Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » 383 a další nové lokomotivy zahraničních výrobců » Archiv diskuse 383 a další nové lokomotivy zahr... do 09. 01. 2018 | předcházející | další |
Archiv diskuse 383 a další nové lokomotivy zahr... do 09. 01. 2018dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4891 Registrován: 5-2010 |
Taková hloupá otázka, ze začátku se povídalo, že to budou první vyrobené MS3 ... ovšem někde jsem tento týden četl, že to budou snad ještě současné MS Evo2, jak že to tedy vlastně bude? Co já vím,tak v plánu jsou MS2e. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4893 Registrován: 5-2010 |
Šari: Tak aby to bylo ještě tajemnější,naopak do Říše se podívají stroje (v nájmu) jednoho slovenského,soukromého dopravce "Hoši, vy ste tajemní s koncem roku..." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3800 Registrován: 4-2006 |
Drak_ze_skalky: Najaté stroje jednoho slovenského soukromého dopravce (konkrétně Express Group) jezdily do Německa už loni, takže to není žádná novinka. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4894 Registrován: 5-2010 |
No na to jak jsem tam často,tak jsem ho tam viděl jen jednou,takže to nebylo určitě pravidelně. A foto na vlaku jsem viděl jen jedno,nepočítám ten převoz 189 z Pirny na Slovač. A věř,že to mám od místních podchycené co tam jezdí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4895 Registrován: 5-2010 |
Tak jste se dočkali,Vectron 193 820 PSŽ se dnes naváží na RJ 1052 do Prahy a zítra by měl točit RJ 1041/1050. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 682 Registrován: 9-2012 |
A pak se bude vracet na Pk 1019 do Ostravy |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9 Registrován: 10-2017 |
Ten kdo zapisuje do oběhu RJ tak ať se dívá pořádně a pise to správně děkuju 193 280 D/A/CH/I/NL a CZ tam určitě není...... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 249 Registrován: 1-2013 |
Bohužel to nevyšlo 193 820, jel jako nečinný na konci vlaku RJ 1041 zpět do Bratislavy.
Lokomotivy řady 350
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 70 Registrován: 3-2014 |
aby někdo nebyl překvapený nebo zklamaný, PSŽ Vectron sice na 1041 je, ale jen jako studená zátěž na konci soupravy. Vlaková 193.276 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4897 Registrován: 5-2010 |
Soulik: Je to tak,ale když vše dobře dopadne,tak se ještě dnes v čele 1050 do Prahy 193 820 PSŽ podívá."aby někdo nebyl překvapený nebo zklamaný, PSŽ Vectron sice na 1041 je, ale jen jako studená zátěž na konci soupravy. Vlaková 193.276" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4898 Registrován: 5-2010 |
Dnes ráno se z Říše jako Lv pod hlavičkou RailAdventure u nás pod CZL,návážel do Děčína stroj 189 156 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1956 Registrován: 8-2010 |
Vectron PSZ 193 820 v Brně-Židenicích na RJ 1050 dneska - viz zde |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4579 Registrován: 3-2004 |
Jak je to prosím s vybaveností Vectronů mobilkou ETCS? Myslím hlavně ty u ČDC, ČD a žlutého. Díky.
"Svět na to nebyl připraven, prostě to příliš předběhlo svou dobu. Ale stejné zákony nakonec zvítězí a budou slavit triumfální úspěch."
Nikola Tesla |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1957 Registrován: 8-2010 |
ad Koudy: Jak je to prosím s vybaveností Vectronů mobilkou ETCS ? Všechny Vectrony - ČDC, ČD, RegioJet - by měly mít ETCS Level 2. Na vectronech ČDC (= mobilka ALSTOM) by mělo být ETCS plně funkční, stejně tak i na Regiojetu, na ČD není provoz ETCS (do změny SW) možný a zařízení musí být v izolaci (přepínač ve strojovně). Pokud je to jinak, klidně mne opravte.. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 300 Registrován: 4-2006 |
I u ČDC to bylo switch off. Na SŽDC nemá podle mě PZ nic, neb stále není možné absolvovat test kompatibility.
