Diskuse » Tramvaje a metro » Tramvaje v Ostravě | « předcházející | další » |
Tramvaje v Ostravědolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
SMMD
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 84 Registrován: 5-2023 ![]() |
Hodně "nepravd" ? A kolik tam bylo "pravd", náhodný neregistrovaný hoste s rychlou výhybkou k odřené konkurenci ? :-) |
Raquac
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1873 Registrován: 12-2007 |
@Xxxmmm Obrubníky - měly by být v celé výšce od temene kolejnic minimálně 1350 mm od středu koleje (v přímé). To je o 100 mm víc než polovina jmenovité šířky tram. I když vezmu v potaz nějaké opotřebení a toleranci polohy koleje, mělo by tam zústat nejméně 50 mm rezerva. Myslíte, že by DPO převzal tramvaje širší o 10 cm?? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11090 Registrován: 2-2006 ![]() |
Úprava vytížené ostravské zastávky Karolina má zpoždění, zakázka se nejspíš bude opakovat |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 192 Registrován: 7-2024 |
Dočetl jsem se, že T3R.P 962 pomalu končí, neví někdo kolik ji zbývá km? Ať vím kolik času na ni mám... |
VH1
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 44 Registrován: 1-2018 ![]() |
DPO se pustí do nákladní lodní dopravy? ![]() https://profily.proebiz.com/verejne-zakazky/5176 |
radši anonym
|
|
Neregistrovaný host |
Ne tak docela. DPO potřebuje někam uklidit materiál ze skladu, z rozvodných sítí, a od historických tramvají. Aby mohl prodat další část areálu Martinov. Prý vlečku taky se říká. |
Aresák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2360 Registrován: 1-2007 ![]() |
Aha, takže prodáme budovu. A přestěhujeme to do kontejneru.... Hmmmm, tady už někomu dobře "jebe". Po ostravsky ![]() Nebo udělali byste to doma? Že prodáte garáž na pozemku a místo ní, si na jinou část pozemku dáte plechovou? Péče řádného hospodáře je právní standard, který vyžaduje, aby osoba spravující cizí majetek jednala s nezbytnou loajalitou, potřebnými znalostmi a pečlivostí, jako by šlo o její vlastní majetek. Tento princip se uplatňuje především v oblasti obchodního, občanského a správního práva a je aplikován na jednání členů statutárních orgánů obchodních korporací, správců majetku a dalších osob s povinností péče o cizí hodnoty. Je na Poděbradce někdo takový? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19 Registrován: 12-2023 |
Není !!!! A ani tam nejsou lidi , kteří chápou , že polepit skla celého vozu reklamou , je naprostá zhovadilost.... ![]() ![]() ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2786 Registrován: 8-2002 ![]() |
Ad Dolfa: Se tady zase dělá z komára velbloud. Většina cestujících nekouká z okna, ale do mobilu (jedna slečna předevčírem do konce do knihy ![]() |
Karel S.
