Diskuse » Archiv 2018 » Tramvaje a metro » Tramvaje v Ostravě » Archiv diskuse Tramvaje v Ostravě do 20. 09. 2018 | předcházející | další |
Archiv diskuse Tramvaje v Ostravě do 20. 09. 2018dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Jva
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4181 Registrován: 6-2002 |
Jestli to bude žrát koleje víc nebo míň výrobce nezajímá. Do zatížení se s 3 podvozky vešel i s 14T, takže v kontextu s tímhle je třeba tu úsporu brát.
Cynik - tak říká optimista realistovi...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 686 Registrován: 11-2008 |
Tak si říkám, kteří soudruzi udělali kde chybu s obsazením vozidla...
Pane tvůrčí, se vší pokorou k Vašemu dílu, Vám však musím oznámit, že mne trápíte více, než mi přinášíte radosti. Opravdu si nestěžuji na radost, kterou jste pro mne napsal doposud, ona byla nečekaná a přinesla do mého příběhu zvláštně barevné odlesky ze všech koutů, ze kterých mohla.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1488 Registrován: 10-2010 |
Pavluscha: Laicky bych řekl, že ten výrazný cenový rozdíl mezi Stadlerem a Škodou má dva hlavní důvody. Jednak pro Stadler to tehdy byla důležitá zakázka kvůli průniku na úplně nový trh, takže si myslím, že mohla být snaha jít s cenou nízko. Druhak nově vysoutěžená Škoda Forcity Smart vzešla z výběrového řízení ve kterém konkurence evidentně nabízela větší tramvaje dražší kategorie, než nabízela Škoda, která toho mohla využít a narazit si cenu jen o něco málo nižší, než nabízela konkurence."No....tak to jsem dost překvapen. Proč tramvaje jen o 1,6 m delší a o 20 mega dražší? To mohli koupit rovnou 80 ks od Stadleru a snížit tím ještě o něco cenu za ks. Nějak to smrdí,ale vlastně měto nepřekvapuje, protože si nějak nemohu vybavit vř. které v DPO za poslední dobu proběhlo standartně." |
Jenki
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5348 Registrován: 5-2002 |
A hlavně když byli vyloučeni všichni ostatní uchazeči tak elektronická aukce ztratila smysl, na rozdíl od minulé zakázky. Kdyby zůstali alespoň dva byla by to jiná rvačka. Takhle si ŠT dala cenu jakou chtěla a bylo vymalováno. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 277 Registrován: 7-2014 |
Neříkejte mi, že jsou v podniku takoví amatéři, že si napsali výběrko na velkokapacitní vozy tak, že podmínky splnil středněkapacitní dvoučlánek....vždyť tohle na linky typu 1, 2, 8 nenasadíte....
Ostrava/Pardubice/Praha
|
Honza
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 252 Registrován: 6-2005 |
Teda smekám před Škodovkou, že ji to napadlo. Ale DPO mě osobně teda těžce zklamal, že ještě tvrdí, že to má nahradit 2xT. Tomu snad nevěří ani oni. Vysoutěžit něco, co jsem asi vlastně původně vůbec nechtěl, to už chce fištróna. Po tom, co se u předchozího výběrka řešila každá prkotina a detail, tak tady jim to teda Škoda vrátila i s úrokama. Kam se v Brně hrabeme s 13T, která má 30 metrů, podobnou obsaditelnost a stejně se vedou spory, jestli to kapacitně REÁLNĚ nahrazuje 2xT... No, tak alespoň u příštího výběrka se už bude vědět, na co si dát pozor. (Příspěvek byl editován uživatelem honza.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1527 Registrován: 10-2003 |
Pistacio: co to je za tabulku? KT8 obsazenost 130 osob??, není to doufám nějaká ofiko tabulka. Když vyhrál Stadler, nevěřil jsem, že by přestalo platit staré české přísloví.... "Kam Škoda nemůže, tam nastrčí alespoň výzbroj" .... a dobře jsem udělal.
