Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 02. 03. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 02. 03. 2018

dolů
   autor příspěvek
Pondělí, 26. února 2018 - 09:09:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 420
Registrován: 12-2003
K tomu Harrachovu:

1) Není pravda, že to spojení je dělané jen pro Pražáky. Na trase jsou Neratovice, Všetaty, Boleslav, Bakov, M.Hradiště, Turnov.
2) 5 hodin na sjezd je opravdu k ničemu. Na běžky, cyklo a pěší turistiku i s obědem zcela dostačující.
3) Pro naprostou většinu laické veřejnosti je přestup důvodem pro "no go". Obzvláště pro cestu s dětmi, kolem nebo běžkami, jak tu někdo psal.. Proto asi ta snaha přímého vlaku (spíš vozu) do Harrachova.
4) Pro řadu cestujících, hlavně těch příležitostných nebo s dětmi, zážitek nebo výlet začíná/končí už jízdou vlakem.

Nezpochybňuju, že to řešení je krkolomné. Ale potenciál na 1 přímý vůz tam vidím..

PS: Pokud je Harrachov diskutabilní, co vůbec Tanvald..? Tam je vlastně nějaký turistický cíl cesty, že jsou tam tahány přímé rychlíky, nebo je to akorát místo na další přestup? Nevím - ptám se.
Pondělí, 26. února 2018 - 09:35:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2069
Registrován: 12-2007
Tady se to rozjelo [proud]

Hajného mohu uklidnit, že do práce jezdím VHD. Auto používám výhradně na carsharing nebo na vozbu nákladů. Ale někdo se zde onehdá mohl po..., že někdo jezdí do práce na kole a že pak svým smradem otravuje lidi [proud][proud]. Tak se hrdě hlásím, že pokud nejedu do práce MHD, jedu na kole. Kupodivu nesmrdim [andel] Ono záleží, jak zběsile do toho člověk šlape. Za těch 5 km pohodový jízdy se fakt zpotit nestačím a navíc mám funkční triko, které posléze měním za čistou košili.

A k té drahotě noční dopravy na Slovensko. V rámci carsharingu jsem vezl v sobotu mj. dobře situovaného právníka-programatáro do Verchlábe autem. Tak jsem zavedl řeč i na toto téma a on ve svých 30+ poprvé vyzkoušel lůžkový vůz a byl naprosto nadšený "z té efektivity", tedy že místo obyčejného spánku, který by musel být tak jako tak, se člověk přesune mnohoset kilometrů, aniž by cestováním vlastně ztratil čas. To je velmi dobrý postřeh od nešotoušského cestujícího, který uvažuje prakticky a ekonomicky. Tedy že např. na to Slovensko si neplatíte jen přepravu z bodu A do bodu B, ale také ušetřený čas. Místo 7 hodin na spánku a 7 hodin na cestě máte za 7 hodin obojí.
V mém okolí tento názor od nešotoušů neslyším poprvé. Např. velmi podobný názor měl kamarád s přítelkyní, kteří jeli v lednu do Pešti vlakem a zpět s Eurolines. Pravda, do Pešti měli oddíl De Luxe, ale i dle jejich nešotoušských názorů je to jako srovnávat nebe a dudy. Příště si prý opět rádi připlatí za lůžko. Takových lidí je více. No a ta ekonomika: Jak jsem již uváděl dříve. Záleží, jestli do ekonomičnosti uvažujeme jednoduchou rovnici náklady - tržby = zisk anebo jestli místo jednoduché rovnice máme složitější matici, kde jsou dalšími proměnnými např. společenská odpovědnost, uhlíková stopa, hodnota zdraví atd. atd.
Imho, i když WLABmz stojí 66 mega, tak např. do té Pešti to odveze za jeden obrat prakticky vždy ekvivalent 60 T3, apokud je takových obratů za rok 180, jsme na téměř 11 tisících ekvivalnetů T3. A za 40 let, což je životnost, jsme pak na více než čtyř stech tisících prodaných ekvivalentů T3. Je to TEORIE, ale zrovna do té Pešti to levný neni a v horizontu 40 let se to lůžko zaplatí několikrát.

Plus tady máme argument uživatele Nesni. Lidé jedou vlakem třeba po 30 letech, narazí na skvělou cestu v Siemensu a pak si řeknou, že by mohli jezdit vlakem častěji.

Ono se to skutečně i děje, proto cestujících v dálkové dopravě přibývá několikátým rokem za sebou.
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Pondělí, 26. února 2018 - 09:39:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3111
Registrován: 9-2007
A já bych mohl začít něco o nočních vlacích... [proud]

Motorové rychlíky severovýchodně od Prahy mi přijdou prakticky dokonalé - návaznosti jednotlivých linek mezi sebou, návaznosti na regionální vlaky... podle mě je protažení vlaku do Harrachova nesmysl, už jen kvůli tomu, že obyvatelé Prahy mohou vyrazit na mnoho jiných cílů, zatímco obyvatelé Liberce či Jablonce mají SPG/Harrachov mnohem lépe dostupný a je tak pravděpodobné, že mnohem více obyvatel Liberce či Jablonce pojede do Harrachova/SPG, než obyvatel Prahy, obzvláště v situaci, kdy je cesta delší, než samotný pobyt na horách.

Z mnoha zkušeností sice vím, že lidé preferují přímé spojení (a není to kvůli výparům z Vltavy, nýbrž nejistota, zda přípoj počká a neochota balit se a přenášet zavazadla), ale zrovna sem mi to přijde jako naprostý nesmysl a je tak víc, než jasné, že buďto jde o nějaký politicky zaslepený projekt anebo o šotoušovinu.

Mnohem více bych ocenil více vlaků této linky - spoje v 5:13 z Vršovic a v 11:13 z Vršovic (případně 19:13 v zastávkovém režimu až do Tanvaldu). Veřejná doprava je mnohem atraktivnější, když se na ni může člověk spolehnout, tedy například tak, že ví, že to jezdí každé dvě hodiny od časného rána do pozdního večera, což zde téměř skvěle funguje, vyjma těchto dvou chybějících párů spojů.

Ještě jeden postřeh z praxe - jednou jsem jel na ranní Ex do Chebu a v protějším autobuse, směřujícím z Letňan na Černý Most, jelo poměrně dost lyžařů a to bylo 5:30 ráno. Zákon rychlejšího dopravního prostředku tak zjevně funguje i zde a tak nějak tuším, že cílem těchto lyžařů byl Špindl, kam dorazili pravděpodobně v době, kdy bude rychlík do Harrachova teprve v Turnově. [happy]
Pondělí, 26. února 2018 - 09:50:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8653
Registrován: 4-2003
R1463 Úpa:Tak se hrdě hlásím, že pokud nejedu do práce MHD, jedu na kole. Kupodivu nesmrdim

Ze svých zkušeností vím, že největší smraďoši jsou ti, co o sobě tvrdí, že nesmrdí [crazy].