|
|
Neregistrovaný host |
Ad. Gakon Za mě a naší 4 člennou rodinu nemáte pravdu... S rodinou koukáme ven z oken po přírodě, autech, lidech, babách... Toto a řada nesmyslně dlouhých výluk nás jen ubezpečuje, že si roční ODISku už neprodloužíme a budeme využívat jiných druhů dopravy. Původně jsem toto nechtěl psát, ale už jsem to nevydržel .. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2787 Registrován: 8-2002 ![]() |
to je ale blábol... Kolik těch celovozových reklam je? člověk musí štěstí (nebo ve vašem případě smůlu), aby na to vůbec narazil. Pokud ale někdo jezdí MHD ne proto, aby se někam dostal, ale proto, aby se pokochal krásnou ostravskou přírodou nebo sličnými dívkami, pak to chápu... Myslím, že je tady celá řada jiných problémů, které by se měly okolo MHD řešit. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17545 Registrován: 5-2004 |
Ono to má ještě ten aspekt že když někdo vleze do jeskyně tak má tendenci se tam chovat jako v jeskyni. |
Boris
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3948 Registrován: 6-2002 ![]() |
Souhlasím s odpůrci reklam. Za prvé je v takto polepených vozech tma jako v jeskyni, za druhé je výhled přes takto polepená okna velice nepříjemný pro oči a za třetí, to že dveře jsou prosklené, má mimo jiné ten důvod, aby se osoby nacházející na jejich obou stranách vzájemně viděly, což je čistě bezpečnostní záležitost a takto polepené dveře rozhodně k bezepčnosti nepřispívají. I když to tu nepatří, tak si nemohu odpustit kritickou poznámku k modrému zatemnění (protože to nelze nazvat osvětlením) v autobusech, které je také velice nepříjemné. Divil bych se, kdyby takovéto "osvětlení" bylo ve shodě s platnými normami. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 50 Registrován: 10-2020 |
Přes reklamní polep se ven dívat dá... jde to o něco hůř, ale jde. A Astry momentálně jezdí na 4,6,12,15, takže málokdy někdo jede celou trasu a tudíž se nekoná přes okno moc dlouho. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 20 Registrován: 12-2023 |
Gakon: a kolik Vám je let,že Vám ty zkur.... polepy skel nevadí ???? Asi tak dvacet , že ? Bo sotva , co do té polepené plečky vlezete , začnete čumět do mobilu a okolní svět máte u ![]() ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2788 Registrován: 8-2002 ![]() |
Kéž by mi bylo 20 :-). Už podle data mé registrace lze odhadnout, že mi 20 není. Je mi více než 2x tolik. A opravdu nejsem typ, co bere do ruky mobil, když si sedne v MHD. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 21 Registrován: 12-2023 |
Matejj94 : Přes reklamní polep se ven dívat dá... jde to o něco hůř, ale jde. Jde to o něco hůř.... To jo.... A ta věta ,že málokdy někdo jede celou trasu a tudíž se nekouká přes okno moc dlouho - ta nemá chybu a dala by se přeložit asi takto : my jsme inzerent a společně s pronajímatelem , Vás cestující , máme úplně v kosočtverci.... Svezl jste se v poslední době vozy 1201,1209,1211 - přes okno perforovaná folie a na ní pro " zlepšení "- ale na výhledu.... další transparentní folie pro ochranu té perforované.... Doporučuji každodenní svezení v těchto vozech - samozřejmě s díváním se z okna . A ne jednu - dvě zastávky , ale min. 15 minut.... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17548 Registrován: 5-2004 |
Jak tak pozoruju tak ty ještě Československý soupravy Východné dráhy nebo horní patro pražských pater zahnojený tak že skrz byla vidět mlha bylo v podstatě moderní a z dnešního pohledu žádoucí![]() |
Madusan
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 657 Registrován: 2-2007 ![]() |
U té opravy kolejí na staré ocelárně taky někdo uvažoval, a při jedné výluce vyměňují i troleje na Ruské a dělají oblouk na Míraku.![]() |
MarcoChenzo
|
|
Neregistrovaný host |
Nevíte náhodou někdo, jak to dopadlo?? Třeba v tramvajích? Už to v nějakých vozech funguje mimo testovací režim? https://zdopravy.cz/ostravsky-dopravni-podnik-zacne-testovat-vune -v-mhd-9099/ |