Někdo čte na záchodě noviny, já čtu K-Report.
Používejte reflexní prvky!! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14105 Registrován: 12-2007 |
Dosud to zde od nikoho nepadlo, tak tedy teď a ode mě: V odkazovaném článku není zmínka o tom, zda/s jakým výsledkem (resp. s jakým odůvodněním odvolání) se ostatní uchazeči o kontrakt odvolali proti vyloučení ze soutěže. Resp. ani není přesně uvedeno, na základě čeho byl ten který z dalších uchazečů vyřazen. |
vivatskoda
|
|
Neregistrovaný host |
Neříkejte mi, že jsou v podniku takoví amatéři..... A není to tak, že stadler vyhral omylem na základě špatně vyhlášeného VŘ? |
vivatskoda
|
|
Neregistrovaný host |
může prosím někdo srovnat parametry délka/kapacita/cena mezi tramavají, co už zkušebně jezdí a touto novou? A např. s pražskou?Omlouvám se, přesné typy neznám A pro mě je možné ještě doplnit o počet nízkopodlažních sedadel? |
Kysucan z mobila
|
|
Neregistrovaný host |
Stadler vyhral preto, ze dokazal ponuknut taku tramvaj, ktora presne splnila zadanie. Zadanie isto napisali v Plzni, vsak tam je skutocne riaditelstvo aliancie TWT, presne na EVO2. Vsetko bolo domluvene, Ing. Hana z Pragoimexu bol bol na riaditelstve DPO ako doma a strazil priebeh sutaze. No Stadler zrobil co nik neocakaval - urobil ponuku na taky isty voz a cez hnutie Ostravak si poistil, ze sutaz nebude zrusena. Na koniec stacilo iba vyhrat v elektronickej aukcii, co nebol az taky problem, lebo bossovia zo Svajciarska nemali problem ist aj pod naklady. Skodovka bola teraz fikanejsi, zda sa. Pravda, DPO maju vsetci za idiotov, no to Morysa isto nepali, vsak mu Skodovka isto daake teple miestecko v CEZ obstara, ak bude treba. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 278 Registrován: 7-2014 |
Kysucan: Teplé místečko v ČEZ Morysovi nikdo obstarávat nebude, když tam v minulosti už působil a byl odejit
Ostrava/Pardubice/Praha
|
Poskok
|
|
Neregistrovaný host |
Ad David: Prave ted bezi lhuta na odvolani, tak doufam, ze se odvolaji, podpis smlouvy se oddali, chytne se toho treba nejaky z novinaru dulezitych medii a dostane se to i k normalni verejnosti... Takze jiskricka nadeje jeste je |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 687 Registrován: 11-2008 |
Xxichtyl: https://pid.cz/wp-content/uploads/2018/01/DOPRAVNI_PLAN_KOMPLET.p df Je!
Pane tvůrčí, se vší pokorou k Vašemu dílu, Vám však musím oznámit, že mne trápíte více, než mi přinášíte radosti. Opravdu si nestěžuji na radost, kterou jste pro mne napsal doposud, ona byla nečekaná a přinesla do mého příběhu zvláštně barevné odlesky ze všech koutů, ze kterých mohla.