Velkou knihu přírody mohou číst jen ti, kteří rozumějí jazyku, jímž byla napsána. A tímto jazykem je matematika. (Galileo Galilei)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1958 Registrován: 8-2010 |
ad Žlutý_petr: Takhle, na mobilku se jet určitě může (*), ale pouze v režimu SN ( = národní mód) a za situace, kdy do mobilky nejsou nahrány kryptografické klíče (RBC v infrastruktuře SŽDC s.o.), aby se mobilka nepřihlašovala do jiného módu, než je výchozí mód SN na hranici ETCS-oblasti - to je proto, že na Vectronech je jako STM-modul použit VZ MIREL V04 s STB-bránou, kde ale není aktuálně dovoleno použití tzv. dynamického přechodu na hranici ETCS-oblasti z módu SN do módu FS (= úplný dohled) a obráceně, to je povoleno - v případě VZ MIREL V04 - pouze na Slovensku a v Maďarsku. (*) - tímto stylem u nás v současnosti jezdí rakouské soupravy RailJet - v síti SŽDC s.o. v módu SN (= národní mód), kdy nejsou nahrány kryptografické klíče (RBC v infrastruktuře SŽDC s.o.) - kdyby nahrány byly, tak by bylo nutno mobilku na síti SŽDC s.o. provozovat pouze v režimu IS (= izolace) a VZ MIREL V04 jako autonomní zařízení. To samé platí i pro mobilky na vectronech RegioJetu z poolu ELL. Dynamický přechod chce SŽDC s.o. na VZ MIREL V04 dovolit až po jeho odzkoušení na traťové části Kolín - Břeclav. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 83 Registrován: 8-2009 |
Praha-Malešice, 2.1.2018 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4899 Registrován: 5-2010 |
Dle předpokladů včera premiérově v Elbtalu stroj 187 502 (AC3) společnosti Akiem,nyní ve službách CTL Logistics. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 72 Registrován: 7-2017 |
Chtěl bych se zeptat strojvedoucích se zkušenostmi jak s řadou 380, tak s Vectrony, jaký je mezi nimi rozdíl z hlediska strojvedoucího (ovládání, pohodlí na stanovišti, přehlednost řídícího pultu atd.). Nejde mi o spolehlivost. To zatím moc nejde srovnat. Ze začátku 380 taky jezdily prakticky bez závady a "zkazily" se až později. Až budou mít Vectrony něco nalítáno mezi Prahou a Hamburkem, tak se uvidí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 109 Registrován: 7-2017 |
Viděl jsem dnes kolem 5-té ráno u SOKV Ostrava u haly postávat jeden Vectron. Má to být redislokace časti Vectronů do Ostravy? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2842 Registrován: 12-2006 |
Nebo tam jen čekal na vlak. To samé by se dalo říct o Břeclavi, kde v depě občas stáli aj 2 kusy... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4901 Registrován: 5-2010 |
mati: Je to 383 003 a jel do Ostravy z Nymburka."Viděl jsem dnes kolem 5-té ráno u SOKV Ostrava u haly postávat jeden Vectron. Má to být redislokace časti Vectronů do Ostravy?" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 65 Registrován: 7-2016 |
Vectron 289 dnes v Plzni
mé stránky: http://tramtrain.webnode.cz
profil na rajčeti: http://marecek18.rajce.idnes.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4902 Registrován: 5-2010 |
Jinak Vectron 383 007 včera a 383 008 dnes,zkušebka Velim-Poříčany-Velim. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 110 Registrován: 7-2017 |
Drak_ze_skalky: Díky za informaci. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 587 Registrován: 8-2011 |
Vectroni ITL/Captrain taky ETCS v izolaci |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1964 Registrován: 8-2010 |
ad Lukys1987: Vectroni ITL/Captrain taky ETCS v izolaci Asi budou i ti Cargáčtí a Regiojeť-áčtí - ono to nemá smysl zapínat, pokud se to někde vyloženě nepotkává fakt s funkční první nebo druhou úrovní ETCS - jako například ti rakouští railjeti - jediná výhoda je ETCS odometrie, kde 2 x snímače otáček + 1 x doppler radar (THALES, 2 x SIEMENS) + snímač zrychlení + GPS-ka dává lepší hodnoty než cokoliv jiného. Na druhou stranu furt jsou čtený balízy a pokud se někde "čuchne" nekonzistentnost balízové zprávy nebo tak něco, tak je vlak hned v rychlobrzdě... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5286 Registrován: 9-2011 |
dává lepší hodnoty než cokoliv jiného To jsem žádostiff. Na mobilce od CSEE (později Ansaldo STS, nyní Hitaši grúp) stála odometrie za jedno velký . Mizernými spojkami počínaje a signálem zpožděným za realitou o několik sekund (asi tak 5) konče. Využití leda tak pro informaci cestujících, že "jedeme rychle". |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7 Registrován: 12-2017 |