Norton
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2757 Registrován: 12-2004 |
Madusan: ano, to je milé překvapení, ale... Proč to vše musí trvat skoro 3 týdny? Vytrhání, odtěžení, odvodnění, zásypy a hutnění, položení kolejových polí + následné činnosti se dají s klidem zvládnout za 2 týdny. Pokud by byl tlak a jelo se tahem (stejně to je i nyní z velké části dodavatelsky), tak to mají za max. týden provozní jak pro kolejovou, tak silniční dopravu... Nestaví se nějaké kilometry, je tu řeč o cca 300m dvoukolejně (už včera měli pár polí položených). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 101 Registrován: 8-2007 |
![]() "Nevíte náhodou někdo, jak to dopadlo?? Třeba v tramvajích? Už to v nějakých vozech funguje mimo testovací režim? https://zdopravy.cz/ostravsky-dopravni-podnik-zacne-testovat-vune -v-mhd-9099/" Ne |
SMMD
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 85 Registrován: 5-2023 ![]() |
Na Ruské je prý nějaká výluka ... :-) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11101 Registrován: 2-2006 ![]() |
Bránu do festivalových Dolních Vítkovic čeká proměna, zastávka Důl Hlubina projde modernizací Místo frekventované především během oblíbených letních hudebních festivalů projde proměnou podle architektonického návrhu studia Místní architekti. Náklady jsou odhadovány na přibližně 100 milionů korun bez DPH. „Architekti využili stávající nadzemní betonový monolit podchodu a navrhli kombinaci betonu a oceli s prvky zasklení doplněné červeným cihlovým obkladovým páskem, který koresponduje s nedalekými objekty Hlubiny. Na podchod ve směru Hrabůvka bezprostředně navazuje zastávkový přístřešek ve stejném designu, v opačné straně směr Ostrava centrum je přístřešek již samostatně stojící,“ nastínil náměstek primátora Ostravy Břetislav Riger. Přístřešek bude konstruován na délku dvou tramvajových souprav. Výstup na ulici Hlubinskou bude prodlouženým spádovým chodníkem, který bude v zimě temperován. Součástí stavby bude i modernizace obou tramvajových nástupišť, kde nemá chybět kamerový systém a napojení na WiFi. Mimo lavičky umístěné v přístřešcích, bude možné využít k sezení i snížené zídky podél nástupiště, které jsou prodloužením přístřešků. Dojde k úpravě a doplnění chodníků v okolí nástupišť a opravě ulice Hlubinská a části příjezdové cesty z ulice Železárenská. Na ulici Hlubinská přibydou dvě parkovací místa. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11102 Registrován: 2-2006 ![]() |
Ostravská smyčka Výškovice projde rozšířením, přibude druhá kolej Stavba je v plánu na příští rok, kdy by se měla stihnout i dokončit. Financování investice zajistí z 80 % Státní fond dopravní infrastruktury, DPO z něj na stavbu získá přes 46 milionů korun. Zbývajících asi 11 milionů korun uhradí dopravce. Primárním cílem investice je podle DPO přebudování smyčky z jednokolejné na dvoukolejnou. Minimální kapacita kolejí by měla být schopna současně pojmout čtyři velkokapacitní tramvaje, (4 × 33 m), jednu středněkapacitní (25m) a dvě nízkokapacitní (2 × 16m). Součástí projektu bude také odclonění smyčky od blízké bytové zástavby protihlukovou stěnou. „Naším cílem je rovněž snížení negativních vlivů kolejové dopravy na okolí. Realizací projektu dojde ke zvýšení kapacity smyčky a bezpečnosti provozu tramvají, kdy v dnešním stavu jednokolejné smyčky s předjízdnou a kusou kolejí, do které je nutno couvat, je předjíždění vozů provozně komplikované a odstavování vozů kapacitně omezené. Zdvoukolejněním smyčky dojde ke zjednodušení manipulací s vozy a kapacita smyčky bude více odpovídat intenzitě provozu,“ upřesnila již dříve Šnoblová. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2789 Registrován: 8-2002 ![]() |
Proč bude zastávka v zimě temperována? Zastávka má smysl hlavně v létě, kvůli akcím v DOV, ale v zimě? nebo mi něco uniká? |