|
Kočkopes
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 525 Registrován: 10-2017 |
Nikdy jsem nevěřil na zázraky, kouzla a magii, ale asi začnu. Tohle se jinak vysvětlit nedá. Důležité je roztroubit to do médií a mezi lidi a vytvořit ostudu, pak se to výběrko zruší tak nějak "jednodušeji". Jinak si nedokážu představit tyhle Škodovky jako náhradu KT8. (Příspěvek byl editován uživatelem Kočkopes.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1018 Registrován: 2-2017 |
Kočkopes: Tyto nové tramvaje by ale neměly nahradit kačeny (to až ty další tramvaje nad 32 metrů), ale T3 a asi i T6. Však také DPO píše, že tramvaje pro 200 osob nahradí spřažené soupravy. Navíc do kačen se investuje dost peněz (viz nedávno 1504) a byla by hloupost je vyřadit. Z toho chápu, že Varia by jezdila sólo. "Jinak si nedokážu představit tyhle Škodovky jako náhradu KT8." Jinak souhlasím s Poskokem, co píše. Když jsem zjistil tu délku, tak jsem byl dost v šoku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 929 Registrován: 12-2007 |
ad Tabulka z PID: To je nějaká komfortní obsazenost, ne? Vždyť 130 se tam vleze stojících na pohodu... odkaz "157 ke stání (5 os/m2), 63 k sezení" Ve VŘ se předpokládám řeší maximální obsazenost, tedy 5 os/m2 nebo 8 os/m2. (Příspěvek byl editován uživatelem Marťas_u.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7154 Registrován: 2-2006 |
os98: Přesně tak: Velkokapacitní tramvaje pro 200 cestujících budou dlouhé 26,5 metru. Jejich úkolem bude nahradit soupravy klasických tramvají T3, které už dosluhují. Ostrava koupí od Škody Transportation 40 tramvají s klimatizací, wi-fi i kamerami Z Ostravy zmizí spřažené tramvajové soupravy. Moderní náhradu dodá Škoda |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1174 Registrován: 12-2006 |
No otázka je, jestli to není jen slovní hříčka, aby se zakecalo to, že výběrové řízení na "vysokokapacitní tramvaj" vyhrála tramvaj, která má kapacitu i délku skoro stejnou jako středněkapacitní Stadlery a jejich cena je o 20 melounů vyšíí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6772 Registrován: 5-2005 |
Tak zase ono je si třeba uvědomit, že Stadler se do výběrka na střední kapacitu přihlásil s něčím, co bylo značně větší, než byl původní předpoklad, nakopak Škoda se teď do výběrka na velkou kapacitu přihlásila s něčím, co je zase menší, než je předpoklad, tak se k sobě prostě dost přiblížily. O ceně nediskutuju. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7725 Registrován: 2-2006 |
Semolina: To ale ani tak nenahradí, není-li myšlena náhrada kus za kus... "Velkokapacitní tramvaje pro 200 cestujících budou dlouhé 26,5 metru. Jejich úkolem bude nahradit soupravy klasických tramvají T3, které už dosluhují. " Marťas_u: Přesně tak, to je tabulka standardů obsazenosti, tj. na tuhle obsazenost vozu se plánují kapacity linky. "To je nějaká komfortní obsazenost, ne? Vždyť 130 se tam vleze stojících na pohodu... " Nemá to nic společnýho s maximální obsazeností vozu.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1489 Registrován: 10-2010 |
Vedení DPO prohlásilo, že Škoda nahradí soupravy T3, nikde nebylo řečeno, že ta náhrada bude plnohodnotná. Osobně si myslím, že opravdu plnohodnotná náhrada plně obsazené soupravy 2*T3 by musela mít délku někde kolem 40 m. Přece jen 30 m tramvaje T3 s rovnou podlahou a interiérem 1+1 není srovnatelných s 30 m moderní nízkopodlažní tramvaje s členitým interiérem, který musí respektovat uspořádání pojezdu. |
Poskok
|
|
Neregistrovaný host |
Jenže v Ostravě se T3 s uspořádáním 1+1 už téměř nenachází, takže se musí počítat s interiérem 2+1... On ten finální rozdíl v obsaditelnosti té Škoda a 2x T3 nebude zase tak markantní... Ale ta cena... A hlavně se naprosto vůbec nejedná o náhradu 2x Vario, které je přeci jenom větší než T3. Ad Jenki a cena na cestujícího: Použil jste chybnou obsaditelnost 15T, která je při 5os/m2 celkem 210 cestujících, opravdu ne 290. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 688 Registrován: 11-2008 |