MInimálně na ČD strojích pro Hamburg budou muset ETCS pro Německo rozchodit, protože po dokončení rekonstrukce Dresdner Bahn bude ETCS podmínkou pro 200km/h. Podle plánů DB by to mělo vypuknout v prosinci 2020. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 112 Registrován: 2-2014 |
Hon:Jak jsem už jednou psal,těch strojvedoucích je fakt málo a ještě méně jich chodí sem.Snad se to časem zlepší. Za mě bych řekl že pár kladů ta 380 má např.:přechod systému,klávesnice,HJP,dotykové displeje a to je asi vše....,ale každý může mít jiný názor. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 113 Registrován: 2-2014 |
A od dnešního dne konec Vectronů na Plzeň. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10 Registrován: 10-2017 |
Dnešní předávka od IDS pro CTL v režii nováčka 187 504 Lv v Krippen :-) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 27 Registrován: 8-2017 |
Ad zao: Dresdner Bahn nema s instalaci ETCS mezi Berlinem a Drazdany nic spolecneho. ETCS (nejspise 3.4.0) se ma mezi Drazdany a Berlinem postupne instalovat a tim umoznit rychlost 200 km/h (do instalace ETCS 160 km/h), ale casovy plan je dost nejasny a cela trasa nejspise nebude mit ETCS ani v roce 2023. Jinak Dresdner Bahn po dokonceni (planovano na prosinec 2025) umozni jednodussi a rychlejsi vjezd do Berlina. Zde je pekny clanek i s vizualizaci, mimochodem Dresdner Bahn je ve spolkovem planu od roku 1992 a teprve letos po 25 letech se podarilo dat dohromady vsechna povoleni (na zacatku pristiho roku se jiz opravdu zacne stavet). http://www.tagesspiegel.de/berlin/dresdner-bahn-berlins-laengste- baustelle-soll-nach-25-jahren-endlich-kommen/19873124.html |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 73 Registrován: 7-2017 |
Vaňous: díky za informace. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11 Registrován: 10-2017 |
Zdravím,jak to vypadá s 383 007 a 008 kdy se ukážou v Dc? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 111 Registrován: 7-2017 |
Dnes kolem 16:00 projížděl s ucelenkou uhlí přes Ova-Svinov směrem na Olomouc 183 718 se 181 040 (pk)-oba činné. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4905 Registrován: 5-2010 |
193834: V klídku,dočkej času,máš málo novinek v Elbtalu nebo co? "Zdravím,jak to vypadá s 383 007 a 008 kdy se ukážou v Dc?" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4906 Registrován: 5-2010 |
Pro Vectrona Boxxpressu:Už si raději zjistil tu dnešní,ranní akci 193 290 ČD na Nexu do Říše?Nezjistil viď? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4909 Registrován: 5-2010 |
Tak já Ti to řeknu,info z Říše hovoří jasně,jelo to do Hamburku bude zřejmě školeníčko. |
VIA
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 22 Registrován: 8-2017 |
DzS: Velmi rád čtu Vaše příspěvky a prohlížím Vaše fotky. A tak mám jednu prosbu: Je nutno používat v textech ten výraz "Říše" ? To jediné mi trochu kazí dojem, přece jen to ve mně evokuje jisté nemilé souvislosti, a myslím, že to není vhodné. Děkuji. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12 Registrován: 10-2017 |
Drak_ze_skalky:v klídku?zkoušky už maj zasebou tak šup do Děčína a novinky co nás čekají v elbtalu nebudem vědět co dřív fotit..... HNED V PONDĚLÍ JEDNU NOVINKU SI VYFOTIM!! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4911 Registrován: 5-2010 |
VIA: To já ne to ti mladí darebáci co jsem je zblbnul a jezdí tam se mnou,mě to naučili... "DzS: Velmi rád čtu Vaše příspěvky a prohlížím Vaše fotky. A tak mám jednu prosbu: Je nutno používat v textech ten výraz "Říše" ? To jediné mi trochu kazí dojem, přece jen to ve mně evokuje jisté nemilé souvislosti, a myslím, že to není vhodné. Děkuji." Ne vážně v pořádku,zkusím to psát jinak. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1965 Registrován: 8-2010 |
ad VIA: Drak už to tady jednou psal, že používá pojem "Říše" proto, že za sebe není úplně rád, že v roce 1945 zvítězili Spojenci... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4912 Registrován: 5-2010 |
František_plášek: Bingo,HSLko již v Děčíně po novém roce bylo minimálně dvakrát s 186 429 co mám info,tak vezlo vlaky od/pro Unipetrol."Z německých dopravců, o kterých vím, že mají loko s paketem obsahujícím CZ mne napadá jeden....má tři písmena v názvu, sídlí až daleko u moře a při předávkách vlaků na něj není vůbec spolehnutí...." |
Malý_fotograf
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6477 Registrován: 5-2002 |
Drak_ze_skalky: "Tak já Ti to řeknu,info z Říše hovoří jasně,jelo to do Hamburku bude zřejmě školeníčko." Viděl bych to jako více než pravděpodobné. Tento týden totiž Vectrony přestaly zajíždět do Plzně. Kdo nemá asi už jen tak nevyvaří.
