Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » Lipenka, Bechyňka, šumavské lokálky (ŠED) » Archiv diskuse Lipenka, Bechyňka, šumavské loká... do 24. 06. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse Lipenka, Bechyňka, šumavské loká... do 24. 06. 2018

dolů
   autor příspěvek
Středa, 20. června 2018 - 13:08:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9135
Registrován: 4-2003
Pavel reiser:Možná to chtělo vychladnout, než napsat tohle zbytečné osobní napadání...

Promiň, ale já jsem s tím zbytečným osobním napadáním oprvdu nezačal (Bram je jako Kim Ir Sen...). Vzhledem k tomu, že takto píšeš, předpokládám, že pana neregistrovat je normální, asi nejspíš znáš. Tak mu prosím nějak vysvětli, že žití v minulosti fakt nemá smysl a že zcela zbytečně proti mne startuje.

Dokud to provozovaly (tak trochu) netransparentní ČD, kde se náklady (na nyní chybějící služby - např. často zmiňovaná kapacita) evidentně hradily z něčeho jiného, než z plateb od kraje, tak to všem i současným vševědoucím vyhovovalo.

A z čeho to ČD hradily? Nechyběly ty peníze pak někde jinde?

Sorry, ale připomíná to v tomto kontextu tak trochu řvaní našich "spoluobčanů", že chtějí mít stejný (hlavně finanční) standard, jako ti, co chodí každý den do práce na šestou...

Tady mi trochu uniká smysl napsaného...

O Heřmanku jsme se svého času též zajímali. Byla to trať z pověstného seznamu tratí na zrušení/privatizaci. Její zůstatková hodnota byla tuším několik málo desítek tisíc. To odpovídalo šílenému stavu svršku.

Tři roky jsem pracoval při opravách trati Velké Březno - Zubrnice a mnoho pražců jsem pomáhal vyměnit. Ze svých zkušeností mohu říci: Buďte doopravdy rádi, že jste tu Heřmanku nedostali tehdy do vlastních rukou. S velkou pravděpodobností by se vám jí nepodařilo udržet v provozu. Museli byste udržet v provozu 10 km trati (v Zubrnicích šlo o opravu pouhých šesti kilometrů, navíc tehdy mimo provoz, jen s občasnými stavebními vlaky), kde uhníval jeden pražec za druhým. Přitom pro takovou trať je z hlediska trvanlivosti oprav nejlepší vyměnit pražce dřevěné za betonové. A to už se ručně dělat nedá, respektive je to neskutečně fyzicky náročné a produktivita takové práce se blíží k nule.

Nakonec ani v Zubrnicích nefungují tak, jak před dvaceti lety. Dnes je finančně dostupná technika třeba v podobě dvoucestného bagru schopného výměnu pražců provést.


Ale : minimální stavby (tzn. jen přejezdy, propustky, žádný most), vede mezi rozumnými sídly, tvoří tradiční spojení, blízko krajského města, kam by šlo protáhnout některé přímé spoje, potenciál pro nákladku a když jí nezasype budoucí dálnice D5, tak už snad přežije úplně vše.


S minimálními stavbami souhlas, z této skutečnosti se těší nejen v Zubrnicích, ale i v Kamenickém Šenově [wink].


Sídla jsou jasná a k zasypání D5 nedošlo, vždyť ta už přeci stojí a Heřmanka stále existuje [wink].


Ovšem to protažení vlaků od Heřmanovy Huti až do Plzně je poněkud problematické - nelze přes Nýřany postavit vlakovou cestu mezi Plzní a Heřmanovou Hutí ani jedním směrem. Od Plzně by se muselo jet na desátou kolej, odkud jde do Heřmanovi Huti odjet, na přivolávací návěst. Opačně by to bylo na rozkaz kolem Sc10. Třeba i na Sc10 jde rozsvítit PN, ale tehdejší ČD ani dnešní SŽDC by z takového dlouhodobého provizorního řešení asi radost neměly. Viz třeba průjezd z Prahy Hostivaře přes vršovické vjezdové nádraží do Krče.....

Tohle vše by se ale u Heřmanky mělo časem vyřešit [wink]. Před dvaceti lety by to ale byl zásah do zánovního zabezpečovacího zařízení a to by nikdo nejspíš neschválil [nene].
Středa, 20. června 2018 - 13:23:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12003
Registrován: 5-2004
"Pamatuji si, jak se požadavek na kapacitu na lince Pl-MO snížil a mnohým kritikům to nebylo vhod"

Ve vlákně trati 160 je zrovna příspěvek kterak v 1084 jede 6 cestujících. Tak třeba to na podobný čísla dotáhne i Šumava.

Kdeže je ten zde mnohokrát opakovaný canc že nárůst když nastoupí soukromník místo fujfuj ČD?
Středa, 20. června 2018 - 13:33:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1901
Registrován: 6-2016
"V každém vlaku musí být alespoň jedno bezbariérové WC." - v té "816" má vozíčkář (vynesený cestujícími na palubu) docela smůlu...

"pěstěný zevnějšek a kultivovaný způsob jednání s orientací na zákazníka" - musí mít ženy-průvodčí nehty lakované v barvách zaměstnavatele?[biggrin]

"Černé boty, kalhoty (sukně), košile, kravata, sako (bundokošile)
Černé boty, kalhoty (sukně), košile, kravata, vesta
Černé boty, kalhoty (sukně), košile, kravata
Černé boty, kalhoty (sukně), košile jako „rozhalenka" - (tuto variantu je oprávněn vyhlásit
vedoucí střediska při předpokládaných dlouhotrvajících tropických vedrech)" - chybí mi tam obuv, aby to bylo jako na vojně[biggrin] A ta černá barva je fakt praktická. Je dobře vidět, nešpiní se a v létě v tom není vedro...