Kdo může prověřit tohle výběrové řízení? Město, kraj, policie? Tohle mi ani trochu nepřijde standardní a při představě, že tohle jde z veřejných peněz a ne ze soukromých kapes pánů z DPO, ve mně vzniká podezření že ne vše bylo ok.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7594 Registrován: 6-2004 |
Pistacio: Trestní oznámení může podat kdokoli ;-). A nebo blíží se volby, tak opoziční strany co jsou na magistrátu do toho můžou rýpnout Pák je dost, otázka jestli je někdo bude chtít použít... |
Pako
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2256 Registrován: 6-2002 |
Dobré nedělní dopoledne. Osobně bych navrhoval počkat se soudy, co je/není lepší, až bude něco hmatatelného ke zkouškám v Ostravě. Podle mého názoru je nákup nových tramvají v kategorii 1.5 x T krok správným směrem. Je docela dost linek, kde sólo je málo, souprava hodně. Hlavě už nereinkarnovat staré vozy. Souhlasím s DPO, že lidé opravdu mají tendenci nastupovat spíše do prvního vozu soupravy, protože je tam řidič, který je schopen zasáhnout. Psychologický efekt. Nemusí jít jen o výtržnost ve vozidle, stačí jen nevolnost nebo porucha. Souhlasím s Martinem, že Stadler vyhrál s vozem delším, než se pro středně kapacitní tramvaj očekává, tedy těch cca 20 m. Proto se u Škoda For City Smart může zdát, že ty dva metry nejsou zase tak moc. Ale řekl bych, že se alespoň ke kapacitě 2xT přibližují. Pokud to má otočné podvozky a nebude to frézovat oblouky, pak paráda. Umím si představit, že nové vozy delší 32 m (ideálně pětičlánek) spolu s kačenami budou jezdit na páteřních d-1, d-2 a d-8. Škoda For City Smart na d-7, d-17 a d-9, d-10. Stadler na d-3, d-4, d-6, d-12. Sólo wany pak d-11, d-14 a d-15, plus noční, plus vnitroobvodová linka v Porubě, pokud se dostaví nová trať. Sólo wany lze v případě výpadků článkových vozů spojit do souprav jako záložní alternativu. Stejně jako do souprav o 3 vozech pro akce typu Colours of Ostrava. T3, T6, ASTRA a TRIO: Postupně vyřadit, případně prodat jiným dopravním podnikům (třebas Olomouc, kde by mohly klidně dožít). O víkendech podnikáme rodinné akce, dokud ještě počasí přeje. O DOD v Martinově jsem psal minulý týden, z Hranečníku jezdily tramvaje do centra docela plné (jak d-4, tak d-12). D-4 s 3W dojela do Martinova narvaná. Včera jsme se byli podívat do Trojhalí na ten farmářský festival, tramvaje v sobotu dopoledne opět plné. Když jezdíme na různé akce vlakem se Slezským železničním spolkem, nástup bývá na nádraží Ostrava-střed. A nepamatuju, že bych jel v poslední době z Hranečníku na Karolinu poloprázdnou tramvají (sobota dopoledne či po poledni). Kdo ví, třebas se nástupem nových vozů i změní koncept víkendových vypraveností, třebas se pro páteřní linky na sobotu dopoledne vymyslí i posila zkracující 20min interval na 10 min právě v užití menších vozů. Umím si to představit klidně v sobotu mezi 7:00 až 13:00. Co se týče těch double-deckerů, na které se už potřetí vypisuje výběrové řízení... V době letní sezóny bych si uměl představit toto řešení: Parkování v DOD. Odtud zvláštní historická linka (Komár, Brňák) dojede na Hranečník, kde bude garantovaný přestup na a-97 (ne Mercedes, ale větší vůz). A od hlaváku vlak AWT v trase HlN - Stodolní - Hranečník - zadní brána ZOO. Četl jsem rozhovor s dopravním námestkem AWT, o této alternativě se uvažuje docela intenzivně. Je to taková blbina, ale určitě kolega Burák potvrdí, kolik rodin s dětmi jezdí se Slezským železničním spolkem na různé akce, kde se jezdí Hurvínkem, 810 nebo jinými, často historickými vozy. Vlaky jsou narvané a beznadějně vyprodané. Díky. Hezkou neděli.