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4915 Registrován: 5-2010 |
mati: Tak dnes ten Vectron 383 003 točí na rameni Ostrava-Břeclav-Bohumín."Viděl jsem dnes kolem 5-té ráno u SOKV Ostrava u haly postávat jeden Vectron. Má to být redislokace časti Vectronů do Ostravy?" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8 Registrován: 12-2017 |
ad nocni_spoje: Dresdner Bahn je historicke oznaceni (stejne jako napr. Anhalter Bahn atd.) cele trati Berlin - Drazdany pres Elsterwerdu. Dnes se na uzemi Berlina rika "Projekt Dresdner Bahn" propojeni od Aussenringu pres Lichtenrade na Südkreuz, ale Dresdner Bahn je porad cela trat az do Drazdan. Jen Dresdner Bahnhof uz jaksi neni, Anhalter Bahnhof taky ne ... To, ze se hadali tak dlouho o pruchod Lichtenrade je holt dalsi ukazka uspesnosti berlinskych infrastrukturnich projektu. Tak si vyhadali tunel a snad to konecne zacnou stavet. Planovane casovani DB na ETCS Berlin - Drazdany zde: https://bauprojekte.deutschebahn.com/p/berlin-dresden Mate pls nejaky zdroj na ten rok 2023? Zajimalo by me to ... diky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19977 Registrován: 1-2006 |
Do ČB míří 383 002
ICQ 191300062
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4918 Registrován: 5-2010 |
Pépa_rákos: Hmm tak 383 003 do Ostravy,383 002 do Budějek ( také jede jako Lv),to vypadá také na zácviky."Do ČB míří 383 002 " |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4919 Registrován: 5-2010 |
A to je ještě reklamní 383 006 v Brně,ale ta tam dnes vezla "Waltry" z Rostocku,tak třeba tam také zůstane. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19978 Registrován: 1-2006 |
Drak -
ICQ 191300062
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4922 Registrován: 5-2010 |
Tak Traxx 186 351 společnosti Akiem,nyní ve službách AWT,již dnes nasazen na rameni (Ostrava-Břeclav-Ostrava). |
Bílý_petr
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2246 Registrován: 7-2005 |
Vectron s Pn 57121 z Prahy Libně do Českých Budějovic v Hluboké nad Vltavou Zámostí počasí spíš jako na podzim - však je to vidět z fotek
Mnohdy je důležitější vědět, o čem se mlčí, než to, o čem se mluví (Roman Kozel)
fotogalerie 4. koridoru |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4927 Registrován: 5-2010 |
Tak Vectron 193 290 ČD je momentálně odstaven v žst. Hamburg-Eidelstedt. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4928 Registrován: 5-2010 |
Dnes přes noc,ráno v Děčíně pojede premiérově Nexák AWT,relace Paskov-Herne s návěsy LKW Walter v čele s Traxxem 186 353. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1526 Registrován: 7-2002 |
ano ano Děčín východ by měl být 7.40-8.50, zatím jen s pár návěsy, další se teprve budou navážet z Německa (první vlak st/čt) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4929 Registrován: 5-2010 |
Aktuálně jede s náskokem 67 minut,takže v Děčíně na východě již v 6.38-7.48. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1527 Registrován: 7-2002 |
:-) v Děčíně nastupuje strojvedoucí ITL, tak se možná odjezd dál moc neurychlí |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4930 Registrován: 5-2010 |
Tak si Lukys holt,bude muset přivstat |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 588 Registrován: 8-2011 |
Nastupuje se v 8. Stejně je odjezd az kolem 9. |