Jelikož to již bylo neúnosné, tak v mé bývalé práci zavedli pro cyklisty sprchu a byl od většiny smraďochů klid [wink]. Pár vytrvalců se ale ani nepřevlékalo s poukazem na to, že nesmrdí [coze][sad][uhoh][crazy].


Imho, i když WLABmz stojí 66 mega, tak např. do té Pešti to odveze za jeden obrat prakticky vždy ekvivalent 60 T3, apokud je takových obratů za rok 180, jsme na téměř 11 tisících ekvivalnetů T3. A za 40 let, což je životnost, jsme pak na více než čtyř stech tisících prodaných ekvivalentů T3. Je to TEORIE, ale zrovna do té Pešti to levný neni a v horizontu 40 let se to lůžko zaplatí několikrát.

A jede vždy stoprocentně vytížený, průvodce nic nestojí a náklady na údržbu jsou nulové. Zase nějaké pohádkové pásmo [crazy].


Stejně to časem dopadne tak, že zbyde pár destinací, kde se spací vozy budou schopny udržet (Praha - Poprad - Košice) a zbytek zanikne. Sice to bude trvat ještě tak minimálně deset let (než dojdou vozy), ale těžko se tomu lze bránit. To je asi tak, jako kdyby se začala mohutně dotovat osobní lodní doprava mezi Evropou a USA. Stejně by byl boj s letadly marný......
Pondělí, 26. února 2018 - 10:28:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7129
Registrován: 1-2007
To je asi tak, jako kdyby se začala mohutně dotovat osobní lodní doprava mezi Evropou a USA. Stejně by byl boj s letadly marný......

Boj s větrnými mlýny...
Můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co s tím můžeme dělat.
Pondělí, 26. února 2018 - 11:50:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11713
Registrován: 5-2004
Já teda pořád nevím v čem je lepší nechat hydru stát skoro 2 hodiny v Tanvaldu než s ní otočit ten Harrachov.
Pondělí, 26. února 2018 - 12:12:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 421
Registrován: 12-2003
Vantju: je tak pravděpodobné, že mnohem více obyvatel Liberce či Jablonce pojede do Harrachova/SPG, než obyvatel Prahy
Ono se taky (nejen) od Prahy do Harrachova počítá se 2 víkendovými páry, naproti tomu přímých vlaků z Liberce a Jablonce jezdí násobně víc a denně.

spoje v 5:13 z Vršovic a v 11:13 z Vršovic (případně 19:13 v zastávkovém režimu až do Tanvaldu)
R21 v 11:13 souhlas. Ale rychlík v 5:13 a "cosi" o víkendu v 19:13 z Prahy mi teda přijde jako mnohem větší utopie než celá diskuze k Harrachovu. V kladiva jezdí v 19:13 Sp do Turnova, což pochopitelně má smysl a využití.
Pondělí, 26. února 2018 - 12:18:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 559
Registrován: 9-2016
Když se vynechají zarputilí příznivci / odpůrci daného způsobu cestování, tak ostatní zvažují tyto aspekty při preferenci způsobu dopravy:
- možnost využití daného způsobu dopravy (ne každý má možnost v daném okamžiku jet autem)
- cena - u auta uvažují především o ceně PHM, u vlaku však netuší, že za jednoho je to např. 100,-, ale pro 4 nikoliv 4*100,- (což je chyba při propagaci vlaků)
- doba - spíš výhoda pro auta, neboť cesta se počítá od dveří domova
- přesný čas odjezdu - to je + pro auto, neboť na minutách odjezdu z domova nezáleží (což jistě ocení rodiče dětí, kteří si přesně při překročení prahu bytu vzpomenou, že chtějí kakat apod.)
- čas odjezdu - jestli mi to jede v relativně vhodný čas
- pohodlí - tady je mnoho + i - pro oba způsoby přepravy. Každý přestup ale snižuje atraktivitu
- zavazadla - čím víc, tím + pro auto
- doprava v cíli - zda budu na jednom místě nebo využiji auto i v cíli
- ekologie - to podle mne až tak moc lidí neřeší

Právě ty zavazadla hrají u dlouhých cest poměrně významnou roli. Pokud pojedu na jednání jen s kufříkem, tak je ideální přesun pomocí vlaku. V něm si odpočinu (ev. přespím) nebo si něco přečtu a ušetřím čas. Jenže pokud do stejného cíle pojedu na více dní s dětmi, budu mít tolik zavazadel, že jakýkoliv přestup (byť z MHD na vlak) je v podstatě nerealizovatelný. Zde je ideálem autovlak. O něm jsme např. uvažovali při cestě do Chorvatska (čistě vlakem to nešlo). Jenže:
a) doba jízdy byla delší, než autem s přenocováním v motorestu v A
b) cena jízdného byla větší, než autem + cena za nocleh v motorestu
c) v Chorvatsku by nás čekala ještě několik hodin cesty od vlaku do cíle

Takže zde je jednak dost prostoru pro propagaci vlaku, ceny pro vícečlenné skupiny, ale také zajištění návazných služeb před, během a po cestě a hlavně jejich propagace. Nebyl by např. problém, abych si jeden kufr odvezl den předem na nádraží a vyzvedl jsem si jej v cíli druhý den po příjezdu. Jenže tato služba již neexistuje a i prosté úschovné je dosti drahé.
Mladějov
Pondělí, 26. února 2018 - 12:34:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12150
Registrován: 3-2007
>Pokud pojedu na jednání jen s kufříkem, tak je ideální přesun pomocí vlaku. V něm si odpočinu (ev. přespím) nebo si něco přečtu a ušetřím čas.

A to ovšem jen v případě, že
1) jednání je ve velkém městě a kousek od MHD
2) někdo pro vás přijede
3) pokud je to často, vypadá to dost divně
4) nebo pochodovat do fabriky po okresce

No a 5) často působíte na protistranu už tímto velmi zvláštně a třeba i nesolventně.

Jinak máte hezký souhrn, ale takový dost akademický.

A u služebních cest ježdění lůžkem (oblíbený to argument) je v praxi docela obtížná blbost, kdy přijedete zmačkaný, po 4-6 hodinách spánku a jste zralý tak na sprchu.
99% lidí, pokud to není neformální zařizování, jede buď vlakem večer s ubytováním, nebo autem, ať už s ubytkem, nebo ráno (podle vzdálenosti.