http://ostravablog.cz/
Ostrava a okolí jinýma očima - historie, architektura, doprava, hudba, divadlo... = pro ty, co nemají strach přemýšlet... |
Martin
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10324 Registrován: 5-2002 |
Pistacio: Tabulka, na kterou se odkazujete uvádí standardy kvality obsazenosti dle PID. Výpočty vychází z praktické zkoušky obsaditelnosti všech vozidel PID, která byla uskutečněna v roce 2016. Sborník ke stažení naleznete zde: https://pid.cz/wp-content/uploads/system/zkouska_obsaditelnosti_s bornik_2016.pdf Ve sborníku jsou uvedeny i maximální kapacity vozidel PID. Fotografie ze zkoušky jednotlivých vozidel nejsou záměrně ve veřejném sborníku zobrazeny z důvodu obav stížností některých figurantů, nicméně k dispozici na Ropidu na vyžádání je i full verze. (Příspěvek byl editován uživatelem Martin.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7728 Registrován: 2-2006 |
Pako: S tím ale DPO zjevně nepočítá, když do nich celkem dost stále investuje..."...ASTRA a TRIO: Postupně vyřadit, případně prodat jiným dopravním podnikům..."
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku. |
Iwo
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 105 Registrován: 12-2010 |
To je pravé Česko! Škodovka vrací úder za výběrové řízení se Stadlerem... Nabízí se otázka, když někdo zřejmě zodpovědně stanovil, že je požadována obsazenost 200 osob, která je splněna, tak kde je problém s kratším vozidlem? Bude lehčí, má méně(?) podvozků a tedy jednodušší servis. Komfort pro cestující bude, bo klimatizace a Ostrava populačně neroste, že by se očekával takový nárůst cestujících i když přestoupí do . Jinak: Každá rodina chce Kodiaq, ale pak v pohodě jezdí Fábií. (za cenu Oktávie) Není to taky náš případ?
Statut vlastnictví automobilu je jednoznačně dobrý důvod, proč by měla z planety zmizet jakákoliv jiná doprava a městský život se omezit na proplétání mezi zaparkovanými vozy.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7595 Registrován: 6-2004 |
Iwo: Ono 2*T3 v úpravě 2+1 má kapacitu cca 200 lidí, ale taky musíme vzít v pozat hluché místo mezi + kabina druhého vozu. Jinak možná by stálo se podívat na stránky Škodovky. Dá se očekává podle parametrů verze pro Helsinky... https://www.skoda.cz/reference/tramvaj-forcity-smart-artic-helsin ki/?from=prod Kromě ceny to na průser nevypadá. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 689 Registrován: 5-2007 |
9001: Pěkná tramvajka, tá bude jezdit u vás v Ostravě?
http://www.veselykrokodyl.webnode.cz
music production DJ´s OZVUČENÍ AKCÍ OD 1200,- ZA AKCI! OBJEDNÁVKY A INFORMACE NA ČÍSLECH: DJ´S:720 685 305 KAPELA:776 597 597 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8 Registrován: 12-2017 |
Soutěž "chyť si svou tramvaj" pokračuje. Tentokrát to schytal stadler. Fotka je z FB Hitrádia Orion |
Kočkopes
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 535 Registrován: 10-2017 |
Šotouši v zápalu zájmu o informace týkající se nových tramvají zkoušeli jejich pevnost... |
Raquac
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1783 Registrován: 12-2007 |
Který Stadler to koupil? 1701 nebo 1704? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1020 Registrován: 2-2017 |
1701 |
Raquac
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1784 Registrován: 12-2007 |
Díky - koupil to nějak moc, nebo jen škrábance? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1021 Registrován: 2-2017 |
Nic vážného to nebylo, viz zde. Spíš jen škrábance. Osobně jsem to ale neviděl. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1871 Registrován: 10-2005 |
os98 a Raquac: Pochybuji o tom, že to byl vůz 1701. Spíše bych to viděl na ten 1704. Viz pruh. Je úzký. A 1701 ho má celkem široký - leda, že by došlo k úpravě pruhu u 1701.