"Tuzemské i zahraniční zkušenosti s dobře zvládnutými systémy osobní kolejové dopravy, a to
zejména tam, kde se navzájem vhodně doplňují významy dopravního systému a jeho
naplňování občanskou frekvencí (zpravidla převalující v pracovní dny) a frekvencí
volnočasovou (převažující ve dnech pracovního klidu), ukazují, že existence kvalitní a
spolehlivé kolejové dopravy má významný a dlouhodobý sociodemografický a
socioekonomický efekt. Je zajímavé, že tento efekt je násobně významnější, je-li navázán na
kolejovou dopravu, nežli na dopravu autobusovou. Proti autobusům totiž disponuje
železnice poměrně výraznou přidanou hodnotou, kterou je především přeprava jízdních kol a
kočárků, ale i větší pohodlí cestujících." - a dál pak budou jen samá pozitiva a sociální jistoty[biggrin]

"Mezi ruční zavazadla bude patřit také pár lyží s holemi,
snowboard, boby, malá koloběžka (skládací nebo dětská s koly o průměru nejvýše 12 palců),
sáně (dětské) a golfový beg." - něco mi našeptává, že golfistů bude ve vlacích Souboru Šumava naprosté minimum, viz https://mapy.cz/turisticka?x=13.8437113&y=48.9733461&z=10&q=golfo v%C3%A9%20h%C5%99i%C5%A1t%C4%9B}
Středa, 20. června 2018 - 13:46:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8299
Registrován: 8-2012
Aspoň jste si to konečně přečetl, vy "trochuprobléme" s referencemi... (pořád čekáme na vysvětlení, v čem ten problém spočívá).
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Středa, 20. června 2018 - 13:56:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 8-2007
Vlček: Takže jsou v podstatě tyto možnosti:
- vypisovatel je pitomec
- vypisovatel záměrně omezil kapacitu na méně než polovinu
To první moc nesedí takže spíš to druhé. A pak je otázka proč to udělal...

A teď už nám jen stačí vysvětlit proč vlastně ČD zvyšovaly cenu, když dle podmínek výběrka měly zajistit poloviční kapacitu vlaků...
Oranžový_petr
Středa, 20. června 2018 - 16:01:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 242
Registrován: 7-2005
Bkv:
"A teď už nám jen stačí vysvětlit proč vlastně ČD zvyšovaly cenu, když dle podmínek výběrka měly zajistit poloviční kapacitu vlaků..."
Protože kdyby udělaly to, co navrhuje PŠ (65/130 a ani o místo víc), nebo se v tom plácaly jako ty mrkvoví tragédi, vy tady jako první byste se z toho posrali do vejšky? Za ČD to bylo všelijaký, ale současnému stavu to nesahalo ani na paty.
Jenže když vám ty mimořádnosti dopravce neservíruje až pod nos, vypadá to, jak je vše krásně růžové. Vlastně to je vymyšleno dobře. [proud]
Středa, 20. června 2018 - 16:22:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5018
Registrován: 12-2004
Oranžový_petr: No ale proč teda šly ČD do soutěže s VYŠŠÍ CENOU, když se vědělo, že tam je více zájemců a KU přitom stačí kapacita, která se vypsala v zadání výběrka??
To si jako nevěřilo ČD na zajištění kapacity (plus letní nápor) a mělo strach z následné kritiky na k-rep. apd. ??

(Příspěvek byl editován uživatelem zzz.)
Oranžový_petr
Středa, 20. června 2018 - 16:51:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 243
Registrován: 7-2005
Nabídku jsem neviděl, ale zřejmě protože si minimální kapacitu nedaly na roveň nabízené a počítaly s posilováním v duchu, jak bylo zvykem (až na čtyřnásobek požadavku) a díky kterému se nápory jakž takž zvládaly. Nabídly sice cenu vyšší, ale kdyby náhodou vyhrály, nedělo se, co se děje teď.

Když budu paranodidní, dokážu si plně představit, že v případě výhry ČD a chování ve stylu GW by to ani ze strany kraje nebylo přecházeno mlčením, jak se děje nyní.
Už se zde psalo o absenci průvodčích, když výklad ohledně požadavku na ně je v textu přinejmenším nejasný a záleží, jak se komu ten text hodí vykládat. Opravdu by kraji vyhovovalo, kdyby průvodčí plošně zrušily ČD?
Podobné je to s kapacitou. Ani GWtrain neposiluje vlaky sám od sebe, ale protože asi jen tak lidi na zastávce nechat nemůže, jak požadoval PŠ. Kdyby je nechal na peroně, nedošlo ani k situaci, která se tu už několik dní řeší - rychlík by zablokován nebyl, protože by ho neměl kdo blokovat.
Středa, 20. června 2018 - 16:51:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12005
Registrován: 5-2004
Třeba proto že by ta nižší cena byla příliš vysoká za negativní píár. Nebo proto že nemaj páky na místní dosypáře poté co by se zjistilo že je to blbě vypsaný a je nutno přidat.

Pořád mi nikdo nevysvětlil proč bylo to výběrko vypsaný na poloviční kapacitu když místní nutně museli vědět že i ta stávající byla jentaktak.
Středa, 20. června 2018 - 17:09:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8301
Registrován: 8-2012
T_._H_.: Takže se nakonec z úst Jediných Spravedlivých dozvíme, že ČD schválně přestřelily svou nabídku dvounásobně, protože "dopředu věděly, že nebudou poskytovat kvalitní produkt"

Oranžový_petr: Protože kdyby udělaly to, co navrhuje PŠ (65/130 a ani o místo víc), nebo se v tom plácaly jako ty mrkvoví tragédi, vy tady jako první byste se z toho posrali do vejšky

No a už je to tady [happy]. Může za to K-report!

(Tak já vám teda řeknu, proč to ČD odšvejkovaly a nabídly nějakou absurdní sumu - protože očekávaly, že se JČ kraj zklidní sám a zase jim to nabagruje jako vždycky, nebo že dosáhnou zrušení výběrka a nabagrování přes ÚOHS.)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Olaff
Středa, 20. června 2018 - 19:36:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7
Registrován: 6-2018
Petr_vlček:
""Pamatuji si, jak se požadavek na kapacitu na lince Pl-MO snížil a mnohým kritikům to nebylo vhod"

Ve vlákně trati 160 je zrovna příspěvek kterak v 1084 jede 6 cestujících. Tak třeba to na podobný čísla dotáhne i Šumava.

Kdeže je ten zde mnohokrát opakovaný canc že nárůst když nastoupí soukromník místo fujfuj ČD?"

