hlavní nádraží do České Třebové. https://youtu.be/fYI5U0Sw-_U
Můj Youtube kanál BlanCamCZ s převážně železniční tématikou dostupný zde
|
Pjp
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3045 Registrován: 12-2005 |
Tratovak - pěkné, nebylo by takových prezentací vícero ? Pavel |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 66 Registrován: 3-2014 |
Dnes v Kolíně. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 746 Registrován: 6-2015 |
V Čelákovicích je namontováno dlouhé svodidlo oddělující budoucí parkoviště od kolejiště a kopou základy pro cyklověž. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 63 Registrován: 8-2017 |
5.12.2018 v Benešově |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 531 Registrován: 7-2017 |
To je překopaná M475.0(860)? |
55p
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1953 Registrován: 6-2009 |
Nope: opravují výhybku po vykolejeném Sv někdy ze září?
Sledovačky nasazení skoro všeho na http://sledovani.55p.cz/.
Průjezdy vlaků přes stanice na http://stanice.55p.cz/. Co to jsou stanice? Sledovačky pro konkrétní trať či spíš stanici. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2009 Registrován: 12-2007 |
Pjp: z mojej strany nie mot: http://82.117.128.49/index.php/diagnosticke-prostredky/dj-ndt/?la ng=cs 55p: https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=3995059 |
Viados
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 320 Registrován: 4-2003 |
mot: "To je překopaná M475.0(860)?" To spíš nějaká M296
Hope for the best, but be prepared for the worst.
|
Viados
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 321 Registrován: 4-2003 |
Tak ne, je to postavené z 2x PostW a 1x M286 (850.006), což bych vzhledem k tvaru skříně a střechy neřekl. Fakt ji překopali fest: https://www.youtube.com/watch?v=JXW2HDRN8JY (Příspěvek byl editován uživatelem Viados.) (Příspěvek byl editován uživatelem Viados.)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11829 Registrován: 4-2003 |
mot Viados Tady je taky trochu textu.. http://lokomotivy.net/adm/zobraz2.php?rada=r_prac&loko=202&cislo=
https://www.k-report.net/diskuse/prohlizec-obrazku/?autor=Jnd
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 533 Registrován: 7-2017 |
Díky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 515 Registrován: 5-2013 |
Tratovak Drážní místopis Čelákovic je výborný, díky! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 67 Registrován: 3-2014 |
55p: Ano, měla by to být oprava po vykolejení vozů. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 73 Registrován: 6-2015 |
Roztoky právě teď |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5 Registrován: 7-2018 |
Naposled pod dopravcem ČD. |
Babilon
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4014 Registrován: 12-2007 |
Vzkaz pro -aa-: Ten jízdní řád se fakt povedl. Díky. |
-aa-
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4549 Registrován: 12-2007 |
Babilon: Tak ještě v něm vidím pár dílčích nedostatků, které se třeba napraví příště Ten zásadní nedostatek je ovšem příliš pozdní dodání, což bylo způsobeno pozdní informací od spoluvydavatele, že nemá k dispozici finance (podklady pro tisk byly připraveny dostatečně včas). Stačilo o pár dní dříve a bylo vše včas Ani vlastně nevím, zda jsou v těch jízdních řádech uvedeni vydavatelé dva nebo jen jeden. Já mám k dispozici tzv. služební výtisk z první várky, kterou si v malém nákladu vydával "pro jistotu" a financoval ROPID rovnou sám (stejně se pak nemalá část těchto "služebních" výtisků rozdala i mezi cestující), později se dtto opakovalo i s veřejnou verzí výrazně vyššího nákladu, bohužel ale rozhodnutí spoluvydavatele přišlo příliš pozdě. Pro zájemce by měl být oblastní železniční jízdní řád Praha + Středočeský kraj k dispozici na infocentru PID na Praze hl.n. a později i na dalších důležitých stanicích, nevím jak jsou aktuálně daleko kolegové s rozvozem. Případně je ke stažení na www.pid.cz (stejně jako kartáčkové jízdní řády). Jen je mi trošku záhadou, že tomu marketing nedělá moc propagaci.
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.