Já mám obavu, že ať to budete toičit jakkoliv, tak současná řídká síť lůžek a lehátek a vysoká cena single nahrává tomu hotelu (s nehýbající se postelí, jistou sprchou, soukromím a jistotou, že "někde nespadnou dráty".
Pondělí, 26. února 2018 - 12:38:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2507
Registrován: 9-2003
T.H.: Ti pojedou většinově autem a na víkend.
Ale kdepak, hrdí hipsterští mileniálové zásadně na otočku vlakem.
Mmch. HlÚpa se pěkně prokecl, jak máchá hipsterskými pojmy ale plete si carsharing se spolujízdou.

Petr_Vlček: A místo ní nechat stát něco jiného, co by tam jelo normálně, protože Vlček jedéé z Prahéé a s tou Ukrajinou a běžkama přece nebude přesedat? Co přenos zpoždění?

Bram: ony s dostavováním slovenské stavby století zvané D1 i ty lůžka Praha - Poprad - Košice budou čím dále neaktraktivnější, už dnes je jízda autem ryclhejší asi o hodinu a s každým dalším kouskem se to otáčí v neprospěch dráhy, protože D1 se staví sice šíleně pomalu ale "slovenský koridor" ještš pomaleji.
NOBLE BRICKS
Pondělí, 26. února 2018 - 12:47:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2508
Registrován: 9-2003
Makus: u vlaku však netuší, že za jednoho je to např. 100,-, ale pro 4 nikoliv 4*100,-
U autovlaku je to přesně naopak. Pokud jedeme ve čtyřech, očekával bych ,že zaplatím jednou za přepravu auta a akvivalentní množství lůžek. Při nárůstu počtu osob ovšem roste i cena za přepravu auta takovým způsobem, že jsem se bdobral poznatku, že kdybych přepravoval vlakem dvě auta a ke každému dvě osoby, tak to vyjde jen nepatrně dráže, než přeprava jednoho auta se čtyřmi osobami. Jediné, co mě od toho odrazuje, je složitá logistika: Přivézt do terminálu jedno auto, odstavit, vrátit se metrem domů, přivězt druhé auto. To samé na druhém konci.
Autovlaky jezdí vytížené, takže chápu, že Dráha chce stupňovat pokrytí nákladů, nic proti tomu. Ale my holt už asi budeme jezdit po ose. Asi jsme málo mileniální a hipsterští a trendy a free a cool a in.
NOBLE BRICKS
Mladějov
Pondělí, 26. února 2018 - 12:47:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12151
Registrován: 3-2007
>s dostavováním slovenské stavby století zvané D1

Hm, jsem zrovna koukal na mapu, kde ještě není dostavěno..a jsou to převážně ty obtížnější úseky.
Kdyže se provrtá tunel u Strečna ? Tam musej být kongesce (česky štrúdly") jako fík, na té staré silničce.

Jinak bych se o Praha-Poprad-Košice zas tak nebál, zvlášť, kdyby to jezdilo třeba z Chebu přes Vary, jakkoli prostě bude stačit jeden vůz přes týden a víc třeba jen v sezoně.
Otázka je samozřejmě cena a servis a především vhodné časy, když někdo onehdá namaloval příjezdy do Popradu někdy po páté ráno..

Ale těch minimálně 10 let tomu dávám taky.

Jak jezdí vytížené linky (lůžka, lehátka) Blava-Humenné ? O tom nemám tuchu.
Pondělí, 26. února 2018 - 12:49:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2509
Registrován: 9-2003
Mladějov. Bod 2) můžeme my, staré konzervy, řešit i taxcíkem nebo autem z půjčovny, mileniálové pak Uberema a carsharingem (by mě zajímalo, kolik takových sharovaných e-Upů stojí třeba před nádražím ve Vrchlabí) [biggrin] .
NOBLE BRICKS
Pondělí, 26. února 2018 - 13:01:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2510
Registrován: 9-2003
Mladějov: Tak my už pod Strečnem nejezdíme vůbec, jezdíéme po D1, D2, D2SK, R1SK, pak projedeme Donovaly, protrpíme si ten kousek Ružomberok - Ivachnová a pak už po dálnici až do Prešova.
Tunel u Strečna bude relativně brzo, tak do dvou - tří let, horší to bude s úsekem Turany - Hubová a Hubová - Ivachnová, kde se jim to celé sesunulo (podle vzoru D8 ale tady EU řekla, že na povrchový variant prostě nedá peníze (alespoň někdy je k něčemu dobrá) a začíná to celé odznova prakticky celé v tunelu.
Jinak horší kongesce, než pod Strečnem, bývaljí v neděli odpoledna západním směrem právě už od Liptovského Mikuláše až po "vjezdové návěstidlo [biggrin]" Ružomberka ale kdo se vyzná a sleduje dopravní zpravodajství (TMC bohužel Slováci ještě neobjevili), tak opustí dálnici už na megakruháči u Liptószentmiklós a vezme to buď po severní straně Mary na Ružomberok, Liptovskou Teplou a Likavku a v Ružomberku pak na Biely Potok protisměrně, nebo jede jižně po I/18 až po Bešeňovou, tam překříží dálnici a pokračuje zase přes Bešeňovou na Likavku.
NOBLE BRICKS
Pondělí, 26. února 2018 - 13:05:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11714
Registrován: 5-2004
"A místo ní nechat stát něco jiného, co by tam jelo normálně"

Proč a co? Zejména když tu jistej TH brečel jak se v Tanvaldu nahoru nepobírá.

Když se na zubačku vejde nostalgie tak netuším proč by se tam nevešel sezónní víkendovej z Prahy. Když ne jinak tak na přípřeži/závěsu Liberečáku když už tamní štrůdly maj nárazníky a ne šarfenberka.

Zde jmenované překážky od nejrelevantnějšího "bude to stejně na hovno" až po "hnusný pražáci si můžou přestoupit, přímo jedině Liberec" jsou relevantní asi stejně jak jiný místní kecy odpůrců a jen mně utvrzujou v dojmu že zásadní problém je že to jezděj ČD. Ostatně jako nedávná místní skupinová hysterie "jak je do Polska lepší šukafon od GW s přestupem v Kořenově než přímej štádler od ČD".
Mladějov
Pondělí, 26. února 2018 - 13:08:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12152
Registrován: 3-2007
Lam 2509: Jistě, nicméně bych si netroufl přijet na jednání od 8.00 někam do Stříbra tak, že vylezu 7.30 na nádraží v dolíku 2,5 km od centra a taxík žádnej (telefonovat umím a gůglit taky, nicméně spojení dveře-dveře, čistý, suchý, nesmrdící a operativní má taky něco do sebe - a ještě mi to platí zaměstnavatel [proud])

Vážně - mně tyhle teorie některých propagátorů VHD za každou cenu připadají tak nějak hodně akademické a (teď se opakuju) mne pak dorazí támhle propagátor VHD Vantju, co v cca 25 letech nesnese jízdu busem MHD dvě stanice od baráku k metru, protože to "strašně drncá" a tak jezdí radši autem až do práce (zřejmě Prosek-ONJ).