Mhdfmov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 523 Registrován: 2-2011 ![]() |
Kvůli námraze? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2790 Registrován: 8-2002 ![]() |
Tak jasně, že kvůli námraze, ale narážel jsem na to, že tam velká fluktuace cestujících není, tak jestli to má vůbec smysl a když už tak, jestli to neudělat někde, kde by to mělo větší smysl. Třeba ta Karolina. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 49 Registrován: 6-2024 |
Důvodem bude šikmá rampa do podchodu. Přesto lidé to zvládají už dnes, a 100 milionů za opravu zastávky, která by mohla být na znamení, je celkem dost. Zavedli byste v Ostravě tramvajové zastávky na znamení? Napadají mne Důl Hlubina, Vagonka, Pohraniční (obě stále s výstupem do vozovky, co takhle postavit nástupiště), U Hradu, Důl Zárubek, Teplotechna, zastávky na 5, které nejsou výhybna, Ředitelství Vítkovic. |
Aaaa
|
|
Neregistrovaný host |
Duch matiky, Ano, ono by se jich dalo vyjmenovat mnohem víc: Most Mládeže, Dolní, Tylova, Ferona, Střelnice, Rodinná,Rodimcevova, Kolonie Jeremenko,Moravska, Český dům, Sokolovská,Dul Hlubina,a z Hranečníku na Novou Huť. V Košicích maji na znamení všechny zastávky a myslím si, že i úspora energie při rozjezdech by byla docela slušná. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14 Registrován: 12-2018 |
Rozhodně. Vše vyjmenované + klidně ještě Důl Odra, Stará ocelárna a Svornosti celodenně a pár dalších aspoň od 21:00 do 6:00: Dřevoprodej, Don Bosco, Nám. Sv. Čecha, Hulváky, Horymírova. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2791 Registrován: 8-2002 ![]() |
Proč Důl Odra? Ta mi nepřijde jako málo frekventována. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 51 Registrován: 10-2020 |
Důl Odra je mimo špičku dost mrtvá, pokud nenastupují spoluobčané. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2792 Registrován: 8-2002 ![]() |
Té větě nerozumím... Tak buď je zastávka mrtvá a nebo tam někdo nastupuje. Je tam relativně čilý provoz celý den. Jistě jsou zastávky více využívané, ale každou chvíli tam něco stojí a někdo čeká, byť třeba ne zrovna na tramvaj. Ale obecně jsem pro, aby takové zastávky na znamení u tramvají byly... a pro mě za mě klidně i tato. Možná se jen čeká nebo to bude schůdnější, až nebudou jezdit soupravy. Jen takov perlička z minulosti... Před cca 25 lety se mi stalo, když jsme se s kámošema vraceli z Dolní Lhoty, kde měl jeden kámoš zahradu, že poslední noční spoj l.č.5 některé ty zastávky v podstatě projížděl a nezastavil. Pomalou rychlostí, ale projížděl. |
Jenki
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6106 Registrován: 5-2002 ![]() |
![]() "Jen takov perlička z minulosti... Před cca 25 lety se mi stalo, když jsme se s kámošema vraceli z Dolní Lhoty, kde měl jeden kámoš zahradu, že poslední noční spoj l.č.5 některé ty zastávky v podstatě projížděl a nezastavil. Pomalou rychlostí, ale projížděl." Ano, dělalo se to tehdy docela běžně. |
H
|
|
Neregistrovaný host |
Mohl by mi někdo říct, jaký je důvod aktuální výluky linky č. 78? Dle DPO jsou důvodem stavební práce na ul. Rudné, ale úsek který výluková trasa vynechává je přece volný. Zbytečně to prodlužuje jízdní dobu. Díky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 50 Registrován: 6-2024 |
Kdyby byla Rudná prázdná, tak by samozřejmě bylo rychlejší jet po ní. Kvůli omezením je ale často ucpaná, v tom případě je lepší ji objet. |
H
|
|
Neregistrovaný host |
Duch: Asi jsi nepochopil smysl mého dotazu. V objížděnem úseku se zpravidla kolony netvoří, autobus po Rudné stejně jede a nejhoršímu místu u Svinova se nevyhne. Mě jen zajímá, proč objíždí ten bezproblémový úsek. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 51 Registrován: 6-2024 |
H: Dnes jsem tudy jel a opravdu kolona nikde. V minulých týdnech se ale nezřídka tvořila kolona na nájezdu na Plzeňskou ulici směrem na křižovatku u úmob jih. Snad toto je důvodem. Také se má opravovat samotný most ul. Plzeňské přes Rudnou. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 857 Registrován: 8-2009 ![]() |