Punk's not dead!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1024 Registrován: 2-2017 |
Ross: Pochybuješ špatně, opravdu to byla 1701 na kurzu 4/203. Bílý pruh byl zmenšen a píše se o tom na webu MHD Ostrava. Příště se podívej ke mně do tabulky vypravenosti, kde je to zapsané. |
6563
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 222 Registrován: 8-2017 |
Ross: "leda, že by došlo k úpravě pruhu u 1701." K té už došlo asi před měsícem 17. 8. jsem fotil 1701 a měla úzký bílý pruh. |
T2681
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 268 Registrován: 7-2007 |
Dva postřehy ze včerejšího provozu: Vůz 1105 už není určený převážně na d-5? Nemá už jízdenkový automat ani jeho držák a jezdí opět ve dvojici s 1109. Mám nepodložené podezření, že některé tramvajové vozy vytvářejí wifi síť s názvem "DPO spolu". Často jsem si toho všiml, když jsem se pohyboval v blízkosti nějakého vozu, ale nebyl čas to zkoumat. Má s tím možná něco společný postupný výskyt divné černé polokulaté věci :-D na kabině řidiče v interiéru. Předpokládám správně, že může jít o anténu budoucího wifi hotspotu pro cestující? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1872 Registrován: 10-2005 |
Díky za vysvětlení o pruhu T2681: ano, chystá se wifi. Poznáš to i z venku. Na střeše nad kabinou řidiče je bílý router (nejspíše).
Punk's not dead!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1101 Registrován: 6-2005 |
Gratuluju Škodovce, že dokázala tak okatě "vydupat" se zadáním a namísto plnohodnotné vysokokapacitní tramvaje budou dodány verze odpovídající 1,5T. Tím samozřejmě Schadewerk nijak nehaním, jen opravdu obdivuji, že za nějaký ten metřík navíc a 12 - slovy dvanáct (!) osob navíc, je schopná vyinkasovat téměř dvojnásobek toho co Stadler. Jakmile se tohle dostane do médií, nezůstane na DPO nit suchá a čekám bouřlivé výtky. Opravdu by mne zajímalo, a Jenki to už jistě psal, jak to že nelze zadat VŘ tak, abych opravdu dostal nabídku na to co chci a potřebuji. Nezávidím teď pánům v DPO, kteří pokud nejsou podmazaní, se museli už na tom vyhlášení potit jako vepř před porážkou. Protože tohle je do nebe volající ostuda, která nemá obdoby. 48mega by za tohle nikdo normální nedal - ještěže radní se drží hesla, že z cizího krev neteče. Mě to ale tedy rozladilo na nejvyšší možnou míru.
Did you say it? I love you. I don't ever want to live without you. You changed my life. Did you say it? Make a plan, set a goal, work toward it. But every now and again, look around, drink it in. 'Cause this is it. It might all be gone tomorrow...