Děkujeme za pochopení! |
Babilon
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4015 Registrován: 12-2007 |
Vydavatelé jsou tam dva. Já jsem se ptal v sobotu na Andělu, tam netušili, co to po nich vlastně chci, dneska jsem ho sehnal na Dejvické (po vystátí fronty lidí, kteří vyřizovali lítačku). |
Blanka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 988 Registrován: 12-2014 |
VIDEO: Mikulášské jízdy v Praze s děčínskou Lízou, večerní poezie výtopny Zlíchov, večerní příjezd Lízy na zasněžený Smíchov https://youtu.be/ZfZQqTJl0Uc
Můj Youtube kanál BlanCamCZ s převážně železniční tématikou dostupný zde
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1613 Registrován: 3-2010 |
Tak homovlacky jsou zase nejdrazsi https://zdopravy.cz/arriva-vyjela-na-mestske-lince-s-desiry-je-le vnejsi-nez-od-ledna-vlaky-kzc-do-cakovic-20881/?fbclid=IwAR3EZ8P0 jNlUsKzfY7sLl_KCGA6pdd9VxYfax2msAvJzFLHkJkh-7NEzrKs DB nam tady bude jezdit o 1/3 levněji než Augusta s tím slovenským jednomotorovym kramajzlem... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 27 Registrován: 10-2017 |
Jaké jsou denní a týdenní proběhy vlaků Arrivy na ML a KŽ do Čakovic? Při zásadním rozdílu v objemu výkonů by byly rozdíly v cenách na km celkem pochopitelné, jinak těžko. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6974 Registrován: 8-2007 |
Při zásadním rozdílu v objemu výkonů by byly rozdíly v cenách na km celkem pochopitelné Rozdíly jsou zásadní.Arriva přes 400 000 km/rok,KŽC 143 000 km/rok.Cena za km je jen jeden parametr,který nevypovídá o využití soupravy za den,prostojích atd.. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4833 Registrován: 12-2007 |
Když koukám na ten šukafon, napadá Vás kde se v kolejišti vzala ta voda? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2470 Registrován: 6-2016 |
Gabuliatko: Není tam nějaká folie proti odkapávání "provozních kapalin"? V Číčenicích byla geotextilie pod místy, kde stávaly 810/814... |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13304 Registrován: 3-2007 |
Je a prostě do ní právě napršelo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3277 Registrován: 3-2006 |
Pěkné odkaz Doufám, že nemyslí včetně ponechání pomalých jízd |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1086 Registrován: 7-2017 |
Jakože regionálka víc než 105 km/h nevyužije? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 73 Registrován: 6-2016 |
Teda mezi námi... pan starosta Kořínek , to je taky hospodářskej živočich... To se snad ani jinak nazvat nedá. Přece když mám barák u železniční trati, tak po ní asi jezdí vlaky a né šneci... a s tím prostě musím počítat |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2478 Registrován: 6-2016 |
honzanr: četl jsi to PDF? Řekl bych, že ne... A teorie, že hluk z trati vadí jen "barákům u železniční trati" je taky dobrá. On je zvuk mrcha a často se odráží a interferuje, takže se dostane i na místa velmi vzdálená od zdroje! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 75 Registrován: 6-2016 |
honzaklonfar: ano četl. Jasně zvuk je prevít. Protihlukový stěny nechtěj, protože by jim to kazilo výhled , no tak jim tam turnusujte regíny- ty jezděj 60 . To by mohl bejt starosta spokojenej, néé???Svého času jsem měl s Černošicemi cosi pracovně do činění...Pár lidí jsem tam poznal ,na starostu všichni "nadávali" a nikdo jej nevolil a přece tam byl a jak je patrné, je tam furt. To je asi jako s Babišem, toho přece taky nikdo nevolil. To sem ale nepatří... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2480 Registrován: 6-2016 |
honzanr: "svého času" bylo kdy? Oni se starostové/starostky jaxi střídají V tom PDF je napsáno, že náklady 90 max, osobka 105 max. Pakliže všechno "Ex" pojede ( asi za dlouho...) tunelem, tak se náklady vejdou tak, aby pořád jely a osobka vzhledem ke vzdálenostem zastávek a stávajícím poloměrům oblouků tu "105" ani všude nedá. Ale bude to funkční a když podvozky budou generovat jen tolik dB, kolik jim určují Technické podmínky, tak je z 95% pohoda. Zbývajících 5% notorických stěžovatelů si bude stěžovat stále, tak jako v jiných oblastech lidského činění. Aby bylo úplně jasno - bydlím nahoře na Vráži, takže se mě problém dotýká jen okrajově. Zejména za jasných nocí babího léta, kdy se hluk železnice odráží od Hladké skály a jde až k nám nahoru. Od Mokropeského mostu až k Radotínskému přejezdu... Nestěžuju si, jen mám už lehké spaní. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3766 Registrován: 1-2010 |