Takže mám dojem, že my starý konzervy jsme najezdili VHD tolik, co oni nenajezděj do smrti ani s širší rodinou, akorát se tím nechlubíme - a taky do toho stylu nikoho nenutíme.

Přesto jsme (teda já určitě) tady označován za militantního příznivce aut a nepřítele železnice..kdyby pro ní udělali ti, co bojujou akorát hubou, jen desetinu toho, co já (nebo ty)
..[wink]

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Pondělí, 26. února 2018 - 13:24:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7133
Registrován: 1-2007
Maldějov: Vantju tady vysvětloval, že z práce tahá batoh, tašku a kufr (dělá průvodce lůžkových vozů). Hlídat tyto 3 věci, tak aby se jim nic nestalo (případně spolucestujícím) a zároveň nezabýraly moc místa při 47 minut (dle JŘ, v praxi může být delší) dlouhé cestě není asi nic, po čem by člověk toužil.
Mladějov
Pondělí, 26. února 2018 - 13:38:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12153
Registrován: 3-2007
Tak já nekritizuji, že jede autem a ne tou "hroznou" 136, kterou já jezdím tak 10x do týdne, ale poukazuji na to (podobnými aktivisty a požadovači) velmi časté kázání vody a pití vína.
Myslel jsem, že jsem to napsal dosti srozumitelně.
Pouze náhodou jsem si vzpomněl na pana V., proti němuž osobně nic nemám, ba si rád čítám jeho reporty ze světa.

Jinak doporučím zabýrat [wink] místo v kloubáku na čtyřce až vzadu, klidně tam panu V. uvolním místo, když si řekne [proud]. Ono také platí "líná huba, holé neštěstí" (staré české přísloví), ale to jen na okraj.
Pondělí, 26. února 2018 - 14:23:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 678
Registrován: 10-2011
Mladějov: Tedy u Stříbra jsem bydlel do svých 18 let, nádraží fakt "v dolíku" není a navíc od vlaků do centra jezdí MHD. Tenhle příklad jste si vybral špatně.
Mladějov
Pondělí, 26. února 2018 - 14:27:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12156
Registrován: 3-2007
Ano. Tak až tam pojedete na služební cestu, jeďte klidně vlakem, vybral jsem tento příklad špatně. MHd čeká na zpožděné vlaky, nebo jede další autobus za půl hodiny/hodinu ?
Pondělí, 26. února 2018 - 14:34:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 209
Registrován: 7-2017
https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/doprava/na-trat-moravske-bude jovice-jemnice-se-vrati-vlaky_469221.html

Na trať Moravské Budějovice - Jemnice se vrátí vlaky
Pondělí, 26. února 2018 - 17:34:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1050
Registrován: 5-2002
Mladějov:
"my starý konzervy jsme najezdili VHD tolik, co oni nenajezděj do smrti ani s širší rodinou, akorát se tím nechlubíme - a taky do toho stylu nikoho nenutíme. "
Touché! [ok]
S4991023:
"Mmch. HlÚpa se pěkně prokecl, jak máchá hipsterskými pojmy ale plete si carsharing se spolujízdou. "
Byv zde poučen, že krácení daně byť i legálním způsobem, kterým to ale zákonodárce tak nemyslel (není to podle ducha zákona, byť liteře se to nepříčí), je minimálně nemorální, dokonce podle některých až podvod, nedá mi to se nezeptat, jak vidí páně Úpovo carsharingování jeho správce daně..? [wink]
Pondělí, 26. února 2018 - 18:48:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4181
Registrován: 4-2003
Mladějov:
"Kdyže se provrtá tunel u Strečna ? Tam musej být kongesce (česky štrúdly") jako fík, na té staré silničce. "
Celý úsek Hričovské Podhradie - Dubná Skala by měl být hotov koncem roku 2019, no již teď se ví, že se to nestihne. Co jsem zachytil, tak se zatím počítá se zpožděním 4 měsíce.

"Stará" silnice pod Strečnem vcelku jede, byť plynulost trpí (ne)schopnostmi slovenských řidičů. Problém nastane, když se zde stane nehoda - místo není kudy objet, resp. objízdné trasy jsou hodně dlouhé a je nutné na ně najet již v Žilině, resp. v Kraľovanoch. Zácpy se tvoří zejména u Ivachnovej při jízdě na západ, kde končí dálnice a přechází v dvouproudovku. A další zdržení hovořící v neprospěch D1 bývá v zácpách před Bratislavou a průjezd Bratislavou.

Vhodnou alternativou, jak se vyhnout průjezdu Žilinou, Strečnu a Hubovej, je trasa Laminátky po R1 přes BB a Donovaly a napojení na trasu D1 v Ružomberku. A jako bonus na této trase je výborná koliba u Kryštofa kousek za BB.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 26. února 2018 - 20:37:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3112
Registrován: 9-2007
Konkrétně Staré Letňany - ONJ, což je dle IDOSu nějakých 45-50 minut, prakticky 55-60 a s takovým množstvím zavazadel to opravdu není příjemné, když se tam autem dostanu za 18 minut. Dám věci do kufru a nestarám se, zatímco v autobuse je musím pořád hlídat a dát v plném autobuse batoh na sedačku si prostě netroufnu. No a vzhledem k tomu, že 136 mě doveze z Letňan přímo na ONJ, tak na ni přestupuji z libovolného autobusu od Starých Letňan a celou cestu tak absolvuji v autobuse, nikoliv v metru, kde nemám se zavazadly nejmenší problém. Můžu jet Céčkem z Letňan na Jižní město a poté 135/136/213, ale to bych jel více, jak hodinu a navíc metro prostě nemám rád (koukat 45 minut do tmy nemůže mít rád asi nikdo).

Každopádně díky za radu, zadní sedačky příště zkusím. [wink] Já taky netvrdím, že autem jezdím vždy, přeci jenom v práci nejsem tak často a pokud opravdu spěchám anebo k tomu mám nějaký důvod, jedu autem. Existuje spousta relací a situací, kdy MHD zcela jasně vyhrává, ale zrovna v tomto případě (vzdálenost + přeprava zavazadel) má k IAD hodně daleko.