Žádný takový canc neexistuje, jen v hlavách zdejších bláznů, protože tohle nikdy nikdo nemůže zaručit, nehledě na to, jaký dopravce tam jezdí. Je zajímavé, jak se to hned obrátí, pokud někdo poukáže na to, že někdo kritizoval dopravce za to, že snížil kapacitu rychlíků, přičemž teď po pár měsících budou všichni poukazovat na to, že těmi rychlíky stejně nikdo nejezdí. Proč to byla tenkrát od zdejších guru taková hysterie ? [vypravci]

(Příspěvek byl editován uživatelem Olaff.)
Olaff
Středa, 20. června 2018 - 19:39:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8
Registrován: 6-2018
T_._H_.:
"T_._H_.: Takže se nakonec z úst Jediných Spravedlivých dozvíme, že ČD schválně přestřelily svou nabídku dvounásobně, protože "dopředu věděly, že nebudou poskytovat kvalitní produkt"

Oranžový_petr: Protože kdyby udělaly to, co navrhuje PŠ (65/130 a ani o místo víc), nebo se v tom plácaly jako ty mrkvoví tragédi, vy tady jako první byste se z toho posrali do vejšky

No a už je to tady [happy]. Může za to K-report!

(Tak já vám teda řeknu, proč to ČD odšvejkovaly a nabídly nějakou absurdní sumu - protože očekávaly, že se JČ kraj zklidní sám a zase jim to nabagruje jako vždycky, nebo že dosáhnou zrušení výběrka a nabagrování přes ÚOHS.)

"
To je spekulace, ale ne že by to nebylo možné ...... mám pocit, že oni ani o tyto lokálky zájem neměli, což mnohým prostě nevysvětlíte [wink][vypravci]
Středa, 20. června 2018 - 21:38:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 707
Registrován: 10-2011
T.H. a další: Vy těmi vlaky nejezdíte, jen tady plkáte, protože dle vašeho názoru bude soukromník vždycky lepší. Je to sice možná levnější, ale jen pro kraj a my z toho nevidíme nic. Zato vidíme, že se ani ty minimální parametry výběrového řízení nedodržují a je to nejspíš každému putna. Dneska na 197 jezdily jen 816. Ty nemají kapacitu 65+, nepřevezou 10 kol, nejsou nízkopodlažní, nemají funkční informační systém (občas ani automat na jízdenky), tedy nesplňují vůbec nic (mimochodem tohle i bez zadání 814 ČD splňovala). Ale jezdí a navíc jsou určitě provozně levnější. K tomu zrušení pokladny v okresním městě Prachatice, zrušení průvodčích (tady nejezdí ani teď a pochybuji, že najednou v červenci začnou). Obyčejní lidé si stěžují téměř pokaždé, když vlakem jedu. A hlasují nohama - ranním vlakem 18022 za časů ČD jezdilo na příjezdu do PT v průměru 40 cestujících, teď jezdí s bídou 20. Cyklistu jsem ve vlaku neviděl snad 3 týdny, dřív jezdili pravidelně. Odhaduji, že počet cestujících celkově poklesl tak o třetinu. Naopak (více než) poloprázdné paralelně jezdící busy se naplňují více. Loni jezdilo busem v 15:50 z PT směr Vodňany 3-5 lidí (a za Strunkovicemi 0-2), teď jezdí i přes 10.

Takže se ptám: opravdu je v pořádku, že pro kraj levnější služby jsou pro cestující horší a lidé je přestávají využívat? Jen protože vyhrál soukromník? Aby se nakonec nestalo, že kraj na přepraveného cestujícího zaplatí víc než předtím.
Středa, 20. června 2018 - 21:41:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 78
Registrován: 7-2017
Pan Vlček tu papouškuje, co napsal někdo jiný, ale jaké jsou skutečné počty přepravených osob, to netuší. Naštěstí pravdu nemá.
Středa, 20. června 2018 - 22:28:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 63
Registrován: 8-2017
Kotec: v odpoledních hodinách jsem myslím ve Vodňanech zahlédl RegioSprintera, ale nevím, jestli to nebyl pouze Lv do Volar. [kladivo]

Jinak na zbytku komentáře to asi nic nemění. Musím podotknout, že i když jsem soukromníka a jeho moderní vozy vítal, vidím také mnoho nedostatků. Na druhou stranu je mi ale jasné, že to často není chyba dopravce, ale objednatele (jak už se tu milionkrát řešilo), ale vysvětlete to běžnému cestujícímu.. [sad]

(Příspěvek byl editován uživatelem linhycz.)
BmbČ
Středa, 20. června 2018 - 23:34:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7800
Registrován: 1-2007
Podle mne to není chyba objednatele. Objednavatel moc dobře věděl, co dělá. Zadání bylo splněno a to je podstatné. Objednavatel objednal, GWTR vyhrál a realizuje potřebu objednatele. Cestující jsou v principu dopravci lhostejní, jak zde napsal p. Šimral.
Vše je v naprostém pořádku. Jen těm obtížným cestujícím se pořád něco nelíbí. Nebylo by tedy lepší jezdit bez nich? [proud]
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Čtvrtek, 21. června 2018 - 08:13:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 151
Registrován: 12-2017
To je pitomost, co tu píšete! Ten_._Hlavní_. ideolog všech drah co se na zemi nachazí s vámi rozhodně nemůže souhlasit. Když vyhrály ČD výběrko na jeho panství, málem ho trefilo a dodnes to nerozdejchal. Docela by mě zajímalo jak by reagoval Liberecký kraj, kdyby Národní předváděla takový cirkus, jako Jediná Jihočeská Správná Dráha. On cestující nikoho nezajímá? To jsou mi věci. To bylo keců jak jsou kaštani ČD u [zadnice] a najednou to je v pořádku, protože se to dá ideologicky zdůvodnit?
Michal_novotny
Čtvrtek, 21. června 2018 - 09:52:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1986
Registrován: 11-2002
Ad 130/65 míst k sezení:
Ve smlouvě je kromě těchto čísel uvedeno:

Kapacita vozidel musí odpovídat následujícím požadavkům:

1. Vozidla budou pouze 2. vozové třídy, všechny prostory pro cestující budou nekuřácké. Nástupní
prostor musí být prostorově oddělen od prostoru pro cestující, ve kterém jsou umístěna jiná
než sklopná sedadla. Kapacita vlaků musí být s ohledem na běžnou frekvencí v daném vlaku a
dnu v týdnu dimenzována alespoň tak, aby každý cestující měl k dispozici jedno místo k sezení,
s přihlédnutím k ustanovení uvedeném v odst. 2.