http://nakresy.webnode.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1490 Registrován: 10-2010 |
Zásadní otázka je, zda existuje někdo kdo bude mít zájem to medializovat. Klidně se může stát, že ten zájem nebude mít nikdo a pak to prostě projde bez povšimnutí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2215 Registrován: 8-2002 |
Tak ono stačí, aby si to tady nějaký redaktor přečetl a začal se o to zajímat. Už kolikrát jsem měl pocit, že novináři čerpají informace i odsud. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1027 Registrován: 2-2017 |
Před pár minutami došlo na kurzu 4/205 (vůz 1704) k výpadku ze zastávky Důl Zárubek. Byla to jen porucha, nebo nehoda na tom přejezdu? Byla by to síla, kdyby 2 dny, 2 Stadlery, 2 nehody. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1400 Registrován: 1-2005 |
Prosím Vás, jak je to s dlouhodobější perspektivou vašich Aster a Trií? Někde jsem zaslechl "informaci", nejspíš od agentury "JPP", že prý údajně první 2 Astry 1201, 1202, a prý snad údajně nějaké Trio, které je dost poruchové, je v plánu vyřadit... Děkuji! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5231 Registrován: 11-2007 |
Přeji hezkou sobotu. Mám dotaz: Kdy a na jaké linky budou nasazeny další Stadlery ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1031 Registrován: 2-2017 |
Honzamhdol: Poruchové je Trio 1252, které nevyjelo několik měsíců. O Astrách 1201 a 1202 tu psal nedávno Jenki, že to jsou atypy, na které se špatně sehnávají náhradní díly. Pavluscha: Zhruba polovina linky 4, v PD dva kurzy na 3 (včetně odpoledního dílu 11/415) a jeden na 5. Další jsem nenašel. Je to napsané ve VJŘ od 2. září. Vyjet by měly po schávelení typu, tak bych řekl do dvou měsíců. To už musí doplnit někdo znalejší. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18 Registrován: 7-2018 |
Zajímavé😮😀 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1032 Registrován: 2-2017 |
Kvůli výluce č. 54 jsou spojeny linky 1 a 12 a jezdí tam soupravy nebo kačeny a jedna LF3/2, takže to tak má být. Souprava na fotce jede na kurzu 1/1. (Příspěvek byl editován uživatelem os98.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19 Registrován: 7-2018 |
Já vím,ta zajímavost je že jezdí na zadní pantograf |
Phd
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 624 Registrován: 2-2007 |
Právě jsem si přečetl tento článek o Pitomiovi. Pominu to, že ten šílenec ani neví, kde se vlastně nachází, protože si myslí, že je v Ostravě . Ale v přiloženém videu mimo jiné zmiňuje i "nesmyslný a megalomanský projekt" tramvajové trati v Porubě. Tak jsem se chtěl zeptat, jak na tom vlastně ta trať je. |
Poskok
|
|
Neregistrovaný host |
Musi se udelat velka EIA, tzn. vliv na stavby na zivotni prostredi. Doufam, ze vliv na prostredi bude vyhodnocen jako pozitivni, bo to pak tem odpurcum aspon zavre hubu... |
Kočkopes
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 544 Registrován: 10-2017 |
Nezavře jim to hubu, budou řvát, že je to zmanipulované, že je město a DPO podplatilo atd. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1176 Registrován: 12-2006 |
A je po srandě https://www.facebook.com/SkodaTransportation/photos/a.14345817582 0852/1086160464883947/?type=3&theater |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 761 Registrován: 11-2007 |
Buďtě rádi, mohli jste mít Wany nebo nějaký lowcost EVO |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1177 Registrován: 12-2006 |
A nebo taky nějaký vůz s požadovanou kapacitou a cenou na úrovni. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 764 Registrován: 11-2007 |
Vtobola: No nevím nevím. Každopádně buď rád, že budete mít to co budete mít. Koukni na Olomouc, Plzeň, Liberec. Samé zrůdnosti s PragoimpexuU vás aspoň jdete s dobou. Ostrava bude výkladní skříní |
Raquac
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1787 Registrován: 12-2007 |
Vtobola: Požadovanou kapacitu přese Škodovka nabízí - pokud chtěla Ostrava tříčlánkovou tramvaj s vyšší kapacitou, tak to měla požadovat ve výběrku. Nebo mohl DPO výběrko zrušit, když viděl co kdo nabízí, a vypsat znovu s upravenými parametry. To zákon umožňuje. |