A vůbec, když jsem zde bezmezně podporoval VHD (noční vlaky), tak jsem byl utlačován mj. názorem, že dnes kdekdo jezdí raději autem. Když jsem se snažil dát najevo, že to uznávám, že nejsem militantní podporovatel VHD a v situaci, kdy je lepší IAD, tak tu IAD také používám, tak je to zase špatně, protože v tomto případě sám nevyužívám VHD, kterou v jiné oblasti až příliš podporuji. Neberu si to osobně, jen jsem z toho spíše zmatený - můžu z toho vlastně nějak vyjít za dobře?

A co se toho označování, kdo je militantní, kdo je nepřítel a kdo toho kolik udělal, tohle asi souvisí s věkem a pohledem na svět. Kdyby mi bylo víc, jak 21 a měl adekvátní zkušenosti, tak bych diskuzi určitě vedl úplně jinak, než jak ji vedu teď, kdy mi je 21.
Úterý, 27. února 2018 - 08:06:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 445
Registrován: 9-2002
to Sants: nezapomínejte na §8 odst. 3 Daňového řádu. Finanční správa posuzuje skutečný stav, nikoliv formálně odpapírovaný. Korunové dluhopisy v podání p. Babiše či Jančury patří do kategorie `zastíraní skutečného stavu`, firmy úvěrované peníze nepotřebovaly, dluhopisový úrok byl vyšší než kolik by byl u bank, jediným kupcem byl společník a ještě je pochybnost, zda veškeré peníze měl.
Úterý, 27. února 2018 - 08:14:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 446
Registrován: 9-2002
Konkrétně Staré Letňany - ONJ, což je dle IDOSu nějakých 45-50 minut, prakticky 55-60 a s takovým množstvím zavazadel to opravdu není příjemné, když se tam autem dostanu za 18 minut. Dám věci do kufru a nestarám se, zatímco v autobuse je musím pořád hlídat a dát v plném autobuse batoh na sedačku si prostě netroufnu.

No a z úplně stejného důvodu jako Vašeho, si většina lidí cestujících na dovolenou na lyže netroufne do vlaku. [wink]
Úterý, 27. února 2018 - 08:32:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7943
Registrován: 4-2003
a s takovým množstvím zavazadel to opravdu není příjemné

A teď si představte, že takhle pojedete na hory Vy + manželka + dvě děti na hory, přičemž sebou ještě potáhnete lyžáky a lyže. Už jenom dojít na zařízení zvané nádraží vzdálené třeba jen 500 metrů bude nadlidský úkol, natož z toho nádraží doject někam na veeelký nádraží do Prahy, tam přestoupit na nějaký vysněný vlak do Bad Gastein a pak se budete z nádraží vláčet třeba 3 km k penzionu.

Proč byste tohle dělal, když máte v garáži auto, vyjedete ven, naplníte kufr a v tom Bad Gastein jste asi tak za 5-6 hodin poklidné jízdy za mnohem nižší cenu. Když vyrazíte po dřívějším obědě, tak jste tam na večeři.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Úterý, 27. února 2018 - 08:42:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7243
Registrován: 8-2012
jak vidí páně Úpovo carsharingování jeho správce daně..?
Pravděpodobně nijak - paní hlÚpa nedělala carsharing, ale carpooling (voni ti hrdí mileniálové asi nejsou úplně suteréni v cizích termitech) a nedělala to (narozdíl od toho Uberu) soustavně a za účelem dosažení zisku (prostě do toho Hohenelbe zcela ale naprosto výjimečně jela na lyže autem, na což vůbec není hrdá, protože jezdit do Riesenalpen je trendy a cool akorát koženkou přes Königgratz).

přičemž sebou ještě potáhnete lyžáky a lyže
Ale vždyť to tak nedělala ani ta hlÚpa, prostě nacpali věci k někomu do auta a vyrazili "na lyže vlakem"...
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Úterý, 27. února 2018 - 12:43:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2512
Registrován: 9-2003
Doktor: Průjezd Bratislavou po dálničním diametru nebývá kromě ranní špičky pracovních dnů problematický. Naopak, v ranníš čpiškce pracovních dnů je problematický i příjezd do Bratislavy od západu. kdy pendleři kolikrát ucpou dálnici už někde od Malacek.
Co se stravování týče, upřednostňuji salaš Dechtáre [proud] .
Plynulost pod Strčnem netrpí ani tak (ne(schopnostmi řidičů slovenských, jako všehoschopnostmi řidičů polských a taky zcela absurdním dopravním značením na "Kaliňákově třípruhu", kdy místo toho, aby v levém pruhu byla minimálka sedmdesát, je v pravém maximálka sedmdesát, takže nikdo, kdo jede byť 75 a neřídí zrovna traktor, náklaďák nebo autobus, do něj nevjede. Ale ono se Strečno mimo ty zmíněné nehody až tak neucpává, to psíše v Zsolně křižovatka u Treska je špunt ale ten se zase dá objet přes Vlkodlaky.
NOBLE BRICKS
Úterý, 27. února 2018 - 18:21:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4183
Registrován: 4-2003
S4991023:
"Průjezd Bratislavou po dálničním diametru nebývá kromě ranní špičky pracovních dnů problematický."
Ještě k tomu přidej odpolední špičku, ta umí být taky výživná. No chceš-li býti bratislavských silnic pán, doporučuji víkendy, kdy je v Bratislavě mrtvo (tedy, u shopping center na periferii to tepe).
S4991023:
"to psíše v Zsolně křižovatka u Treska je špunt ale ten se zase dá objet přes Vlkodlaky."
Objet křižovatku u Tesca přes Vlčince? To projíždíš Žilinu spodem?
S4991023:
"Plynulost pod Strčnem netrpí ani tak (ne(schopnostmi řidičů slovenských, jako všehoschopnostmi řidičů polských a taky zcela absurdním dopravním značením na "Kaliňákově třípruhu""
A právě na třípruhu se ponejvíce projeví mnou zmiňované (ne)schopnosti slovenských řidičů, kdy bych běžného slovenského řidiče charakterizoval jako jedince neberoucího v potaz, že na silnici není sám a neschopného kooperovat s ostatními účastníky provozu, většinou jedoucí pod limit a bezradného v nestandartních situacích. Když už se kolona aut táhnoucí se od Žiliny nesmyslně pomalou rychlostí propracuje až k dvoupruhu pod Strečnem, dál se vlečou svých tachometrových 70-80 km/h v levém pruhu. Můžeš blikat, můžeš troubit, málokoho napadne, že by měl uhnout do pravého. Alespoň, než je předejet, pak ať se klidně vrátí doleva.
S4991023:
"kdy místo toho, aby v levém pruhu byla minimálka sedmdesát, je v pravém maximálka sedmdesát"
Už jsem zde platil i poplatek za srážku s blbem, kdy mi policista "skrytého dohledu" tvrdil, že max 70 km/h platí v obou pruzích.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 27. února 2018 - 21:41:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2514
Registrován: 9-2003
Doktor: Se zarputilou jízdou v levém pruhu se běžně setkávám i na dálnicích v Německu, Rakousku, Švýcarsku, v ČR, tady dokonce můžu říci, že jízda pravým pruhem v úseku Čestlice - Mirošovice něčím jiným, než kamiónem je jev homeopatický.
Policajtovi bych za takovou nehoráznost rozhodně neplatil nic, dokonce ani na Slovensku.
Žilina přes Vlky: Prostě před křižovatkou u Treska zahnu doleva. Až budu u normálního PC, můžu to nakreslit do mapy. Navrhla mi to jednou navigace a od té doby to občas využívám (pokud nejedu přes Donovaly).
NOBLE BRICKS
Úterý, 27. února 2018 - 22:21:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8076
Registrován: 5-2002
že jízda pravým pruhem v úseku Čestlice - Mirošovice něčím jiným, než kamiónem je jev homeopatický.