2. Stání cestujících, kteří nemají k dispozici místo k sezení, bude objednatelem připuštěno pouze
v případě, že dopravce prokáže, že počet cestujících ve vozidle je vyšší, než mohl na základě
disponibilních frekvenčních dat v konkrétním vlaku důvodně předpokládat.
Čtvrtek, 21. června 2018 - 09:54:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2118
Registrován: 12-2007
tak Šumavu máme rozesratou, lidi se vrací do aut a veřejná doprava půjde do [zadnice] Za méně peněz je halt méně muziky. A které tratě půjdou do sraček jako další? Výběrek bude celá řáda[uhoh]
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Neznamy
Čtvrtek, 21. června 2018 - 10:46:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 661
Registrován: 1-2005
Michal_novotný:
[ok] Konečně se někdo oběžoval si to přečíst.
Teď můžou PŠ a TH plkat o tom, jak vlastně mají cestující držet hubu a krok, protože mají být rádi, že vůbec jedou. [kladivo]

Víc by se ale měla svírat [zadnice] zlodějům v Jihotransu a v JIKORDu, protože zde dochází k jednoznačnému porušení smlouvy, které je z obou stran bráno za samozřejmost (cestující ví prd, tak ať si políbí a jdou třeba pěšky). Nikdo mi nevymluví, že to není jasná zlodějina. [smrt]
Zrovna Prcek by mohl jistě vyprávět, jak koko(n)troloři JIKORDu šikanují ČD klidně za čmáranici fixkou, zatímco tady se vozí lidi hůř jak dobytek na porážku a neděje se vůbec nic. Ať byl Žemlička jakýkoliv, za tohle by šel GWtrainu jasně po krku. [kladivo]
Čtvrtek, 21. června 2018 - 11:11:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 100
Registrován: 8-2017
Neznámý: "Ať byl Žemlička jakýkoliv, za tohle by šel GWtrainu jasně po krku."

Žemlička byl napojenej. Šel po krku jen tam, kde napojenej nebyl. Nejen ČD, ale i Šatavovy JHMD (alespoň v počátcích) by mohly vyprávět.
Že by tlačil na řešení u GW je možné, ale jen kvůli tomu, aby utichnul rozruch a jelo se dál. GW je jen překabátěný Jihotrans a ti mají stejné kamarády, jako má Jikord, jako mají některé partaje a jako měl i Žemlička. No, snad mu ti čerti pod tím kotlem moc netopí...
Čtvrtek, 21. června 2018 - 13:19:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 153
Registrován: 12-2017
Já bych si počkal na Jediný Správný Výklad těch Jediných Správných, co do toho mají výslovné právo mluvit. Všechny ostatní názory jsou: modrogumní, uraženecké, odborářské a jinak nevhodné.
Čtvrtek, 21. června 2018 - 17:05:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1468
Registrován: 10-2010
Dneska jsem měl možnost poprvé vyzkoušet služeb GWTrain na Šumavě.

Souprava 654+vůz na kola+654 je celkem svižná a komfort jízdy se mi zdál úměrný technickému stavu trati. Hodně pozitivně hodnotím nákup jízdenek ve stylu MHD. Na terminálu vyberu jízdenku, potvrdím, zaplatím bezkontaktní kartou a zdar. V kombinaci s jednoduchým a intuitivním terminálem je to rychlé, jednoduché a efektivní. Trochu rezervu vidím v informacích dostupných na zastávkách. Například v Nové peci je třeba jízdní řád a tarifní informace trochu hledat, což není úplně dobře.

Celkově je můj dojem pozitivní a příště se rád svezu znovu.
Čtvrtek, 21. června 2018 - 17:49:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8328
Registrován: 8-2012
Tak to je pro zdejší vymítače Mrkvozla naprosto špatný dojem [proud].
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Čtvrtek, 21. června 2018 - 18:07:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9156
Registrován: 4-2003
Kondra89:Celkově je můj dojem pozitivní a příště se rád svezu znovu.

Tak to jsi doopravdy přehnal. Budeš nazván provokatérem či tajným agentem GWTR na k-reportu [lol].

DHaK a spol. už si určitě brousí své tupé zkažené a kazy prorostlé zbylé zuby, aby Ti to nandal [proud].
Olaff
Čtvrtek, 21. června 2018 - 18:09:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9
Registrován: 6-2018
sixyellowclasses:
"Já bych si počkal na Jediný Správný Výklad těch Jediných Správných, co do toho mají výslovné právo mluvit. Všechny ostatní názory jsou: modrogumní, uraženecké, odborářské a jinak nevhodné."

To bych neřekl, záleží jakým způsobem se takový názor prezentuje a jaké argumenty jedinec používá. Pokud se to tu poctivě pročte, mnohdy je znát zášť pramenící bůh ví odkud, kritika bez pádné argumentace, názory podložené lží či výmysly, jak kdo chce. Ale jsou tu i tací, kteří z vlastní zkušenosti a se znalostmi, kritizují a poukazují správně, o tom žádná, leč převládá tu ta modrogumní uraženecká odborářská či federantská rétorika, založená na odporu k všemu, co je v soukromém sektoru. Pak se nedivte, když vám to tu někdo na plnou hubu napíše. [vypravci][happy]
Čtvrtek, 21. června 2018 - 18:28:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1906
Registrován: 6-2016
Ve zprávách na ČT 24 reportér v Budějcích popisoval tendr na provoz po elektrifikovaných tratích JČ a pozadí mu dělal mrvovlak. Že by bylo rozhodnuto předem?
Čtvrtek, 21. června 2018 - 18:57:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 154
Registrován: 12-2017
Tak a už tu máme Jediný Správný Názor od Olaffa a hubou plnou tupých zkažených a kazy prorostlých zbylých zubů nám tu Bram zachránil mrkve na Šumavě a odteď už nehrozí žádný problém.
Olaff
Čtvrtek, 21. června 2018 - 19:28:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10
Registrován: 6-2018
sixyellowclasses:
"Tak a už tu máme Jediný Správný Názor od Olaffa a hubou plnou tupých zkažených a kazy prorostlých zbylých zubů nám tu Bram zachránil mrkve na Šumavě a odteď už nehrozí žádný problém."