A nesníží se hluk už jen samotnou rekonstrukcí? Jsem sice jen cestující, ale jízda po koridorovém svršku a po trati se styky a typickým "zvoněním-chrastěním" je hlučností každá trochu jinde. Samozřejmě když počítám s moderními vozidly - rychlíku se šesti Béčky nebo nákladu komplet se špalkovými brzdami nový svršek s hlučností moc nepomůže. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18085 Registrován: 5-2002 |
HK: Zejména za jasných nocí babího léta, kdy se hluk železnice odráží od Hladké skály a jde až k nám nahoru. Já mám ložnici do vnitrobloku, takže tam mám (na rozdíl od opačné strany bytu) horizont tvořen pouze střechami. Přesto při inverzním počasí za tiché noci slyším z Vršovic kdejaké železniční šustnutí... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 77 Registrován: 6-2016 |
honzaklonfar: Ano starostové se (občas) jaksi - taksi mění- pan Kořínek nikolifff. Pracovně jsem jezdil do Černošic (2015-16) - téměř 2 roky. Tolik z mého soukromí - nevím, k čemu vám je tento údaj, ale nemám problém vám ho sdělit... Jinak dětství a mládí jsem strávil na křižovatce Lazarská- Spálená ( přestupní bod tramvají) a spávali jsme celá rodina dost dobře. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2481 Registrován: 6-2016 |
honzanr: Jen pro upřesnění - pan Kořínek je starostou od roku 2013. Ohledně mládí musím dodat, že jsem jako kluk bydlel v baráku nad dnešním Chemapolem (který tam ještě nebyl) a vzpomínky na Sergeje bez tlumičů na Vršovickém ranžíru/depu jsou ve mě dodnes pevně zakořeněny. Třásl se celý barák... Proto mám pro lidi u trati poněkud větší pochopení, než je celostátní průměr, ač dneska žiju cca 1 km od ní. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8535 Registrován: 5-2002 |
No, já Sergeje bez tlumičů pamatuji, dokonce i matně pamatuji Pařížáka s vytápěcím vozem. Chodil jsem se na něj koukat na půdu do bytu k tetě Pavlíčkové - šel vidět od přejezdu za Radotínem až po Hradlo Kosoř a pak se kravál zhmotnil přímo pod námi Bydliště za mlada: Černošice, Komenského 100. A s panem Kořínkem se znám osobně od roku 2017, podle dalšího z memorand koukám, že má myšlenka zajistit, aby vlaky, které nemusí brzdit skutečně nebrzdily dopadla na úrodnou půdu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 772 Registrován: 12-2007 |
Čelákovice, základ cyklověže. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2016 Registrován: 12-2007 |
Niečo z dnešních odklonov: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4 Registrován: 11-2017 |
Tratovaku,radeji jdi do prace. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2019 Registrován: 12-2007 |
Keď sa žiada niečo pracovné, nájde sa aj niečo pre pána z Polerad: |
Fandaprudič
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2782 Registrován: 3-2009 |
Nezdá se vám, že jezdí od změny GVD vlaky na 171 přesněji ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1106 Registrován: 7-2017 |
Fandaprudič: Pomohl asi přesun poloh R a Ex do lepších a mírné (okometricky) zlepšení spolehlivosti mnichováků. |
Fandaprudič
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2783 Registrován: 3-2009 |
Když jsem se dal do podrobného porovnání GVD s historií zpoždění, tak určitě udělalo hodně i prodloužení pobytu v Berouně z 6 minut na 10 a přesunutí obratu ve špičce z hl.n. do Brodu, kde je na obrat prakticky 16 minut, na hlaváku bylo 12. Z prvního týdne pozorování byly odřeknuty vlaky pouze hned v pondělí, 10. Jinak to vážně jezdí s max.10 min bez nutnosti odříkat vlaky na Karlštejně. Za mne povedený GVD. |
Ghost
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2002 Registrován: 1-2011 |
Fandaprudič: Rozhodně je tento GVD stabilnější co se týká Berounů, ovšem co se týká Řevnic vedených v syslech, to se prakticky denně něco odříká, to bude asi celoroční kolorit. |
Viados
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 322 Registrován: 4-2003 |
Je to tak. V minulém GVD jezdily Berouny podle plotu, zatímco na Řevničáky byl docela spoleh. Kolik syslografů podle současného GVD vlastně jezdí? Zdá se, že dva: jeden s dvěma patry (mj. obutý) a jeden se třemi. A pak jedna souprava sysla a 3 honeckerových pomst (Bdmtee), kterážto způsobila na trati nemálo paniky mezi cestujícími, neb tyto vozy jsou na trati asi poprvé. A cestující obecný považuje cokoliv nepatrového za rychlík.