A já tam taky jezdím. Tedy krom té výjimky, kdy jsem skončil v km 11,9 na levých svodidlech [sad]
Ale jinak uznávám, že v pravém nejezdí ani autobusy a večer je úplně prázdný včetně čtyřpruhu před 15 km, kde ty dva nejpravější jsou nejpohodovější.
Středa, 28. února 2018 - 06:55:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2516
Registrován: 9-2003
Já v něm jezdím taky a taky tam porušuji jinak mnou striktně dodržované pravidlo o nepodjíždění.
NOBLE BRICKS
Středa, 28. února 2018 - 19:11:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11071
Registrován: 4-2006
Zdravím neměl by někdo seznam výluk na 2018 v excelu?
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Jirka67
Čtvrtek, 01. března 2018 - 08:26:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 190
Registrován: 7-2011
Tak jen pro zajímavost pro cestující z Rokycan: Ode dneška 3 měsíce si můžeme užít rychlé spojení do Prahy na Mnichovácích kvůli výluce. Zejména Ex 9:18 a 11:18 jsou velmi dobré pro vyplnění díry po chybějících R [happy] Kéž by alespoň tyto dva a nějaký večerní Ex z Prahy mohl zastavovat v Rokycanech i po výluce, ale toto se bohužel nestane [sad]
Čtvrtek, 01. března 2018 - 08:36:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 210
Registrován: 7-2017
Jirka67: ano souhlas. V Rokycanech to znám a vím že i dříve stavěly večerní expresy mezi Prahou a Plzní právě jen v Rokycanech, kvůli večernímu spojení Prahy a Rokycan (Beroun a Zdice takové spojení mají, tak to zastavení nutné není). Namátkou v 90-tých letech Ex 356 Praha-Stuttgart či Ex 352 Praha-Frankfurt. Proto by bylo velmi žádoucí aby v Rokycanech v budoucnu zastavovat i večerní Ex z Prahy.
Čtvrtek, 01. března 2018 - 09:09:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 65
Registrován: 8-2017
Ex 363 by v Berouně zastavit mohl, v tuto hodinu je to z Plzně poslední vlak a navíc jsou tam ještě i přípoje na Rakovník a Březnici.
Čtvrtek, 01. března 2018 - 12:49:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7154
Registrován: 1-2007
Ares1: Plán výluk je k dispozici jen v PDF.
Čtvrtek, 01. března 2018 - 14:05:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 211
Registrován: 7-2017
Mouka: teď ještě "drobnost" - do jaké míry se ten plán dodržuje.
Čtvrtek, 01. března 2018 - 14:16:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7155
Registrován: 1-2007
Z F J: To už je věc druhá.
Čtvrtek, 01. března 2018 - 15:51:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2072
Registrován: 12-2007
Bram: Brame, že jste vůl ví celý K-rep, ale na dálku říkat o někom, že smrdí, asi překvapilo i ty nejotrlejší. Asi Vás budu muset navštívit v Prasklém notoráčku, abyste mi to řekl do očí. Kdy a kde se sejdeme?
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Čtvrtek, 01. března 2018 - 16:08:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2073
Registrován: 12-2007
Tomáši, pokud se podíváme na vývoj vaší indispozice F 200, zjistíme, že stav se nelepší. Určitá léčba by mohla probíhat, pokud byste se vrátil pod křídla matky dráhy a získal zpět režimku, s kterou byste mohl usínat pod polštářem.

Jinak se opět pletete. 5 z nás tím vlakem do Rakouska na lyžovačku jelo. Kdyby bylo vaše tvrzení pravdivé, jelo by nás všech 8 autem. Čili opět lež, jako když Rudé právo tiskne [cunik][cunik]

(Příspěvek byl editován uživatelem R 1463Úpa.)
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Čtvrtek, 01. března 2018 - 16:42:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1127
Registrován: 4-2004
Tak něco k tématu:

Noční vlaky – ohrožený druh na evropské železnici. Necháme ho vyhynout? ČRo Radio Wave, 1. 3. 2018.
Čtvrtek, 01. března 2018 - 17:21:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8673
Registrován: 4-2003
R 1463 Úpa:Brame, že jste vůl ví celý K-rep, ale na dálku říkat o někom, že smrdí, asi překvapilo i ty nejotrlejší.

Na úvod: Když mne někdo považuje za vola, je to problém jeho a nikoliv můj [wink].

Aha, takže když jsi prohlásil, že: Tak se hrdě hlásím, že pokud nejedu do práce MHD, jedu na kole. Kupodivu nesmrdim

......tak jsem na to reagoval takto:Ze svých zkušeností vím, že největší smraďoši jsou ti, co o sobě tvrdí, že nesmrdí

Znamená to, že snad, že jsem tvrdil, že R 1463 Úpa smrdí? Nějak jsem si nevšiml [nene].

Ale že jsi se jak potrefená husička ozval, tak to asi budu svůj názor přehodnotit [biggrin].



Asi Vás budu muset navštívit v Prasklém notoráčku, abyste mi to řekl do očí. Kdy a kde se sejdeme?

Prasklý motoráček nevozím, to jsi si asi s něčím milej zlatej spletl. A opravdu stojíš o to, abys dostal ode mne do kebule?!? Tohle už je hodně trapné chování, nemyslíš?