Protože jsem to psal všeobecně a na nikoho jsem konkrétně nemířil, je vidět, že potrefená husa kejhá první. Jen idiot bude takto reagovat, protože tím potvrdí, pravdivost mých slov. Naběhl jste si na vidle sám a co se týká názoru, nepamatuji se, že bych tu cokoliv prezentoval, jen zatím hodnotím úroveň diskuze a diskutujících, což díky takovým jedincům jako jste vy, je bída s nouzí. Každému co jeho jest, když se tak cítíte dobře, vaše věc, vymlouvat vám to nemá cenu. [rofl][vypravci]
Čtvrtek, 21. června 2018 - 19:37:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1504
Registrován: 4-2005
Cyklovozy obrazem:
Olaff
Čtvrtek, 21. června 2018 - 19:39:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11
Registrován: 6-2018
Bram:
"Kondra89:Celkově je můj dojem pozitivní a příště se rád svezu znovu.

Tak to jsi doopravdy přehnal. Budeš nazván provokatérem či tajným agentem GWTR na k-reportu [lol].

DHaK a spol. už si určitě brousí své tupé zkažené a kazy prorostlé zbylé zuby, aby Ti to nandal [proud]."

Abych byl spravedlivý, nemyslím si, že je třeba takových výpadů, ačkoliv si o některých zdejších diskutérech, můžu myslet mnohé ..... [wink][vypravci]
Čtvrtek, 21. června 2018 - 19:48:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2402
Registrován: 4-2003
Malý report od vodáků na Šumavě: 8103 si do Černého Kříže přivezla krásných cca 23 minut. Přestup na Volary kam šly tři kola z cyklovozu se nestihl za těch pár minut co zde je na přestup a vlak do Volar koupil k 23 minutám +2. Ve Volarech přípoj na Strakonice ujel. Prý revizor procházel vlak. 2 ks v trase Pěkná - Soumarský most a 2 ks Nová Pec - Soumarák měli prostě smolíka. Výpravčí s ledovým klidem a pokladní, které jsem volal ještě z Pěkné, neboť tam na ni je číslo, s klidem jak za časů ČD nás poslala do končin kam slunce nesvítí.
Večerní vlaky už měli odhadované zpoždění 40 minut, ale to už jsem využil vlastní automobil.

PS: Jak se povedlo vyřešit problém v Volarech je mimo publikovatelnou sféru. Časový press daný limitem pro splouvání horního toku Vlstavy vše koření do solidního guláše.
* * * Usmívej se! Bude Hůř

Čtvrtek, 21. června 2018 - 19:53:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1908
Registrován: 6-2016
Michal_Ř: Koukám na ten cyklovůz a musím konstatovat, že ve stanicích s výškou hrany +550 nad TK to bude celkem použitelné. Ale jinde (např. Pražák) to bude naopak problém. Když tam třeba přijedou z kempu moji generační druzi a družky s elektrokoly, tak si "průvodce cyklovozu" fest mákne...
Čtvrtek, 21. června 2018 - 19:57:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9157
Registrován: 4-2003
Olaff:Abych byl spravedlivý, nemyslím si, že je třeba takových výpadů, ačkoliv si o některých zdejších diskutérech, můžu myslet mnohé .....

To máš částečně pravdu, ale zejména někteří diskutéři mi fakt nedají, abych si do nich nerejpnul. Třeba zmíněný DHaK. Přiznám se, že nevím, kde bere energii a čas na to zde točit neustále evidentní nesmysly, které buď odporují fyzice, nebo zdravému rozumu.

Že je objednávka od kraje nastavena špatně, o tom se snad ani nemá cenu jakkoliv přít. To prostě tak je, s tím ale musí udělat něco sám kraj, GWTR si až na zmíněnou nehodu nepočíná tak špatně, jak zde mnozí tvrdí.

Cyklovozy vyřešily, snad vyřeší co nejdříve poškozenou jednotku řady 628 a dovolil bych si odhadnout, že se situace celkově brzy zklidní [wink].

honzaklonfar:Ve zprávách na ČT 24 reportér v Budějcích popisoval tendr na provoz po elektrifikovaných tratích JČ a pozadí mu dělal mrvovlak. Že by bylo rozhodnuto předem?

A co se třeba trochu zamyslet nad tím, zda GWTR by provoz po elektrifikovaných tratí s elektrickými vlaky zvládl jak personálně, tak i pořízením vozidel? Obojí je běh na docela dlouhou trať. Řekl bych, že tady je skoro jasné, že to budou ČD, kdo je bude vozit.
Čtvrtek, 21. června 2018 - 20:10:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 31
Registrován: 2-2018
Pepa Rakos ..... Jste stále naživu?
Čtvrtek, 21. června 2018 - 20:12:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1505
Registrován: 4-2005
Honzaklonfar: šel jsem jen kolem toho a cvaknul to[happy]. Třeba to ve finále nebude špatné. Jinak v kempu na Pražáku je dobře. Kolega z práce odtud pochází a každé léto se za ním na pár dnů zastavím.
Čtvrtek, 21. června 2018 - 20:17:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1909
Registrován: 6-2016
" Jinak v kempu na Pražáku je dobře" - souhlas! Také jsem tam pár piv, kafí a temp v rybníku absolvoval[biggrin]
Olaff
Čtvrtek, 21. června 2018 - 20:27:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12
Registrován: 6-2018
Bram:
"To máš částečně pravdu, ale zejména někteří diskutéři mi fakt nedají, abych si do nich nerejpnul. Třeba zmíněný DHaK. Přiznám se, že nevím, kde bere energii a čas na to zde točit neustále evidentní nesmysly, které buď odporují fyzice, nebo zdravému rozumu.