|
Ghost
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2003 Registrován: 1-2011 |
Viados: Soupravy s patry jezdí čtyři, dvě se dvěma patry, dvě se třemi patry. Dále zmiňovaná souprava s honekry je od nového GVD tzv. dispečerská co stojí ve Vysočanech, ta se může operativně objevit kdekoliv. Vzhledem ke spolehlivosti syslosouprav je pravděpodobnost výskytu na Řevnických Os velká. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12432 Registrován: 5-2004 |
No hodně udělalo i to že sysly ráno nejezděj do Berouna. Vlaky v 8 natož v 9 jely z Berouna spíš jen náhodou a pokud ano tak točily na Smíchově... No a těch 10 minut v Berouně kde se skutečně atíhá obrat i dvoješusu a to i s 2 minutama rezervy. Taky tuhle krom padacího mostu Chuchle nabyla snad žádná pomalá, což taky není strav běžný. |
vlk_v_tanci
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 42 Registrován: 12-2014 |
Aby byl výčet zvěřince kompletní, tak na 9923 jezdí ráno InterPanter. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2487 Registrován: 6-2016 |
Dnešní neplánovaná výluka Radotín - Smíchov byla způsobena hemžením oranžových mužíků na angličanovi N 50°3.29780', E 14°24.52337' (u bývalého autobusáku). Vůbec jsem jim tu práci nezáviděl! Postřeh z cesty přes do Prahy - přes Most inteligence až do žst Krč je všude profil pro 2 koleje. Napadaný sníh to pěkně zdůraznil. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6325 Registrován: 8-2006 |
Snad už toho InterPantera na 9923 posílají na hlaváku rovnou dopředu na 4S, aby za něj na 4J mohl přijet havlbrodský R977. On totiž ten panter jede hned v 7:58! jako R863 na Svitavy a Brno. No a za ním by rád jel ten R977... ( Já to teda viděl na hlaváku jenom jednou, že panter zastavil na 4J, aby v těch 7:58 popojel dopředu na 4S a teprve potom přijel R977. ) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1614 Registrován: 3-2010 |
Mám dotaz: Kdy STC kraj vypíše vyberka na zajištění dopravní obslužnosti na středočeských tratích?? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5322 Registrován: 9-2005 |
Jižní spojka má dvojkolejný spodek úplně celá. Tedy z Radotína až na čekačky. A další dvojkolejné těleso je z Nuslí k souběhu pod D1 dál přes Kačerov je trojkolejnè těleso. A z Krče k Branickemu pivovaru je tak dvojkolejné těleso.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1280 Registrován: 5-2002 |
Na Negrelliho viaduktu jsou taky dvě koleje - ale kdyby tam doteď byla bývala jenom jedna, tak tu druhou tam už nikdo nově nezřídí: protože jaksi čas oponou trhnul a změnily se normy. |
P_v
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2066 Registrován: 5-2002 |
Trojkolejné těleso u Kačerova sice je, ale předpokládám, že pokud by tu na nějaké zdvojkolejňování došlo, se ten prostor využije pro stavbu druhého nástupiště. Po obou tratích má územní plán nalajnovanou osobní dopravu, takže asi vznikne nová odbočka Kačerov. |