Nadáváš tu několika inteligentním lidem do různých pitomců. Vzhledem k tomu, že jsi vysokoškolsky vzdělán, tak se opravdu hodně shazuješ [crazy].



(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Čtvrtek, 01. března 2018 - 17:58:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7256
Registrován: 8-2012
Kdy a kde se sejdeme?
Hrdý boxere hlÚpo, ještě jste nedal termín na ring mně a už rozdáváte dalším? Zřejmě svaly akorát kolem huby... Tak 19. nebo 20.3., Praha 10, ev. 9, 4?
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Čtvrtek, 01. března 2018 - 20:50:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12141
Registrován: 8-2004
Mouka:
"Ares1: Plán výluk je k dispozici jen v PDF."
Dovolil bych si jen podotknout, že podklady pochází z dubna loňského roku, s drobnými korekcemi v květnu a červnu.
Od té doby jen celý plán procházel přes úředního šimla, který ho ještě navíc za tu dobu asi třetinu cestou sežral. Takže brát to za relevantní zdroj podle mne není nejvhodnější.[wink]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pátek, 02. března 2018 - 07:29:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1343
Registrován: 5-2014
R_1463Úpa: Že Vás to baví. Žlutomorka se rozlezla z vlákna Regiojet a už je to tady stejná chrchlanina, jako tamto vlákno. Stejně nikoho nepřesvědčíte. Tady o to ani nejde. Tady nejde debatovat, protože za každý názor se jen zesměšňuje. Nejlepší je na nejnabušenější a nejchytřejší žlutomorky nereagovat a nebo je zesměšňovat zpět a alespoň je vytočíte (stejně tady člověk nic neprosadí [happy])

P. S.: Počkejme na červen, pak bude zase o čem debatovat. Do té doby to tady bude jen vulgární výplň (i když osobně také občas rád přihodím polínko [happy])

P. P. S.: Pokud se už chcete se žlutomorkama dohadovat, tak to nedělejte přes fyzické násilí. Tito lidé jsou většinou mentálně zaostalí burani, kteří mají spoustu času na fyzickou přípravu. Víte jak, co schází v mozku, to nahánějí na svalech. Proto není rozumné jim fyzicky vyhrožovat. Můžete je třeba škoponovat tím, že řeknete, že kdyby Radim vrazil tolik peněz do kvality svého vozového parku, kolik platí jim, aby zde za něj tolik bojovali, nebylo by tolik nespokojených cestujících stěžujících si na profilu firmy :'o) Něco v tomto smyslu je vždy potěší [happy]

Hezký den [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Pátek, 02. března 2018 - 08:26:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14083
Registrován: 10-2004
BoH:
"P. S.: Počkejme na červen, pak bude zase o čem debatovat. Do té doby to tady bude jen vulgární výplň (i když osobně také občas rád přihodím polínko [happy])"
V červnu se ukáže, že se nic zásadního nezmění, reakcí na návrh bude tak 5 a do týdne bude po diskusi. A pokud náhodou nějaká doskuse vznikne, tak ji stejně žumpotvořiči zničí. Není divu, že dost lidí to tu vzdalo.
Pátek, 02. března 2018 - 09:03:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8675
Registrován: 4-2003
Orky:Není divu, že dost lidí to tu vzdalo.

Kdy se tedy konečně dočkám Tvého návrhu, jak zreorganizovat dopravu do menšího počtu vlaků mezi Prahou a Ostravou? Šermoval jsi s ním hodně dlouho jako s jasnou věcí a stále nic. Nejednou jsem Tě přitom o něj žádal. Ten návrh bude asi jako paní Colombová - hovořilo se stále o něm, ale nikdo ho nikdy neviděl [proud].

Naštěstí, protože to vypadá, že plány na "zřeďování" dopravy jakožto nebetyčná kravina konečně padly [wink]


BoH:Tady nejde debatovat, protože za každý názor se jen zesměšňuje.

Jistě, když se neadorují staré pořádky, tak je to vždy zesměšňování [wink].
Pátek, 02. března 2018 - 09:40:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14085
Registrován: 10-2004
Bram: A kolik seš ochoten za ten návrh zaplatit?
Už jsem několikrát psal, že na té trati jezdí hromada vlaků začínající na délce 4 vozů v klasické soupravě nebo jednotek o kapacitě 237 míst k sezení (což opět odpovídá při 10 kupé po 6 klasice o 4 vozech), přičemž nástupiště v nejdůlěžitějších stanicích jsou schopné pokrýt klasiku o 13, možná 14 vozech. Průměrně zdatný počtář si dokáže spočítat, kolik je skutečně potřeba vlaků při za předpokladu dnešní nabídky. A nechoď na mě s tím, že tam teď jezdí nějaké soupravy, jejichž spojení může být nějaký problém. Vždycky se dají pořídit nebo redislokovat soupravy vhodné.

A "není divu, že dost lidí to tu vzdalo" nesouvisí s tím, že jsme ti nespočítal to, co zvládne žák prvního stupně ZŠ, ale s tím jak se tady teď diskutuje.
Pátek, 02. března 2018 - 09:51:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2076
Registrován: 12-2007
BoH: Máte bohužel pravdu. Jakmile o sobě někdo praví, že je inteligentní, je to vždycky průser. A máte pravdu i v tom, že normálně zaměstnaný člověk s normálními sociálními vztahy a návyky nemá čas denně 18 hodin vysedávat u k-reportu a trollovat a lobbovat. Škoda, že se po Tomášovi opičí i kdysi slušní diskutéři. Nicméně většina těch normálních tu stále zůstává a umí slušně diskutovat a obyčejný cestující jako já se má šanci dozvědět zajímavé informace.

Tomáši, po té, co vyšlo najevo, že vaše diagnóza je F 200, nemá smysl ubližovat již tak nemocnému člověku. Doporučuju vzít si brusle a jít na Velkou Vodici. Máte to kousek. A při pohybu na čerstvém vzduchu objevíte i jinej svět, než je jen trollování na káčku [wink]. Domnívám se, že postup vaší nemoci by to mohlo zpomalit a třeba i přejdou noční můry o tom, že už nemáte režimku, narozdíl od bývalých kolegů.
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Pátek, 02. března 2018 - 10:02:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8676
Registrován: 4-2003
Orky:A kolik seš ochoten za ten návrh zaplatit?

Ani korunu. Pokud tvrdíš, že něco jde, řekni konkrétně jak. Dosud se to nestalo, takže se evidentně jedná z Tvé strany o plácání.