Že je objednávka od kraje nastavena špatně, o tom se snad ani nemá cenu jakkoliv přít. To prostě tak je, s tím ale musí udělat něco sám kraj, GWTR si až na zmíněnou nehodu nepočíná tak špatně, jak zde mnozí tvrdí.

Cyklovozy vyřešily, snad vyřeší co nejdříve poškozenou jednotku řady 628 a dovolil bych si odhadnout, že se situace celkově brzy zklidní [wink].

honzaklonfar:Ve zprávách na ČT 24 reportér v Budějcích popisoval tendr na provoz po elektrifikovaných tratích JČ a pozadí mu dělal mrvovlak. Že by bylo rozhodnuto předem?

A co se třeba trochu zamyslet nad tím, zda GWTR by provoz po elektrifikovaných tratí s elektrickými vlaky zvládl jak personálně, tak i pořízením vozidel? Obojí je běh na docela dlouhou trať. Řekl bych, že tady je skoro jasné, že to budou ČD, kdo je bude vozit."

Dá se říct, že ne vše je úplně OK, ale souhlasím, totální průšvih to rozhodně není. Ta nehoda je zase průser jak vrata, ale upřímně, tohle se může stát kdekoli a komukoli, stačí si pročíst co vše DI řeší za průsery všech dopravců. Tím samozřejmě nechci tuto nehodu omlouvat, ale tady se k tomu taky napsalo spousty nesmyslů, co nejsou pravda a jsem zvědav na závěr vyšetřování a na tu podrobnou zprávu od DI. (ta 628 po nehodě, by měla být dle nezaručených informací do konce června v provozu )

Co se týká provozu na elektrifikovaných tratích v souvislosti z novou soutěží a GWTR. Vaše zamyšlení je správné, ale některým to prostě nevysvětlíte. [wink][vypravci]
Čtvrtek, 21. června 2018 - 20:27:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9158
Registrován: 4-2003
Jakuza:Malý report od vodáků na Šumavě: 8103 si do Černého Kříže přivezla krásných cca 23 minut. Přestup na Volary kam šly tři kola z cyklovozu se nestihl za těch pár minut co zde je na přestup a vlak do Volar koupil k 23 minutám +2. Ve Volarech přípoj na Strakonice ujel. Prý revizor procházel vlak. 2 ks v trase Pěkná - Soumarský most a 2 ks Nová Pec - Soumarák měli prostě smolíka. Výpravčí s ledovým klidem a pokladní, které jsem volal ještě z Pěkné, neboť tam na ni je číslo, s klidem jak za časů ČD nás poslala do končin kam slunce nesvítí.

Zajímavé je, že podobnou záležitost jsem zažil loni. V Černém Kříži nepočkal vlak do Českých Budějovic na vlak od Číčenic. Potloukal jsem se tehdy po nástupišti a zeptal jsem se vlakvedoucí, jestli na ten zpožděný motorák budou čekat. Odpověď byla: Proč bychom to dělali, nám nikdo neřekl, abychom čekali. Věděli, přesto nezavolali dispečerovi a nepočkali. Za pět minut po jejich odjezdu do ČB přijel motorák od Číčenic a bylo hned na nástupišti tak třicet zájemců o cestu směr ČB. Jenže smůla. To bylo řečí. Jelikož šlo ale o dopoledne, tak někteří změnili plány a vyrazili pěšky či na kole z Černého Kříže. Pár lidí zůstalo a čekalo na další vlak.

Tak jsem si říkal, že se tyto věci snad u GWTR dít nebudou. Jak ale je vidět, některé věci se zjevně nemění. Ani bych se nedivil, kdyby se změnil akorát dopravce a vozidla, přičemž lidé zůstali stejní...

Paní pokladní ve Volarech asi bude také jedna z těch, které jsem tam léta vídával.....
Čtvrtek, 21. června 2018 - 20:48:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 10-2010
TH, Bram: [lol]

Na Šumavě teď jezdí zajímavý vozový park, který jinde v ČR k vidění není, a tady akorát jede nekonečný flame na téma ČD versus soukromníci. Je to škoda.

Bílý_petr
Čtvrtek, 21. června 2018 - 21:53:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2355
Registrován: 7-2005
Simsonfan83:
"Pepa Rakos ..... Jste stále naživu?"

Dovolím si odpovědět za Pépu - naživu je - ale je dočasně mimo dosah k-reportu [wink]
Mnohdy je důležitější vědět, o čem se mlčí, než to, o čem se mluví (Roman Kozel)

fotogalerie 4. koridoru
Pátek, 22. června 2018 - 09:16:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1470
Registrován: 10-2010
Jednotka 628 283-4 dnes časně ráno zachycená na os 8102. [happy]

Pátek, 22. června 2018 - 11:06:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 146
Registrován: 7-2017
654.009+kolovůz inv.č. 152+654.012 jezdila včera na 8102/05/08/11/14/27.
Na 8101/04/07/10/13 byla podle všeho zřejmě 628.283.

Pak to vypadalo, jako kdyby se v Českém Krumlově souprava od 8127 otočila a obratem jela soupravově do Českých Budějovic.
Pátek, 22. června 2018 - 15:48:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 554
Registrován: 1-2009
Bdmteeo294: Na Os 8105 včera jely 003+kolovůz+012, ale 003 měla nějaké problémy, tak na zpáteční cestě do ČB v Černém Kříži prohozena s 009.

Trainweb.cz
Pátek, 22. června 2018 - 19:17:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 147
Registrován: 7-2017
Dnes došlo k další výměně: na 8102 sice jela 628, ovšem na 8111 jela 654.

Letní obraty mi vychází takto (jsou skoro totožné, jako když jezdily ČD)

- 8102/8105/8108/8111/8114/8127 //
- 8120/8101/8104/8107/8142/8110/8113 //
- 8100/8103/8141/8106/8109/8112/8123/dále jako Sv do Volar
Pátek, 22. června 2018 - 19:18:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12
Registrován: 3-2018
Strakonice - totální chaos.

A je úplně jedno, jestli modrý nebo mrkvový...