![]() "H: Dnes jsem tudy jel a opravdu kolona nikde. V minulých týdnech se ale nezřídka tvořila kolona na nájezdu na Plzeňskou ulici směrem na křižovatku u úmob jih. Snad toto je důvodem. Také se má opravovat samotný most ul. Plzeňské přes Rudnou." Most na ul. Plzeňské se již opravuje (nikoliv přes Rudnou, ale přes koleje) ve směru na vodárnu, tam se ale kolony netvoří. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2793 Registrován: 8-2002 ![]() |
Přiznám se, že tu výluku na l.č.78 také moc nechápu. Jestli to není jen příprava na trvalou změnu. Nějak bych pochopil, kdyby výluková trasa byla jen směrem na Porubu. Co ale více nechápu je, že spoje l.č.78 ze směru z Poruby v ranní špičce více nevyužívají trasu přes Nábřeží SPB, kolem Bytostavu... přes Jelínkovou (autobusy tama jezdit mohou).. Už jsem tam některé spoje viděl jet, ale více jich vidím na Rudné v koloně. |
Boris
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3953 Registrován: 6-2002 ![]() |
Kam vlastně ta tramvajová linka č. 78 jezdí? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11113 Registrován: 2-2006 ![]() |
Včera ráno došlo na zastávce Mírové náměstí k poruše vozu 1507 (zřejmě porucha dveří?) na lince č. 2. To se stane, závada byla do cca 15 minut odstraněna, vozidlo odjelo do vozovny. Já jsem se dvě zastávky prošel a nastoupil do dalšího spoje, který už jel. Vzhledem k tomu, že to byl spoj vezoucí především školáky, viděl jsem, jak někteří šli na nejbližší stanoviště bikesharingu u radnice a vydali se dál na sdíleném kole. Paráda ![]() Tak si říkám, vzhledem k tomu, že bikesharing je zelená doprava, zdali by při takových poruchách, kdy by bylo zřejmé, že vůz už s cestujícími dál jet nemůže, bylo vhodné ve vozidlech DPO zahlásit/zobrazit informaci, že nejbližsí stanice sdílených kol je umístěna tam a tam. Pro cestující, kteří se chtějí dopravit do cíle, který je vzdálen dvě tři zastávky, to může být docela rychlá alternativa. Otázka je, zdali existuje nějaká družba DPO-nextbike. Další věcí je, že toto využijí zejména mladší ročníky, kteří už v mobilu mají kdejakou appku a mohou si nejbližší stanoviště lehce najít v mobilu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2523 Registrován: 10-2005 ![]() |
Na novou trať v Ostravě-Porubě by mohly tramvaje vyjet do tří let. Známe podrobnosti
Punk's not dead!
![]() ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 52 Registrován: 6-2024 |
ad Semolina: pokud vím, tak jediná družba má formu akce - držitelé ODISky mají určitou dobu jízdy zdarma. Což je super, ale zároveň když všechny jízdy do 15 minut jsou zdarma, tak to není zas tak potřebné. Podpora Nextbiků Ostravou je super a doufám, že vydrží do dalších let. ad Ross: V dépéóčku ale jsou jiného názoru ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11123 Registrován: 2-2006 ![]() |
Změna termínů výluk na ul. Výškovické a Nádražní Z důvodu prodloužení prací při výstavbě jednokolejné tratě na ul. Výškovické dochází ke změně termínu ukončení výluky na tramvajových linkách č. 2 a 7. Výluka potrvá místo do středy 7. května až do pondělí 12. května 2025 (24:00 h). V návaznosti na tuto úpravu dochází i ke změně termínu plánované výluky linek č. 1, 2, 8 a 18 při výměně kolejí v křižovatce ul. Nádražní x Jirská. Tato výluka potrvá nově od úterý 13. května 2025 (00:00 h) do pátku 30. května 2025 (24:00 h). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11124 Registrován: 2-2006 ![]() |
![]() "V dépéóčku ale jsou jiného názoru ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11129 Registrován: 2-2006 ![]() |
Rekonstrukce tram. nástupiště Provaznická |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6116 Registrován: 5-2002 ![]() |
Než smyčka Výškovice ztratí svůj venkovský charakter: |