Už jsem několikrát psal, že na té trati jezdí hromada vlaků začínající na délce 4 vozů v klasické soupravě nebo jednotek o kapacitě 237 míst k sezení (což opět odpovídá při 10 kupé po 6 klasice o 4 vozech), přičemž nástupiště v nejdůlěžitějších stanicích jsou schopné pokrýt klasiku o 13, možná 14 vozech. Průměrně zdatný počtář si dokáže spočítat, kolik je skutečně potřeba vlaků při za předpokladu dnešní nabídky.

Takže četnost jízdy spojů nemá na poptávku zjevně vliv. To jsou ale převratné objevy [biggrin].



A nechoď na mě s tím, že tam teď jezdí nějaké soupravy, jejichž spojení může být nějaký problém.


Ale přijdu, klidně desetkrát [proud].


Vždycky se dají pořídit nebo redislokovat soupravy vhodné.


A ty soupravy musí hlavně NĚKDO také ZAPLATIT. Kdopak to bude? Daňový poplatník, nebo cestující ze svého jízdného?
Pátek, 02. března 2018 - 10:38:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15
Registrován: 2-2017
Nemá tady náhodou někdo k dispozici náhled JŘ 2018/19 na dálkové linky od MDČR? Díky!
Pátek, 02. března 2018 - 10:50:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14086
Registrován: 10-2004
Bram: Jak to udělat jsem napsal už několikrát, naposled před cca 2 hodinami. Soupravy nemusí nikdo platit, ty soupravy tady jsou. Žlutej i modrej mají vagónů dost. Holt by pendolina, pokud by se nedala použít ve dvojici, jezdila třeba Cheby nebo expresy do Budějovic a Leoexpres by mohl jezdit třeba Hradce. Pokud by se chtělo, tak by to šlo i bez nákupu nových souprav.

shanyiz: Napiště si MD ČR, odbor veřejné dopravy, tam ho mají.
Pátek, 02. března 2018 - 10:57:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 212
Registrován: 7-2017
shanyiz: a co návrh JŘ 2019/20, ten by nebyl ? [biggrin]
Pátek, 02. března 2018 - 10:58:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8677
Registrován: 4-2003
Orky: Jak to udělat jsem napsal už několikrát, naposled před cca 2 hodinami. Soupravy nemusí nikdo platit, ty soupravy tady jsou. Žlutej i modrej mají vagónů dost. Holt by pendolina, pokud by se nedala použít ve dvojici, jezdila třeba Cheby nebo expresy do Budějovic a Leoexpres by mohl jezdit třeba Hradce. Pokud by se chtělo, tak by to šlo i bez nákupu nových souprav.


Žluté a modré vagóny by se smíchaly dohromady a byly by z nich tedy opět zelené. Zjevně kouzlo nechtěného [proud].


A celé toto divadlo by bohatě dotoval daňový poplatník. Úplný ráj na zemi [biggrin].


Teď ale zcela vážně: Myslel jsem si doteď, že jsi trochu rozumnější. To, co jsi navrhnul, je nejspíše nerealizovatelné - vše by muselo být objednáno a tedy i placeno Ministerstvem dopravy. Dále by to nejspíš muselo být vysoutěženo a ještě nějak rozumně rozděleno mezi dopravce, aby nikdo z nich nekřičel.

Fakt si nějak tuto situaci nedokážu představit [nene].


(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Pátek, 02. března 2018 - 11:23:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 169
Registrován: 7-2017
Podotýkam, že RJ a LE majú úvery, ktoré musia platiť, takže by ten HK naraz mohol stať 3-4x toľko. Čo by sa získalo jazdou pendolina do CB či Chebu, keď ani teraz do Plzne nemá SC žiaden prínos? Skôr než počet vlakov by sa mal riešiť kapacita trate, do nej sa dalo investovať už dávno.
Pátek, 02. března 2018 - 11:45:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7260
Registrován: 8-2012
nemá smysl ubližovat již tak nemocnému člověku
Takže hlÚpa je prostě jen klasickej ratlíček, co ňafňafňafe a chytá za nohavice, ale jak se na něj zadupe, stáhne ocas mezi nohy, zakňučí, udělá loužičku a uteče.
No tak nevyhrožujte násilím, když na to nemáte, boxere.

Soupravy nemusí nikdo platit, ty soupravy tady jsou. Žlutej i modrej mají vagónů dost
Koneckonců je to už sedmdesát let od posledního znárodnění, zatímco kapytalysti tyjící z mozolů proletariátu si zase připalují tlusté doutníky stodolarovkami.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pátek, 02. března 2018 - 11:57:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1669
Registrován: 11-2009
Bram: že by vše muselo být objednáno neznamená, že by vše muselo být placeno. Naopak - na ziskových tratích by sám dopravce platil státu za to, že mu dá licenci.
Pátek, 02. března 2018 - 13:08:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15929
Registrován: 5-2002
Orky: na té trati jezdí hromada vlaků začínající na délce 4 vozů v klasické soupravě nebo jednotek o kapacitě 237 míst k sezení ... nástupiště v nejdůlěžitějších stanicích jsou schopné pokrýt klasiku o 13, možná 14 vozech. Průměrně zdatný počtář si dokáže spočítat, kolik je skutečně potřeba vlaků při za předpokladu dnešní nabídky
Nějaká 13- až 14-vozová souprava už bude mít i s moderními mašinami poměrně zoufalou dynamiku jízdy, která se negativně projeví na jízdních dobách (zejména pak při jakékoliv nepravidelnosti).
Přidáme-li k tomu delší interval (který je nutným přímým důsledkem deklarovaného úmyslu snížit počet vlaků), pak je naivní předpokládat, že by to mohlo mít pozitivní dopad na poptávku po takové představě.
Suma sumárum: jako způsob, jak hodně lidí přesadit z vlaků do aut, je to docela nadějný. S ohledem na předpokládané přesně opačné cíle se ale důvodně obávám, že by to bylo celkem ghownu.

Úpa: Tak se hrdě hlásím, že pokud nejedu do práce MHD, jedu na kole. Kupodivu nesmrdim ... Za těch 5 km pohodový jízdy se fakt zpotit nestačím a navíc mám funkční triko, které posléze měním za čistou košili.
Je-li jízda opravdu pohodová, tak pokud není furt po spádu, trvá nejmíň čtvrt hodiny a za tu dobu se už trochu zpotí každej.
Takže jsou jen tři možnosti: buď ses stal obětí dobře známého jevu, že po určitou dobu člověk sám sobě nesmrdí (to by na těch 5 km celkem sedělo), nebo to přehlušíš nějakým pičifukem a nebo prostě kecáš.