Už jen to,jak vypadala odjezdová infotabule na nádraží
BUS
BUS
BUS
BUS
...a takhle odshora dolů. A k tomu mastná zpoždění proti výlukovým jízdním řádům (které tudíž napsal někdo, kdo absolutně nežije v realitě)

Na autobusáku jedno provizorní stání pro všechny ty náhradní dopravy, provizorní přechod z vlakovýho přes staveniště terminálu...a totální zmatek, pro ty, kteří nejezdí denně, doslova noční můra.

K tomu permanentní zpoždění autobusů, co jedou z Prahy na Šumavu (až 50 minut, což jsem osobně zažil minulý pátek)

Dva dny jsem musel hromadnou a zase šťasten přesednu do autíčka.
Pátek, 22. června 2018 - 21:10:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 568
Registrován: 2-2016
Alespoň při tom všem Žemličkou s ochotnými přizdi_ráči porychtovaném bordelu je jasné, že v místě nehody byla slušná síla traťového rááádia. Ovšem "lepší" ji nezpracovali, jak by se slušelo na pečlivě zabezpečný vlak, třeba takový, který brázdil tamější koleje do 9. prasince 17.. Cope na tuto řiké vejmluvčí?
Je to smutná perspektiva svý prachy utrácet
Stát se votrokem piva zlehčovat zákon sto dvacet
Olaff
Pátek, 22. června 2018 - 21:20:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13
Registrován: 6-2018
DHaK:
"Alespoň při tom všem Žemličkou s ochotnými přizdi_ráči porychtovaném bordelu je jasné, že v místě nehody byla slušná síla traťového rááádia. Ovšem "lepší" ji nezpracovali, jak by se slušelo na pečlivě zabezpečný vlak, třeba takový, který brázdil tamější koleje do 9. prasince 17.. Cope na tuto řiké vejmluvčí?"

Už jsem o vás ledasco slyšel a myslím si, že slušná síla je především to, co tu předvádíte. Sice nevím o tom kde je jaká síla signálu TRS či GSM, tak si netroufám ani hodnotit, co kde a jak bylo či nebylo, ale za to už bezpečně vím, kdo tu fabuluje a vymýšlí kraviny. Stačí si to tu pořádně pročíst. Každopádně bych počkal, když už to zase taháte jak králíky z klobouku, na závěrečnou zprávu DI, protože tam bude vše podrobně popsáno a vysvětleno. [happy][vypravci]

(Příspěvek byl editován uživatelem Olaff.)
Pátek, 22. června 2018 - 21:38:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 64
Registrován: 8-2017
[ok][ok][ok]
Pikehead
Pátek, 22. června 2018 - 23:11:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4186
Registrován: 3-2007
A zase exhumace Žemličky. Nedalo mi to a musel jsem si toho antigeroje vygůglit, zde ho máme. Zkusil jsem si vedle toho představit životopis Chachara z Dháky, ha ha ha...
Sobota, 23. června 2018 - 00:02:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 569
Registrován: 2-2016
Jste fajn. Děkuji za projevený zájem[wink]
Je to smutná perspektiva svý prachy utrácet
Stát se votrokem piva zlehčovat zákon sto dvacet
Sobota, 23. června 2018 - 11:28:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 102
Registrován: 8-2017
Pikehead: Nesmíte věřit všemu. Oslavné články mají koeficient pravdivosti 0,5 a méně a dají se napsat o komkoliv. Zvlášť, když se VŠE potřebuje pochlubit kádry. Pro nás byl vždy typickým představitelem socialistické buzerace ve školství a bezskurpulózní budovatel kariéry, ale po revoluci byl nepřátelská osoba kde kdo, že?
O nové kariéře přes ČSSD a politicko-ekonomickém napojení na jihočeské struktury už bylo napsáno dost.
Nechci Vám brát ideály, klidně si dejte jeho fotku na noční stolek. [happy]
Neděle, 24. června 2018 - 11:17:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 570
Registrován: 2-2016
Jojo, frustrace nebývá dobrým rádcem. Právě jsem si prošel všechny své příspěvky (a že jich nebylo málo) - na moje konkrétní a jasné připomínky, rady, doporučení nebyl brán zřetel. Tedy se stalo, to co se ješitným suverénkům stává (v Ově se podobných frajírků minulý týden potácela celá stáda) - podnikání úředníků s Krygarem málem skončilo tragedií nevinných. Kterou jsem předvídal, bylo jen otázkou času, kdy k ní dojde. Proto o vašich počinech, myšlenkách, ba i ideologiích píši poněkud expresivně, s důrazem na odkopání vašich povahových rysů. Což se myslím daří. Každý, který nedbá na konstruktivní kritiku, která výsledek jeho práce jen zlepšuje, poskytujíce mu (a to zcela zadarmo prosím pěkně) kýženou zpětnou vazbu, ten kdo s ješitností a nevolí vnímá každého, jež poukazuje na (zde navíc zcela neskrývané, brané málem jako výhodu)vyloženě nebezpečné nedostatky v provozu, to myslím není dobrý příjemce peněz za železniční dopravní obsluhu. Z uvedeného, vývoje událostí a dalších indicií vypečeného šumavského provozu GW si každá duše lehce přebere, co je pravda a co reklama, kdo švindluje a kdo ne. Jen tak dále, hoši[proud]
Je to smutná perspektiva svý prachy utrácet
Stát se votrokem piva zlehčovat zákon sto dvacet
Neděle, 24. června 2018 - 12:40:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 65
Registrován: 8-2017
DHaK:
Kdyby tvé "konkrétní a jasné přípomínky, rady a doporučení" a "konstruktivní kritika" ([rofl][rofl][rofl][rofl][rofl]) byly psány v bodech bez urážek a zbytečných ideologických keců (kdy "jde jen o peníze Robíkovi" a kdy GWTR je největší zlo na světě) tak by to možná mělo smysl. Takhle ta tvoje snůška keců akorát lidi nasere.. [crazy]
Olaff
Neděle, 24. června 2018 - 13:14:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14
Registrován: 6-2018
LinhyCZ:
"DHaK:
Kdyby tvé "konkrétní a jasné přípomínky, rady a doporučení" a "konstruktivní kritika" ([rofl][rofl][rofl][rofl][rofl]) byly psány v bodech bez urážek a zbytečných ideologických keců (kdy "jde jen o peníze Robíkovi" a kdy GWTR je největší zlo na světě) tak by to možná mělo smysl. Takhle ta tvoje snůška keců akorát lidi nasere.. [crazy]"

Přesně tak a k tomu mnohdy zakládá své názory na lži a nepravdivých informacích, které jsou z cela mimo realitu. Tím neříkám, že by vše na co poukazuje, bylo špatně, ale nechává se příliš unést ideologií jediné správné státní dráhy a není schopen odhodit ego a psát opravdu konstruktivně. Asi by to možná i svedl, ale tenhle člověk nechce a nebude chtít, má o sobě velké mínění a věří tomu co hlásá, s nějakou pravdou se moc nezaobírá. [happy][vypravci]
Neděle, 24. června 2018 - 13:17:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 571
Registrován: 2-2016
Jinými slovy, vzbudí diskusi. Urážkou všech je žemličkovské likvidování veřejné dopravy v kraji. Do jehož (stále aplikovaných) mantinelů zapadá i tato akce. Jak jinak, nežli konfrontačně (s konkrétním popisem švindlů, nepodělků, či vyčůraností), reagovat na brutální styl provinčních vůdců k téhle otázce? Argumenty na ně neplatily, je tedy potřeba vhodnou formou informovat čtenáře. Nezaměňujte příčinu s důsledky.
Je to smutná perspektiva svý prachy utrácet
Stát se votrokem piva zlehčovat zákon sto dvacet
Neděle, 24. června 2018 - 13:29:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 572
Registrován: 2-2016
Olaffe, správnou státní dráhu rozhodně nijak zvláště nevelebím, jen ji vidím pro danou oblast "výběrka" jako jediné normální východisko pro dodržení slušných bezpečnostních a kvalitativních standardů. A že dění veřejnost vnímá je nabíledni - viz. boršovská fraška korunovaná provizoriem ve stylu "ať si kaštaní zvykaj"(což zde mnozí velebí - těm by k rauši stačila hadimrcha na kolejích, či dm 4, pokud by byla soukromá - pravicujícně by určitě okecali i tento "standard"), docela leckde přetřásaná, což je dobré.
Je to smutná perspektiva svý prachy utrácet
Stát se votrokem piva zlehčovat zákon sto dvacet
Pikehead
Neděle, 24. června 2018 - 18:33:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4187
Registrován: 3-2007
K Žemličkově životopisu: pokud někdo vybuduje v zastrčené bulharském městě vysokou školu a ještě se mu ji povede přilepit k VŠE, tak to asi nebude úplný niemand. Co se týče ostatních zločinů, nějak se mi nezdá, že by arcilotr Žemilička ze své fantomasí sluje jako jedna osoba dokázal napáchat skutky zde mu připisované.

Nevím jestli má pacient Dhak povoleny vycházky a byl někdy na Vysočině nebo v Jižním Rathistanu, ale i v těchto oblastech je to nemlich stejně na hovno jako v Bulharsku - a nemusím si proto vyrábět woodoo panenky ve tvaru žemličky, prostě na kraji jsou líní kreténi, kteří si šetří práci a rezignovali na to, že by autobusy mohl jezdit někdo jiný než děti, starci a totální socky (=většinou alkáči), které nemají na auto. Pak berete veřejnou dopravu jako naprostý provar a podepisujete všechno co strejdové z ČSAD přinesou, dyk to tak funguje 50 let...

Ajta, v pětsetsedmdesátjedničce další žemlička! Bezva, budeme je počítat jako bludišťáky. Za 100 žemliček získává výherce ozdravný pobyt - jen netuším, jestli Budějovice spádujou do Dobřan nebo do Brodu...
Olaff
Neděle, 24. června 2018 - 18:37:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15
Registrován: 6-2018
DHaK:
"Olaffe, správnou státní dráhu rozhodně nijak zvláště nevelebím, jen ji vidím pro danou oblast "výběrka" jako jediné normální východisko pro dodržení slušných bezpečnostních a kvalitativních standardů. A že dění veřejnost vnímá je nabíledni - viz. boršovská fraška korunovaná provizoriem ve stylu "ať si kaštaní zvykaj"(což zde mnozí velebí - těm by k rauši stačila hadimrcha na kolejích, či dm 4, pokud by byla soukromá - pravicujícně by určitě okecali i tento "standard"), docela leckde přetřásaná, což je dobré."

Ono stačí číst a člověk si dá dvě a dvě dohromady. A co se týká těch standardů, mám pocit, že opět jen prezentujete svou jistou pravdu. Jednak se to dá do jisté míry rychle zpochybnit a jedno jaký dopravce tam bude jezdit, protože to co tu prezentujete, se dá rychle napasovat kamkoli, kam se to hodí a zadruhé, výběrko bylo jaké bylo a kdyby ČD měli opravdu zájem v dané oblasti provozovat drážní dopravu, určitě by to vypadalo jinak. Tím nechci ani nic naznačovat, natož prezentovat. Jen snad že prostě když se vedení rozhodně, mnohdy to ani vlastní zaměstnanci nepochopí, natož nějaký zblázněný šotouš na k-reportu. [happy][vypravci]
Mladějov
Neděle, 24. června 2018 - 18:44:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12510
Registrován: 3-2007
Pikehead:
"

Nevím jestli má pacient Dhak povoleny vycházky a byl někdy na Vysočině nebo v Jižním Rathistanu, ale i v těchto oblastech je to nemlich stejně na hovno jako v Bulharsku, prostě na kraji jsou líní kreténi, kteří si šetří práci a rezignovali na to, že by autobusy mohl jezdit někdo jiný než děti, starci a totální socky (=většinou alkáči), které nemají na auto. Pak berete veřejnou dopravu jako naprostý provar a podepisujete všechno co strejdové z ČSAD přinesou, dyk to tak funguje 50 let... "

Jo jo. Zrovna jsme jinde řešili Čerčany a zjistil, kolik busů jezdí mezi Sázavou a Benešovem a kdy.

Ještě, že jede vlak, byť s přestupem.